|
Post by loykas82 on Jul 31, 2018 17:17:15 GMT 2
Λοιπον εκανα τους πειραματισμους μου. Οταν χανετε το fpv δε κανει RTH.Για να κανει RTH εκλεισα το χειριστηριο και εκανε. Αρα οταν χαθει η επικοινωνια μεταξυ ΤΧ και σκαφους κανει RTH. Εάν χαθεί το FPV σήμα στα 5,8 Ghz το σκάφος δεν κάνει RTH Εάν χαθεί το σήμα Τ/Χ στα 2,4 κάνει RTH μόνο του.
Διαβάστε λίγο τα προηγούμενα posts σε αυτό το νήμα, έχουν πολλές πληροφορίες και εμπειρία (:
Σ
Φιλε Σωτηρη αυτο ακριβως επιβεβαιωσα. Εχω μια απορια αν γνωριζει καποιος. Τα ασυρματα δικτυα wifi ειναι στα 2.4GHz οπως και το Τ/Χ.Παρεμβολες εχουμε στο fpv το οποιο ειναι στα 5.8GHz.Γιατι εχουμε παρεμβολες στο fpv και οχι στο Τ/Χ αφου στη μπαντα των 2.8GHz εχουμε τα wifi;
|
|
|
Post by sotirist on Jul 31, 2018 18:40:26 GMT 2
Εάν χαθεί το FPV σήμα στα 5,8 Ghz το σκάφος δεν κάνει RTH Εάν χαθεί το σήμα Τ/Χ στα 2,4 κάνει RTH μόνο του.
Διαβάστε λίγο τα προηγούμενα posts σε αυτό το νήμα, έχουν πολλές πληροφορίες και εμπειρία (:
Σ
Φιλε Σωτηρη αυτο ακριβως επιβεβαιωσα. Εχω μια απορια αν γνωριζει καποιος. Τα ασυρματα δικτυα wifi ειναι στα 2.4GHz οπως και το Τ/Χ.Παρεμβολες εχουμε στο fpv το οποιο ειναι στα 5.8GHz.Γιατι εχουμε παρεμβολες στο fpv και οχι στο Τ/Χ αφου στη μπαντα των 2.8GHz εχουμε τα wifi; Τα οικιακά WiFi ειναι τοσο στα 2,4 (παλαιά) οσο και στα 5,8 (καινούργια), ή και διπλόσυχνα, αρα κανουν ολα παρεμβολές. Επισης το σημα στη μπάντα των 2,4 ειναι πιο ισχυρό μεν αλλα ευαίσθητο σε παρεμβολές, ενω στα 5,8 λιγοτερο ισχυρό αλλα πιο ανθεκτικό σε παρεμβολές. Κατι κερδίζεις, κατι χάνεις οπως παντα. Σ
|
|
|
Post by loykas82 on Jul 31, 2018 18:43:01 GMT 2
Φιλε Σωτηρη αυτο ακριβως επιβεβαιωσα. Εχω μια απορια αν γνωριζει καποιος. Τα ασυρματα δικτυα wifi ειναι στα 2.4GHz οπως και το Τ/Χ.Παρεμβολες εχουμε στο fpv το οποιο ειναι στα 5.8GHz.Γιατι εχουμε παρεμβολες στο fpv και οχι στο Τ/Χ αφου στη μπαντα των 2.8GHz εχουμε τα wifi; Τα οικιακά WiFi ειναι τοσο στα 2,4 (παλαιά) οσο και στα 5,8 (καινούργια), ή και διπλόσυχνα, αρα κανουν ολα παρεμβολές. Επισης το σημα στη μπάντα των 2,4 ειναι πιο ισχυρό μεν αλλα ευαίσθητο σε παρεμβολές, ενω στα 5,8 λιγοτερο ισχυρό αλλα πιο ανθεκτικό σε παρεμβολές. Κατι κερδίζεις, κατι χάνεις οπως παντα. Σ Υπαρχει καποια μοντα για το Τ/Χ για να ισχυροποιησουμε το σημα στα 5.8;
|
|
|
Post by panandreas on Jul 31, 2018 19:48:09 GMT 2
Έχεις το standard αν θυμάμαι καλά. Έχω δει και διαβάσει για πολλές πατέντες. Από τρύπες στο controller μπροστά στις κεραίες, βγάλσιμο των κεραιών έξω και στηριξη εξωτερικά, προσθήκη βυσμάτων IPEX στο controller και χρήση εξωτερικών κεραιών. Επίσης στο drone μια από τα ίδια με προσθήκη βυσμάτων στην πάνω μεριά και χρήση κεραιών 2.4 και 5ghz. Οι περισσότεροι λένε ότι βλέπουν μεγάλη βελτίωση.
