|
Post by 2004020013 on Jun 30, 2018 16:44:58 GMT 2
1) πρέπει να φορτίζεις τηνπαραρια αφού κρυώσει πρώτα. Για καλύτερη διάρκεια ζωής. Περίπου μισή ώρα μετά την πτήση 2) η θερμοκρασία μπαταρίας εμένα μου φτάνει συνήθως 42 βαθμούς αν θυμάμαι καλά. Αλλά μην φοβασαι. Άλλα πράγματα πρέπει να κοιτάς. 3) μη σε φοβίζει καθόλου Μάλιστα, κατάλαβα. Τα κελιά τα κοιτάω ας πούμε 2-3 φόρες κατά την διάρκεια της πτήσης.. Επίσης λέω να το πετάξω πάνω από θάλασσα σημερα, αλλά ρε παιδιά φοβάμαι... Θέλει προσοχή αλλά μη φοβάσαι
|
|
|
Post by arhimidis64 on Jun 30, 2018 22:50:08 GMT 2
Μάλιστα, κατάλαβα. Τα κελιά τα κοιτάω ας πούμε 2-3 φόρες κατά την διάρκεια της πτήσης.. Επίσης λέω να το πετάξω πάνω από θάλασσα σημερα, αλλά ρε παιδιά φοβάμαι... Θέλει προσοχή αλλά μη φοβάσαι Προσοχή στα κελιά ή όταν πετάς πάνω από θάλασσα γενικά; Και τι ακριβώς να προσέχω και πότε;
|
|
gio
New Member
|
Post by gio on Jul 2, 2018 7:27:00 GMT 2
Έτοιμοι για τοποθέτηση (External Adaptor + 18650 batteries)
καλημέρα και καλές πτήσεις σε όλους !
|
|
|
Post by dream_master on Jul 7, 2018 18:25:17 GMT 2
Ενα καινουργιο βιντεακι με Xiaomi Mi 4k κυνηγωντας ενα intercity τρενο. Σε gps mode δεν ειχα καμια ελπιδα να το φτασω παρα μονο οταν το γυρισα σε atti mode μονο τοτε μπορουσα να το κοντράρω καπως! Στo flight log της πτησης ειδα οτι σε atti mode εφτασε και τα 23 m/s ταχυτητα καπια στιγμη , δηλαδη 82km/h! Για πρωτη φορα μου εβγαλε μυνημα στο app temperature sensor is too high , please close the drone. και το σκαφος εκλεινε μονο του. Μαλλον αναψε γιατι το ειχα ανοιχτο για κανα 20 λεπτο για να προλαβω να το απογειωσω μολις περασει το τρενο.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 7, 2018 22:42:10 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Jul 15, 2018 10:14:53 GMT 2
Νέο μικρό σε μέγεθος (0.2MB) firmware update για το Mi 4K: αλλαγές στην NFZ. Καμία αλλαγή για την Χίο (λογικά και για την υπόλοιπη Ελλάδα).
|
|
|
Post by dream_master on Jul 15, 2018 16:34:12 GMT 2
σημερα επιασα τελικη με το xiaomi. 26m/s δηλαδη 94km/h και βαρεσε κοφτη .
|
|
|
Post by thomas on Jul 17, 2018 23:02:07 GMT 2
Ενα καινουργιο βιντεακι με Xiaomi Mi 4k κυνηγωντας ενα intercity τρενο. Σε gps mode δεν ειχα καμια ελπιδα να το φτασω παρα μονο οταν το γυρισα σε atti mode μονο τοτε μπορουσα να το κοντράρω καπως! Στo flight log της πτησης ειδα οτι σε atti mode εφτασε και τα 23 m/s ταχυτητα καπια στιγμη , δηλαδη 82km/h! Για πρωτη φορα μου εβγαλε μυνημα στο app temperature sensor is too high , please close the drone. και το σκαφος εκλεινε μονο του. Μαλλον αναψε γιατι το ειχα ανοιχτο για κανα 20 λεπτο για να προλαβω να το απογειωσω μολις περασει το τρενο. τρομερο βιντεο φιλε μ!μπραβο σου!σκυλι το xiaomi...!!πηραν φωτια τα μοτερ...!!
