|
Post by georgebozouris on Oct 12, 2017 18:52:14 GMT 2
Νομίζω ότι το πρόβλημα με το gimbal του Drone είναι ότι δεν κάνει καλή επαφή. Το έσφιξα με ένα δεματικο γύρω από σώμα δοκίμασα μια πτήση και ήταν μια χαρά. Βέβαια δεν το πήγα πολύ ψηλά γτ δεν έιχα μπαταρία. Θα πάω αύριο να τεστάρω καλύτερα..
|
|
|
Post by Frontier on Oct 12, 2017 19:59:29 GMT 2
Νομίζω ότι το πρόβλημα με το gimbal του Drone είναι ότι δεν κάνει καλή επαφή. Το έσφιξα με ένα δεματικο γύρω από σώμα δοκίμασα μια πτήση και ήταν μια χαρά. Βέβαια δεν το πήγα πολύ ψηλά γτ δεν έιχα μπαταρία. Θα πάω αύριο να τεστάρω καλύτερα.. Υποθέτω ότι η ασφάλεια στην βάση του gimbal - το στρογγυλό κομμάτι - έχει κλειδώσει στην θέση της (ένα μικρό χρυσαφί σημαδάκι πρέπει να είναι στην εμπρός μεριά της βάσης με τις φούσκες απόσβεσης).
|
|
|
Post by kostastripoli on Oct 13, 2017 16:16:46 GMT 2
σε ευχαριστω πολυ φιλε μολις τους το εστειλα κι εγω.. εσενα σου απαντησαν ή απλα το ειδες στο app? ποσο καιρο μετα εγινε η διορθωση? παντως ειδα οτι απο ολο τον κοσμο εχουν θεμα με τις nfz της fimi... ποια πςεριπτωση να πρωτοεξετασουν... Το πρώτο αίτημα που έστειλα ήταν αρχές Ιουλίου και η αλλαγή έγινε τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτέμβρη. μου απαντησαν την επομενη μερα απο την μερα αποστολης του μειλ, μου ειπαν να τους στειλω τις συντεταγμενες του nfz αλλα κ του σημειου που ειμαι μεσα στη nfz μαζι με το no account ωστε να μου την αποχαρακτηρισουν προσωρινα μεχρι να γινει update της nfz εντος διμηνου..
|
|
|
Post by nickpsar on Oct 13, 2017 19:58:59 GMT 2
Από τη χθεσινή μου πτήση. Παναγιά Κακαβιώτισσα στη Λήμνο
|
|
|
Post by NaGR on Oct 14, 2017 6:24:24 GMT 2
όσοι είχατε παραγγείλει μπαταρία απο gearbest και παραλάβατε, μήπως μπορείτε να πείτε τη μέθοδο αποστολής λέει στο ιστορικό παραγγελιών? προσοχή, όχι τι διαλέξατε κατά τη παραγγελία αλλά τι λέει στο ιστορικό. θα είναι κάτι της μορφής belgian post, netherland post ή παρεμφερές.
|
|
|
Post by Frontier on Oct 14, 2017 12:42:26 GMT 2
όσοι είχατε παραγγείλει μπαταρία απο gearbest και παραλάβατε, μήπως μπορείτε να πείτε τη μέθοδο αποστολής λέει στο ιστορικό παραγγελιών? προσοχή, όχι τι διαλέξατε κατά τη παραγγελία αλλά τι λέει στο ιστορικό. θα είναι κάτι της μορφής belgian post, netherland post ή παρεμφερές. Όλες οι μπαταρίες που πήρα από εκεί το τελευταίο 4μηνο ήταν με BPost (LVSxxxx).
|
|
|
Post by georgebozouris on Oct 16, 2017 13:33:37 GMT 2
Νομίζω ότι το πρόβλημα με το gimbal του Drone είναι ότι δεν κάνει καλή επαφή. Το έσφιξα με ένα δεματικο γύρω από σώμα δοκίμασα μια πτήση και ήταν μια χαρά. Βέβαια δεν το πήγα πολύ ψηλά γτ δεν έιχα μπαταρία. Θα Υποθέτω ότι η ασφάλεια στην βάση του gimbal - το στρογγυλό κομμάτι - έχει κλειδώσει στην θέση της (ένα μικρό χρυσαφί σημαδάκι πρέπει να είναι στην εμπρός μεριά της βάσης με τις φούσκες απόσβεσης). Δοκίμασα τελικά με το δεματικο και πάλι τα ίδια μου κάνει. Από ότι παρατήρησα το κάνει και πριν το σηκώσω.. Δεν βλέπει καθόλου το gimbal. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.. Να ανοίξω όλο το gimbal από την αρχή?
