|
Post by Frontier on Sept 24, 2017 20:40:05 GMT 2
Κανένας balance charger δεν υπάρχει για τις μπαταρίες του mi drone ε? Όχι, όπως δεν υπάρχει και για τις μπαταρίες των DJI. Αυτές οι μπαταρίες περιλαμβάνουν κύκλωμα εξισορρόπησης, γιαυτό και δεν χρειάζονται τέτοιους φορτιστές.
|
|
gesvts
Junior Member
|
Post by gesvts on Sept 24, 2017 20:41:49 GMT 2
Κανένας balance charger δεν υπάρχει για τις μπαταρίες του mi drone ε? Όχι, όπως δεν υπάρχει και για τις μπαταρίες των DJI. Αυτές οι μπαταρίες περιλαμβάνουν κύκλωμα εξισορρόπησης, γιαυτό και δεν χρειάζονται τέτοιους φορτιστές. Είναι όμως το ίδιο ποιοτικό το κύκλωμα με της dji? Λέω μιας και είδα μερικές μπαταρίες με ειδοποιήσεις undervolt στο rcgroup. Για να δούμε.. Sent from my MHA-L09 using Tapatalk
|
|
|
Post by Frontier on Sept 24, 2017 21:54:30 GMT 2
Όχι, όπως δεν υπάρχει και για τις μπαταρίες των DJI. Αυτές οι μπαταρίες περιλαμβάνουν κύκλωμα εξισορρόπησης, γιαυτό και δεν χρειάζονται τέτοιους φορτιστές. Είναι όμως το ίδιο ποιοτικό το κύκλωμα με της dji? Λέω μιας και είδα μερικές μπαταρίες με ειδοποιήσεις undervolt στο rcgroup. Για να δούμε.. Sent from my MHA-L09 using Tapatalk Το ίδιο συμβαίνει και με τις μπαταρίες της DJI. Δεν πρέπει να χρησιμοποιεί κάποιος μπαταρίες με λιγότερο από 50% φορτίο σε πτήση, ιδανικά πρέπει να πετά κάνεις μόνο με πλήρως φορτισμενες μπαταρίες. Undervoltage μπορεί να μην καταστρέψει την μπαταρία αμέσως, αλλά αν αυτό συμβαίνει κατ επανάληψη θα έχει επίδραση στην ζωή της. Στάλθηκε από το X98 Air 3G(C9J6) μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|
|
Post by dream_master on Sept 24, 2017 22:53:01 GMT 2
Εχει φέρει η αντιπροσωπεία το 4k Drone ? και σε ποια τιμή? το εχει φερει ναι, το εχω δει σε φωτογραφια απο τα εγκαινια του καταστηματος της xiaomi στην Ελλαδα. Τωρα τιμη δεν ξερω ποσο θα το βαλουν. Απ'οτι θυμαμαι παντως εχει ανοιξει πιλοτικα και θα ειναι σε πληρη ετοιμοτητα το φθινοπωρο.
|
|
|
Post by Vako on Sept 25, 2017 9:35:44 GMT 2
Εχει φέρει η αντιπροσωπεία το 4k Drone ? και σε ποια τιμή? το εχει φερει ναι, το εχω δει σε φωτογραφια απο τα εγκαινια του καταστηματος της xiaomi στην Ελλαδα. Τωρα τιμη δεν ξερω ποσο θα το βαλουν. Απ'οτι θυμαμαι παντως εχει ανοιξει πιλοτικα και θα ειναι σε πληρη ετοιμοτητα το φθινοπωρο. Nai ετσι οπως τα λες ειναι..ειχε και drones μεσα αλλα δεν ειχε τιμη. Ηταν οντως σε πιλοτικη λειτουργεια..Θα περασω να ξαναρωτησω γιατι ειναι διπλα σπιτι μου και θα ενημερωσω, περι τιμων ,ανταλακτικων και service.
|
|
|
Post by engelo on Sept 25, 2017 9:37:07 GMT 2
Κράτα ομπρέλα !!! χααχαχ
|
|
|
Post by dream_master on Sept 26, 2017 0:32:42 GMT 2
εκανα σημερα την διαδικασια με την μπαταρια , ολα κομπλε , το μονο που προσεξα ειναι οτι πριν λιγο που το αναψα για λιγο για να δω τα battery info πηγα στα flight log και εχει flight log 4:30 λεπτων και δειχνει το βελος στην αιγυπτο παει αιθιοπια και μετα καρφι Ελλαδα. Παλι καλα που δεν κατεγραψε τα km στα flight record ! αχαχααχα
|
|
|
Post by Frontier on Sept 26, 2017 7:47:46 GMT 2
εκανα σημερα την διαδικασια με την μπαταρια , ολα κομπλε , το μονο που προσεξα ειναι οτι πριν λιγο που το αναψα για λιγο για να δω τα battery info πηγα στα flight log και εχει flight log 4:30 λεπτων και δειχνει το βελος στην αιγυπτο παει αιθιοπια και μετα καρφι Ελλαδα. Παλι καλα που δεν κατεγραψε τα km στα flight record ! αχαχααχα Είναι σύνηθες σε εσωτερικούς χώρους το GPS να καταγράφει τρελές τοποθεσίες ακόμα και αν εμφανίζει ένδειξη δορυφόρων. Χώρια που η πυξίδα τρελαίνεται...
