|
Post by Frontier on Mar 17, 2018 22:19:46 GMT 2
Καλησπέρα! Όταν έκανα την πρώτη πτήση τράβηξα ένα μικρό βίντεο, στις ρυθμίσεις της κάμερας είχα επιλέξει 4k και ntsc,σήμερα έκανα άλλη μια δοκιμή με 1080 και 100 frames με pal, όταν βλέπω το πρώτο βίντεο στο tablet κάνει ένα ψιλό πιξελιασμα στο δεύτερο βίντεο είναι πολύ πιο ισχνο φαίνεται μόνο σε κάγκελα και καλώδια, φταίει η ανάλυση του tablet θέλει κάποιο άλλο τρόπο πια είναι η γνώμη σας, ευχαριστώ!!! Το Mi Drone όταν γράφει βίντεο, η κάμερά του δημιουργεί δύο αρχεία: το ένα είναι το κανονικό βίντεο και το άλλο ένα χαμηλότερης ανάλυσης (720p) βίντεο (το ξεχωρίζεις από το μικρότερο μέγεθος αρχείου αλλά και το επίθεμα THM που έχει). Εάν αναπαράγεις το βίντεο μέσω της εφαρμογής, στην ουσία αναπαράγεις την χαμηλότερη ανάλυση και όχι το βίντεο της κανονικής ανάλυσης. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά στην ανάλυση μεταξύ της προεπισκόπισης (720p) και του κανονικού βίντεο, τόσο μεγαλύτερη είναι και η πιθανότητα εμφάνισης artifacts σε αυτήν (το πιξέλιασμα που λες). Δοκίμασε να δεις το 4Κ αρχείο απευθείας στο tablet σου, βάζοντας την microSD κάρτα του Mi Drone σε αυτό. Εάν το tablet σου έχει αρκετά ισχυρή κάρτα γραφικών, θα πρέπει να μπορεί να παίξεις το βίντεο χωρίς προβλήματα.
|
|
|
Post by petersea on Mar 17, 2018 22:38:45 GMT 2
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, το πρώτο βίντεο το ανέβασα στο tablet από την κάρτα Micro SD που είχα στην κάμερα του drone, το δεύτερο το έκανα download από την κάμερα στο tablet πριν το σβήσω, σε pal η ntsc πρέπει να τραβάμε αλήθεια;
|
|
|
Post by dream_master on Mar 18, 2018 1:55:22 GMT 2
Μια σημερινη φωτο μου
|
|
|
Post by Frontier on Mar 18, 2018 3:54:36 GMT 2
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, το πρώτο βίντεο το ανέβασα στο tablet από την κάρτα Micro SD που είχα στην κάμερα του drone, το δεύτερο το έκανα download από την κάμερα στο tablet πριν το σβήσω, σε pal η ntsc πρέπει να τραβάμε αλήθεια; Χρησιμοποιώ NTSC. Μια ανάλυση που είχα κάνει εδώ : www.facebook.com/groups/freedrone.gr/permalink/395659410858521
|
|
|
Post by petersea on Mar 18, 2018 8:14:28 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ! Τελικά το tablet σε 4k και 100fp από ότι κατάλαβα δεν τα παίζει σωστά, βρήκα και τα δύο αρχεία, και το laptop τα ίδια είναι αρχαίο πάνω από 10 χρόνια, θα τα δω πιστεύω σε ένα υπολογιστή που έχω με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, ευχαριστώ και πάλι!!!
|
|
anto
New Member
Οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν απο τα λάθη τους.Οι σοφοί άνθρωποι μαθαίνουν απο τα λάθη των άλλων....
|
Post by anto on Mar 18, 2018 13:35:47 GMT 2
καλημερα και παλι.τι γκινια ειναι αυτη.βγηκε κουπονι με 356.και απο ευρωπη.δηλαδη σε μια εβδομαδα σπιτι.εγω το παρηγγειλα 8/3 με 396 και θα ερθει και σε 2 μηνες απο οτι εχω καταλαβει.μπορω αραγε να κανω κατι;οχι για τα λεφτα, οσο για τον χρονο αναμονης.
|
|
|
Post by 2004020013 on Mar 18, 2018 18:07:35 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου. Είμαι άτυχος σήμερα. Βρήκα ένα ωραίο γήπεδο στην γειτονιά μου αλλά εκεί που λέγανε οι προγνώσεις καιρού για 2-3 μποφόρ, πήγα εκεί και σήκωνε ο αέρας ακόμα και κάτι σακιά. Είπα να το αφήσω. Δημοτικό στάδιο είναι . Παλιά παίζαμε μπάλα εκεί. Θα μου πει κανείς τίποτα αν το πετάω εκεί;
|
|
|
Post by dream_master on Mar 18, 2018 21:27:32 GMT 2
Ενα χθεσινο βιντεο μου απο την παραλια Θεσσαλονικης. Καπια πλανα βεβαια δεν μου βγηκαν λογω του αερα που ειχε 5bf με δυνατες ριπες, αλλα ενταξει κατι καναμε πιστευω.
