|
Post by Frontier on Apr 28, 2020 8:10:39 GMT 2
Mavic Air 2Παρουσιάστηκε το dji Mavic Air 2, το οποίο διαθέτει σημαντικά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά σε σχέση με το προγενέστερο μοντέλο (Mavic Air) αλλά και τα κορυφαία μοντέλα Mavic 2 (Pro/Zoom). Εν συντομία: - Υποστήριξη 4K@60fps video (Mavic Air, Mavic 2 Pro/Zoom 4K@30fps) - Χρόνος πτήσης 34 λεπτά (Mavic Air 21 λεπτά, Mavic 2 Pro/Zoom 31 λεπτά) - Τηλεκατεύθυνση με σύστημα μετάδοσης OcuSync 2.0 (Mavic Air WiFi-Mimo, Mavic 2 Pro/Zoom OcuSync 2) - 12MP φακό κάμερας με βελτιωμένο αισθητήρα λήψης (Mavic Air 12MP, Mavic 2 Pro 20MP, Mavic 2 Zoom 12MP) - Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης παρουσίας αεροσκαφών ADB-S (το πρώτο consumer drone με τέτοια δυνατότητα) - αυτό με επιφύλαξη διότι δεν αναγράφεται στην τελική λίστα specs. - Σύστημα APAS 3.0 (Mavic Air APAS 1.0, Mavic 2 Pro/Zoom APAS 2.0) για αποφυγή εμποδίων - Σύστημα ActiveTrack 3.0 (Mavic Air ActiveTrack 1.0, Mavic 2 Pro/Zoom ActiveTrack 2.0), ουσιαστικά αντικαθιστά το Follow Me. Το Air 2 δεν υποστηρίζει την κλασσική εφαρμογή dji Go 4 αλλά την dji Fly App (όπως το Mini), που ναι μεν για τον αρχάριο είναι πιο βολική, αλλά συνάμα δεν επιτρέπει χρήση εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών (π.χ Litchi, DroneHarmony, Pix4D κλπ) που σημαίνει ότι το μηχάνημα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς πέραν της φωτογραφίας (π.χ δημιουργία χαρτών κλπ). Ξεκάθαρα δηλαδή μια λύση consumer (ούτε καν pro-consumer), αλλά με πάρα πολύ καλά χαρακτηριστικά για την κατηγορία. Τιμή: €850 για την βασική έκδοση, €1050 για την Fly More Combo Διαθεσιμότητα: άγνωστη, το προϊόν είναι ήδη out of stock στην dji.
|
|
|
Post by iraklis on Apr 28, 2020 13:45:41 GMT 2
Και 570 γραμμαρια μονο. Επισης η εκδοση combo θα εχει μεχρι και nd φιλτρα μεσα. Πιστευω πως η dji ανεβηκε με αυτο το drone 10 σκαλια πανω κι οχι ενα. Δε μπορω να φανταστω καν τι περισσοτερο μπορει να εχουν τα μελλοντικα mavic 3...
|
|
|
Post by Frontier on Apr 28, 2020 14:05:34 GMT 2
Και 570 γραμμαρια μονο. Επισης η εκδοση combo θα εχει μεχρι και nd φιλτρα μεσα. Πιστευω πως η dji ανεβηκε με αυτο το drone 10 σκαλια πανω κι οχι ενα. Δε μπορω να φανταστω καν τι περισσοτερο μπορει να εχουν τα μελλοντικα mavic 3... Εγώ πάλι έχω αρκετά πραγματάκια - Zoom (οπτικό) - 6K ή 8K φακό 1" με καταγραφή βίντεο @60fps - Αισθητήρες απόκρισης 360 μοιρών - Εφαρμογή dji Go 4 με το αντίστοιχο SDK προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν επαγγελματικές εφαρμογές τρίτων (είναι μεγάλο fail το ότι το Air 2 παίζει μόνο με dji Fly, αλλά είναι λογικό γιατί απευθύνεται σε ερασιτέχνες). Σαν πακέτο το Air 2 είναι πολύ καλό πάντως και θα το σκεφτόμουν μόνο για το 4K@60fps διότι είναι το μόνο αναδιπλούμενο - εκτός του Zino 2 - που υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
|
|
|
Post by iraklis on Apr 28, 2020 14:18:21 GMT 2
Εγω παντως θα προτιμουσα ενα αναβαθμισμενο Ai στα mavic 3 παρα 6κ και 8κ αναλυσεις. Εδω ακομη δεν εχει μπει η 4κ στον μεσο ανθρωπο. Ασε που θα χρειαζεσαι και Pc ανω των 2000€ για να μπορεις να επεξεργαστεις τετοιες αναλυσεις και να τις αποθηκευσεις. Θα προτιμουσα λοιπον να το κανουν εξυπνοτερο τυπου skydio 2 επι 2 φορες και ας αφηνουν την αναλυση στα 4κ με περισσοτερα frames.