|
|
|
Post by dream_master on Sept 26, 2017 12:13:54 GMT 2
Οντως οταν το ειχε στην αιγυπτο το βελος ειχε 0 δορυφορους, αλλα μολις επιασε μετα 10 ηρθε ελλαδα. Λες να ηταν καλο να κανω κανενα calib compass η δεν χρειαζετε?
|
|
|
Post by Frontier on Sept 26, 2017 13:04:05 GMT 2
Οντως οταν το ειχε στην αιγυπτο το βελος ειχε 0 δορυφορους, αλλα μολις επιασε μετα 10 ηρθε ελλαδα. Λες να ηταν καλο να κανω κανενα calib compass η δεν χρειαζετε? Δεν χρειάζεται, δεν πρόκειται να πετάξεις μέσα με GPS και πυξίδα.
|
|
|
Post by NaGR on Sept 26, 2017 18:04:31 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Sept 26, 2017 18:38:33 GMT 2
Το RTH ακυρώνεται είτε επαναφέροντας τον διακόπτη του χειριστηρίου στην αριστερή θέση ή μέσα από την εφαρμογή πατώντας το εικονίδιο επάνω στην μπάρα για ακύρωση. Βάση για tablet που μπορεί να εφαρμοστεί στο χειριστήριο του Mi 4K (με δύο δεματικά), είναι αυτή. Η συγκεκριμένη κάνει και για Mavic/Spark.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 27, 2017 13:12:19 GMT 2
Δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει εδώ - νομίζω το είχα γράψει "απέναντι" - απλά το ξαναγράφω για να το γνωρίζουμε: οι μπαταρίες του Mi 4K είναι LiHV όχι LiPo (κακώς τις αναφέρουμε ως τέτοιες), ως εκ τούτου θέλουν ειδική διαχείριση στην φόρτισή τους. Εφόσον κάποιος χρησιμοποιεί τον stock φορτιστή μαζί με το ενσωματωμένο κύκλωμα της μπαταρίας, δεν θα έχει κανένα απολύτως θέμα.
Το λέω γιατί με ρώτησαν κάποιοι στο κανάλι μου εάν μπορούν να χρησιμοποιήσουν balance charger για τη μπαταρία του Mi 4K (πως τους ήρθε αυτή η ιδέα από τη στιγμή που η μπαταρία είναι έξυπνη, δεν μπορώ να το καταλάβω). Η απάντηση είναι ΟΧΙ, γιατί αφενός ο φορτιστής θα πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί μπαταρίες LiHV (οι περισσότεροι κλώνοι iMax παρόλο που λένε υποστήριξη LiHV, δεν είναι τίποτε άλλο από LiPo με end voltage 4.35/cell) και αφετέρου δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα C είναι η μπαταρία του Mi 4Κ άρα υπάρχει κίνδυνος καταστροφής των κυψελών.
Για κάθε ενδιαφερόμενο.
|
|
|
Post by dream_master on Sept 27, 2017 13:27:16 GMT 2
εγω ηθελα να ρωτησο καιρο κατι σχετικα με την μπαταρια. Αμα δεν πεταξω για αρκετες μερες η μπαταρια θελει καπιοα ειδικη αποθηκευση? παντως για την ωρα την φορτιζω και την βαζω πανω στο σκαφος αλλα χωρις να την κουμπωσο. Μηπως ειναι λαθος?
|
|
|
Post by Frontier on Sept 27, 2017 14:05:21 GMT 2
εγω ηθελα να ρωτησο καιρο κατι σχετικα με την μπαταρια. Αμα δεν πεταξω για αρκετες μερες η μπαταρια θελει καπιοα ειδικη αποθηκευση? παντως για την ωρα την φορτιζω και την βαζω πανω στο σκαφος αλλα χωρις να την κουμπωσο. Μηπως ειναι λαθος? Οι "έξυπνες" μπαταρίες έχουν κύκλωμα που αποφορτίζει την μπαταρία - εφόσον δεν χρησιμοποιηθεί - μετά από κάποιες ημέρες (στα DJI το διάστημα αυτό είναι οριζόμενο από τον χρήστη, εκτός των μπαταριών του Spark). Ιδανικά, η μπαταρία πρέπει να φορτίζεται πλήρως την ημέρα της πτήσης και να μην αποθηκεύεται πλήρως φορτισμένη γιατί αυτό καταπονεί τις κυψέλες. Τις δικές μου τις αποφορτίζω (με μικρές πτήσεις) μέχρι το 50% οπότε και τις αποθηκεύω (ασφαλής αποθήκευση με πληρότητα 45%-55%, αν είναι κάτω από 30% τις πηγαίνω στο 50%).
