|
Post by Vako on Apr 10, 2021 23:20:43 GMT 2
Σημερα τι χ8 είχε τις κακές του πάλι!!! Ξαφνικά άρχισε να κάνει κάθοδο πετωντας πάνω από θάλασσα με 90% μπαταρία ... Ευτυχώς ανταποκρινόταν στο χειριστήριο...πάνω εγώ ,κάτω αυτό ....μόλις άφηνα το stick...συνέρχεται μόνο του και εκεί που τραβάω ένα νησάκι στα 2 χλμ με αέρα,με 16 δορυφόρους, χάνει καμμία 8 άρια πέφτει στους 7 ,μπαίνει στο γνωστό mod και αρχίζει να πλαναρει,όπου φυσάει ο άνεμος. Έλα όμως που ακόμα πετάω που και που, με ένα syma x8 που δεν ξέρει από δορυφόρους χαχα και αφού με έκοψε κρύος ιδρώτας, μου φύγανε κ@κ@ , τσισ@ κλπ, το φέρνω πίσω με τις μπάντες και φτάνοντας σε εμένα ...τσουκ πάλι 17 δορυφόρους..τι να του πεις . Το ξαναστειλα να συνεχίσει στο καπάκι την αποστολή στο νησάκι. Μαμημενο fimi στο τσακ..που θα πάει θα σε ρίξω !!! Σημείωση: πέραν του αστείου να μην αγνοειτε και να συμβουλευστε το uav forecast η κάποιο παρόμοιο apk ,γιατί εκείνη την ώρα έβγαζε ορατούς δορυφόρους 9 με 10 πράγμα που αγνόησα γιατί είμαι εξυπνουλης και γιατί το x8 την ακούει όταν δεν έχει πολλούς ορατούς δορυφόρους. Τώρα να πω την αλήθεια με dji δε πάνα λέει λίγους ορατούς.. χαμπάρι δεν παίρνουν . Σταθερά πολλούς το σκάφος. Θέλει προσοχή το fimaki,και προγεννητικό ελενχο γενικώς πριν πετάξεις .
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 11, 2021 8:39:29 GMT 2
Καλησπερα... Απογοητευση... 2 βιντεακια σημερα πολυ σημαντικα τα οποια δεν βγηκαν... ολη η εικονα κολλαει μαυριζει και κανεινδιακοπες και τετραγωνακια. Δεν αλλαξα ρυθμισεις απο προηγουμενες ληψεις και τα κατεβασα απο την sd στον υπολογιστη μεσω card reader... λετε να τα εφτυσε σε 6 πτησεις;;; Α ει μωρέ που τα έφτυσε με 6 πτήσεις, μην ακούμε χαζά...!! Όπως ρώτησε ο Vako, κάνε μια δοκιμή, ρίξε την ανάλυση να δεις σε χαμηλότερη τι κάνει, γράφει; Αν ναι, είναι θέμα κάρτας νομίζω. Σε 4κ εγραφα... δε ξερω χθες δεν ηταν καλη μερα. Μου κανε αρκετα χαζα. Στον αερα αποσυνδεθηκε και κανα 2 φορες απο το χειριστηριο... ευτυχως επανασυνδεθηκε σχετικα γρηγορα. Με τελικο συμβαν να μου βγαλει μονο του rth ενω ειχα μπαταρια 71% στο σκαφος και 2 λαμπακια στο χειριστηριο και να προσπαθησει να μου το προσγειωσει πανω σε ενα τοιχο. Το διορθωσα με το χερι αλλα η καθοδος του ηταν αρκετα βαρια κανοντας το stick προς τα κατω. Δεν κατεβηκε αργα οπως συνηθως με εκεινη την μικρη αιωρηση που κανει πριν πατησει εδαφος αλλα εκατσε με δυναμη. Ευτυχως του ειχα πεδιλα προσγειωσης.Κατεβηκε με φορα Χτυπησε σ αυτα και αναπηδησε χωρις να ακουμπησει το drone κατω αλλα σιγουρα τρανταχτηκε αρκετα... καρτα εννοειται την sd; εχω samsung u3 a10
