|
Post by scorpio3 on Oct 14, 2020 10:26:15 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Oct 14, 2020 15:52:47 GMT 2
Ωραίες φωτογραφίες. Γιατί δεν γράφεσαι στο postimages.org που είναι δωρεάν, δεν έχει περιορισμούς και σου παράγει και αυτόματα μικρογραφίες για το forum;
|
|
|
Post by artplus on Oct 14, 2020 17:29:27 GMT 2
|
|
|
Post by scorpio3 on Oct 15, 2020 7:58:48 GMT 2
Ωραίες φωτογραφίες. Γιατί δεν γράφεσαι στο postimages.org που είναι δωρεάν, δεν έχει περιορισμούς και σου παράγει και αυτόματα μικρογραφίες για το forum; σωστός θα τσεκάρω γιατι το flick έχει πιο πολύπλοκη διαδικασία μικρογραφιων σε φόρουμ
|
|
|
Post by artplus on Oct 21, 2020 6:34:35 GMT 2
Θεσσαλική γη Mavic Air 2 Attachments:
|
|
|
Post by georgepan on Nov 4, 2020 20:23:33 GMT 2
Καλησπερα παιδια...
Ειμαι καινουργος στο σαιτ..
Θα ηθελα να σας ρωτησω κατι για το drone mavic air 2 προσφατα αγορασα ενα λιγες μερες πριν.
O αδερφος μου μου ειπε οτι δεν παει καλα διοτι εχει ενα θεμα με την ευθυγράμμιση του και δεν το πολυ καταλαβα διοτι μου φαινοταν μια χαρα.
Ειπα να ψαξω λιγο εδω μηπως βρω κατι που να εχει θεμα με την ευθυγράμμιση.
Ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με το Drone.
Ξερει κανεις να μου εξηγησει τι εννοει με την ευθυγράμμιση.. Αν εννοει οτι θα πρεπι να πηγαινει ολο ευθεια; Λογικα αν φυσαει αερας δεν θα μπορει να πηγαινει τοσο ευθεια...
Περιπτωση αν αληθευει αυτο θα πρεπει να κανω κατι; αναβαθμιση; ή κατι αλλο;
Ευχαριστω...
|
|
|
Post by petersea on Nov 5, 2020 16:39:38 GMT 2
Καλησπερα παιδια... Ειμαι καινουργος στο σαιτ.. Θα ηθελα να σας ρωτησω κατι για το drone mavic air 2 προσφατα αγορασα ενα λιγες μερες πριν. O αδερφος μου μου ειπε οτι δεν παει καλα διοτι εχει ενα θεμα με την ευθυγράμμιση του και δεν το πολυ καταλαβα διοτι μου φαινοταν μια χαρα. Ειπα να ψαξω λιγο εδω μηπως βρω κατι που να εχει θεμα με την ευθυγράμμιση. Ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με το Drone. Ξερει κανεις να μου εξηγησει τι εννοει με την ευθυγράμμιση.. Αν εννοει οτι θα πρεπι να πηγαινει ολο ευθεια; Λογικα αν φυσαει αερας δεν θα μπορει να πηγαινει τοσο ευθεια... Περιπτωση αν αληθευει αυτο θα πρεπει να κανω κατι; αναβαθμιση; ή κατι αλλο; Ευχαριστω... δεν μας δίνεις σωστές πληροφορίες για το τι ακριβώς συμβαίνει, θα σου απαντήσω λίγο γενικά, πριν απογειωθεί θα πρέπει να έχει πιάσει αρκετούς δορυφόρους, δεν ξέρω πόσους είναι για το συγκεκριμένο διάβασε το manual , και κάνε τού calibration σέ ανοιχτό χώρο μακριά από μεταλλικά αντικείμενα και παρεμβολές, αυτά για αρχή καλές πτήσεις και οπωσδήποτε διάβασε το manual...😊
|
|
|
Post by Frontier on Nov 5, 2020 19:01:22 GMT 2
georgepan: Καλωσήρθες στην παρέα. Δεν υπάρχει "ευθυγράμμιση" στα drones, δεν είναι αυτοκίνητα. Επειδή - όπως σωστά είπε και ο Πέτρος παραπάνω - χρειάζεται λίγη προσοχή, διάβασε καλά το εγχειρίδιο χρήσης (είναι στα Ελληνικά) που θα βρεις εδώ: dl.djicdn.com/downloads/Mavic_Air_2/multi/Mavic_Air_2_User_Manual_v1.0_el.pdfΜετά, εφόσον έχεις ακόμα θέματα ή άλλες απορίες, γράψε σε αυτό εδώ το νήμα του Mavic Air 2 (μην ανοίγεις νέο). Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by artplus on Nov 5, 2020 23:34:08 GMT 2
Καλως ηρθες στην παρεα μας φιλε. Μηπως με τον ορο ΄έυθυγραμμιση΄΄ εννοεις την σταθεροτητα του drone; Αν ανεβαζες καποιο βιντεακι με το προβλημα θα μας βοηθουσες αρκετα να καταλαβουμε τι προβλημα αντιμετωπιζεις, ωστε να σου δωσουμε λυση.
