|
Post by petersea on Feb 7, 2019 13:41:43 GMT 2
Και ένα βίντεο από Ιταλία , μου κάνει πολύ καλή εντύπωση πόσο ευδιάκριτα γράφει η κάμερα του
|
|
|
Post by panandreas on Feb 7, 2019 14:30:05 GMT 2
Και ένα βίντεο από Ιταλία , μου κάνει πολύ καλή εντύπωση πόσο ευδιάκριτα γράφει η κάμερα του Ναι όντως γράφει πολύ καλύτερα απο όσα έχω δει. Όλα τα λεφτά είναι το follow me mode στο 3:48. παραλίγο να τον αποκεφαλίσει, χαχαχα
|
|
|
Post by arhs555 on Feb 7, 2019 18:34:06 GMT 2
|
|
|
Post by petersea on Feb 7, 2019 20:42:33 GMT 2
Και το πρώτο σοβαρό review!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Feb 7, 2019 21:08:01 GMT 2
Και ένα βίντεο από Ιταλία , μου κάνει πολύ καλή εντύπωση πόσο ευδιάκριτα γράφει η κάμερα του Χαχααα Πέτρο, παραλίγο να σπάσει και το Χ8 και το κεφάλι του, μα τι έκανε;;; ...χαζός είναι; Τέλος π. πάρα πολύ καλά χρώματα και λεπτομέρεια... όμως ρε σεις και αυτός έχει λίγο στραβό ορίζοντα ή μου φαίνεται;
|
|
|
Post by loykas82 on Feb 7, 2019 21:30:21 GMT 2
Και ένα βίντεο από Ιταλία , μου κάνει πολύ καλή εντύπωση πόσο ευδιάκριτα γράφει η κάμερα του Χαχααα Πέτρο, παραλίγο να σπάσει και το Χ8 και το κεφάλι του, μα τι έκανε;;; ...χαζός είναι; Τέλος π. πάρα πολύ καλά χρώματα και λεπτομέρεια... όμως ρε σεις και αυτός έχει λίγο στραβό ορίζοντα ή μου φαίνεται; Και ελεγα οτι μονο εγω εβλεπα στραβο οριζοντα
|
|
|
Post by tsopirs on Feb 7, 2019 22:51:47 GMT 2
Fimi χωρίς στραβό οριζοντα δεν είναι fimi...Από gearbest όσοι παραγγείλατε έφυγε η ακόμη;;;;γιατί ορισμένοι ακόμη περιμένουν να φύγει το Α3
|
|
|
Post by petersea on Feb 7, 2019 23:06:30 GMT 2
Εάν παρατηρήσετε ο στραβος ορίζοντας εμφανίζεται όταν το γυρνάει σε sport mode, πιστεύω σε normal συνθήκες θα είναι εντάξει...
|
|
|
Post by Frontier on Feb 8, 2019 8:20:35 GMT 2
Fimi χωρίς στραβό οριζοντα δεν είναι fimi...Από gearbest όσοι παραγγείλατε έφυγε η ακόμη;;;;γιατί ορισμένοι ακόμη περιμένουν να φύγει το Α3 Στραβό ορίζοντα έχουν και τα dji (Air, Mavic 2) απλά εκεί διορθώνεται στον αέρα πιο γρήγορα είναι η αλήθεια. Το Α3 το παρέλαβα από Gearbest, θα ξέρω περισσότερα και για το Χ8 όταν ανοίξουν. Αγορά πάντως από Fimi του Χ8 με παράδοση Ελλάδα, έχει 100% τελωνείο οπότε όποιος γουστάρει να μπλέξει πάει εκεί...
|
|
|
Post by panandreas on Feb 8, 2019 11:29:37 GMT 2
Ένα ακόμα από χιονισμένο τοπίο. Έφτασε τα 2400μ. Το δεύτερο βίντεο είναι η εγγραφή από το Τ/Χ
|
|
|
Post by tony3kala on Feb 8, 2019 12:26:10 GMT 2
Fimi χωρίς στραβό οριζοντα δεν είναι fimi...Από gearbest όσοι παραγγείλατε έφυγε η ακόμη;;;;γιατί ορισμένοι ακόμη περιμένουν να φύγει το Α3 Στραβό ορίζοντα έχουν και τα dji (Air, Mavic 2) απλά εκεί διορθώνεται στον αέρα πιο γρήγορα είναι η αλήθεια. Το Α3 το παρέλαβα από Gearbest, θα ξέρω περισσότερα και για το Χ8 όταν ανοίξουν. Αγορά πάντως από Fimi του Χ8 με παράδοση Ελλάδα, έχει 100% τελωνείο οπότε όποιος γουστάρει να μπλέξει πάει εκεί... Μίλησα μαζί τους και είπανε ότι δεν περιμένανε τέτοια σίτιση του προϊόντος,και ότι θα Α ξεκινήσουν αποστολές 4 Μαρτίου και ας έχω παραγγείλει τέλη Δεκεμβρίου
|
|
|
Post by panandreas on Feb 11, 2019 9:44:47 GMT 2
Ένα βίντεο από Ανδαλουσία σε ένα πολύ όμορφο υδροβιότοπο (Salinas del Puerto de Santa María) Στραβός ορίζοντας σε σημεία αλλά ωραία εικόνα με καλά χρώματα και εστίαση νομίζω.
