dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on May 19, 2021 11:17:24 GMT 2
Μαλιστα... αρα μαλλον παμε καρφι για dji γιατι εδω μονο προβληματα βλεπω... τωρα δινω κι εγω το α2 γι αυτο ψαχνομαι... θελει μου ειπαν καποια βιντεο αυτοεκπαιδευσης... ξερουμε τι ακριβως ζητανε;
|
|
|
Post by Frontier on May 19, 2021 12:19:00 GMT 2
Μαλιστα... αρα μαλλον παμε καρφι για dji γιατι εδω μονο προβληματα βλεπω... τωρα δινω κι εγω το α2 γι αυτο ψαχνομαι... θελει μου ειπαν καποια βιντεο αυτοεκπαιδευσης... ξερουμε τι ακριβως ζητανε; Καμία σχέση. Για την ακρίβεια, ΚΑΝΕΝΑ dji δεν πληρεί τις προϋποθέσεις πιστοποίησης κατηγορίας C και δεν υποστηρίζουν οριζόμενα από τον χρήστη geofence areas. H dji από πέρσι που οριστικοποιήθηκε ο κανονισμός πιστοποίησης της EASA, κάνει ουσιαστικά την "πάπια" και δεν πιστοποίησε κανένα από τα νέα της αεροσκάφη (ούτε και πρόκειται, απλά θα βγάλει άλλο μοντέλο) όπως το Air 2, Mini 2, Air 2S και dji FPV. Δες και τα άλλα νήματα, ακόμα και το νέο Air2S δεν πληρεί τις προδιαγραφές και θα είναι πρακτικά άχρηστο (δηλ. θα πετάει μόνο σε Α3) από 1/1/2023. Η μόνη εταιρεία - μέχρι στιγμής - που έχει ανακοινώσει ότι θα επαναπιστοποιήσει τα αεροσκάφη της για την κατηγορία C2, είναι η Yuneec για την σειρά Typhoon (H Plus, H520 και H3), καμία άλλη! Ουσιαστικά, τα μόνα αεροσκάφη που "γλυτώνουν" την πιστοποίηση είναι όσα είναι κάτω από 250γρ και είναι τα dji Mini, dji Mini 2, Fimi X8 Mini (με την pro μπαταρία) και το αναμενόμενο Hubsan Zino Pro Mini.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on May 19, 2021 16:01:25 GMT 2
Αρα τα δικα.μας απο 1/1/2023 θα στολιζουν τις βιβλιοθηκες μας. Πως ειναι δυνατον να ζητανε τοσες λεπτομερειες και οι εταιρειες να μη τις παρεχουν. Δε νομιζω οτι η fimi δεν ειχε εικονα. Εκτος κι αν με καποιον τροπο μπορουμε να παρουμε πιστοποιηση εκ των υστερων. Αλλιως μαλλον για mavic mini 2 με κοβω κι αυτο λογω βαρους.
|
|
|
Post by Frontier on May 19, 2021 20:52:21 GMT 2
Αρα τα δικα.μας απο 1/1/2023 θα στολιζουν τις βιβλιοθηκες μας. Πως ειναι δυνατον να ζητανε τοσες λεπτομερειες και οι εταιρειες να μη τις παρεχουν. Δε νομιζω οτι η fimi δεν ειχε εικονα. Εκτος κι αν με καποιον τροπο μπορουμε να παρουμε πιστοποιηση εκ των υστερων. Αλλιως μαλλον για mavic mini 2 με κοβω κι αυτο λογω βαρους. H Fimi ποτέ της δεν ασχολήθηκε να πάρει πραγματική πιστοποίηση CE (το σήμα CE που κάποια Fimi drones φέρουν, είναι πλαστό, ουσιαστικά είναι (C)hinese (E)xport και ομοιάζει με αυτό της πραγματικής πιστοποίησης CE), εξαρχής που ασχολήθηκε (από την εποχή το Mi 1080p/4K). Γιαυτό και τα προϊόντα της δεν εισάγονται στην Ευρώπη από τις εδώ αντιπροσωπείες, αρά είναι παραεισαγωγές. Εδώ η dji που έχει όλα τα χρήματα του κόσμου και τεράστιο R&D και δεν ασχολήθηκε με πιστοποίηση C (θα γράψω σχετικό άρθρο σε κάποια φάση) της EASA, οι άλλοι θα ασχοληθούν. Μοναδική εξαίρεση η Yuneec που ουσιαστικά επαναπιστοποιεί (με χρέωση) τα Typhoon H+, H520 και H3 και αυτό γιατί είναι commercial drones και όχι consumer drones όπως της dji/Fimi/Hubsan κ.λ.π.
