|
Post by whatsup on Mar 11, 2020 16:59:12 GMT 2
Σήμερα καθώς πέρναγα τις πτήσεις στο cloud είδα πως σε μια πτήση που είχα κάνει πριν κανά μήνα μου εμφανίζει crash. Εγώ ούτε χτύπησα πουθενά το drone, ούτε είχε πτώση. Πως μπορώ να ελέγξω τι έχει συμβεί;
|
|
|
Post by Frontier on Mar 11, 2020 22:23:21 GMT 2
Σήμερα καθώς πέρναγα τις πτήσεις στο cloud είδα πως σε μια πτήση που είχα κάνει πριν κανά μήνα μου εμφανίζει crash. Εγώ ούτε χτύπησα πουθενά το drone, ούτε είχε πτώση. Πως μπορώ να ελέγξω τι έχει συμβεί; Μέσα από το FreeFlight 6 αλλά και μέσα από την εφαρμογή Flight Data Manager στα Windows.
|
|
|
Post by whatsup on Mar 13, 2020 11:08:24 GMT 2
Σήμερα καθώς πέρναγα τις πτήσεις στο cloud είδα πως σε μια πτήση που είχα κάνει πριν κανά μήνα μου εμφανίζει crash. Εγώ ούτε χτύπησα πουθενά το drone, ούτε είχε πτώση. Πως μπορώ να ελέγξω τι έχει συμβεί; Μέσα από το FreeFlight 6 αλλά και μέσα από την εφαρμογή Flight Data Manager στα Windows. link
|
|
|
Post by dream_master on Mar 13, 2020 16:58:51 GMT 2
|
|
|
Post by petersea on Mar 18, 2020 1:18:28 GMT 2
Που αναφέρει τις sd card που προτείνει η parrot για το anafi; έχω μια samsung 128 eco plus θα κάνει λέτε.. 🤔
|
|
|
Post by Frontier on Mar 18, 2020 9:14:04 GMT 2
Που αναφέρει τις sd card που προτείνει η parrot για το anafi; έχω μια samsung 128 eco plus θα κάνει λέτε.. 🤔 Δεν θα έχεις πρόβλημα με αυτήν. Δεν θυμάμαι να έχει κάπου λίστα συμβατότητας, τουλάχιστον δεν θυμάμαι να έχει ανέβει κάτι τελευταία σχετικά με αυτό στο site τους.
|
|
|
Post by petersea on Mar 18, 2020 12:25:27 GMT 2
Που αναφέρει τις sd card που προτείνει η parrot για το anafi; έχω μια samsung 128 eco plus θα κάνει λέτε.. 🤔 Δεν θα έχεις πρόβλημα με αυτήν. Δεν θυμάμαι να έχει κάπου λίστα συμβατότητας, τουλάχιστον δεν θυμάμαι να έχει ανέβει κάτι τελευταία σχετικά με αυτό στο site τους. Ευχαριστώ Μάνο! Τελικά είναι καλύτερα να ρυθμίζεις μόνος το WiFi manual δηλαδή; η το αφήνουμε στο auto και πώς γίνεται αυτό; συγνώμη εάν σας ζαλιζω αλλά όπου να είναι έρχεται και πρέπει να είμαι έτοιμος.. 😁και ότι άλλη πληροφορία για νέο στο anafi καλό δεχουμενη.. 😁
|
|
|
Post by Frontier on Mar 18, 2020 20:51:27 GMT 2
