|
Post by Frontier on Mar 3, 2021 21:14:40 GMT 2
Καλησπερα παιδια. Θα ηθελα να ρωτησω κατι. Εχω προβλημα με το time recording. Οτι ρυθμισεις και να πατησω δεν μπορω να τραβηξω συνεχομενα πανω απο 5 λεπτα βιντεο. Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει; Καλωσήρθες στην παρέα. Όταν λες time recording, τι εννοείς; Από όσα θυμάμαι όταν είχα το Χ8, δεν έχει κάποιο mode που να τραβά βίντεο μόνο για 5 λεπτά. Η κάρτα SD που χρησιμοποιείς είναι τουλάχιστον U1 Class 10;
|
|
|
Post by loykas82 on Mar 3, 2021 21:26:35 GMT 2
Καλησπερα παιδια. Θα ηθελα να ρωτησω κατι. Εχω προβλημα με το time recording. Οτι ρυθμισεις και να πατησω δεν μπορω να τραβηξω συνεχομενα πανω απο 5 λεπτα βιντεο. Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει; Ετσι ειναι απο τη μανα του. Αν εκανε εγγραφη σε ενα αρχειο φαντασου ποσο μεγαλο θα ηταν το αρχειο.
|
|
xrtc
New Member
|
Post by xrtc on Mar 4, 2021 4:19:25 GMT 2
Τώρα με μπερδέψατε λίγο διότι ο ένας αναφέρει ότι δεν υπάρχει περιορισμός στον χρόνο εγγραφής ενω ο άλλος φίλος μιλάει για ανώτατο όριο 5 λεπτών επειδή θα ήταν πολύ μεγάλα τα αρχεία σε αντίθετη περίπτωση. Και εγώ έρχομαι και ρωτάω το εξής απλό: όλα τα βίντεο που βλέπουμε στο YouTube και είναι πάνω από πέντε λεπτά καταγραφή πτήσης είναι προϊόν μοντάζ; δηλαδή παίρνουν 3 πεντάλεπτα βίντεο και τα ενώνουν; Μου φαίνεται πολύ παράξενο.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 4, 2021 7:48:39 GMT 2
Τώρα με μπερδέψατε λίγο διότι ο ένας αναφέρει ότι δεν υπάρχει περιορισμός στον χρόνο εγγραφής ενω ο άλλος φίλος μιλάει για ανώτατο όριο 5 λεπτών επειδή θα ήταν πολύ μεγάλα τα αρχεία σε αντίθετη περίπτωση. Και εγώ έρχομαι και ρωτάω το εξής απλό: όλα τα βίντεο που βλέπουμε στο YouTube και είναι πάνω από πέντε λεπτά καταγραφή πτήσης είναι προϊόν μοντάζ; δηλαδή παίρνουν 3 πεντάλεπτα βίντεο και τα ενώνουν; Μου φαίνεται πολύ παράξενο. Δεν υπάρχει περιορισμός στο χρόνο καταγραφής, αλλά για λόγους ασφαλείας τα αρχεία που καταγράφονται έχουν είτε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια (π.χ 5 λεπτά), είτε συγκεκριμένο μέγεθος αρχείου. Τα παραγόμενα αρχεία ενώνονται σε ένα με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο. Έτσι όπως έθεσες το ερώτημά σου εγώ κατάλαβα ότι ξεκινάς την καταγραφή και σταματά από μόνη της στα 5 λεπτά. Αυτό σου είπα ότι δεν θυμάμαι να συνέβαινε στο Χ8 όταν το είχα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κατέγραφα βίντεο μεγάλης διάρκειας (π.χ 15 λεπτά), απλά το σύστημα "έσπαγε" το βίντεο σε πολλαπλά αρχεία τα οποία ένωνα μετά.