|
|
|
Post by titarasaudi2 on May 20, 2021 20:15:08 GMT 2
Μαλιστα... αρα μαλλον παμε καρφι για dji γιατι εδω μονο προβληματα βλεπω... τωρα δινω κι εγω το α2 γι αυτο ψαχνομαι... θελει μου ειπαν καποια βιντεο αυτοεκπαιδευσης... ξερουμε τι ακριβως ζητανε; Καμία σχέση. Για την ακρίβεια, ΚΑΝΕΝΑ dji δεν πληρεί τις προϋποθέσεις πιστοποίησης κατηγορίας C και δεν υποστηρίζουν οριζόμενα από τον χρήστη geofence areas. H dji από πέρσι που οριστικοποιήθηκε ο κανονισμός πιστοποίησης της EASA, κάνει ουσιαστικά την "πάπια" και δεν πιστοποίησε κανένα από τα νέα της αεροσκάφη (ούτε και πρόκειται, απλά θα βγάλει άλλο μοντέλο) όπως το Air 2, Mini 2, Air 2S και dji FPV. Δες και τα άλλα νήματα, ακόμα και το νέο Air2S δεν πληρεί τις προδιαγραφές και θα είναι πρακτικά άχρηστο (δηλ. θα πετάει μόνο σε Α3) από 1/1/2023. Η μόνη εταιρεία - μέχρι στιγμής - που έχει ανακοινώσει ότι θα επαναπιστοποιήσει τα αεροσκάφη της για την κατηγορία C2, είναι η Yuneec για την σειρά Typhoon (H Plus, H520 και H3), καμία άλλη! Ουσιαστικά, τα μόνα αεροσκάφη που "γλυτώνουν" την πιστοποίηση είναι όσα είναι κάτω από 250γρ και είναι τα dji Mini, dji Mini 2, Fimi X8 Mini (με την pro μπαταρία) και το αναμενόμενο Hubsan Zino Pro Mini. Παιδιά συγχωρείστε με για την αμάθεια μου αλλά ρωτώ για να μάθω! Τι αλλαγές δηλαδή θα έχουμε από 01/01/23; Που μας επηρεάζει; Τι είναι η Α2 και η Α3; Είμαι κάτοχος ενός Dji mavic 2.
|
|
|
Post by Frontier on May 20, 2021 20:52:21 GMT 2
titarasaudi2: Ελπίζω να προλάβω να γράψω κάποιο άρθρο τις επόμενες ημέρες, αλλά σε γενικές γραμμές ισχύουν για ΟΛΑ τα dji drones αυτά που γράφω εδώ: freedrone.gr/post/12237/threadΑπό 1/1/2023 εάν θέλει κάποιος να πετάξει ΝΟΜΙΜΑ εντός αστικού ιστού έχοντας πτυχίο Α1/Α3, μπορεί να το κάνει μόνο με το dji Mini/Mini 2, κανένα άλλο dji drone δεν επιτρέπεται. Γιαυτό έγραψα και στο παραπάνω νήμα ότι η "αναβάθμιση" σε Air 2S είναι άχρηστη, διότι το αεροσκάφος από 1/1/2023 θα είναι και αυτό legacy.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on May 27, 2021 22:11:06 GMT 2
Παιδια καλησπερα! Καποιος τροπος για να μειωθει η ευαισθησια των stick? Μου κανει πολυ αποτομες κινησεις, ειδικα στο yaw. Λιγο το ακουμπαω και περιστρεφεται πολυ γρηγορα..
