|
Post by Frontier on May 1, 2020 9:17:29 GMT 2
Κυκλοφόρησε και επίσημα το changelog για το Anafi firmware:
Battery update now available again. Enhanced compatibility with Drone Logbook. Improvements of Wi-Fi country code. Improvements of FlightPlan and RTH behaviors.
www.parrot.com/us/support/products/anafi/release-notes
|
|
|
Post by crossroad on May 1, 2020 14:59:30 GMT 2
Πάρα πολύ ωραίο μέρος !! Είσαι λίγο από ψηλά ; Τι καταπληκτική θέα !!! Εμείς εδώ Αθήνα μόνο τσιμέντα... Χαίρομαι που η έκδοση 1.6.8 λειτουργεί. Φαίνεται ότι ο εφιάλτης με τις 3 πρόσφατες εκδόσες (1.6.4, 1.6.5, 1.6.7) πέρασε (?) Καλές πτήσεις !
|
|
|
Post by Frontier on May 1, 2020 16:09:05 GMT 2
Πάρα πολύ ωραίο μέρος !! Είσαι λίγο από ψηλά ; Τι καταπληκτική θέα !!! Εμείς εδώ Αθήνα μόνο τσιμέντα... Είμαι στην κάτω δεξιά πλευρά του πανοράματος, η Anafi ήταν σε 45 μέτρα ύψος από την ταράτσα που απογειώθηκα. Αν και δεν είχα θέμα με την 1.6.5 (με την 1.6.4 δεν πέταξα πολύ), η 1.6.8 δείχνει σταθερότατη (έχω την εντύπωση ότι βελτιώθηκε και η εμβέλεια σε CE mode) ενώ παίζει ξανά και FCC. Καλές πτήσεις!
|
|
|
Post by crossroad on May 9, 2020 16:25:23 GMT 2
Καλησπέρα. Κάτι πολύ παράξενο (συνέβη και στις 2 πρόσφατες τελευταίες πτήσεις, μία σήμερα και μία πριν 15 ημέρες) : Χρησιμοποιώ 4 μπαταρίες και μέχρι σήμερα γνώριζα ότι η μπαταρία του controller "έπεφτε" περίπου στο 25% μετά από τη χρήση και των 4 μπαταριών (περίπου ως το 10-15% κάθε μπαταρία). Τις 2 τελευταίες φορές με την 4η μπαταρία ξαφνικά το controller έδειχνε μπαταρία 9%, υπήρχε κίτρινη ένδειξη και ειδοποίηση ότι δεν υπάαρχει wifi connection ή/και μη πετάτε πολύ μακρυά κλπ. Η παταρία του σκάφους ήταν στη 1 περίπτωση 50% και σήμερα γύρω στο 70%. ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ τις μπαταρίες μετά τα πολλά δημοσιεύματα και παραμένω σε FW 1.6.3 (το τελευταίο σίγορο και σταθερό) και στην έκδοση FF6 6.6.2 (mod). ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ : Σήμερα όταν επέστρεψα στο σπίτι μετά από περίπου 2 ώρες, συνέδεσα το τηλέφωνο με το controller ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΟΥ CONTROLLER στο 31% !!! Χωρίς να έχω κάνει καμία απολύτως φόρτιση του controller !. Το τηλεφωνο που χρησιμοποιώ σταθερά με το ANAFI είναι SAMSUNG S8+. Αν έχετε κάποια άποψη ευπρόσδεκτη..
|
|
|
Post by Frontier on May 9, 2020 18:02:38 GMT 2
Αν κατάλαβα καλά, το θέμα το έχεις με την μπαταρία του χειριστηρίου και όχι του σκάφους, άρα το ότι δεν αναβάθμισες το firmware του σκάφους (και τις μπαταρίες αντίστοιχα) δεν παίζει ρόλο. Όταν συνδέεις το κινητό με το χειριστήριο, το χειριστήριο (εκτός εάν έχεις rooted κινητό και έχεις απενεργοποιήσει την φόρτιση) φορτίζει το κινητό. Ίσως εκεί υπάρχει θέμα;
|
|
|
Post by crossroad on May 10, 2020 15:19:00 GMT 2
Ναι το πρόβλημα είναι με το χειριστήριο. Το κινητό δεν είναι rooted και έχω ενεργοποιήσει ότι όταν συνδέεται με usb να ανοίγει αυτόματα η εφαρμογή FF KAI ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΟΡΤΙΣΗ ΜΕΣΩ USB. Ωστόσο επειδή είναι android όπως σωστά αναφέρεις το χειριστήριο φορτίζει το κινητό και για αυτό επιλέγω πάντα να ξεκινάω με κιητό και χειριστήριο στο 100%.