Από την άλλη, έχω διαβάσει ανάλυση που εξηγεί ότι με το που βάζεις βύσματα εξωτερικά έχεις απώλειες από τα βύσματα (ακόμα και τα καλύτερης ποιότητας έχουν απώλεια πάνω από 0.5db),και ότι γενικά το θέμα με τις εξωτερικές κεραίες είναι λίγο placebo γιατι και οι μαμισιες είναι αρκετά καλές. Επίσης πολύς κόσμος χωρίς πατέντες έχει φτάσει μεγάλες αποστάσεις.
Εγώ για την ώρα πετάω στο ίδιο μέρος χωρίς σπίτια αλλά με δέντρα και ανώμαλο έδαφος και έχω δει μέχρι 350μ αποσταση περίπου και 100 ύψος πριν χάσω το fpv. Άλλες φορές το χάνω στα 200-250μ. Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα παρεμβολων όχι μόνο από αλλά δίκτυα αλλά και από το περιβάλλον. Πχ τα δέντρα προκαλούν παρεμβολές (multipath interference) που στην ουσία προέρχονται από το ίδιο το drone μέσω αντανάκλασης του σήματος του το οποίο ξαναλαμβανει αλλά σε λάθος φάση,και το καταλαβαίνεις επειδή βλέπεις κάποιες οριζόντιες γραμμές στο fpv.
Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και σε άλλο μέρος αρχικα. Ελπίζω από βδομάδα να κάνω τεστ σε παραλία και να ισχύουν όσα έχω διαβάσει. (αν φτάσω 1χλμ θα κάνω τούμπες)
Στο Τρίτση πόση απόσταση το έχεις φτάσει?
|
|
|
Post by loykas82 on Jul 31, 2018 19:50:56 GMT 2
Έχεις το standard αν θυμάμαι καλά. Έχω δει και διαβάσει για πολλές πατέντες. Από τρύπες στο controller μπροστά στις κεραίες, βγάλσιμο των κεραιών έξω και στηριξη εξωτερικά, προσθήκη βυσμάτων IPEX στο controller και χρήση εξωτερικών κεραιών. Επίσης στο drone μια από τα ίδια με προσθήκη βυσμάτων στην πάνω μεριά και χρήση κεραιών 2.4 και 5ghz. Οι περισσότεροι λένε ότι βλέπουν μεγάλη βελτίωση. Από την άλλη, έχω διαβάσει ανάλυση που εξηγεί ότι με το που βάζεις βύσματα εξωτερικά έχεις απώλειες από τα βύσματα (ακόμα και τα καλύτερης ποιότητας έχουν απώλεια πάνω από 0.5db),και ότι γενικά το θέμα με τις εξωτερικές κεραίες είναι λίγο placebo γιατι και οι μαμισιες είναι αρκετά καλές. Εγώ για την ώρα πετάω στο ίδιο μέρος χωρίς σπίτια αλλά με δέντρα και ανώμαλο έδαφος και έχω δει μέχρι 350μ περίπου και 100 ύψος πριν χάσω το fpv. Άλλες φορές το χάμω στα 200-250μ. Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα παρεμβολων όχι μόνο από αλλά δίκτυα αλλά και από το περιβάλλον. Πχ τα δέντρα προκαλούν παρεμβολές (multipath interference) που στην ουσία προέρχονται από το ίδιο το drone μέσω αντανάκλασης αλλά σε λάθος φάση,και το καταλαβαίνεις επειδή βλέπεις κάποιες οριζόντιες γραμμές στο fpv. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και σε άλλο μέρος αρχικα. Ελπίζω από βδομάδα να κάνω τεστ σε παραλία και να ισχύουν όσα έχω διαβάσει. (αν φτάσω 1χλμ θα κάνω τούμπες) Στο Τρίτση πόση απόσταση το έχεις φτάσει? 400 αποσταση και 120-130 υψος.
|
|
|
Post by panandreas on Jul 31, 2018 19:58:27 GMT 2
Τσάμπα τραβιεμαι στα βουνά μου φαίνεται, μάλλον θα στην κάνω την επισκεψη στο Τρίτση τελικά. Αλλες συχνότητες έχεις δοκιμάσει? Πετάνε κι άλλα drone ταυτόχρονα? Γενικά από το θεατράκι που πετάς έχεις δυνατότητα αν έχεις σήμα να το φτάσεις μέχρι και την κάτω λίμνη που είναι σχεδόν 1χλμ απόσταση, μένοντας μακριά από τα γύρω κτίσματα.