Δεν θα έχεις πρόβλημα με αυτήν. Δεν θυμάμαι να έχει κάπου λίστα συμβατότητας, τουλάχιστον δεν θυμάμαι να έχει ανέβει κάτι τελευταία σχετικά με αυτό στο site τους. Ευχαριστώ Μάνο! Τελικά είναι καλύτερα να ρυθμίζεις μόνος το WiFi manual δηλαδή; η το αφήνουμε στο auto και πώς γίνεται αυτό; συγνώμη εάν σας ζαλιζω αλλά όπου να είναι έρχεται και πρέπει να είμαι έτοιμος.. 😁και ότι άλλη πληροφορία για νέο στο anafi καλό δεχουμενη.. 😁 Όταν λες WiFi τι εννοείς; FCC ή CE; Με τα τελευταία updates, δεν ασχολήθηκα με το FCC hack, αλλά από την έκδοση 1.6.4 του Anafi firmware, πρέπει να έχουν κλειδώσει το flight mode σε CE. Κάποιος κατάφερε να ξεκλειδώσει την Anafi που ήταν σε CE με firmware 1.6.5, περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες (να το επιβεβαιώσουν και άλλοι): parrotpilots.com/threads/freeflight-6-mod-app.1338/post-30684Εδώ είναι και το modded FreeFlight 6.6.6: parrotpilots.com/threads/freeflight-6-mod-app.1338/post-30240
|
|
|
Post by petersea on Mar 18, 2020 21:58:06 GMT 2
Μάνο λέω στο CE εάν δεν κάνω λάθος μπορείς να επιλέξεις την επιλογή καναλιού manual η auto, συγνώμη δεν το διατύπωσα σωστά, κάπου είχα δει ένα βίντεο και τώρα δεν το βρίσκω νομίζω έλεγε ότι εάν κάνουμε εμείς επιλογή είναι καλύτερα...
|
|
|
Post by Frontier on Mar 18, 2020 22:28:41 GMT 2
Μάνο λέω στο CE εάν δεν κάνω λάθος μπορείς να επιλέξεις την επιλογή καναλιού manual η auto, συγνώμη δεν το διατύπωσα σωστά, κάπου είχα δει ένα βίντεο και τώρα δεν το βρίσκω νομίζω έλεγε ότι εάν κάνουμε εμείς επιλογή είναι καλύτερα... Ναι, μπορείς κανονικά να επιλέξεις εσύ το κανάλι Πέτρο.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 20, 2020 21:08:48 GMT 2
Νέα έκδοση του Anafi firmware 1.6.7. Άγνωστες προς το παρόν οι αλλαγές.
Το πέρασα, αν ο καιρός είναι καλός το Σ/Κ θα κάνω μια μικρή δοκιμή από την ταράτσα μου.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 21, 2020 11:52:24 GMT 2
1η δοκιμαστική πτήση με την 1.6.7 χρησιμοποιώντας την μπαταρία με 92% διάρκεια ζωής. Κανένα απολύτως πρόβλημα, παρά την σχετικά χαμηλή θερμοκρασία (8C).
Ουσιαστικά, είναι bugfixed 1.6.5.
|
|
|
Post by dkokki on Mar 21, 2020 12:10:25 GMT 2
1η δοκιμαστική πτήση με την 1.6.7 και για μένα στον κήπο με 2 μπαταρίες έως 40% και 50% αντίστοιχα.
Η διάρκεια ζωής και των 2 μπαταριών είναι 96%. Να πω επίσης ότι έχω τα fcc κανάλια από την 1.6.3 επειδή χρησιμοποιούσα το fake gps.