|
|
|
Post by Frontier on May 28, 2021 7:15:32 GMT 2
Παιδια καλησπερα! Καποιος τροπος για να μειωθει η ευαισθησια των stick? Μου κανει πολυ αποτομες κινησεις, ειδικα στο yaw. Λιγο το ακουμπαω και περιστρεφεται πολυ γρηγορα.. Δες μερικές σελίδες πριν, ρύθμισε τα expo μέσω της εφαρμογής.
|
|
|
Post by stelios18120 on May 28, 2021 10:48:35 GMT 2
Λοιπον εχω την επισημη απαντηση μετα 3 βδομάδες απο fimi (αν θυμάστε το θεμα μου με το fimi x8 se 2020 που έπεσε ξαφνικα) Η απάντηση τους ειναι η το στέλνεις στο εργοστάσιο με δικα σου εξοδα, και περιμενεις 1 μηνα να βγαλουμε συμπέρασμα και βλέπουμε, Η αλλη λύση ειναι παρε εξαρτηματα και φτιαξτο στην χώρα σου!!! Φοβερη απάντηση, μετα σχεδον 1 μηνα μου λενε παρε εξαρτήματα και φτιαξτο. Τραγικοι απλα. Η απάντηση του banggood ειναι να μου δωσουν 3000 πόντους (30 ευρω) και αυτο ειναι. Εσκασα 500 και βαλε ευρω για εξτρα να αγοράσω μαζι με το drone (μπαταρίες κτλπ) και η απάντηση στην δικια τους βλαβη ειναι αυτη. Ουτε καν να πουνε να στειλουν εξαρτήματα να το φτιαξω. Τραγικοι! Δεν ξαναπαίρνω ποτε τιποτα απο banggood,ουτε μισο ευρώ, μακρια από fimi και γενικα xiaomi drone. Ηδη ειμαι στα σκαρια να παρω mavic. Τραγικοι παντως στο support. Διαβαζω συνεχεια για πτωσεις, οτι δεν εξυπηρετούν αλλα δεν περιμενα τετοια μουφα απάντηση. Τεσπα, εγραψα αυτο το μεγαλο μήνυμα προς ενημέρωση! Ευχαριστώ πολύ.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on May 29, 2021 7:53:30 GMT 2
Την ιδια απαντηση ειχα κι εγω πριν μερικες μερες για το loss connection και προζθες για σκιαστρο. Το πηρα βαση των διαστασεων που γραφουν και δεν ειχε καμια σχεση με τη πραγματικοτητα. Επιανε το μισο κινητο μονο και η προταση ηταν 300 ποντοι.
|
|
|
Post by dentex on Jun 3, 2021 17:09:32 GMT 2
Παιδιά γεια σας. Είμαι νέος κάτοχος του Fimi συγκεκριμένα το έχω 7 ημέρες. Μένω σε ένα παραθαλάσσιο χωριό και προσπαθώ να το πετάξω είτε προς την ακτογραμμή έχοντας οπτική επαφή ή προς το χωριό ή και μέσα προς τη θάλασσα. Όταν το πετάω προς το υπόλοιπο χωριό δεν έχω καταφέρει να πάω πάνω από 400 μέτρα και μετά επιστρέφει πίσω. Στην ακτογραμμή ή στη θάλασσα το ανώτερο που έχω καταφέρει να φτάσω είναι 1.300 μέτρα πριν επιστρέψει. Τις πτήσεις τις κάνω από την παραλία. Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν υπάρχει περίπτωση να φταίει το συγκεκριμένο drone που δεν παίρνω το range που βλέπω από άλλους χρήστες.