|
|
|
Post by loykas82 on Jul 31, 2018 20:26:36 GMT 2
Τσάμπα τραβιεμαι στα βουνά μου φαίνεται, μάλλον θα στην κάνω την επισκεψη στο Τρίτση τελικά. Αλλες συχνότητες έχεις δοκιμάσει? Πετάνε κι άλλα drone ταυτόχρονα? Γενικά από το θεατράκι που πετάς έχεις δυνατότητα αν έχεις σήμα να το φτάσεις μέχρι και την κάτω λίμνη που είναι σχεδόν 1χλμ απόσταση, μένοντας μακριά από τα γύρω κτίσματα. Λιγο δυσκολο να φτασω τοσο κατω.Απο το θεατρακι το στελνω στη πυλη απο δημοκρατιας ανετα. Τα γυρω υψωματα δεν ειναι καλα.Ειναι οι κεραιες της ραδιοφωνιας που κανουν παρεμβολες στο fpv.
|
|
|
Post by sotirist on Aug 1, 2018 8:44:03 GMT 2
Έχεις το standard αν θυμάμαι καλά. Έχω δει και διαβάσει για πολλές πατέντες. Από τρύπες στο controller μπροστά στις κεραίες, βγάλσιμο των κεραιών έξω και στηριξη εξωτερικά, προσθήκη βυσμάτων IPEX στο controller και χρήση εξωτερικών κεραιών. Επίσης στο drone μια από τα ίδια με προσθήκη βυσμάτων στην πάνω μεριά και χρήση κεραιών 2.4 και 5ghz. Οι περισσότεροι λένε ότι βλέπουν μεγάλη βελτίωση. Από την άλλη, έχω διαβάσει ανάλυση που εξηγεί ότι με το που βάζεις βύσματα εξωτερικά έχεις απώλειες από τα βύσματα (ακόμα και τα καλύτερης ποιότητας έχουν απώλεια πάνω από 0.5db),και ότι γενικά το θέμα με τις εξωτερικές κεραίες είναι λίγο placebo γιατι και οι μαμισιες είναι αρκετά καλές. Επίσης πολύς κόσμος χωρίς πατέντες έχει φτάσει μεγάλες αποστάσεις. Εγώ για την ώρα πετάω στο ίδιο μέρος χωρίς σπίτια αλλά με δέντρα και ανώμαλο έδαφος και έχω δει μέχρι 350μ αποσταση περίπου και 100 ύψος πριν χάσω το fpv. Άλλες φορές το χάνω στα 200-250μ. Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα παρεμβολων όχι μόνο από αλλά δίκτυα αλλά και από το περιβάλλον. Πχ τα δέντρα προκαλούν παρεμβολές (multipath interference) που στην ουσία προέρχονται από το ίδιο το drone μέσω αντανάκλασης του σήματος του το οποίο ξαναλαμβανει αλλά σε λάθος φάση,και το καταλαβαίνεις επειδή βλέπεις κάποιες οριζόντιες γραμμές στο fpv. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και σε άλλο μέρος αρχικα. Ελπίζω από βδομάδα να κάνω τεστ σε παραλία και να ισχύουν όσα έχω διαβάσει. (αν φτάσω 1χλμ θα κάνω τούμπες) Στο Τρίτση πόση απόσταση το έχεις φτάσει? Καλημέρα μας,
από την εμπειρία μου στο 501, το σήμα Τ/Χ στα 2.4 G, ακόμη και με μαμά κεραίες τόσο στο σκάφος όσο και στο Τ/Χ είναι ικανό να πάει μακρυά, σε ανοικτό χώρο χωρίς παρεμβολές πάντα (θάλασσα, ομαλό έδαφος κλπ). Σε αντίθεση το σήμα FPV στα 5,8 χάνεται σχεδόν πάντα πρώτο, εκεί κάπου κοντά στα 800-1000 μέτρα. Αυτό συμβαίνει και λόγω μπάντας αλλά κυρίως γιατί η κεραία FPV της Hubsan στο (στανταρντ) Τ/Χ είναι άθλια. Λύσεις modding σαν και αυτές που γράφτηκαν προφανώς είναι απόλυτα εφικτές, αν και στο Τ/Χ το πρόβλημα λύνεται ενναλακτικά με την αγορά ενός εξωτερικού, ασύρματου (ιδανικά diversity) FPV monitor στα 5,8.
Εάν κοιτάξετε νωρίτερα στο thread αυτό, έχω φτάσει 2km με τέτοιο setup, σε παραλία βέβαια.