|
|
|
Post by artplus on Nov 11, 2020 15:54:16 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Nov 12, 2020 8:14:47 GMT 2
Εδώ το αρχείο αλλαγών της νέας έκδοσης: dl.djicdn.com/downloads/Mavic_Air_2/20201111/Mavic_Air_2_Release_Notes_en.pdf - Added support so the remote controller can also be used with DJI Mini 2. It is recommended to use the remote controller with DJI Fly v1.2.0 or above. - Updated default RTH altitude to 100 m. Optimized Downward Vision System by increasing the altitude limit to 30 m when the aircraft is only using Downward Vision System for positioning. - Optimized logic of rotational speed of fan after powering on in order to reduce noise and power consumption. - Optimized detection and app alert when propellers are unfolded.
Ουσιαστικές αλλαγές που αφορούν την ασφάλεια, όταν γίνεται χρήση των αισθητήρων στο κάτω σώμα του αεροσκάφους.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 12, 2020 21:58:23 GMT 2
Τελικά δεν τα κάνει μόνο η Parrot μαντάρα με το firmware, αλλά και η dji (όπως είχε κάνει και με το Air παλαιότερα): αναβάθμισα το Air 2 στην τελευταία έκδοση παραπάνω και έχει χαθεί εντελώς το fpv view. Η κάμερα λειτουργεί και καταγράφει κανονικά, αλλά δεν φαίνεται τίποτα στην οθόνη του κινητού. Απεγκατάσταση και εκ νέου εγκατάσταση του dji Fly δεν διόρθωσε κάτι, θα δοκιμάσω firmware downgrade μέσω του dji Assistant 2 και ίσως ξαναπεράσω το firmware από εκεί.
Edit: Υποψιάζομαι ότι κάποια αναβάθμιση που πήρε το κινητό (Xiaomi Mi Max 2) πρέπει να δημιούργησε πρόβλημα, διότι με το άλλο μου κινητό (Xiaomi Mi 8) το fpv view παίζει κανονικά.
|
|
|
Post by artplus on Nov 14, 2020 13:14:59 GMT 2
Πιστευω ειναι συνδιασμος αναβαθμισης firmware και αναβαθμισης κινητου. Προσεξα ενα πολυ μικρο λαγκαρισμα 2 φορες, αλλα γενικα πεταξα ανετα την Πεμπτη, το κινητο μου ειναι xaiomi mi 9t. Δυστυχως πλεον ειναι δυσκολο να βγω εκτος πολης να το ξαναδοκιμασω. Επισης κατι που προσεξα δεν κανει αυτοματα update homepoint πρεπει να μπω απο το χειριστηριο να το κανω .