|
|
|
Post by Frontier on Oct 16, 2017 14:06:40 GMT 2
Υποθέτω ότι η ασφάλεια στην βάση του gimbal - το στρογγυλό κομμάτι - έχει κλειδώσει στην θέση της (ένα μικρό χρυσαφί σημαδάκι πρέπει να είναι στην εμπρός μεριά της βάσης με τις φούσκες απόσβεσης). Δοκίμασα τελικά με το δεματικο και πάλι τα ίδια μου κάνει. Από ότι παρατήρησα το κάνει και πριν το σηκώσω.. Δεν βλέπει καθόλου το gimbal. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.. Να ανοίξω όλο το gimbal από την αρχή? Βγάλε το δεματικό, βγάλε το gimbal από το τετρακόπτερο και μετά αποσύνδεσε την κάμερα από την διάταξη με τις πλαστικές φούσκες (στρίβεις το στέλεχος της κάμερας προς την κατεύθυνση με το εικονίδιο που έχει ανοικτό το λουκετάκι. Καθάρισε με αέρα όλες τις επαφές και ξανασύνδεσέ το. Εννοείται ότι κατά την φάση της αρχικοποίησης του gimbal - εκεί που κάνει τις δοκιμαστικές κινήσεις - θα πρέπει να μπορεί να περιστρέφεται ελεύθερα, διαφορετικά ο flight controller απομονώνει την κάμερα και τα μοτέρ του gimbal για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα.
|
|
|
Post by dream_master on Oct 17, 2017 0:00:39 GMT 2
στην τελευταια ενημερωση στο iphone που εβαλα το ios 11 (μονο και μονο για το screen record) οταν ενοιγω την εφαρμογη και παταω next δεν με παει κατευτιαν στις ριθμισης για τα δεδομενα και το hotspot. πριν με το παλιο ios με πηγαινε κανονικα οταν πατουσα next. τωρα αναγκαστηκα πρεπει να βγαινω απο την εφαρμογη και να μπαινω στις ρυθμισεις να ανοιγω το hotspot και μετα να ξαναμπαινω εφαρμογη και κατευτιαν κανει conecting. στην τελευταια πτηση χθες δεν μπορουσα να συνδεθω λογο κινητου ομως δεν εβγαζε με τιποτα την μπλε μπαρα του hotspot . τελικα το εκανα hard reset επιτοπου και μετα εστρωσε. Δεν νομιζω ομως οτι θα μου δημιουργηση θεμα αυτο που δεν προχωραει με το next. εχω κανει και πολλες πτησεις χωρις θεμα.
|
|
|
Post by engelo on Oct 17, 2017 8:07:15 GMT 2
Με ipad mini, με ios 11 απο τον Αυγουστο, ποτέ κανένα πρόβλημα.
Έχω βάλει την beta έκδοση και είχα μόνο θεματάκια με το screen recording. Μετά απο 2 updatesέστρωσε όμως....
|
|
|
Post by georgebozouris on Oct 17, 2017 15:53:20 GMT 2
Δοκίμασα όλα αυτά που έγραψες παραπάνω. Άνοιξα το gimbal το καθαρισα και πάλι τα ίδια.. Μου γράφει και αυτό κάποιες φορές N/A και πρέπει να το κλείσω και να το ανοίξω ξανά. Και τότε το βλέπει. Υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσω downgrade μήπως είναι firmware το πρόβλημα?
|
|
|
Post by Frontier on Oct 17, 2017 19:37:33 GMT 2
Δοκίμασα όλα αυτά που έγραψες παραπάνω. Άνοιξα το gimbal το καθαρισα και πάλι τα ίδια.. Μου γράφει και αυτό κάποιες φορές N/A και πρέπει να το κλείσω και να το ανοίξω ξανά. Και τότε το βλέπει. Υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσω downgrade μήπως είναι firmware το πρόβλημα? Μπορείς να το κάνεις και αυτό. Ποια ακριβώς είναι η έκδοση του firmware του gimbal που τρέχει τώρα στο αεροσκάφος; Για να γίνει το downgrade, στέλνεις μήνυμα (είτε μέσα από την εφαρμογή) ή e-mail στο support@fimi.com, τους δίνεις τον αριθμό Mi account που έχεις και τους ζητάς gimbal firmware downgrade. Θα σου περάσουν αυτόματα την παλαιότερη έκδοση την επόμενη φορά που θα συνδεθείς στην εφαρμογή (θα πρέπει να είσαι συνδεδεμένος στο internet για να κατεβάσει το firmware).