|
|
|
Post by Vako on Apr 11, 2021 12:48:28 GMT 2
Α ει μωρέ που τα έφτυσε με 6 πτήσεις, μην ακούμε χαζά...!! Όπως ρώτησε ο Vako, κάνε μια δοκιμή, ρίξε την ανάλυση να δεις σε χαμηλότερη τι κάνει, γράφει; Αν ναι, είναι θέμα κάρτας νομίζω. Σε 4κ εγραφα... δε ξερω χθες δεν ηταν καλη μερα. Μου κανε αρκετα χαζα. Στον αερα αποσυνδεθηκε και κανα 2 φορες απο το χειριστηριο... ευτυχως επανασυνδεθηκε σχετικα γρηγορα. Με τελικο συμβαν να μου βγαλει μονο του rth ενω ειχα μπαταρια 71% στο σκαφος και 2 λαμπακια στο χειριστηριο και να προσπαθησει να μου το προσγειωσει πανω σε ενα τοιχο. Το διορθωσα με το χερι αλλα η καθοδος του ηταν αρκετα βαρια κανοντας το stick προς τα κατω. Δεν κατεβηκε αργα οπως συνηθως με εκεινη την μικρη αιωρηση που κανει πριν πατησει εδαφος αλλα εκατσε με δυναμη. Ευτυχως του ειχα πεδιλα προσγειωσης.Κατεβηκε με φορα Χτυπησε σ αυτα και αναπηδησε χωρις να ακουμπησει το drone κατω αλλα σιγουρα τρανταχτηκε αρκετα... καρτα εννοειται την sd; εχω samsung u3 a10 Αν διαβάσεις παραπάνω εχθές ήταν ημέρα antixiaomi . Για τα κοψίματα στο βίντεο κλπ ,φταιει ο υπολογιστής που το βλέπεις δεν σηκώνει 4κ. Γράφε 1080 και θα είσαι μια χαρά. Μια χαρά γράφει κ το 1080 HD .
|
|
|
Post by Frontier on Apr 11, 2021 13:13:02 GMT 2
Σημερα τι χ8 είχε τις κακές του πάλι!!! Ξαφνικά άρχισε να κάνει κάθοδο πετωντας πάνω από θάλασσα με 90% μπαταρία ... Ευτυχώς ανταποκρινόταν στο χειριστήριο...πάνω εγώ ,κάτω αυτό ....μόλις άφηνα το stick...συνέρχεται μόνο του και εκεί που τραβάω ένα νησάκι στα 2 χλμ με αέρα,με 16 δορυφόρους, χάνει καμμία 8 άρια πέφτει στους 7 ,μπαίνει στο γνωστό mod και αρχίζει να πλαναρει,όπου φυσάει ο άνεμος. Έλα όμως που ακόμα πετάω που και που, με ένα syma x8 που δεν ξέρει από δορυφόρους χαχα και αφού με έκοψε κρύος ιδρώτας, μου φύγανε κ@κ@ , τσισ@ κλπ, το φέρνω πίσω με τις μπάντες και φτάνοντας σε εμένα ...τσουκ πάλι 17 δορυφόρους..τι να του πεις . Το ξαναστειλα να συνεχίσει στο καπάκι την αποστολή στο νησάκι. Μαμημενο fimi στο τσακ..που θα πάει θα σε ρίξω !!! Σημείωση: πέραν του αστείου να μην αγνοειτε και να συμβουλευστε το uav forecast η κάποιο παρόμοιο apk ,γιατί εκείνη την ώρα έβγαζε ορατούς δορυφόρους 9 με 10 πράγμα που αγνόησα γιατί είμαι εξυπνουλης και γιατί το x8 την ακούει όταν δεν έχει πολλούς ορατούς δορυφόρους. Τώρα να πω την αλήθεια με dji δε πάνα λέει λίγους ορατούς.. χαμπάρι δεν παίρνουν . Σταθερά πολλούς το σκάφος. Θέλει προσοχή το fimaki,και προγεννητικό ελενχο γενικώς πριν πετάξεις . Να κοιτάτε το OKToFly που σας έδωσα παραπάνω, όπως λες παίζουν πολλά πράγματα με το GPS στίγμα αλλά και τις γεωμαγνητικές παρεμβολές. Επίσης, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι άνεμοι αυτή την εποχή (που ακόμα έχει σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες για Απρίλιο), δημιουργούν ανοδικά ρεύματα λόγω υψηλότερης θερμοκρασίας σε μεγαλύτερο ύψος, με αποτέλεσμα το βαρόμετρο να τα βλέπει όλα! Μια χαρά την "ακούν" και τα dji - ειδικά το Mavic 2 - έχω ζήσει σκηνικό στην Λαγκάδα απόγευμα καλοκαιριού πάνω από τον κόλπο, που έχω απογειωθεί με 18 δορυφόρους και ενώ κάνω ένα follow out, αρχίζει και driftarei μόνο του δεξιά (χωρίς να μειωθούν οι δορυφόροι), σαν κάτι να είχε βγάλει εκτός την πυξίδα. Επανήλθε με το που ενεργοποίησα το RTH.
|
|
|
Post by Vako on Apr 11, 2021 13:41:01 GMT 2
Σημερα τι χ8 είχε τις κακές του πάλι!!! Ξαφνικά άρχισε να κάνει κάθοδο πετωντας πάνω από θάλασσα με 90% μπαταρία ... Ευτυχώς ανταποκρινόταν στο χειριστήριο...πάνω εγώ ,κάτω αυτό ....μόλις άφηνα το stick...συνέρχεται μόνο του και εκεί που τραβάω ένα νησάκι στα 2 χλμ με αέρα,με 16 δορυφόρους, χάνει καμμία 8 άρια πέφτει στους 7 ,μπαίνει στο γνωστό mod και αρχίζει να πλαναρει,όπου φυσάει ο άνεμος. Έλα όμως που ακόμα πετάω που και που, με ένα syma x8 που δεν ξέρει από δορυφόρους χαχα και αφού με έκοψε κρύος ιδρώτας, μου φύγανε κ@κ@ , τσισ@ κλπ, το φέρνω πίσω με τις μπάντες και φτάνοντας σε εμένα ...τσουκ πάλι 17 δορυφόρους..τι να του πεις . Το ξαναστειλα να συνεχίσει στο καπάκι την αποστολή στο νησάκι. Μαμημενο fimi στο τσακ..που θα πάει θα σε ρίξω !!! Σημείωση: πέραν του αστείου να μην αγνοειτε και να συμβουλευστε το uav forecast η κάποιο παρόμοιο apk ,γιατί εκείνη την ώρα έβγαζε ορατούς δορυφόρους 9 με 10 πράγμα που αγνόησα γιατί είμαι εξυπνουλης και γιατί το x8 την ακούει όταν δεν έχει πολλούς ορατούς δορυφόρους. Τώρα να πω την αλήθεια με dji δε πάνα λέει λίγους ορατούς.. χαμπάρι δεν παίρνουν . Σταθερά πολλούς το σκάφος. Θέλει προσοχή το fimaki,και προγεννητικό ελενχο γενικώς πριν πετάξεις . Να κοιτάτε το OKToFly που σας έδωσα παραπάνω, όπως λες παίζουν πολλά πράγματα με το GPS στίγμα αλλά και τις γεωμαγνητικές παρεμβολές. Επίσης, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι άνεμοι αυτή την εποχή (που ακόμα έχει σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες για Απρίλιο), δημιουργούν ανοδικά ρεύματα λόγω υψηλότερης θερμοκρασίας σε μεγαλύτερο ύψος, με αποτέλεσμα το βαρόμετρο να τα βλέπει όλα! Μια χαρά την "ακούν" και τα dji - ειδικά