Σ
|
|
|
Post by panandreas on Aug 1, 2018 9:58:14 GMT 2
Είδα ότι έχεις δοκιμάσει το Boscam Galaxy D2 FPV monitor. Από άποψη απόστασης, για τι βελτίωση μιλάμε? Έχεις βάλει και εξωτερική κεραία FPV στο drone? Σκεφτόμουν πριν πάω σε κάτι ακριβό μήπως δοκίμαζα κάτι σε ενισχυτή κατευθείαν στην κεραία αλλά δεν βρίσκω να έχει δοκιμαστεί στο H501S. Φοβάμαι όμως μήπως κάνει παρεμβολές στα 2.4GHz. Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα αυτά τα δύο: 5.8G 3W/4.5W Signal Enhancement Board Booster5.8G 2W 33dBm Gain Controllable Amplifier Signal Booster
Θα χρειαστούν και εξωτερική 3s μπαταρία βέβαια και το controller θα βαρύνει αρκετά.
|
|
|
Post by sotirist on Aug 1, 2018 10:07:33 GMT 2
Είδα ότι έχεις δοκιμάσει το Boscam Galaxy D2 FPV monitor. Από άποψη απόστασης, για τι βελτίωση μιλάμε? Έχεις βάλει και εξωτερική κεραία FPV στο drone? Σκεφτόμουν πριν πάω σε κάτι ακριβό μήπως δοκίμαζα κάτι σε ενισχυτή κατευθείαν στην κεραία αλλά δεν βρίσκω να έχει δοκιμαστεί στο H501S. Φοβάμαι όμως μήπως κάνει παρεμβολές στα 2.4GHz. Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα αυτά τα δύο: 5.8G 3W/4.5W Signal Enhancement Board Booster5.8G 2W 33dBm Gain Controllable Amplifier Signal Booster
Θα χρειαστούν και εξωτερική 3s μπαταρία βέβαια και το controller θα βαρύνει αρκετά. Η βελτίωση με το Boscam είναι εντυπωσιακή, ακόμη και χωρίς να αλλάξω την FPV κεραία του σκάφους. Από τα 800 μέτρα πήγα στα 1500 (και παραπάνω) χωρίς καμμία άλλη μετατροπή. Το Boscam είναι επίσης diversity που σημαίνει αυτόματη εναλλαγή καναλιών σε κάθε από τις δύο κεραίες του, πράγμα που βοηθάει πολύ.
Σωστά φοβάσαι ότι θα έχεις παρεμβολές εκατέρωθεν εάν βάλεις ενισχυτή/ές. Επίσης εκεί στα 2 άντε 2,5 χλμ θα αναγκαστείς να γυρίσεις λόγω μπαταρίας πίσω (σε GPS mode μιλάμε), οπότε η παραπάνω ενίσχυση, εκτός από επιπλέον βάρος, μπαταρία και όγκο, μάλλον θα είναι άχρηστη.
Σ
|
|
|
Post by nicklesvos on Aug 1, 2018 16:16:12 GMT 2
Καλησπέρα και από εμένα από την ωραία Λέσβο ….αρχισα να πετάω με ένα hubsan h502s οπου μια ήμερα αποφάσισα να ανέβω αρκετά ψηλά σε ένα βουνο συγκεκριμένα στον προφήτη Ηλια για να παρω βίντεο το ηλιοβασίλεμα και ολο τον θαλασσιο κόλπο τις Γέρας και ενώ είχα αρχίσει και πετούσα περίπου στα εκατο μετρα υψος αποφάσισα να κατεβώ περίπου στα μισά οπου σηναιβει το εξής το σκάφος αρχισε να κανει κάποια σκαμπανεβάσματα να πηγαίνει δεξια αριστερα πανω κατω αποφάσισα να το προσγειώσω διαπίστωσα ότι δεν υπακούει πάτησα RTH τότες το σκάφος σηκώθηκε πολύ ψηλά μέχρι που το έχασα από τα ματια μου περίμενα λιγο μηπως επιστρέψει έκλεισα το χειριστήριο απογοητεύτηκα και έφυγα...…..σκεφτκα ότι μαλλον εγω εκανα καποιο λαθος γιαυτο και το εχασα αμεσως πηρα το hubsan h501s το πεταξα αρκετους μηνες σχεδων μερα παρα μερα αψογο οσπου πριν μια εβδομαδα συνεβει το ιδιο με το 502 το μονο που εκανα αυτή τη φορα ηταν να παρω φωτογραφια το χειριστηριο για να εχω το στιγμα που μου επεσε …. δυστηχως οδηγηθηκε μεσα στη θαλασσα ……. είμαι ετοιμος για νεα αγορα ....... περιμενω απαντησεις γιατι πραγματι μου αρεσε παρα πολύ το 501