|
|
xrtc
New Member
|
Post by xrtc on Mar 4, 2021 13:42:26 GMT 2
οκ τωρα καταλαβα αλλα μου φαινοτανε παραξενο.Ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 9, 2021 18:49:51 GMT 2
Πάντως είναι λίγο σπαστικό διότι αν θες να ανεβάσεις βίντεο πχ μια πτήση αμοντάριστο πρέπει να το ανεβάσεις σε κομμάτια και όχι όλο μαζί
|
|
|
Post by loykas82 on Mar 10, 2021 9:39:35 GMT 2
Πάντως είναι λίγο σπαστικό διότι αν θες να ανεβάσεις βίντεο πχ μια πτήση αμοντάριστο πρέπει να το ανεβάσεις σε κομμάτια και όχι όλο μαζί Τα κολας τα κομματια και τα ανεβασεις σαν ενα.
|
|
|
Post by titarasaudi2 on Mar 10, 2021 14:36:57 GMT 2
Πάντως είναι λίγο σπαστικό διότι αν θες να ανεβάσεις βίντεο πχ μια πτήση αμοντάριστο πρέπει να το ανεβάσεις σε κομμάτια και όχι όλο μαζί Αν βάλεις τα αρχεία σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο , το ένα πίσω απ' τ' άλλο με τη σειρά, θα στα φτιάξει ένα αρχείο και θα παίζει χωρίς να καταλάβεις που κοβόταν.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 12, 2021 10:40:42 GMT 2
Βρε σεις, ασχολούμαι με επεξεργασία εικόνας 15 χρόνια, λέω να ανέβει στο YouT ατόφιο χωρίς κόψε, ράψε, κόλλα, όπως τραβήχθηκε αν και δε τρελαίνομαι κιόλας, δεν ανεβάζω και πολλά.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 12, 2021 13:13:40 GMT 2
Βρε σεις, ασχολούμαι με επεξεργασία εικόνας 15 χρόνια, λέω να ανέβει στο YouT ατόφιο χωρίς κόψε, ράψε, κόλλα, όπως τραβήχθηκε αν και δε τρελαίνομαι κιόλας, δεν ανεβάζω και πολλά. Με απλή αναζήτηση στη Google: www.mp4joiner.org/en/
|
|
|
Post by Vako on Mar 14, 2021 16:11:35 GMT 2
Σιγά μην το λυπομουν...τα πήγε ήθελε δεν ήθελε ! 9χλμ total 18χλμ Με χειροποίητα signal booster από αγνά υλικά χαχαχαχα
|
|
|
Post by Frontier on Mar 14, 2021 21:13:35 GMT 2
Vako: Μετά το Mavic Pro, ξαναγράφεις ιστορία και με το X8 SE Ωραίος!
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Mar 14, 2021 21:44:56 GMT 2
Καλησπερα σε ολους! Με το θεμα του υψομετρου τι ισχυει; κολλαει στα 120 μετρα η παει εως και τα 500 που δινει η xiaomi; διαβασα για προβλημα μεγαλυτερης ανοδου και για απροειδοποιητα σβησιματα κινητηρων..
|
|
|
Post by Vako on Mar 14, 2021 22:06:50 GMT 2
|
|
|
Post by Vako on Mar 14, 2021 22:14:41 GMT 2
Frontier Η ανωριμότητα των 55 φεύγα...χαχα πρέπει να δεις ένα τελευταίο rc car που έφτιαξα με 160χλμ τελική...χαχα Άλλωστε πάντα χαλασμένο μυαλό ειχα
|
|
|
Post by loykas82 on Mar 15, 2021 8:17:35 GMT 2
Καλημέρα και καλή Σαρακοστή. Κάτι και απο εμένα.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 15, 2021 9:30:04 GMT 2
Καλησπερα σε ολους! Με το θεμα του υψομετρου τι ισχυει; κολλαει στα 120 μετρα η παει εως και τα 500 που δινει η xiaomi; διαβασα για προβλημα μεγαλυτερης ανοδου και για απροειδοποιητα σβησιματα κινητηρων.. Από όσο θυμάμαι όταν είχα το Χ8 SE, μπορείς να αλλάξεις το μέγιστο ύψος μέχρι τα 500μ που είναι hardcoded στο firmware.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 15, 2021 9:31:26 GMT 2
