|
Post by dream_master on Sept 28, 2017 15:46:21 GMT 2
ειδα και τους δικους μου ελικες πριν λιγο και εχουν καπια κενα οταν κουνιουντε, αυτο δεν ειναι που λεμε οτι θελουν ζυγισμα? Ο ενας εχει παραπανω απο τους αλλους τρεις. Αλαξα ελικα σε αυτον που εχει το περισσοτερο με εναν καινουργιο και εξαφανιστηκε το χαλαρομα που ειχε! Jello effect παντως ακομα δεν εχω, αν αφησω τις ελικες που εχουν προβλημα ετσι, μπορεινα εχω καμια πτωση ? Εδω ενα βιντεο που τραβηξα πριν λιγο.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 28, 2017 18:30:27 GMT 2
Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα με την πτήση σου.
|
|
|
Post by dream_master on Sept 28, 2017 23:30:00 GMT 2
σε αυτο το βιντεο δειχνει οτι βαζει ενα κοματι ζιλοτειπ και στρωνει το κενο που εχει ο ελικας. αξιζει να το κανουμε αυτο?
|
|
|
Post by Frontier on Sept 29, 2017 8:39:31 GMT 2
σε αυτο το βιντεο δειχνει οτι βαζει ενα κοματι ζιλοτειπ και στρωνει το κενο που εχει ο ελικας. αξιζει να το κανουμε αυτο? Και αυτή η λύση παίζει, δοκιμάζεις και βλέπεις.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 29, 2017 8:40:58 GMT 2
ευχαριστω για την απαντηση Μανο. κοιταζα πριν λιγο στο gearbest και ειδα οτι στο xiaomi mi 4k βαλανε κατηγοριες, CN PLUG + BUILT-IN BATTERY CN PLUG + EXTERNAL BATTERY και το αντιστοιχο σε US plug. Τι ακριβως διαφορες εχουν δεν καταλαβα. Δεν ξέρω, αλλά είναι ο ίδιος κωδικός προϊόντος. Έχω ρωτήσει, περιμένω απάντηση αλλά πιθανότατα είναι το ίδιο προϊόν. Είναι το ίδιο προϊόν - τουλάχιστον αυτό έγραψαν στο rcgroups - απλά έχει αλλάξει η συσκευασία του Mi 4K και πλέον η μπαταρία είναι σε εξωτερικό κουτί αντί να είναι μέσα στο κουτί του αεροσκάφους.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 29, 2017 9:49:42 GMT 2
Ενημερώθηκε το πρώτο μήνυμα του νήματος με σύνδεσμο αγοράς (προπαραγγελία) του Handheld Gimbal για το Mi 4K.
|
|
|
Post by NaGR on Sept 29, 2017 13:43:07 GMT 2
μου εμφανίστηκε update για την εφαρμογή στο playstore δεν την πέρασα ακόμα, αλλά λέει
|
|
|
Post by Frontier on Sept 29, 2017 14:23:31 GMT 2
μου εμφανίστηκε update για την εφαρμογή στο playstore δεν την πέρασα ακόμα, αλλά λέει Λογικά είναι η έκδοση - στα Αγγλικά - που είχε αναφερθεί εδώ: www.freedrone.gr/post/1034/threadv1.3.8.11 Android. Διόρθωσαν και το πρόβλημα με την διαρκή εμφάνιση αναβάθμισης για την ίδια έκδοση που ήταν εγκατεστημένη. Πρόσθεσαν επίσης δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης του gimbal - a'la DJI - νέα οθόνη ρύθμισης πυξίδας (με ένδειξη παρεμβολών - πολύ καλό αυτό), νέα επιλογή για reset της κάμερας. Η δυναμική NFZ υποθέτω ότι εφαρμόζει μια αντίστοιχη υλοποίηση με αυτή της DJI, όπου όσο πλησιάζεις προς το κέντρο της NFZ μειώνεται το επιτρεπόμενο ύψος.
|
|
|
Post by NaGR on Sept 29, 2017 14:49:51 GMT 2
to follow me απο ποια έκδοση και μετά είναι? νόμιζα οτι οι Κινέζοι το είχαν πάρει, και οτι στην τελευταία, που για μας είναι η 1.3.8.11, θα ήταν και αυτό.
|
|
gesvts
Junior Member
|
Post by gesvts on Sept 29, 2017 15:49:39 GMT 2
Πως ακριβώς λειτουργεί η ρύθμιση του gimbal δεν μπορώ να καταλάβω.
