|
Post by dream_master on Aug 13, 2018 15:03:34 GMT 2
Αναλογως ππσα km μακρια θα πας απο το τελευταιο compass calib. Εχω παει 300 χιλιομετρα μακρια και δεν εκανα compass calib και δεν ειχα θεμα, και μια φορα πηγα 50 km μακρια και μου ζητησε
|
|
|
Post by kosmasdel on Aug 14, 2018 11:57:25 GMT 2
Αναλογως ππσα km μακρια θα πας απο το τελευταιο compass calib. Εχω παει 300 χιλιομετρα μακρια και δεν εκανα compass calib και δεν ειχα θεμα, και μια φορα πηγα 50 km μακρια και μου ζητησε Ζηταει από μόνο του;
|
|
|
Post by dream_master on Aug 14, 2018 14:08:33 GMT 2
Ναι υπαρχουν περιπτωσεις που σου βγαζει μηνυμα πανω να κανεις compass calibration.
|
|
|
Post by kosmasdel on Aug 14, 2018 14:49:01 GMT 2
Ναι υπαρχουν περιπτωσεις που σου βγαζει μηνυμα πανω να κανεις compass calibration. Εννοείς οταν λεει "compass interfered";
|
|
|
Post by dream_master on Aug 14, 2018 15:35:02 GMT 2
οχι καμια σχεση, σου λεει οτι χρειαζετε compass calibration.
|
|
|
Post by petersea on Aug 20, 2018 13:44:46 GMT 2
Απο την επισκεψη μας στα Χανια.
|
|
|
Post by kosmasdel on Aug 20, 2018 22:49:19 GMT 2
Καλησπέρα. Τις 2 μπαταρίες του mi drone μου (από 2 φορτίσεις η κάθε μία, αυθεντικές) ενώ τις φόρτισα μέχρι να σβήσουν τα leds που θεωρητικά αυτό είναι το 100% μετά από 3 (ή 4 μέρες) που έκανα πτήση και οι 2 στο 85% περίπου όταν τις έβαλα στο drone. Για ποιο λόγο;
Για τον στραβό ορίζοντα δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση;
|
|
|
Post by petersea on Aug 20, 2018 23:22:56 GMT 2
Καλησπέρα. Τις 2 μπαταρίες του mi drone μου (από 2 φορτίσεις η κάθε μία, αυθεντικές) ενώ τις φόρτισα μέχρι να σβήσουν τα leds που θεωρητικά αυτό είναι το 100% μετά από 3 (ή 4 μέρες) που έκανα πτήση και οι 2 στο 85% περίπου όταν τις έβαλα στο drone. Για ποιο λόγο; Για τον στραβό ορίζοντα δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση; Σωστά έτσι λειτουργούν,μετά την πτήση θα αφήνεις λίγο τις μπαταρίες να (ξεκουραστουν) και μετά θα φορτίζεις ανάλογα πότε θα πετάξεις, εάν πετάξεις σε λίγες ώρες ξανά φορτίζεις στο 100%, εάν πετάξεις μετά από κάποιες μέρες στο 60%,τρία λαμπάκια δηλαδή, τώρα για τον ορίζοντα υπάρχει ένα βίντεο στο YouTube που σου δείχνει πως να το καλιμπραρης με ένα αντικείμενο κάτω από κάποιο σκέλος δεν θυμάμαι ακριβώς το έχουν κάνει κάποια άτομα και έχει επιτυχία
|
|
|
Post by kosmasdel on Aug 21, 2018 7:34:24 GMT 2
Καλησπέρα. Τις 2 μπαταρίες του mi drone μου (από 2 φορτίσεις η κάθε μία, αυθεντικές) ενώ τις φόρτισα μέχρι να σβήσουν τα leds που θεωρητικά αυτό είναι το 100% μετά από 3 (ή 4 μέρες) που έκανα πτήση και οι 2 στο 85% περίπου όταν τις έβαλα στο drone. Για ποιο λόγο; Για τον στραβό ορίζοντα δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση; Σωστά έτσι λειτουργούν,μετά την πτήση θα αφήνεις λίγο τις μπαταρίες να (ξεκουραστουν) και μετά θα φορτίζεις ανάλογα πότε θα πετάξεις, εάν πετάξεις σε λίγες ώρες ξανά φορτίζεις στο 100%, εάν πετάξεις μετά από κάποιες μέρες στο 60%,τρία λαμπάκια δηλαδή, τώρα για τον ορίζοντα υπάρχει ένα βίντεο στο YouTube που σου δείχνει πως να το καλιμπραρης με ένα αντικείμενο κάτω από κάποιο σκέλος δεν θυμάμαι ακριβώς το έχουν κάνει κάποια άτομα και έχει επιτυχία Δηλαδή ακόμα και μετά από 3-4 μέρες που οι μπαταρίες έχουν φορτιστεί στο 100% αρχίζουν να ξεφορτιζοντσι μόνες τους;
