|
Post by stathis on Oct 23, 2018 19:57:10 GMT 2
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για το καλωσόρισμα!! Frontier όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ έχω διαβάσει το παρόν νήμα στο φόρουμ καθώς και τα βίντεο που έχεις ανεβάσει στο youtube πολύ πριν κάνω εγγραφή, η βοήθεια σου/σας ήταν πολύτιμη και συνέβαλε στην επιλογή του συγκεκριμένου τετρακόπτερου το οποίο είναι απίστευτο εργαλείο!!
|
|
|
Post by stathis on Oct 23, 2018 20:09:09 GMT 2
Όσο για την απόσταση των 1300+ μέτρων που έφτασε, ήταν σημαντικό ότι δεν έχασα ούτε στιγμή την μετάδοση του fpv οπότε αισθάνθηκα ασφάλεια στη πτήση,το μόνο που είχα λίγο άγχος ήταν το θέμα της μπαταρίας για να βγάλει την επιστροφή
|
|
|
Post by stathis on Oct 23, 2018 20:28:15 GMT 2
Καλώς ήρθες! Εάν έχεις φτάσει ήδη τα 1300μ χωρίς εξωτερική κεραία και χωρίς να χάσεις FPV γιατί να αλλάξεις κεραία? Δοκίμασε να δεις μέχρι που φτάνεις χωρίς να χάσεις FPV. Έχω διαβάσει μέχρι και 2-2.5km χωρίς αλλαγή κεραίας. Αν φτάνεις μέχρι εκεί τότε ο περιορισμός θα είναι η μπαταρία και όχι η κεραία. Εάν κάτι δουλεύει τόσο καλά δεν θα το πείραζα. Καταρχήν σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Να σου πω την αλήθεια είχα ακούσει για τις μεγάλες αποστάσεις που πιάνεις το h501s, αλλά δεν το πολύ πίστευα, ειδικά στην standart έκδοση με τις εσωτερικές κεραίες,την οποία πήρα κι εγώ, για αυτό το λόγο παρήγγειλα αμέσως τις εξωτερικές κεραίες για να κανω την αναβάθμιση,δεν είχα προλάβει να το δοκιμάσω, βιάστηκα λίγο.Τωρα οι κεραίες είναι καθ'οδόν αλλά δεν πειράζει δεν έδωσα καμμία περιουσία είναι πολύ φθηνες, θα δω τελικά εάν θα τις βάλω
|
|
|
Post by stathis on Oct 23, 2018 20:37:47 GMT 2
... χθές ξεπέρασα τα 1300 μέτρα... Καλώς ήρθες...!!! Καλές πτήσεις και με προσοχή. Αγριεμένος μπήκες 1300μ από την αρχή, μπράβοοο...! Σίγουρα μια δεύτερη μπαταρία είναι εντελώς απαραίτητη. Να 'σαι καλα φίλε Ηλία!! ☺☺ ναι ναι μπήκα πολύ αγριεμένος...!!! χαχαχα αγριεμένα νιάτα!!..ούτε 50 δεν είμαστε ακόμα😁😁😁😁
|
|
|
Post by stathis on Oct 23, 2018 20:44:47 GMT 2
Μια ερώτηση.... μέχρι πόσα μποφόρ αέρα μπορεί να ανταπεξέλθει με σχετική ασφάλεια το h501s; και εάν το έχει δοκιμάσει κάποιος όχι σε θεωρητικό επίπεδο
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 23, 2018 21:13:23 GMT 2
Μια ερώτηση.... μέχρι πόσα μποφόρ αέρα μπορεί να ανταπεξέλθει με σχετική ασφάλεια το h501s; και εάν το έχει δοκιμάσει κάποιος όχι σε θεωρητικό επίπεδο Δεν ξέρω αν απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος... Μέχρι 4 πάει καλά στα 5 το σκέφτεσαι με προσοχή για κοντινή και ελεγχόμενη πτήση, στα 6 δεν πετάς....