Sent from my MHA-L09 using Tapatalk
|
|
|
Post by Frontier on Sept 29, 2017 16:26:08 GMT 2
to follow me απο ποια έκδοση και μετά είναι? νόμιζα οτι οι Κινέζοι το είχαν πάρει, και οτι στην τελευταία, που για μας είναι η 1.3.8.11, θα ήταν και αυτό. Ακόμα δεν έχει follow me ούτε και το κινέζικο firmware. Δυστυχώς, η Lizzie.Zhou έπαψε να γράφει στο RCGroups και δεν έχουμε πια πληροφόρηση.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 29, 2017 16:27:58 GMT 2
Πως ακριβώς λειτουργεί η ρύθμιση του gimbal δεν μπορώ να καταλάβω. Εάν με το αυτόματο καλιμπράρισμα του gimbal παρατηρείς ότι η κάμερα εξακολουθεί να μην είναι απόλυτα επίπεδη, με την νέα επιλογή ρυθμίζεις την γωνία κλίσης της κάμερας στον άξονα roll κατά βούληση.
|
|
gesvts
Junior Member
|
Post by gesvts on Sept 29, 2017 16:33:21 GMT 2
Πως ακριβώς λειτουργεί η ρύθμιση του gimbal δεν μπορώ να καταλάβω. Εάν με το αυτόματο καλιμπράρισμα του gimbal παρατηρείς ότι η κάμερα εξακολουθεί να μην είναι απόλυτα επίπεδη, με την νέα επιλογή ρυθμίζεις την γωνία κλίσης της κάμερας στον άξονα roll κατά βούληση. Ναι όμως αυτό αλλάζει εν ώρα πτήσης. Δηλαδή απογειωνεσαι με επίπεδη εικόνα και βρίσκεσαι με στραβό ορίζοντα. Εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ούτε με τη νέα ρύθμιση. Επίσης στην νέα αυτή ρύθμιση, δεν δείχνει ταυτόχρονα την εικόνα της κάμερας, δεν κινείται εκείνη τη στιγμή που το πειράζεις επιτόπου το gimbal, οπότε γενικά το κάνεις χοντρικά, και στο περίπου. Επίσης κάνει κάποια αρκετά δευτερόλεπτα να γίνει επιτυχώς η διαδικασία με κάτι περίεργους ήχους στο gimbal. Ήλπιζα πως θα το κάνουν πιο εύκολο και απλό. Sent from my MHA-L09 using Tapatalk
|
|
|
Post by Frontier on Sept 29, 2017 18:02:45 GMT 2
Εάν με το αυτόματο καλιμπράρισμα του gimbal παρατηρείς ότι η κάμερα εξακολουθεί να μην είναι απόλυτα επίπεδη, με την νέα επιλογή ρυθμίζεις την γωνία κλίσης της κάμερας στον άξονα roll κατά βούληση. Ναι όμως αυτό αλλάζει εν ώρα πτήσης. Δηλαδή απογειωνεσαι με επίπεδη εικόνα και βρίσκεσαι με στραβό ορίζοντα. Εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ούτε με τη νέα ρύθμιση. Εκεί έχεις πρόβλημα στο gimbal και δεν διορθώνεται. Η επιλογή αυτή είναι για όταν είσαι στο έδαφος, για να ρυθμίσεις την απόκλιση που μπορεί να έχει το gimbal στον άξονα roll. Οι ήχοι που ακούγονται είναι από τα μοτέρ, ουσιαστικά διορθώνει το "σημείο 0" με μικρές κινήσεις.
|
|
|
Post by dream_master on Sept 29, 2017 18:32:12 GMT 2
τωρα μου θυμισεις τους θορυβους που ειχα στο δικο μου που εκανε που και που το gimbal. απο τοτε που το εριξα λιγο πεπιεσμενο αερα δεν το εκανε. Σημερα ειχα την πρωτη μου αποσυνδεση ,το πηγα πησω απο δεντρα φυσικα και κρηφτηκε γιαυτο και η αποσυνδεση.
|
|
|
Post by dream_master on Sept 29, 2017 19:54:00 GMT 2
το cell2 απο τα υπολοιπα εχει αρκετη διαφορα σε μενα, λετε να τα φτηση εν ωρα πτησης καμια μπαταρια?
|
|
|
Post by Frontier on Sept 29, 2017 20:24:29 GMT 2
Στην αρχή έχει κάποια αισθητή διαφορά, αλλά μετά είναι στα ίδια επίπεδα με τα υπόλοιπα (3.9xV).
