|
Post by crossroad on Nov 23, 2019 12:57:31 GMT 2
ARCADE As already mentioned, it can only be activated when is flying, but it is available for: - all piloting modes, including FPV; - all photo and video modes. Σελίδα 67, manual έκδοση 2.6.2 Εκτιμώ ότι οι διαφορές μεταξύ original vs FPV version, είναι ορατές στα "πόδια" όχι μόνο ως προς τη διάσταση αλλά και ως προς το υλικό κατασκευής. Επίσης πιθανά και στο μοτέρ. Μη ξεχνάμε ότι είναι η ίδια πλατφόρμα με του thermal (διαφέρουν μόνο ως προς την κάμερα). Άρα αν υποθέσουμε ότι με το thermal γίνεται προσπάθεια εισόδου της parrot σε επαγγελματικές εφαρμογές τότε θα πρεπει να υπάρχει μια βελτίωση συνολικά όλου του αεροσκάφους.
Η διαφορετική γεωμετρία του σκάφους επηρεάζει σίγουρα τη συνολική πτητική εικόνα. Επίσης λογικά θα πρέπει να υπάρχει βελτίωση και στην "επικοινωνία" με το controller λόγω επανασχεδιασμού ακριβώς των "ποδιών" ... Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρία. Αν είμαστε καλά και καταφέρω να το προμηθευτώ (FPV version) θα ήταν ενδιαφέρουσα μια σύγκριση πραγματική ..επί του πεδίου...για να λυθούν όλες οι απορίες.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 24, 2019 13:27:41 GMT 2
crossroad: Θα σε γλυτώσω από τον κόπο (και τα έξοδα) αγοράς μιας FPV για να κάνεις σύγκριση Τα μοτέρ είναι ακριβώς τα ίδια και στις 3 εκδόσεις, αυτό το διαπίστωσα όταν πέρασε μια Anafi FPV από τα χέρια μου πριν λίγες ημέρες. Το ίδιο και οι κεραίες. Επίσης, έκανα ολική ανακατασκευή σε Parrot Anafi ενός γνωστού εδώ (το ίδιο μοντέλο με το δικό μου) όπου μετά από πτώση είχε σπάσιμο σε πόδι και στο στήριγμα της βάσης του gimbal, χρησιμοποιώντας το Parrot Anafi Mechanical Kit. Η όλη διαδικασία μου πήρε κοντά στις 5 1/2 ώρες. Έχοντας λοιπόν αποσυναρμολογήσει (και επανασυναρμολογήσει) όλη την original Anafi (και έχοντας μελετήσει και την FPV που πέρασε από εδώ), ισχύουν τα εξής: - Τα μοτέρ της Anafi/Anafi Work είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά της FPV/Thermal. Ίδια διάταξη, ίδια περιέλιξη. Οι κεραίες (μετρημένες με φασματόμετρο) εκπέμπουν το ίδιο, άρα λογικά είναι ίδιες. - Η διάταξη ποδιού στην Anafi/Anafi Work περιέχει 3 τμήματα: το μοτέρ, την κεραία και το πλαστικό περίβλημα (πάνω/κάτω κομμάτι). Στην FPV/Thermal, το μπλοκ είναι "μονοκόμματο" και είναι 0,8 εκατοστά πιο κοντό σε μήκος. - Έλικες ακριβώς οι ίδιες όπως και η μπαταρία/χειριστήριο. Η Anafi που μου έφεραν για επισκευή, είχε ένα σπασμένο πόδι στην μέση και μια ρωγμή στην βάση στήριξης του gimbal, με αποτέλεσμα να έχει κλίση στον ορίζοντα περίπου 3 μοίρες. Εδώ, απλά ανοίγεις το πόδι και μεταφέρεις το