το Mavic 2 - έχω ζήσει σκηνικό στην Λαγκάδα απόγευμα καλοκαιριού πάνω από τον κόλπο, που έχω απογειωθεί με 18 δορυφόρους και ενώ κάνω ένα follow out, αρχίζει και driftarei μόνο του δεξιά (χωρίς να μειωθούν οι δορυφόροι), σαν κάτι να είχε βγάλει εκτός την πυξίδα. Επανήλθε με το που ενεργοποίησα το RTH. Ναι θέλει προσοχή και η αιτία που αναφέρεις πιθανών να ήταν η πυξίδα . Συγκρινα απλά το dji από την άποψη ότι δυσκολότερα θα πέσει σε χαμηλά νούμερα δορυφόρων ,μιας και δεν χρησιμοποιεί μόνο ένα σύστημα δορυφόρων,όπως το xiaomi. Εάν κάνω λάθος διόρθωσε με εννοείται. Ερώτηση το mavic 2 δεν έχει compass 1 και 2? Γιατί με το mavic 1 ,σε πτήση είχε βγει off η μια πυξίδα και ήρθε άνετα με την 2
|
|
|
Post by Frontier on Apr 11, 2021 14:26:09 GMT 2
Να κοιτάτε το OKToFly που σας έδωσα παραπάνω, όπως λες παίζουν πολλά πράγματα με το GPS στίγμα αλλά και τις γεωμαγνητικές παρεμβολές. Επίσης, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι άνεμοι αυτή την εποχή (που ακόμα έχει σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες για Απρίλιο), δημιουργούν ανοδικά ρεύματα λόγω υψηλότερης θερμοκρασίας σε μεγαλύτερο ύψος, με αποτέλεσμα το βαρόμετρο να τα βλέπει όλα! Μια χαρά την "ακούν" και τα dji - ειδικά το Mavic 2 - έχω ζήσει σκηνικό στην Λαγκάδα απόγευμα καλοκαιριού πάνω από τον κόλπο, που έχω απογειωθεί με 18 δορυφόρους και ενώ κάνω ένα follow out, αρχίζει και driftarei μόνο του δεξιά (χωρίς να μειωθούν οι δορυφόροι), σαν κάτι να είχε βγάλει εκτός την πυξίδα. Επανήλθε με το που ενεργοποίησα το RTH. Ναι θέλει προσοχή και η αιτία που αναφέρεις πιθανών να ήταν η πυξίδα . Συγκρινα απλά το dji από την άποψη ότι δυσκολότερα θα πέσει σε χαμηλά νούμερα δορυφόρων ,μιας και δεν χρησιμοποιεί μόνο ένα σύστημα δορυφόρων,όπως το xiaomi. Εάν κάνω λάθος διόρθωσε με εννοείται. Ερώτηση το mavic 2 δεν έχει compass 1 και 2? Γιατί με το mavic 1 ,σε πτήση είχε βγει off η μια πυξίδα και ήρθε άνετα με την 2 Το Fimi X8 χρησιμοποιεί uBlox Neo m8n GPS, το οποίο υποστηρίζει GPS, GLONASS & Baidu, δεν ξέρω αν η 2020 υποστηρίζει και Galileo (η έκδοση 2019 δεν υποστήριζε). Το Mavic 2 έχει 2 IMUs, αλλά 1 πυξίδα. Τα P4P/Typhoon H+ έχουν 2 IMUs & 2 πυξίδες, όπως και το Mavic Pro. Η Anafi έχει 2 IMUs και 1 πυξίδα, τα Mavic Air 2 / Mavic Mini / Mini 2/ dji FPV έχουν μονή IMU και μονή πυξίδα.
|
|
|
Post by Vako on Apr 11, 2021 15:46:08 GMT 2
Έχω την εντύπωση ότι χρησιμοποιεί μόνο το gps και glonass το x8. Το beidu σίγουρα όχι . Ναι δίκιο έχεις το είχα διαβάσει τουλάχιστον για το mavic2 .