Και άλλο ένα βίντεο με πολλά δέντρα χωρίς καλό φωτισμό. Εδώ βλέπω εκτός από το πρόβλημα με τον ορίζοντα, να έχει θέμα στην εστίαση. Το περίεργο είναι ότι συμβαίνει επιλεκτικά κυρίως σε κάποια δέντρα χωρίς φύλλα (κάπου κοντά στο 2:00) ενώ σε διπλανά δέντρα έχει εστιάσει τέλεια. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το sharpness.
|
|
|
Post by Frontier on Feb 11, 2019 9:57:18 GMT 2
Για το sharpening και focus - ειδικά όταν εμφανίζονται και artifacts - είναι πολύ πιθανό να φταίει το Youtube. Έχω δει ότι σε αρκετά βίντεο - όχι μόνο του X8 αλλά και σε dji - εάν το codec δεν πληροί κάποιες προδιαγραφές, το Youtube επανακωδικοποιεί το βίντεο και δημιουργεί αλλιώσεις. Γενικότερα, είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός σε τέτοια βίντεο διότι σε πολλές περιπτώσεις το αρχικό υλικό δεν έχει πρόβλημα.
|
|
|
Post by arhs555 on Feb 11, 2019 19:35:46 GMT 2
|
|
|
Post by panandreas on Feb 14, 2019 10:09:41 GMT 2
Μερικά δείγματα βίντεο ακόμα.
Bill Spada πρώτη πτήση με το X8.
Bill Spada πάλι, αποκαλύπτει κρυφό feature του Fimi X8. Είναι αδιάβροχο κι ας το κρύβει η εταιρία. Πτήση σε βροχή. Ελπίζω να μην είναι και η τελευταία του...
Ο πιτσιρικάς από την Ελβετία βολτάρει στα χιόνια.
Και εδώ πάει να μας τρελάνει. Λέει ότι το πήγε στα 8.2km χωρίς αποδείξεις βέβαια. Στα σχόλια όταν του είπαν ότι δεν φτάνει η μπαταρία, λέει ότι δεν πήγε και γύρισε, αλλά το μάζεψε ένας φίλος του στα 8.2km. Πάντως διένυσε όντως μεγάλη απόσταση αλλά πόσο μόνο αυτός γνωρίζει.
|
|
|
Post by dream_master on Feb 14, 2019 11:12:22 GMT 2
Και εδώ πάει να μας τρελάνει. Λέει ότι το πήγε στα 8.2km χωρίς αποδείξεις βέβαια. Στα σχόλια όταν του είπαν ότι δεν φτάνει η μπαταρία, λέει ότι δεν πήγε και γύρισε, αλλά το μάζεψε ένας φίλος του στα 8.2km. Πάντως διένυσε όντως μεγάλη απόσταση αλλά πόσο μόνο αυτός γνωρίζει. μεγαλη μουφα το βιντεο, στανταρ ειναι μεσα σε καπιο οχημα και το χειριζετε απο εκει! 8.2km παει ανετα με αυτον τον τροπο χωρις γυρισμο! Και εγω με το xiaomi με τον ιδιο τροπο θα μπορουσα να παω 12 Km.