|
|
|
Post by petersea on Aug 21, 2018 8:40:24 GMT 2
Ναι, καλό είναι να του κάνεις πλήρη φόρτιση λίγο πριν την πτήση έτσι θα γλυτώσεις και κύκλους φόρτισης της μπαταρίας, επίσης να έχεις υπόψη σου στους 20 κύκλους φόρτισης στο μενού της μπαταρίας στης ρυθμίσεις θα δεις θα σου βγάλει ένα ερωτηματικό, εκεί θέλει μία διαδικασία που χρειάζεται προσοχή, το γνωρίζεις αυτό;
|
|
|
Post by kosmasdel on Aug 21, 2018 18:20:34 GMT 2
Ναι, καλό είναι να του κάνεις πλήρη φόρτιση λίγο πριν την πτήση έτσι θα γλυτώσεις και κύκλους φόρτισης της μπαταρίας, επίσης να έχεις υπόψη σου στους 20 κύκλους φόρτισης στο μενού της μπαταρίας στης ρυθμίσεις θα δεις θα σου βγάλει ένα ερωτηματικό, εκεί θέλει μία διαδικασία που χρειάζεται προσοχή, το γνωρίζεις αυτό; Όχι πρώτη φορά το ακούω
|
|
|
Post by petersea on Aug 21, 2018 22:25:27 GMT 2
Ναι, καλό είναι να του κάνεις πλήρη φόρτιση λίγο πριν την πτήση έτσι θα γλυτώσεις και κύκλους φόρτισης της μπαταρίας, επίσης να έχεις υπόψη σου στους 20 κύκλους φόρτισης στο μενού της μπαταρίας στης ρυθμίσεις θα δεις θα σου βγάλει ένα ερωτηματικό, εκεί θέλει μία διαδικασία που χρειάζεται προσοχή, το γνωρίζεις αυτό; Όχι πρώτη φορά το ακούω Εάν προσέξεις στην φωτό έχει ένα πορτοκαλί στρογγυλό σήμα με ένα θαυμαστικό μέσα , αυτό στο βγάζει στους 20 κύκλους φόρτισης , όταν λοιπόν στο βγάλει θα πετάξεις και όταν η μπαταριά φτάσει στο 15% θα το προσγειώσεις δεν θα το σβήσεις βγάλε τους έλικες καλού κακού και αστό να σβήσει μόνο του , προσοχή σε αυτό το σημείο μην πατήσεις το κουμπί της μπαταριάς για κανένα λόγο μέχρι να τελείωση η επόμενη φόρτιση , όταν σβήσει αστή λίγο να κρυώσει και φόρτισε την φουλ το ξανά λέω μέχρι να τελειώσει όλη η διαδικασία μην πατήσεις το κουμπί της μπαταριάς , το θαυμαστικό πολύ πιθανόν να στο βγάζει ανά 20 κύκλους
|
|
|
Post by kosmasdel on Aug 21, 2018 22:50:30 GMT 2
Εάν προσέξεις στην φωτό έχει ένα πορτοκαλί στρογγυλό σήμα με ένα θαυμαστικό μέσα , αυτό στο βγάζει στους 20 κύκλους φόρτισης , όταν λοιπόν στο βγάλει θα πετάξεις και όταν η μπαταριά φτάσει στο 15% θα το προσγειώσεις δεν θα το σβήσεις βγάλε τους έλικες καλού κακού και αστό να σβήσει μόνο του , προσοχή σε αυτό το σημείο μην πατήσεις το κουμπί της μπαταριάς για κανένα λόγο μέχρι να τελείωση η επόμενη φόρτιση , όταν σβήσει αστή λίγο να κρυώσει και φόρτισε την φουλ το ξανά λέω μέχρι να τελειώσει όλη η διαδικασία μην πατήσεις το κουμπί της μπαταριάς , το θαυμαστικό πολύ πιθανόν να στο βγάζει ανά 20 κύκλους Επαναλαμβανω για να δω αν το καταλαβα σωστα. Στο 15% το προσγειώνω, βγαζω ελικες (δεν πειραζει αυτο; ) και αφηνω ανοιχτα μοτέρ μεχρι να σβησει. Αφηνω μπαταρια να κρυώσει και φορτίζω έως 100% χωρίς διακοπή και χωρίς να πατησω το κουμπι της μπαταρίας (δεν εχει και νοημα βέβαια να το πατήσω οταν φορτιζει). Αυτο ειναι σαν καλιμπραρισμα της μπαταριας;