μοτέρ στο νέο (τα ανταλλακτικά πόδια που έρχονται με το mechanical kit έχουν και κεραίες, οπότε δεν χρειάζεται να βγάλεις τις παλιές) και τέλος. Kόστος mechanical kit 99 Ευρώ. Αν χρειαζόταν και μοτέρ, άλλα 99 Ευρώ. Η αντίστοιχη ζημιά στην FPV/Thermal χρειάζεται το κεντρικό σώμα (99 Euro) και το κιτ μοτέρ/πόδια/κεραίες (149 Euro), με συνολικό κόστος 248 Ευρώ. Με δεδομένο ότι στις περισσότερες πτώσεις συνήθως σπάνε τα πόδια - τα μοτέρ συνήθως την γλυτώνουν λόγω διάταξης αλλά και γιατί υπάρχει κύκλωμα που κόβει αμέσως την τροφοδοσία με το που καταγραφεί πτώση - η επισκευή της FPV/Thermal είναι πιο ακριβή (ουσιαστικά δεν επισκευάζεις, απλά πετάς και βάζεις άλλο). Ονομαστική διαφορά στον χρόνο πτήσης: 1 λεπτό περισσότερο στην FPV/Thermal από την Anafi/Work. Προσωπικά, αμελητέο το κέρδος αλλά με πολύ πιο ακριβή επισκευή. Σε σύγκριση με την dji - έχοντας επισκευάσει P3, P4 και Mavic Pro - έχω να πω ότι η Parrot είναι κυριολεκτικά πολύ μπροστά από την dji σε θέματα σχεδίασης και κατασκευής υλικών: όλα είναι τακτοποιημένα με καλώδια που κουμπώνουν, δεν χρειάζονται κολλήσεις, τα κρίσιμα τμήματα (μητρική και motor card) προστατεύονται πλήρως με ειδική επίστρωση και φαίνεται ότι έχει πέσει πολύ σκέψη για το πως η διάταξη θα είναι μικρή σε μέγεθος, ανθεκτική και επισκευάσιμη. Στον αντίποδα έχεις την dji με πλακέτες τίγκα στις κολλήσεις και καλώδια (σε όσα έχω επισκευάσει, δηλ. P3, P4 και Mavic Pro), επισήμως δεν υπάρχουν ανταλλακτικά (δίνει μόνο στους εξουσιοδοτημένους, άρα πρέπει να ψάξεις online με το ανάλογο καπέλο). Από το γεγονός και μόνο ότι η Parrot σου πουλάει κανονικό κιτ επισκευής και με εγγύηση, ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στα μάτια μου. Attachments:
|
|
|
Post by crossroad on Nov 24, 2019 16:18:42 GMT 2
Πολύ ωραίος και αναλυτικότατος !!! Πες το διαστροφή αλλά η απόφασή μου για FPV έχει οριστικοποιηθεί. Τουλάχιστον θα υπάρχουν πιό γερά πόδια....
|
|
|
Post by Frontier on Nov 24, 2019 16:52:02 GMT 2
Πολύ ωραίος και αναλυτικότατος !!! Πες το διαστροφή αλλά η απόφασή μου για FPV έχει οριστικοποιηθεί. Τουλάχιστον θα υπάρχουν πιό γερά πόδια.... Με το καλό να την παραλάβεις, για εμένα είναι το καλύτερο αεροσκάφος που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο σε αυτήν την κατηγορία τιμής.
|
|
|
Post by crossroad on Nov 24, 2019 23:50:58 GMT 2
Σε ευχαριστώ πολύ. Η άποψη σου μέτρησε πολύ για μένα. Τώρα όσον αφορά τις τιμές : 649 original base (διαφορά 77ευρώ) 726 FPV 899 Extended (το fpv με 2 επιπλέον μπαταρίες, διαφορά 25 ευρώ) Οι τιμές είναι σημερινές από AMAZON.DE και δεν λένε να πέσουν οι &&^^%^4νες !!