|
|
|
Post by Vako on Apr 11, 2021 19:29:07 GMT 2
Petersea..αφιερωμένο
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 12, 2021 10:27:59 GMT 2
Μπορειτε να μου προτεινετε καποια καλη καρτα sd για το drοne? Μηπως φταιει αυτη που χρησιμοποιω; ειναι samsung u3 a1. H αποδοση ειναι απελπιστικη οπως σας εγραψα και παραπανω. Προσπαθησα να ριξω με επεξεργασια την αναλυση αλλα το προβλημα παραμενει, που σημαινει οτι μαλλον τα σφαλματα ειναι στην καρτα. Μαλλον γραφτηκε ετσι. Εκτος κι αν φταιει οτι πετουσα μεσα σε πολυ ισχυρα ηλεκτρομαγνητικα πεδια. Πολλες κεραιες και ρανταρ γυρω γυρω....
|
|
|
Post by Frontier on Apr 12, 2021 12:26:10 GMT 2
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 12, 2021 12:39:04 GMT 2
Ευχαριστω frontier. Σ αυτην προσανατολιζομαι απο οσα διαβαζω κι εγω! Μαλλον η δικια μου δε τα παει και τοσο.καλα! Εξου και η παλμικοτητα που εχω στις εικονες.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 12, 2021 13:11:21 GMT 2
Ευχαριστω frontier. Σ αυτην προσανατολιζομαι απο οσα διαβαζω κι εγω! Μαλλον η δικια μου δε τα παει και τοσο.καλα! Εξου και η παλμικοτητα που εχω στις εικονες. Για να ξέρεις, προβλήματα με Samsung είχα και εγώ στην Anafi (το 2018 όταν την αγόρασα) αλλά και στο Typhoon H+ με την συγκεκριμένη μνήμη που έχεις, γενικά δεν τις θεωρώ καλές μνήμες σε θέματα συμβατότητας και ταχύτητας εγγραφής (αυτό σε ενδιαφέρει κυρίως). Εκτός από SanDisk, πολύ καλά αποτελέσματα και συμβατότητα είχα και με μνήμες Mixza και Alfawise (Gearbest). Όλες U3.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 12, 2021 13:23:47 GMT 2
Ωραια ναι παρατηρω γενικως πολλες αλλοιωσεις στην εικονα σε οτι εχω τραβηξει μεχρι τωρα. Η extreme pro τι διαφορα εχει απο την απλη extreme? Μηπως ειναι καλυτερη; τη βλεπω στο σκρουτζ με διαφορα κανα 2 ευρω μονο. Μηπως αξιζει;
|
|
|
Post by Frontier on Apr 12, 2021 15:54:43 GMT 2
Ωραια ναι παρατηρω γενικως πολλες αλλοιωσεις στην εικονα σε οτι εχω τραβηξει μεχρι τωρα. Η extreme pro τι διαφορα εχει απο την απλη extreme? Μηπως ειναι καλυτερη; τη βλεπω στο σκρουτζ με διαφορα κανα 2 ευρω μονο. Μηπως αξιζει; Λογικά θα έχει μεγαλύτερη ταχύτητα εγγραφής, που σημαίνει ότι είναι ακόμα καλύτερη.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 12, 2021 16:09:17 GMT 2
Ωραια! Την παραγγελνω και θα σας πω αποτελεσματα. Θα.πρεπει να κανω καποια διαδικασια παλι με firmware και λοιπα; κι επισης προχθες στην πτηση ειχα μια σχετικα βαρια προσγειωση, θα πρεπει να ελεγξω κατι;
|
|
|
Post by Frontier on Apr 12, 2021 17:05:12 GMT 2