|
|
|
Post by petersea on Aug 21, 2018 23:16:18 GMT 2
Αφού το έχεις προσγειώση τα μοτέρ πλέον δεν γυρίζουν για να μην γίνει κανένα ατύχημα βγάζεις τους ελικες, το drone παραμένει ανοικτό μέχρι να σβήσει μόνο του ας το έχεις σε ένα δροσερό μέρος του σπιτιού, ανοικτό παραμένει το drone, με το κουμπί την έχουν πατήσει αρκετοί και βγαίνει η μπαταρία of, μπορεί να το πατήσεις κατά λάθος όταν την βγάζεις πρόσεχε, αυτά που σου λέω τα αναφέρει όταν βγάλει το θαυμαστικό όχι όμως τόσο αναλυτικά, θεωρείται έξυπνη μπαταρία και χρειάζεται αυτή η διαδικασία για την σωστή λειτουργία της,όλοι μαθαίνουμε σιγά σιγά καλά τα κατάλαβες
|
|
|
Post by kosmasdel on Aug 25, 2018 20:02:52 GMT 2
Ποια ειναι η διαφορα μεταξυ pal και ntsc στις ρυθμίσεις της κάμερας και ποια προτιμαμε;
|
|
|
Post by petersea on Aug 26, 2018 18:43:17 GMT 2
Ποια ειναι η διαφορα μεταξυ pal και ntsc στις ρυθμίσεις της κάμερας και ποια προτιμαμε; pal 50 HZ ntsc 60 HZ ΤΟ pal έχει περισσότερη ανάλυση και λιγότερα HZ το ntsc το ανάποδο νομίζω οι διαφορές είναι μικρές στο βίντεο που θα πάρεις, δοκίμασε και τα δύο να δεις τι σου αρέσει πιο πολύ.
|
|
|
Post by kosmasdel on Aug 31, 2018 17:49:19 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Aug 31, 2018 19:08:29 GMT 2
Ναι, με U3 θα βελτιωθεί σημαντικά η ταχύτητα και δεν θα έχεις σπασίματα στο liveview. Χρησιμοποιώ μια Mixza U3 64GB Class 10 (αυτήν: www.gearbest.com/memory-cards/pp_402474.html?lkid=10866941) που την είχα βρει σε προσφορά (δεν στην συστήνω στην τωρινή της τιμή), αλλά έχω και αυτήν που έβαλες παραπάνω η οποία δουλεύει και αυτή άψογα (πάρε την Samsung).
|
|
|
Post by kosmasdel on Aug 31, 2018 20:36:56 GMT 2
Ναι, με U3 θα βελτιωθεί σημαντικά η ταχύτητα και δεν θα έχεις σπασίματα στο liveview. Χρησιμοποιώ μια Mixza U3 64GB Class 10 (αυτήν: www.gearbest.com/memory-cards/pp_402474.html?lkid=10866941) που την είχα βρει σε προσφορά (δεν στην συστήνω στην τωρινή της τιμή), αλλά έχω και αυτήν που έβαλες παραπάνω η οποία δουλεύει και αυτή άψογα (πάρε την Samsung). Sorry αν βγαίνω Offtopic. Υπάρχουν και ακόμα γρηγορότερες κάρτες που μπορώ να κοιτάξω εκτός από την ανωτέρω Samsung; Για 64gb πάντα.
|
|
|
Post by thomas on Aug 31, 2018 23:20:32 GMT 2
|
|
|
Post by dream_master on Sept 6, 2018 14:07:24 GMT 2
να ρωτησο κατι γιατι αρχιζω και ξεχναω τοσο καιρο που δεν πεταξα το mi. Τη αποσταση την μετραει απο το σημειο που σηκωθηκε η απο το RC? Δηλαδη αν το εχω στα 100 μετρα και περπαταω προς το σκαφος η αποσταση θα μειωθει η θα μεινει η κανονικη?
|
|
|
Post by Frontier on Sept 6, 2018 14:30:08 GMT 2
να ρωτησο κατι γιατι αρχιζω και ξεχναω τοσο καιρο που δεν πεταξα το mi. Τη αποσταση την μετραει απο το σημειο που σηκωθηκε η απο το RC? Δηλαδη αν το εχω στα 100 μετρα και περπαταω προς το σκαφος η αποσταση θα μειωθει η θα μεινει η κανονικη? Η απόσταση αφορά το χειριστήριο και το αεροσκάφος. Η μέτρηση της απόστασης γίνεται με την λογαριθμοποίηση της ένδειξης RSSI, που εκφράζει την ισχύ σήματος εκπομπής από το R/C στο αεροσκάφος.