|
|
|
Post by petersea on Apr 28, 2020 14:32:11 GMT 2
Και 570 γραμμαρια μονο. Επισης η εκδοση combo θα εχει μεχρι και nd φιλτρα μεσα. Πιστευω πως η dji ανεβηκε με αυτο το drone 10 σκαλια πανω κι οχι ενα. Δε μπορω να φανταστω καν τι περισσοτερο μπορει να εχουν τα μελλοντικα mavic 3... Εγώ πάλι έχω αρκετά πραγματάκια - Zoom (οπτικό) - 6K ή 8K φακό 1" με καταγραφή βίντεο @60fps - Αισθητήρες απόκρισης 360 μοιρών - Εφαρμογή dji Go 4 με το αντίστοιχο SDK προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν επαγγελματικές εφαρμογές τρίτων (είναι μεγάλο fail το ότι το Air 2 παίζει μόνο με dji Fly, αλλά είναι λογικό γιατί απευθύνεται σε ερασιτέχνες). Σαν πακέτο το Air 2 είναι πολύ καλό πάντως και θα το σκεφτόμουν μόνο για το 4K@60fps διότι είναι το μόνο αναδιπλούμενο - εκτός του Zino 2 - που υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Παρουσιάζεται πολύ δυνατό Μάνο, και σε σχετικά καλή τιμή, εάν θυμηθούμε τι φωτογραφίες και βίντεο τραβάει το mini που για εμένα εκεί ήταν πολύ καλό φαντάζομαι τι θα κάνει αυτό, και με ocusync να πηγαίνει σε ce 6km, πολύ καλό!
|
|
|
Post by Frontier on Apr 28, 2020 14:39:09 GMT 2
Εγω παντως θα προτιμουσα ενα αναβαθμισμενο Ai στα mavic 3 παρα 6κ και 8κ αναλυσεις. Δες τότε το PowerVision PowerEgg X, το AI του είναι εκπληκτικό (και τραβάει 4k@60fps). Βρωμάει ο τόπος από 4Κ οθόνες και τηλεοράσεις, βρίσκεις σε πολύ χαμηλές τιμές (κάτω από 280 Ευρώ) και η διαφορά με τις full HD/2.7K είναι τεράστια, πίστεψέ με! Μοντάζ κάνεις άνετα σε 4Κ και με PC των 600-700 Ευρώ, μια καλή κάρτα γραφικών θέλεις (AMD) και τέλος. Skydio δεν μπορεί να γίνει η dji, διότι η Skydio θα της αλλάξει τα φώτα στις μηνύσεις (όπως είχε κάνει η dji στην Yuneec με το Realsense το 2016)... Δεν το χρειάζεται όμως διότι έχει άλλο κοινό η dji από την Skydio. Πάνω - κάτω περίμενα τέτοια πράγματα από το Air 2, μόνο η 4K@60fps με ξάφνιασε γιατί δεν περίμενα ότι η dji θα κανιβάλιζε το ίδιο της το high-end προϊόν (Mavic 2 Pro/Zoom). Το κακό είναι ότι δεν φαίνεται σύντομα να υπάρχει διαθεσιμότητα του Air 2.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 28, 2020 14:43:26 GMT 2
Εγώ πάλι έχω αρκετά πραγματάκια - Zoom (οπτικό) - 6K ή 8K φακό 1" με καταγραφή βίντεο @60fps - Αισθητήρες απόκρισης 360 μοιρών - Εφαρμογή dji Go 4 με το αντίστοιχο SDK προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν επαγγελματικές εφαρμογές τρίτων (είναι μεγάλο fail το ότι το Air 2 παίζει μόνο με dji Fly, αλλά είναι λογικό γιατί απευθύνεται σε ερασιτέχνες). Σαν πακέτο το Air 2 είναι πολύ καλό πάντως και θα το σκεφτόμουν μόνο για το 4K@60fps διότι είναι το μόνο αναδιπλούμενο - εκτός του Zino 2 - που υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Παρουσιάζεται πολύ δυνατό Μάνο, και σε σχετικά καλή τιμή, εάν θυμηθούμε τι φωτογραφίες και βίντεο τραβάει το mini που για εμένα εκεί ήταν πολύ καλό φαντάζομαι τι θα κάνει αυτό, και με ocusync να πηγαίνει σε ce 6km, πολύ καλό! Εμένα πιο πολύ με ενδιαφέρει το 4K@60fps Πέτρο, έχω μια ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα και αυτός θα είναι ο λόγος της παραγγελίας (όταν αυτή γίνει). Έχω ήδη 2 drones με 1" κάμερα που γράφει 4K@60fps (Typhoon H+ & P4P), αλλά κανένα από αυτά δεν είναι τόσο μικρό και φορητό.