|
|
|
Post by Frontier on Nov 14, 2020 14:06:56 GMT 2
Πιστευω ειναι συνδιασμος αναβαθμισης firmware και αναβαθμισης κινητου. Προσεξα ενα πολυ μικρο λαγκαρισμα 2 φορες, αλλα γενικα πεταξα ανετα την Πεμπτη, το κινητο μου ειναι xaiomi mi 9t. Δυστυχως πλεον ειναι δυσκολο να βγω εκτος πολης να το ξαναδοκιμασω. Επισης κατι που προσεξα δεν κανει αυτοματα update homepoint πρεπει να μπω απο το χειριστηριο να το κανω . Το αυξημένο lag το παρατήρησα και εγώ. Εκτιμώ ότι οφείλεται στο νέο R/C firmware N1, προκειμένου να είναι συμβατό και με το Mini 2. Στο ίδιο κινητό έχω εγκατεστημένα και τα dji Go 4 και Parrot FreeFlight 6, Parrot FreeFlight Pro, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, παρά τις αναβαθμίσεις συστήματος που πήρε το κινητό. Καμία αλλαγή συμπεριφοράς σε P4P, Mavic 2 Zoom, Anafi και Disco. Η πλάκα είναι ότι στο ίδιο κινητό - Xiaomi Mi Max 2 - το dji Fly λειτούργησε τελικά και εμφανίσθηκε το live view, χωρίς να κάνω κάτι άλλο, σε άσχετη φάση. Αυτό με ανησυχεί λίγο γιατί δείχνει ότι ίσως υπάρχουν θέματα μετά την τελευταία αναβάθμιση (το dji Fly συνέχεια παίρνει ενημερώσεις που κυρίως είναι bugfixes). Πτήση δεν μπορεί να γίνει λόγω καραντίνας αλλά και καιρού, διανύουμε εποχή με πολύ υψηλή ταχύτητα ανέμων.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 15, 2020 9:39:55 GMT 2
Ακόμα μία ενημέρωση του dji Fly σήμερα. Ίσως καταφέρω να κάνω μια μικρή πτήση κοντά στο σπίτι, ο αέρας δείχνει να έπεσε αρκετά (έβρεξε χθες).
|
|
|
Post by artplus on Nov 27, 2020 11:41:09 GMT 2
Καταφερα και πεταξα σημερα. Δεν ειχα το παραμικρο θεμα. Ολα πηγανε πολυ καλα. Με προβληματισε οτι την πρωτη φορα ειχε αρκετη αποκλιση στο σημειο προσγειωσης. Βεβαια την 2η φορα δεν εχασε χιλιοστο και υποθετω οτι ισως την 1η βιαστικα εγω.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 27, 2020 20:27:18 GMT 2
Καταφερα και πεταξα σημερα. Δεν ειχα το παραμικρο θεμα. Ολα πηγανε πολυ καλα. Με προβληματισε οτι την πρωτη φορα ειχε αρκετη αποκλιση στο σημειο προσγειωσης. Βεβαια την 2η φορα δεν εχασε χιλιοστο και υποθετω οτι ισως την 1η βιαστικα εγω. Αυτό που παρατήρησα - ακόμα και στο έδαφος - είναι ότι εάν η επιλεγμένη ανάλυση φωτογραφίας είναι 48MP και στις ρυθμίσεις μετάδοσης εικόνας έχουμε επιλέξει HD, υπάρχει τρομερό lag όταν το gimbal κάνει pitch πάνω-κάτω. Το lag αυτό δεν υπήρχε στην προηγούμενη έκδοση και ο μόνος τρόπος για να εξαφανιστεί είναι να επιλέξουμε Smooth στην μέθοδο μετάδοσης. Αυτό εμφανίζεται μόνο στα 48MP φωτογραφία, σε όλες τις άλλες αναλύσεις βίντεο και φωτογραφίας δεν υπάρχει θέμα.
|
|
|
Post by artplus on Nov 28, 2020 11:44:53 GMT 2
Να πω την αληθεια, τραβαω πολυ σπανια φωτογραφιες και σχεδον ποτε 48mp θα το τσεκαρω την επομενη φορα.
|
|
|
Post by scorpio3 on Nov 29, 2020 0:36:17 GMT 2
υπάρχει τρόπος να ανέβουμε πανω απο τα 120 μέτρα που σε περιορίζει η dji?
|
|
|
Post by Frontier on Nov 29, 2020 20:38:27 GMT 2
υπάρχει τρόπος να ανέβουμε πανω απο τα 120 μέτρα που σε περιορίζει η dji? Δεν θυμάμαι ποτέ να περιόριζε η dji μέσω των εφαρμογών το να πετάξεις πάνω από 120 μέτρα ύψος μέχρι το μέγιστο των 500 μέτρων. Κανονικά και στο dji Fly σε αφήνει να αλλάξεις το ύψος, απλά σε προειδοποιεί ότι πάνω από 120 μέτρα είναι παράνομο και αναλαμβάνεις (λες και θα αναλάμβανε ποτέ αυτή) πλήρως την ευθύνη.