Ωραια! Την παραγγελνω και θα σας πω αποτελεσματα. Θα.πρεπει να κανω καποια διαδικασια παλι με firmware και λοιπα; κι επισης προχθες στην πτηση ειχα μια σχετικα βαρια προσγειωση, θα πρεπει να ελεγξω κατι; Format μέσω του μενού της κάμερας. Για το αεροσκάφος, θα έκανα ένα καλιμπράρισμα στην IMU και στην πυξίδα. Δες εδώ: freedrone.gr/post/12047/thread
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 12, 2021 17:24:54 GMT 2
Ναι την ειχα διαβασει αυτη τη δημοσιευση. Ουσιαστικα.καταλαβαινω οτι τη ρυθμιση την.κανει.μονο του με την προυποθεση ψυχρου χωρου και απολυτως επιπεδης βασης. Δεν νομιζω να πρεπει να κανουμε καποια ρυθμιση με το χερι; μια ενδειξη ειδα στο βιντεο που ζηταει οριζοντιο και κατακορυφο background. Τι ειναι αυτο;
|
|
|
Post by Frontier on Apr 13, 2021 11:41:27 GMT 2
Ναι την ειχα διαβασει αυτη τη δημοσιευση. Ουσιαστικα.καταλαβαινω οτι τη ρυθμιση την.κανει.μονο του με την προυποθεση ψυχρου χωρου και απολυτως επιπεδης βασης. Δεν νομιζω να πρεπει να κανουμε καποια ρυθμιση με το χερι; μια ενδειξη ειδα στο βιντεο που ζηταει οριζοντιο και κατακορυφο background. Τι ειναι αυτο; Είναι η διαδικασία ρύθμισης του επιταγχυνσιόμετρου (IMU).
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 13, 2021 16:08:35 GMT 2
Εννοω το background. Θελει να βλεπει κατι συγκεκριμενο η καμερα; ειδα οτι στην εφαρμογη εχει χ,y,z. Θα χρειαστει να ξερω καποιες παραμετρους να τις βαλω με το χερι; μη το πειραξω και το διαλυσω αντι να το επαναφερω.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 13, 2021 16:28:42 GMT 2
Εννοω το background. Θελει να βλεπει κατι συγκεκριμενο η καμερα; ειδα οτι στην εφαρμογη εχει χ,y,z. Θα χρειαστει να ξερω καποιες παραμετρους να τις βαλω με το χερι; μη το πειραξω και το διαλυσω αντι να το επαναφερω. Η ρύθμιση της IMU δεν αφορά/επηρεάζει την κάμερα. Απλά, βάλε το αεροσκάφος σε εντελώς επίπεδο έδαφος. Δες και αυτό το βίντεο, είναι πολύ απλό. Εάν η IMU έχει θέμα, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την Fimi στο support@fimi.com, δίνοντας τους το Fimi ID του λογαριασμού σου και την χώρα που δήλωσες στην εφαρμογή (τα βρίσκεις μέσα στην εφαρμογή αυτά), για να σου ξεκλειδώσουν την επιλογή για καλιμπράρισμα της IMU.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 13, 2021 18:40:41 GMT 2
Καταλαβα! Ωραια θα το κανω σημερα το τεστ! Φανταζομαι στο πατωμα του σπιτιου ή του μπαλκονιου ειναι ενταξει; Το αλφαδι δειχνει μια χαρα στο πατωμα. Πανω στο drone δειχνει μια κλιση αλλα μαλλον ειναι απο την κατασκευη του αεροσκαφους. Θα το αφησω εκει καμια ωρα να κρυωσει λιγο. Κατι πιο ψυχρο δε μπορω να φανταστω αυτη την εποχη. Επισης μια επιλογη precise landing, τι ακριβως κανει; παρατηρησα οτι ειναι απενεργοποιημενη. Μηπως την απενεργοποιησα κατα λαθος και γι αυτο κατεβηκε με τοση φορα;