|
|
|
Post by dream_master on Sept 27, 2017 14:25:53 GMT 2
ωραια δηλαδη οταν χειμωνιάσει θα την φοστισω μεχρι το 50%. εχει καμια σημασια αν θα την εχω κουμπωμενει στο σκαφος η οχι? λογικα καθε εβδομαδα θα θελει φορτισμα παλι μεχρι το 50% γιατι θα αποφορτιζετε ε?
|
|
|
Post by Frontier on Sept 27, 2017 14:32:17 GMT 2
ωραια δηλαδη οταν χειμωνιάσει θα την φοστισω μεχρι το 50%. εχει καμια σημασια αν θα την εχω κουμπωμενει στο σκαφος η οχι? λογικα καθε εβδομαδα θα θελει φορτισμα παλι μεχρι το 50% γιατι θα αποφορτιζετε ε? Όχι, δεν παίζει ρόλο αν είναι πάνω στο αεροσκάφος ή όχι. Δεν θέλει κάθε εβδομάδα φόρτιση, απλά βλέπεις - και φορτίζεις - όταν η στάθμη πέσει τόσο που να ανάβει σταθερά μόνο το ένα LED.
|
|
|
Post by dream_master on Sept 27, 2017 14:41:36 GMT 2
ευχαριστω για την απαντηση Μανο. κοιταζα πριν λιγο στο gearbest και ειδα οτι στο xiaomi mi 4k βαλανε κατηγοριες, CN PLUG + BUILT-IN BATTERY CN PLUG + EXTERNAL BATTERY
και το αντιστοιχο σε US plug. Τι ακριβως διαφορες εχουν δεν καταλαβα.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 27, 2017 17:21:35 GMT 2
ευχαριστω για την απαντηση Μανο. κοιταζα πριν λιγο στο gearbest και ειδα οτι στο xiaomi mi 4k βαλανε κατηγοριες, CN PLUG + BUILT-IN BATTERY CN PLUG + EXTERNAL BATTERY και το αντιστοιχο σε US plug. Τι ακριβως διαφορες εχουν δεν καταλαβα. Δεν ξέρω, αλλά είναι ο ίδιος κωδικός προϊόντος. Έχω ρωτήσει, περιμένω απάντηση αλλά πιθανότατα είναι το ίδιο προϊόν.
|
|
gesvts
Junior Member
|
Post by gesvts on Sept 27, 2017 19:01:08 GMT 2
|
|
|
Post by dream_master on Sept 27, 2017 19:08:24 GMT 2
τι θορυβο? τον εκανε εξ αρχης? στο λεω γιατι ολα εχουν μια περιεργη δονηση μαζι με ηχο.
|
|
gesvts
Junior Member
|
Post by gesvts on Sept 27, 2017 19:15:24 GMT 2
τι θορυβο? τον εκανε εξ αρχης? στο λεω γιατι ολα εχουν μια περιεργη δονηση μαζι με ηχο. Δόνηση ξέρω ναι, αλλά τον ήχο νομίζω δε τον έκανε από την αρχή. Δεν είμαι όμως 100% σίγουρος. Για να καταλάβετε, σβυριζει σαν το freex όταν του έδινες γκαζια. Ο frontier σίγουρα θα καταλάβει τι εννοώ. Sent from my MHA-L09 using Tapatalk
|
|
|
Post by Frontier on Sept 27, 2017 20:10:53 GMT 2
Ο ήχος δεν προέρχεται από τα μοτέρ, αλλά από τις έλικες. Αρχίζουν να παραμορφώνονται σταδιακά και θα θέλουν ζύγισμα/αλλαγή.