|
|
|
Post by dream_master on Oct 17, 2017 20:11:39 GMT 2
Συνδεσα πριν λιγο το σκαφος σπιτι να δω λιγο battery volts στα κελια, πρεπει να ψιλο εστρωσε η κατασταση γιατι δεν ειδα μεγαλυτερη διαφορα απο 0,03. Φτσικα μπορει να υπαρχει και διαφορα οταν ειναι σε πτηση , θα το δω αυριο με το καλο. μου εβγαλε και ενα update για NFZ κινας . Το εκανα και κατευτιαν 15 με 16 δορυφορους μεσα στο σπιτι.
|
|
|
Post by engelo on Oct 17, 2017 20:18:54 GMT 2
Ρε αδερφέ είναι ακόμα στραβό το gimball? ή είναι η ιδέα μου?
|
|
|
Post by engelo on Oct 17, 2017 20:19:23 GMT 2
Δεν ενεργοποιείς το grid ... για να δούμε.
|
|
|
Post by dream_master on Oct 17, 2017 21:36:57 GMT 2
οχι το τραπεζι εχει παρει μια κλειση , αχχαχαχ, engelo παντα ετσι μου το βγαζει, ενω ειναι στο εδαφος εχει παντα μια μικρη κλιση . αλλα οταν ειναι σε πτηση το διορθώνει αυτοματα μονο του αρκη να το πηγαινεις normal.
|
|
|
Post by engelo on Oct 17, 2017 21:45:00 GMT 2
Χαχαχαχααχ αντε ρε παλάβωσα !!!! χαχαχαχ
|
|
|
Post by NaGR on Oct 18, 2017 22:55:15 GMT 2
όταν πριν απο μερικές ημέρες κόπηκε η δυνατότητα αποστολής μπαταρίας απο gearbest παρατήρησα οτι το ίδιο είχε συμβεί και για Γερμανία, Σουηδία, Φιλανδία (μερικές που βρήκα τυχαία) τώρα όμως βλέπω οτι σε αυτές τις χώρες επανήλθε η επιλογή. έχουμε κανένα νεότερο για Ελλάδα?
|
|
|
Post by dream_master on Oct 18, 2017 23:25:55 GMT 2
όταν πριν απο μερικές ημέρες κόπηκε η δυνατότητα αποστολής μπαταρίας απο gearbest παρατήρησα οτι το ίδιο είχε συμβεί και για Γερμανία, Σουηδία, Φιλανδία (μερικές που βρήκα τυχαία) τώρα όμως βλέπω οτι σε αυτές τις χώρες επανήλθε η επιλογή. έχουμε κανένα νεότερο για Ελλάδα? ειπαν οτι θα ανοιξουν νεα μεθοδο αποστολης με καινουργιο μεταφορεα , οποτε αναμενουμε.
|
|
|
Post by lazapapa on Oct 21, 2017 15:27:03 GMT 2
Καλησπέρα στην παρέα, χθες μετά από αναμονή 25 ημερών παρέλαβα το drone (παραγγελία από gearbest). US Plug Το περίεργο ήταν ότι η συσκευασία δεν ήταν το κλασσικό άσπρο κουτί άλλα το drone ήταν μέσα στην καφέ κούτα και με φελιζόλ (όπως φαίνεται στις φώτο Είχε πάνω πάντως ζελατίνες στα διάφορα εξαρτήματα. Δεν φαίνεται να έχει σημάδια από προηγούμενη χρήση. Χθες πραγματοποίησα την πρώτη σύνδεση και έκανε το update Κανονικά και σήμερα το πρωί πραγματοποίησα την πρώτη πτήση. Πήγα στο γήπεδο σαν πρώτη φορά αλλά δεν μπορούσα να κάνω με τίποτα compass calibration λόγω παρεμβολών. Τελικά πήγα σε άλλο σημείο και πραγματοποίησα επιτυχώς την πτήση χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε ερώτηση προς την Gearbest για την συσκευασία πήρα την παρακάτω απάντηση: Dear Papadopoulos, Thank you for contacting Gearbest. Our website items are all origianl,in the international delivery, there may be inspected by custom office, please rest assure that the item is not a refurbished item. We will do our best to let you have a good shopping experience. Thank you for your understanding.
|
|
|
Post by Frontier on Oct 21, 2017 16:12:47 GMT 2
Έχει αλλάξει η Xiaomi την συσκευασία, ώστε να είναι λίγο μικρότερη για να είναι πιο εύκολη στην μεταφορά και να προστατεύει καλύτερα το αεροσκάφος (η αρχική χάρτινη συσκευασία - υπό συνθήκες - μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο gimbal μιας που δεν το ασφαλίζει επαρκώς).