|
|
|
Post by aenaos15 on Apr 29, 2020 8:56:43 GMT 2
Αναμφισβητητα μεγαλη αναβαθμιση απο το προηγουμενο Air .... Βεβαια καλυτερα να μιλησουμε οταν το παρουμε στα χερια μας...
|
|
|
Post by Frontier on Apr 29, 2020 9:04:36 GMT 2
Αναμφισβητητα μεγαλη αναβαθμιση απο το προηγουμενο Air .... Βεβαια καλυτερα να μιλησουμε οταν το παρουμε στα χερια μας... Έχει κάποια αρνητικά όμως σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο: - Έχει μονή πυξίδα και μονή IMU, την στιγμή που το Air είχε διπλή IMU άρα μεγαλύτερη σταθερότητα και αντοχή σε παρεμβολές δονήσεων στο PID loop του Flight controller. Συγκριτικά, το Mavic 2 έχει διπλή IMU και μονή πυξίδα, το P4P έχει διπλή IMU και διπλή πυξίδα (το σταθερότερο όλων). - Η έκδοση του Air 2 που πωλείται εκτός Κίνας/Αμερικής, δεν έχει το ADB-S (dji FlyAware όπως το λένε αυτοί), περίεργη - για να μην πω ηλίθια επιλογή - δεδομένου ότι το πρωτόκολλο είναι Ευρωπαϊκό (EASA) και ζητούμενο με βάση την τελευταία οδηγία. - Δεν έχει το API SDK που χρησιμοποιεί η dji, άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το drone με εφαρμογές όπως Litchi, Drone Harmony, Pix4D κλπ. Αυτό είναι λογικό για κάτι που είναι στην κατηγορία του Mini, αλλά κακό για το Air 2 (που είναι μηχάνημα 1000+ Ευρώ) και περιορίζει την χρήση του καθαρά μόνο ερασιτεχνικά. Εδώ και ένα συγκριτικό θορύβου σε σχέση με το Air, εξακολουθεί η Parrot Anafi να είναι το πιο αθόρυβο drone όλων.
|
|
|
Post by aenaos15 on Apr 29, 2020 9:17:11 GMT 2
Για αυτο ειπα να το δουμε απο κοντα πρωτα!! Παντως στο θεμα θορυβου κερδιζει καθαρα σε σχεση με το Air 1 . Για το Anafi δεν εχω αποψη καθολου.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 29, 2020 14:32:32 GMT 2
Για αυτο ειπα να το δουμε απο κοντα πρωτα!! Παντως στο θεμα θορυβου κερδιζει καθαρα σε σχεση με το Air 1 . Για το Anafi δεν εχω αποψη καθολου. Στη χώρα μας θα αργήσει να έρθει, μέσα Ιουνίου (και αν μη σου πω). Συγκριτικό θορύβου εδώ: freedrone.gr/post/10322/thread
|
|
|
Post by crossroad on Apr 29, 2020 21:29:01 GMT 2
Καλησπέρα σας Πράγματι πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και με τιμή αρκετά ανταγωνιστική. Η δική μου σύγκριση γίνεται με το ANAFI. Και στα σημεία που υπερτερεί είναι : - στην κάμερα (Sensor: 1/1.2 vs 1/2.4, but aperture 2.8 vs 2.4 for Anafi) και στη φωτογραφία : 48ΜΡ vs 24MP for Anafi και από ότι φαίνεται πραγματικό (?) Bitrate 120 vs 100Mbps for Anafi - στο χρόνο πτήσης !! - OcuSync 2.0, APAS 3.0, ActiveTrack 3.0. - Η γενική φήμη που συνοδεύει την DJI σχετικά με τη στιβαρότητα και την αξιοπιστία των σκαφών που κατασκευάζει.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ : - NFZ. Αυτό δεν τρώγεται με τίποτα !! Προσωπικά η ύπαρξή του με κάνει να είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός με τη DJI. Αν είσαι άτυχος και ζεις σε μεγάλη πόλη υπάρχει κίνδυνος να μην μπορείς να το πετάξεις ούτε στην αυλή σου !!! - Άλλη έκδοση για Ευρώπη άλλη για Αμερική !! Έτσι στη υποθετική περίπτωση που με mod πας από CE σε FCC, αυτό το FCC που θα έχεις δεν είναι το ίδιο με το original της Αμερικής !!! (αυτά τουλάχιστον γνωρίζω, αν ξέρει άλλος καλύτερα...) Όμως με CE σε αστικό ιστό ακόμα και με OcuSync 2.0 δεν μπορεί να πάει πέρα από 500-600 μέτρα. Τα άλλα περί 10km είναι αστεία και να τα σχολιάσει κανείς. - Το ADB-S θα είναι διαθέσιμο μόνο για Αμερική !! - Νο Zoom στην κάμερα (vs Anafi)
|
|
|
