dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 29, 2021 16:28:30 GMT 2
Καλησπέρα. Έχω την έκδοση 2020 και οταν το συνδεω με τον υπολογιστή μου εμφανίζει μόνο 2 φακέλους, αυτον που είναι το "μαύρο κουτό" και ¨αυτόν που είναι για update. Δε μου εμφανίζει το φάκελο της κάρτας sd, ενώ απότι μου είπαν εμφανίζεται κανονικά στα drones της προηγούμενης έκδοσης. Είναι "πρόβλημα της έκδοσης 2020 ή κάνω κάτι λάθος? Ακριβως το ιδιο αντιμετωπιζω κι εγω.
|
|
|
Post by stelios18120 on May 3, 2021 9:41:49 GMT 2
Λοιπον καταρχην καλημερα και χρονια πολλα Μολις ειχα μια πτωση απο 8 μετρα, ετσι οπως πεταγε ωραια και καλα, signal lost, μαυρη οθόνη και αντε γεια, σβηνουν ολα, πέφτει καρφι κατω, και φευγει η μπαταρία, σπαει ενας βραχίονας και σπανε και 3 απο 4 ελικες.ευτυχως εχω ανταλλακτικα. Αυτα τα ωραια. Παντως τελος απο εμενα δεν ξανααγοραζω xiaomi fimi. Απογοήτευση 1000% με αυτο που εκανε. Παλι καλα που ημουν σε αλανα και δεν ειχε κοσμο. Πρωτη φορα το εκανε μετα απο μηνες χρησης. Μπαταρία ηταν πριν πεσει στο 89%. Δεν ειχε κοντά τιποτα να πεις οτι εφταιγε για το σημα. Εστειλα το περιστατικο στους κινεζους αλλα δεν περιμενω και πολλα απο αυτους. Δορυφόροι 15 κλειδωμένοι, οπως προειπα αλανα τεράστια χωρις κατι να το επηρεάζει κεραιες κτλπ, και γενικα αψογες συνθηκες καιρού. Ελεος δηλαδη. Ουτε καν να προσγειωθει αυτοματα πχ οπως κανει με χαμηλη μπαταρια, εσβησε και επεσε. 🤬🤬🤬
Δείτε το link μου, εβαλα το τελευταίο flight log. Ελεος, με 89% μπαταρια, 18 δορυφορους και ολα αψογα, εσβησε και επεσε!!!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 5, 2021 17:11:28 GMT 2
Δείτε το link μου, εβαλα το τελευταίο flight log. Ελεος, με 89% μπαταρια, 18 δορυφορους και ολα αψογα, εσβησε και επεσε!!! Πωπωωω λυπάμαι ρε φίλε... Θυμίζει την εποχή του 2019 στις αρχές που πολλά Χ8SE έπεφταν ξαφνικά και χωρίς αιτία, είχαν υπάρξει τότε πολλά σχετικά βίντεο...
|
|
|
Post by stelios18120 on May 5, 2021 17:31:14 GMT 2
Δείτε το link μου, εβαλα το τελευταίο flight log. Ελεος, με 89% μπαταρια, 18 δορυφορους και ολα αψογα, εσβησε και επεσε!!! Πωπωωω λυπάμαι ρε φίλε... Θυμίζει την εποχή του 2019 στις αρχές που πολλά Χ8SE έπεφταν ξαφνικά και χωρίς αιτία, είχαν υπάρξει τότε πολλά σχετικά βίντεο... άσε μεγάλο χάλι αυτό που έγινε.δεν μπορώ να το πιστέψω.και είναι καλοδουλεμένο,το προσέχω,φουλ ανταλλακτικά και έξτρα έχω πάρει.και τώρα πάνε όλα χαμένα αν δεν πάρω έστω καινουργιο σκάφος (να κρατήσω δηλαδή όλα τα άλλα και να αγοράσω στην χειρότερη μόνο drone αν και δεν θέλω να πάρω το ίδιο γιατί με πίκρανε πραγματικά αυτό που έγινε) Έβγαλα και άλλο 1 καινούργιο βίντεο και θα το ανεβάσω και αυτό να το δείτε μπας και βγάλουμε άκρη.μου κάνει κάτι παλαβά όταν το ανάβω,σαν να μην πατάει κάποιο καλώδιο,σαν να κουνιέται κάτι και να μην πιάνει καλά εσωτερικά.τι να πω...