|
|
|
Post by Frontier on Jun 4, 2021 7:34:20 GMT 2
Παιδιά γεια σας. Είμαι νέος κάτοχος του Fimi συγκεκριμένα το έχω 7 ημέρες. Μένω σε ένα παραθαλάσσιο χωριό και προσπαθώ να το πετάξω είτε προς την ακτογραμμή έχοντας οπτική επαφή ή προς το χωριό ή και μέσα προς τη θάλασσα. Όταν το πετάω προς το υπόλοιπο χωριό δεν έχω καταφέρει να πάω πάνω από 400 μέτρα και μετά επιστρέφει πίσω. Στην ακτογραμμή ή στη θάλασσα το ανώτερο που έχω καταφέρει να φτάσω είναι 1.300 μέτρα πριν επιστρέψει. Τις πτήσεις τις κάνω από την παραλία. Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν υπάρχει περίπτωση να φταίει το συγκεκριμένο drone που δεν παίρνω το range που βλέπω από άλλους χρήστες. Καλωσήρθες στην παρέα. Πάρα πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν την εμβέλεια της τηλεκατεύθυνσης: - η περιοχή που πετάς, μπορεί να έχει αυξημένες παρεμβολές οι οποίες προκαλούν θέματα στην ζεύξη αεροσκάφους-τηλεκατεύθυνσης. Εκεί, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. - φυσικά εμπόδια επηρεάζουν την επικοινωνία αεροσκάφους-τηλεκατεύθυνσης. Προσπάθησε να πετάς πιο ψηλά και πάντα με τις κεραίες της τηλεκατεύθυνσης να "βλέπουν" το αεροσκάφος (δες παλαιότερα μηνύματα εδώ).
|
|
|
Post by dentex on Jun 4, 2021 9:16:49 GMT 2
Σας ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Τις κεραιες να τις εχω καθετα στο τηλεκοντρολ η παραλληλα;
|
|
|
Post by Frontier on Jun 4, 2021 16:04:05 GMT 2
Σας ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Τις κεραιες να τις εχω καθετα στο τηλεκοντρολ η παραλληλα; Όπως λέει το εγχειρίδιο χρήσης στη σελίδα 22, θα πρέπει να είναι κάθετα προς το χειριστήριο και να "κοιτούν" το αεροσκάφος.
|
|
|
Post by dentex on Jun 4, 2021 22:23:32 GMT 2
Ωχ sorry δεν το είχα προσέξει! Ευχαριστώ πολύ
|
|
|
Post by vidologos on Jul 25, 2021 19:06:39 GMT 2
Καλησπέρα και από εμένα στην παρέα. Έχω το FIMI περίπου 6 μήνες και πρέπει να ομολογήσω ότι δεν αντιμετώπισα κανένα από τα προβλήματα που αναφέρετε στα προηγούμενα ποστ σας.
Αλλά 2 φορές τελευταία είχα πρόβλημα ΜΟΝΟ με φωτογραφίες και τον ήλιο. Τα βίντεο βγαίνουν μια χαρά.
Συγκεκριμένα και τις 2 φορές που πέταξα ήταν μεσημέρι με ήλιο και είχα την κάμερα κάθετα προς το έδαφος. Δεν βγήκε ούτε μια φωτογραφία, όλες ήταν μαύρες!!!!!
Είχατε ποτέ παρόμοιο θέμα;
|
|
|
Post by Frontier on Jul 26, 2021 16:33:31 GMT 2
Καλησπέρα και από εμένα στην παρέα. Έχω το FIMI περίπου 6 μήνες και πρέπει να ομολογήσω ότι δεν αντιμετώπισα κανένα από τα προβλήματα που αναφέρετε στα προηγούμενα ποστ σας. Αλλά 2 φορές τελευταία είχα πρόβλημα ΜΟΝΟ με φωτογραφίες και τον ήλιο. Τα βίντεο βγαίνουν μια χαρά. Συγκεκριμένα και τις 2 φορές που πέταξα ήταν μεσημέρι με ήλιο και είχα την κάμερα κάθετα προς το έδαφος. Δεν βγήκε ούτε μια φωτογραφία, όλες ήταν μαύρες!!!!! Είχατε ποτέ παρόμοιο θέμα; Καλωσήρθες στην παρέα. Να υποθέσω ότι είχες τις ρυθμίσεις της κάμερας στο auto; Σίγουρα δεν είναι λογικό αυτό, ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν και άλλα μέλη εδώ εάν αντιμετώπισαν το φαινόμενο.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jul 26, 2021 20:53:12 GMT 2
Συγκεκριμένα και τις 2 φορές που πέταξα ήταν μεσημέρι με ήλιο και είχα την κάμερα κάθετα προς το έδαφος. Δεν βγήκε ούτε μια φωτογραφία, όλες ήταν μαύρες!!!!! Είχατε ποτέ παρόμοιο θέμα; Μαύρο εντελώς; Πρώτη φορά το ακούω, θα πρέπει να το ξανακάνεις, να τραβήξεις φωτό κάθετα αλλά και προς τα εμπρός ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν έχει κάποιο θέμα η κάμερα προς τα κάτω, δηλ. κάποια επαφή να μην πατάει κλπ.
