|
Post by dimitrispantosgr on Jan 24, 2019 16:42:30 GMT 2
η μετάδοση εικόνας Drone - χειριστήριο θα είναι HD ;;; Γιατί στο MI 4k που είχα δεν ήταν και η καλύτερη !
|
|
|
Post by brouzos on Jan 24, 2019 17:05:10 GMT 2
Παιδιά, και το ΖΙΝΟ και το Anafi έναντι του Χ8 (για την ώρα) έχουν ως κύριο και μοναδικό όπλο την καλύτερη κάμερα, τα υπόλοιπα έχουν δευτερεύουσα σημασία. Οκ το Anafi έχει την ιδιαιτερότητα του gimbal και μικρό μέγεθος αλλά σχεδόν κανείς δεν αγοράζει ένα μοντέλο με βάση μόνο ένα κριτήριο, το ΖΙΝΟ ειδικά δεν σώζεται με τίποτα ειδικά από την κάμερα, ένα κιλό drone με πολύ μέτριο χρόνο πτήσης, εκτός αν το βγάλει η Hubsan 250€ οπότε ναι, τότε θα πάρω και γω...! Το αναφι έχει πολλά παραπάνω και θα σου αναφέρω μερικά... Σχεδόν αθόρυβο και τόσο μικρό που περνάει απαρατήρητο πολύ σημαντικό Ποιότητα κάμερας δυνατότητα να κοιτάει ψηλά Dolly zoom Kai cameraman mode το δεύτερο μόνο αυτό το εχει Δεν έχει nfz Φορτίζεται απλά με ένα usb Έχει πολλές διαφορετικές λειτουργίες του Follow me και πανοραμα Και στο λέω εγώ και που το αναφι έχω και περιμένω και το χ8😉😉😉
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jan 24, 2019 18:05:13 GMT 2
Φάνη, ξέρω ότι έχεις Anafi, όμως από αυτά που αναφέρεις κάποια είναι άνευ σημασίας... ΝFL δεν έχουν πλέον ούτε τα Xiaomi... τα πολλά fly mode μάλλον είναι αχρείαστα" στην συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, ένα Follow me ίσως είναι το πιο απαραίτητο, οκ το gimbal του έχει αυτή την ιδιαιτερότητα, καλό είναι, μέγεθος δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά, ο θόρυβος πάλι κάτσε να τον ακούσουμε... Όμως οι περισσότεροι κοιτάνε εμβέλεια, διάρκεια πτήσης και σταθερότητα που το Χ8 κερδίζει κατά κράτος.
|
|
|
Post by brouzos on Jan 24, 2019 18:32:35 GMT 2
Φάνη, ξέρω ότι έχεις Anafi, όμως από αυτά που αναφέρεις κάποια είναι άνευ σημασίας... ΝFL δεν έχουν πλέον ούτε τα Xiaomi... τα πολλά fly mode μάλλον είναι αχρείαστα" στην συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, ένα Follow me ίσως είναι το πιο απαραίτητο, οκ το gimbal του έχει αυτή την ιδιαιτερότητα, καλό είναι, μέγεθος δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά, ο θόρυβος πάλι κάτσε να τον ακούσουμε... Όμως οι περισσότεροι κοιτάνε εμβέλεια, διάρκεια πτήσης και σταθερότητα που το Χ8 κερδίζει κατά κράτος. Πίστεψε με ότι κάθε μέρα που θα περνάει και θα σφίγγουν οι κολοι το πιο σημαντικό θα είναι να περνάει απαρατήρητο
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Jan 25, 2019 15:12:29 GMT 2
το μέγεθος έχει ΤΗΝ σημασία. ειδικά για travel σκοπούς και αεροδρόμια δεν το συζητώ. ο θορυβος και αυτός μετράει πολύ. μαζεύεται γυρω σου κόσμος και σε ρωτάει 1000 πράγματα την ώρα που θες να κανεις την τέλεια λήψη. για να μην πω για τα πιτσιρίκια..
