|
Post by panandreas on Aug 2, 2018 15:44:32 GMT 2
Πλάκα κάνω για την μετατροπή. Απείραχτο θα μείνει για πολύ καιρό. Αν δω ότι μου λείπει τόσο πολύ η εμβέλεια μελλοντικά, κοιτάω για καμιά κεραία
|
|
|
Post by loykas82 on Aug 2, 2018 15:57:29 GMT 2
Πλάκα κάνω για την μετατροπή. Απείραχτο θα μείνει για πολύ καιρό. Αν δω ότι μου λείπει τόσο πολύ η εμβέλεια μελλοντικά, κοιτάω για καμιά κεραία Αν σου λειπει η εμβελεια αλλαζεις σκαφος οπως εγω που κοιταζω για αλλο σκαφος απο σεπτεμβρη
|
|
|
Post by loykas82 on Aug 2, 2018 20:39:57 GMT 2
Επιστροφη απο πτηση μαζι με το papandreas. Ευχαριστω το συμφορουμιτη για την ευχαριατη παρεα αλλα και για την ανταλλαγη αποψεων.
|
|
|
Post by panandreas on Aug 2, 2018 22:42:18 GMT 2
Ναι ήταν η πιο ευχάριστη πτήση που έχω κάνει, και ο Λουκάς βοήθησε αρκετά να μου φύγει το άγχος. Παρόλο που δεν έχεις πολλές πτήσεις έχεις μια μεγάλη άνεση με τις λεπτές κινήσεις στο χειριστήριο για αυτό και τα βίντεο σου είναι τόσο σταθερά.
|
|
|
Post by loykas82 on Aug 3, 2018 5:56:53 GMT 2
Ναι ήταν η πιο ευχάριστη πτήση που έχω κάνει, και ο Λουκάς βοήθησε αρκετά να μου φύγει το άγχος. Παρόλο που δεν έχεις πολλές πτήσεις έχεις μια μεγάλη άνεση με τις λεπτές κινήσεις στο χειριστήριο για αυτό και τα βίντεο σου είναι τόσο σταθερά. Στην επομενη πτηση θα παιξουμε κυνηγητο να μας φυγει το αγχος.
|
|
|
Post by panandreas on Aug 3, 2018 8:32:58 GMT 2
Αν έχετε γνωστό Αμερική κοιτάξτε ευκαιρία. Το gearbest δίνει το advanced μέσω του app στα 84.21$ !!!!!
Μια ερώτηση γιατί χθες δεν το δοκιμάσαμε. Αν υπάρχουν δύο Hubsan h501s στο ίδιο σημείο τα πετάμε άφοβα ή θα έχουν παρεμβολές μεταξύ τους? Έχει δοκιμάσει κανείς?
|
|
|
Post by thomas on Aug 3, 2018 12:21:41 GMT 2
Παρεμβολες μονο στο fpv θα εχεις!Πιθανο να βλεπεις την εικονα του άλλου drone
|
|
|
Post by panandreas on Sept 4, 2018 15:57:15 GMT 2
Τελικά έκανα τις δοκιμές μου εκτός πόλης σε μια παραλία με ελάχιστα κτίρια και η εμβέλεια του FPV (standard controller) παρέμεινε η ίδια με τις πτήσεις στην Αθήνα, για να μην πω χειρότερη. Στα 300μ έχανα τελείως το FPV. Άλλαξα κανάλια, το πέταξα προς άλλη κατεύθυνση, το πέταξα από άλλο σημείο της παραλίας αλλά πάντοτε κοντά στα 300μ έχανα την εικόνα. Σκέφτηκα μήπως είναι θέμα firmware και περιορισμού του σήματος για να συμφωνεί με προδιαγραφές CE αλλά από ότι διάβασα οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν σε κάποια firmware αλλά μόνο για την συχνότητα 2.4GHz. Οπότε αποφάσισα να το σκαλίσω. Έβγαλα την κεραία από το πίσω δεξιά ποδαράκι του drone και την μετέφερα στο πορτάκι της μπαταρίας, στο οποίο έχω ήδη τρύπες για τα καλώδια της μπαταρίας. Από εκεί έβγαλα την κεραία έξω από το drone και την στήριξα σε ένα σωληνάκι που βρήκα στην παραλία. Το σωληνάκι κρατιέται στο drone με ένα λαστιχάκι καλής ποιότητας, αλλά έβαλα και μπόλικο σελοτεϊπ για σιγουριά μην πέσει πάνω σε κάνα έλικα. Πολύ πρόχειρη κατασκευή αλλά δεν είχα άλλα υλικά μαζί μου και ήθελα να είναι και κατασκευή που αφαιρείται γιατί το μεταφέρω με το κουτί του.
