|
Post by Vako on Aug 18, 2021 19:57:14 GMT 2
Εγώ πάντως παιδιά το πρόβλημα που είχα με την μαύρες φώτο το έλυσα με καλιμπράρισμα στην κάμερα. Πλέον όλα καλά και γενικά είμαι από τους τυχερούς που δεν έχω κανένα από τα προβλήματα που αναφέρετε. Σε γενικές γραμμές είμαι τρομερά ευχαριστημένος με το drone αυτό... Oυτε εγώ είχα κανένα πρόβλημα και ήμουν μάλιστα πολύ ευχαριστημένος ,ειδικά με την κάμερα του . Απλά δεν τήρησα το μότο μου: "Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις"
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Sept 1, 2021 21:25:39 GMT 2
Oυτε εγώ είχα κανένα πρόβλημα και ήμουν μάλιστα πολύ ευχαριστημένος ,ειδικά με την κάμερα του . Απλά δεν τήρησα το μότο μου: "Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις" Ρε μουρλέ, το έδωσες;
|
|
|
Post by Vako on Sept 5, 2021 7:35:28 GMT 2
Oυτε εγώ είχα κανένα πρόβλημα και ήμουν μάλιστα πολύ ευχαριστημένος ,ειδικά με την κάμερα του . Απλά δεν τήρησα το μότο μου: "Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις" Ρε μουρλέ, το έδωσες; Όχι ρε φίλε δεν το έδωσα! Απλά το έβαλα τιμωρία στην ντουλάπα!!! Μέχρι νεωτέρας.
|
|
|
Post by sorentino on Sept 5, 2021 12:41:46 GMT 2
Καλλό μεσημέρι στους φίλους. Κατοχος απο τελη Ιουνιου fimi x8 se 2020 και προσφατα συνταξιουχος.. Χομπι ταξιδια στη θαλασσα και στο βουνο. Πηρα και το διπλωμα εκανα και τα μαθηματα μου και πλεον το πεταω για να το μαθω. Δεν εχω θεματα σχετικα με την πτηση... εχω φτασει μεσα στην πολη να το στειλω εως 650 μετρα μακρια και απο οτι ειδα οσο ποιο ψηλα εισαι τοσο ποιο μακρια παει χωρις να χασεις την επαφη.. Αγγλικα δεν γνωριζω αλλα προσπαθω απο βιντεακια κλπ να το μαθω και να το πυθμισω στα μετρα μου... manual με λεπτομερειες δεν υπαρχει αλλα καλα τα παω. Φωτο και μικρα βιντεο εχω τραβηξει αλλα δεν ξερω πως μπορω να τα παραθεσω για να μου πειτε παρατηρησεις και τυχοω διορθωσεις. Εχει και το ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ την αλλη εβδομαδα και πιστευω να μου φανει χρησιμο στα βουνα που θα τρεχουμε...
|
|
|
Post by Frontier on Sept 16, 2021 16:54:45 GMT 2
Παρουσιάστηκε από την Fimi η νέα έκδοση του X8 SE, το X8 SE 2022. Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου και ήδη υπάρχει διαθέσιμο (σε ειδική τιμή και περιορισμένο στοκ) στο κατάστημα της Fimi στο AliExpress. Οι αλλαγές σε σχέση με την έκδοση 2020 είναι ιδιαίτερα σημαντικές: - Νέος μεγαλύτερος αισθητήρας Sony 1/2", 48MP (όπως το Mavic Air 2) - F1.6 aperture, αισθητά βελτιωμένη νυχτερινή λήψη, ειδικό mode λήψης στο σκοτάδι - Αναβαθμισμένη ζεύξη τηλεκατεύθυνσης, εμβέλεια 10 χλμ - Αναβαθμισμένος αλγόριθμος HDR για φωτογραφίες και βίντεο - Νέο προαιρετικό χειριστήριο με ενσωματωμένη οθόνη αφής - Υποστήριξη Remote ID, πλήρως συμβατή με το πρότυπο EASA
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Sept 22, 2021 22:06:02 GMT 2
Παρουσιάστηκε από την Fimi η νέα έκδοση του X8 SE, το X8 SE 2022. Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου και ήδη υπάρχει διαθέσιμο (σε ειδική τιμή και περιορισμένο στοκ) στο κατάστημα της Fimi στο AliExpress. Κοίτα ρε τον Ali...!! Λοιπόν, ουσιώδης αναβαθμίσεις, όχι όπως το 20 από το SE που ήταν χειρότερο σε κάποια σημεία...
