|
Post by Frontier on Dec 9, 2018 13:07:11 GMT 2
Μικρή δοκιμή της Anafi με το firmware 1.3.1 και FreeFlight 6.3.0. Τα νέα panorama modes είναι απλά εκπληκτικά, ενώ κατά την απογείωση η Anafi πάντα παίρνει φωτογραφία του μέρους όπου απογειώθηκε, ώστε να εκτελεί precision landing (precise home). Πολύ χρήσιμες οι νέες επιλογές για HDR στις φωτογραφίες και στο βίντεο, ακόμα και σε auto mode η ποιότητα είναι εκπληκτική. H πτήση έγινε ενεργοποιώντας την μπάντα 5.8GHz για την Τ/Κ (a'la Mi Drone 4), ούτε ίχνος lag, ούτε προειδοποιήσεις για παρεμβολές (στο σπίτι μου έχω συνήθως 28-36 WiFi AP τριγύρω). Κατά την άποψή μου είναι το καλύτερο μικρό drone στην αγορά αυτήν την περίοδο, έχει απίστευτη λειτουργικότητα και πάρα πολλές επιλογές. Το νέο firmware είναι πραγματικά καταπληκτικό. Πέτρα σε hover τόσο εντός ότι και εκτός, panorama που με την κάμερα του anafi κάνει θαύματα, και επιβεβαιώνω παροχή 5,8g μπάντας και στην Ελλάδα (CE). Δεν ξέρω τι εννοείς frontier a´La mi, αλλά εγώ απλώς επέλεξα την μπάντα, που μεχρι τωρα ήταν σβηστή και επιβεβαίωσα με band sniffer ότι είμαι στα 5,8. To Mi Drone 4K ήταν το πρώτο drone παγκοσμίως που χρησιμοποιούσε μόνο την μπάντα 5.8GHz για την τηλεκατεύθυνση και το FPV (το P4P/v2 χρησιμοποιεί κατ'επιλογή 5.8GHz για FPV αλλά ο χειρισμός είναι αυστηρά στα 2.4GHz, το ίδιο ισχύει και για τα μηχανήματα με OccuSync 2). Δυστυχώς, χρησιμοποιεί (και) κανάλια που δεν επιτρέπονται στην Ευρώπη (έχω βίντεο στο κανάλι μου που ταυτόχρονη πτήση του Mi Drone 4K με το Spark, τυφλώνει το Spark) και ισχύ εκπομπής πολύ παραπάνω από τα επιτρεπόμενα όρια (γιαυτό και πετυχαίνει εμβέλεια επιπέδου OccuSync), με αποτέλεσμα να μην αποκτήσει ποτέ CE marking με ό,τι αυτό συνεπάγεται (δεν επιτρέπεται η νόμιμη πώλησή του στην Ευρώπη). Ακριβώς η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται και με το Autel Evo (επίσης μεγάλη εμβέλεια, επιπέδου OccuSync 2) αλλά παράνομο για πτήση στην Ευρώπη. Η Anafi χρησιμοποιεί επιτρεπόμενα κανάλια 5.8GHz για χρήση στην Ευρώπη και με ισχύ εκπομπής εντός επιτρεπόμενων ορίων. Ενεργοποίηση του 5.8GHz mode θα δώσει μικρότερη εμβέλεια από την 2.4GHz, αλλά με πολύ πιο σταθερή/καθαρή ζεύξη σε πυκνό αστικό ιστό.
|
|
|
Post by brouzos on Dec 9, 2018 16:49:02 GMT 2
Μάνο πόσο λες να είναι η απόσταση στα 5.8 δοκίμασες?
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 9, 2018 18:26:59 GMT 2
Όταν βρεις χρόνο κανε κανε να βίντεο..αν.είχε κάνα...Κατά 90% είμαι για εκεί
|
|
|
Post by whatsup on Dec 9, 2018 18:57:39 GMT 2
Έλαβα το Anafi προχθές, σήμερα που είχα χρόνο το άνοιξα. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν χωράει το κινητό μου στο controller. Έχω το Xiaomi Mi max. Τι προτείνετε; Αν το δέσω με κανά λαστιχάκι;
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 9, 2018 19:08:50 GMT 2
Πικρα..Ίσως σαν λύση ανάγκης...αν και δεν ξέρω τι μπορείς να.κανείς.νομίζω στην.βάση είναι η κεραίες..καλορίζικο και καλές και ασφαλείς πτήσεις..Από που αν επιτρέπετε?
|
|
|
Post by whatsup on Dec 9, 2018 19:15:20 GMT 2
Πικρα..Ίσως σαν λύση ανάγκης...αν και δεν ξέρω τι μπορείς να.κανείς.νομίζω στην.βάση είναι η κεραίες..καλορίζικο και καλές και ασφαλείς πτήσεις..Από που αν επιτρέπετε? Έχω σκάσει... Απ'την Parrot..το extended πήρα.