Post by petersea on Apr 30, 2020 0:12:30 GMT 2
Καλησπέρα σας Πράγματι πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και με τιμή αρκετά ανταγωνιστική. Η δική μου σύγκριση γίνεται με το ANAFI. Και στα σημεία που υπερτερεί είναι : - στην κάμερα (Sensor: 1/1.2 vs 1/2.4, but aperture 2.8 vs 2.4 for Anafi) και στη φωτογραφία : 48ΜΡ vs 24MP for Anafi και από ότι φαίνεται πραγματικό (?) Bitrate 120 vs 100Mbps for Anafi - στο χρόνο πτήσης !! - OcuSync 2.0, APAS 3.0, ActiveTrack 3.0. - Η γενική φήμη που συνοδεύει την DJI σχετικά με τη στιβαρότητα και την αξιοπιστία των σκαφών που κατασκευάζει. ΑΡΝΗΤΙΚΑ : - NFZ. Αυτό δεν τρώγεται με τίποτα !! Προσωπικά η ύπαρξή του με κάνει να είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός με τη DJI. Αν είσαι άτυχος και ζεις σε μεγάλη πόλη υπάρχει κίνδυνος να μην μπορείς να το πετάξεις ούτε στην αυλή σου !!! - Άλλη έκδοση για Ευρώπη άλλη για Αμερική !! Έτσι στη υποθετική περίπτωση που με mod πας από CE σε FCC, αυτό το FCC που θα έχεις δεν είναι το ίδιο με το original της Αμερικής !!! (αυτά τουλάχιστον γνωρίζω, αν ξέρει άλλος καλύτερα...) Όμως με CE σε αστικό ιστό ακόμα και με OcuSync 2.0 δεν μπορεί να πάει πέρα από 500-600 μέτρα. Τα άλλα περί 10km είναι αστεία και να τα σχολιάσει κανείς. - Το ADB-S θα είναι διαθέσιμο μόνο για Αμερική !! - Νο Zoom στην κάμερα (vs Anafi) Αυτή την στιγμή έχω το anafi πριν από αυτό είχα το mavic pro και το έδωσα λόγω των nfz, ήθελα να πω λοιπόν αυτό που λες για το ocusync μέσα σε αστικό ιστό δεν στέκει, φιλικά πάντα μιλώ, σε ce στο air 2 δίνει 6km για εμένα τα 3-4km θα τα έχει, το mavic pro το είχα πάει 3,5km στην Αρτέμιδα χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε διακοπές στο Fpv, το anafi τρομάζει να πάει 1,3km, η dji σε αυτό είναι πολύ μπροστά, ακόμα και το mini που είναι και αυτό με wifi όπως και το air τα πάνε καλύτερα από το anafi, αυτό για εμένα είναι το μόνο του πρόβλημα.. 😊
|
|
|
Post by artplus on Apr 30, 2020 11:23:29 GMT 2
Μια ενδιαφερουσα συγκριση
|
|
|
Post by crossroad on Apr 30, 2020 13:46:48 GMT 2
Αυτή την στιγμή έχω το anafi πριν από αυτό είχα το mavic pro και το έδωσα λόγω των nfz, ήθελα να πω λοιπόν αυτό που λες για το ocusync μέσα σε αστικό ιστό δεν στέκει, φιλικά πάντα μιλώ, σε ce στο air 2 δίνει 6km για εμένα τα 3-4km θα τα έχει, το mavic pro το είχα πάει 3,5km στην Αρτέμιδα χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε διακοπές στο Fpv, το anafi τρομάζει να πάει 1,3km, η dji σε αυτό είναι πολύ μπροστά, ακόμα και το mini που είναι και αυτό με wifi όπως και το air τα πάνε καλύτερα από το anafi, αυτό για εμένα είναι το μόνο του πρόβλημα.. 😊 Καλησπέρα Εύχομαι πραγματικά αυτό που αναφέρεις για το ocusync να είναι αληθινό !! Ομολογώ ότι δεν έχω εμπειρία με τα αντίστοιχα mavic 2 (zoom or pro2) τα οποάι ήδη λειτουργούν με ocusync και αν και κατα πόσο οι κάτοχοί τους, μόνο με τη χρήση του και εντός αστικού ιστού μπορούν να έχουν μια απόσταση από 1-2Km χωρίς πρόβλημα. Αν ισχύει, με καλύπτει απόλυτα και πιθανόν δεν χρειάζεται και η αναζήτηση Mod FCC. Όσον αφορά το NFZ, το πρόβημα παραμένει...Για να το έδωσες όπως αναφέρεις θα πρέπει να είχες μεγάλο πρόβλημα και φυσικά δεν το έλυσες με διάφορες ...λύσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.... Και μια προσωπική ερώτηση, αν επιτρέπεται... Θα το αγόραζες ;
|
|
|
Post by petersea on Apr 30, 2020 13:58:53 GMT 2