|
|
|
Post by dream_master on Jul 18, 2018 0:43:45 GMT 2
ευχαριστω θωμα
|
|
|
Post by reborn on Jul 20, 2018 22:02:12 GMT 2
Καλησπέρα στην ομάδα,σε ποια περίπτωση το drone ντριφταρει; σήμερα είχα πτήση σε μέρος που έχω πετάξει περίπου δέκα φορές χωρίς πρόβλημα(μόνο μικρή αστάθεια στο μισό μέτρο) και όταν το ανέβαζα ψηλά ήταν οκ η πολλές φορές έκανα calibration στην πυξίδα, σήμερα λοιπόν ήταν ανεξέλεγκτο και έφευγε προς μια κατεύθυνση χωρίς να μπορώ να το ελέγξω με αποτέλεσμα να σπάσω τον έναν έλικα. Γύρω υπήρχαν μεταλλικά αντικείμενα σε ακτίνα πέντε μέτρων και ακριβώς απο πάνω κολόνα της ΔΕΗ τι πιστεύετε πως συνέβη; έπρεπε να κάνω πάλι calibration?(απο οτι είδα στο flight log είχε βρει μόνο 12 δορυφόρους ενώ θυμάμαι πως έλεγε 17 και είχε μπει για κάποιο λόγο μόνο του σε ΑTΤΙ) ευχαριστώ
|
|
|
Post by dream_master on Jul 20, 2018 23:57:05 GMT 2
ανεξελεκτο φευγει οταν δεν ακουει σε καμια εντολη των sticks. Στην περιπτοση σου εχασε για καπιον λογο τους δορυφορους και μπηκε σε ΑΤΤΙ mode και γιαυτο τον λογο ντριφταριζε, αλλα παλι ειχες τον ελενχο του σκαφους. compass calibration εκανες καθε φορα που πετουσες?
να φανταστω οτι ειναι το πρωτο σου drone και δεν εχεις ξαναπεταξει καπιο αλλο σε menual ή τουλαχιστον alti mode?
|
|
|
Post by reborn on Jul 21, 2018 2:16:41 GMT 2
Καλησπέρα, όχι δεν είναι το πρώτο μου έχω μια βασική εμπειρία με drone χωρίς GPS θέλω να ρωτήσω πως μπορεί να μπει αυτόματα σε ATTI MODE; αν δεν είχε βρει αρκετούς δορυφόρους έπρεπε να με αφήσει να το σηκώσω;η σε περίπτωση που η πυξίδα δεν ήταν σωστά ρυθμισμένη δεν έπρεπε πάλι να μου εμφανίσει κάποιο μήνυμα;
|
|
|
Post by dream_master on Jul 21, 2018 3:00:30 GMT 2
compass calibration δεν θα κανεις συνεχεια εκτος αν στο ζητηση ή φυγεις πολυ μακρια απο το σημειο που πεταξες τελευταια φορα. Σε atti mode μπορει να μπει αυτοματα, εφοσον χασει τους δορυφορους βγαινει απο gps mode και μπαινει σε atti mode αυτοματα.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 21, 2018 9:11:19 GMT 2
Καλησπέρα στην ομάδα,σε ποια περίπτωση το drone ντριφταρει; σήμερα είχα πτήση σε μέρος που έχω πετάξει περίπου δέκα φορές χωρίς πρόβλημα(μόνο μικρή αστάθεια στο μισό μέτρο) και όταν το ανέβαζα ψηλά ήταν οκ η πολλές φορές έκανα calibration στην πυξίδα, σήμερα λοιπόν ήταν ανεξέλεγκτο και έφευγε προς μια κατεύθυνση χωρίς να μπορώ να το ελέγξω με αποτέλεσμα να σπάσω τον έναν έλικα. Γύρω υπήρχαν μεταλλικά αντικείμενα σε ακτίνα πέντε μέτρων και ακριβώς απο πάνω κολόνα της ΔΕΗ τι πιστεύετε πως συνέβη; έπρεπε να κάνω πάλι calibration?(απο οτι είδα στο flight log είχε βρει μόνο 12 δορυφόρους ενώ θυμάμαι πως έλεγε 17 και είχε μπει για κάποιο λόγο μόνο του σε ΑTΤΙ) ευχαριστώ Καλωσήρθες στην παρέα. Το ότι πέταξες στο μέρος αυτό τις προηγούμενες φορές χωρίς πρόβλημα, δυστυχώς δεν σημαίνει ότι θα πετάς κάθε φορά. Από την περιγραφή σου - μεταλλικά αντικείμενα στα 5 μέτρα και καλώδια τις ΔΕΗ - μου κάνει παντελώς ακατάλληλο μέρος για πτήση λόγω ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών, πόσο μάλλον για καλιμπράρισμα πυξίδας. Η πυξίδα θα πρέπει να ρυθμίζεται μόνο σε ανοικτό χώρο, μακριά από μεταλλικά αντικείμενα και φορείς μαγνητικού πεδίου (καλώδια ρεύματος κλπ). Το Mi Drone όταν γυρνά σε ATTI mode βγάζει ένδειξη πάνω στην μπάρα μηνυμάτων (εκεί που λέει "Can take off"), αυτό που περιγράφεις μου κάνει περισσότερο σε παρεμβολή στην πυξίδα του αεροσκάφους παρά να το παρέσυρε ο αέρας σε ATTI mode. Έγραψες ότι δεν μπορούσες να το ελέγξεις, κάτι που συνηγορεί στην απώλεια προσανατολισμού κατεύθυνσης του flight controller: οι πυξίδες του αεροσκάφους προσδιόριζαν εσφαλμένα την κατεύθυνση (για την ακρίβεια πρέπει να υπήρχε διαρκής αλλαγή κατεύθυνσης), με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη πορεία. Δες το log της πτήσης μέσα από την εφαρμογή, από εκεί θα μάθουμε περισσότερα για το τι ακριβώς συνέβη. Όπως σου έγραψε και ο @dream_master, καλιμπράρισμα πυξίδας θα κάνεις μόνο σε ανοικτό χώρο και όχι συνέχεια (το firmware από πέρσι τον Ιούνη που το αγόρασα έχει εξελιχθεί και πλέον δεν χρειάζεται να καλιμπράρουμε κάθε φορά).