αυτο που με χαλάει στο αναφι ειναι οτι σε όσα βίντεο εχω δει παρατηρώ jello.
|
|
zelhs
Junior Member
www.zelhs.gr
|
Post by zelhs on Jan 25, 2019 21:29:44 GMT 2
το μέγεθος έχει ΤΗΝ σημασία. ειδικά για travel σκοπούς και αεροδρόμια δεν το συζητώ. ο θορυβος και αυτός μετράει πολύ. μαζεύεται γυρω σου κόσμος και σε ρωτάει 1000 πράγματα την ώρα που θες να κανεις την τέλεια λήψη. για να μην πω για τα πιτσιρίκια.. αυτο που με χαλάει στο αναφι ειναι οτι σε όσα βίντεο εχω δει παρατηρώ jello. Το παν ειναι να σε ρωτάει ο κόσμος χίλια πράγματα για καλό σκοπό κ όχι.....ειναι παράνομο, απαγορεύεται, θα πέσει στο κεφάλι μας, κλπ κλπ με τον τρομοdone που τους έχει πιάσει τον τελευταίο καιρό. Στο anafi τα υπέρ του ειναι: μικρο, αθόρυβο κ επίσης τα πολύ καλής ποιότητας video που βγάζει. Νομίζω jello δεν έχει παρατηρηθεί σε Anafi, μήπως μπερδεύεσαι με το zino?
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jan 26, 2019 9:47:41 GMT 2
Βρε παιδιά, από που κι ως που το μέγεθος του Anafi θεωρείται μικρό; Απ' ότι είδα σε παρουσιάσεις φίλων που το σύγκριναν με Μavic 2 δεν το λες και μικρό, μάλιστα σε κλειστή διάταξη είναι ίσως και μακρύτερο και νομίζω ότι το Χ8 είναι μικρότερο από Μ2 οπότε θέμα μεγέθους μάλλον δεν τίθεται τόσο. Όσο για τον θόρυβο είπαμε, ας ακούσουμε και το Χ8 και βλέπουμε, ίσως υπάρξουν έλικες χαμηλού θορύβου κλπ. Στο θέμα του ότι μαζεύεται κόσμος, ότι drone και αν πας να σηκώσεις το ίδιο θα γίνει, δεν τους προσελκύει ο θόρυβος, τον χειριστή βλέπουν με τα παρελκόμενα και πάνε να δουν, το drone μετά από 2 λεπτά ίσως δεν το βλέπουν. Λίγες φορές ήρθε πιτσιρικαρία και σας ζήτησε να δει λίγο την εικόνα που στέλνει το σκάφος; Μάλλον το μεγαλύτερο μειονέκτημα για τα Fimi είναι η έλλειψη service, αυτό πρέπει να προβληματίσει τους κατόχους.
|
|
|
Post by brouzos on Jan 26, 2019 12:12:34 GMT 2
αυτο που με χαλάει στο αναφι ειναι οτι σε όσα βίντεο εχω δει παρατηρώ jello.[/quote]
Jello στο αναφι προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει
Ηλία αυτό το να σε κοιτάει ο κόσμος δεν θα σταματησει το θέμα είναι να μην σε κοιτάει με φόβο η απλά από περιέργεια Και θα σου πω ένα παράδειγμα..την τελευταία φορά ειμουν στην κεντρική πλατεία στην πόλη και έβγαζα φώτο με το αναφι Τα παιδάκια είχαν και έπαιζαν και το κυνηγούσαν και γελούσαν Γτ το θεωρούσαν παιχνίδι μαζί με αυτά οι μανάδες τους μου έκαναν ερωτήσεις και όλα ήταν όμορφα Εάν πετούσα κάτι πιο ογκώδες και με περισσότερο θόρυβο θα ήταν σίγουρο ότι θα με στραβό κοιτούσαν και θα απομακρυναν τα παιδιά τους από εκεί και μπορεί να μου έκαναν και παρατηρήση
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jan 26, 2019 12:41:53 GMT 2
Φάνη, οκ ο κόσμος ζει μέσα στην ασχετίλα του, αν του πέσει στο κεφάλι από ύψος 20 μ. ένα Anafi δεν θα πάθει τίποτα ενώ αν του πέσει ένα Α3 ή Χ8 θα σκοτωθεί; ...χαχαααα...!! Να λέγαμε για κανένα Mi drone ή Phantom θα έλεγα έχει διαφορά, το Χ8 φαίνεται πολύ λεπτεπίλεκτο και δεν νομίζω να φοβίζει, όσο για το θόρυβο υπάρχουν σκατουλάκια τόσα δε που βουίζουν περισσότερο από τα μεγάλα. Το κακό είναι αυτό που λες, το drone άρχισε να είναι είδος υπό διωγμό...