|
|
|
Post by vidologos on Jul 27, 2021 7:29:30 GMT 2
Να υποθέσω ότι είχες τις ρυθμίσεις της κάμερας στο auto; Σίγουρα δεν είναι λογικό αυτό, ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν και άλλα μέλη εδώ εάν αντιμετώπισαν το φαινόμενο. Καλημέρα, οι ρυθμίσεις που είχα αλλάξει ήταν ISO 100 μόνο. Τα υπόλοιπα όπως ήταν όταν την πήρα. @hlias Virtual rise-SUN-set οι φωτογραφίες δεν ήταν εντελώς μαύρες αλλά αχνοφαίνονταν τα τοπία που τράβηξα, έπρεπε να το διευκρινίσω. Απλά είναι τόσο σκοτεινές που είναι σαν μαύρες. Ο φακός ήταν εντελώς κάθετα. Στην μια περίπτωση προχθές μόλις είχα καλιμπράρει την κάμερα. Επίσης από τις 30 φωτογραφίες παραδόξως η μια βγήκε σωστά, μόλις το ανακάλυψα!!! Πίστευα ότι φταίει ο ήλιος για αυτό αλλά μάλλον δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Jul 31, 2021 17:33:59 GMT 2
Παιδια καλησπερα! Κατεβασα πριν κανα μηνα χωρις να το θελω το firmware για την ταχυτερη ληψη δορυφορων υποτιθεται. Πατησα κατα λαθος download firmware αντι του enter device και μετα λεω δε πειραζει, ας το κατεβασει. Απο τοτε ειναι πιο ασταθες στον αερα, απογειωνεται και κουνιεται. Πιο πριν εμενε καρφι στη θεση του. Οι δορυφοροι αργουν περισσοτερο και εχει αρκετα μεγαλη αποκκλιση στην προσγειωση σε σχεση με το σημειο απογειωσης. Και μαλλον πειραχτηκε και ο οριζοντας. Μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα προβλημα. Τωρα μαλλον στραβωσε. Ξερετε κατι γι αυτο;
|
|
|
Post by crazylcf on Aug 1, 2021 2:13:19 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους. Έχω fimi x8 se, (οχι το 2020 μοντέλο), και εκεί που πετούσα μια χαρά χωρίς θέματα, πλέον μου πετάει μνμτα cannot enter to gps mode, και δεν ξεκινάει ΟΥΤΕ χειροκίνητα. Μπορεί κάποιος να βοηθησει στο τι γίνεται? Πιάνω σήμα από 18 δορυφόρους και δεν πετάει... :/
|
|
|
Post by Vako on Aug 1, 2021 6:16:54 GMT 2
Παιδια καλησπερα! Κατεβασα πριν κανα μηνα χωρις να το θελω το firmware για την ταχυτερη ληψη δορυφορων υποτιθεται. Πατησα κατα λαθος download firmware αντι του enter device και μετα λεω δε πειραζει, ας το κατεβασει. Απο τοτε ειναι πιο ασταθες στον αερα, απογειωνεται και κουνιεται. Πιο πριν εμενε καρφι στη θεση του. Οι δορυφοροι αργουν περισσοτερο και εχει αρκετα μεγαλη αποκκλιση στην προσγειωση σε σχεση με το σημειο απογειωσης. Και μαλλον πειραχτηκε και ο οριζοντας. Μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα προβλημα. Τωρα μαλλον στραβωσε. Ξερετε κατι γι αυτο; Έπαθα ακριβώς το ίδιο...ας πρόσεχα χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα ειδικά με δορυφόρους απέκτησα. Όσο για τον στραβό ορίζοντα κάνε 6ways calibration και στο gimbal και θα φτιάξει. Το έπαθα και εγώ
|
|
|
