|
Post by Frontier on May 5, 2021 7:41:37 GMT 2
Δεν φαίνεται από το γράφημα κάτι σοβαρό που να εξηγεί την πτώση, εκτός ίσως από το γεγονός ότι η μπαταρία έφθασε στο 35% και - εάν είναι "ταλαιπωρημένη" - μπορεί απλά να μην κράτησε αρκετό φορτίο προκειμένου τα μοτέρ να συνεχίζουν να λειτουργούν. Οι μπαταρίες (εχω 3) πριν καιρό είχαν πεσμένο maximum capacity αλλά μετά από 3-4φορτισεις που ειχα κανει, το maximum capacity ηταν απο 91-98% στην καθεμία. Χθες που το σύνδεσα με το κινητό έδειχνε πρόβλημα στο gimbal, ενω η κάμερα δείχνει κανονικά. Αν παραγγείλω ανταλλακτικά θα είναι εύκολο να τα αλλάξω εγώ; Μιας κ δεν περισσεύουν λεφτά για σέρβις αυτό τον καιρό.. Η αλλαγή όλου του συστήματος gimbal της ANAFI (gimbal + camera), δεν είναι δύσκολη, απλά χρειάζεται χρόνο μιας που πρέπει να ξεκουμπώσεις/αφαιρέσεις υποσυστήματα σταδιακά για να "φθάσεις" εκεί. Δες το πρώτο μήνυμα στο νήμα για εγχειρίδιο επισκευής, όπως και το παρακάτω βίντεο.
|
|
|
Post by whatsup on May 6, 2021 16:50:50 GMT 2
Οι μπαταρίες (εχω 3) πριν καιρό είχαν πεσμένο maximum capacity αλλά μετά από 3-4φορτισεις που ειχα κανει, το maximum capacity ηταν απο 91-98% στην καθεμία. Χθες που το σύνδεσα με το κινητό έδειχνε πρόβλημα στο gimbal, ενω η κάμερα δείχνει κανονικά. Αν παραγγείλω ανταλλακτικά θα είναι εύκολο να τα αλλάξω εγώ; Μιας κ δεν περισσεύουν λεφτά για σέρβις αυτό τον καιρό.. Η αλλαγή όλου του συστήματος gimbal της ANAFI (gimbal + camera), δεν είναι δύσκολη, απλά χρειάζεται χρόνο μιας που πρέπει να ξεκουμπώσεις/αφαιρέσεις υποσυστήματα σταδιακά για να "φθάσεις" εκεί. Δες το πρώτο μήνυμα στο νήμα για εγχειρίδιο επισκευής, όπως και το παρακάτω βίντεο. Ευχαριστώ πολύ!!! Χθες επικοινώνησα με μια εταιρεία να δω πόσο κοστίζει το service και..."κουφάθηκα". Παράγγειλα το mechanical kit και ελπίζω πως θα καταφέρω να το επισκευάσω με τη βοήθεια του βίντεο.. **Για καλή μου τύχη χθες που δοκίμασα το drone το gimbal λειτουργούσε κομπλέ.