|
|
|
Post by loykas82 on Jan 26, 2019 13:06:47 GMT 2
αυτο που με χαλάει στο αναφι ειναι οτι σε όσα βίντεο εχω δει παρατηρώ jello. Jello στο αναφι προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει Ηλία αυτό το να σε κοιτάει ο κόσμος δεν θα σταματησει το θέμα είναι να μην σε κοιτάει με φόβο η απλά από περιέργεια Και θα σου πω ένα παράδειγμα..την τελευταία φορά ειμουν στην κεντρική πλατεία στην πόλη και έβγαζα φώτο με το αναφι Τα παιδάκια είχαν και έπαιζαν και το κυνηγούσαν και γελούσαν Γτ το θεωρούσαν παιχνίδι μαζί με αυτά οι μανάδες τους μου έκαναν ερωτήσεις και όλα ήταν όμορφα Εάν πετούσα κάτι πιο ογκώδες και με περισσότερο θόρυβο θα ήταν σίγουρο ότι θα με στραβό κοιτούσαν και θα απομακρυναν τα παιδιά τους από εκεί και μπορεί να μου έκαναν και παρατηρήση[/quote] Φιλε μου σε πλατεια με μικρα παιδια που το κυνηγουσαν δεν ειναι επικυνδινο;
|
|
|
Post by brouzos on Jan 26, 2019 15:09:06 GMT 2
Ηλία ότι και να πέσει θα προκαλέσει πόνο και ίσως τραυματισμό αλά αλο να πέσει κάτι που ζυγίζει 300γραμμαρια και αλο κάτι που είναι 800+ πολαπλασιαζετε η δύναμη Καλά δεν το συζητάμε για κάτι που ζυγίζει 1.5 κιλό εκεί μπορεί να σε αφήσει στον τοπο
Λούκα και ένα αυτοκίνητακι τηλεκατευθηνομεμο εάν χτυπήσει το παιδάκι είναι επικίνδυνο και Ενοιτε δεν το πετούσα πάνω από τα κεφαλάκια τους 😉
|
|
|
Post by sotirist on Jan 27, 2019 14:55:16 GMT 2
Επειδη τυχαίνει να έχω και το Anafi και το M2Ζ, προσωπικά πιστεύω ότι πραγματικά είναι δυο τελείως διαφορετικά αλλά και πλήρως συμπληρωματικά σκαφη.
Κοντινες πτήσεις, χωρίς πολύ αέρα, για ποιοτικότατη κινηματογράφηση τοπίων, θάλασσας, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περιπτωση λήψης κοντά σε κόσμο, ψηφίζω Anafi δαγκωτό. Απλά δεν έχει ανταγωνισμό εκεί, λόγω μεγέθους, βάρους, αυτονομίας και ησυχίας, σε συνδιασμο με τον 20MP αισθητήρα. Άπειρα flight modes.