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 5, 2021 17:35:39 GMT 2
Χτες έκανα μια βόλτα στην λίμνη Πλαστήρα μετά από τόσο καιρό. Το σήκωσα και έγραψα ένα μικρό βίντεο με θέμα ένα ΜΙΡΑΖ (μνημείο) στο Μορφοβούνι, έκανα ένα κύκλο manual όχι orbit διάρκειας δύο λεπτών. Το κουφό είναι ότι μου χώρισε το βίντεο σε τρία κομμάτια, ένα 220 ΜΒ, ένα 480 ΜΒ και ένα 860 ΜΒ, δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό, γιατί το χώρισε σε τόσο μικρά τμήματα. Η εικόνα στο ΜΙΡΑΖ ήταν πολύ καλή χρωματικά σε αντίθεση με το επόμενο θέμα, ένα F-104 που έχει στηθεί στο χωριό Ελληνόπυργος. Εκεί δεν ξέρω τι "σιτ" έγινε, η εικόνα είναι χάλια, καμμένη, ξασπρισμένη, και στο βίντεο και στις φωτογραφίες, εκεί ο κύκλος γράφτηκε κανονικά σε ένα αρχείο 1,93 GB η εικόνα όμως χάλια, δεν ξέρω τι στον κόρακα κάνει, γιατί συνέβη αυτό. Κάτι ακόμη, αυτή τη φορά είπα να κατεβάσω τα αρχεία απευθείας από το Χ8, σε προηγούμενες σελίδες κάποια παιδιά είπαν ότι είχαν θέμα, δεν έβλεπαν τους φακέλους. Ε λοιπόν, το ίδιο θέμα έχω και γω, παλιά όταν σύνδεα το σκάφος έβλεπα κανονικά τα βίντεο και τις φωτό, τώρα όχι, τι διάολο κάνουν εκεί στη Fimi; Δείτε τις φωτό απείραχτες χρωματικά, μίκρυνα μόνο το μέγεθος. Attachments:
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on May 7, 2021 18:53:15 GMT 2
Ρε παιδια καλησπερα! Και με τγν εμβελεια τι παιζει; δυο πτησεις μακρινες προσπαθησα, στη μια απωλεια fpv και αυτοματο rth στα 800 μετρα και την αλλη τα ιδια στα 500 μετρα. Εστειλα εδω και μια βδομαδα και το black box στη fimi, κι ακομα περιμενω...
|
|
|
Post by stelios18120 on May 8, 2021 8:01:21 GMT 2
Ρε παιδια καλησπερα! Και με τγν εμβελεια τι παιζει; δυο πτησεις μακρινες προσπαθησα, στη μια απωλεια fpv και αυτοματο rth στα 800 μετρα και την αλλη τα ιδια στα 500 μετρα. Εστειλα εδω και μια βδομαδα και το black box στη fimi, κι ακομα περιμενω... Τουλάχιστον εισαι απο τους τυχερους και εκανε RTH, εμενα εχασε σημα, και απλα επεσε στο εδαφος. Ουτε να γυρισει, ουτε να μεινει στον αερα, επεσε ετσι απλα και εσπασε μπαταρία, βραχιονα και 3 ελικες. Τα αντικατεστησα ολα με δικα μου εξοδα. Εχω στείλει ηδη 3 email στην fimi και μιλαω συνεχεια με banggood και ακομα να βρεθει λυση. Οσοι πετατε να εχετε τον νου σας! Μακρια από κόσμο, μακριά γενικά απο μέρη με ανθρωπους κτλπ, ουτε και θελω να φανταστω τι θα ειχε γινει αν το πεταγα πχ στα 200-300 μετρα ψηλα, η σε μερος με κοσμο. Θα ειχε πέσει σαν κομήτης στην γη με τις αναλογες συνεπειες. Πλεον δεν του εχω καμια εμπιστοσύνη του συγκεκριμένου drone. Τοσες πτησεις και ολα σουπερ και ξαφνικά εγινε αυτο 😞
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on May 8, 2021 21:26:41 GMT 2