|
|
|
Post by 2004020013 on Mar 18, 2018 22:31:54 GMT 2
Γεια σας παιδιά . Σήμερα παρατήρησα ότι τα waypoints και το tap fly, ενεργοποιούνται μόνο σε ακτίνα 500μ από την θέση του RC. Ισχύει ή κάνω κάτι λάθος ;
|
|
|
Post by dream_master on Mar 18, 2018 23:18:09 GMT 2
Γεια σας παιδιά . Σήμερα παρατήρησα ότι τα waypoints και το tap fly, ενεργοποιούνται μόνο σε ακτίνα 500μ από την θέση του RC. Ισχύει ή κάνω κάτι λάθος ; ναι εχουν περιορισμο 500 μετρα
|
|
|
Post by dream_master on Mar 19, 2018 15:37:30 GMT 2
Νεο update για flight controller σημερα, εγω παντως θα περιμενω να δω πως θα πει σε αλους πρωτα πριν το βαλω.
|
|
|
Post by 2004020013 on Mar 19, 2018 15:57:24 GMT 2
Νεο update για flight controller σημερα, εγω παντως θα περιμενω να δω πως θα πει σε αλους πρωτα πριν το βαλω. Ωωω τέλεια. Τι μπορεί να αλλάξει δηλαδή; Έχει κάποιος γνώμη;
|
|
|
Post by dream_master on Mar 19, 2018 16:17:21 GMT 2
λεει για βελτιστοποίηση της πτησεως του σκαφους, οπως και βελτιστοποίηση απογειωσης.
|
|
|
Post by petersea on Mar 20, 2018 0:35:15 GMT 2
|
|
|
Post by 2004020013 on Mar 20, 2018 0:42:29 GMT 2
Πολύ ωραίες φωτογραφίες. Από πού είναι; Δηλαδή θα έλεγες ότι είσαι ικανοποιημένος, εν τέλει, με τι update?
|
|
|
Post by petersea on Mar 20, 2018 0:55:07 GMT 2
Πολύ ωραίες φωτογραφίες. Από πού είναι; Δηλαδή θα έλεγες ότι είσαι ικανοποιημένος, εν τέλει, με τι update? οι φωτογραφίες είναι από την Αρτέμιδα Αττικής ακόμα δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα τις ρυθμίσεις της κάμερας, και σήμερα είχε συννεφιά και Αφρικανική σκόνη, το updated είναι το σημερινό τελευταίο δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα, αλλά εγώ είμαι και νέος στο σπορ να δούμε τι θα πουν και οι πιο έμπειροι!
|
|
|
Post by petersea on Mar 21, 2018 13:01:48 GMT 2
Καλημέρα! Πως θα μπορούσα να διορθώσω το θέμα με την κάρτα μνήμης που μου κόβει τα βίντεο σε 5 λεπτά, η κάρτα είναι SanDisk extreme pro 32gb u3 της έχω κάνει format σε exfat και σε fat 32 δεν πέτυχα όμως κάτι, ευχαριστώ!
|
|
|
Post by 2004020013 on Mar 21, 2018 13:04:01 GMT 2
Καλημέρα! Πως θα μπορούσα να διορθώσω το θέμα με την κάρτα μνήμης που μου κόβει τα βίντεο σε 5 λεπτά, η κάρτα είναι SanDisk extreme pro 32gb u3 της έχω κάνει format σε exfat και σε fat 32 δεν πέτυχα όμως κάτι, ευχαριστώ! Και η δικιά μου έτσι κάνει. Πιστεύω ότι είναι από την κάμερα και ο,τι κάρτα και να βάλεις, έτσι θα στα κάνει. Στυλ 5λεπτα. Δεν είναι κακό. Αφού έτσι κι αλλιώς θα χρησιμοποιηθεί πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο μετά. Τα κολλας όλα μαζί τα 5λεπτα, βάζεις και μια ωραία μουσική και είσαι κομπλέ
|
|
|
Post by tony3kala on Mar 21, 2018 15:34:27 GMT 2
Να σας ρωτήσω εσείς όταν κάνετε μια πτήση το δηλώνεται στην ΥΠΑ;
|
|
|
Post by engelo on Mar 21, 2018 15:41:46 GMT 2
Ναι κάθε πτήση δηλώνεται στην ΥΠΑ.. Αν δεν έχουμε σκοπό να πετάξουμε μετά τα 50μ τότε δεν δηλώνουμε τίποτε..