|
|
|
Post by Frontier on May 8, 2021 20:57:32 GMT 2
|
|
|
Post by kotronaki on May 12, 2021 21:01:54 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι και εγώ κάτοχος ενός anafi και θα ήθελα τα φώτα σας σαν πιο έμπειροι. Εχω διαβάσει ότι έχετε γράψει για το ντροουν και με έχετε βοηθήσει αρκετά άλλα το χάνω με τα σήματα κια την εμβέλεια. Πως μπορώ να πάρω την καλύτερη δυνατή απόδοση σήματος για να πάει μακριά και κυρίως μέσα σε πόλεις. Τι ρυθμίσεις να κάνω και πως να παίξω. Αν έχετε και κάνα βιντεακι που να εξηγεί θα βοηθούσε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
|
|
|
Post by Frontier on May 13, 2021 7:53:06 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι και εγώ κάτοχος ενός anafi και θα ήθελα τα φώτα σας σαν πιο έμπειροι. Εχω διαβάσει ότι έχετε γράψει για το ντροουν και με έχετε βοηθήσει αρκετά άλλα το χάνω με τα σήματα κια την εμβέλεια. Πως μπορώ να πάρω την καλύτερη δυνατή απόδοση σήματος για να πάει μακριά και κυρίως μέσα σε πόλεις. Τι ρυθμίσεις να κάνω και πως να παίξω. Αν έχετε και κάνα βιντεακι που να εξηγεί θα βοηθούσε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλωσήρθες στην παρέα. Δες εδώ, στην προηγούμενη σελίδα, εγκατέστησε - αν έχεις Android - την τροποποιημένη έκδοση του Free Flight 6 στο κινητό σου (πέρασε την έκδοση που ξεκλειδώνει τις επιτρεπόμενες συχνότητες FCC) και κάθε φορά που θα πετάς, η Anafi Θα χρησιμοποιεί αυτά τα κανάλια αυξάνοντας την εμβέλεια.
|
|
|
Post by kotronaki on May 13, 2021 23:07:13 GMT 2
Ευχαριστώ έκανα εγκατάσταση και περιμένω μέρα να βγω για δοκιμή. Τώρα αυτό το αφήνω auto και παίζει μπάλα αυτό ή υπάρχει κανένα στάνταρ κανάλι να παίξω μπάλα ή ανάλογα με το πως βλέπω τις καμπυλες στα σήματα επιλέγω εγώ το πιο άδειο ανάλογα με την περιοχή πιυ είμαι;
|
|
|
Post by Frontier on May 14, 2021 9:08:09 GMT 2
Ευχαριστώ έκανα εγκατάσταση και περιμένω μέρα να βγω για δοκιμή. Τώρα αυτό το αφήνω auto και παίζει μπάλα αυτό ή υπάρχει κανένα στάνταρ κανάλι να παίξω μπάλα ή ανάλογα με το πως βλέπω τις καμπυλες στα σήματα επιλέγω εγώ το πιο άδειο ανάλογα με την περιοχή πιυ είμαι; Δοκίμασε πρώτα στο auto σε περιοχή που ξέρεις ότι έχεις πρόβλημα μετάδοσης και μετά - αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα - παίζεις με συγκεκριμένα κανάλια.
|
|
|
Post by Frontier on Jun 7, 2021 20:29:08 GMT 2
Σύννεφα Ιούνη.
|
|
|
Post by Frontier on Jun 18, 2021 20:49:28 GMT 2
Νέα έκδοση firmware για την Anafi (1.8.0), drone και χειριστήριο. Νέα έκδοση και για το FreeFlight 6.7.4. Αλλαγές: - (ANAFI Thermal&USA) Change the thermal colour palette directly from the HUD. - (ANAFI Thermal&USA) Improved Spot mode: the whole colour palette is displayed within the range selected by the user. - (ANAFI USA) Zoom up to x32 even in Cameraman or Follow me. - (ANAFI USA) A warning is displayed during the thermal camera’s calibration. - Synchronize your flight data with AirData. - Support of new European format for DRI.
Η ουσιαστική αλλαγή για τις "κλασσικές Anafi" (Anafi & Anafi FPV) είναι η υποστήριξη του Ευρωπαϊκού συστήματος αναγνώρισης ταυτότητας αεροσκάφους (EASA DRI), κάτι που είναι απαραίτητο προκειμένου ένα αεροσκάφος να πιστοποιηθεί για μια κατηγορία C της EASA. Edit: Ενημερώθηκε και η FreeFlight 6.7.4 Modded έκδοση (FCC, Battery Mod) εδώ: drive.google.com/drive/folders/1qdCEGJpyviOqNqZkvzQgf7cHBXSxPed-
|
|
|
Post by Frontier on Jun 20, 2021 20:34:37 GMT 2
Έγινε και η δοκιμαστική πτήση με το νέο firmware, κανένα απολύτως πρόβλημα.