Καλημέρα και καλή Σαρακοστή. Κάτι και απο εμένα. Καλή Σαρακοστή Λουκά, πάντα με υγεία. Άντε να ετοιμαστεί το γήπεδο, όταν ξαναέρθω Αθήνα (το σπίτι μου είναι στα Πευκάκια)!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 15, 2021 10:27:55 GMT 2
Σιγά μην το λυπομουν...τα πήγε ήθελε δεν ήθελε ! 9χλμ total 18χλμ Με χειροποίητα signal booster από αγνά υλικά χαχαχαχα Βάγγο, επιβεβαίωσες για ακόμη μια φορά ότι τον τίτλο του θεόμουρλου δεν τον χάνεις με τίποτα...!! ....ρεεεε τι έχεις φτιάξει...!! Κάνουν δουλειά τα "καθρεφτάκια" εγώ έχω αγορασμένα αλλά δεν θα έβγαλα ποτέ από το κουτί. Εκεί στα 9 Κ με 50% μπαταρία θα πρέπει να την είδες και με προειδοποίηση στα 3 χιλ... Εύγε πάντως...!!!!!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 15, 2021 10:30:17 GMT 2
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 15, 2021 10:40:28 GMT 2
Καλησπερα σε ολους! Με το θεμα του υψομετρου τι ισχυει; κολλαει στα 120 μετρα η παει εως και τα 500 που δινει η xiaomi; διαβασα για προβλημα μεγαλυτερης ανοδου και για απροειδοποιητα σβησιματα κινητηρων.. Χτες έκανα μια πτησούλα και γω, όχι πολλά πράγματα. Άκουγα για τον περιορισμό του υψομέτρου και για πρώτη φορά είπα να το δοκιμάσω. Πήγε στο 499,.. μ. κανονικά, δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση νωρίτερα. Εκεί όμως μου έβγαλε ένα μήνυμα για όριο, δεν πρόλαβα να το διαβάσω ακριβώς, δεν έγραφα κιόλας, ταυτόχρονα υπήρξε και μια μικρή απώλεια στο FPV. Εδώ είναι το ερωτηματικό αν ξέρει κάποιος. Το Χ8 μπήκε σε κάθοδο (επιστροφή) τύπου RTH χωρίς απώλεια επικοινωνίας και συνέχισε να κατεβαίνει αργά και βασανιστικά. Προσοχή στην μπαταρία σας αν είστε πολύ ψηλά, η κάθοδος γίνεται πολύ αργά... Λοιπόν το άφησα να δω τι θα κάνει και όταν έφτασε κάπου στα 30 μ. ύψος έκανα χειρισμό και το σταμάτησα. Είναι ίσως προγραμματισμένο να το κάνει αυτό υποθέτοντας ότι ίσως έγινε κάτι με την Τ/Κ και πήγε τόσο ψηλά οπότε γυρίζει πίσω (κάτω). Ξέρει κάποιος κάτι γι αυτό; Attachments:
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 15, 2021 11:05:35 GMT 2
Καλημέρα και καλή Σαρακοστή. Καλημέρα και καλή Σαρακοστή που δεν είπα πριν. Frontier κάτι άσχετο και άνευ σημασίας, γιατί στα παλιά μέλη όπως Vaco ή εμένα μας βγάζει με 4 αστέρια και την ένδειξη Legacy Member ενώ είχαμε 6 και τον τίτλο Pilot; Attachments:
|
|
|
Post by Frontier on Mar 15, 2021 11:22:04 GMT 2
Καλημέρα και καλή Σαρακοστή που δεν είπα πριν. Frontier κάτι άσχετο και άνευ σημασίας, γιατί στα παλιά μέλη όπως Vaco ή εμένα μας βγάζει με 4 αστέρια και την ένδειξη Legacy Member ενώ είχαμε 6 και τον τίτλο Pilot; Για τα αστέρια δεν ξέρω, ίσως είναι ρύθμιση του proboards. Θα το κοιτάξω. Τον Vako και εσένα σας αναβάθμισα σε θρυλικά μέλη (Legacy) για την προσφορά σας στο freedrone. Edit: Το είδα. Είχατε σαν pilots 5 αστέρια, όρισα αυτά στην ομάδα σας οπότε είστε 5-άστεροι πάλι αλλά και με legacy status.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 15, 2021 11:38:55 GMT 2
Ευχαριστώ Frontier για την διευκρίνιση των μελών...