Για μακρυνες πτήσεις, με απόλυτη αίσθηση ασφαλείας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ιδιαίτερη λεπτομέρεια σε ακούνητα βίντεο και φωτο, υπέροχο πραγματικά hardware, το Mavic 2 διαπρέπει. Το software του φτιάχνει, αλλά έχει δρόμο ακόμη.
Πιο on-topic, εχω την εντύπωση ότι το Fimi X8 SE προσπαθεί να χωρέσει κάπου ανάμεσα στα δυο αλλά με “ευαισθησια” στην τιμή. Δύσκολη η ισσοροπια πάντως, μιλάμε για κορυφαία drones κατα την άποψη μου
|
|
|
Post by brouzos on Jan 27, 2019 15:16:32 GMT 2
Επειδη τυχαίνει να έχω και το Anafi και το M2Ζ, προσωπικά πιστεύω ότι πραγματικά είναι δυο τελείως διαφορετικά αλλά και πλήρως συμπληρωματικά σκαφη. Κοντινες πτήσεις, χωρίς πολύ αέρα, για ποιοτικότατη κινηματογράφηση τοπίων, θάλασσας, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περιπτωση λήψης κοντά σε κόσμο, ψηφίζω Anafi δαγκωτό. Απλά δεν έχει ανταγωνισμό εκεί, λόγω μεγέθους, βάρους, αυτονομίας και ησυχίας, σε συνδιασμο με τον 20MP αισθητήρα. Άπειρα flight modes. Για μακρυνες πτήσεις, με απόλυτη αίσθηση ασφαλείας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ιδιαίτερη λεπτομέρεια σε ακούνητα βίντεο και φωτο, υπέροχο πραγματικά hardware, το Mavic 2 διαπρέπει. Το software του φτιάχνει, αλλά έχει δρόμο ακόμη. Πιο on-topic, εχω την εντύπωση ότι το Fimi X8 SE προσπαθεί να χωρέσει κάπου ανάμεσα στα δυο αλλά με “ευαισθησια” στην τιμή. Δύσκολη η ισσοροπια πάντως, μιλάμε για κορυφαία drones κατα την άποψη μου Συνφωνω απόλυτα Σωτήρη απλά θεωρώ ότι το χ8 φέρνει περισσότερο στο m2z γιαυτό το παραγγηλα 😉😉
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jan 27, 2019 15:32:55 GMT 2
Παιδιά συμφωνώ απόλυτα, για κάποιον που έχει την δυνατότητα να έχει δύο drone ο τέλειος συνδυασμός είναι Anafi και Χ8 αφού αυτά τα δύο μαζί κάνουν όσο ένα Μ2. Αν όμως πρέπει να έχεις μόνο ένα νομίζω το απόλυτο value for money είναι το Χ8, μιλάμε για πάνω από 30 λεπτά πτήση, απόσταση πάνω από 6 χιλ. 3 axis gimbal, 4Κ, σταθερότητα... τι άλλο μπορεί να ζητήσει κάποιος από ένα drone με 400€.....!!!!!
|
|
|
Post by Frontier on Jan 29, 2019 11:14:53 GMT 2
Ένας χρήστης του X8 SE που παρέλαβε το αεροσκάφος από το Fimi Store, ανέβασε ένα βίντεο. Το αρχικό αρχείο (1GB μέγεθος), το έβαλε και στο WeTransfer.