|
|
|
Post by Frontier on Jun 22, 2021 19:13:39 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Sept 11, 2021 13:23:33 GMT 2
Πρωινή (όχι και τόσο) πεζοπορία στα Γρίζα, παρέα με την Anafi
|
|
|
Post by Frontier on Sept 17, 2021 17:07:35 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Sept 18, 2021 13:58:32 GMT 2
Έγινε σήμερα και η δοκιμαστική πτήση με το νέο firmware, κανένα απολύτως πρόβλημα.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 25, 2021 16:06:28 GMT 2
|
|
|
Post by whatsup on Oct 21, 2021 17:46:20 GMT 2
Καλησπέρα. Σε ποιο κανάλι πετάτε χωρίς πρόβλημα; Εμένα στο 11 (σε χωριο) πάει 200-300μέτρα απόσταση και χάνει το σήμα. Στις τελευταίες αναβαθμίσεις μου εμφανίζει συνεχώς ότι υπάρχει μαγνητικό πεδίο.
|
|
|
Post by Frontier on Oct 21, 2021 20:35:08 GMT 2
Καλησπέρα. Σε ποιο κανάλι πετάτε χωρίς πρόβλημα; Εμένα στο 11 (σε χωριο) πάει 200-300μέτρα απόσταση και χάνει το σήμα. Στις τελευταίες αναβαθμίσεις μου εμφανίζει συνεχώς ότι υπάρχει μαγνητικό πεδίο. Το μαγνητικό πεδίο δεν έχει σχέση με τα κανάλια αλλά με το ότι μετά την έκδοση 1.7.8 του Anafi firmware, το firmware κάνει πιο αυστηρούς ελέγχους στο τι τιμές δίνει η πυξίδα του αεροσκάφους. Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι για να προειδοποιήσει τον χειριστή για την ύπαρξη έντονου μαγνητικού πεδίου, ώστε να προσέξει ή να πετάξει σε άλλη τοποθεσία. Για παράδειγμα, στην ταράτσα μου στην πόλη, η Anafi απογειώνεται χωρίς κανένα προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά στο χωριό που εκεί είναι μικρότερη και έχει γύρω-γύρω κάγκελα, εμφανίζει το προειδοποιητικό μήνυμα (αλλά απογειώνεται κανονικά). Σε άλλες τοποθεσίες που πετάω, κανένα πρόβλημα επίσης. Χρησιμοποιώ την FF 6.7.4 FCC & battery mod έκδοση και αφήνω το κανάλι σε αυτόματη επιλογή, οπότε έχω πάει άνετα ακόμα και στο γήπεδο (που έχει τρομερές παρεμβολές) πάνω από 1200 μέτρα απόσταση.
|
|
|
Post by tsopirs on Nov 8, 2021 17:41:34 GMT 2
κάναμε αναβάθμιση το μοτερ βάλαμε την νεα μπαταρία και πήγαμε ταξίδι να το δοκιμάσουμε...