|
|
|
Post by corsair on Jul 21, 2018 18:21:09 GMT 2
Καλησπέρα,
πάνω που ετοιμαζόμουν για καλοκαιρινες εξορμήσεις με το MiDrone, προέκυψε θέμα και θα ηθελα τα φώτα σας αν έχετε καμια ιδεά. Το πρόβλημα: Gimbal Interfered by an obstacle ή καπως έτσι. Οταν αρχισω να το περιστρέφω αριστερα-δεξια, πχ για να παρει ενα πλάνο 360 μοιρων στατικο... ανευ ταχυτητας, μου πετά συχνα πυκνα το μυνημα και η κάμερα γυρίζει κοιτά το σκέλος προσγείωσης και επανέρχεται στην αρχικη της θεση.
Έλυσα το gimbal, κοιταξα μην τυχον και μαγκώνει κάπου, λίπανα το αξονάκι που επιτρέπει την κινηση της κάμερας να κοιτα πανω-κατω και ξανακουμπωσα. Καμια βελτίωση. Πιστευω πως το προβλημα μου βρίσκεται στον πρωτο αξονα (πανω πανω) που ελεγχει το αριστερα-δεξια αλλα δεν φαινεται να μπορει να ανοιξει ο μηχανισμος.
Παντως το gimbal ειναι εντελως ελευθερο στην κινηση του σε ολους τους αξονες και δεν εμποδιζεται καπως.
|
|
|
Post by reborn on Jul 21, 2018 19:38:00 GMT 2
Καλησπέρα στο flight log απο οτι είδα έλεγε κανονικά πως είναι σε GPS με σήμερα το πρωί πήγα σε άλλο μέρος του πριν την πτήση έκανα καλιμπραρισμα και πέταξα κανονικά,υπάρχει πρόβλημα κάθε φορά πριν την πτήση να κάνω καλιμπραρισμα για να είμαι σίγουρος;το έχω πάρει με φόβο μετά απο αυτο που έγινε και θέλω να είμαι σίγουρος αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως με άφησε να πετάξω κανονικά χωρίς να μου πει πως πρέπει να καλιμπραρω πυξίδα η στο πως υπάρχει κάποια παρεμβολή
|
|
|
Post by dream_master on Jul 21, 2018 20:20:59 GMT 2
Δεν υπαρχει λογος να κανεις συνεχεια καθε τρεις και λιγο compass calibration. Με θυμησες τωρα εναν στυ facebook που μπηκε και μας ειπε οτι ξοδευει το 50% Μπατιαρια λεχρι να το κανει calibration καθε φορα που πεταει. Εγω εχω να το κανω compass calib εδω και 8 μηνες!
|
|
|
Post by dream_master on Jul 22, 2018 15:15:56 GMT 2
Εχω φτασει τους 60 κυκλους στην μπαταρια και ενω περιμενα να μου βγαλει το (!) για να κανω ξανα την διαδικασια που το που το αφηνεις ανοιχτο στο 15% μεχρι να σβησει, δεν μου το εβγαλε καθολου και προχωρησε στους 61 κυκλους. Να το προσπερασω, η να το κανω εστω και αν δεν το εβγαλε?
|
|
|
Post by Frontier on Jul 22, 2018 22:05:46 GMT 2
Εχω φτασει τους 60 κυκλους στην μπαταρια και ενω περιμενα να μου βγαλει το (!) για να κανω ξανα την διαδικασια που το που το αφηνεις ανοιχτο στο 15% μεχρι να σβησει, δεν μου το εβγαλε καθολου και προχωρησε στους 61 κυκλους. Να το προσπερασω, η να το κανω εστω και αν δεν το εβγαλε? Αν δεν σου εμφανίσει μήνυμα για να κάνεις την διαδικασία, μην την κάνεις.