Αυτή την στιγμή έχω το anafi πριν από αυτό είχα το mavic pro και το έδωσα λόγω των nfz, ήθελα να πω λοιπόν αυτό που λες για το ocusync μέσα σε αστικό ιστό δεν στέκει, φιλικά πάντα μιλώ, σε ce στο air 2 δίνει 6km για εμένα τα 3-4km θα τα έχει, το mavic pro το είχα πάει 3,5km στην Αρτέμιδα χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε διακοπές στο Fpv, το anafi τρομάζει να πάει 1,3km, η dji σε αυτό είναι πολύ μπροστά, ακόμα και το mini που είναι και αυτό με wifi όπως και το air τα πάνε καλύτερα από το anafi, αυτό για εμένα είναι το μόνο του πρόβλημα.. 😊 Καλησπέρα Εύχομαι πραγματικά αυτό που αναφέρεις για το ocusync να είναι αληθινό !! Ομολογώ ότι δεν έχω εμπειρία με τα αντίστοιχα mavic 2 (zoom or pro2) τα οποάι ήδη λειτουργούν με ocusync και αν και κατα πόσο οι κάτοχοί τους, μόνο με τη χρήση του και εντός αστικού ιστού μπορούν να έχουν μια απόσταση από 1-2Km χωρίς πρόβλημα. Αν ισχύει, με καλύπτει απόλυτα και πιθανόν δεν χρειάζεται και η αναζήτηση Mod FCC. Όσον αφορά το NFZ, το πρόβημα παραμένει...Για να το έδωσες όπως αναφέρεις θα πρέπει να είχες μεγάλο πρόβλημα και φυσικά δεν το έλυσες με διάφορες ...λύσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.... Και μια προσωπική ερώτηση, αν επιτρέπεται... Θα το αγόραζες ; Δεν έχω λόγω να σου πω κάτι που δεν ισχύει μπορείς να δεις στο YouTube βίντεο Ελληνικά με το mavic εγώ συγκεκριμένα είχα το πρώτο mavic pro στα επόμενα το ocusync είναι καλύτερο και το έδωσα γιατί όπως σου είπα μένω Αρτέμιδα και έχουμε μια τεράστια nfz λόγω Ελευθέριου Βενιζέλου, το anafi είναι πολύ καλό δεν με χαλάει τόσο το πολύ μικρότερο range,το air 2 έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά μένει να το δούμε, εάν μου περισσεύαν μπορεί για δεύτερο.. 😊
|
|
|
Post by crossroad on Apr 30, 2020 14:18:55 GMT 2
Δεν έχω λόγω να σου πω κάτι που δεν ισχύει μπορείς να δεις στο YouTube βίντεο Ελληνικά με το mavic εγώ συγκεκριμένα είχα το πρώτο mavic pro στα επόμενα το ocusync είναι καλύτερο και το έδωσα γιατί όπως σου είπα μένω Αρτέμιδα και έχουμε μια τεράστια nfz λόγω Ελευθέριου Βενιζέλου, το anafi είναι πολύ καλό δεν με χαλάει τόσο το πολύ μικρότερο range,το air 2 έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά μένει να το δούμε, εάν μου περισσεύαν μπορεί για δεύτερο.. 😊 Αν είναι όλα αληθινά με το air 2 (περίεργο αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα range test...) εγώ θα το πουλούσα το ANAFI και θα το αγόραζα... (Να υποθέσω ότι με το mavic pro, δεν είχες Mod έκδοση...)
|
|
|
Post by aenaos15 on Apr 30, 2020 14:31:18 GMT 2
Αυτο με την μη υπαρξη range test , με προβληματιζει και μενα.
|
|
|
Post by petersea on Apr 30, 2020 15:29:46 GMT 2
Δεν έχω λόγω να σου πω κάτι που δεν ισχύει μπορείς να δεις στο YouTube βίντεο Ελληνικά με το mavic εγώ συγκεκριμένα είχα το πρώτο mavic pro στα επόμενα το ocusync είναι καλύτερο και το έδωσα γιατί όπως σου είπα μένω Αρτέμιδα και έχουμε μια τεράστια nfz λόγω Ελευθέριου Βενιζέλου, το anafi είναι πολύ καλό δεν με χαλάει τόσο το πολύ μικρότερο range,το air 2 έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά μένει να το δούμε, εάν μου περισσεύαν μπορεί για δεύτερο.. 😊 Αν είναι όλα αληθινά με το air 2 (περίεργο αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα range test...) εγώ θα το πουλούσα το ANAFI και θα το αγόραζα... (Να υποθέσω ότι με το mavic pro, δεν είχες Mod έκδοση...) Όχι όλα μαμά, πιστεύω θα ανεβάσουν σύντομα ακόμα τώρα κυκλοφόρησε..