|
|
|
Post by Frontier on Nov 25, 2019 8:33:37 GMT 2
Σε ευχαριστώ πολύ. Η άποψη σου μέτρησε πολύ για μένα. Τώρα όσον αφορά τις τιμές : 649 original base (διαφορά 77ευρώ) 726 FPV 899 Extended (το fpv με 2 επιπλέον μπαταρίες, διαφορά 25 ευρώ) Οι τιμές είναι σημερινές από AMAZON.DE και δεν λένε να πέσουν οι &&^^%^4νες !! Περίμενε μέχρι την Παρασκευή που είναι η Black Friday και αγόρασε κατευθείαν από Parrot. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε θέματα εγγύησης. Για εμένα, μετράει περισσότερο το extended πακέτο παρά το fpv backpack (cocpitglasses έχω από το Disco αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα διαθέσιμα εμπορικά). Αυτή είναι η συμβουλή μου.
|
|
|
Post by dream_master on Nov 25, 2019 18:25:38 GMT 2
Ξερουμε αν θα υπαρξουν εκπτωσεις απο την Parrot για την Black friday?
|
|
|
Post by crossroad on Nov 25, 2019 23:26:27 GMT 2
Σε ευχαριστώ πολύ. Η άποψη σου μέτρησε πολύ για μένα. Τώρα όσον αφορά τις τιμές : 649 original base (διαφορά 77ευρώ) 726 FPV 899 Extended (το fpv με 2 επιπλέον μπαταρίες, διαφορά 25 ευρώ) Οι τιμές είναι σημερινές από AMAZON.DE και δεν λένε να πέσουν οι &&^^%^4νες !! Περίμενε μέχρι την Παρασκευή που είναι η Black Friday και αγόρασε κατευθείαν από Parrot. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε θέματα εγγύησης. Για εμένα, μετράει περισσότερο το extended πακέτο παρά το fpv backpack (cocpitglasses έχω από το Disco αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα διαθέσιμα εμπορικά). Αυτή είναι η συμβουλή μου. Καλησπέρα και πάλι Το extended πακέτο έχει διαφορά από το FPV (με την προϋπόθεση αγοράς επιπλέον 2 μπαταριών) μόνο 25 ευρώ. (= 726 + 99 + 99) με τη λογική ότι οι μπαταρίες δεν θα έχουν έκπτωση !! Ήδη κανένα Amazon που τις τιμολογεί 91 ευρώ δεν τις παραδίδει ΕΛΛΑΔΑ Επίσης ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ FPV, δεν είμαι άλλωστε σε τόσο προχωρημένο επίπεδο....
Δυστυχώς μέχρι αυτή την ώρα το επίσημο site της Parrot δεν εμφανίζει καμία έκπτωση καθώς η τιμή του FPV είναι στα 799 ευρώ Βέβαια υπάρχουν και promo code μόνο που έγώ δεν έχω βρει κανένα που να είναι ενεργό !!! Αν γνωρίζει κάποιος κάτι καλύτερο ας ενημερώσει ...μέρες που είναι
Επίσης για την εγγύηση, η αγορά από Amazon δεν παρέχει εγγύηση ?? Δείχνει ότι πωλητής είναι η ίδια η Parrot και μιλάει για New Item και όχι refurbished or amazon renewed
|
|
|
Post by Frontier on Nov 26, 2019 9:45:36 GMT 2
Είχα βάλει ένα κουπόνι στο νήμα παλαιότερα για το επίσημο site της Parrot, το οποίο κάνει 10% έκπτωση: OPINION2018_PARROT.
|
|
|
Post by crossroad on Nov 26, 2019 16:19:29 GMT 2
ΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ !!!! ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ : 1. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ANAFI FPV + 2 ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ μετά την εφαρμογή κουπονιού : 898,92 ευρώ. Μεταφορικά δωρεάν ! 2. ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΑΜΑΖΟΝ.DE ANAFI FPV : 726 ευρώ + μεταφορικά . Οι 2 μπαταρίες πρέπει να αγοραστούν απευθείας από την αντιπροσωπεία γιατί κανένα AMAZON δεν στέλνει Ελλάδα !!