|
|
|
Post by dimitrispantosgr on Jan 29, 2019 14:45:38 GMT 2
σαν να τρεμοπαιζει λίγο το βίντεο ή τα μάτια μου έχουν πρόβλημα ?? σε γενικές γραμμές κάλο δείχνει
|
|
|
Post by Frontier on Jan 29, 2019 15:51:36 GMT 2
σαν να τρεμοπαιζει λίγο το βίντεο ή τα μάτια μου έχουν πρόβλημα ?? σε γενικές γραμμές κάλο δείχνει Το sharpening είναι στο θεό - και είναι και οι default ρυθμίσεις - γιαυτό νομίζεις ότι τρέμει. Το επίπεδο λεπτομέρειας είναι πάρα πολύ καλό. Καλό είναι - από την στιγμή που υπάρχει και το raw video - να κατεβάσετε αυτό να δείτε στον υπολογιστή σας, διότι μπορεί το Youtube με την συμπίεση που κάνει να παρουσιάζει πρόβλημα. Η συμπεριφορά του gimbal πάντως στο γρήγορο κατέβασμα είναι πάρα πολύ καλή έως εξαιρετική, παρά τον (λιγοστό) αέρα που είχε (στο 1:07 μπαίνει και σε VRS αλλά ο flight controller το διαχειρίζεται άψογα). Θα δω το αρχείο το βράδυ στην 4Κ οθόνη και θα γράψω περισσότερα.
|
|
|
Post by panandreas on Jan 29, 2019 20:09:27 GMT 2
Συγκριτικό με mavic air από τον Sami Luo
|
|
|
Post by costaskokk on Jan 29, 2019 21:53:14 GMT 2
Συμπέρασματα;
Αναμενόμενα: Ποιότητα κατώτερη από Mavic, Χρόνος πτήσης,
Μη αναμενόμενο; Ποιότητα εικόνας, άθλια χρώματα,
|
|
|
Post by dream_master on Jan 30, 2019 0:27:20 GMT 2
και εγω απο τα πρωτα βιντεο που βλεπω δεν μου αρεσει το αποτελεσμα απο την καμερα του. Ακομα και η εικονα του mi drone που βλεπω στο βιντεο μου φενετε λιγο καλυτερηη.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 30, 2019 8:25:57 GMT 2
Το WeTransfer βίντεο σε 4Κ οθόνη είναι εκπληκτικό, τουλάχιστον 2 κλικ ανώτερη ποιότητα από Mavic Pro και είναι σε επίπεδο Mavic 2 Zoom. Το βίντεο του Sami Luo έχει πρόβλημα, κάτι κάνει με το editing και σε συνδυασμό με την συμπίεση του Youtube βγαίνει χάλια.
Για τόσο νέο αεροσκάφος, το X8 SE πάει αρκετά καλά (μην ξεχνάμε ότι η Fimi δεν είναι dji να έχει πίσω στρατιές μηχανικών και πακτωλό χρήματος), εκτιμώ θα βελτιωθεί σημαντικά με τις αναβαθμίσεις που έρχονται (ήδη αναμένεται νέο fw update σήμερα).
|
|
|
Post by dimitrispantosgr on Jan 30, 2019 8:31:39 GMT 2
Όταν αρχίσουν να βγαίνουν ποιο πολλά review τότε θα έχουμε ακριβής άποψη για της δυνατότητές του. Νομίζω ότι από ένα review δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε τελικά συμπεράσματα για το τι μπορεί να κάνει! Σαν πρώτη εικόνα πάντως και για τα χρήματα του θεωρώ ότι είναι μια καλή αγορά! Ο επαγγελματίας εννοείτε θα πάει σε λύση mavic phantom κτλ... Η ταπεινή άποψη μου.... 😁😁
|
|
|