|
|
|
Post by arhimidis64 on Aug 4, 2018 11:11:49 GMT 2
Καλησπέρα και πάλι σε όλους! Όλα δόξα το θεό πάνε καλά με το drone. Σχεδόν δηλαδή, γιατί γύρω στα 870m με οπτική επαφή και σε ανοιχτό χώρο (πετάω σε παράλια) χάνω το σήμα της κάμερας, ενώ ακόμα το σήμα του τηλεχειριστηρίου είναι strong. Τις κεραίες τις έχω κατεβασμένες και το τηλεχειριστήριο στραμμένο προς το drone περίπου γιατί δεν ξέρω που ακριβώς είναι. Καμιά ιδέα; Επίσης έχω κάποια πολύ ωραία πλάνα που ακολουθώ σκάφη μέσα στην θάλασσα. Έκτος από youtube, που μπορώ να τα ανεβάσω για να τα μοιραστώ μαζί σας; Ευχαριστώ!
|
|
|
Post by dream_master on Aug 4, 2018 16:14:23 GMT 2
καλησπερα. Μπορεις να τα ανεβασεις και στο dailymotion αλλα το youtube ειναι το No1 που χρησιμοποιουν σχεδον ολοι. Τωρα αυτο που λες οτι στα 870 μετρα εχεις οπτικη επαφη ειναι αδυνατον, μετα τα 200 μετρα το πολυ το χανεις το σκαφος. Το live view το χανεις επειδη δεν στοχευεις σωστα με το RC το σκαφος. Αν κοιτα εστω λιγο στραβα με RC ειναι σιγουρο και αυτονοητο οτι θα χασεις το σημα.
|
|
|
Post by arhimidis64 on Aug 5, 2018 2:49:00 GMT 2
Όταν εννοώ οπτική επαφή, εννοώ ότι δεν υπάρχει το οποιοδήποτε εμπόδιο μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και του σκάφους. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω καν που είναι. Προσανατολίζομαι ξεκάθαρα από το live feed! Πως να στοχεύσω λοιπόν σωστά όταν δεν ξέρω που είναι;
|
|
|
Post by dream_master on Aug 5, 2018 13:27:06 GMT 2
Η φραση εχω οπτικη επαφη σημαινει οτι το βλεπεις με γυμνο ματι που ειναι! Αυτο που λες ειναι λαθος. Για πιον λογο δεν ξερεις που ειναι? Αν εσυ στοχευεις προς τον βορρα και αυτο παει προς νοτο δεν προκειτε να πας πανω απο 1000 μετρα ποτε.
|
|
|
Post by arhimidis64 on Aug 9, 2018 13:15:30 GMT 2
Έχεις δίκιο..το διατύπωσα λάθος μάλλον. Όχι ξέρω στο περίπου που είναι άλλα δεν ξέρω που είναι ακριβώς. Στοχεύω φυσικά προς το μέρος που είναι αλλά επειδή δεν το βλέπω δεν στοχεύω ακριβώς πάνω του.
|
|
|
Post by thomas on Aug 10, 2018 11:22:47 GMT 2
Πάνω κάτω από το στίγμα στο χάρτη θα καταλάβεις που βρίσκεται κ θα προσπαθήσεις να το στοχεύσεις!Δεν γνωρίζω αν στα xiaomi υπάρχει η επιλογή στόχος που σε βοηθά να ευθυγραμμιστεί το control με το πτηνό όπως στα dji!γνώμη μου πάντως τις κεραίες να τις έχεις όρθιες 90 μοίρες γτ δεν εκπέμπουν απο την άκρη της κεραίας
|
|
|
Post by arhimidis64 on Aug 10, 2018 12:11:16 GMT 2
Τις κεραίες τις έχω πάντα να κοιτάνε το έδαφος.
|
|
|
Post by thomas on Aug 10, 2018 13:25:28 GMT 2
ρίξε μια ματιά εδώ
|
|
|
Post by dream_master on Aug 10, 2018 14:18:54 GMT 2
Οι κεραιες στο xiaomi πρεπει να κοιτανε κατω για να εχεις καλη εμεβελεια.
|
|
|
Post by arhimidis64 on Aug 11, 2018 0:02:49 GMT 2
Δεν έχω κανένα απολύτως εμπόδιο ανάμεσα σε εμένα και το drone. Και όπως προείπα, τις κεραίες τις έχω να κοιτάνε προς το έδαφος, κάθετα δηλ σε σχέση με το χειριστήριο.
|
|
|
Post by kosmasdel on Aug 13, 2018 10:56:55 GMT 2
Καλημέρα! Σημερα ηθελα να κανω compass calibration και με πηρε αρκετη ωρα. Περιπου 20min ωσπου να γραψει success. Συνεχως εγραφε calibration failed. Τι μπορει να φταίει; Καθε ποτε συστηνετε να κανω calibration; πχ οταν αλλαζω πολη;
|
|