|
|
|
Post by panandreas on Feb 15, 2019 14:29:23 GMT 2
μεγαλη μουφα το βιντεο, στανταρ ειναι μεσα σε καπιο οχημα και το χειριζετε απο εκει! 8.2km παει ανετα με αυτον τον τροπο χωρις γυρισμο! Και εγω με το xiaomi με τον ιδιο τροπο θα μπορουσα να παω 12 Km. Όλοι αυτό του έγραψαν στα σχόλια. Ανέβασε και 2ο βίντεο που επιστρέφει πίσω και είναι ξεκάθαρο ότι το σημείο προσγείωσης δεν έχει οπτική επαφή με το σημείο απογείωσης. Τελικά ανέβασε 3ο βίντεο και έμεινα με το στόμα ανοικτό... Μπας και λόγω χιονιού και βουνών τριγύρω έχει αντανακλάσεις το σήμα και ισχύει
|
|
|
Post by dream_master on Feb 15, 2019 14:45:33 GMT 2
100% ειναι μεσα σε αμαξι κατω στον δρομο! δεν μπορει να ειναι στα 8km και να εχει φουλ σημα στο RC χωρις να εχει πεσει ουτε μια γραμμη το σημα! Αν προσεξεις καλα οταν παιρναει τις διασταυρωσεις κοβει ταχυτητα και το σταματαει! Τα μετρα η εφαρμογη τα μετραει απο το σημειο που γινετε take off προφανως! Την ιδια πτηση μπορω να σου κανω και εγω αυριο αν θελεις με to xiaomi mi drone. Δεν σημαινει τιποτα αυτο.
|
|
|
Post by kostakakis on Feb 15, 2019 15:29:36 GMT 2
Κρύβει κάτω αριστερά το χάρτη της google, και λόγω του σήματος που γράψατε... προφανώς θέλει να μας δείξει στην Ελλάδα πως θα πετάμε πλέον πάνω από 1 χιλιόμετρο, με τον περιορισμό που έχει στο σήμα.
|
|
|
Post by Vako on Feb 15, 2019 18:54:55 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Feb 15, 2019 21:05:08 GMT 2
Ο φράχτης μπροστά σίγουρα παίζει ρόλο.
|
|
|
Post by tsopirs on Feb 15, 2019 23:30:56 GMT 2
Τα 7000 χιλιόμετρα έγιναν 1200 μέτρα...Η τέλεια κάμερα έγινε απλά μια κάμερα ακόμη..οι αισθητήρες αποφυγής χάθηκαν..Xiaomi..ακούγονται τα καλύτερα,τρελαίνονται όλοι και στο τέλος..ένα ακόμη κινέζικο..με το mi drone κάτω από 3000 χιλιόμετρα δεν έχω πάει..Η μάλλον στα 2700 στην τελευταία πτήση..αν συνεχίζουν να καταρρίπτονται η μύθοι ,πάντως θα επιλέξω πάλι το Zino ..Γιατί σε κάμερα δεν φτύνει μια το fimi μπροστά του..ειδικά με τα updates
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Feb 16, 2019 10:34:22 GMT 2
Τα 7000 χιλιόμετρα έγιναν 1200 μέτρα...Η τέλεια κάμερα έγινε απλά μια κάμερα ακόμη..οι αισθητήρες αποφυγής χάθηκαν..Xiaomi..ακούγονται τα καλύτερα,τρελαίνονται όλοι και στο τέλος..ένα ακόμη κινέζικο..με το mi drone κάτω από 3000 χιλιόμετρα δεν έχω πάει..Η μάλλον στα 2700 στην τελευταία πτήση..αν συνεχίζουν να καταρρίπτονται η μύθοι ,πάντως θα επιλέξω πάλι το Zino ..Γιατί σε κάμερα δεν φτύνει μια το fimi μπροστά του..ειδικά με τα updates Γιώργο εγώ δεν παράγγειλα ακόμη Χ8 όμως κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Το ΖΙΝΟ όταν βγήκε ήταν για κλωτσιές, τα UPD κάτι βελτίωσαν αλλά και πάλι γενικά είναι τελειωμένο, με 1500μ εμβέλεια και 20 λεπτά πτήση. Το Χ8 πλέον από βίντεο που βλέπουμε σε Αυστραλία αλλά και Ευρώπη δίνει ρέστα από εικόνα, αυτό τελείωσε, η διάρκεια πτήσης του Χ8 επίσης δεν αμφισβητείται αφού είναι 30% μεγαλύτερη του ΖΙΝΟ... Τέλος για την απόσταση, ποιος είπε για 1200 μέτρα; Το ότι ένας το πήγε ως εκεί σημαίνει ότι δεν πάει παραπέρα; Ο ασιάτης είχε κάνει τεστ πολύ νωρίτερα, το πήγε και το γύρισε (σελ. 3) έκανα ένα Prtsc στο μέγιστο σημείο... Και να σκεφτούμε ότι το Χ8 ακόμη δεν κυκλοφόρησε καλά καλά, θα έρθουν σίγουρα Upd που θα κάνουν μεγάλες βελτιώσεις. Attachments:
|
|
|
Post by tsopirs on Feb 16, 2019 10:38:39 GMT 2
Ναι το είδα το βίντεο του Κινέζου,αλλά νομίζω ότι και αλλού διάβασα ότι δεν πήγε πολύ μακριά εκτός από το παραπάνω βίντεο..Δεν ξέρω μήπως στην Ασία παίζουν άλλοι παράμετροι..το βίντεο έστρωσε αρκετά όμως Εχεις δίκαιο..