|
|
|
Post by scorpio3 on Nov 29, 2020 21:47:55 GMT 2
υπάρχει τρόπος να ανέβουμε πανω απο τα 120 μέτρα που σε περιορίζει η dji? Δεν θυμάμαι ποτέ να περιόριζε η dji μέσω των εφαρμογών το να πετάξεις πάνω από 120 μέτρα ύψος μέχρι το μέγιστο των 500 μέτρων. Κανονικά και στο dji Fly σε αφήνει να αλλάξεις το ύψος, απλά σε προειδοποιεί ότι πάνω από 120 μέτρα είναι παράνομο και αναλαμβάνεις (λες και θα αναλάμβανε ποτέ αυτή) πλήρως την ευθύνη. μου εβγαλε ειδοποίηση κ νόμιζα οτι κλειδωσε στα 120 δεν μαφηνε.... έκανα λάθος
|
|
|
Post by artplus on Dec 27, 2020 11:34:01 GMT 2
Χρονια πολλα και καλες γιορτες στην παρεα με υγεια. Παιδες εχει προσεξει κανεις οτι μετα το τελευταιο update εχει αυξηθει αρκετα ο θορυβος κατα τηνδιακριεα της πτησης ;;; Και το δικο μου σκαφος και ενος φιλου ακουγονται παρα πολυ πλεον. Σε εκνευριστικο βαθμο.
|
|
|
Post by Frontier on Dec 27, 2020 13:25:24 GMT 2
Χρονια πολλα και καλες γιορτες στην παρεα με υγεια. Παιδες εχει προσεξει κανεις οτι μετα το τελευταιο update εχει αυξηθει αρκετα ο θορυβος κατα τηνδιακριεα της πτησης ;;; Και το δικο μου σκαφος και ενος φιλου ακουγονται παρα πολυ πλεον. Σε εκνευριστικο βαθμο. Δεν παρατήρησα αύξηση του θορύβου, αλλά δεν αποκλείεται να έχουν αλλάξει κάτι στο firmware των ESC's, διότι με το τελευταίο update υπάρχει ένα μικρό "lag" στον χαρακτηριστικό ήχο αρχικοποίησής τους: αν προσέξετε, ξεκινά ο ήχος τους και ενώ κάνει το εφέ του αντίλαλου, "κολλάει" λίγο. Αυτό που πάντως σίγουρα παρατήρησα - και έγραψα παραπάνω - είναι ότι μετά το τελευταίο update αυξήθηκε σημαντικά το lag στο fpv view, ειδικά όταν η κάμερα είναι σε λειτουργία φωτογραφίας 48MP. Δυστυχώς, επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία με την dji όπου με νεώτερες ενημερώσεις, χειροτερεύει η όλη εμπειρία. Στον αντίποδα, η Parrot Anafi μετά το τελευταίο update, έχει βελτιώσει (τολμώ να πω επιλύσει) το θέμα της μετάδοσης σήματος και το μεγαλύτερο ίσως παράπονο - η μειωμένη εμβέλεια - έχει γίνει παρελθόν, πάντα με δεδομένο βέβαια ότι είναι WiFi MiMo σύστημα και όχι τύπου Ocusync.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 2, 2021 21:08:56 GMT 2
Νέο firmware update για το Mavic Air 2 αλλά και για το χειριστήριο. Changelog. Aircraft Firmware:v01.00.0511 Remote Controller:v02.00.1200 DJI FlyApp iOS:v1.2.2 DJI FlyApp Android:v1.2.2
What’s New? - Added cruise control for Free mode in Hyperlapse (requires DJI Fly v1.2.2 or later for iOS version. Support for Android version will be added later). Exercise caution when using cruise control. - Optimized RTH. If the aircraft is at a distance of 5 m to 50 m from the Home Point when RTH is initiated, the aircraft adjusts its orientation and flies to the Home Point at the current altitude.Notes:
If the update fails, restart aircraft, remote controller, and DJI Fly or DJI Assistant 2 for Mavic, and retry. The DJI Fly v1.2.2 for Android version needs to be downloaded from dji.com.