|
|
|
Post by Frontier on Dec 9, 2018 19:19:39 GMT 2
Έλαβα το Anafi προχθές, σήμερα που είχα χρόνο το άνοιξα. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν χωράει το κινητό μου στο controller. Έχω το Xiaomi Mi max. Τι προτείνετε; Αν το δέσω με κανά λαστιχάκι; Τύπωσε σε 3D εκτυπωτή την βάση που επισυνάπτω στο μήνυμα, την χρησιμοποιώ στο Xiaomi Mi Max 2 χωρίς κανένα πρόβλημα.
|
|
|
Post by Frontier on Dec 9, 2018 19:23:39 GMT 2
Μάνο πόσο λες να είναι η απόσταση στα 5.8 δοκίμασες? Δεν δοκίμασα και μάλλον το βλέπω δύσκολο μιας που δεν είμαι των αποστάσεων γιατί δεν βολεύουν και τα μέρη που πετάω Σπίτι πάντως κατάφερα να πάω - χωρίς να χάσω σήμα - 600 μέτρα από το σημείο απογείωσης με την μπάντα 5.8GHz χωρίς παρεμβολές και προειδοποιήσεις, την στιγμή που με τα 2.4GHz στα 5-10 μέτρα άρχιζαν οι παρεμβολές.
|
|
|
Post by whatsup on Dec 9, 2018 19:31:07 GMT 2
Έλαβα το Anafi προχθές, σήμερα που είχα χρόνο το άνοιξα. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν χωράει το κινητό μου στο controller. Έχω το Xiaomi Mi max. Τι προτείνετε; Αν το δέσω με κανά λαστιχάκι; Τύπωσε σε 3D εκτυπωτή την βάση που επισυνάπτω στο μήνυμα, την χρησιμοποιώ στο Xiaomi Mi Max 2 χωρίς κανένα πρόβλημα. Πόσο κοστίζει περίπου για να ξέρω; Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα, πιστεύω θα βρω 3D εκτυπωτή (μένω επαρχία)!
|
|
|
Post by brouzos on Dec 9, 2018 19:32:14 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Dec 9, 2018 19:33:09 GMT 2
Τύπωσε σε 3D εκτυπωτή την βάση που επισυνάπτω στο μήνυμα, την χρησιμοποιώ στο Xiaomi Mi Max 2 χωρίς κανένα πρόβλημα. Πόσο κοστίζει περίπου για να ξέρω; Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα, πιστεύω θα βρω 3D εκτυπωτή (μένω επαρχία)! Δεν θα πρέπει να σου πάρουν πάνω από €5 μαζί με το υλικό της εκτύπωσης. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις PLA ή PETG (αυτό χρησιμοποιώ) ή και ABS.
|
|
|
Post by whatsup on Dec 9, 2018 19:42:31 GMT 2
|
|
|
Post by whatsup on Dec 9, 2018 19:43:24 GMT 2
Πόσο κοστίζει περίπου για να ξέρω; Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα, πιστεύω θα βρω 3D εκτυπωτή (μένω επαρχία)! Δεν θα πρέπει να σου πάρουν πάνω από €5 μαζί με το υλικό της εκτύπωσης. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις PLA ή PETG (αυτό χρησιμοποιώ) ή και ABS. Οκ..ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by sotirist on Dec 10, 2018 0:18:54 GMT 2
Έλαβα το Anafi προχθές, σήμερα που είχα χρόνο το άνοιξα. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν χωράει το κινητό μου στο controller. Έχω το Xiaomi Mi max. Τι προτείνετε; Αν το δέσω με κανά λαστιχάκι; Με γεια και καλές πτησεις! Υπάρχει tablet adaptor σε 3d print εδώ —-> www.thingiverse.com/thing:3023595Εάν δεν εχεις πρόσβαση σε εκτυπωτή φιλε whatsup, γράψε μου να σου δώσω ένα spare που έχω🙂
|
|
|
Post by Frontier on Dec 10, 2018 7:37:07 GMT 2
Έλαβα το Anafi προχθές, σήμερα που είχα χρόνο το άνοιξα. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν χωράει το κινητό μου στο controller. Έχω το Xiaomi Mi max. Τι προτείνετε; Αν το δέσω με κανά λαστιχάκι; Με γεια και καλές πτησεις! Υπάρχει tablet adaptor σε 3d print εδώ —-> www.thingiverse.com/thing:3023595Εάν δεν εχεις πρόσβαση σε εκτυπωτή φιλε whatsup, γράψε μου να σου δώσω ένα spare που έχω🙂 Το συγκεκριμένο στήριγμα είναι πολύ μεγάλο και δεν κάνει για κινητό, παρά μόνο για tablet και άνω των 8" (μετρημένο). Το γνωρίζω γιατί αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα όταν παρέλαβα το Anafi και το συγκεκριμένο στήριγμα είναι πολύ μεγάλο και δεν συγκρατεί τηλέφωνα όπως το Mi Max/2.