Το παράξενο όπως περιέγραψα παραπάνω είναι ότι ενώ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ ξαφνικά το χειριστήριο εμφάνισε μπαταρία 9% (και στις 2 περιπτώσεις) ΤΥΧΑΙΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΦΟΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ όταν το ξαναέβαλα να λειτουργήσει εμφάνισε υπόλοιπο μπαταρίας 32% !!!! Ψάχνω μήπως υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο "μοτίβο" κάτι δηλαδή που έκανα ενώ δεν έπρεπε αλλά δεν βρίσκω. Μάλιστα μεταξύ της κάθε πτήσης (συνήθως μετά από 7-8 λεπτά), το κινητό το αποσυνδέω από το χειριστήριο το οποίο και το ΚΛΕΙΝΩ ακριβώς για να μην καταναλώνεται η μπαταρία...
|
|
|
Post by tsopirs on May 11, 2020 20:49:54 GMT 2
Αύριο το πρωί αν πάνε καλά περνώ πίσω την anafi... Άραγε θα λειτουργεί μετά από 10 μήνες αφορτιστη η θα πέσει με την μια;; ας ελπίζουμε να πάνε όλα καλά..να κάνω όλα τα update κανονικά;; γιατί είχαν θέματα με κάποια;; δεν θυμάμαι και αν πρέπει να τα κάνω ένα ένα ή θα με πάει στο τελευταίο άμεσα
|
|
|
Post by Frontier on May 12, 2020 7:50:36 GMT 2
Φορτίζεις πλήρως όλες τις μπαταρίες και κάνεις update τα πάντα (χειριστήριο, αεροσκάφος και όλες τις μπαταρίες). Καλές πτήσεις.
|
|
|
Post by tsopirs on May 12, 2020 9:55:33 GMT 2
Έκανα μια δοκιμαστική με 80%.. Αναβάθμισα τα πάντα πλην των μπαταριών.. Πέταξε μια χαρά αλλά σαν να έπεφτε γρήγορα η μπαταρία.. Για θυμίστε μου πόσα λεπτά πτήσεις έχετε με 3 περίπου μποφορ;; πετάει σαν πτέρυγα και καλά;; είναι το arcade mode?? Τα fpv δεν κάνουν τίποτα στο δικό μας το απλό έτσι;;
|
|
|
Post by Frontier on May 12, 2020 10:58:25 GMT 2
Σου είπα να αναβαθμίσεις και τις μπαταρίες, δεν λειτουργεί σωστά το firmware χωρίς το battery upgrade.
|
|
|
Post by tsopirs on May 12, 2020 11:04:32 GMT 2
Της αναβάθμισα τώρα και αυτές.. Και περιμένω να φορτισουν.. Η μία είναι οκ.. Η άλλες ακόμη ρουφάνε
|
|
|
Post by Frontier on May 12, 2020 11:12:55 GMT 2
πετάει σαν πτέρυγα και καλά;; είναι το arcade mode?? Τα fpv δεν κάνουν τίποτα στο δικό μας το απλό έτσι;; Όλα τα νέα modes - και το fpv - παίζουν κανονικά σε όλες τις Anafi (αρχική, fpv, thermal). Το ίδιο αεροσκάφος είναι λειτουργικά, απλά αλλάζει η γεωμετρία των ποδιών στις fpv/thermal σε σχέση με την Anafi απλή/extended/work.
|
|
|
Post by tsopirs on May 13, 2020 12:07:23 GMT 2
Παίζει κανένα εκπτωτική κουπόνι γιατί οι μπαταρίες δεν της βλέπω καλα
|
|
|
Post by whatsup on May 13, 2020 17:35:11 GMT 2
Εγώ πριν λίγες μέρες έκανα το τελευταίο update αλλά δεν μου ζήτησε battery update. ..