Έκανα δοκιμή από το ίδιο σημείο που έκανα όλες τις δοκιμές μου και έφτασα τα 700+μ πριν χάσω το FPV. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να έχει παρεμβολές η κεραία όταν βρίσκεται στο ποδαράκι το drone, με μόνο εμπόδιο εκπομπής το πλαστικό ημιδιαφανές καπάκι και μόνα ηλεκτρονικά κυκλώματα κοντά του τα led και το μοτέρ και άντε ίσως και το ESC κοντά στο καλώδιο που μεταφέρει το σήμα. Θα το δοκιμάσω και στα μέρη που το πέταγα Αθήνα να δω αν θα ξεπεράσω το 350μ που είχα φτάσει παλιότερα και όντως η μετατροπή μου φέρνει βελτίωση. Αν ισχύει λέω να δοκιμάσω να βγάλω εξωτερικά και την κεραία FPV του controller Να και ένα αμοντάριστο βίντεο. Δυστυχώς το image stabilize του YouTube τέλειωσε...
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Sept 8, 2018 16:11:13 GMT 2
|
|
|
Post by panandreas on Sept 10, 2018 12:42:18 GMT 2
Δεν ξέρω πόσα db είναι η δικιά του αλλά υποθέτω θα είναι 1-2 dBi. Η δεύτερη που προτείνεις Ηλία ( 5.8G 5dBi FPV Mushroom Antenna) μου φαίνεται καλή περίπτωση. Θα την πάρω να δω διαφορά. Μέχρι να έρθει θα δοκιμάσω και το setup που έχω (με την δικιά του κεραία εξωτερικά) σε γνωστά μέρη που είχα φτάσει μέχρι 350μ να δω αν θα δω διαφορά. Πάντως το Σάββατο έκανα πτήση σε άγνωστο μέρος (χωρίο με σπίτια και αρκετές κολόνες ΔΕΗ) και έφτασα τα 550μ χωρίς να χάσω FPV. Το γύρισα γιατί δυστυχώς έπιασαν πολύ δυνατές ριπές αέρα. Έχει δοκιμάσει κανείς άλλη κεραία στο drone???
|
|
|
Post by panandreas on Sept 11, 2018 9:27:03 GMT 2
Τελικά από ότι είδα η κεραίες τύπου mushroom είναι circular polarized, οπότε δεν πρόκειται να παίξει έκτος εάν αλλάξω και την κεραία στον controller με μια circular polarized.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Sept 11, 2018 15:06:38 GMT 2
Τελικά από ότι είδα η κεραίες τύπου mushroom είναι circular polarized, οπότε δεν πρόκειται να παίξει έκτος εάν αλλάξω και την κεραία στον controller με μια circular polarized. H κεραία στο σκάφος ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι κυκλικής εκπομπής, δεν το συζητάμε αυτό, το drone πρέπει να κάνει εκπομπή ασχέτως που κοιτάζει. Αυτή που λέμε έχει σαφώς περισσότερα DB από το καλωδιάκι που χρησιμοποιεί το 501, πιστεύω θα κάνει πολύ καλύτερη μετάδοση. Το ότι είναι κυκλικής εκπομπής δεν έχει σχέση με την κεραία της Τ/Κ η οποία είναι αρκετά κατευθυντική, συνήθως με την Τ/Κ "κοιτάμε" το drone, σημασία έχει ότι με κάθετη πόλωση το σκάφος κάνει καλύτερη εκπομπή. Εγώ αν είχα μπει σε αυτό το τρυπάκι δοκιμών θα την έβαζα, 3€ κάνει, απλά πρέπει να περιμένεις.