|
|
|
Post by Vako on Oct 28, 2021 11:37:26 GMT 2
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Nov 12, 2021 17:42:02 GMT 2
Καλησπέρα! Ψαχνω για αγορα το multicharger που ειναι για 4 μπαταριες και 2 usb. Το εχει κανείς υποψιν; κανει δουλεια; εχει υποτιθεται και επιλογη φορτισης μακρας αποθηκευσης. Επισης το Αli ζηταει τρελα μεταφορικα. Απο 15 ευρω και πανω και ερχεται η τιμη πανω κατω στα ιδια με banggood. Παντα ετσι δουλευει η μπορω να το βρω και χωρις εxtra η με λιγα εταφορικα;
|
|
|
Post by Vako on Nov 30, 2021 15:27:41 GMT 2
Μετά το τελευταίο update δεν μπορεί να κρατήσει σταθερότητα ,έστω και εάν έχει κλειδωμένους 16-17 δορυφόρους(η τόσους δείχνει). Χωρίς ιδιαίτερο αέρα δεν μένει σταθερό με τίποτα ούτε και ύψος ούτε οριζόντια ... Τα απαραίτητα calibrations έχουν γίνει κατ'επαναληψη χωρίς να διορθώνεται το πρόβλημα . Καμμιά ιδέα? Είναι μόνο το δικό μου η παρατηρείται και στα δικά σας? Πάρτε επ ευκαιρία κ ένα βιντεάκι
|
|
|
Post by Frontier on Nov 30, 2021 16:39:52 GMT 2
Vako: Επικοινώνησε με το support@fimi.com, ανέφερέ τους το πρόβλημα και ζήτα τους να σου περάσουν (μέσω OTA) το προηγούμενο update.
|
|
|
Post by Vako on Nov 30, 2021 17:18:32 GMT 2
Vako: Επικοινώνησε με το support@fimi.com, ανέφερέ τους το πρόβλημα και ζήτα τους να σου περάσουν (μέσω OTA) το προηγούμενο update. Μέσα στο μυαλο μου είσαι Μανο το έκανα ήδη από το πρωί κ περιμένω γιατί δημιουργήθηκε το πρόβλημα μετά το update . Τι εννοείς Μάνο μέσω ΟΤΑ? Σε ευχαριστώ
|
|
|
Post by Frontier on Nov 30, 2021 21:39:40 GMT 2
Vako: Επικοινώνησε με το support@fimi.com, ανέφερέ τους το πρόβλημα και ζήτα τους να σου περάσουν (μέσω OTA) το προηγούμενο update. Μέσα στο μυαλο μου είσαι Μανο το έκανα ήδη από το πρωί κ περιμένω γιατί δημιουργήθηκε το πρόβλημα μετά το update . Τι εννοείς Μάνο μέσω ΟΤΑ? Σε ευχαριστώ Βαγγέλη, OTA σημαίνει (Ο)ver (T)he (A)ir update. Είναι συντόμευση που χρησιμοποιείται κυρίως στον κόσμο των smartphones, και περιγράφει τις ενημερώσεις που περνάει ο κατασκευαστής στις συσκευές του μέσω "αέρα" (=Internet). Κάποια updates στο Fimi X8 - απ'όσο θυμάμαι - περνούν και με αρχείο που βάζεις στην κάρτα MicroSD και μετά μέσα στην κάμερα, αλλά νομίζω ότι αυτά αφορούν μόνο αναβαθμίσεις του firmware της κάμερας. Το firmware που αφορά το gimbal και τον flight controller περνάει μέσω OTA, δηλ. μέσω Internet με χρήση της εφαρμογής Fimi Navi.