|
|
|
Post by thomas on Apr 30, 2020 17:04:30 GMT 2
Προσωπικα πιστευω οτι το air 2 ειναι το καλυτερο drone στα χρηματα του!4κ 60 fps...35 λεπτα πτηση...26 πες δλδ.....σύστημα APAS 3.0....κ το πιο βασικο για μενα ειναι το συστημα μεταδοσης του!Το OcuSync 2.0 το εχει το phantom 4pro V2.0 που εχω κ δεν το αλλάζω με κανένα άλλο σύστημα....εφτασε τα 8 χλμ απόσταση στα χωράφια(χωρίς να πειράξω κάτι)!το anafi ωραιο μικρο βολικο ποιοτικο.... αλλα το σύστημα μετάδοσης του μου τα χαλαει πολυ....το εχει φιλος κ ολο σπασίματα και καθυστέρηση στην εικόνα γενικά.....δεν εχεις αυτην την φυσικοτητα στην οθονη σου οπως στην dji...!σχετικά με nfz δεν με πολύ απασχολεί γτ δεν πετώ σε αεροδρόμια κ πόλεις μέσα!ας κρίνει ο κάθε ένας κ ας αγοράσει αυτό που τον βολεύει περισσότερο!
|
|
|
Post by Frontier on Apr 30, 2020 19:03:19 GMT 2
Όλα είναι ζήτημα τι θέλει κάποιος, όπως είπε και ο thomas παραπάνω. - Κάποιος που κάνει action sports και θέλει να τον ακολουθεί, ξεκάθαρα δεν έχει άλλη επιλογή από το Skydio 2. Το Mavic Air 2 απέτυχε παταγωδώς όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο που έβαλε ο artplus, όπου στο ίδιο τεστ το Skydio 2 δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα κάνοντας καταπληκτική λήψη και χωρίς χρήση του beacon του (εκεί είναι τέλειο το ActiveTrack). Η έλλειψη πλαϊνών αλλά και επάνω αισθητήρων πρακτικά αχρηστεύει το ActiveTrack σε τέτοια σενάρια όπου το Mavic 2 τα πηγαίνει καλύτερα (ακόμα και το P4P πηγαίνει καλύτερα και ας μην έχει επάνω αισθητήρες). - Για κάποιον που θέλει να κάνει πολύ καλές λήψεις χωρίς πολλά-πολλά, το Mavic Air 2 είναι μια πολύ καλή επιλογή. - Είμαι πολύ περίεργος να δω πραγματικό - όχι δηλ. φτιαχτό - 8K hyperlapse και αν θα φτάσει η μπαταρία, διότι με το Mavic 2 Zoom για να κάνεις ένα hyperlapse 360 μοιρών σε 4K ανάλυση, το κάνεις οριακά με την μπαταρία στο 20% λόγω του πάρα πολύ μεγάλου αριθμού φωτογραφιών που τραβάει (αν θυμάμαι καλά, πάνω από 850). Το Air 2 με δεδομένο ότι έχει φακό 12MP (τα 48MP είναι με συνένωση και interpolated), για να κάνει 8Κ hyperlapse 360 μοιρών, θα πρέπει να πάρει υπερσδιπλάσιες φωτογραφίες. - Χρωματικά - σαν απόδοση - εξακολουθώ να θεωρώ την Anafi καλύτερη (η οποία έχει HDR φωτογραφίες και βίντεο από το 2018). Περιμένω όμως να δω φωτογραφίες του Air 2 στα 48MP, για να δω πόσο πολύ επηρεάζονται από το interpolation. - 4Κ@60fps: αυτό είναι σημαντικό εφόσον θέλουμε να τραβάμε σκηνές γρήγορης δράσης ή αν θέλουμε να κάνουμε slow motion στα 4Κ. Το μόνο αναδιπλούμενο drone (μαζί με το Zino 2) με τέτοια δυνατότητα και - όπως έγραψα παραπάνω - με ενδιαφέρει. Προσωπικά, θα περιμένω περισσότερα πραγματικά reviews για να κρίνω, διότι θα πρέπει να είναι πραγματικά καλό για να με κάνει να "ξεχάσω" (που δεν τα ξεχνάω ποτέ), τα σοβαρά μειονεκτήματα που έχει: μονή IMU, ασυμβατότητα με dji Go και εφαρμογές τρίτων, ενώ δεν γίνεται να παραβλέψουμε την γκάφα της dji να μη δώσει ADB-S στην Ευρωπαϊκή έκδοση (την στιγμή που είναι Ευρωπαϊκό πρότυπο ασφαλείας). Αυτά μπορεί να τα παραβλέψει κάποιος για drone των 500-600 Ευρώ, αλλά όχι για drone των 1000+ Ευρώ. Προς το παρόν με όσα έχω δει ΔΕΝ με έχει πείσει, τόσο λόγω τιμής αλλά και γιατί έχω ήδη το Mavic 2 Zoom. H κάμερα - με τα μέχρι στιγμής βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει - του Mavic Air 2 χάνει από το Mavic 2 Pro κατά κράτος, λόγω φακού και προφίλ κωδικοποίησης (ειδικά σε σκοτεινές περιοχές ή συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το Air 2 υποφέρει), ενώ δεν διαθέτει το εξαιρετικό zoom που έχει το Mavic 2 Zoom. Αν το Mavic 2 Pro είχε βίντεο 4K@60fps, θα ήταν το τέλειο αναδιπλούμενο drone για εμένα και είναι κάτι που θέλω να πιστεύω ότι θα έχει το επερχόμενο Mavic 3 όταν αυτό κυκλοφορήσει.