|
|
|
Post by Frontier on Nov 9, 2021 8:11:45 GMT 2
κάναμε αναβάθμιση το μοτερ βάλαμε την νεα μπαταρία και πήγαμε ταξίδι να το δοκιμάσουμε... Έχεις βάλει δική μου φωτογραφία (κατά λάθος; ) της Λαγκάδας
|
|
|
Post by tsopirs on Nov 9, 2021 9:17:58 GMT 2
Όχι δική μου είναι η φώτο.. εχθές τραβηγμένη το μεσημέρι πριν καθίσω στον Πασσα για μάσα 😂😂😂😂
|
|
|
Post by Frontier on Nov 9, 2021 17:13:26 GMT 2
Όχι δική μου είναι η φώτο.. εχθές τραβηγμένη το μεσημέρι πριν καθίσω στον Πασσα για μάσα 😂😂😂😂 Χίο; Καλωσήρθες Και δεν είπες κουβέντα... Υποθέτω ότι πηγαίνοντας Λαγκάδα είδες λίγο πριν και το κοσμοδρόμιο-αεροδρόμιο-γήπεδο που κάνω τις δοκιμές μου
|
|
|
Post by tsopirs on Nov 9, 2021 17:48:58 GMT 2
Όχι δική μου είναι η φώτο.. εχθές τραβηγμένη το μεσημέρι πριν καθίσω στον Πασσα για μάσα 😂😂😂😂 Χίο; Καλωσήρθες Και δεν είπες κουβέντα... Υποθέτω ότι πηγαίνοντας Λαγκάδα είδες λίγο πριν και το κοσμοδρόμιο-αεροδρόμιο-γήπεδο που κάνω τις δοκιμές μου Ναι φυσικά το είδα..ωραίο χωριό..και πολύ ωραίο νησί...Παρασκευή επιστρέφω..οπότε αν έχεις χρόνο ,ελπίζω να δω το μηνυμα
|
|
|
Post by Frontier on Nov 9, 2021 18:14:22 GMT 2
Χίο; Καλωσήρθες Και δεν είπες κουβέντα... Υποθέτω ότι πηγαίνοντας Λαγκάδα είδες λίγο πριν και το κοσμοδρόμιο-αεροδρόμιο-γήπεδο που κάνω τις δοκιμές μου Ναι φυσικά το είδα..ωραίο χωριό..και πολύ ωραίο νησί...Παρασκευή επιστρέφω..οπότε αν έχεις χρόνο ,ελπίζω να δω το μηνυμα Έχεις ΠΜ.
|
|
|
Post by whatsup on Nov 10, 2021 20:22:32 GMT 2
Καλησπέρα. Σε ποιο κανάλι πετάτε χωρίς πρόβλημα; Εμένα στο 11 (σε χωριο) πάει 200-300μέτρα απόσταση και χάνει το σήμα. Στις τελευταίες αναβαθμίσεις μου εμφανίζει συνεχώς ότι υπάρχει μαγνητικό πεδίο. Το μαγνητικό πεδίο δεν έχει σχέση με τα κανάλια αλλά με το ότι μετά την έκδοση 1.7.8 του Anafi firmware, το firmware κάνει πιο αυστηρούς ελέγχους στο τι τιμές δίνει η πυξίδα του αεροσκάφους. Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι για να προειδοποιήσει τον χειριστή για την ύπαρξη έντονου μαγνητικού πεδίου, ώστε να προσέξει ή να πετάξει σε άλλη τοποθεσία. Για παράδειγμα, στην ταράτσα μου στην πόλη, η Anafi απογειώνεται χωρίς κανένα προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά στο χωριό που εκεί είναι μικρότερη και έχει γύρω-γύρω κάγκελα, εμφανίζει το προειδοποιητικό μήνυμα (αλλά απογειώνεται κανονικά). Σε άλλες τοποθεσίες που πετάω, κανένα πρόβλημα επίσης. Χρησιμοποιώ την FF 6.7.4 FCC & battery mod έκδοση και αφήνω το κανάλι σε αυτόματη επιλογή, οπότε έχω πάει άνετα ακόμα και στο γήπεδο (που έχει τρομερές παρεμβολές) πάνω από 1200 μέτρα απόσταση. Ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω στο αυτόματο να δω.. Τελευταία πέρασα την FF 6.7.5 fcc & battery mod έκδοση.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 10, 2021 21:09:11 GMT 2