|
|
|
Post by Frontier on May 13, 2020 18:54:19 GMT 2
Εγώ πριν λίγες μέρες έκανα το τελευταίο update αλλά δεν μου ζήτησε battery update. .. Battery update βγήκε μόνο ένα, αυτό που ήρθε με την 1.6.4. Εάν το έκανες τότε, δεν θα στο προτείνει.
|
|
|
Post by whatsup on May 13, 2020 22:13:54 GMT 2
Εγώ πριν λίγες μέρες έκανα το τελευταίο update αλλά δεν μου ζήτησε battery update. .. Battery update βγήκε μόνο ένα, αυτό που ήρθε με την 1.6.4. Εάν το έκανες τότε, δεν θα στο προτείνει. Το είχα κάνει τότε... Νόμιζα πως βγήκε άλλο τώρα. Οπότε είμαι κομπλέ. Ευχαριστώ!
|
|
|
Post by tsopirs on Jun 13, 2020 20:24:43 GMT 2
Ρε παιδιά ερώτηση, πως παίζουμε με της ρυθμίσεις της κάμερας;; κλείνω το hdr και πατάω pro ριθμιζω το κλείστρο στο 1 δευτερόλεπτο αλλά μόλις πάω να χαμηλώσω το iso πάει πάλι σε υψηλή ταχύτητα, τα ίδια και αν πειράξω το iso πρώτα.. Θέλω να τραβήξω νεχρερινες φώτο και βίντεο.. Να το αφήσω στο auto?
|
|
|
Post by Frontier on Jun 15, 2020 8:56:10 GMT 2
Ρε παιδιά ερώτηση, πως παίζουμε με της ρυθμίσεις της κάμερας;; κλείνω το hdr και πατάω pro ριθμιζω το κλείστρο στο 1 δευτερόλεπτο αλλά μόλις πάω να χαμηλώσω το iso πάει πάλι σε υψηλή ταχύτητα, τα ίδια και αν πειράξω το iso πρώτα.. Θέλω να τραβήξω νεχρερινες φώτο και βίντεο.. Να το αφήσω στο auto? Δεν το έχω διαθέσιμο αυτήν την στιγμή, αλλά θυμάμαι ότι από την στιγμή που ενεργοποιείς τις ρυθμίσεις pro, όσο αυξάνεις το ISO (την έκθεση), τόσο αυξάνει μόνο του και ο χρόνος που το κλείστρο παραμένει ανοικτό.
|
|
|
Post by crossroad on Jun 16, 2020 14:51:07 GMT 2
Φίλοι μου, το ANAFI (έκδοση FPV) που είχα, επιστράφηκε στην AMAZON από όπου είχε αγοραστεί με σκοπό να αγοράσω το mavic air 2. Μπαταρίες και άλλα extra είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση. Έχω βάλει και σχετική αγγελία, μπορείτε να τη δείτε στο σχετικό section. Σας ευχαριστώ.