|
|
|
Post by panandreas on Oct 24, 2018 8:38:17 GMT 2
Μέχρι 3 το έχω πάει και πήγαινε άνετα. Σίγουρα πήγαινε και με περισσότερο αέρα αλλά παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Οι προγνώσεις που βλέπεις είναι συνήθως για το έδαφος. Όσο ανεβαίνεις όμως σε ύψος έχει πολύ παραπάνω αέρα. Ένα καλό "εργαλείο" για αυτό το σκοπό είναι το UAV Forecast. Βάζεις διεύθυνση ή βρίσκεις ακόμα καλύτερα το σημείο στο χάρτη και σου βγάζει πρόγνωση 24ώρου (στην free εκδοση) για ανέμους, ριπές ανέμου/Gusts που είναι σημαντικές, ποσοστό κάλυψης από σύννεφα, Δορυφόρους που είναι ορατοί εκείνη την ώρα στο σημείο και το κυριότερο δείκτης KP. Αυτός ο δείκτης μετράει της γεωμαγνητικές παρεμβολές που προκαλούνται από την ηλιακή δραστηριότητα (ηλιακές καταιγίδες κλπ) σε κλίμακα 0-9. Αυτές οι παρεμβολές μπορεί να κάνουν το GPS να χάνει δορυφόρους στιγμιαία ή ακόμα και με κλειδωμένους δορυφόρους το GPS να δίνει λάθος στίγμα. Επίσης μπορεί να επηρεάσει ραδιοσήματα και γενικά ηλεκτρονικές συσκευές . Μέχρι KP 3-4 πετάς.
|
|
|
Post by stathis on Oct 24, 2018 8:43:09 GMT 2
Μια ερώτηση.... μέχρι πόσα μποφόρ αέρα μπορεί να ανταπεξέλθει με σχετική ασφάλεια το h501s; και εάν το έχει δοκιμάσει κάποιος όχι σε θεωρητικό επίπεδο Δεν ξέρω αν απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος... Μέχρι 4 πάει καλά στα 5 το σκέφτεσαι με προσοχή για κοντινή και ελεγχόμενη πτήση, στα 6 δεν πετάς.... Βασικά με 4-5 μποφόρ(γιατί εδώ στο Λαύριο είναι συνηθισμένο) το έχω πετάξει και τα πήγαινε μια χαρά σε gps mode φυσικά, κρατούσε τη θεση του ακομα και στην αιώρηση. Σίγουρα θα ήθελα την άποψη-εμπειρία κάποιου με πολλές πτήσεις και ειδικά του Frontier με το βίντεο με την παρουσίαση του h501s στη Χίο (η οποία είναι γνωστή για τα μποφόρ της) σε τι επίπεδα ανέμου πετούσε τότε, αλλά και εαν έχει πετάξει και με περισσότερα
|
|
|
Post by stathis on Oct 24, 2018 9:00:22 GMT 2
Για κάποιο λόγο η μπαταρία πο έχω παραγγείλει από ebay γυρίζει στον αποστολέα, τουλάχιστον έτσι γράφει η ενημέρωση του tracking δεν γράφει τον λόγο, αλλά μήπως τελικά είναι η αιτία οτι ανήκει στα επικίνδυνα για μεταφορά υλικά; Δεν ξέρω, αλλά βλέπω δύσκολο να έρθει η μπαταρία από εξωτερικό και είναι το πιο βασικό που χρειάζομαι για τη ώρα σαν έξτρα, οπότε μάλλον πάμε για την εγχώρια αγορά,αν και πολύ ακριβότερα
|
|
|
Post by stathis on Oct 24, 2018 9:08:31 GMT 2
Εχει παραλάβει κάποιος μπαταρία από εξωτερικό σχετικά πρόσφατα; Και εαν ναι , αντιμετώπισε κάποιο θέμα;
|
|
|
Post by Frontier on Oct 24, 2018 12:04:09 GMT 2
Δεν ξέρω αν απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος... Μέχρι 4 πάει καλά στα 5 το σκέφτεσαι με προσοχή για κοντινή και ελεγχόμενη πτήση, στα 6 δεν πετάς.... Βασικά με 4-5 μποφόρ(γιατί εδώ στο Λαύριο είναι συνηθισμένο) το έχω πετάξει και τα πήγαινε μια χαρά σε gps mode φυσικά, κρατούσε τη θεση του ακομα και στην αιώρηση. Σίγουρα θα ήθελα την άποψη-εμπειρία κάποιου με πολλές πτήσεις και ειδικά του Frontier με το βίντεο με την παρουσίαση του h501s στη Χίο (η οποία είναι γνωστή για τα μποφόρ της) σε τι επίπεδα ανέμου πετούσε τότε, αλλά και εαν έχει πετάξει και με περισσότερα Η παρουσίαση ήταν με γεμάτο 4άρι προς 5 και πετούσε άνετα, σίγουρα πάντως με αυξημένη κατανάλωση ενέργειας. Γενικότερα, αεροσκάφη με χαμηλό προφίλ και χωρίς landing gear (ή με retractable landing gear) έχουν λιγότερες δυσκολίες με τον άνεμο απ΄ότι άλλα με fixed landing gear (π.