Από τότε δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Μάλλον πρέπει να είμαι από τους τυχερούς και κλείδωσε σε αυτά.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 22, 2020 13:14:52 GMT 2
Δεύτερο test σήμερα, με αρκετό αέρα και ισχυρή νεφοκάλυψη. Η εμβέλεια - είμαι σε CE mode - έχει αυξηθεί αρκετά και πλέον δεν εμφανίζονται μηνύματα για παρεμβολές, ακόμα και μέσα στο Wifi-bubble πάνω από την ταράτσα μου.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 24, 2020 11:40:31 GMT 2
|
|
|
Post by crossroad on Mar 25, 2020 21:40:50 GMT 2
Καλησπέρα Εύχομαι να είστε όλοι καλά. H Parrot με τις απίστευτες εμπνεύσεις της δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα με τις τελευταίες εκδόσεις. 1. Ανέβασε έκδοση λογισμικού στο GooglePlay χωρίς να είναι η οριστική έκδοση και χωρίς κανείς στην πραγματικότητα να γνωρίζει την αναγκαιότητά της : 6.6.6_RC !! 2. Όσοι βιάστηκαν να την εγκαταστήσουν, υποχρεώθηκαν στο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ FIRMWARE UPDATE του DRONE 1.6.4. Κάποιοι κλειδώθηκαν (για πάντα ?) σε CE mod χωρίς δυνατότητα αλλαγής σε FCC. Το χειρότερο ήταν ότι τέτοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και σε χρήστες χωρών που ενώ έχουν κανονικό FCC (Αμερική) επίσης ανεξήγητα κλειδώθηκαν σε CE mod. 3. To 1.6.5 που ακολούθησε και που υποτίθεται ότι βελτίωνε τη συμπεριφορά των μπαταριών, άρχισε να ρίχνει τα ANAFI από τον αέρα !!! 4. Το 1.6.7 είναι υποτίθεται bugfix, για το 1.6.5, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα του 1.6.4. Η προτεινόμενη λύση για όσους θέλουν οπωσδήποτε να κάνουν update είναι η ακόλουθη : α. update σε 1.6.4 ΜΟΝΟ ΜΕ THN 6.6.2 mod FCC !!! b. Εγκατάσταση της 6.6.6. mod FCC και update σε 1.6.5 & 1.6.7. Σε ότι με αφορά, παραμένω με την 6.6.2 mod FCC και το 1.6.3 fw, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.
ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ FCC. Ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ UPDATES ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.
|
|
|
Post by crossroad on Mar 25, 2020 21:48:43 GMT 2
1η δοκιμαστική πτήση με την 1.6.7 και για μένα στον κήπο με 2 μπαταρίες έως 40% και 50% αντίστοιχα. Η διάρκεια ζωής και των 2 μπαταριών είναι 96%. Να πω επίσης ότι έχω τα fcc κανάλια από την 1.6.3 επειδή χρησιμοποιούσα το fake gps. Από τότε δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Μάλλον πρέπει να είμαι από τους τυχερούς και κλείδωσε σε αυτά.
Κλείδωσες γιατί έκανες update με την 6.6.2mod FCC, το fakeGps δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Εγώ πάντως δεν επιχειρώ updates μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Αναμένεται νέα έκδοση fw (1.6.8 ??) πολύ σύντομα...
|
|
|
Post by crossroad on Mar 25, 2020 21:54:23 GMT 2
Όταν λες WiFi τι εννοείς; FCC ή CE; Με τα τελευταία updates, δεν ασχολήθηκα με το FCC hack, αλλά από την έκδοση 1.6.4 του Anafi firmware, πρέπει να έχουν κλειδώσει το flight mode σε CE. Κάποιος κατάφερε να ξεκλειδώσει την Anafi που ήταν σε CE με firmware 1.6.5, περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες (να το επιβεβαιώσουν και άλλοι): parrotpilots.com/threads/freeflight-6-mod-app.1338/post-30684 Εδώ είναι και το modded FreeFlight 6.6.6: parrotpilots.com/threads/freeflight-6-mod-app.1338/post-30240 Ο συγκεκριμένος που αναφέρεις αλλά και άλλοι ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ FCC έκανε μια τρύπα στο νερό. Το λέει μόνος του σε επόμενα post. Το υποτιθέμενο FCC χάνεται μετά από αλλαγή της μπαταρίας ....