Η διαφορά μπορεί να οφείλεται και σε λόγους πτήσης όπως και θερμοκρασίας: όσο η μπαταρία ξεφορτίζει (άρα ζεσταίνεται), τόσο βελτιώνεται η κατάσταση. Ξεκίνησες με θερμοκρασία μπαταρίας 24 βαθμούς Κελσίου (μόλις 4 πάνω από το απόλυτα ελάχιστο όριο των 20 βαθμών) και είναι λογικό να συμπεριφέρεται έτσι. Όσο πλησίαζες τους 30 βαθμούς - που είναι και η ιδανική θερμοκρασία - οι κυψέλες ισορροπούσαν.
Εκτιμώ ότι δεν θα έχεις θέμα, αλλά θα πρέπει να ξεκινάς το αεροσκάφος με πιο ζεστή την μπαταρία (το χειμώνα τις βάζω μέσα σε κάτι στρατιωτικές κάλτσες όταν φεύγω από το σπίτι, ώστε να είναι ζεστές έξω) και να μην την ζορίζεις (να μην πετάς γρήγορα/απότομα) μέχρι να πιάσει 26-29 βαθμούς.
|
|
|
Post by dream_master on Sept 29, 2017 20:47:35 GMT 2
ευχαριστω για την απαντηση frontier. σημερα εφερε ενας φιλος το ipad του , πηγα να κατεβασω την εφαρμογη αλλα οταν πατουσα αποκτηση - εγκατασταση, και με ξαναεβγαζε αποκτηση. Αυτο γιατι το κανει ξερετε?
|
|
|
Post by Frontier on Sept 30, 2017 7:43:46 GMT 2
ευχαριστω για την απαντηση frontier. σημερα εφερε ενας φιλος το ipad του , πηγα να κατεβασω την εφαρμογη αλλα οταν πατουσα αποκτηση - εγκατασταση, και με ξαναεβγαζε αποκτηση. Αυτο γιατι το κανει ξερετε? Κάποιο πρόβλημα στην εγκατάσταση του iOS ίσως, δεν είναι θέμα (λογικά) της εφαρμογής. Δοκίμασε να εγκαταστήσεις και κάποια άλλη εφαρμογή, μήπως είναι γενικό πρόβλημα. Στάλθηκε από το CW-Hi8-super μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|
|
Post by NaGR on Sept 30, 2017 16:53:23 GMT 2
έχουμε κανένα νεότερο κουπόνι για μπαταρία? φαντάζομαι μόνο το gearbest στέλνει πια Ελλάδα. έχει κάτσει σε κανέναν τελωνείο με το unregistered που αναγκαστικά παραγγέλνουμε?
το mi store Ελλάδας άνοιξε επίσημα στις 28/9, αν πιστέψω τα διαφημιστικά banner που μου έβγαιναν τις τελευταίες ημέρες. όποιος περάσει και δει να έχει πραγματάκια σχετικά με το drone καλό θα ήταν να ενημερώσει.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 30, 2017 17:07:52 GMT 2
έχουμε κανένα νεότερο κουπόνι για μπαταρία? Όχι, ισχύει το κουπόνι στο πρώτο μήνυμα του νήματος. 10 μπαταρίες συνολικά με αυτή την μέθοδο (όλες με bpost έρχονται) για γνωστούς, κανένα πρόβλημα. Απλά, δεν βάζεις πάνω από 1 τεμάχιο ανά παραγγελία.
|
|
|
Post by dream_master on Oct 1, 2017 13:30:10 GMT 2
το αεροσκαφος οταν εκτελει waypoints , την διαδρομη την περνει αποκλειστικα απο τους δορυφορους η και απο το RC? Για να μην σας μπερδεψω, πχ το σηκωνω μεσα σε πολη και του βαζω να εκτελεσει waypoints στα 300 μετρα αποσταση αυτο αν χασει το σημα σε RC την ωρα που εκτελη waypoints τι γινετε? Μπαινει αυτοματα σε RTH παλι? Αν θυμαμαι καλα στα waypoints εχει περιορισμο στα 500 μετρα ετσι δεν ειναι?