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Feb 16, 2019 10:57:01 GMT 2
μεγαλη μουφα το βιντεο, στανταρ ειναι μεσα σε καπιο οχημα και το χειριζετε απο εκει! 8.2km παει ανετα με αυτον τον τροπο χωρις γυρισμο! Και εγω με το xiaomi με τον ιδιο τροπο θα μπορουσα να παω 12 Km. Όλοι αυτό του έγραψαν στα σχόλια. Ανέβασε και 2ο βίντεο που επιστρέφει πίσω και είναι ξεκάθαρο ότι το σημείο προσγείωσης δεν έχει οπτική επαφή με το σημείο απογείωσης. Τελικά ανέβασε 3ο βίντεο και έμεινα με το στόμα ανοικτό... Μπας και λόγω χιονιού και βουνών τριγύρω έχει αντανακλάσεις το σήμα και ισχύει Παιδιά γι αυτό το βίντεο πάλι έγινε πολύς ντόρος πιθανότατα αδίκως. Εσείς που είστε πιο έμπειροι διαφωτίστε μας, όταν ένα drone πετάει και πάει πχ. 2000μ απόσταση, αυτή η απόσταση από που μετράει, από το σημείο απογείωσης ή από το σημείο που βρίσκεται η Τ/Κ; Αν μετράει από το σημείο απογείωσης τότε ποιο το νόημα να ακολουθεί το drone με αυτοκίνητο πέραν του να είναι κοντά για να μην χάσει το σήμα της Τ/Κ το drone και μπει σε RTH; Όμως αν ήταν σε σημείο που βρίσκεται η Τ/Κ είχε καλή "οπτική επαφή" το σήμα του 2,4GHz μην αποκλείουμε να φτάσει τόσο και ακόμη παραπέρα, έχω μεγάλη εμπειρία από radio link και ραδιοζεύξεων λόγω δουλειάς, έχω δει πολύ κουφά πράγματα. Στην εικόνα όμως βλέπουμε ότι έφτασε 7000 χιλ. με 67% μπαταρία που σημαίνει ότι άνετα μπορεί να γυρίσει πίσω άρα τα 7 χιλ ή και περισσότερα δεν είναι αμφισβητήσιμα με τίποτα. Και κάτι άλλο, ναι, σαφώς το καλυμμένο με χιόνι τοπίο με τις μεγάλες αντανακλάσεις βοηθά την μετάδοση... Attachments:
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Feb 16, 2019 10:59:26 GMT 2
Ναι το είδα το βίντεο του Κινέζου,αλλά νομίζω ότι και αλλού διάβασα ότι δεν πήγε πολύ μακριά εκτός από το παραπάνω βίντεο..Δεν ξέρω μήπως στην Ασία παίζουν άλλοι παράμετροι..το βίντεο έστρωσε αρκετά όμως Εχεις δίκαιο.. Γιώργο, ίσως δεν ρισκάρουν ακόμη οι χρήστες... μην ξεχνάμε ότι ο Μπ. Κατσίκας το παιδί που είχε πρώτος Fimi A3 στην Ελλάδα είχε ένα μήνα που δεν το πήγε πάνω από 200-300 μέτρα απόσταση και ίσως καλά έκανε το παιδί και είχε την επιφύλαξη.