Η πυξίδα του Mi 4K είναι αρκετά ευαίσθητη σε παρεμβολές, έχω εντοπίσει ότι εάν έχω κλειδιά πάνω μου (του αυτοκινήτου π.χ) δεν ολοκληρώνει το καλιμπράρισμα με τίποτα. Γιαυτό αφήνω μακριά κλειδιά, κινητά κλπ κατά το καλιμπράρισμα και εφόσον δω ότι δεν ολοκληρώνεται, απλά στρέφω το εμπρός μέρος του αεροσκάφους προς τον μαγνητικό Βορρά και ξαναδοκιμάζω οπότε ολοκληρώνεται η βαθμονόμηση της πυξίδας.
Με γεια και καλές πτήσεις.
|
|
|
Post by lazapapa on Oct 21, 2017 17:12:40 GMT 2
Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση.
|
|
|
Post by dream_master on Oct 21, 2017 19:29:24 GMT 2
Μαλλον μπερδεψες το μυνημα που σε εβγαλε για compass interfered please be careful of flight ; Αυτο το μυνημα βγαζει οταν υπαρχουν παρεμβολες στην πυξιδα και δεν σε αφηνει να οπλισεις τα μοτερ. Τελικα το calibration compass το εκανες σε αλλο σημειο και σου εγινε success η πεταξες ετσι;
|
|
|
Post by lazapapa on Oct 21, 2017 20:16:52 GMT 2
Σε άλλο σημείο έγινε επιτυχημένο το compass calibration. Στο αρχικό έβγαζε συνεχώς αποτυχία.
|
|
|
Post by dream_master on Oct 22, 2017 1:24:21 GMT 2
Μια ακομα χαμηλη πτηση με το mi drone
|
|
|
Post by Frontier on Oct 22, 2017 9:26:05 GMT 2
|
|
|
Post by dream_master on Oct 22, 2017 11:56:23 GMT 2
Αν αλαξεις συσκευη και μπεις κανονικα με το λογαριασμο σου γιατι μετα στην παλια συσκευη δεν εμφανιζει flight logs ? Κατευτιαν στο acount δεν πρεπει να αποθηκευονται αυτα;
|
|
|
Post by Vako on Oct 22, 2017 12:33:45 GMT 2
Πω ρε φιλε..παρεμβολες,παρεμβολες αλλα οπου και να βγεις εχεις ομορφιες.... Frontier δεν ζητας να μας παραχωρησουν το γηπεδακι που ολοι γνωριζουμε πια να κανουμε κανενα drone-event χαχαχα να τα απογειωσουμε ολοι ,ολα μαζι να δουμε πια θα πεσουν..απο τις παρεμβολες των σηματων χαχαχα?
|
|
|
Post by Frontier on Oct 22, 2017 12:42:36 GMT 2
Πω ρε φιλε..παρεμβολες,παρεμβολες αλλα οπου και να βγεις εχεις ομορφιες.... Frontier δεν ζητας να μας παραχωρησουν το γηπεδακι που ολοι γνωριζουμε πια να κανουμε κανενα drone-event χαχαχα να τα απογειωσουμε ολοι ,ολα μαζι να δουμε πια θα πεσουν..απο τις παρεμβολες των σηματων χαχαχα? Έλα Χίο και το κανονίζουμε
|
|
|
Post by dream_master on Oct 22, 2017 17:57:43 GMT 2
τελικα τα flight logs πρεπει να αποθηκευονται στην συσκευη απ'οτι καταλαβα. εκανα πριν λιγο restore το iphone μου λογο προβληματος του ios και τωρα που περασα ολες τις εφαρμογες που ειχα , στο mi drone app τα flight logs δεν υπαρχουν πια! το καλο ειναι οτι τα flight records μεινανε οπως ηταν.
|
|