Ρε παιδια καλησπερα! Και με τγν εμβελεια τι παιζει; δυο πτησεις μακρινες προσπαθησα, στη μια απωλεια fpv και αυτοματο rth στα 800 μετρα και την αλλη τα ιδια στα 500 μετρα. Εστειλα εδω και μια βδομαδα και το black box στη fimi, κι ακομα περιμενω... Τουλάχιστον εισαι απο τους τυχερους και εκανε RTH, εμενα εχασε σημα, και απλα επεσε στο εδαφος. Ουτε να γυρισει, ουτε να μεινει στον αερα, επεσε ετσι απλα και εσπασε μπαταρία, βραχιονα και 3 ελικες. Τα αντικατεστησα ολα με δικα μου εξοδα. Εχω στείλει ηδη 3 email στην fimi και μιλαω συνεχεια με banggood και ακομα να βρεθει λυση. Οσοι πετατε να εχετε τον νου σας! Μακρια από κόσμο, μακριά γενικά απο μέρη με ανθρωπους κτλπ, ουτε και θελω να φανταστω τι θα ειχε γινει αν το πεταγα πχ στα 200-300 μετρα ψηλα, η σε μερος με κοσμο. Θα ειχε πέσει σαν κομήτης στην γη με τις αναλογες συνεπειες. Πλεον δεν του εχω καμια εμπιστοσύνη του συγκεκριμένου drone. Τοσες πτησεις και ολα σουπερ και ξαφνικά εγινε αυτο 😞 Εχει πολλα θεματα σ αυτον τον τομεα. Το σηκωνεις και δε ξερεις που θα φτασει και αν θα ξαναγυρισει. Εγω ηδη την ψαχνω μπας και το δωσω και παω σε mavic. Για καποια θεματα καμερας η fimi μου απαντησε αμεσως, οτι εφταιγε η θερμοκρασια του αερα που πετουσα, γιατι η λειτουργια του ειναι σε ευρος μεταξυ 0-40. Μαλλον νομιζαν οτι πεταξα στην Αλασκα ή στη Σαχαρα. Τιυς ειπα οτι πετουσα με 23 βαθμους και.μου παν να ξαναδοκιμασω αργοτερα που θα ζεστανει. Τωρα κλαιμε η γελαμε, δε ξερω. Για το θεμα της απωλειας συνδεσης ομως, ουτε φωνη ουτε ακροαση εδω και 2 βδομαδες.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on May 8, 2021 21:28:33 GMT 2
Χτες έκανα μια βόλτα στην λίμνη Πλαστήρα μετά από τόσο καιρό. Το σήκωσα και έγραψα ένα μικρό βίντεο με θέμα ένα ΜΙΡΑΖ (μνημείο) στο Μορφοβούνι, έκανα ένα κύκλο manual όχι orbit διάρκειας δύο λεπτών. Το κουφό είναι ότι μου χώρισε το βίντεο σε τρία κομμάτια, ένα 220 ΜΒ, ένα 480 ΜΒ και ένα 860 ΜΒ, δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό, γιατί το χώρισε σε τόσο μικρά τμήματα. Η εικόνα στο ΜΙΡΑΖ ήταν πολύ καλή χρωματικά σε αντίθεση με το επόμενο θέμα, ένα F-104 που έχει στηθεί στο χωριό Ελληνόπυργος. Εκεί δεν ξέρω τι "σιτ" έγινε, η εικόνα είναι χάλια, καμμένη, ξασπρισμένη, και στο βίντεο και στις φωτογραφίες, εκεί ο κύκλος γράφτηκε κανονικά σε ένα αρχείο 1,93 GB η εικόνα όμως χάλια, δεν ξέρω τι στον κόρακα κάνει, γιατί συνέβη αυτό. Κάτι ακόμη, αυτή τη φορά είπα να κατεβάσω τα αρχεία απευθείας από το Χ8, σε προηγούμενες σελίδες κάποια παιδιά είπαν ότι είχαν θέμα, δεν έβλεπαν τους φακέλους. Ε λοιπόν, το ίδιο θέμα έχω και γω, παλιά όταν σύνδεα