|
|
|
Post by vidologos on Dec 2, 2021 0:20:20 GMT 2
Μετά το τελευταίο update δεν μπορεί να κρατήσει σταθερότητα ,έστω και εάν έχει κλειδωμένους 16-17 δορυφόρους(η τόσους δείχνει). Χωρίς ιδιαίτερο αέρα δεν μένει σταθερό με τίποτα ούτε και ύψος ούτε οριζόντια ... Τα απαραίτητα calibrations έχουν γίνει κατ'επαναληψη χωρίς να διορθώνεται το πρόβλημα . Καμμιά ιδέα? Είναι μόνο το δικό μου η παρατηρείται και στα δικά σας? Πάρτε επ ευκαιρία κ ένα βιντεάκι Σε εμένα πάντως μετά την αναβάθμιση δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Και ένα δικό μου
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Dec 18, 2021 19:56:56 GMT 2
Μου δημιουργηθηκε παρομοιο προβλημα μετα το firmware για γρηγοροτερη ληψη δορυφορων. Εχασα σταθεροτητα και πιανω και τους δορυφορους πιο αργα. Μιλησα με fimi μου ανοιξαν 6 ways callibration. Ψιλοβελτιωθηκε αλλα καμια σχεση με τη προτερη κατασταση. Και το κλασικο να τους το στειλω να το δουν, οτι μου ειχαν πει και γθα την εμβελεια. Στειλτο Κινα κι αμα το ξαναδεις... Αυτο το ΟΤΑ πως γινεται; παντως με βλεπω να το δινω και να πηγαινω σε mavic .. με κουρασε η fimi με τα προβληματα και την ανυπαρκτη υποστηριξη...
|
|
|
Post by Vako on Dec 19, 2021 7:32:35 GMT 2
Μου δημιουργηθηκε παρομοιο προβλημα μετα το firmware για γρηγοροτερη ληψη δορυφορων. Εχασα σταθεροτητα και πιανω και τους δορυφορους πιο αργα. Μιλησα με fimi μου ανοιξαν 6 ways callibration. Ψιλοβελτιωθηκε αλλα καμια σχεση με τη προτερη κατασταση. Και το κλασικο να τους το στειλω να το δουν, οτι μου ειχαν πει και γθα την εμβελεια. Στειλτο Κινα κι αμα το ξαναδεις... Αυτο το ΟΤΑ πως γινεται; παντως με βλεπω να το δινω και να πηγαινω σε mavic .. με κουρασε η fimi με τα προβληματα και την ανυπαρκτη υποστηριξη... Επειδή όπως ανέφερα είχα το ίδιο πρόβλημα, τους ζήτησα και μου στείλανε παλαιότερα fc firmware να δοκιμάζω. Βελτιώθηκε αρκετά η κατάσταση ,αλλά δοκιμάζω ακόμα.Θα ενημερώσω Επίσης μου ξαναεστειλαν και την τελευταία να την ξαναπεράσω γιατί καμμιά α φορά δεν "πατάει" καλά και χρειάζεται να ξαναπεράσει το firmware. Προσωπικά πιστεύω ότι η fc του Νοεμβρίου του 19 ήταν η καλύτερη.ειδωμεν ..έτσι για να έχουμε να σκαλίζουμε χαχαχσ. Πάντως η κάμερα είναι οκ με την τελευταία αναβάθμιση κ δεν σκαλίζω κάτι.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Dec 20, 2021 0:04:27 GMT 2
Ζητας με mail απο τη fimi να στειλει παλαιοτερο firmware? Γινεται; Και κανουμε εγκατασταση εμεις ή την κανουν αυτοι με καποιο τρόπο; λογικα θα ερχεται στην εφαρμογη ενημερωση για νεο firmware και στην πραγματικοτητα ειναι προηγουμενη εκδοση που ξαναεγκαθιστουμε; Θελω να το ψαξω λιγο. Και η καμερα μου θεωρω οτι εχει θεματα στην ευκρινεια. Δεν θεωρω οτι οι φωτογραφιες ειναι καθαρες... ισως μου κανει πιο εντονα καποια χρωματα οπως το πρασινο και το κιτρινο και τα αντικειμενα δεν ξεχωριζουν καλα μεταξυ τους. Αυτο παντα σε ηλιο. Αν πχ τραβηξω δεντρα φαινονται να κιτρινιζουν λιγο. Αν υπαρχει καποια ενημερωση για βελτιωση ας τη δοκιμασουμε. Αλλιως μαλλον το βλεπω για πωλητηριο και να πηγαινω σε dji zoom ή εστω mini 2.