*** Μολις εκανα το imu test. Μου εβγαλε normal. Μαλλον ειμαι οκ...
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 15, 2021 11:17:50 GMT 2
Καταλαβα! Ωραια θα το κανω σημερα το τεστ! Φανταζομαι στο πατωμα του σπιτιου ή του μπαλκονιου ειναι ενταξει; Το αλφαδι δειχνει μια χαρα στο πατωμα. Πανω στο drone δειχνει μια κλιση αλλα μαλλον ειναι απο την κατασκευη του αεροσκαφους. Θα το αφησω εκει καμια ωρα να κρυωσει λιγο. Κατι πιο ψυχρο δε μπορω να φανταστω αυτη την εποχη. Επισης μια επιλογη precise landing, τι ακριβως κανει; παρατηρησα οτι ειναι απενεργοποιημενη. Μηπως την απενεργοποιησα κατα λαθος και γι αυτο κατεβηκε με τοση φορα; *** Μολις εκανα το imu test. Μου εβγαλε normal. Μαλλον ειμαι οκ... Ηρθε η καρτα. SanDisk Extreme PRO U3 A2 V30 ταχυτητα αναγνωσης εως 170MB/s και εγγραφης εως 90MB/s. Θα ειναι ενταξει λετε; εχω την εντυπωση οτι και η samsung που εχω μεχρι τωρα στα 90mb/s εγγραφη ειναι...
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 15, 2021 12:56:40 GMT 2
Καταλαβα! Ωραια θα το κανω σημερα το τεστ! Φανταζομαι στο πατωμα του σπιτιου ή του μπαλκονιου ειναι ενταξει; Το αλφαδι δειχνει μια χαρα στο πατωμα. Πανω στο drone δειχνει μια κλιση αλλα μαλλον ειναι απο την κατασκευη του αεροσκαφους. Θα το αφησω εκει καμια ωρα να κρυωσει λιγο. Κατι πιο ψυχρο δε μπορω να φανταστω αυτη την εποχη. Επισης μια επιλογη precise landing, τι ακριβως κανει; παρατηρησα οτι ειναι απενεργοποιημενη. Μηπως την απενεργοποιησα κατα λαθος και γι αυτο κατεβηκε με τοση φορα; *** Μολις εκανα το imu test. Μου εβγαλε normal. Μαλλον ειμαι οκ... Ηρθε η καρτα. SanDisk Extreme PRO U3 A2 V30 ταχυτητα αναγνωσης εως 170MB/s και εγγραφης εως 90MB/s. Θα ειναι ενταξει λετε; εχω την εντυπωση οτι και η samsung που εχω μεχρι τωρα στα 90mb/s εγγραφη ειναι... Βοηθεια! Εβαλα λοιπον την καινουρια, εκανα και format και προσπαθησα να γραψω ενα βιντεακι μικρο του ενος λεπτου. Ελπιζω το προβλημα να ειναι στο γεγονος οτι επεοδη δεν εχω χωρο αυτη τη στιγμη να το πεταξω, το εβαλα να γραφει και μετακινουσα to drone με το χερι. Τα αποτελεσματα απελπιστικα. Δεν διεκρινα καν εικονα παρα μονο σπασμωδικα σε ορισμενα σημεια. Κατα τ αλλα μια.μουτζουρα παντου... τι συμβαινει; δοκιμασα και 4κ και 1080...