Το μαγνητικό πεδίο δεν έχει σχέση με τα κανάλια αλλά με το ότι μετά την έκδοση 1.7.8 του Anafi firmware, το firmware κάνει πιο αυστηρούς ελέγχους στο τι τιμές δίνει η πυξίδα του αεροσκάφους. Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι για να προειδοποιήσει τον χειριστή για την ύπαρξη έντονου μαγνητικού πεδίου, ώστε να προσέξει ή να πετάξει σε άλλη τοποθεσία. Για παράδειγμα, στην ταράτσα μου στην πόλη, η Anafi απογειώνεται χωρίς κανένα προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά στο χωριό που εκεί είναι μικρότερη και έχει γύρω-γύρω κάγκελα, εμφανίζει το προειδοποιητικό μήνυμα (αλλά απογειώνεται κανονικά). Σε άλλες τοποθεσίες που πετάω, κανένα πρόβλημα επίσης. Χρησιμοποιώ την FF 6.7.4 FCC & battery mod έκδοση και αφήνω το κανάλι σε αυτόματη επιλογή, οπότε έχω πάει άνετα ακόμα και στο γήπεδο (που έχει τρομερές παρεμβολές) πάνω από 1200 μέτρα απόσταση. Ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω στο αυτόματο να δω.. Τελευταία πέρασα την FF 6.7.5 fcc & battery mod έκδοση. Υπάρχει διαθέσιμη και η έκδοση FF 6.7.6 FCC Battery, την εγκατέστησα χθες αλλά δεν μπόρεσα να κάνω πτήση γιατί λυσσομανάει ο αέρας εδώ...
|
|
|
Post by whatsup on Nov 13, 2021 11:53:33 GMT 2
Υπάρχει διαθέσιμη και η έκδοση FF 6.7.6 FCC Battery, την εγκατέστησα χθες αλλά δεν μπόρεσα να κάνω πτήση γιατί λυσσομανάει ο αέρας εδώ... Την κατεβάζω τώρα να την περάσω...Ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω να μη φυσάει αργότερα ,να μπορέσω να κάνω πτήση.
|
|
|
Post by whatsup on Nov 14, 2021 12:02:26 GMT 2
Καλημέρα. Εγκατέστησα την FF 6.7.6 FCC Battery χθες, έκανα πτήση με τη μία μπαταρία, όλα οκ. Αλλάζω μπαταρία και έκανα 2η πτήση, δε θα πέταγε μισό λεπτό και ξαφνικά έπεσε!!! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί;! Μήπως έχει πρόβλημα η μπαταρία; Στην εφαρμογή εκεί που γράφει last motor error γράφει δίπλα no errors. Έχω σκάσει. Καλά που είχα πάει να κάνω πτήση σε χωράφι. flight data pic
|
|
|
Post by Frontier on Nov 14, 2021 14:45:31 GMT 2
Καλημέρα. Εγκατέστησα την FF 6.7.6 FCC Battery χθες, έκανα πτήση με τη μία μπαταρία, όλα οκ. Αλλάζω μπαταρία και έκανα 2η πτήση, δε θα πέταγε μισό λεπτό και ξαφνικά έπεσε!!! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί;! Μήπως έχει πρόβλημα η μπαταρία; Στην εφαρμογή εκεί που γράφει last motor error γράφει δίπλα no errors. Έχω σκάσει. Καλά που είχα πάει να κάνω πτήση σε χωράφι. flight data picΑπό το γράφημα δεν δείχνει να είναι ξεκάθαρα πρόβλημα μπαταρίας, αν και δεν ξεκίνησες με 100% μπαταρία. Ίσως να βλέπαμε κάποιες περισσότερες πληροφορίες εάν συγχρόνιζες τα δεδομένα της πτήσης με το My.Parrot και με το Airdata UAV (οδηγίες για την σύνδεση βρίσκεις εδώ: freedrone.gr/thread/588/log-airdatauav - To FF6 μπορεί να ανεβάσει δεδομένα απευθείας στο Airdata μέσα από την επιλογή Flight Services > Airdata UAV που βρίσκεται μέσα στο μενού πτήσεων του FF6). Μέσα στην επισκόπηση αεροσκάφους στο FF6, τι λέει για την μπαταρία; Πόσο είναι το μέγιστο ποσοστό αξιοποίησής της; Εγώ έκανα σήμερα δοκιμαστική πτήση του FF6.7.6 FCC/Battery με μπαταρία πλήρως φορτισμένη (99% έναρξη, 94% μέγιστη αξιοποιήσιμη χωρητικότητα), κανένα απόλυτως πρόβλημα.