Post by sotirist on Jan 30, 2019 8:58:53 GMT 2
Το WeTransfer βίντεο σε 4Κ οθόνη είναι εκπληκτικό, τουλάχιστον 2 κλικ ανώτερη ποιότητα από Mavic Pro και είναι σε επίπεδο Mavic 2 Zoom. Το βίντεο του Sami Luo έχει πρόβλημα, κάτι κάνει με το editing και σε συνδυασμό με την συμπίεση του Youtube βγαίνει χάλια. Για τόσο νέο αεροσκάφος, το X8 SE πάει αρκετά καλά (μην ξεχνάμε ότι η Fimi δεν είναι dji να έχει πίσω στρατιές μηχανικών και πακτωλό χρήματος), εκτιμώ θα βελτιωθεί σημαντικά με τις αναβαθμίσεις που έρχονται (ήδη αναμένεται νέο fw update σήμερα). Κατέβασα το raw από το wetransfer και είναι πραγματικά εντυπωσιακό για νέο σκάφος. Προσωπικά, σε σχέση με την ποιότητα θα το τοποθετούσα ανάμεσα στο MP και στο M2Z, ενώ στο raw video είναι εμφανή και θεματάκια focus, ειδικά προς το τέλος που πάει για προσγείωση. Το ίδιο βίντεο στο youtube είναι για πολύ υποδεέστερο.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 30, 2019 11:54:45 GMT 2
Το WeTransfer βίντεο σε 4Κ οθόνη είναι εκπληκτικό, τουλάχιστον 2 κλικ ανώτερη ποιότητα από Mavic Pro και είναι σε επίπεδο Mavic 2 Zoom. Το βίντεο του Sami Luo έχει πρόβλημα, κάτι κάνει με το editing και σε συνδυασμό με την συμπίεση του Youtube βγαίνει χάλια. Για τόσο νέο αεροσκάφος, το X8 SE πάει αρκετά καλά (μην ξεχνάμε ότι η Fimi δεν είναι dji να έχει πίσω στρατιές μηχανικών και πακτωλό χρήματος), εκτιμώ θα βελτιωθεί σημαντικά με τις αναβαθμίσεις που έρχονται (ήδη αναμένεται νέο fw update σήμερα). Κατέβασα το raw από το wetransfer και είναι πραγματικά εντυπωσιακό για νέο σκάφος. Προσωπικά, σε σχέση με την ποιότητα θα το τοποθετούσα ανάμεσα στο MP και στο M2Z, ενώ στο raw video είναι εμφανή και θεματάκια focus, ειδικά προς το τέλος που πάει για προσγείωση. Το ίδιο βίντεο στο youtube είναι για πολύ υποδεέστερο. Αν λες στο πλάνο που είναι κοντά στο σπίτι, το πρόβλημα με το focus δεν είναι στην κάμερα εκτιμώ, αλλά στο ότι το σκάφος μπήκε σε VRS και ο flight controller το αντιμετώπισε (κανονικά θα έπεφτε) διαταράσσοντας όμως το gimbal και το focus της κάμερας. Μιλάω για το πολύ μικρό και στιγμιαίο πρόβλημα εστίασης στο μέσον της εικόνας, εκεί που βλέπουμε το σπίτι και την βεράντα του.
|
|
|
Post by tsopirs on Jan 30, 2019 11:58:13 GMT 2
Εμένα μου φαίνεται μεγάλο,το μόνο αρνητικό του.κατεβάζω Και εγώ το αρχείο αλλά δεν ξέρω πότε θα το δω...Και μου την δίνει που δεν έβαλαν αισθητηρες εμπρός..Τώρα ένα ζητούμενο είναι η ποιότητα,μου δίνει την εντύπωση στα άκρα ότι είναι πολύ ψεύτικο. Ελπίζω να διαψευστώ..