|
|
|
Post by brouzos on Dec 10, 2018 15:10:28 GMT 2
3ο unboxing μέσα σε λίγους μήνες...εχω σπάσει κάθε ρεκόρ πιστεύω 😂😂😂
|
|
|
Post by Frontier on Dec 10, 2018 15:18:13 GMT 2
3ο unboxing μέσα σε λίγους μήνες...εχω σπάσει κάθε ρεκόρ πιστεύω 😂😂😂 Ελπίζω και τυχερό! Να το προσέχεις, η Anafi θέλει λόγω μεγέθους ειδικό χειρισμό
|
|
|
Post by brouzos on Dec 10, 2018 15:31:44 GMT 2
3ο unboxing μέσα σε λίγους μήνες...εχω σπάσει κάθε ρεκόρ πιστεύω 😂😂😂 Ελπίζω και τυχερό! Να το προσέχεις, η Anafi θέλει λόγω μεγέθους ειδικό χειρισμό Σευχαριστω Μάνο μου αλλά εγώ καλά τις μετά χειρίζομαι αυτές με προδίδουν μετά από λιγο😢😢😢
|
|
|
Post by Frontier on Dec 10, 2018 16:53:59 GMT 2
Ελπίζω και τυχερό! Να το προσέχεις, η Anafi θέλει λόγω μεγέθους ειδικό χειρισμό Σευχαριστω Μάνο μου αλλά εγώ καλά τις μετά χειρίζομαι αυτές με προδίδουν μετά από λιγο😢😢😢 Μια χαρά θα πάει, θετική σκέψη και κρίση χρειάζεται Φάνη
|
|
|
Post by Vako on Dec 10, 2018 18:22:17 GMT 2
Σευχαριστω Μάνο μου αλλά εγώ καλά τις μετά χειρίζομαι αυτές με προδίδουν μετά από λιγο😢😢😢 Μια χαρά θα πάει, θετική σκέψη και κρίση χρειάζεται Φάνη +1000 με προλαβες Μανο . Θετικη σκεψη και ολα καλα Φανη . Να το χαρεις αυτη τη φορα με πολλα χλμ στον αερα και με καλες ορθες προσγειωσεις.
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 10, 2018 18:24:51 GMT 2
Καλές προσγειώσεις και όμορφες στιγμές εύχομαι..ελπίζω τα καλύτερα
|
|
|
Post by brouzos on Dec 10, 2018 18:38:05 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ βρε παιδιά ειλικρινά.... Παρέλαβα το πρώτο τέλη Ιουλίου και από τότε έχω χάσει πανό από 80μερες από τα πήγαινε ελα
|
|
|
Post by brouzos on Dec 12, 2018 16:22:06 GMT 2
|
|
|
Post by petersea on Dec 12, 2018 18:41:42 GMT 2
Έτσι!!! Δες το με άλλο μάτι πλέον και απόλαυσε το, καλές πτήσεις!!! 😊
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 12, 2018 18:48:01 GMT 2
Η θα περιμένω το fimi η θα πάω σε αυτό..παίζει κανε να κουπόνι;;το είχα βρει 650€ από το γερμανικό αμαζον το extended version και τώρα δεν το βρίσκω.. Εξαιρετικές φώτο!!!
|
|
|
Post by brouzos on Dec 12, 2018 18:59:19 GMT 2
Η θα περιμένω το fimi η θα πάω σε αυτό..παίζει κανε να κουπόνι;;το είχα βρει 650€ από το γερμανικό αμαζον το extended version και τώρα δεν το βρίσκω.. Εξαιρετικές φώτο!!! Thnk uuu Δίνει ένα παιδί από εδώ ένα με πολλές λίγες πτήσεις σε άριστη κατάσταση (τον ξέρω)
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 12, 2018 19:01:29 GMT 2
Έχει όντως λίγες πτήσεις ?το extender??
|
|
|
Post by brouzos on Dec 12, 2018 19:15:50 GMT 2
Έχει όντως λίγες πτήσεις ?το extender?? Το απλό... Δες το νήμα με τα μεταχειρισμένα
|
|
vilis
New Member
|
Post by vilis on Dec 14, 2018 12:42:50 GMT 2
Μετά από 3 μήνες (και περίπου 40 πτήσεις) με το ANAFI δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα ακόμα. Μετά την τελευταία αναβάθμιση ήταν πολύ εύκολο να βγάλω και εγώ έναν ..μικρό πλανήτη.
|
|
|
Post by whatsup on Dec 18, 2018 16:33:06 GMT 2
Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε για την καταγραφή βίντεο (της οθόνης του κινητού σας) όταν πετάτε το drone;
|
|