χ Phantom, Mi Drone κλπ). Ο κυριότερος ανασταλτικός παράγοντας για να πετάξει το H501S με περισσότερο αέρα, είναι η fixed (στο firmware) γωνία κλίσης που δεν ξεπερνά τις 30 μοίρες σε GPS mode και 35 μοίρες σε altitude hold mode. Για μεγέθη από 280mm και μέχρι 450 σε διάταξη Quad X - εμπειρικά - το 6-αρι αντιμετωπίζεται με 35 μοίρες κλίση. Hexa X μπορεί να το αντιμετωπίσει και με μικρότερες των 30 μοιρών κλίση. Υ.Γ: stathis μπορείς να κάνεις τροποποίηση ενός μηνύματος όταν είναι να προσθέσεις σε αυτό κάποια πράγματα, αντί να κάνεις νέο μήνυμα.
|
|
|
Post by sotirist on Oct 24, 2018 13:17:59 GMT 2
Εχει παραλάβει κάποιος μπαταρία από εξωτερικό σχετικά πρόσφατα; Και εαν ναι , αντιμετώπισε κάποιο θέμα; Μπαταρίες από εξωτερικό πολύ δύσκολα θα βρείς, λόγω των νέων κανονισμών για τη μεταφορά τους. Επιπλέον, υπάρχει η περίπτωση να μην έρθει η original Hubsan αλλά replica, ανάλογα από που παραγγέλνεις. Εάν ενδιαφέρεσαι υπάρχει αγγελία για μεταχειρισμένες σε πολύ καλή κατάσταση εδώ : freedrone.gr/post/5822.
Σε ότι αφορά την απόσταση, το 501 σε συνθήκες όπως αυτές που περιγράφεις (θάλασσα χωρίς παρεμβολές) με τις μαμά κεραίες χτυπάει 2 χλμ αλλά οριακά επιστροφή λόγω μπαταρίας. Απόψή μου είναι ότι δεν πετύχεις κάτι καλύτερο με τις νέες κεραίες που παράγγειλες και επιπλέον θα χάσεις την -όποια- εγγύηση έχεις.
Τέλος σε ότι αφορά την ένταση του ανέμου, μέχρι 4 μπ όλα καλά. Πάνω από αυτό το όριο θα διαπιστώσεις drifting και θα κουράσεις τα μοτέρ.
Γνώμη μου πάντα Σ
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 24, 2018 14:23:03 GMT 2
Το GB & BG πάλι δεν στέλνουν μπαταρίες. Στον Ali δοκίμασα πληρωμή από εκείνον τον πωλητή που είχα πάρει παλιότερα και προχώρησε κανονικά, απλά δεν έκανα το τελικό βήμα. Αλλιώς πάμε στην τοπική αγορά ή σε μεταχειρισμένη.
|
|
|
Post by stathis on Oct 24, 2018 19:36:04 GMT 2
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας πάνω στο θέμα των μποφόρ.. Πάντως σήμερα είχε άπνοια και καταπληκτικό καιρό εδώ και επιχείρησα να σπάσω το προχθεσινό ρεκόρ και μαντέψτε ποσό απόσταση διένυσε? Ούτε εγώ δεν το πίστευα!!!...1,5 χλμ παιδιά έφτασε!! αλλά κατά διαστήματα χανόταν το σήμα στην οθόνη (φυσιολογικό νομίζω) και σε συνδυασμό με τη μπαταρία που έδειχνε 7,0 βολτ το γύρισα πίσω, δυστυχώς όμως δεν είχα κάρτα(την είχα αφαιρέσει και ξέχασα να τη βάλω ξανά) και δεν έκανα εγγραφή , κρίμα γιατί οι συνθήκες ήταν τέλειες!! Frontier συγγνώμη για τα συνεχή μηνύματα με το ίδιο θέμα ,που θα πάει θα το μάθω κι αυτό (δηλαδή να κάνω παράθεση σε προηγούμενο μήνυμα), ευχαριστώ για την κατανόηση!!