H νέα έκδοση του dji Fly 1.2.2 για Android, πρέπει να κατεβεί από το site της dji, όχι από το Play Store. Πέρασα την αναβάθμιση τόσο στο χειριστήριο όσο και στο αεροσκάφος, μέσω του dji Assistant 2 στα Windows. Δοκιμή πτήσης δεν έχω κάνει ακόμα, αλλά βλέπω ότι διορθώθηκε το πρόβλημα με το lag όταν η κάμερα ήταν σε 48MP mode και η διαμόρφωση μετάδοσης (transmision) ήταν HD. Εάν έχετε περισσότερες της μίας μπαταρίες, θα πρέπει να τις ενημερώσετε και αυτές μιας που η αναβάθμιση του αεροσκάφους έχει και battery firmware.
|
|
|
Post by scorpio3 on Jan 2, 2021 21:48:40 GMT 2
Νέο firmware update για το Mavic Air 2 αλλά και για το χειριστήριο. Changelog. Aircraft Firmware:v01.00.0511 Remote Controller:v02.00.1200 DJI FlyApp iOS:v1.2.2 DJI FlyApp Android:v1.2.2
What’s New? - Added cruise control for Free mode in Hyperlapse (requires DJI Fly v1.2.2 or later for iOS version. Support for Android version will be added later). Exercise caution when using cruise control. - Optimized RTH. If the aircraft is at a distance of 5 m to 50 m from the Home Point when RTH is initiated, the aircraft adjusts its orientation and flies to the Home Point at the current altitude.Notes:
If the update fails, restart aircraft, remote controller, and DJI Fly or DJI Assistant 2 for Mavic, and retry. The DJI Fly v1.2.2 for Android version needs to be downloaded from dji.com.
H νέα έκδοση του dji Fly 1.2.2 για Android, πρέπει να κατεβεί από το site της dji, όχι από το Play Store. Πέρασα την αναβάθμιση τόσο στο χειριστήριο όσο και στο αεροσκάφος, μέσω του dji Assistant 2 στα Windows. Δοκιμή πτήσης δεν έχω κάνει ακόμα, αλλά βλέπω ότι διορθώθηκε το πρόβλημα με το lag όταν η κάμερα ήταν σε 48MP mode και η διαμόρφωση μετάδοσης (transmision) ήταν HD. Εάν έχετε περισσότερες της μίας μπαταρίες, θα πρέπει να τις ενημερώσετε και αυτές μιας που η αναβάθμιση του αεροσκάφους έχει και battery firmware. τι εννοείς φιλε κ στο χειριστήριο πρέπει να αναβαθμιστεί κ αυτό ξεχωριστά?
|
|
|
Post by Frontier on Jan 3, 2021 9:50:37 GMT 2
H νέα έκδοση του dji Fly 1.2.2 για Android, πρέπει να κατεβεί από το site της dji, όχι από το Play Store. Πέρασα την αναβάθμιση τόσο στο χειριστήριο όσο και στο αεροσκάφος, μέσω του dji Assistant 2 στα Windows. Δοκιμή πτήσης δεν έχω κάνει ακόμα, αλλά βλέπω ότι διορθώθηκε το πρόβλημα με το lag όταν η κάμερα ήταν σε 48MP mode και η διαμόρφωση μετάδοσης (transmision) ήταν HD. Εάν έχετε περισσότερες της μίας μπαταρίες, θα πρέπει να τις ενημερώσετε και αυτές μιας που η αναβάθμιση του αεροσκάφους έχει και battery firmware. τι εννοείς φιλε κ στο χειριστήριο πρέπει να αναβαθμιστεί κ αυτό ξεχωριστά? Ναι. Η αναβάθμιση είναι για το χειριστήριο, το αεροσκάφος και για κάθε μπαταρία ξεχωριστά.