|
|
|
Post by nicklesvos on Aug 1, 2018 16:30:58 GMT 2
Καλησπέρα και από εμένα από την ωραία Λέσβο ….αρχισα να πετάω με ένα hubsan h502s οπου μια ήμερα αποφάσισα να ανέβω αρκετά ψηλά σε ένα βουνο συγκεκριμένα στον προφήτη Ηλια για να παρω βίντεο το ηλιοβασίλεμα και ολο τον θαλασσιο κόλπο τις Γέρας και ενώ είχα αρχίσει και πετούσα περίπου στα εκατο μετρα υψος αποφάσισα να κατεβώ περίπου στα μισά οπου σηναιβει το εξής το σκάφος αρχισε να κανει κάποια σκαμπανεβάσματα να πηγαίνει δεξια αριστερα πανω κατω αποφάσισα να το προσγειώσω διαπίστωσα ότι δεν υπακούει πάτησα RTH τότες το σκάφος σηκώθηκε πολύ ψηλά μέχρι που το έχασα από τα ματια μου περίμενα λιγο μηπως επιστρέψει έκλεισα το χειριστήριο απογοητεύτηκα και έφυγα...…..σκεφτκα ότι μαλλον εγω εκανα καποιο λαθος γιαυτο και το εχασα αμεσως πηρα το hubsan h501s το πεταξα αρκετους μηνες σχεδων μερα παρα μερα αψογο οσπου πριν μια εβδομαδα συνεβει το ιδιο με το 502 το μονο που εκανα αυτή τη φορα ηταν να παρω φωτογραφια το χειριστηριο για να εχω το στιγμα που μου επεσε …. δυστηχως οδηγηθηκε μεσα στη θαλασσα ……. είμαι ετοιμος για νεα αγορα ....... περιμενω απαντησεις γιατι πραγματι μου αρεσε παρα πολύ το 501 insert code here
|
|
|
Post by loykas82 on Aug 1, 2018 17:00:36 GMT 2
Καλησπέρα και από εμένα από την ωραία Λέσβο ….αρχισα να πετάω με ένα hubsan h502s οπου μια ήμερα αποφάσισα να ανέβω αρκετά ψηλά σε ένα βουνο συγκεκριμένα στον προφήτη Ηλια για να παρω βίντεο το ηλιοβασίλεμα και ολο τον θαλασσιο κόλπο τις Γέρας και ενώ είχα αρχίσει και πετούσα περίπου στα εκατο μετρα υψος αποφάσισα να κατεβώ περίπου στα μισά οπου σηναιβει το εξής το σκάφος αρχισε να κανει κάποια σκαμπανεβάσματα να πηγαίνει δεξια αριστερα πανω κατω αποφάσισα να το προσγειώσω διαπίστωσα ότι δεν υπακούει πάτησα RTH τότες το σκάφος σηκώθηκε πολύ ψηλά μέχρι που το έχασα από τα ματια μου περίμενα λιγο μηπως επιστρέψει έκλεισα το χειριστήριο απογοητεύτηκα και έφυγα...…..σκεφτκα ότι μαλλον εγω εκανα καποιο λαθος γιαυτο και το εχασα αμεσως πηρα το hubsan h501s το πεταξα αρκετους μηνες σχεδων μερα παρα μερα αψογο οσπου πριν μια εβδομαδα συνεβει το ιδιο με το 502 το μονο που εκανα αυτή τη φορα ηταν να παρω φωτογραφια το χειριστηριο για να εχω το στιγμα που μου επεσε …. δυστηχως οδηγηθηκε μεσα στη θαλασσα ……. είμαι ετοιμος για νεα αγορα ....... περιμενω απαντησεις γιατι πραγματι μου αρεσε παρα πολύ το 501 Απο αυτα που αναφερεις πιστευω οτι μουρλαθηκε η πυξιδα του σκαφους και στις 2 περιπτωσεις
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Aug 1, 2018 17:27:45 GMT 2
Φίλε Nic, ειλικρινά λυπάμαι, σε νιώθω διότι πριν 1,5 μήνες έχασα 501 με κύρια αιτία τα δικά μου λάθη. Από τότε διάβασα διαφορες εμπειρίες που γράψανε άλλοι παθόντες και με Hubsan αλλά και με άλλες μάρκες. Εγώ αν είχα άλλο σκάφος ίσως το γλυτωνα, έχω δει όμως και περιπτώσεις με Mavic που είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Το συμπέρασμα είναι ότι ΚΑΝΕΝΑ δεν είναι όσο αξιόπιστο πιστεύουμε...