το σκάφος έβλεπα κανονικά τα βίντεο και τις φωτό, τώρα όχι, τι διάολο κάνουν εκεί στη Fimi; Δείτε τις φωτό απείραχτες χρωματικά, μίκρυνα μόνο το μέγεθος. Επικοινωνησα και γι αυτο με τη fimi. H απευθειας εμφανιση του φακελου μεσω καλωδιου δεν ειναι διαθεσιμη στο SE2020. Μονο blackbox και firmware update μπορει να γινει με καλωδιο. Για τις εικονες, παρομοια θεματα ειχα κι εγω αν θυμασαι που τα συζητουσαμε. Απλως σε μενα ξαφνικα τα ειχε φτυσει στο θεμα της αναλυσης στα video. Και ακομη στθς φωτογραφιες και τωρα, οτιδηποτε φωτιζεται, μου το βγαζει πολυ σκοτεινο. Προσωπα πολυ δυσκολα διακρινονται.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 9, 2021 7:57:41 GMT 2
Κάτι ακόμη, αυτή τη φορά είπα να κατεβάσω τα αρχεία απευθείας από το Χ8, σε προηγούμενες σελίδες κάποια παιδιά είπαν ότι είχαν θέμα, δεν έβλεπαν τους φακέλους. Ε λοιπόν, το ίδιο θέμα έχω και γω, παλιά όταν σύνδεα το σκάφος έβλεπα κανονικά τα βίντεο και τις φωτό, τώρα όχι, τι διάολο κάνουν εκεί στη Fimi; Επικοινωνησα και γι αυτο με τη fimi. H απευθειας εμφανιση του φακελου μεσω καλωδιου δεν ειναι διαθεσιμη στο SE2020. Μονο blackbox και firmware update μπορει να γινει με καλωδιο. Για τις εικονες, παρομοια θεματα ειχα κι εγω αν θυμασαι που τα συζητουσαμε. Απλως σε μενα ξαφνικα τα ειχε φτυσει στο θεμα της αναλυσης στα video. Και ακομη στθς φωτογραφιες και τωρα, οτιδηποτε φωτιζεται, μου το βγαζει πολυ σκοτεινο. Προσωπα πολυ δυσκολα διακρινονται. Εγώ έχω X8SE που στην αρχή υπήρχε η δυνατότητα και προφανώς αφαιρέθηκε με κάποιο update... Για την εικόνα πιστεύω ότι κάτι έγινε και πήρε λάθος στοιχεία (ISO κλπ) χτες έκανα μια σύντομη πτήση στην πόλη και ήταν οκ. Εσύ πάλεψε το λίγο, μπας και το λύσεις Attachments:
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 9, 2021 8:28:15 GMT 2
Προχτές αξιώθηκα να κάνω το IMU Calibration και ευτυχώς είναι οκ. Δεν ξέρω εσείς τι κάνετε με τα update εγώ επιμένω σε "παλιακά" firmware Κάτι ακόμη στο θέμα ρύθμισης gimbal, αφού έκανε και αυτό το δικό του calibration όπως πάντα (το είχα γράψει πριν δύο χρόνια) θέλει manual ευθυγράμμιση αφού δεν είναι στη σωστή θέση. Όταν οι παράμετροι είναι 0 τότε κοιτάζει αρκετά αριστερά και λίγο επάνω, για να βλέπει ευθεία οριζοντία χρειάζεται ο άξονας Ρ να ρυθμιστεί στο 1,5 περίπου και ο άξονας Υ στο -3. Πάντως η ανάγκη για διόρθωση φαίνεται ακόμη και αν κοιτάξετε το drone από πάνω θα δείτε ότι το gimbal κοιτάζει αριστερά, εσείς τα έχετε πειράξει καθόλου; Μήπως είναι έτσι μόνο το δικό μου; Attachments:
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 10, 2021 14:23:36 GMT 2
Πρόβλημα με πτήση αερόστατου στη λίμνη Πλαστήρα...