|
|
|
Post by Frontier on Mar 27, 2020 9:17:23 GMT 2
Όταν λες WiFi τι εννοείς; FCC ή CE; Με τα τελευταία updates, δεν ασχολήθηκα με το FCC hack, αλλά από την έκδοση 1.6.4 του Anafi firmware, πρέπει να έχουν κλειδώσει το flight mode σε CE. Κάποιος κατάφερε να ξεκλειδώσει την Anafi που ήταν σε CE με firmware 1.6.5, περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες (να το επιβεβαιώσουν και άλλοι): parrotpilots.com/threads/freeflight-6-mod-app.1338/post-30684 Εδώ είναι και το modded FreeFlight 6.6.6: parrotpilots.com/threads/freeflight-6-mod-app.1338/post-30240 Ο συγκεκριμένος που αναφέρεις αλλά και άλλοι ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ FCC έκανε μια τρύπα στο νερό. Το λέει μόνος του σε επόμενα post. Το υποτιθέμενο FCC χάνεται μετά από αλλαγή της μπαταρίας ....
Το δικό μου είναι σε CE ούτως ή άλλως, αλλά δοκίμασα - έτσι από περιέργεια - να κάνω αυτά που έλεγε, αν και δεν έβγαζαν νόημα. Με την 1.6.7 πάντως που είμαι τώρα, έχω κάνει 6 καλές (=20 λεπτά έκαστη) πτήσεις, κανένα απολύτως πρόβλημα. Με την 1.6.5 είχα κάνει 3 πτήσεις (οι δύο ήταν καλές, η άλλη ήταν σύντομη), επίσης χωρίς πρόβλημα. Δεν ξέρω αν ήμουν τυχερός και δεν είχα πτώση. Με την 1.6.5/1.6.7 πάντως είδα βελτίωση στο θέμα της ανάγνωσης των αισθητήρων (ειδικά της κάτω κάμερας), μιας που πλέον η Anafi προσγειώνεται ομαλά (συνήθως την πιάνω με το χέρι στον αέρα, αλλά είπα να δοκιμάσω και την προσγείωση) και δεν χοροπηδά στο έδαφος όπως γινόταν με την 1.6.3. Πάντως, επειδή πήγα από την 1.6.3 κατευθείαν στην 1.6.5 χωρίς να εγκαταστήσω την 1.6.4, δεν μπορώ να ενεργοποιήσω FCC, ούτε με FakeGPS, ούτε με την πειραγμένη FreeFlight εφαρμογή. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι η δυσλειτουργία της συνάρτησης IsoCountryCode() στο Anafi SDK, παρουσιάστηκε στο 1.6.4 αλλά μεταφέρθηκε και στο binary image της 1.6.5. Δεν ισχύει λοιπόν αυτό που έχουν γράψει στο Parrot Pilots forum ότι το firmware ενημερώνεται τμηματικά.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 27, 2020 9:23:27 GMT 2
4. Το 1.6.7 είναι υποτίθεται bugfix, για το 1.6.5, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα του 1.6.4. Υπήρξε αλλαγή στο SDK (Olympe) χωρίς να υπάρχει ενημέρωση του firmware για το ISO country selection. Αναμένεται firmware. Αν κάποιος είναι στην 1.6.3 και θέλει FCC hack, ας μην αναβαθμίσει καλύτερα.
|
|
|
Post by crossroad on Mar 27, 2020 17:05:29 GMT 2
4. Το 1.6.7 είναι υποτίθεται bugfix, για το 1.6.5, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα του 1.6.4. Υπήρξε αλλαγή στο SDK (Olympe) χωρίς να υπάρχει ενημέρωση του firmware για το ISO country selection. Αναμένεται firmware. Αν κάποιος είναι στην 1.6.3 και θέλει FCC hack, ας μην αναβαθμίσει καλύτερα. Συμφωνώ ! Χρησιμοποιώ FCC mod, γιατί στην Αθήνα, όπου και να πας χωρίς αυτήν είσαι καταδικασμένος ! (με CE mod). Ο συνδυασμός 6.6.2 FCC mod με Firmware 1.6.3 είναι ο πιο ασφαλής !
MHN KANETE UPDATE αν σας είναι απαραίτητη η FCCmod ή αν θέλετε σώνει και καλά να δοκιμάσεtε την τύχη σας, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα.