Βέβαια το να χάσεις δύο σκάφη με παρόμοιο τρόπο προβληματίζει ακόμη περισσότερο. Πόσο να "τρελάθηκαν" οι πυξίδες, πώς, για ποιο λόγο; Μήπως εκεί κοντά είναι τίποτα στρατιωτικές εγκαταστάσεις με ασύρματους;
Πάντως ως συμπέρασμα έχω, αν δείτε και δεν υπακούει το σκάφος, καταβαστετο εκεί που βρίσκεται ειδικά αν δεν είναι σε θάλασσα με κάθε τρόπο, ακόμη και ατσαλο, είναι προτιμότερο ένα drone έστω και με πολλές ζημιές παρά ένα χαμένο drone. Συνήθως όταν προκύπτει πρόβλημα, πάνω στην προσπάθεια επιστροφής τα κάνουμε χειρότερα.
|
|
|
Post by panandreas on Aug 1, 2018 18:16:23 GMT 2
Nicklesvos φαντάζομαι πέταγες και τα δύο drone σε GPS mode και όχι σε altitude mode σωστά? Είχες αρκετούς δορυφόρους?
Λες πήγαινε δεξιά αριστερά πάνω κατω. Μπορείς να το περιγράψεις καλύτερα? Εννοείς κυκλική κίνηση μπρος δεξιά πίσω αριστερά ή άλλαζε ύψος(πάνω κατω)? Μετά από αυτό πάτησες RTH και αυτό ανέβηκε προς τα επάνω.
Πολυ περίεργη συμπεριφορά και ειδικά σε τόσο απομονωμένο μέρος. Και πυξίδα και GPS όλα μαζί τρελάθηκαν? Αν είχες μόνο θέμα στην πυξίδα υποθέτω θα έκανε κύκλους (TOD) αλλά να ανέβει απότομα ψηλά δεν ξέρω πως μπορεί να συμβεί. Δεν πιστεύω να έχεις πειράξει το ύψος επιστροφης RTH?
Πάντως γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις γύριζε το σε ALT mode και δοκίμασε αν υπακουει. Αν όχι ξανά GPS mode μήπως και αρχίσει να υπακουει.
Σου εύχομαι να βρεις κάποιο φθηνό. Αυτό που έπαθες είναι ο μεγάλος φόβος όλων μας νομίζω..
|
|
|
Post by nicklesvos on Aug 1, 2018 18:37:09 GMT 2
αυτή είναι η εικονα από το 501 όταν εχασα και την εικονα .............αν μπορούμε να βγαλουμε καποιο συμπερασμα όπως σημερα ανακαλυψα ότι σημειο που πεταξα το 501 εχει ραδιοφωνικο σταθμο με κεραιες αν λεει κατι αυτο
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Aug 1, 2018 19:27:29 GMT 2
Nick, η εικόνα είναι από το 501 λες, όμως σε βρήκε το θέμα σε απόσταση πολύ μεγάλη, 844 μέτρα και με μπαταρία μόνο 6,9v. Ακόμη και αν όλα πήγαιναν καλά το drone δεν προλάβαινε να γυρίσει, η πτώση ήταν αναπόφευκτη... Αν ήταν στεριά ίσως το έβρισκες από το τελευταίο στίγμα...
|
|
|
Post by loykas82 on Aug 1, 2018 19:44:55 GMT 2
αυτή είναι η εικονα από το 501 όταν εχασα και την εικονα .............αν μπορούμε να βγαλουμε καποιο συμπερασμα όπως σημερα ανακαλυψα ότι σημειο που πεταξα το 501 εχει ραδιοφωνικο σταθμο με κεραιες αν λεει κατι αυτο View AttachmentView AttachmentΤη στιγμη που το εχασες η ενδειξη της μπαταριας ειναι 6.9 δλδ πετας με μπαταρια που η τιμη της τασης στα ακρα της ειναι κατω απο το οριο ασφαλειας.Αυτο με οδηγει στο συμπερασμα οτι το σκαφος εμεινε απο μπαταρια.Το 6.9 μπορει να εγινε 6.5 ακαριαια αρα η πτωση ηταν αναποφευκτη.
|
|
|
Post by panandreas on Aug 1, 2018 20:04:58 GMT 2
Νομίζω εννοεί ότι στα 844μ έχασε το fpv αλλά τον έλεγχο τον έχασε πολύ νωρίτερα.