|
|
|
Post by scorpio3 on Jan 3, 2021 15:21:55 GMT 2
ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by jimkar89 on Jan 4, 2021 2:43:57 GMT 2
Χαιρετώ την παρέα, νέο μελος εδώ. Είμαι κάτοχος mavic mini που ήταν και το πρώτο μου drone και γενικά έχω απογοητευτεί. Μια ο αέρας που και λίγο να φυσάει δεν πετάει καλά μια το σήμα που προσωπικά μου έχει σπάσει τα νεύρα με έχουν κάνει να σκέφτομαι να παω σε άλλη αγορά. Γενικά δεν έχω πολλές γνωσεις οποτε συγχωρέστε με αν οι ερωτησεις που θα σας κάνω είναι χαζές. Αρχικά σκέφτομαι να παω στο Mavic Air2. Ενας πολύ καλος μου φίλος θα έρθει από Αμερική τον φεβρουαριο κ σκέφτομαι να του πω να μου το φέρει. Έχω διαβάσει όλα σας τα σχόλια κ σε συνδιασμο με τις δικες μου απορίες ξεκινάει ο καταιγισμός ερωτήσεων. • Αρχικά γνωρίζω ότι τα αμερικανικά μοντέλα είναι FCC & όχι FC. Αυτό θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα; Δλδ οκ δεν θα πιάσει τις αποστάσεις του FCC αλλά θα λειτουργεί τουλάχιστον σαν FC οπως τα αλλά μοντέλα; Για έχω διαβάσει σε αμερικανικά μοντέλα mini ότι εχουν μόνο την συχνότητα 5.8 κ δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής σε 2.4.ισχύει κάτι τέτοιο ; • Άλλη ερώτηση. Διάβασα και από εσας αλλά κ έξω ότι τα ευρωπαϊκά μοντέλα δεν έχουν ADS-B κ το αμερικανικό έχει αλλά αν το παιξεις Ευρώπη δεν λειτουργει( Μην γελάσετε αλλά δεν ξέρω τι είναι αυτό και αν μπορεί να επηρεάσει το drone που θα το διαθέτει αλλά δεν θα λειτουργεί. • IMU διαβάζω ότι έχει μόνο 1...τι σημαίνει δηλαδή αυτό; • Στην Αμερική υπάρχει πακέτο που μαζί με το combo έχει και το care! Ισχύει το care εκτος περιοχης αγοράς ; Κ αν όχι μπορώ να αγοράσω κάτι από Αμερική και το care Ελλάδα ; • Απο αυτά που έχω διαβάσει έχω δει ότι αρκετά MA2 έχουν πρόβλημα στο κούμπωμα της μπαταρίας που βγάζει ερορ κ δεν πετάει καν και στους πίσω αισθητήρες. Σε περίπτωση προβλήματος πως γίνεται αντικαταστάτη αφού η αγορά έγινε America ; Με καλύπτει το care ; Σας ευχαριστω και συγνώμη αν σας κούρασα.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 4, 2021 8:16:33 GMT 2
Χαιρετώ την παρέα, νέο μελος εδώ. Είμαι κάτοχος mavic mini που ήταν και το πρώτο μου drone και γενικά έχω απογοητευτεί. Μια ο αέρας που και λίγο να φυσάει δεν πετάει καλά μια το σήμα που προσωπικά μου έχει σπάσει τα νεύρα με έχουν κάνει να σκέφτομαι να παω σε άλλη αγορά. Γενικά δεν έχω πολλές γνωσεις οποτε συγχωρέστε με αν οι ερωτησεις που θα σας κάνω είναι χαζές. Αρχικά σκέφτομαι να παω στο Mavic Air2. Ενας πολύ καλος μου φίλος θα έρθει από Αμερική τον φεβρουαριο κ σκέφτομαι να του πω να μου το φέρει. Έχω διαβάσει όλα σας τα σχόλια κ σε συνδιασμο με τις δικες μου απορίες ξεκινάει ο καταιγισμός ερωτήσεων. • Αρχικά γνωρίζω ότι τα αμερικανικά μοντέλα είναι FCC & όχι FC. Αυτό θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα; Δλδ οκ δεν θα πιάσει τις αποστάσεις του FCC αλλά θα λειτουργεί τουλάχιστον σαν FC οπως τα αλλά μοντέλα; Για έχω διαβάσει σε αμερικανικά μοντέλα mini ότι εχουν μόνο την συχνότητα 5.8 κ δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής σε 2.4.