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 11, 2021 13:13:34 GMT 2
Βρε σεις Fimi-τζήδες, πείτε μου κάτι, το Χ8 τραβάει 2,5Κ σε 60 καρέ...! Υπήρχε αυτή η επιλογή παλιά; Γιατί εγώ θυμάμαι ότι μετά το 1080 είχε μόνο την 4Κ; ...ή δεν θυμάμαι καλά ... Attachments:
|
|
|
Post by Frontier on May 11, 2021 14:51:37 GMT 2
Βρε σεις Fimi-τζήδες, πείτε μου κάτι, το Χ8 τραβάει 2,5Κ σε 60 καρέ...! Υπήρχε αυτή η επιλογή παλιά; Γιατί εγώ θυμάμαι ότι μετά το 1080 είχε μόνο την 4Κ; ...ή δεν θυμάμαι καλά ... Το Fimi X8 SE 2019 που είχα, κανονικότατα είχε επιλογή 2.7K@60fps, μάλιστα ήταν αρκετά καλή η λήψη και μπορούσα άνετα να κάνω upscale το αρχείο με το Vegas Pro στα 4Κ@60fps.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on May 14, 2021 9:32:01 GMT 2
🤣🤣🤣🤣 η fimi για το lost connection, μετα απο ενα μηνα μου απαντησε να στειλω σκαφος χειριστηριο κι ελικες πισω για ελεγχο νε δικη μου χρεωση και σε περιπτωση εργιαστασιακου λαθους να πληρωσω επισκευη γιατι φεν υπαρχει εγγυηση. DJΙ και παλι DJI...
|
|
|
Post by stelios18120 on May 14, 2021 10:06:38 GMT 2
🤣🤣🤣🤣 η fimi για το lost connection, μετα απο ενα μηνα μου απαντησε να στειλω σκαφος χειριστηριο κι ελικες πισω για ελεγχο νε δικη μου χρεωση και σε περιπτωση εργιαστασιακου λαθους να πληρωσω επισκευη γιατι φεν υπαρχει εγγυηση. DJΙ και παλι DJI... Εγω ακομα περιμενω την απαντηση. Ανεβασα βιντεο και φωτογραφίες, ανεβασα ολα τα flight log, έστειλα screenshots κτλπ και τωρα περιμένω να δω τι θα γινει. Αν και ξερω ότι δεν θα κανουν τιποτα στην τελική... Ηδη εχω προγραμματίσει να αγορασω dji και να τους παρατησω οριστικα γιατι ετσι τους αξιζει. Γελοίοι, οταν σκαμε τα λεφτα όλα καλα, οταν θελουμε λύσεις, service, εγγυηση κτλπ εξαφανιζονται.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on May 14, 2021 11:55:05 GMT 2
Τωρα μου στειλαν και φορμα να συμπληρωσω για επιστροφη και να μην περναει και τα 40 ευρω η αποστολη. Και φυσικα στο τελος θα μου πουν να ξαναπληρωσω. Δε κανω τιποτα. Θα παρω dji και τελος. Μια η καμερα μια η αποσταση μια το ενα μια το αλλο...