|
|
gesvts
Junior Member
|
Post by gesvts on Sept 27, 2017 20:13:03 GMT 2
Ο ήχος δεν προέρχεται από τα μοτέρ, αλλά από τις έλικες. Αρχίζουν να παραμορφώνονται σταδιακά και θα θέλουν ζύγισμα/αλλαγή. Ελπίζω να έχεις δίκιο φίλε frontier! Απορώ, που τα ξέρεις όλα αυτά. Μας έχεις σώσει όλους! Sent from my MHA-L09 using Tapatalk
|
|
|
Post by Frontier on Sept 27, 2017 20:21:57 GMT 2
Ο ήχος δεν προέρχεται από τα μοτέρ, αλλά από τις έλικες. Αρχίζουν να παραμορφώνονται σταδιακά και θα θέλουν ζύγισμα/αλλαγή. Ελπίζω να έχεις δίκιο φίλε frontier! Απορώ, που τα ξέρεις όλα αυτά. Μας έχεις σώσει όλους! Το παρατήρησα αρκετό καιρό τώρα και ειδικά όταν έβαζα τις έλικες μέσα στην τσάντα "χύμα" (πιέζονταν αρκετά). Αρχικά είδα και δονήσεις, μετά άκουγα και τον ήχο σφυρίγματος. Το Σάββατο πήρα το 2ο σετ μαζί μου, τις άλλαξα στο γήπεδο και ο θόρυβος εξαφανίστηκε. Έκανα 2 πτήσεις με φουλ μπαταρίες, στο ίδιο μέρος, μία με τις "σφυριχτρούλες" και μια με τις κανονικές. Ίδια επίπεδα θερμοκρασίας στα μοτέρ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω balance τις άλλες έλικες (λόγω του συστήματος ασφάλισής τους) και μάλλον με βλέπω να αγοράζω άλλο ένα σετ σε κάποια φάση.
|
|
|
Post by dream_master on Sept 27, 2017 20:22:17 GMT 2
Ο ήχος δεν προέρχεται από τα μοτέρ, αλλά από τις έλικες. Αρχίζουν να παραμορφώνονται σταδιακά και θα θέλουν ζύγισμα/αλλαγή. παραμορφωνονται οι ελικες ? σοβαρα τωρα? πιστευα οτι μονο οι ελικες μενουν ανεπαφοι ακτος αν σπασουν η χτυπηθουν και στραβουσουν. και πως/ ποτε το καταλαβαινουμε αυτο οτι θελουν αλαγμα απο παραμορφωση? απο το σφυριγμα?
|
|
|
Post by Frontier on Sept 27, 2017 20:27:43 GMT 2
Ο ήχος δεν προέρχεται από τα μοτέρ, αλλά από τις έλικες. Αρχίζουν να παραμορφώνονται σταδιακά και θα θέλουν ζύγισμα/αλλαγή. παραμορφωνονται οι ελικες ? σοβαρα τωρα? πιστευα οτι μονο οι ελικες μενουν ανεπαφοι ακτος αν σπασουν η χτυπηθουν και στραβουσουν. και πως/ ποτε το καταλαβαινουμε αυτο οτι θελουν αλαγμα απο παραμορφωση? απο το σφυριγμα? Όλες οι πλαστικές έλικες σε κάποια φάση παραμορφώνονται, ανάλογα με το στυλ πτήσης αλλά κυρίως με το βάρος του αεροσκάφους. Η παραμόρφωση προκαλεί ξε-ζύγισμα αυτών, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται και jello. Οι έλικες του Mi 4K λόγω σχεδίασης, κάνουν και έναν ήχο σφυρίγματος επειδή είναι σχετικά εύκαμπτες (για μείωση του jello). Αν π.χ βλέπεις εν μέσω άπνοιας το αεροσκάφος να δονείται περισσότερο από το συνηθισμένο, είναι ένδειξη ότι οι έλικες θέλουν ζύγισμα. Αν μετά από σωστό ζύγισμα εξακολουθείς να έχεις δονήσεις, οι έλικες θέλουν αλλαγή. Δυστυχώς δεν μπορώ να ζυγίσω τις έλικες του Mi 4K γιατί δεν έχω βάση κατάλληλη για να κουμπώσουν πάνω τους λόγω του non-standard συστήματος ασφάλισης που έχουν. Μόνο οι carbon δεν παραμορφώνονται αλλά εκεί πάλι λόγω της σκληρότητάς τους εμφανίζεται jello για πλάκα και πρέπει να είναι τέλεια ζυγισμένες όπως και το αεροσκάφος.
|
|
|
Post by Vako on Sept 28, 2017 7:31:11 GMT 2
Εμένα όταν θέλουν ζύγισμα κάνει πιο φασαρία. Όταν κάνω σωστό balance η βάλω καινούργιους έλικες μειώνεται ο θόρυβος κατά το 1/3
|
|
|
Post by lazapapa on Sept 28, 2017 13:58:47 GMT 2
Υπάρχει κάποιο βίντεο με οδηγίες για το πως μπορούμε να κάνουμε την διαδικασία για να ζυγίσουμε τις έλικες;
|
|
|
Post by dream_master on Sept 28, 2017 14:06:57 GMT 2
Υπάρχει κάποιο βίντεο με οδηγίες για το πως μπορούμε να κάνουμε την διαδικασία για να ζυγίσουμε τις έλικες; αν πατησεις props balance θα βρεις πολλα, αλλα αποτι εψαξα δεν βρηκα balancer που να μπαινουν η ελικες του xiaomi που κουμπωνουν και κλειδωνουν. Οπως ειπε και ο ο Frontier
|
|