|
|
|
Post by sotirist on Oct 24, 2018 19:45:55 GMT 2
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας πάνω στο θέμα των μποφόρ.. Πάντως σήμερα είχε άπνοια και καταπληκτικό καιρό εδώ και επιχείρησα να σπάσω το προχθεσινό ρεκόρ και μαντέψτε ποσό απόσταση διένυσε? Ούτε εγώ δεν το πίστευα!!!...1,5 χλμ παιδιά έφτασε!! αλλά κατά διαστήματα χανόταν το σήμα στην οθόνη (φυσιολογικό νομίζω) και σε συνδυασμό με τη μπαταρία που έδειχνε 7,0 βολτ το γύρισα πίσω, δυστυχώς όμως δεν είχα κάρτα(την είχα αφαιρέσει και ξέχασα να τη βάλω ξανά) και δεν έκανα εγγραφή , κρίμα γιατί οι συνθήκες ήταν τέλειες!! Frontier συγγνώμη για τα συνεχή μηνύματα με το ίδιο θέμα ,που θα πάει θα το μάθω κι αυτό (δηλαδή να κάνω παράθεση σε προηγούμενο μήνυμα), ευχαριστώ για την κατανόηση!! Να υποθέσω ότι ήσουν σε θάλασσα φιλε stathis 🙂 Φρόντισε το πάνω μέρος του ΤΧ που είναι οι κεραίες να δείχνει παντα προς το σκαφος, ανέβα σε 70-110 μέτρα ύψος και θα πας ακόμη παραπάνω 👍 Οχι πολύ βέβαια, γιατί τότε δεν θα σου φτάσουν τα ....καύσιμα να γυρίσεις.. Η παρακατω φωτο δείχνει νομίζω τα όρια, σχετικά βέβαια.. Attachments:
|
|
|
Post by stathis on Oct 24, 2018 19:54:13 GMT 2
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας πάνω στο θέμα των μποφόρ.. Πάντως σήμερα είχε άπνοια και καταπληκτικό καιρό εδώ και επιχείρησα να σπάσω το προχθεσινό ρεκόρ και μαντέψτε ποσό απόσταση διένυσε? Ούτε εγώ δεν το πίστευα!!!...1,5 χλμ παιδιά έφτασε!! αλλά κατά διαστήματα χανόταν το σήμα στην οθόνη (φυσιολογικό νομίζω) και σε συνδυασμό με τη μπαταρία που έδειχνε 7,0 βολτ το γύρισα πίσω, δυστυχώς όμως δεν είχα κάρτα(την είχα αφαιρέσει και ξέχασα να τη βάλω ξανά) και δεν έκανα εγγραφή , κρίμα γιατί οι συνθήκες ήταν τέλειες!! Frontier συγγνώμη για τα συνεχή μηνύματα με το ίδιο θέμα ,που θα πάει θα το μάθω κι αυτό (δηλαδή να κάνω παράθεση σε προηγούμενο μήνυμα), ευχαριστώ για την κατανόηση!! Να υποθέσω ότι ήσουν σε θάλασσα φιλε stathis 🙂 Φρόντισε το πάνω μέρος του ΤΧ που είναι οι κεραίες να δείχνει παντα προς το σκαφος, ανέβα σε 70-110 μέτρα ύψος και θα πας ακόμη παραπάνω 👍 Οχι πολύ βέβαια, γιατί τότε δεν θα σου φτάσουν τα ....καύσιμα να γυρίσεις..