Συμπέρασμα : Με τα παραπάνω δεδομένα και αν δεν πέσει η τιμή κι άλλο λόγω Black Friday η καλύτερη αγορά είναι απευθείας από αντιπροσωπεία.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 26, 2019 18:17:54 GMT 2
Ξερουμε αν θα υπαρξουν εκπτωσεις απο την Parrot για την Black friday? Πέρσι είχε μια φοβερή προσφορά, περιμένω να δω αν θα ξαναβάλει την ίδια φέτος.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 26, 2019 18:18:52 GMT 2
crossroad: Όταν λες αντιπροσωπεία, εννοείς την Parrot και το επίσημο κατάστημά της; Η Ελληνική αντιπροσωπεία (Geosense) δεν νομίζω ότι έχει καλύτερες τιμές.
|
|
|
Post by petersea on Nov 26, 2019 19:17:19 GMT 2
|
|
|
Post by crossroad on Nov 27, 2019 14:43:05 GMT 2
crossroad : Όταν λες αντιπροσωπεία, εννοείς την Parrot και το επίσημο κατάστημά της; Η Ελληνική αντιπροσωπεία (Geosense) δεν νομίζω ότι έχει καλύτερες τιμές. Ναι στην Parrot αναφέρομαι και στο επίσημο κατάστημά της. Το κουπόνι σου είναι ενεργό ! Η Ελληνική αντιπροσωπεία (Geosense) εμφανίζει την τιμή που υπάρχει και στο επίσημο κατάστημα της parrot. Απλά σε αυτήν δεν υπάρχει κουπόνι του 10% Το συμπέρασμα είναι ότι το επίσημο κατάστημα της parrot δεν φαίνεται να συμμετέχει στο Black Friday
|
|
|
Post by Frontier on Nov 28, 2019 9:01:21 GMT 2
Περιμένετε μέχρι αύριο. Η Parrot πέρσι έβγαλε την προσφορά την ημέρα της Black Friday, όχι νωρίτερα.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 28, 2019 9:19:05 GMT 2
Συγκριτική δοκιμή θορύβου μεταξύ Parrot Anafi, dji Mavic Mini και άλλων.
Εξακολουθεί η Anafi να είναι πιο σιωπηλή πλατφόρμα.
|
|
|
Post by petersea on Nov 28, 2019 10:00:18 GMT 2
Περιμένετε μέχρι αύριο. Η Parrot πέρσι έβγαλε την προσφορά την ημέρα της Black Friday, όχι νωρίτερα. Αυτό που ανέφερα πώς σου φαίνεται;; 🤔
|
|
|
Post by Frontier on Nov 28, 2019 13:18:04 GMT 2
Περιμένετε μέχρι αύριο. Η Parrot πέρσι έβγαλε την προσφορά την ημέρα της Black Friday, όχι νωρίτερα. Αυτό που ανέφερα πώς σου φαίνεται;; 🤔 Η τιμή είναι πολύ καλή, αλλά δεν το γνωρίζω το κατάστημα.
|
|
|
Post by crossroad on Nov 29, 2019 20:35:56 GMT 2
Black Friday !! Prices from Amazon.de : Anafi Base : 649 Anafi FPV : 599 Anafi Extended : 899 All in NEW CONDITION
Χτύπησα το FPV !!
|
|
|
Post by crossroad on Dec 15, 2019 21:23:59 GMT 2
Σήμερα Κυριακή οι πρώτες δοκιμές ! Το drone απλά τα σπάει. Εξαιρετικό από όλες τις απόψεις. Super silent, απόκριση, πλοήγηση, απλό λογισμικό κλπ, RTH απλά τέλειο !!!