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 15, 2021 14:05:44 GMT 2
Βοηθεια! Εβαλα λοιπον την καινουρια, εκανα και format και προσπαθησα να γραψω ενα βιντεακι μικρο του ενος λεπτου. Ελπιζω το προβλημα να ειναι στο γεγονος οτι επεοδη δεν εχω χωρο αυτη τη στιγμη να το πεταξω, το εβαλα να γραφει και μετακινουσα to drone με το χερι. Τα αποτελεσματα απελπιστικα. Δεν διεκρινα καν εικονα παρα μονο σπασμωδικα σε ορισμενα σημεια. Κατα τ αλλα μια.μουτζουρα παντου... τι συμβαινει; δοκιμασα και 4κ και 1080... Μιλάς για εικόνα που έχεις κατεβάσει από την SD εννοείται έτσι; Όχι που βλέπεις μέσω FPV; Ήθελα να σου γράψω από προχτές αλλά ξεχάστηκα, η SAMSUNG είναι μια χαρά, εγώ αυτή χρησιμοποιώ χωρία το παραμικρό θέμα. Αν και με την νέα κάρτα έχεις θέμα κρίμα. Πες μας όμως, μέσω FPV βλέπεις κανονικά ή και κει έχεις χασίματα και μαύρα; Πάντως καμία σχέση στο ότι το σκάφος δεν πετούσε και το κρατούσες με το χέρι, αυτό έπρεπε να γράφει κανονικά, μην ελπίζεις σε αυτό Attachments:
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 15, 2021 14:22:01 GMT 2
Πλεον και μεσω fpv τη βλεπω που και που να σπαει καπου ελαχιστα, ομως την καταλαβαινω δεν ειναι οπως ηταν μεχρι πριν λιγες μερες. Και το χειροτερο πλεον ειναι οτι εχει κολλησει στο 1080/90 fps. Δεν δεχεται να αλλαξω ρυθμιση. Το βαζω 4κ και παραμενει 1080. Κι επισης πλεον δεν αποκρινεται. Πρεπει να το γυρισω σε φωτογραφια και ξανα σε καμερα για να μπορεσω να κανω εγγραφη. Αλλιως, αν κανω pause στην καμερα και ξανα rec δεν ανταποκρινεται. Τι φταιει;;; Τελικα μηπως ειχα δικιο που ειπα οτι τα.εφτυσε απ την 6η πτηση;;;; και δεν υπαρχει.και καποιος.να απευθυνθω να το δει...
|
|
|
Post by Frontier on Apr 15, 2021 14:52:34 GMT 2
dimx8: Δοκίμασε να κάνεις reset στις ρυθμίσεις της κάμερας και του αεροσκάφους μέσω της εφαρμογής, μήπως και επανέλθει.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 15, 2021 15:01:47 GMT 2
Μεσω εφαρμογης εχει reset? Δεν το εχω δει ποτε. Που ειναι; Μηπως ειναι το reset drone para κσι reset gimbal para;
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 15, 2021 16:26:01 GMT 2
Μεσω εφαρμογης εχει reset? Δεν το εχω δει ποτε. Που ειναι; Μηπως ειναι το reset drone para κσι reset gimbal para; Ούτε γω ξέρω που είναι, ψάξτο menu, κάτι θα έχει, πάτα τα όλα, να το κάνεις χειρότερα αποκλείεται. Πάντως κάτι έγινε με την κάμερα-κωδικοποίηση, δεν είναι ούτε θέμα FPV ούτε συστήματος εγγραφής κάρτας στο σκάφος διότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει το πρόβλημα.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 15, 2021 16:53:02 GMT 2
Ναι τα εκανα ολα. Κολλαει σε οποια αναλυση θελει καθε φορα εκτος απο 4κ που δεν παει με τιποτα. Δε ηερω τι αλλο να κανω.
*** Βρηκα μια ρυθμιση H264 και Η265. Ηταν στο 264. Την εβαλα στο 265 και το 4κ επανηλθε. Τωρα για ποιοτητα εικονας δε ξερω... θελω να το πεταξω εξω να δω τι γινεται..
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Apr 15, 2021 19:46:32 GMT 2
Παιδια τελικα τιποτα. Απελπισια... Στον υπολογιστη με τα 1000 ζορια με πολλα σπασιματα και κολημματα η εικονα. Η sandisk πολυ χειροτερη απο την samsung εκτος κι αν μου ηρθε χαλασμενη. Δε μπορω να καταλαβω τι συνεβη ετσι ξαφνικα. Ξερετε καπου να μπορω να απευθυνθω; το περιεργο ειναι οτι στο fpv τελικα παιζει καλα... ακομα και με καεβασμα στο κινητο το βλεπω μια χαρα. Το προβλημα ειναι οταν μεταφερεται στον υπολογιστη. Και παλι το προβλημα αναλογα με τον αποκωδικοποιητη αλλαζει. Με vlc δε παιζει καθολου. Ενα αλλο play tv and movies που μεχρι χθες παιζαν τωρα μου λεει οτι δεν υποστηριζεται και στο hpc παιζει οσο το δυνατον καλυτερα με ελαχιστη παραμορφωση...
|
|