|
|
|
Post by panandreas on Sept 11, 2018 16:54:13 GMT 2
Καλά θα την παραγγείλω έτσι κι αλλιώς και μαζί και εξωτερική για την T/K
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Sept 11, 2018 18:56:16 GMT 2
loykas82Εδω εισαι Ηλια. goo.gl/images/3ekYvx Ακούστε τι έπαθα, όταν ανακαλύψα ότι έχω θέμα με το εμπρός δεξιό μοτέρ, παρήγγειλα βάση αυτού του σχεδίου 3 μοτέρ, 2 ccw και 2 cw, το ένα ccw να το περάσω και τα άλλα να έχω από ένα (δεξιό-αριστερο) να υπάρχει. Σήμερα βρήκα χρόνο, άνοιξα το 501 και άλλαξα μοτέρ,μάλιστα με δυσκόλεψε λίγο διότι δεν είχα ψιλό κολλητήρι και φοβόμουν την υπερθέρμανση και τον στατικό, οπότε πριν κολλήσω το έβγαζα από την μπριζα. Το άλλαξα, το βίωσα και πριν κλείσω το drone λέω δεν το δοκιμάζω; Έκανα την διαδικασία, όπλισαν μοτέρ,οκ... Λέω, κάτσε να βάλω τους δύο διαγωνιους έλικες, βάζω τον πίσω αριστερά, οκ πάω να βάλω τον εμπρός δεξιό... δεν βιδωνε... Ρε γαμωτο λεω, τι έγινε, παίρνω έναν δεξιό... και βιδωσε κάνονικα. Φτου λέω, θα έκαναν λάθος από το GB, άντε πάλι ξεκόλλα, κόλλα το άλλο... Πριν το βιδωσω και δοκιμάσω λέω κάτσε να βάλω την έλικα... ΤΙΠΟΤΑ... αν είναι δυνατόν. Ανοιγω το άλλο σακουλάκι, δοκιμάσω την αριστερή έλικα, βιδωσε... Δηλαδή αυτός που ανέβασε αυτό το σχέδιο είναι πολύ παπάρας, τα μοτέρ είναι ανάποδα... ή εγω δεν κατάλαβα καλά. Τελικά έβαλα το σωστό (δεξιό) έκλεισα το drone, το έκανα δοκιμή στη βεράντα σε ύψος 50cm όλα οκ. Αύριο θα κάνω και μια δοκιμή αέρος αν μπορεσω... Τώρα έμεινα με δύο αριστερά μοτέρ... Πάλι καλά που δεν έγινε και καμιά ζημιά στο σύστημα με το λάθος μοτέρ. Προσοχή λοιπόν σε αυτό το σχέδιο.
|
|
|
Post by sotirist on Sept 16, 2018 8:15:31 GMT 2
loykas82 Εδω εισαι Ηλια. goo.gl/images/3ekYvx Ακούστε τι έπαθα, όταν ανακαλύψα ότι έχω θέμα με το εμπρός δεξιό μοτέρ, παρήγγειλα βάση αυτού του σχεδίου 3 μοτέρ, 2 ccw και 2 cw, το ένα ccw να το περάσω και τα άλλα να έχω από ένα (δεξιό-αριστερο) να υπάρχει. Σήμερα βρήκα χρόνο, άνοιξα το 501 και άλλαξα μοτέρ,μάλιστα με δυσκόλεψε λίγο διότι δεν είχα ψιλό κολλητήρι και φοβόμουν την υπερθέρμανση και τον στατικό, οπότε πριν κολλήσω το έβγαζα από την μπριζα. Το άλλαξα, το βίωσα και πριν κλείσω το drone λέω δεν το δοκιμάζω; Έκανα την διαδικασία, όπλισαν μοτέρ,οκ... Λέω, κάτσε να βάλω τους δύο διαγωνιους έλικες, βάζω τον πίσω αριστερά, οκ πάω να βάλω τον εμπρός δεξιό... δεν βιδωνε... Ρε γαμωτο λεω, τι έγινε, παίρνω έναν δεξιό... και βιδωσε κάνονικα. Φτου λέω, θα έκαναν λάθος από το GB, άντε πάλι ξεκόλλα, κόλλα το άλλο... Πριν το βιδωσω και δοκιμάσω λέω κάτσε να βάλω την έλικα... ΤΙΠΟΤΑ... αν είναι δυνατόν. Ανοιγω το άλλο σακουλάκι, δοκιμάσω την αριστερή έλικα, βιδωσε... Δηλαδή αυτός που ανέβασε αυτό το σχέδιο είναι πολύ παπάρας, τα μοτέρ είναι ανάποδα... ή εγω δεν κατάλαβα καλά. Τελικά έβαλα το σωστό (δεξιό) έκλεισα το drone, το έκανα δοκιμή στη βεράντα σε ύψος 50cm όλα οκ. Αύριο θα κάνω και μια δοκιμή αέρος αν μπορεσω... Τώρα έμεινα με δύο αριστερά μοτέρ... Πάλι καλά που δεν έγινε και καμιά ζημιά στο σύστημα με το λάθος μοτέρ. Προσοχή λοιπόν σε αυτό το σχέδιο. Είναι τρελοί αυτοί οι Κινέζοι, γνωστό σε όλους μας 🙂
|
|
|
Post by georgeliakop on Sept 25, 2018 19:25:24 GMT 2
Καλησπέρα στη παρέα!Είμαστε νέοι στο άθλημα(μπαμπάς και γιος)!Ερωτήσεις επιγραμματικά Έχουμε τη version V4.2.28 είμαστε updated?Γιατί στα 70 μέτρα και παν πολλές φορές χάνω σήμα στο to fpv?Παν τα πετάμε σε ανοιχτούς χώρους(γηπεδα παραλίες κλπ)Δώστε τα φώτα σας!!Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!!