|
|
|
Post by sotirist on Oct 24, 2018 19:58:58 GMT 2
Να υποθέσω ότι ήσουν σε θάλασσα φιλε stathis 🙂 Φρόντισε το πάνω μέρος του ΤΧ που είναι οι κεραίες να δείχνει παντα προς το σκαφος, ανέβα σε 70-110 μέτρα ύψος και θα πας ακόμη παραπάνω 👍 Οχι πολύ βέβαια, γιατί τότε δεν θα σου φτάσουν τα ....καύσιμα να γυρίσεις.. Για παράθεση γράψε έξω από το τελευταίο πλαίσιο 🙂
|
|
|
Post by stathis on Oct 24, 2018 20:00:09 GMT 2
Ναι φίλε sotirist όπως το είπες, στην παραλία που είχα πάει και προχθές, αλλά σήμερα είχε άπνοια και προσπάθησα να το πάω κάπως πιο μακριά, σε αποδεκτά όμως πλαίσια όχι μάγκες και μείνω με το Τ/Χ στο χέρι Σόρρυ πάλι κάτι δεν έκανα σωστά στο προηγούμενο μήνυμα..θα φωνάζει ο Frondier και θα έχει δίκιο (που θα πάει θα το μαθω) χαχαχα πλάκα κάνω
|
|
|
Post by sotirist on Oct 24, 2018 20:07:35 GMT 2
Ναι φίλε sotirist όπως το είπες, στην παραλία που είχα πάει και προχθές, αλλά σήμερα είχε άπνοια και προσπάθησα να το πάω κάπως πιο μακριά, σε αποδεκτά όμως πλαίσια όχι μάγκες και μείνω με το Τ/Χ στο χέρι Σε GPS mode, η μέγιστη ταχύτητα του 501 είναι αρκετά ισορροπημένη σε σχέση με την κατανάλωση, οποτε μπορείς να βελτιώσεις την μέγιστη απόσταση με δεδομένη την αυτονομια της μπαταρίας. Ακόμη και το 1,5 χλμ, με άπνοια, δεν θα έπρεπε να είχε φτάσει 7 V εκτός βέβαια αν δεν ήταν γεμάτη η μπαταρια. Σ
|
|
|
Post by stathis on Oct 24, 2018 20:14:55 GMT 2
Ναι φίλε sotirist όπως το είπες, στην παραλία που είχα πάει και προχθές, αλλά σήμερα είχε άπνοια και προσπάθησα να το πάω κάπως πιο μακριά, σε αποδεκτά όμως πλαίσια όχι μάγκες και μείνω με το Τ/Χ στο χέρι Σε GPS mode, η μέγιστη ταχύτητα του 501 είναι αρκετά ισορροπημένη σε σχέση με την κατανάλωση, οποτε μπορείς να βελτιώσεις την μέγιστη απόσταση με δεδομένη την αυτονομια της μπαταρίας. Ακόμη και το 1,5 χλμ, με άπνοια, δεν θα έπρεπε να είχε φτάσει 7 V εκτός βέβαια αν δεν ήταν γεμάτη η μπαταρια. Σ Την είχα φορτήσει από την προηγούμενη πτηση δηλαδή την Κυριακή, με τον φορτιστή που έχει το αεροσκάφος στη συσκευασία του..δεν ξέρω εάν τη φορτίζει οπως πρέπει, αλλά αυτόν έχω τωρα,τι να κάνω?