Από τις συντεταγμένες βλέπω ότι το απογειώσεις επάνω από την εκκλησία και έχασες fpv βορειότερα μέσα στη θάλασσα 25μ πάνω από το ύψος που βρισκόσουν, οπότε δεν ανέβηκε και πολύ ψηλά με το RTH.
Εχεις heading 185 που σημαίνει ότι το drone κοιτάζε προς τα εσένα ή έστω προς την κατοικημένη περιοχή και όχι προς θάλασσα. Επίσης έχεις pitch 20 και roll - 16, οπότε το drone όπως σε κοιτάζε πήγαινε προς τα εσένα (κοιτάζε κατω η κάμερα) και προς τα αριστερά. Σαν να προσπαθούσε να γυρίσει.
Βεβαια αυτή είναι μια στιγμιαία ένδειξη και οσα λέω ίσχυαν στιγμιαία. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να εξηγήσει τι συνέβη βλέποντας την οθόνη.
Μέχρι να χάσεις εικόνα τι έβλεπες? Έκανε τρελή πορεία ή είχε πάρει μια κατεύθυνση και πήγαινε?
|
|
|
Post by john1975 on Aug 1, 2018 21:30:08 GMT 2
Καλησπέρα να κάνω μια αφελής ερώτηση βλέπω στιν οθόνη να γράφει 8m/sec αυτό πώς έγινε? Αν δεν κάνω λάθος το 501S έχει 5m/sec.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Aug 1, 2018 21:54:37 GMT 2
Καλησπέρα να κάνω μια αφελής ερώτηση βλέπω στιν οθόνη να γράφει 8m/sec αυτό πώς έγινε? Αν δεν κάνω λάθος το 501S έχει 5m/sec. Γιάννη, λένε χαζά μερικές φορές, και μένα το τελευταίο σημείο έλεγε 92 μ. ύψος με ....4.6ν μπαταρία, όπως είναι φυσικό κάτι δεν πήγε καλά.
|
|
|
Post by nicklesvos on Aug 2, 2018 0:10:46 GMT 2
παιδια η εικονα που δείχνω είναι η τελευταία μολις ειχε πεσει στη θαλασσα …..πιο πριν εβλεπα διακεκομενα εικονα μεχρι που μαύρισε και κατάλαβα ότι επεσε …...και η μπαταρια όταν το πεταξα ηταν στο 8 τα σκαμπανεβάσματα πανω κατω δεξια αριστερα από ότι θυμάμαι η μπαταρια εδειχνε 7,8 και εφόσον τα εκανε αμεσως πηρε μια κατεύθυνση ολο ευθεια …...εάν δωσετε τις συντεταγμένες θα καταλάβετε περισσότερα για την πορεια του σκαφους……………. στην κατεύθυνση που πηρε και λιγο δεξια βρίσκονται οι κεραίες του ραδιοφωνικού σταθμού
|
|
|
Post by panandreas on Aug 2, 2018 0:22:29 GMT 2
Εγώ εκεί που πετάω έχει κεραια ραδιοφωνικου στην οποία έχω πλησιάσει στα 100μ. Θεωρητικά είναι εντελώς άλλες συχνότητες και δεν θα επηρεάζει. Ησουν και ψηλά αρκετά για να έχεις παρεμβολές από σπιτικά wifi.
Παρόμοιο σκάλωμα έφαγε και εμένα στην πρώτη πτήση. Βέβαια εντελώς αρχάριος δεν είχα κοιτάξει καν δορυφόρους και ήμουν και σε ένα μικρό πάρκο μέσα στη πόλη.
Το σήκωσα στα 10μ και το άφησα να κάθεται. Ήταν ακουνητο εντελώς. Ξαφνικά έφυγε προς τα δεξιά με ταχύτητα και δεν υπάκουσε σε τίποτα. Ήμουν κοντά σε δέντρα και δεν πρόλαβα να πατήσω ούτε RTH ούτε να το γυρίσω σε Alt mode. Παρόλο που έπεσε σε τοίχο τελικά την γλίτωσα χωρίς ζημιά.
|
|
|
Post by john1975 on Aug 2, 2018 7:47:26 GMT 2
Καλημέρα, το θεμα είναι ότι το drone δεν έχει log files να βλέπαμε πραγματικά τι συμβαίνει και πολύ φοβάμαι ότι αυτά ειναι bad SoftWare που απλά χτυπάει ανυποψίαστα. Με αυτά τα αποτελέσματα. Όσο αφορά γαι τις εξωτερικές κεραίες έχω βάλει το αποτέλεσμα είναι το fpv κέρδισα αλλά 200 μέτρα και ελέγχω αποστάσεις πρώτα σταματούσε στα 700 μέτρα με εξωτερική έφτασα 1000 μέτρα εγώ το σταμάτησα. Πάντα πτήση στην ίδια κατεύθυνση και κατοικημένη.