|
|
|
Post by panandreas on Jan 30, 2019 12:58:10 GMT 2
Ένας χρήστης του X8 SE που παρέλαβε το αεροσκάφος από το Fimi Store, ανέβασε ένα βίντεο. Το αρχικό αρχείο (1GB μέγεθος), το έβαλε και στο WeTransfer. Ανέβασε και έκδοση με αναβαθμισμένο firmware (camera, gimbal). Βέβαια είναι από Youtube με ανάλογη ποιότητα (για την ώρα 1080p)
|
|
|
Post by sotirist on Jan 30, 2019 16:23:05 GMT 2
Κατέβασα το raw από το wetransfer και είναι πραγματικά εντυπωσιακό για νέο σκάφος. Προσωπικά, σε σχέση με την ποιότητα θα το τοποθετούσα ανάμεσα στο MP και στο M2Z, ενώ στο raw video είναι εμφανή και θεματάκια focus, ειδικά προς το τέλος που πάει για προσγείωση. Το ίδιο βίντεο στο youtube είναι για πολύ υποδεέστερο. Αν λες στο πλάνο που είναι κοντά στο σπίτι, το πρόβλημα με το focus δεν είναι στην κάμερα εκτιμώ, αλλά στο ότι το σκάφος μπήκε σε VRS και ο flight controller το αντιμετώπισε (κανονικά θα έπεφτε) διαταράσσοντας όμως το gimbal και το focus της κάμερας. Μιλάω για το πολύ μικρό και στιγμιαίο πρόβλημα εστίασης στο μέσον της εικόνας, εκεί που βλέπουμε το σπίτι και την βεράντα του. Μάνο, μιλάω για το 1:14 χρονικό σημείο στο βίντεο, όπου οι στέγες με τα κεραμίδια και των δύο σπιτιών κάτω δεξιά, είναι εντελώς out of focus.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 30, 2019 19:42:44 GMT 2
Αν λες στο πλάνο που είναι κοντά στο σπίτι, το πρόβλημα με το focus δεν είναι στην κάμερα εκτιμώ, αλλά στο ότι το σκάφος μπήκε σε VRS και ο flight controller το αντιμετώπισε (κανονικά θα έπεφτε) διαταράσσοντας όμως το gimbal και το focus της κάμερας. Μιλάω για το πολύ μικρό και στιγμιαίο πρόβλημα εστίασης στο μέσον της εικόνας, εκεί που βλέπουμε το σπίτι και την βεράντα του. Μάνο, μιλάω για το 1:14 χρονικό σημείο στο βίντεο, όπου οι στέγες με τα κεραμίδια και των δύο σπιτιών κάτω δεξιά, είναι εντελώς out of focus.
Μάλλον είναι ζήτημα προφίλ της κάμερας Σωτήρη λόγω του FOV της. Συνήθως αυτά λύνονται είτε με κάποιο f/w update είτε με κάποιο προφίλ αναμόρφωσης κάμερας σε post-production. Στην ομάδα της Fimi στο Facebook πάντως, ο Wee Tsai είχε πει ότι περιμένουν 2-3 firmware updates πριν την Κινέζικη πρωτοχρονιά. Εκτιμώ ότι θα λυθεί. BTW αναφερόμουν στο 1:16-1:17 με εστίαση στο κύριο σπίτι στην μέση του πλάνου.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jan 30, 2019 23:02:40 GMT 2
Συγκριτικό με mavic air από τον Sami Luo Τελικά τα μάτια του καθενός μας βλέπουν τα πράγματα κάπως ή αρκετά διαφορετικά, είναι όπως πχ. κοιτάμε μια γυναίκα που σε άλλον αρέσει και σε άλλον όχι...! Θεωρώ ότι ξεκάθαρα το βίντεο του Mi Drone είναι υποδεέστερο των άλλων, έχει την πιο πολύ μουντάδα και χρωματικά εντελώς αδιάφορο, ίσως είναι το πιο μέτριο σε χρώμα, πιο κοντά στην πραγματικότητα αλλά αυτό δεν αρκεί. Το Air έχει πολύ "κοντράστ" ή "gama" ανεβασμένο