|
|
|
Post by stathis on Oct 24, 2018 20:22:08 GMT 2
Πάντως να αναφέρω και κάτι ακόμα που έχω παρατηρήσει κι εγώ...η τηλεκατεύθυνση του h501s ακόμα και στην standard έκδοση που έχω εγώ είναι φοβερή, φαίνεται ότι έχει πολλές δυνατότητες στο σήμα fpv υστερεί λίγο αλλά είναι αναμενόμενο όσο πιο ψιλά πάμε σε συχνότητα τόσο πιο δύσκολη η μετάδοση
|
|
|
Post by sotirist on Oct 24, 2018 20:24:43 GMT 2
Σε GPS mode, η μέγιστη ταχύτητα του 501 είναι αρκετά ισορροπημένη σε σχέση με την κατανάλωση, οποτε μπορείς να βελτιώσεις την μέγιστη απόσταση με δεδομένη την αυτονομια της μπαταρίας. Ακόμη και το 1,5 χλμ, με άπνοια, δεν θα έπρεπε να είχε φτάσει 7 V εκτός βέβαια αν δεν ήταν γεμάτη η μπαταρια. Σ Την είχα φορτήσει από την προηγούμενη πτηση δηλαδή την Κυριακή, με τον φορτιστή που έχει το αεροσκάφος στη συσκευασία του..δεν ξέρω εάν τη φορτίζει οπως πρέπει, αλλά αυτόν έχω τωρα,τι να κάνω? Όπως έχουμε πει ΟΛΟΙ, ο μαμά φορτιστής του 501 είναι άθλιος, αλλά όπως είπες αυτόν εχεις 🙂 Αφου δείξει ότι φόρτωσε η μπαταρια, βγαλτη και ξαναβάλτη. Οι πιθανότητες είναι ότι θα φορτίσει λίγο ακόμη. Επίσης φόρτισε την προηγούμενη μέρα από την πτήση Σ
|
|
|
Post by sotirist on Oct 24, 2018 20:27:36 GMT 2
Πάντως να αναφέρω και κάτι ακόμα που έχω παρατηρήσει κι εγώ...η τηλεκατεύθυνση του h501s ακόμα και στην standard έκδοση που έχω εγώ είναι φοβερή, φαίνεται ότι έχει πολλές δυνατότητες στο σήμα fpv υστερεί λίγο αλλά είναι αναμενόμενο όσο πιο ψιλά πάμε σε συχνότητα τόσο πιο δύσκολη η μετάδοση Είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα με τις συχνότητες φιλε stathis. Παιζουν πολλές παράμετροι ρόλο, αλλά η διεθνής εμπειρία λέει ότι FPV έχουν μακραν καλύτερο τα 5,8 g
|
|
|
Post by stathis on Oct 24, 2018 20:48:18 GMT 2
Την είχα φορτήσει από την προηγούμενη πτηση δηλαδή την Κυριακή, με τον φορτιστή που έχει το αεροσκάφος στη συσκευασία του..δεν ξέρω εάν τη φορτίζει οπως πρέπει, αλλά αυτόν έχω τωρα,τι να κάνω? Όπως έχουμε πει ΟΛΟΙ, ο μαμά φορτιστής του 501 είναι άθλιος, αλλά όπως είπες αυτόν εχεις 🙂 Αφου δείξει ότι φόρτωσε η μπαταρια, βγαλτη και ξαναβάλτη. Οι πιθανότητες είναι ότι θα φορτίσει λίγο ακόμη. Επίσης φόρτισε την προηγούμενη μέρα από την πτήση Σ Τα γνωρίζω αυτα που αναφέρεις....έχω ρίξει πολύ διάβασμα στο παρόν νήμα.. απλά θα πάρει λίγο καιρό να ερθει ο καινούργιος φορτιστής απο κινα μεριά.. οπότε θα βολευτώ αναγκαστικά μ' αυτόν και ας ελπίσουμε ότι δεν θα σακατεψουμε τη μπαταρία
|
|
|
Post by sotirist on Oct 24, 2018 20:55:46 GMT 2
Όπως έχουμε πει ΟΛΟΙ, ο μαμά φορτιστής του 501 είναι άθλιος, αλλά όπως είπες αυτόν εχεις 🙂 Αφου δείξει ότι φόρτωσε η μπαταρια, βγαλτη και ξαναβάλτη. Οι πιθανότητες είναι ότι θα φορτίσει λίγο ακόμη. Επίσης φόρτισε την προηγούμενη μέρα από την πτήση Σ Τα γνωρίζω αυτα που αναφέρεις....έχω ρίξει πολύ διάβασμα στο παρόν νήμα.. απλά θα πάρει λίγο καιρό να ερθει ο καινούργιος φορτιστής απο κινα μεριά.. οπότε θα βολευτώ αναγκαστικά μ' αυτόν και ας ελπίσουμε ότι δεν θα σακατεψουμε τη μπαταρία Μην στεναχωριέσαι, όλο και με κάτι θα βολευτείς μέχρι τότε 😏
|
|
|