|
|
|
Post by crossroad on May 1, 2020 23:46:27 GMT 2
Και το 1ο range test :
Μέγιστη απόσταση 9.000ft aka 2.74km. Κάπου στο video νομίζω ότι αναφέρεται σε περιοχή με μέτρια (?) ύπαρξη παρεμβολών. Και είναι μάλλον Αμερική. Άρα σε CE (Ευρώπη) που είναι τα 5Km με το περίφημο OcuSync 2.0 ? Επίσης πρόβλημα με το precision Landing. Βέβαια ίσως να ακολουθήσουν Updates που πιθανά να λύσουν τα προβλήματα..
Και ένα ακόμα video για την ποιότητα της κάμερας :
|
|
|
Post by petersea on May 2, 2020 8:16:54 GMT 2
Μία χαρά απόσταση είναι για εμένα, βλέπεις την τεράστια διαφορά του wifi που έχουν τα mini και air 1, 1600ft περίπου, και τα mavic air 2 και zoom 10000ft αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του (περίφημου) 😁ocusync, εάν πετούσαν ψηλότερα γιατί εκεί είναι περίπου 30m και τα mini και air 1 ακόμα χαμηλότερα θα έβλεπες μεγαλύτερες αποστάσεις, πετούσαν τόσο χαμηλά που χαλούσε το σήμα ακόμα και από φυσικά εμπόδια.. 😊
|
|
|
Post by Frontier on May 2, 2020 8:44:01 GMT 2
crossroad: Βλέπω ότι η dji συνεχίζει να έχει θέμα με το precision landing, το οποίο δεν δούλεψε (και εξακολουθεί να μην δουλεύει) σωστά στο Mavic 2, αλλά και στο Air/Air2 (μόνο το P4P έχει πραγματικά λειτουργικό precision landing και είναι αεροσκάφος 4 ετών!). Κρίνοντας από την προϊστορία της dji, σπανίως λύνει θέματα που υπάρχουν στο launch ενός αεροσκάφους (δες τα νήματα του Air και του Mavic 2 και θα καταλάβεις τι λέω) με firmware updates και ακόμα πιο σπάνια - έως καθόλου - προσθέτει λειτουργίες/δυνατότητες. petersea: Σαφώς το Ocusync είναι ανώτερο από το WiFi - ειδικά σε θέματα παρεμβολών - αλλά και αυτό δέχεται παρεμβολές. Εξακολουθεί να μην πείθει το Mavic Air 2 για τα χρήματα που ζητάει. Έχουμε 2020, τα χαρακτηριστικά που έχει είναι χαρακτηριστικά που έχουν drones του 2019 και η τιμή είναι πολύ υψηλή για τα τωρινά δεδομένα.
|
|
|
Post by petersea on May 2, 2020 9:45:37 GMT 2
crossroad: Βλέπω ότι η dji συνεχίζει να έχει θέμα με το precision landing, το οποίο δεν δούλεψε (και εξακολουθεί να μην δουλεύει) σωστά στο Mavic 2, αλλά και στο Air/Air2 (μόνο το P4P έχει πραγματικά λειτουργικό precision landing και είναι αεροσκάφος 4 ετών!). Κρίνοντας από την προϊστορία της dji, σπανίως λύνει θέματα που υπάρχουν στο launch ενός αεροσκάφους (δες τα νήματα του Air και του Mavic 2 και θα καταλάβεις τι λέω) με firmware updates και ακόμα πιο σπάνια - έως καθόλου - προσθέτει λειτουργίες/δυνατότητες. petersea: Σαφώς το Ocusync είναι ανώτερο από το WiFi - ειδικά σε θέματα παρεμβολών - αλλά και αυτό δέχεται παρεμβολές. Εξακολουθεί να μην πείθει το Mavic Air 2 για τα χρήματα που ζητάει. Έχουμε 2020, τα χαρακτηριστικά που έχει είναι χαρακτηριστικά που έχουν drones του 2019 και η τιμή είναι πολύ υψηλή για τα τωρινά δεδομένα. Δεν διαφωνώ με ότι λες, απλά να πω εάν είναι ένα καλύτερο mavic air; γιατί αυτό αντικαθιστά, και νομίζω από ότι έχουμε δει τα καταφέρνει, έχει πλέον ocusync, είναι πιο ήσυχο, μεγαλύτερο χρόνο πτήσεις, ίσως καλύτερη κάμερα με βίντεο 4k 60fp, και ένα δελεαστικο πακέτο στο combo να έχει και φίλτρα, όχι ότι μου περισσεύουν αλλά νομίζω έχει αρκετά καλή τιμή, περισσότερα θα πρέπει να περιμένουμε στο mavic pro 3,επίσης πολύ ακριβές στο RTH στην προσγειώση ήταν και το mavic pro που είχα.. 😁