|
|
|
Post by panandreas on Aug 2, 2018 9:14:43 GMT 2
Καλημέρα, το θεμα είναι ότι το drone δεν έχει log files να βλέπαμε πραγματικά τι συμβαίνει και πολύ φοβάμαι ότι αυτά ειναι bad SoftWare που απλά χτυπάει ανυποψίαστα. Με αυτά τα αποτελέσματα. Όσο αφορά γαι τις εξωτερικές κεραίες έχω βάλει το αποτέλεσμα είναι το fpv κέρδισα αλλά 200 μέτρα και ελέγχω αποστάσεις πρώτα σταματούσε στα 700 μέτρα με εξωτερική έφτασα 1000 μέτρα εγώ το σταμάτησα. Πάντα πτήση στην ίδια κατεύθυνση και κατοικημένη. Αν έφτανα 700μ σε κατοικημένη περιοχή θα ήμουν πολύ χαρούμενος. Όπως είπα 350μ πριν χάσω το FPV έχω δει σε βουνό. Σε τι ύψος περίπου κάνεις πτήση σε κατοικημένη για να πας σε τέτοια απόσταση? Και τελευταία ερώτηση, μήπως έχεις κάνα link για τις κεραίες σου?
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Aug 2, 2018 9:38:07 GMT 2
Αρχικά είχα την πρόθεση να βάλω εξωτερικές κεραίες, όμως το χιλιόμετρο το πιάνει και με τις μανάτες, απλά πρέπει ή Τ/Κ να κοιτά προς τα κει που πετά το σκάφος επειδή έχει κατευθυνόμενες. Για να αποφευχθεί αυτό θα πρέπει να μπορούν κεραίες τύπου μαστίγιο, όμως αυτές έχουν λιγότερα DB, οπότε δεν πειράζω τίποτα... Και κάποια στιγμή πρέπει να μας περάσει αυτή η "τρέλα" του να πάμε μακριά, η απόσταση για τα δεδομένα του σκάφους είναι εξαιρετική, υπάρχουν πολύ ακριβότερα drone που δεν πάνε τόσο. Μην κοιτάμε τα Mavic και ονειρευόμαστε 10 χιλιόμετρα, ένα φιατακι δεν μπορεί με γίνει Ferrari...
|
|
|
Post by john1975 on Aug 2, 2018 10:13:50 GMT 2
Γείτονα Ηλία η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Εξάλλου πείραμα και σπαστους έλικες για να μοιάζει dji το gimbal μας λείπει και 4K κάμερα θα το κάνουμε djihubsan.😄😄😄
|
|
|
Post by panandreas on Aug 2, 2018 12:08:48 GMT 2
Εδώ στα 350μ που ήμουν δεν το έβλεπα και είχα ανεβάσει παλμούς. Στο χιλιόμετρο πάω για έμφραγμα Γενικά δεν θέλω να το πειράξω αφού δουλεύει. Μόνο μια μικρή μετατροπή θα κάνω. Από βδομάδα θα κάνω και τις δοκιμές μου σε πολύ καλύτερες τοποθεσίες, αλλά δυστυχώς με μία μπαταρία μόνο... Όλη μέρα ο φορτιστής στην πρίζα θα είναι.
|
|
|
Post by loykas82 on Aug 2, 2018 14:57:08 GMT 2
Εδώ στα 350μ που ήμουν δεν το έβλεπα και είχα ανεβάσει παλμούς. Στο χιλιόμετρο πάω για έμφραγμα Γενικά δεν θέλω να το πειράξω αφού δουλεύει. Μόνο μια μικρή μετατροπή θα κάνω. Από βδομάδα θα κάνω και τις δοκιμές μου σε πολύ καλύτερες τοποθεσίες, αλλά δυστυχώς με μία μπαταρία μόνο... Όλη μέρα ο φορτιστής στην πρίζα θα είναι. Εγω ποτε δε το βλεπω
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Aug 2, 2018 15:13:57 GMT 2
Θα βάλεις λινερακια; Οκ, ελπίζω να μην έχει τίποτα παρεμβολές απο αρμονικές ειδικά στο 5,8. Τελικά καλά λένε ότι η standar Τ/Κ πάει μακρύτερα.
|
|