Post by stathis on Oct 24, 2018 21:10:57 GMT 2
Πάντως να αναφέρω και κάτι ακόμα που έχω παρατηρήσει κι εγώ...η τηλεκατεύθυνση του h501s ακόμα και στην standard έκδοση που έχω εγώ είναι φοβερή, φαίνεται ότι έχει πολλές δυνατότητες στο σήμα fpv υστερεί λίγο αλλά είναι αναμενόμενο όσο πιο ψιλά πάμε σε συχνότητα τόσο πιο δύσκολη η μετάδοση Είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα με τις συχνότητες φιλε stathis. Παιζουν πολλές παράμετροι ρόλο, αλλά η διεθνής εμπειρία λέει ότι FPV έχουν μακραν καλύτερο τα 5,8 g Ναι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ακολουθεί σε εμβέλεια η μία συχνότητα την άλλη στο συγκεκριμένο τετρακόπτερο στις περισσότερες περιπτώσεις η 2,4ghz έχει πολυ μεγαλύτερη εμβέλεια από την 5,8ghz με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πετάξεις με άνεση το αεροσκάφος... βέβαια θα μου πεις ότι είμαι υπερβολικός...για τα κυβικά του και τις προδιαγραφές του είναι μια χαρά παει πολύ παραπάνω από 400 μέτρα που λέει ο κατασκευαστής.. Απλά εμεις τελικά δεν ικανοποιούμαστε με τίποτα.... ζητάμε όλο και πιο πολλά, μεγαλύτερες εμβέλειες, τέλειες ληψεις .. από ενα drone τον 200 περίπου ευρώ, νομίζω είναι υπερβολή!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 24, 2018 21:50:21 GMT 2
Στάθη, ανησυχίες και προβληματισμοί νεότητας...!!! Τα ίδια κάναμε όλοι σε αυτό το στάδιο, τώρα ούτε που με νοιάζει αν θα πάει 2 χιλ. ενώ ο κατασκευαστής το πουλάει για 500μ. Όποιος θέλει να πάει 10 ή 20 ή παραπάνω χιλ. παίρνει Disco, ο ρόλος των Drone είναι άλλος. Τώρα πλέον αναζητώ κυρίως την αξιοπιστία...
|
|
|
Post by sotirist on Oct 24, 2018 21:51:01 GMT 2
Είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα με τις συχνότητες φιλε stathis. Παιζουν πολλές παράμετροι ρόλο, αλλά η διεθνής εμπειρία λέει ότι FPV έχουν μακραν καλύτερο τα 5,8 g Ναι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ακολουθεί σε εμβέλεια η μία συχνότητα την άλλη στο συγκεκριμένο τετρακόπτερο στις περισσότερες περιπτώσεις η 2,4ghz έχει πολυ μεγαλύτερη εμβέλεια από την 5,8ghz με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πετάξεις με άνεση το αεροσκάφος... βέβαια θα μου πεις ότι είμαι υπερβολικός...για τα κυβικά του και τις προδιαγραφές του είναι μια χαρά παει πολύ παραπάνω από 400 μέτρα που λέει ο κατασκευαστής.. Απλά εμεις τελικά δεν ικανοποιούμαστε με τίποτα.... ζητάμε όλο και πιο πολλά, μεγαλύτερες εμβέλειες, τέλειες ληψεις .. από ενα drone τον 200 περίπου ευρώ, νομίζω είναι υπερβολή! Σωστοί οι προβληματισμοί σου αλλά... Η συχνότητα των 2,4 g εγκαταλείπεται από τα ανταγωνιστικά πρωτόκολλα WiFi άρα λιγότερες παρεμβολες. Είναι όμως narrow band, ιδανική για ΤΧ που είναι και το σημαντικότερο, αλλά ακατάλληλη για long range FPV, όπου θέλεις bandwidth. Αντιθετα η 5,8 g είναι ευρεία αλλά όχι αλάνθαστη, πολύ καλύτερη για fpv που και να χάσεις για λίγο την εικόνα δεν είναι και καταστροφή. Πολλοι κάτοχοι απλώς βγάζουν την αξιοπρεπή κεραία των 5,8 g εκτός του πλαστικού στο στάνταρντ ΤΧ με θεαματικά αποτέλεσμα και στo FPV. Θα εκπλαγείς από τις δυνατότητες του 501 🙂🙂🙂
|
|
|