και ο ουρανός πάει πολύ προς το γκρι... Το Χ8 έχει μια θολούρα που ίσως προέρχεται από την χρωματική απολαβή που γράφει, έχει πολύ τονισμένο το θολό γαλάζιο του ουρανού. Προσωπικά και τα δύο μου αρέσουν ή δεν μου αρέσουν το ίδιο... ίσως αν υπήρχε εικόνα από ΖΙΝΟ να είχε πιο μετριασμένο και πιο νορμάλ χρώμα, όμως μέχρι εκεί. Στο θέμα του θορύβου και δεν ξέρω αν μπορούμε να δώσουμε και τόσο βάση στο τι μετράει μια εφαρμογή, το Air ξεκάθαρα (όπως ακούγεται) κάνει πιο πολύ τραγανή φασαρία, τα μοτέρ του παράγουν πιο υψίσυχνο και έντονο θόρυβο από το Χ8, δεν ξέρω αν εκεί είχε και ένα Anafi τι θα έγραφε. Πάντως και κατώτερο έστω και λίγο από τα Mavic να γράφει το Χ8 νομίζω δεν μετράει και τόσο για τον μέσο χρήστη που με 400€ παίρνει ένα μηχάνημα που πετάει 30' και πάει 6 Χιλ. Το άλλο βίντεο πάνω από τα σπίτια νομίζω είναι πάρα πολύ καλό παρά τους απότομους χειρισμούς, πραγματικά εντυπωσιακή λεπτομέρεια και φυσικά μάρμαρο εικόνα... * Ζήτω... έγινα Pilot...*
|
|
|
Post by sotirist on Jan 31, 2019 9:49:08 GMT 2
Συγκριτικό με mavic air από τον Sami Luo Τελικά τα μάτια του καθενός μας βλέπουν τα πράγματα κάπως ή αρκετά διαφορετικά, είναι όπως πχ. κοιτάμε μια γυναίκα που σε άλλον αρέσει και σε άλλον όχι...! Θεωρώ ότι ξεκάθαρα το βίντεο του Mi Drone είναι υποδεέστερο των άλλων, έχει την πιο πολύ μουντάδα και χρωματικά εντελώς αδιάφορο, ίσως είναι το πιο μέτριο σε χρώμα, πιο κοντά στην πραγματικότητα αλλά αυτό δεν αρκεί. Το Air έχει πολύ "κοντράστ" ή "gama" ανεβασμένο και ο ουρανός πάει πολύ προς το γκρι... Το Χ8 έχει μια θολούρα που ίσως προέρχεται από την χρωματική απολαβή που γράφει, έχει πολύ τονισμένο το θολό γαλάζιο του ουρανού. Προσωπικά και τα δύο μου αρέσουν ή δεν μου αρέσουν το ίδιο... ίσως αν υπήρχε εικόνα από ΖΙΝΟ να είχε πιο μετριασμένο και πιο νορμάλ χρώμα, όμως μέχρι εκεί. Στο θέμα του θορύβου και δεν ξέρω αν μπορούμε να δώσουμε και τόσο βάση στο τι μετράει μια εφαρμογή, το Air ξεκάθαρα (όπως ακούγεται) κάνει πιο πολύ τραγανή φασαρία, τα μοτέρ του παράγουν πιο υψίσυχνο και έντονο θόρυβο από το Χ8, δεν ξέρω αν εκεί είχε και ένα Anafi τι θα έγραφε. Πάντως και κατώτερο έστω και λίγο από τα Mavic να γράφει το Χ8 νομίζω δεν μετράει και τόσο για τον μέσο χρήστη που με 400€ παίρνει ένα μηχάνημα που πετάει 30' και πάει 6 Χιλ. Το άλλο βίντεο πάνω από τα σπίτια νομίζω είναι πάρα πολύ καλό παρά τους απότομους χειρισμούς, πραγματικά εντυπωσιακή λεπτομέρεια και φυσικά μάρμαρο εικόνα... * Ζήτω... έγινα Pilot...* Το σίγουρο είναι ότι με τόσες επιλογές σε μοντέλα και δυνατότητες και τα τόσο διαφορετικά κριτήρια του καθενός από εμάς, οι συνδιασμοί είναι πολλοί και οι VFM αγορές πολλές.
Σωστά τα γραφόμενα του (Pilot πλέον ) Ηλία, αλλά, εάν, λέμε εάν το Mavic Pro (1) κατέβει στα 400 ευρώ καινούργιο, δεν αποτελεί και αυτό VFM επιλογή;
|
|