|
|
|
Post by stelios18120 on May 14, 2021 12:02:21 GMT 2
Τωρα μου στειλαν και φορμα να συμπληρωσω για επιστροφη και να μην περναει και τα 40 ευρω η αποστολη. Και φυσικα στο τελος θα μου πουν να ξαναπληρωσω. Δε κανω τιποτα. Θα παρω dji και τελος. Μια η καμερα μια η αποσταση μια το ενα μια το αλλο... Εσενα τι σου ειχε παθει; ειχε πεσει λογω σηματος κτλπ οπως το δικο μου; δεν εχω διαβάσει προηγουμενες σελιδες (sorry αν το εχεις ξαναγραψει)
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on May 14, 2021 14:56:16 GMT 2
Οχι ευτυχως δεν επεσε (ακομα). Χανει.επαφη με το χειριστηριο σε μικρη αποσταση, το μεγιστο που εχω καταφερει να το πεταξω ειναι στα 843μετρα, απο τα 8 χιλιομετρα που υποτιθεται παει και επιστρεδει πισω με μαυρη οθονη. Βεβαια μεχρι να το δεις η να το ακουσεις εισαι τσιτα αφου δεν εχεις.ενδειξη του πως κινειται κι αν.κινειται ή αν εχει καρφωσει. Το εχω χασει ομως και στα 300 μετρα παλι με τον ιδιο τροπο. Αλητεια ειναι. Μου ζητησαν φωτογραφιες για το πως ειναι τοποθετημενες οι κεραιες οταν πεταει. Και για το θεμα της κακης ληψης της καμερας φτασαν να μου πουν οτι εφταιγε η θερμοκρασια του αερα που πρεπει να ειναι μεταξυ 0 και 40 βαθμων. ΟτΝ τους ειπα οτι ειμαι Ελλαδα και πεταξα με 23 βαθμους, μου ειπαν να περιμενω λιγο ακομα.να γινει καλυτερος ο καιρος. Ας πουν.οτι πουλαν drone με θεματα και για συγκεκριμενη εποχη. Καραγκιοζηδες...
|
|
|
Post by nikos16717 on May 14, 2021 16:49:16 GMT 2
Προχθές το πέταξα και εγώ σε παραλία με μηδενικές παρεμβολές, 13 δορυφόρους κλειδωμένους και ενω είχα οπτική επαφή (αν και δεν το έβλεπα λόγω ηλιοφάνειας) και βρισκόταν σε απόσταση 350 μέτρων κόπηκε το σήμα και είχα μαύρη οθόνη στο κινητό. Πάτησα στο χειρηστήριο το διακοπτάκι RTH και ενώ με είχε πιάσει η καρδιά μου... , μετά από λίγο άρχισα να το ακούω. ΑΥτό λογικά σημαίνει ότιυπήρχε επικοινωνία μεταξύ χειριστηρίου και drone, αλλά δεν μεταφερόταν η εικόνα και τα δεδομένα στο κινητό. Οπότε λογικά υπάρχει είτε δγάλμα στην εφαρμογή είτε είναι προβληματικό το καλώδιο (προς αυτό κλίνω περισσότερο). Κάνω κάπου λάθος? Εντωμεταξύ έχω παραγγείλει άλλο καλώδιο (οχι της FIMI) για να το ξαναδοκιμάσω. Όσον αφορά τη μη εμφάνιση των φακέλων με τα αρχεία της κάμερας όταν συνδέεται το drone με υπολογιστή η FIMI μου απάντησε ότι η έκδοση 2020 δεν υποστηρίζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και θα πρέπει κάθε φορά να βγάζω την κάρτα μνήμης.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on May 14, 2021 18:59:58 GMT 2
Διαβασα σε αγγλικα site οτι ειχαμ παρομοια θεματα. Καναν pairing το χειριστηριο ξανα με το σκαφος και βαλαν καινουριο καλωδιο, πιο μακρυ και το θεμα λυθηκε. Παρηγγειλα τωρα ενα.καινουριο κι εγω και περιμενω αν και δε βρηκα γωνιακο κατω του 1 μετρου.. θα το δοκιμασω και βλεπω...