Προσωπικά θα δίσταζα να κάνω update ακόμα και αν δεν με ενδιέφερε το FCC mod. Υπάρχουν καταγεγραμμένες τουλάχιστον 7 περιπτώσεις ξαφνικών πτώσεων χωρίς να εμπλέκεται το FCC.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ FIRMWARE το 1.6.5 που υποτίθεται ότι βελτίωνε τη διαχείριση των μπαταριών. Άρον άρον έβγαλαν την 1.6.7 και ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ BATTERY UPDATE που υπήρχε στο 1.6.5.
Τα Σκα@#$%σαν κανονικά !!!!
Το πρόβλημα βέβαια ΕIΝΑΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ που αγόρασαν μετά την έκδοση του απόλυτα καταστροφικού FW 1.6.4. και θέλουν να έχουν FCC mod....
|
|
|
Post by petersea on Mar 27, 2020 18:32:10 GMT 2
Εγώ παρέλαβα την προηγούμενη Παρασκευή έχω κάνει όλα τα Update και έχω πετάξει ελάχιστα γιατί μας έχει λιώσει στην βροχή, και είμαι λίγο μπερδεμένος με αυτά που διαβάζω γενικά, πετάμε δεν πετάμε και περιμένουμε κάποιο νέο Update.. 🤔
|
|
|
Post by crossroad on Mar 27, 2020 23:24:18 GMT 2
Εγώ παρέλαβα την προηγούμενη Παρασκευή έχω κάνει όλα τα Update και έχω πετάξει ελάχιστα γιατί μας έχει λιώσει στην βροχή, και είμαι λίγο μπερδεμένος με αυτά που διαβάζω γενικά, πετάμε δεν πετάμε και περιμένουμε κάποιο νέο Update.. 🤔 Καλορίζικο και καλές πτήσεις ! Να υποθέσω ότι είσαι σε CE mod ?
Και με 6.6.7 και firmware 1.6.7 ?
Δεν νομίζω ότι θα έχεις FCC mod...
Σου ζήτησε battery update ?
|
|
|
Post by crossroad on Mar 27, 2020 23:31:44 GMT 2
Αν λάβουμε υπόψη τα λεγόμενά τους μετά το 1.6.7 δεν υπάρχει πρόβλημα (?) τουλάχιστον με τις ξαφνικές πτώσεις. Όπως είναι γνωστό και όπως έχει περιγραφεί, οι lipo μπαταρίες των drones με συγκεκριμένο λογισμικό λειτουργούν για να παρέχουν την απαραίτητη λειτουργία στο drone. Ο χρόνος πτήσεων αλλά και η "έξυπνη" διαχείριση είναι θέμα λογισμικού. Θεωρητικά με σωστό λογισμικό, οι εταιρείες μπορούν να βελτιώνουν ακόμα και τον χρόνο των πτήσεων (το έκανε η dji με το spark και βελτίωσε το χρόνο κατά 5 λεπτά). Αν όμως κάτι παέι στραβά, γράψε αλλίμονο. Ξαφνικό cut-off και πτώση !
|
|
|
Post by petersea on Mar 27, 2020 23:35:47 GMT 2
Εγώ παρέλαβα την προηγούμενη Παρασκευή έχω κάνει όλα τα Update και έχω πετάξει ελάχιστα γιατί μας έχει λιώσει στην βροχή, και είμαι λίγο μπερδεμένος με αυτά που διαβάζω γενικά, πετάμε δεν πετάμε και περιμένουμε κάποιο νέο Update.. 🤔 Καλορίζικο και καλές πτήσεις ! Να υποθέσω ότι είσαι σε CE mod ?
Και με 6.6.7 και firmware 1.6.7 ?
Δεν νομίζω ότι θα έχεις FCC mod...
Σου ζήτησε battery update ?