ισχύει κάτι τέτοιο ; • Άλλη ερώτηση. Διάβασα και από εσας αλλά κ έξω ότι τα ευρωπαϊκά μοντέλα δεν έχουν ADS-B κ το αμερικανικό έχει αλλά αν το παιξεις Ευρώπη δεν λειτουργει( Μην γελάσετε αλλά δεν ξέρω τι είναι αυτό και αν μπορεί να επηρεάσει το drone που θα το διαθέτει αλλά δεν θα λειτουργεί. • IMU διαβάζω ότι έχει μόνο 1...τι σημαίνει δηλαδή αυτό; • Στην Αμερική υπάρχει πακέτο που μαζί με το combo έχει και το care! Ισχύει το care εκτος περιοχης αγοράς ; Κ αν όχι μπορώ να αγοράσω κάτι από Αμερική και το care Ελλάδα ; • Απο αυτά που έχω διαβάσει έχω δει ότι αρκετά MA2 έχουν πρόβλημα στο κούμπωμα της μπαταρίας που βγάζει ερορ κ δεν πετάει καν και στους πίσω αισθητήρες. Σε περίπτωση προβλήματος πως γίνεται αντικαταστάτη αφού η αγορά έγινε America ; Με καλύπτει το care ; Σας ευχαριστω και συγνώμη αν σας κούρασα. Καλωσήρθες στην παρέα. Απαντώ στις ερωτήσεις σου. Το Mavic Air 2 - σε αντίθεση με το Mini - έρχεται σε μία έκδοση (όσο αφορά την τηλεκατεύθυνση) όπου υποστηρίζει τόσο CE όσο και FCC. Η επιλογή γίνεται αυτόματα από το firmware του αεροσκάφους, με το που κλειδώσει στίγμα GPS. Δεν υπάρχει Αμερικανικό και Ευρωπαϊκό μοντέλο, ΥΠΗΡΧΑΝ (στην αρχή) δύο μοντέλα ένα με ADS-B και ένα όχι, πλέον υπάρχει (και στην Ευρώπη) μόνο το μοντέλο με ADS-B. Αυτό έχει αναφερθεί και παλαιότερα εδώ. Άρα, δεν υπάρχει ούτε εκεί θέμα. Εγώ παρέλαβα - τον Αύγουστο - την έκδοση με ADS-B και η αγορά έγινε από το site της dji, με χώρα αγοράς Ελλάδα (ήρθε από την Ευρωπαϊκή αποθήκη της dji). Για την IMU έχουμε γράψει παραπάνω στο νήμα, αεροσκάφη με 2 IMU (π.χ Mavic 2 Pro/Zoom) είναι κατά κανόνα σταθερότερα από αυτά με μία, αλλά ως τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάποιο θέμα (κάτοχος Mavic 2 Zoom, Mavic Air 2, Phantom 4 Pro από dji - τα δύο τελευταία έχουν 2 IMU, ενώ το P4P έχει και 2 πυξίδες). Δεν υπάρχει πακέτο care μαζί με το combo, απλά ο συγκεκριμένος πωλητής ίσως το δίνει μαζί σε μειωμένη τιμή. Όχι, αν αγοράσεις το care από Αμερική δεν θα ισχύει πουθενά αλλού. Παλαιότερα (πριν 1 1/2 χρόνο) μπορούσες να αγοράσεις π.χ το αεροσκάφος από Κίνα (όπως έκανα εγώ) και care από Ελλάδα (μέσω του site της dji) και σε κάλυπτε, πλέον αυτό δεν ισχύει. Θα σου έλεγα να αποφύγεις την αγορά από Αμερική, εάν θέλεις εγγύηση, αλλά και γιατί οι εισαγωγές της dji στην Αμερική έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω ban, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παλαιότητα του stock. Δεν έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με τις μπαταρίες ή τους πίσω αισθητήρες.