|
|
|
Post by nikos16717 on May 15, 2021 8:10:40 GMT 2
Προχθές το πέταξα και εγώ σε παραλία με μηδενικές παρεμβολές, 13 δορυφόρους κλειδωμένους και ενω είχα οπτική επαφή (αν και δεν το έβλεπα λόγω ηλιοφάνειας) και βρισκόταν σε απόσταση 350 μέτρων κόπηκε το σήμα και είχα μαύρη οθόνη στο κινητό. Πάτησα στο χειρηστήριο το διακοπτάκι RTH και ενώ με είχε πιάσει η καρδιά μου... , μετά από λίγο άρχισα να το ακούω. ΑΥτό λογικά σημαίνει ότιυπήρχε επικοινωνία μεταξύ χειριστηρίου και drone, αλλά δεν μεταφερόταν η εικόνα και τα δεδομένα στο κινητό. Οπότε λογικά υπάρχει είτε δγάλμα στην εφαρμογή είτε είναι προβληματικό το καλώδιο (προς αυτό κλίνω περισσότερο). Κάνω κάπου λάθος? Εντωμεταξύ έχω παραγγείλει άλλο καλώδιο (οχι της FIMI) για να το ξαναδοκιμάσω. Όσον αφορά τη μη εμφάνιση των φακέλων με τα αρχεία της κάμερας όταν συνδέεται το drone με υπολογιστή η FIMI μου απάντησε ότι η έκδοση 2020 δεν υποστηρίζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και θα πρέπει κάθε φορά να βγάζω την κάρτα μνήμης. Εγώ έχω παραγγείλει αυτό www.banggood.com/Remote-Control-Transmitter-USB-Data-Connected-Cable-Line-IOS-or-Android-or-TYPE-C-for-FIMI-X8-SE-RC-Drone-p-1576728.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN&ID=531628 Θα μου πεις , απο κινέζο πήγα σε κινέζο , αλλά ελπίζω να είναι απροβλημάτιστο. Χθες το πέταξα με άλλο καλώδιο που είχα , χωρις γωνία και με μήκις 2 μέτρα (σίγουρα δεν βόλευε) και δεν είχα κανένα θέμα. Βέβαια και με το καλώδιο της fimi είχα θέμα σε μια πτήση από τις 10
|
|
|
Post by Vako on May 15, 2021 12:52:23 GMT 2
Προχθές το πέταξα και εγώ σε παραλία με μηδενικές παρεμβολές, 13 δορυφόρους κλειδωμένους και ενω είχα οπτική επαφή (αν και δεν το έβλεπα λόγω ηλιοφάνειας) και βρισκόταν σε απόσταση 350 μέτρων κόπηκε το σήμα και είχα μαύρη οθόνη στο κινητό. Πάτησα στο χειρηστήριο το διακοπτάκι RTH και ενώ με είχε πιάσει η καρδιά μου... , μετά από λίγο άρχισα να το ακούω. ΑΥτό λογικά σημαίνει ότιυπήρχε επικοινωνία μεταξύ χειριστηρίου και drone, αλλά δεν μεταφερόταν η εικόνα και τα δεδομένα στο κινητό. Οπότε λογικά υπάρχει είτε δγάλμα στην εφαρμογή είτε είναι προβληματικό το καλώδιο (προς αυτό κλίνω περισσότερο). Κάνω κάπου λάθος? Εντωμεταξύ έχω παραγγείλει άλλο καλώδιο (οχι της FIMI) για να το ξαναδοκιμάσω. Όσον αφορά τη μη εμφάνιση των φακέλων με τα αρχεία της κάμερας όταν συνδέεται το drone με υπολογιστή η FIMI μου απάντησε ότι η έκδοση 2020 δεν υποστηρίζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και θα πρέπει κάθε φορά να βγάζω την κάρτα μνήμης. Εγώ έχω παραγγείλει αυτό www.banggood.com/Remote-Control-Transmitter-USB-Data-Connected-Cable-Line-IOS-or-Android-or-TYPE-C-for-FIMI-X8-SE-RC-Drone-p-1576728.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN&ID=531628 Θα μου πεις , απο κινέζο πήγα σε κινέζο , αλλά ελπίζω να είναι απροβλημάτιστο. Χθες το πέταξα με άλλο καλώδιο που είχα , χωρις γωνία και με μήκις 2 μέτρα (σίγουρα δεν βόλευε) και δεν είχα κανένα θέμα. Βέβαια και με το καλώδιο της fimi είχα θέμα σε μια πτήση από τις 10 Αυτό (καλώδιο) χρησιμοποιώ χωρίς κανένα θέμα ακόμα και σε μεγάλες αποστασεις. Με το καλώδιο της Fimi είχα όπως είπες μια στις τόσο black out. Μην ξεχνάτε όταν βγάζει την ερώτηση την ώρα που συνδέεται με το καλώδιο να μαρκάρετε την μεταφορά δεδομένων. Στο δικό μου κινητό παίζει ρόλο (χiaomi)
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on May 15, 2021 14:35:30 GMT 2
Εννοεις οταν συνδεεται χειριστηριο με τηλεφωνο; δεν μου εχει βγαλει ποτε ερωτημα για μεταφορα δεδομενων...