|
|
|
Post by dream_master on Feb 16, 2019 13:02:12 GMT 2
Όλοι αυτό του έγραψαν στα σχόλια. Ανέβασε και 2ο βίντεο που επιστρέφει πίσω και είναι ξεκάθαρο ότι το σημείο προσγείωσης δεν έχει οπτική επαφή με το σημείο απογείωσης. Τελικά ανέβασε 3ο βίντεο και έμεινα με το στόμα ανοικτό... Μπας και λόγω χιονιού και βουνών τριγύρω έχει αντανακλάσεις το σήμα και ισχύει Παιδιά γι αυτό το βίντεο πάλι έγινε πολύς ντόρος πιθανότατα αδίκως. Εσείς που είστε πιο έμπειροι διαφωτίστε μας, όταν ένα drone πετάει και πάει πχ. 2000μ απόσταση, αυτή η απόσταση από που μετράει, από το σημείο απογείωσης ή από το σημείο που βρίσκεται η Τ/Κ; Αν μετράει από το σημείο απογείωσης τότε ποιο το νόημα να ακολουθεί το drone με αυτοκίνητο πέραν του να είναι κοντά για να μην χάσει το σήμα της Τ/Κ το drone και μπει σε RTH; Όμως αν ήταν σε σημείο που βρίσκεται η Τ/Κ είχε καλή "οπτική επαφή" το σήμα του 2,4GHz μην αποκλείουμε να φτάσει τόσο και ακόμη παραπέρα, έχω μεγάλη εμπειρία από radio link και ραδιοζεύξεων λόγω δουλειάς, έχω δει πολύ κουφά πράγματα. Στην εικόνα όμως βλέπουμε ότι έφτασε 7000 χιλ. με 67% μπαταρία που σημαίνει ότι άνετα μπορεί να γυρίσει πίσω άρα τα 7 χιλ ή και περισσότερα δεν είναι αμφισβητήσιμα με τίποτα. Και κάτι άλλο, ναι, σαφώς το καλυμμένο με χιόνι τοπίο με τις μεγάλες αντανακλάσεις βοηθά την μετάδοση... Στο app μετραει την αποσταση απο το σημειο που κανει take off το σκαφος και οχι απο το RC. To νοημα που το κανει ειναι πολυ απλο , για να ειναι κοντα και να μην του κανει disconect σκαφος με RC! Αυτος δηλαδη το εκανε αυτο απλα για να γραψει στην εφαρμογη 8000 μετρα , απλα αυτο μονο! Δεν παιζει να πηγε 8000 μετρα απο το σημειο που βρισκεται ο ιδιος και το RC, και αυτο αποδεικνειεται στο οτι το σημα του RC ειναι φουλ στα 8000 μετρα, κατι που ειναι αδυνατον οπως καταλαβαινεις! Μπορει να γυρισει πισω ναι αλλα χωρις να βρισκεται ο χειριστης στο σημειο απογειωσης! Στην ουσια αυτος πεταει στα 100 μετρα αποσταση απο το σκαφος και οχι στα 8000.
|
|
|
Post by petersea on Feb 16, 2019 14:40:44 GMT 2
Νομίζω έχει δίκιο ο Dream Master, επίσης δείτε και το ύψος τόσο χαμηλά σε ανοδική πτήση και σε αυτή την απόσταση το θεωρώ απίθανο, επίσης στην πτήση του Dunhill μου φαίνεται λίγο περίεργο ότι με την χρήση antenna reflector κέρδισε πάνω από 2 χιλιόμετρα, κάτι άλλο νομίζω το επηρεάζει την πρώτη φορά.
|
|
|
Post by Frontier on Feb 16, 2019 15:34:43 GMT 2
Παιδιά, με το βίντεο του ελβετού με τα 8000μ, μην ασχολείστε είναι μούφα. Το ανέλυσε πολύ ωραία ο dream_master παραπάνω. Εάν δεν βάλει και replay τηλεμετρίας, πολύ απλά δεν ισχύει να το πήγε 8km. Για τα υπόλοιπα, το αεροσκάφος βελτιώθηκε αρκετά από το ντεμπούτο του, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι αεροσκάφος κατηγορίας τιμής κάτω από 500 Ευρώ οπότε μην το συγκρίνουμε με dji, Parrot και λοιπούς που παίζουν πολύ πιο πάνω. Η κάμερα - στα μάτια μου - είναι ένα κλίκ πιο κάτω από αυτή του Mi 4K αλλά εκτιμώ ότι θα βελτιωθεί και άλλο με επερχόμενα updates. Το πρόβλημα - για εμένα - είναι η εξαιρετικά χαμηλή διαθεσιμότητα, διότι εδώ καλά-καλά δεν μπορούμε να το παραλάβουμε, πόσο μάλλον να βρούμε και απαραίτητα αξεσουάρ (μπαταρίες και λοιπά ανταλλακτικά). Θέλω όμως να ελπίζω ότι μέχρι το Πάσχα ή και λίγο μετά θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και εμείς που το έχουμε παραγγείλει θα το έχουμε (επιτέλους) παραλάβει
|
|
|
Post by panandreas on Feb 16, 2019 16:54:00 GMT 2
Αυτό είναι πιο πιστευτό νομίζω
|
|