|
|
|
Post by jimkar89 on Jan 4, 2021 13:14:56 GMT 2
Χαιρετώ την παρέα, νέο μελος εδώ. Είμαι κάτοχος mavic mini που ήταν και το πρώτο μου drone και γενικά έχω απογοητευτεί. Μια ο αέρας που και λίγο να φυσάει δεν πετάει καλά μια το σήμα που προσωπικά μου έχει σπάσει τα νεύρα με έχουν κάνει να σκέφτομαι να παω σε άλλη αγορά. Γενικά δεν έχω πολλές γνωσεις οποτε συγχωρέστε με αν οι ερωτησεις που θα σας κάνω είναι χαζές. Αρχικά σκέφτομαι να παω στο Mavic Air2. Ενας πολύ καλος μου φίλος θα έρθει από Αμερική τον φεβρουαριο κ σκέφτομαι να του πω να μου το φέρει. Έχω διαβάσει όλα σας τα σχόλια κ σε συνδιασμο με τις δικες μου απορίες ξεκινάει ο καταιγισμός ερωτήσεων. • Αρχικά γνωρίζω ότι τα αμερικανικά μοντέλα είναι FCC & όχι FC. Αυτό θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα; Δλδ οκ δεν θα πιάσει τις αποστάσεις του FCC αλλά θα λειτουργεί τουλάχιστον σαν FC οπως τα αλλά μοντέλα; Για έχω διαβάσει σε αμερικανικά μοντέλα mini ότι εχουν μόνο την συχνότητα 5.8 κ δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής σε 2.4.ισχύει κάτι τέτοιο ; • Άλλη ερώτηση. Διάβασα και από εσας αλλά κ έξω ότι τα ευρωπαϊκά μοντέλα δεν έχουν ADS-B κ το αμερικανικό έχει αλλά αν το παιξεις Ευρώπη δεν λειτουργει( Μην γελάσετε αλλά δεν ξέρω τι είναι αυτό και αν μπορεί να επηρεάσει το drone που θα το διαθέτει αλλά δεν θα λειτουργεί. • IMU διαβάζω ότι έχει μόνο 1...τι σημαίνει δηλαδή αυτό; • Στην Αμερική υπάρχει πακέτο που μαζί με το combo έχει και το care! Ισχύει το care εκτος περιοχης αγοράς ; Κ αν όχι μπορώ να αγοράσω κάτι από Αμερική και το care Ελλάδα ; • Απο αυτά που έχω διαβάσει έχω δει ότι αρκετά MA2 έχουν πρόβλημα στο κούμπωμα της μπαταρίας που βγάζει ερορ κ δεν πετάει καν και στους πίσω αισθητήρες. Σε περίπτωση προβλήματος πως γίνεται αντικαταστάτη αφού η αγορά έγινε America ; Με καλύπτει το care ; Σας ευχαριστω και συγνώμη αν σας κούρασα. Καλωσήρθες στην παρέα. Απαντώ στις ερωτήσεις σου. Το Mavic Air 2 - σε αντίθεση με το Mini - έρχεται σε μία έκδοση (όσο αφορά την τηλεκατεύθυνση) όπου υποστηρίζει τόσο CE όσο και FCC. Η επιλογή γίνεται αυτόματα από το firmware του αεροσκάφους, με το που κλειδώσει στίγμα GPS. Δεν υπάρχει Αμερικανικό και Ευρωπαϊκό μοντέλο, ΥΠΗΡΧΑΝ (στην αρχή) δύο μοντέλα ένα με ADS-B και ένα όχι, πλέον υπάρχει (και στην Ευρώπη) μόνο το μοντέλο με ADS-B. Αυτό έχει αναφερθεί και παλαιότερα εδώ. Άρα, δεν υπάρχει ούτε εκεί θέμα. Εγώ παρέλαβα - τον Αύγουστο - την έκδοση με ADS-B και η αγορά έγινε από το site της dji, με χώρα αγοράς Ελλάδα (ήρθε από την Ευρωπαϊκή αποθήκη της dji). Για την IMU έχουμε γράψει παραπάνω στο νήμα, αεροσκάφη με 2 IMU (π.χ Mavic 2 Pro/Zoom) είναι κατά κανόνα σταθερότερα από αυτά με μία, αλλά ως τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάποιο θέμα (κάτοχος Mavic 2 Zoom, Mavic Air 2, Phantom 4 Pro από dji - τα δύο τελευταία έχουν 2 IMU, ενώ το P4P έχει και 2 πυξίδες). Δεν υπάρχει πακέτο care μαζί με το combo, απλά ο συγκεκριμένος πωλητής ίσως το δίνει μαζί σε μειωμένη τιμή. Όχι, αν αγοράσεις το care από Αμερική δεν θα ισχύει πουθενά αλλού. Παλαιότερα (πριν 1 1/2 χρόνο) μπορούσες να αγοράσεις π.χ το αεροσκάφος από Κίνα (όπως έκανα εγώ) και care από Ελλάδα (μέσω του site της dji) και σε κάλυπτε, πλέον αυτό δεν ισχύει. Θα σου έλεγα να αποφύγεις την αγορά από Αμερική, εάν θέλεις εγγύηση, αλλά και γιατί οι εισαγωγές της dji στην Αμερική έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω ban, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παλαιότητα του stock. Δεν έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με τις μπαταρίες ή τους πίσω αισθητήρες. Με κάλυψες απόλυτα. Όποτε πάμε για αγορά από Ελλάδα εφόσον δεν μπορώ να ενεργοποιήσω το care. Σ’ ευχαριστω πολύ.
|
|