Post by sotirist on Oct 24, 2018 21:51:45 GMT 2
Είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα με τις συχνότητες φιλε stathis. Παιζουν πολλές παράμετροι ρόλο, αλλά η διεθνής εμπειρία λέει ότι FPV έχουν μακραν καλύτερο τα 5,8 g Ναι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ακολουθεί σε εμβέλεια η μία συχνότητα την άλλη στο συγκεκριμένο τετρακόπτερο στις περισσότερες περιπτώσεις η 2,4ghz έχει πολυ μεγαλύτερη εμβέλεια από την 5,8ghz με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πετάξεις με άνεση το αεροσκάφος... βέβαια θα μου πεις ότι είμαι υπερβολικός...για τα κυβικά του και τις προδιαγραφές του είναι μια χαρά παει πολύ παραπάνω από 400 μέτρα που λέει ο κατασκευαστής.. Απλά εμεις τελικά δεν ικανοποιούμαστε με τίποτα.... ζητάμε όλο και πιο πολλά, μεγαλύτερες εμβέλειες, τέλειες ληψεις .. από ενα drone τον 200 περίπου ευρώ, νομίζω είναι υπερβολή! Σωστοί οι προβληματισμοί σου αλλά... Η συχνότητα των 2,4 g εγκαταλείπεται από τα ανταγωνιστικά πρωτόκολλα WiFi άρα λιγότερες παρεμβολες. Είναι όμως narrow band, ιδανική για ΤΧ που είναι και το σημαντικότερο, αλλά ακατάλληλη για long range FPV, όπου θέλεις bandwidth. Αντιθετα η 5,8 g είναι ευρεία αλλά όχι αλάνθαστη, πολύ καλύτερη για fpv που και να χάσεις για λίγο την εικόνα δεν είναι και καταστροφή. Πολλοι κάτοχοι απλώς βγάζουν την αξιοπρεπή κεραία των 5,8 g εκτός του πλαστικού στο στάνταρντ ΤΧ με θεαματικά αποτέλεσμα και στo FPV. Θα εκπλαγείς από τις δυνατότητες του 501 🙂🙂🙂
|
|
|
Post by stathis on Oct 24, 2018 22:45:07 GMT 2
Ναι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ακολουθεί σε εμβέλεια η μία συχνότητα την άλλη στο συγκεκριμένο τετρακόπτερο στις περισσότερες περιπτώσεις η 2,4ghz έχει πολυ μεγαλύτερη εμβέλεια από την 5,8ghz με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πετάξεις με άνεση το αεροσκάφος... βέβαια θα μου πεις ότι είμαι υπερβολικός...για τα κυβικά του και τις προδιαγραφές του είναι μια χαρά παει πολύ παραπάνω από 400 μέτρα που λέει ο κατασκευαστής.. Απλά εμεις τελικά δεν ικανοποιούμαστε με τίποτα.... ζητάμε όλο και πιο πολλά, μεγαλύτερες εμβέλειες, τέλειες ληψεις .. από ενα drone τον 200 περίπου ευρώ, νομίζω είναι υπερβολή! Σωστοί οι προβληματισμοί σου αλλά... Η συχνότητα των 2,4 g εγκαταλείπεται από τα ανταγωνιστικά πρωτόκολλα WiFi άρα λιγότερες παρεμβολες. Είναι όμως narrow band, ιδανική για ΤΧ που είναι και το σημαντικότερο, αλλά ακατάλληλη για long range FPV, όπου θέλεις bandwidth. Αντιθετα η 5,8 g είναι ευρεία αλλά όχι αλάνθαστη, πολύ καλύτερη για fpv που και να χάσεις για λίγο την εικόνα δεν είναι και καταστροφή. Πολλοι κάτοχοι απλώς βγάζουν την αξιοπρεπή κεραία των 5,8 g εκτός του πλαστικού στο στάνταρντ ΤΧ με θεαματικά αποτέλεσμα και στo FPV. Θα εκπλαγείς από τις δυνατότητες του 501 🙂🙂🙂 Ήδη έχω εκπλαγεί φίλε Σωτήρη. Το έχω ξαναπεί, ότι είχα ακούσει και διαβάσει πολλά κι εδώ και αλλού, αλλά δεν τα πολύ πίστευα μέχρι που τα είδα με το παραπάνω!! Τελικά αυτό το αεροσκάφος αξίζει!! Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα..αλλά με πολλαπλάσιο κόστος
|
|