|
|
|
Post by Frontier on Sept 25, 2018 19:36:06 GMT 2
Καλησπέρα στη παρέα!Είμαστε νέοι στο άθλημα(μπαμπάς και γιος)!Ερωτήσεις επιγραμματικά Έχουμε τη version V4.2.28 είμαστε updated?Γιατί στα 70 μέτρα και παν πολλές φορές χάνω σήμα στο to fpv?Παν τα πετάμε σε ανοιχτούς χώρους(γηπεδα παραλίες κλπ)Δώστε τα φώτα σας!!Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!! Καλωσήρθατε στην παρέα, μπαμπάς και γιος Η έκδοση που τρέχει είναι πρόσφατη. Η απόδοση στην λήψη του σήματος FPV επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, κυρίως από την ύπαρξη ασύρματων δικτύων στην περιοχή που πετάτε. Δυστυχώς, ο αριθμός των ασύρματων δικτύων στην μπάντα των 5.8GHz αυξάνεται διαρκώς, κάτι που επηρεάζει την λήψη σήματος. Εννοείται ότι όταν πετάτε, το χειριστήριο θα πρέπει να "βλέπει" προς το αεροσκάφος. Τώρα, ανάλογα με την έκδοση του χειριστηρίου που έχετε (standard ή advanced), υπάρχουν λύσεις που αυξάνουν την εμβέλεια. Αφιερώστε λίγο χρόνο να διαβάσετε το νήμα από την αρχή, υπάρχουν πολλές λύσεις που έχουν δοκιμαστεί από τα μέλη εδώ, με διάφορα ποσοστά επιτυχίας.
|
|
|
Post by georgeliakop on Sept 26, 2018 15:32:02 GMT 2
Ευχαριστούμε!!Έχουμε τη standard edition!!Απλώς για αρχή δεν θέλουμε να μπλέξουμε με modifications!!!!Καλησπέρα σας!!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Sept 26, 2018 16:59:51 GMT 2
Καλησπέρα στη παρέα!Είμαστε νέοι στο άθλημα(μπαμπάς και γιος)!Ερωτήσεις επιγραμματικά Έχουμε τη version V4.2.28 είμαστε updated?Γιατί στα 70 μέτρα και παν πολλές φορές χάνω σήμα στο to fpv? Καλώς ήρθατε...! Μάλλον τα ίδια παθαίνουμε όλοι στην αρχή freedrone.gr/thread/7/hubsan-x4-h501s?page=6Διάβασε το νήμα εκεί, άλλαξε κανάλι, δες ποιο πάει καλύτερα. το 501 σε ανοιχτό χώρο το έχει το χιλιόμετρο για πλάκα...!
|
|
|
Post by georgeliakop on Sept 27, 2018 20:01:20 GMT 2
Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες Πληροφορίες!!Οτιδήποτε άλλη πληροφορία συμβούλη δεκτή βοηθήστε τους νέους!!!!
|
|
|
Post by sotirist on Oct 8, 2018 20:55:20 GMT 2
Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες Πληροφορίες!!Οτιδήποτε άλλη πληροφορία συμβούλη δεκτή βοηθήστε τους νέους!!!! Καλώς τους😃😃 Οπως είπε και ο Frontier ξεκινήστε το νήμα του 501 από την αρχή, γιατί: α) Πολλά, πολλά μέλη της παρέας μας ξεκίνησαν με το συγκεκριμενο, άρα υπάρχει πολύ εμπειρία καταγεγραμμενη β) Το 501s είναι σχεδόν το ίδιο αρκετό καιρό τωρα που σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες είναι επικαιρες γ) Θα πληροφορηθείτε για καλές πρακτικές και θα σας φύγει το όποιο άγχος που υπάρχει στην αρχή, σιγά σιγα Checklist, πτήσεις, υπομονή και για ότι, ότι θελήσετε είμαστε εδώ 👀👀👀 Εξυπακουετια ότι και τα υπόλοιπα νήματα έχουν πολύ γνώση και εμπειρία, οποτε έχετε τροφή για καιρό. Και παλι καλώς ηλθατε Σωτηρης
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 18, 2018 21:58:00 GMT 2
Άλλος μπαίνει στο "Hubsan Club" και άλλος βγαίνει...! Να πω ότι σήμερα πούλησα το δικό μου 502S ενώ χτες έδωσα και το 501S, για την ώρα θα μείνω άνευ drone, θα δω και τα νέα Hubsan και θα αποφασίσω...