Ευχαριστώ πολύ! Ναι σε ce mode είναι και έκανε και Update στην μπαταρία.
|
|
|
Post by crossroad on Mar 27, 2020 23:47:17 GMT 2
Κοίτα τι γράφουν στο site : ANAFI 1.6.7 Regarding the stability issued that some users experienced with drone version 1.6.5, we did our utmost to deploy quickly version 1.6.7. It ensures our users stability and safety in their flights.Battery firmware update is not supported in version 1.6.7, but it will be available again soon. This functionality is not linked in any way to the issues encountered on version 1.6.5, you can use updated batteries to fly without any risk.
Μόνοι τους ομολογούν τις πατάτες που έκαναν !!!! Πολλοί παραπονούνται ότι μετά το update battery οι μπαταρίες τους παρουσίασαν διάφορα προβλήματα (νεκρές ?)
Η γνώμη μου είναι να κάνεις πτήσεις με πολλή προσοχή και όχι πολύ μακρυά...
|
|
|
Post by petersea on Mar 28, 2020 0:02:51 GMT 2
Κοίτα τι γράφουν στο site : ANAFI 1.6.7 Regarding the stability issued that some users experienced with drone version 1.6.5, we did our utmost to deploy quickly version 1.6.7. It ensures our users stability and safety in their flights.Battery firmware update is not supported in version 1.6.7, but it will be available again soon. This functionality is not linked in any way to the issues encountered on version 1.6.5, you can use updated batteries to fly without any risk.
Μόνοι τους ομολογούν τις πατάτες που έκαναν !!!! Πολλοί παραπονούνται ότι μετά το update battery οι μπαταρίες τους παρουσίασαν διάφορα προβλήματα (νεκρές ?)
Η γνώμη μου είναι να κάνεις πτήσεις με πολλή προσοχή και όχι πολύ μακρυά...
Ναι το έχω δει αυτό, ευχαριστώ, περιμένω τις επόμενες μέρες να φτιάξει ο καιρός για καμιά πτήση και επειδή το μαθαίνω ακόμα θα είναι κοντινές βέβαια και από 10 μέτρα να πέσει ζημιά θα πάθει ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 28, 2020 8:47:00 GMT 2
Εγώ παρέλαβα την προηγούμενη Παρασκευή έχω κάνει όλα τα Update και έχω πετάξει ελάχιστα γιατί μας έχει λιώσει στην βροχή, και είμαι λίγο μπερδεμένος με αυτά που διαβάζω γενικά, πετάμε δεν πετάμε και περιμένουμε κάποιο νέο Update.. 🤔 Εφόσον τρέχεις το Firmware 1.6.7 - όπως και εγώ - πετάς κανονικά με την τελευταία επίσημη έκδοση του FreeFlight 6.
|
|
|
Post by petersea on Mar 28, 2020 10:35:58 GMT 2
Εγώ παρέλαβα την προηγούμενη Παρασκευή έχω κάνει όλα τα Update και έχω πετάξει ελάχιστα γιατί μας έχει λιώσει στην βροχή, και είμαι λίγο μπερδεμένος με αυτά που διαβάζω γενικά, πετάμε δεν πετάμε και περιμένουμε κάποιο νέο Update.. 🤔 Εφόσον τρέχεις το Firmware 1.6.7 - όπως και εγώ - πετάς κανονικά με την τελευταία επίσημη έκδοση του FreeFlight 6. Ευχαριστώ Μάνο, έχω περάσει το 1.6.7 και πτήση μόνο με την επίσημη εφαρμογή 😊
|
|
|
Post by Frontier on Mar 28, 2020 15:25:01 GMT 2
Εφόσον τρέχεις το Firmware 1.6.7 - όπως και εγώ - πετάς κανονικά με την τελευταία επίσημη έκδοση του FreeFlight 6. Ευχαριστώ Μάνο, έχω περάσει το 1.6.7 και πτήση μόνο με την επίσημη εφαρμογή 😊 Τα ίδια και εδώ Πέτρο, κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα.
|
|