|
|
|
Post by Vako on Mar 21, 2018 18:05:13 GMT 2
Εγώ εκτός από την ΥΠΑ το δηλώνω και στην γυναίκα μου...χαχα Πέρα από την πλάκα εννοείται ότι παίρνω σχέδιο πτήσης εάν πετάω σε χώρο που μου δίνει πράσινο φως η ΥΠΑ αλλά δυσκολα να βρεις ελεύθερο πεδιο μιας και σχεδόν τα 2\3 της Αττικής είναι no fly zone...απλά προσέχω πάρα πολύ το υψομετρο όπου πετάω. Παντα κάτω από 100 μέτρα που και αν πάω..είναι το μόνο που τειρω με ευλάβεια... Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας..δύσκολο να τηρηθεί το 50 μέτρα πάνω εμπρός ή πίσω.
|
|
|
Post by 2004020013 on Mar 21, 2018 18:33:28 GMT 2
Εγώ πάντως θεωρώ τραγικό ότι πρέπει να ζητάμε άδεια από το υπουργείο πολιτισμού για να πετάμε (μέσα στα επιτρεπτά όρια που και αυτά τα θεωρώ γελοία) πάνω σε αρχαιολογικούς χώρους. Γιατί κύριοι; Οι χώροι αυτοί πρέπει να είναι δημόσια περιουσία. Την πληρώνουμε μέσω φόρων. Τι άδεια να πάρω ρε παπάρες πολιτικοί που φτιάχνετε τους νόμους όπως ναναι! Τι είναι τα 50 μέτρα!;!; Γελάει ο κόσμος.
|
|
anto
New Member
Οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν απο τα λάθη τους.Οι σοφοί άνθρωποι μαθαίνουν απο τα λάθη των άλλων....
|
Post by anto on Mar 22, 2018 14:55:47 GMT 2
παιδια καλησπερα.ξερει κανεις κανενα καλο προγραματακι,ελευθερο, για να φτιαχνουμε κανενα βιντεακι;
|
|
|
Post by Frontier on Mar 22, 2018 17:30:18 GMT 2
παιδια καλησπερα.ξερει κανεις κανενα καλο προγραματακι,ελευθερο, για να φτιαχνουμε κανενα βιντεακι; Όταν λες ελεύθερο, εννοείς ανοικτού κώδικα; Αν ναι, δες το openshot. Επίσης καλό και δωρεάν πρόγραμμα - όχι ανοικτού κώδικα - για Windows, είναι το VSDC Editor.
|
|
anto
New Member
|
Post by anto on Mar 22, 2018 18:08:28 GMT 2
ναι συγνωμη.εννοω να το κατεβαζεις δωρεαν στο internet.
|
|
anto
New Member
|
Post by anto on Mar 22, 2018 20:15:19 GMT 2
παιδια καλησπερα.πριν απο λιγο μου ηρθε αυτο.ξερει κανεις τι ειναι;παιζει δηλαδη αν βλεπω καλα να εχει φτασει γερμανια; .η παραγγελια εγινε 8/3 με priority line αλλα δυστυχως με τρενο.εχουν περασει δηλαδη 15 μερες.αρα τι γινεται;λετε;
|
|
|
Post by 2004020013 on Mar 22, 2018 20:20:57 GMT 2
παιδια καλησπερα.πριν απο λιγο μου ηρθε αυτο.ξερει κανεις τι ειναι;παιζει δηλαδη αν βλεπω καλα να εχει φτασει γερμανια; .η παραγγελια εγινε 8/3 με priority line αλλα δυστυχως με τρενο.ετσι ελεγε.αρα τι γινεται;λετε; View AttachmentΠερίεργο μού φαίνεται το trucking number.
|
|
anto
New Member
|
Post by anto on Mar 22, 2018 20:22:57 GMT 2
παιδια καλησπερα.πριν απο λιγο μου ηρθε αυτο.ξερει κανεις τι ειναι;παιζει δηλαδη αν βλεπω καλα να εχει φτασει γερμανια; .η παραγγελια εγινε 8/3 με priority line αλλα δυστυχως με τρενο.ετσι ελεγε.αρα τι γινεται;λετε; Περίεργο μού φαίνεται το trucking number. ειναι αυτο που μου εδωσε η gearbest.το εβαλα σε αυτο το site το aftership και μου ηρθε πριν λιγο αυτο το μηνυμα.......
|
|
|
Post by dream_master on Mar 22, 2018 20:30:14 GMT 2
αυτο ειναι Tracking number της UPS, να το βλεπεις απο το site της ups. και εγω μια φορα κατι που ειχα παρει απο Αγγλια ηρθε πολυ γρηγορα με UPS. Λογικα θα παραλαβεις απο Γενικη ταχυδρομικη , με αυτους συναργεζετε η ups.
|
|
|
Post by 2004020013 on Mar 22, 2018 20:31:55 GMT 2
Τυχερέ. Εγώ περίμενα 25 μέρες και πλήρωσα και τελωνείο. Ευτυχώς έτυχα σε φίλο και μού ζήτησαν μόνο 22€
|
|