|
|
|
Post by petersea on Oct 18, 2018 22:33:32 GMT 2
Άλλος μπαίνει στο "Hubsan Club" και άλλος βγαίνει...! Να πω ότι σήμερα πούλησα το δικό μου 502S ενώ χτες έδωσα και το 501S, για την ώρα θα μείνω άνευ drone, θα δω και τα νέα Hubsan και θα αποφασίσω... Με το καλό το επόμενο βήμα 😊!!!
|
|
|
Post by stathis on Oct 22, 2018 20:39:17 GMT 2
Να χαιρετήσω κι εγώ όλα τα μέλη του φόρουμ(μόλις έκανα εγγραφή)έχω περίπου 2 εβδομάδες που απέκτησα το h501s και είναι πρώτο μου drone οπότε είμαι αρχάριος στο συγκεκριμένο αεράθλημα-χόμπι.
|
|
|
Post by stathis on Oct 22, 2018 20:46:27 GMT 2
Έχω κάνει βέβαια τις πρώτες μου δειλές πτήσεις και δεν σας κρύβω με έχετε βοηθήσει πολύ εδώ στην ενότητα του h501s στο φόρουμ!!
|
|
|
Post by stathis on Oct 22, 2018 22:58:32 GMT 2
Έχω παραγγείλει και ένα σετ κεραιών (https://www.ebay.com/itm/5-8G-14dBi-FPV-Enhanced-Range-Panel-Antenna-for-Hubsan-H501S-H502S-RC-Drone/123276669535?epid=10021894361&hash=item1cb3dcb25f:g:ikMAAOSwyKhbWswc&redirect=mobile) να δοκιμάσω για μεγαλύτερη εμβέλεια αν καί με τις εσωτερικές που έχει το στάνταρτ μια χαρά τα πάει χθές ξεπέρασα τα 1300 μέτρα και δεν έχασα ούτε το σήμα στο fpv η δοκιμή βέβαια ήταν σε παραλία και μακριά από wifi το γύρισα πίσω επειδή φοβήθηκα με την ένδειξη της μπαταρίας που είχε 7,1volt ότι δεν θα έφτανε να γυρίσει πίσω σώο και αβλαβές
|
|
|
Post by stathis on Oct 22, 2018 23:11:21 GMT 2
Επίσης παρήγγειλα και μια μπαταρία after market από ebay μιας και νομίζω ότι τουλάχιστον μία δεύτερη μπαταρία είναι απαραίτητη, ελπίζω να έρθει καταρχήν αλλά να βγεί αξιόπιστη
|
|
|
Post by Frontier on Oct 23, 2018 7:42:36 GMT 2
stathis: Καλωσήρθες στην παρέα, καλές πτήσεις. Διάβασε - αν δεν το έχεις κάνει ήδη - όλο το νήμα από την αρχή, υπάρχουν πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για το H501S από τα μέλη μας.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 23, 2018 7:57:49 GMT 2
... χθές ξεπέρασα τα 1300 μέτρα... Καλώς ήρθες...!!! Καλές πτήσεις και με προσοχή. Αγριεμένος μπήκες 1300μ από την αρχή, μπράβοοο...! Σίγουρα μια δεύτερη μπαταρία είναι εντελώς απαραίτητη.
|
|
|
Post by panandreas on Oct 23, 2018 8:57:43 GMT 2
Καλώς ήρθες!
Εάν έχεις φτάσει ήδη τα 1300μ χωρίς εξωτερική κεραία και χωρίς να χάσεις FPV γιατί να αλλάξεις κεραία? Δοκίμασε να δεις μέχρι που φτάνεις χωρίς να χάσεις FPV. Έχω διαβάσει μέχρι και 2-2.5km χωρίς αλλαγή κεραίας. Αν φτάνεις μέχρι εκεί τότε ο περιορισμός θα είναι η μπαταρία και όχι η κεραία.
Εάν κάτι δουλεύει τόσο καλά δεν θα το πείραζα.
|
|