|
|
|
Post by dream_master on Sept 7, 2018 2:10:42 GMT 2
Σημερα επαθα το εξης¨, ειπα μετα απο 3 εβδομαδες να παω να πεταξω το Mi drone φορτιζω κανονικα μπαταρια σκαφους & RC και παω εξω απο την πολη και το σηκωνω . βλεπω τα κελια για κανα 2 λεπτο μια χαρα τιποτα το ασυνιθηστο. ο καιρος 26 βαθμους με αερακι. το βαζω λιγο σε atti mode το ξαναγυρναω σε gps και φευγω καρφι πανω απο τα χωραφια φτανω 4200 χαλαρα, και αρχιζω και γυρναω. στο 25% και ενω ημουν 70 μετρα αποσταση πριν το προσγειωσω μου κανει βουτια απο το 25% στο 0% και λεω αμαν τον ηπιαμε κλαρινο τωρα . αρχιζη μου πεταει μηνυματα για υψηλη θερμοκρασια μπαταριας και για damage. το πηγα πανω απο κατι χορτα μηπως σωσω τιποτα αν σβηση και δεν προλαβω και στα 2 μετρα εκανε πολυ γρηγορη καθοδο ( τελικα δεν εσβησε ) και επεσε στα χορτα ομαλα και τουμπαρε με τους ελικες προς τα κατω. Ζημιες δεν ειχα ουτε καν γρατσουνιες . Στο καπακι το σβηνω παω να βγαλω την μπαταρια, και να μην βγαινει με τιποταα μιλαμε . ειχε ψιλοφουσκοση και δεν εβγαινε με τιποτα. πηγα μετα σπιτι και αφου την αφησα να ηρεμηση καταφερα και την εβγαλα και τσουρουφλιζε! την εβαλα μετα μπροστα σε ενα μικρο ανεμιστιρακι να την κρυωση και μετα απο ωρες την δοκιμασα να την φορτισω και αναβαν εναλαξ μια τα 2 δεξια led , μια τα 2 αριστερα led και δεν φορτιζε. την εβαλα στο σκαφος να δο τα κελια , τα κελια μια χαρα ολα αλλα η μπαταρια στο 0% και κατεγραψε 1 undervoltage. Τσπ ειδα ενα βιντεο που βγαζει το πλαστικο κουμπωμα απο την πλακετα της μπαταριας και ετσι ξεμπλοκαρι και φορτιζει , και οντως δουλεψε και φορτισε κανονικα. Τωρα ειδα και τα κελια ειναι ενταξει αλλα μου βγαζει μηνυμα battery damage , cannot use any more.
vako ακατανομαστε με εφαγεςςς αχαχαχαχαχαχααχ.
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Sept 7, 2018 5:56:14 GMT 2
πόσους κύκλους φόρτισης έχει η μπαταρία?
|
|
|
Post by dream_master on Sept 7, 2018 10:56:41 GMT 2
πόσους κύκλους φόρτισης έχει η μπαταρία? 65 ειναι αυτη που εχω απο την πρωτη μερα που ηρθε μαζι με το drone. εχω κανει 260km με την συγκεκριμενη την εχω πανω απο 1 χρονο
|
|
|
Post by dream_master on Sept 7, 2018 12:15:17 GMT 2
Στο flight log δειχνει οτι ανεβασε 78 βαθμους η μπαταριααα, χααχαχαχ ανετα εψηνα ομελετα πανω της. Η πλακα ειναι οτι την φορτισα τα κελια δειχνουν οκ αλλα βγαζει μηνυμα damage cannot use any more.
|
|
|
Post by 2004020013 on Sept 7, 2018 12:16:36 GMT 2
Πού την είχες αποθηκευμένη την μπαταρία 3 βδομάδες που δε την χρησιμοποιούσες;
|
|
|
Post by dream_master on Sept 7, 2018 12:28:33 GMT 2
σε θερμοκρασια 20 βαθμων σε δωματιο μεσα στην τσαντα με 50% φορτιο μεσα
|
|
|
Post by 2004020013 on Sept 7, 2018 13:06:45 GMT 2
Περίεργο τότε
|
|
|
Post by dream_master on Sept 7, 2018 14:01:29 GMT 2
ε ενταξει του ιπια λιγο το αιμα σε atti mode ειναι η αληθεια γιαυτο αναψε η καημενη
|
|