|
|
|
Post by Vako on May 15, 2021 15:31:41 GMT 2
Εννοεις οταν συνδεεται χειριστηριο με τηλεφωνο; δεν μου εχει βγαλει ποτε ερωτημα για μεταφορα δεδομενων... Ναι και εάν δεν το βγάλει το ψάχνω στις ειδοποιήσεις και το μαρκάρω.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on May 15, 2021 17:12:42 GMT 2
Ουτε καν το ειχα παρει χαμπαρι. Νομιζα οτι το θεωρει δεδομενο ανοιγοντας την εφαρμιγη. Θα το ψαξω. Thanks!
|
|
|
Post by Frontier on May 16, 2021 9:17:09 GMT 2
Να συμπληρώσω και εγώ πάνω σε αυτό που έγραψε ο Vako παραπάνω, ότι κανονικά - τουλάχιστον σε Android - η εφαρμογή (εν προκειμένω το Fimi Navi) είναι αυτή η οποία είναι υπεύθυνη για την επιλογή λειτουργίας μεταφοράς δεδομένων, κατά την σύνδεση ενός USB περιφερειακού (το χειριστήριο) με την συσκευή Android. Όταν είχα το X8 SE (2019 version), θυμάμαι ότι λίγο πριν το δώσω, μετά από κάποιο update της εφαρμογής Fimi Navi, υπήρχε θέμα με το Xiaomi Mi Max 2 που χρησιμοποιώ σαν συσκευή για τα πετούμενά μου, με αποτέλεσμα εάν για κάποιο λόγο "κοβόταν" η σύνδεση χειριστηρίου/αεροσκάφους (π.χ δεν έκανε καλή επαφή κάποιο βύσμα), στην επανασύνδεση να μην επιλέγεται αυτόματα λειτουργία μεταφοράς δεδομένων. Αυτό είχε σαν συνέπεια να χάνεται η FPV απεικόνιση.
|
|
|
Post by Vako on May 16, 2021 10:59:15 GMT 2
Nαι λογικά γίνεται αυτόματα . Αλλά στο δικό μου μου βγάζει την επιλογή μόλις το συνδέσω ,φόρτιση η μεταφορά δεδομένων. Όσες φορές δεν το έχω πατήσει δουλεύει αλλά κάνει αποσυνδέσεις συνήθως. Για αυτό το επιλέγω manual . Θεωρώ ότι είναι θέμα και κινητού εκτός του apk
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on May 18, 2021 20:23:21 GMT 2
Καλησπέρα εις άπαντες. Ξερει κανεις αν μπορουμε να ορισουμε ζωνες γεωπεριφραξης και γεωεγκλεισμου; το ζηταει η ΥΠΑ για το Α2.
|
|
|
Post by Frontier on May 19, 2021 6:35:33 GMT 2
Καλησπέρα εις άπαντες. Ξερει κανεις αν μπορουμε να ορισουμε ζωνες γεωπεριφραξης και γεωεγκλεισμου; το ζηταει η ΥΠΑ για το Α2. Δεν γίνεται. Ούτως ή άλλως - επειδή έχω το Α2 - το X8 SE δεν έχει C πιστοποίηση, οπότε μέχρι 31/12/2022 μπορείς να το πετάς με κάποιους περιορισμούς στην Α2. Μετά, μόνο Α3.
|
|