|
|
|
Post by Frontier on Oct 1, 2017 16:47:37 GMT 2
το αεροσκαφος οταν εκτελει waypoints , την διαδρομη την περνει αποκλειστικα απο τους δορυφορους η και απο το RC? Για να μην σας μπερδεψω, πχ το σηκωνω μεσα σε πολη και του βαζω να εκτελεσει waypoints στα 300 μετρα αποσταση αυτο αν χασει το σημα σε RC την ωρα που εκτελη waypoints τι γινετε? Μπαινει αυτοματα σε RTH παλι? Αν θυμαμαι καλα στα waypoints εχει περιορισμο στα 500 μετρα ετσι δεν ειναι? H αποστολή ανεβαίνει στο αεροσκάφος και εκτελείται από εκεί με τη χρήση του GPS, δεν εξαρτάται η εκτέλεσή της από την τηλεκατεύθυνση. Διατηρεί βέβαια επικοινωνία με την Τ/Κ, ώστε να ενημερώνει τον χειριστή και να υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσής της. Εάν χάσει επικοινωνία με την Τ/Κ κατά την εκτέλεση της αποστολής, νομίζω ότι συνεχίζει μέχρι την ολοκλήρωσή της και εφόσον εξακολουθεί να είναι αποσυνδεδεμένο από την Τ/Κ, τότε εκτελεί RTH.
|
|
|
Post by dream_master on Oct 1, 2017 17:44:47 GMT 2
Σημερα ο καιρος ητανε τελειος χωρις καθολου αερα και ειπα να το κανω και ενα range test. Εβαλα το Velocity στο 16m/s για γρηγορη επιστροφη και εφτασε εως 3.350 μετρα αρκετα γρηγορα,Στα 3.350 ειχα ακαριαια αποσυνδεση RC με σκαφος και ουτε live view. Δυστυχως δεν προλαβα να βγαλω screenshot στα 3.350 γιατι εκανε disconnect. Η πλακα ειναι οτι δεν μπηκε απευθειας σε RTH και εμεινε στην φαση του disconnection. Το αλλαζω σε χαρτη βλεπω το σκαφος ηταν σταματημενο στον αερα στα 3.350 μετρα. Τελικα μετα απο 1 λεπτο μπηκε σε RTH και επεστρεψε. Στα 3.100 οταν ξαναηρθε η εικονα και το σημα πειραματιστικα λιγο με τις θεσεις και των 2 κεραιων αλλα παλι μου εκανε αποσυνδεση. Τις κεραιες αποτι καταλαβα ειναι καλο να της εχουμε τερμα κατω.
|
|
|
Post by Vako on Oct 1, 2017 17:54:56 GMT 2
Ωραιος ο dream.... οταν γυρισες ποσο μπαταρια ειχες?
|
|
|
Post by dream_master on Oct 1, 2017 18:21:02 GMT 2
Ωραιος ο dream.... οταν γυρισες ποσο μπαταρια ειχες? 50% ειχα βαγγελη. Αν εξαιρεσης ομως οτι σταματουσα ανα διαστηματα και πειραματιζομουν με τις κεραιες + το οτι 1 λεπτο ημουν σταματημενος με disconnect , θα ειχα τουλαχιστον 60% μπαταρια οταν θα εφτανε ξανα σε εμενα.
|
|
|
Post by dream_master on Oct 1, 2017 18:23:23 GMT 2
80% ημουν στα 2.200
|
|
|
Post by Vako on Oct 1, 2017 18:28:04 GMT 2
Πολυ καλο ποσοστο και εχεις και ασφαλεια .... βελτιωνεται το σκαφος ολο και λιγοτερα ακουω προβληματα...θυμασαι τι γινοταν στην αρχη?
|
|
|
Post by dream_master on Oct 1, 2017 18:40:29 GMT 2
ναι στην αρχη γινοταν ενας ψιλοχαμος αλλα εμενα προς το παρον δεν μου εχει κανει κατι το ακραιο η ασχημο. επεισης δεν ξερω αν το ειχα και πιο ψηλα μηπως ειχε καλυτερο σημα αλλα δεν βαριεσαι καλα ειναι και 3.330 αφου καταφεραμε και πηραμε το ρεκορ απο τον πειρατη (H109S) ειμαστε απολυτα ευχαριστημενη. αχαχαχα ξεχασα να πω οτι με το που φτανω εξω απο την πολη και ξεκινω την διαδικασια , με το που ανοιγω την εφαρμογη μου πεταξε firm update αλλα πλεον μπορεις και το κανεις ignore.
|
|
|
Post by engelo on Oct 1, 2017 18:55:22 GMT 2
ΧΑΧΑΧ ωραίος !!!!
|
|