|
|
|
Post by giannis91 on Dec 27, 2021 12:22:58 GMT 2
Καλημέρα σας,
Εδώ και 1 (!!!) χρόνο ταλαιπωρούμαι με την Χiaomi η οποία δεν μου έχει απαντήσει επαρκώς σε email για ένα πρόβλημα που έχει εμφανίσει η gimbal κάμερα του Drone. (ουσιαστικά δεν λειτουργεί ο μηχανισμός gimbal της κάμερας και τα πλάνα "χοροπηδάνε".)
Έχει κανείς υπόψιν που θα μπορούσα να επισκευάσω το Drone και την κάμερα; (Κατά τα άλλα πετάει χωρίς κανένα πρόβλημα, κλπ κλπ).
Έχω απελπιστεί, ευχαριστώ!
|
|
|
Post by Frontier on Jan 2, 2022 18:21:26 GMT 2
Μια παρουσίαση της 2022 έκδοσης.
|
|
|
Post by Vako on Jan 6, 2022 14:43:31 GMT 2
Καινούργιο fc update 1031c μόλις μου ήρθε για το 2020 drone. Σήμερα δοκιμαστική πτήση και test βίντεο αργοτερα.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 6, 2022 16:29:42 GMT 2
Καινούργιο fc update 1031c μόλις μου ήρθε για το 2020 drone. Σήμερα δοκιμαστική πτήση και test βίντεο αργοτερα. Αλλαγές;
|
|
|
Post by Vako on Jan 6, 2022 18:12:23 GMT 2
Καινούργιο fc update 1031c μόλις μου ήρθε για το 2020 drone. Σήμερα δοκιμαστική πτήση και test βίντεο αργοτερα. Αλλαγές; Δεν ξέρω ..μου την έστειλε η fimi να την δοκιμάσω. Δεν είναι beta . Όπου και να έψαξα δεν αναφέρεται να έχει έρθει σε κανέναν. Έκανα δοκιμή το βρήκα λίγο πιο σταθερό σε ισχυρό άνεμο που είχα στην δοκιμή ,λίγο καλύτερους δορυφόρους και λίγο καλύτερα στο landing με απόκλιση 1 μετρον περίπου, όταν είχα τουλάχιστον 2+. Θα στείλω mail να ρωτήσω σε τι αναφέρεται αυτό το update...αν απαντήσουν με σαφήνεια .. Ξέχασα να γράψω ότι μου το ανέφερε σαν experimental firmware (πειραματικό αν δεν με γελούν τα αγγλικά μου?)
|
|
|
Post by aris2008 on Jan 18, 2022 18:47:49 GMT 2
Kαλησπερα και απο εμενα εχω το Fimi X8 SE και βγαζει το παρακατω μνμ vpu error gimbal not ready.Eχει τυχει σε καποιον αυτο;Καποια βοηθεια;
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jan 24, 2022 14:59:58 GMT 2
Kαλησπερα και απο εμενα εχω το Fimi X8 SE και βγαζει το παρακατω μνμ vpu error gimbal not ready.Eχει τυχει σε καποιον αυτο;Καποια βοηθεια; Κάνε calimpration μήπως και δουλέψει. Εγώ πάλι έχω να το βάλω "μπρος" από τον Αύγουστο και ...αγχώνομαι για το τι πιθανά θα μου βγάλει...!!