|
|
|
Post by whatsup on Nov 15, 2021 11:23:11 GMT 2
Καλημέρα. Εγκατέστησα την FF 6.7.6 FCC Battery χθες, έκανα πτήση με τη μία μπαταρία, όλα οκ. Αλλάζω μπαταρία και έκανα 2η πτήση, δε θα πέταγε μισό λεπτό και ξαφνικά έπεσε!!! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί;! Μήπως έχει πρόβλημα η μπαταρία; Στην εφαρμογή εκεί που γράφει last motor error γράφει δίπλα no errors. Έχω σκάσει. Καλά που είχα πάει να κάνω πτήση σε χωράφι. flight data picΑπό το γράφημα δεν δείχνει να είναι ξεκάθαρα πρόβλημα μπαταρίας, αν και δεν ξεκίνησες με 100% μπαταρία. Ίσως να βλέπαμε κάποιες περισσότερες πληροφορίες εάν συγχρόνιζες τα δεδομένα της πτήσης με το My.Parrot και με το Airdata UAV (οδηγίες για την σύνδεση βρίσκεις εδώ: freedrone.gr/thread/588/log-airdatauav - To FF6 μπορεί να ανεβάσει δεδομένα απευθείας στο Airdata μέσα από την επιλογή Flight Services > Airdata UAV που βρίσκεται μέσα στο μενού πτήσεων του FF6). Μέσα στην επισκόπηση αεροσκάφους στο FF6, τι λέει για την μπαταρία; Πόσο είναι το μέγιστο ποσοστό αξιοποίησής της; Εγώ έκανα σήμερα δοκιμαστική πτήση του FF6.7.6 FCC/Battery με μπαταρία πλήρως φορτισμένη (99% έναρξη, 94% μέγιστη αξιοποιήσιμη χωρητικότητα), κανένα απόλυτως πρόβλημα. <button disabled="" class="c-attachment-insert--linked o-btn--sm">Attachment Deleted</button> Καλημέρα. Πριν την πτήση είχα φορτίσει τις μπαταρίες. Η συγκεκριμένη δείχνει 85% μέγιστη αξιοποιήσιμη χωρητικότητα Αυτά δείχνει το airdata...
|
|
|
Post by Frontier on Nov 16, 2021 8:22:02 GMT 2
whatsup: Από την 2η οθόνη του Airdata αλλά και από την τελευταία, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η μία κυψέλη της μπαταρίας έχει σοβαρό πρόβλημα. Ακόμα και χωρίς φόρτο - δηλ. πριν την απογείωση - έχεις διαφορά σχεδόν πάντα >0.2V μεταξύ των κυψελών, με αποτέλεσμα μετά από κάποια στιγμή η κυψέλη να σβήνει, οπότε είχες και την πτώση. Δες επίσης την τελευταία οθόνη, αυτά τα "undetermined" μηνύματα που εμφανίζονται σχετίζονται με τον ελεγκτή της μπαταρίας: δεν μπορεί να ισορροπήσει τις κυψέλες γιαυτό και η κατάσταση της μπαταρίας είναι "undetermined". Τέλος, από την 3η οθόνη, φαίνεται ότι ουσιαστικά η μπαταρία στα 4" από την έναρξη της πτήσης έχει παραδώσει πνεύμα. 100% πρόβλημα μπαταρίας, δεν θα την χρησιμοποιούσα ξανά για πτήση, μόνο για εργασίες στο έδαφος (αναβαθμίσεις κλπ).
|
|