Post by Frontier on Aug 1, 2021 7:42:29 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους. Έχω fimi x8 se, (οχι το 2020 μοντέλο), και εκεί που πετούσα μια χαρά χωρίς θέματα, πλέον μου πετάει μνμτα cannot enter to gps mode, και δεν ξεκινάει ΟΥΤΕ χειροκίνητα. Μπορεί κάποιος να βοηθησει στο τι γίνεται? Πιάνω σήμα από 18 δορυφόρους και δεν πετάει... :/ Καλωσήρθες στην παρέα. Αυτό μου συνέβη και εμένα 1 φορά - τότε που είχα το X8 SE - δοκίμασε να το αφήσεις έξω σε ανοικτό χώρο για κανένα δεκάλεπτο (να "πιάσει" δορυφόρους) και με το που συμβεί αυτό - ακόμα και αν είναι σε VPU mode - κάνε καλιμπράρισμα της πυξίδας. Αυτό είχε διορθώσει τότε το πρόβλημα.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Aug 1, 2021 8:16:54 GMT 2
Παιδια καλησπερα! Κατεβασα πριν κανα μηνα χωρις να το θελω το firmware για την ταχυτερη ληψη δορυφορων υποτιθεται. Πατησα κατα λαθος download firmware αντι του enter device και μετα λεω δε πειραζει, ας το κατεβασει. Απο τοτε ειναι πιο ασταθες στον αερα, απογειωνεται και κουνιεται. Πιο πριν εμενε καρφι στη θεση του. Οι δορυφοροι αργουν περισσοτερο και εχει αρκετα μεγαλη αποκκλιση στην προσγειωση σε σχεση με το σημειο απογειωσης. Και μαλλον πειραχτηκε και ο οριζοντας. Μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα προβλημα. Τωρα μαλλον στραβωσε. Ξερετε κατι γι αυτο; Έπαθα ακριβώς το ίδιο...ας πρόσεχα χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα ειδικά με δορυφόρους απέκτησα. Όσο για τον στραβό ορίζοντα κάνε 6ways calibration και στο gimbal και θα φτιάξει. Το έπαθα και εγώ Καποιος τροπος να απεγκατασταθει το firmware στην προηγουμενη εκδοση δεν υπαρχει ε; Υποτιθεται το βαζουν για βελτιωση, οχι για προσθετα προβληματα... και το 6 ways calibration του gimbal γινεται μεσα απο το advanced settings του gimbal?
|
|
|
Post by Vako on Aug 2, 2021 8:05:17 GMT 2
Έπαθα ακριβώς το ίδιο...ας πρόσεχα χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα ειδικά με δορυφόρους απέκτησα. Όσο για τον στραβό ορίζοντα κάνε 6ways calibration και στο gimbal και θα φτιάξει. Το έπαθα και εγώ Καποιος τροπος να απεγκατασταθει το firmware στην προηγουμενη εκδοση δεν υπαρχει ε; Υποτιθεται το βαζουν για βελτιωση, οχι για προσθετα προβληματα... και το 6 ways calibration του gimbal γινεται μεσα απο το advanced settings του gimbal? Μετά το κατέβασμα του καινούργιου firmware φαντάζομαι έκανες ξανά calibrations σε imu και gimbal μέσα από το apk? Εάν έκανες και δεν είναι όλα οκ στείλε στην fimi mail να σου ξεκλειδώσουν το 6ways calibration για το σκάφος και το gimbal . Θα σου εμφανιστεί στο μενού του maintenance σαν drone calibration . Το κάνεις και 99% θα είσαι οκ
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Aug 3, 2021 8:42:03 GMT 2
Οκ θα τους στειλω να μου τα ξεκλειδωσουν. Ευχαριστω!