Max Altitude : 100m Max Distance : 650m. Μόνο για τις δοκιμές, όχι ότι χάθηκε το σήμα (έχω ακόμα την επίσημη version, no FCC)
Πάρα πολλές δυνατότητες άρα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Καλές Γιορτές σε όλους
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 15, 2019 21:24:48 GMT 2
Καλές πτήσεις και καλές προσγείωσεις.. Είναι εκπληκτικό μηχανάκι
|
|
|
Post by Frontier on Dec 19, 2019 21:41:09 GMT 2
Νέο firmware v1.6.3 για την Anafi: www.parrot.com/us/support/products/anafi/release-notesΑλλαγές: Anafi 1.6.3
- Unbridle motors to takeoff and fly at all altitudes. - Faster image capture for the following modes: timelapse, GPS lapse, panorama. - Faster panorama capture by accelerating the drone’s movements. - (bugfix) Optimization of the GPS lapse precision. - (bugfix) Bugfix during the gimbal calibration.
|
|
|
Post by crossroad on Dec 20, 2019 16:07:42 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Dec 25, 2019 13:47:40 GMT 2
Καλά Χριστούγεννα, πάντα με υγεία και με ένα βίντεο από Anafi
|
|
|
Post by Frontier on Jan 31, 2020 14:44:26 GMT 2
Νέο firmware για την Anafi.
Anafi 1.6.4 Thermal, MPP 1.6.3, FreeFlight 6.6.5 iOs & Android
Anafi Thermal & Pix4D Mapper compatibility to create 3D thermal renderings. Improved MPP / drone pairing with a USB cable: it will now work even if there is no SD card in the drone. Bugfix for Flight Plans: the automatic landing on last waypoint was not always taken into account.
|
|
|
Post by whatsup on Mar 5, 2020 13:20:13 GMT 2
Μόλις είδα σε ένα γκρουπ ότι με το τελευταίο update θέλουν update και οι μπαταρίες...
|
|
|
Post by Frontier on Mar 5, 2020 17:53:07 GMT 2
Changelog δεν έχω βρει ακόμα για τις αλλαγές που έχει το τελευταίο firmware. Η μόνη πληροφορία που έχω βρει αναφέρει για "improved battery management".
Edit: Η έκδοση FreeFlight 6.6.6 έχει ένα σοβαρό bug: δεν μπορεί να ξεκινήσει η εφαρμογή και να συνδεθεί στην Anafi, εάν δεν υπάρχει ενεργή σύνδεση WiFi ή δεδομένων. Αυτές τις αναφορές βλέπω σε αρκετά fora. Εάν δεν έχετε κάρτα SIM στο κινητό - όπως εγώ - και είστε έξω, δεν θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.
Μόνη λύση είναι είτε να μην αναβαθμίσετε (όπως κάνω εγώ) ή να περάσετε την 6.6.5 μέχρι η Parrot να διορθώσει το πρόβλημα.
|
|
|
Post by whatsup on Mar 6, 2020 11:40:05 GMT 2
Changelog δεν έχω βρει ακόμα για τις αλλαγές που έχει το τελευταίο firmware. Η μόνη πληροφορία που έχω βρει αναφέρει για "improved battery management". Edit: Η έκδοση FreeFlight 6.6.6 έχει ένα σοβαρό bug: δεν μπορεί να ξεκινήσει η εφαρμογή και να συνδεθεί στην Anafi, εάν δεν υπάρχει ενεργή σύνδεση WiFi ή δεδομένων. Αυτές τις αναφορές βλέπω σε αρκετά fora. Εάν δεν έχετε κάρτα SIM στο κινητό - όπως εγώ - και είστε έξω, δεν θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Μόνη λύση είναι είτε να μην αναβαθμίσετε (όπως κάνω εγώ) ή να περάσετε την 6.6.5 μέχρι η Parrot να διορθώσει το πρόβλημα. Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!!
|
|
|
Post by Frontier on Mar 6, 2020 18:55:57 GMT 2
Κυκλοφόρησε σήμερα νέα έκδοση του FF που διορθώνει το πρόβλημα με το data synchronization.
|
|
|
Post by whatsup on Mar 8, 2020 21:25:31 GMT 2
Κυκλοφόρησε σήμερα νέα έκδοση του FF που διορθώνει το πρόβλημα με το data synchronization. Είναι γρήγοροι...ευχαριστούμε!
|
|