|
|
|
Post by tsopirs on Jun 22, 2020 22:39:41 GMT 2
Ρε παιδιά ερώτηση, πως παίζουμε με της ρυθμίσεις της κάμερας;; κλείνω το hdr και πατάω pro ριθμιζω το κλείστρο στο 1 δευτερόλεπτο αλλά μόλις πάω να χαμηλώσω το iso πάει πάλι σε υψηλή ταχύτητα, τα ίδια και αν πειράξω το iso πρώτα.. Θέλω να τραβήξω νεχρερινες φώτο και βίντεο.. Να το αφήσω στο auto? Δεν το έχω διαθέσιμο αυτήν την στιγμή, αλλά θυμάμαι ότι από την στιγμή που ενεργοποιείς τις ρυθμίσεις pro, όσο αυξάνεις το ISO (την έκθεση), τόσο αυξάνει μόνο του και ο χρόνος που το κλείστρο παραμένει ανοικτό. Ναι αλλά αν ανεβαίνει η έκθεση θα έχει τρομερό θόρυβο.. Κανονικά θα έπρεπε ένα από τα δύο να ανεβαίνει καιι το άλλο να το κατεβάζεις.. Πάντως ούτε με τον τρόπο που είπες κατάφερα κατι
|
|
|
Post by Frontier on Jun 30, 2020 8:57:34 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Jul 19, 2020 13:06:44 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Aug 9, 2020 16:45:55 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Aug 17, 2020 20:35:11 GMT 2
|
|
|
Post by tsopirs on Aug 27, 2020 12:43:44 GMT 2
Ερωτήσεις 2.. Υπάρχει δυνατότητα να του περάσω δεδομένα χάρτη GPS και να ακολουθήσει μια πορεία με κάποιο πρόγραμμα,, υπάρχει δυνατότητα να του ορίσω διαδρομή και να συνεχίσει να ακολουθεί το χάρτη, ΑΝ χάσει την σύνδεση;;
|
|
|
Post by Frontier on Aug 28, 2020 7:07:02 GMT 2
Ερωτήσεις 2.. Υπάρχει δυνατότητα να του περάσω δεδομένα χάρτη GPS και να ακολουθήσει μια πορεία με κάποιο πρόγραμμα,, υπάρχει δυνατότητα να του ορίσω διαδρομή και να συνεχίσει να ακολουθεί το χάρτη, ΑΝ χάσει την σύνδεση;; Αυτά τα κάνει η προσθήκη Flight Plan στο FreeFlight 6. Σχεδιάζεις κανονικά πορεία με δεδομένα χάρτη Google Maps και την εκτελεί κανονικά άσχετα αν έχει επικοινωνία με την τηλεκατεύθυνση ή όχι.
|
|
|
Post by tsopirs on Aug 28, 2020 9:03:25 GMT 2
Ερωτήσεις 2.. Υπάρχει δυνατότητα να του περάσω δεδομένα χάρτη GPS και να ακολουθήσει μια πορεία με κάποιο πρόγραμμα,, υπάρχει δυνατότητα να του ορίσω διαδρομή και να συνεχίσει να ακολουθεί το χάρτη, ΑΝ χάσει την σύνδεση;; Αυτά τα κάνει η προσθήκη Flight Plan στο FreeFlight 6. Σχεδιάζεις κανονικά πορεία με δεδομένα χάρτη Google Maps και την εκτελεί κανονικά άσχετα αν έχει επικοινωνία με την τηλεκατεύθυνση ή όχι. Οπότε μπορώ να κάνω το δεύτερο αλλά όχι το πρώτο.. Να του δώσω στίγματα να ακολουθήσει από άλλο αρχείο klm
|
|
|
Post by Frontier on Aug 29, 2020 11:08:59 GMT 2
Αυτά τα κάνει η προσθήκη Flight Plan στο FreeFlight 6. Σχεδιάζεις κανονικά πορεία με δεδομένα χάρτη Google Maps και την εκτελεί κανονικά άσχετα αν έχει επικοινωνία με την τηλεκατεύθυνση ή όχι. Οπότε μπορώ να κάνω το δεύτερο αλλά όχι το πρώτο.. Να του δώσω στίγματα να ακολουθήσει από άλλο αρχείο klm Δεν υπάρχει δυνατότητα φόρτωσης αρχείων .kml στο FreeFlight6. Το FlightPlan σώνει αρχεία αποστολών στο αεροσκάφος, αλλά είναι σε άλλη μορφή. Δεν γνωρίζω κάποιο πρόγραμμα μετατροπής από .kml στην μορφή που το FF6 αναγνωρίζει. Μπορείς όμως να βάλεις απευθείας μέσα στο FlightPlan τα στίγματα - χρησιμοποιώντας δεδομένα χάρτη Google - χωρίς καν να έχεις συνδέσει το αεροσκάφος.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 27, 2020 13:45:50 GMT 2
|
|
|
Post by tsopirs on Sept 27, 2020 14:06:22 GMT 2
Εκβολές Στρυμωνα.. Εχθές πέταξα σε ένα βουνό στα 390 μέτρα ύψος και ξαφνικά για πρώτη φορά έκανε toilet efe.. Μετα την προσγείωση έγινε καλιμπραρισμα και όλα οκ
|
|