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Aug 12, 2021 11:06:45 GMT 2
Καλημέρασε όλους. Τελικά τίποτα με τη ρύθμιση. Επικοινώνησα τώρα με τη FIMI και θα μου ξεκλειδώσουν το CALLIBRATION. Παρατήρησα μόλις τώρα οτι το REGION στην εφαρμογη είχε αλλάξει μόνο του αε Argentina και το ξαναέκανα Ελλάδα. Ίσως με το firmware να πειράχτηκε. Ύπαρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος η κάτι να προσέξω για το callibration? Επισης ενα καινουριο firmware που τρεχει τωρα με τίτλο flight control που επιλυει λεει προβλήματα λανθασμένων πορειών και της γωνίας του gimbal, το ξέρετε; το έχει δοκιμάσει κανεις; κανει τιπποτα η θα το μαζευουμε απ την Αργεντινη κυριολεκτικα αυτη τη φορα;
|
|
|
Post by Vako on Aug 12, 2021 12:23:41 GMT 2
Καλημέρασε όλους. Τελικά τίποτα με τη ρύθμιση. Επικοινώνησα τώρα με τη FIMI και θα μου ξεκλειδώσουν το CALLIBRATION. Παρατήρησα μόλις τώρα οτι το REGION στην εφαρμογη είχε αλλάξει μόνο του αε Argentina και το ξαναέκανα Ελλάδα. Ίσως με το firmware να πειράχτηκε. Ύπαρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος η κάτι να προσέξω για το callibration? Επισης ενα καινουριο firmware που τρεχει τωρα με τίτλο flight control που επιλυει λεει προβλήματα λανθασμένων πορειών και της γωνίας του gimbal, το ξέρετε; το έχει δοκιμάσει κανεις; κανει τιπποτα η θα το μαζευουμε απ την Αργεντινη κυριολεκτικα αυτη τη φορα; Άστο καλύτερα δεν θα πάρω . Τι ήθελα και κατέβαζα την προηγούμενη αναβάθμιση!!! Ειδικά στην κάμερα δημιουργήθηκε πρόβλημα εστίασης και κάποιες φορές στραβου ορίζοντα. Μαμακισμενη fimi. Έκανα εννοείται τα σχετικα καλιμπραρισματα και διορθώθηκε κάπως. Άσε τους δορυφόρους που ψάχνω με το τυφέκιο! Ζω-πεθαινω στην πτήση . Εκεί που είσαι με 14 δορυφόρους ξαφνικά μπαίνει σε ότι mode του κατεβει. Καλά που πετάω το Syma που και που και είμαι σε εγρήγορση πάντα χαχαχα. Το άφησα στην άκρη πια και πετάω με το all time classic Phantomaki μου .
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Aug 12, 2021 13:25:21 GMT 2
Τι να πω... περιεργα πραγματα. Εμενα μου ξεκλειδωσαν το callibration. Λεω μηπως παω σε κανα χωραφι να το κανω να μην εχει μαγνητικα.πεδια αλλα απ την αλλη λεω σιγα μη τρεχω. Θα το κανω σπιτι. Η ακριβεια 20 ποντων στην προσγειωση εγινε 10 μετρα. Προχθες πηγαινε καρφι για θαλασσα. Το κατεβασα με το χερι. Απογειωνεται κι αν υπαρχει εμποδιο κοντα φοβασαι μη στουκαρει. Σηκωνεται απ το εδαφος και αρχιζει και προχωραει μονο του. Και κατι ακομα. Πριν κανα 2 μερες το εβαλα σε λειτουργια invert να ανεβει 50 μετρα και να φυγει 100 πισω. Τελικα στα 200 πισω το σταματησα βγαινοντας απ τη λειτουργια και το γυρισα πισω. Πηρε φορα και ταξιδευε. Οτι να ναι...
|
|
|
Post by vidologos on Aug 18, 2021 11:42:16 GMT 2
Εγώ πάντως παιδιά το πρόβλημα που είχα με την μαύρες φώτο το έλυσα με καλιμπράρισμα στην κάμερα. Πλέον όλα καλά και γενικά είμαι από τους τυχερούς που δεν έχω κανένα από τα προβλήματα που αναφέρετε. Σε γενικές γραμμές είμαι τρομερά ευχαριστημένος με το drone αυτό...
|
|