|
|
|
Post by petersea on May 2, 2020 10:27:49 GMT 2
και ένα διαφορετικό precision landing, θα δούμε πολλά μου φαίνεται καλά και κακά.. 😁
|
|
|
Post by Frontier on May 2, 2020 11:08:56 GMT 2
και ένα διαφορετικό precision landing, θα δούμε πολλά μου φαίνεται καλά και κακά.. 😁 Άμα δεν δούλευε και σε αυτές τις ιδανικές συνθήκες (άπλα, μηδενικές παρεμβολές και ευδιάκριτο pad), θα είχαν σοβαρό πρόβλημα Το P4P πάντως κάνει precision landing σε πλακάκι κίτρινο (από το χώμα της βροχής), χωρίς pad και στην ταράτσα μέσα σε πυκνό αστικό ιστό
|
|
|
Post by Frontier on May 2, 2020 11:11:13 GMT 2
crossroad: Βλέπω ότι η dji συνεχίζει να έχει θέμα με το precision landing, το οποίο δεν δούλεψε (και εξακολουθεί να μην δουλεύει) σωστά στο Mavic 2, αλλά και στο Air/Air2 (μόνο το P4P έχει πραγματικά λειτουργικό precision landing και είναι αεροσκάφος 4 ετών!). Κρίνοντας από την προϊστορία της dji, σπανίως λύνει θέματα που υπάρχουν στο launch ενός αεροσκάφους (δες τα νήματα του Air και του Mavic 2 και θα καταλάβεις τι λέω) με firmware updates και ακόμα πιο σπάνια - έως καθόλου - προσθέτει λειτουργίες/δυνατότητες. petersea: Σαφώς το Ocusync είναι ανώτερο από το WiFi - ειδικά σε θέματα παρεμβολών - αλλά και αυτό δέχεται παρεμβολές. Εξακολουθεί να μην πείθει το Mavic Air 2 για τα χρήματα που ζητάει. Έχουμε 2020, τα χαρακτηριστικά που έχει είναι χαρακτηριστικά που έχουν drones του 2019 και η τιμή είναι πολύ υψηλή για τα τωρινά δεδομένα. Δεν διαφωνώ με ότι λες, απλά να πω εάν είναι ένα καλύτερο mavic air; γιατί αυτό αντικαθιστά, και νομίζω από ότι έχουμε δει τα καταφέρνει, έχει πλέον ocusync, είναι πιο ήσυχο, μεγαλύτερο χρόνο πτήσεις, ίσως καλύτερη κάμερα με βίντεο 4k 60fp, και ένα δελεαστικο πακέτο στο combo να έχει και φίλτρα, όχι ότι μου περισσεύουν αλλά νομίζω έχει αρκετά καλή τιμή, περισσότερα θα πρέπει να περιμένουμε στο mavic pro 3,επίσης πολύ ακριβές στο RTH στην προσγειώση ήταν και το mavic pro που είχα.. 😁 Εννοείται ότι είναι βελτίωση (σημαντική) του Mavic Air το οποίο αντικαθιστά, απλά είπα ότι για εμένα (που έχω ήδη το Mavic 2 Zoom) δεν με πείθει για να το αγοράσω και να δώσω αυτά τα χρήματα.
|
|
|
Post by titarasaudi2 on May 2, 2020 11:34:54 GMT 2
Αυτό ακριβώς!
|
|
|
Post by titarasaudi2 on May 2, 2020 11:35:13 GMT 2
Ως πρώην κάτοχος mavir air και νυν κάτοχος mavic 2 zoom, το βλέπω ακριβώς έτσι! Αν είχα ακόμη το mavic air θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά το air 2 για τρεις κυρίως λόγους. Την καλύτερη επικοινωνία control - σκάφους, την αυτονομία και το θόρυβο! Ήταν τα μόνα τρία πράγματα που κάπως με ενοχλούσαν στο air. Αυτά τα κάλυψα με το mavic 2 zoom, συν το πλεονέκτημα του οπτικού zoom. Κάποιος όμως που σκέφτεται να αποκτήσει ένα καλό αναδιπλούμενο της dji και δε θέλει να φτάσει στα χρήματα του mavic 2 (ειδικά με το fly more kit) νομίζω είναι καλή επιλογή!
|
|