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Feb 27, 2022 12:47:32 GMT 2
Παιδια καλησπερα! 2 καινουρια firmware για το se 2020, ενα για gimbal stabilization κι ενα για compass calibration, τα ξερετε; Κανουν τιποτα ή ειναι σα το αλλο που ειχε ερθει για τους δορυφορους και μας τα κανε μανταρα;
|
|
|
Post by Vako on Feb 27, 2022 17:00:40 GMT 2
Παιδια καλησπερα! 2 καινουρια firmware για το se 2020, ενα για gimbal stabilization κι ενα για compass calibration, τα ξερετε; Κανουν τιποτα ή ειναι σα το αλλο που ειχε ερθει για τους δορυφορους και μας τα κανε μανταρα; Τα update της fimi είναι σαν τον covid..χαχαχα καλύτερα να φυλαγεσαι μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο!
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Feb 27, 2022 17:19:23 GMT 2
Παιδια καλησπερα! 2 καινουρια firmware για το se 2020, ενα για gimbal stabilization κι ενα για compass calibration, τα ξερετε; Κανουν τιποτα ή ειναι σα το αλλο που ειχε ερθει για τους δορυφορους και μας τα κανε μανταρα; Τα update της fimi είναι σαν τον covid..χαχαχα καλύτερα να φυλαγεσε μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο! xaχαχαχα καταλαβα!!! Μακρυα!!!
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Mar 4, 2022 0:01:24 GMT 2
Παιδια καλησπερα ξανα! Παρατηρησα οτι ενω οταν τραβαω βιντεο τα χρωματα ειναι ωραια και ζωντανα, δε συμβαινει το ιδιο με τις φωτογραφιες οι οποιες ειναι αρκετα ψυχρες, σαν αχρωμες σχεδον. Πολυ ψοφια χρωματα. Εχετε ιδεα τι μπορει να φταιει; Να παρω ισως κανα φιλτρο; τι προτεινετε;
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 7, 2022 22:16:09 GMT 2
Γεια στην παρέα και καλή Σαρακοστή. Είχα πολύ καιρό να σηκώσω το Χ8, σήμερα αν και ο καιρός δεν ήταν και ο καλύτερος πήγα σε ένα λόφο λόγω της ημέρας και έκανα μια μικρή πτήση χωρίς προβλήματα. Όταν ήρθα και ξεφόρτωσα το υλικό είδα ότι δεν είναι καθόλου καλό το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες. Όπως είδα να γράφουν και άλλα παιδιά το βίντεο είναι άριστο, οι φωτό χάλια. Πρόσεξα όμως και κάτι άλλο, οι φωτό είναι τραβηγμένες σε 4/3 και όχι σε 9/16 όπως παλιά. Κοίταξα στο αρχείο και είδα ότι αυτό άρχισε να συμβαίνει από το καλοκαίρι και μετά, να γράφει δηλ φωτό σε 4/3 και θεωρητικά μεγαλύτερη ανάλυση. Όμως οι φωτό είναι χάλια, σκοτεινές, άχρωμες, σαν να είναι φλου, γενικά είναι σαν να τις τράβηξα με κάποιο παλιό κινητό, καμία σχέση με παλιότερα. Δεν το είχα πάρει χαμπάρι, τώρα που το είδα θα κοιτάξω τις ρυθμίσεις που το ξαναλέω, άλλαξαν από μόνες τους, δεν πείραξα τίποτα, ίσως κάποιο χαζο-update να την έκανε τη ζημιά... Attachments:
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Mar 8, 2022 0:08:44 GMT 2
Ακριβως. Τα χαλια τους εχουν οι φωτογραφιες. Μπορουμε να τις επαναφερουμε αραγε;
|
|
|
Post by Vako on Mar 8, 2022 7:23:45 GMT 2
Καλημέρα Ζητηστε από το support να σας στείλουν παλαιότερο firmware για την κάμερα . Είχα ζητήσει πριν λίγο καιρό να μου στείλουν για το fc και μου στείλανε και παλαιότερα ,αλλά και ένα καινούργιο ακυκλοφόρητο για δοκιμή.φανταζομαι ότι το ίδιο μπορούν να κάνουν κ για την καμερα
|
|