Για το θέμα της συμπεριφοράς στο όριο του υψομέτρου που περιέγραψα παραπάνω έχεις καμιά ιδέα; Αν και δεν τρελαίνομαι, ίσως δεν πρόκειται να το ξαναπάω ποτέ τόσο πάνω, δεν έχει και νόημα.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Mar 15, 2021 12:11:02 GMT 2
Διαβασα αρκετα σχολια περι προβληματων στο υψομετρο γι αυτο και αναφερθηκα στο θεμα. Εγω παρατηρησα επισης οτι μετα απο πτηση στα 120 που ηταν το μεγιστο επιτρεπομενο απο τη ρυθμιση, κατα την καθοδο εχασε το σβμειο προσγειωσης του rth. Αποτελεσμα να κλειδωσει σημειο γυρω στα 15 μετρα πιο μακρυα απο αυυο της απογειωσης. Φυσικα διορθωτικη δε δεχοταν. Το μετακινησα με τα στικ προς το σημειο και μολις το αφησα ελευθερο ξαναφυγε στο δικο του σημειο και συνεχισε την καθοδο. Τελικα το εβγαλα αππ το RTH και το κατεβασα με το χερι γιατι πηγαινε να προσθαλασσωθει... Σκεφτηκα μηπως εφταιγε η ενταση της μπαταριας που ειχε πεσει κατω απ το 30% αλλα δε νομιζω...
|
|
|
Post by Frontier on Mar 15, 2021 14:28:43 GMT 2
Για το θέμα της συμπεριφοράς στο όριο του υψομέτρου που περιέγραψα παραπάνω έχεις καμιά ιδέα; Αν και δεν τρελαίνομαι, ίσως δεν πρόκειται να το ξαναπάω ποτέ τόσο πάνω, δεν έχει και νόημα. Η μπαταρία σε ποια ενεργειακή στάθμη βρισκόταν; Εάν δεν είναι bug στο firmware, ίσως ενεργοποιήθηκε κάποιο smart RTH/battery failsafe, όπου το αεροσκάφος επιστρέφει - ειδικά μετά από προσωρινή απώλεια επικοινωνίας (όπως λες ότι είχες) - στο σημείο απογείωσης, όταν κρίνει ότι η διαθέσιμη ενέργεια στην μπαταρία ίσα που επαρκεί για να επιστρέψει. Στην περίπτωσή σου επειδή ήταν πάρα πολύ ψηλά, για να μην μπει σε κατάσταση VRS ( vortex ring state), κατεβαίνει αργά. Την λειτουργία αυτή (το smart RTH) την έχουν τα dji όπως και τα Parrot, πιθανότατα να κάνει κάτι τέτοιο και η Fimi.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 15, 2021 14:34:32 GMT 2
Διαβασα αρκετα σχολια περι προβληματων στο υψομετρο γι αυτο και αναφερθηκα στο θεμα. Εγω παρατηρησα επισης οτι μετα απο πτηση στα 120 που ηταν το μεγιστο επιτρεπομενο απο τη ρυθμιση, κατα την καθοδο εχασε το σβμειο προσγειωσης του rth. Αποτελεσμα να κλειδωσει σημειο γυρω στα 15 μετρα πιο μακρυα απο αυυο της απογειωσης. Φυσικα διορθωτικη δε δεχοταν. Το μετακινησα με τα στικ προς το σημειο και μολις το αφησα ελευθερο ξαναφυγε στο δικο του σημειο και συνεχισε την καθοδο. Τελικα το εβγαλα αππ το RTH και το κατεβασα με το χερι γιατι πηγαινε να προσθαλασσωθει... Σκεφτηκα μηπως εφταιγε η ενταση της μπαταριας που ειχε πεσει κατω απ το 30% αλλα δε νομιζω... Αυτό συμβαίνει καμιά φορά και σε άλλα, π.χ στο dji Mavic 2 Zoom που έχω, όπου ενώ γίνεται αυτόματη απογείωση από ένα σημείο, όταν ενεργοποιηθεί το RTH υπάρχει (μερικές φορές) αρκετά μεγάλη απόκλιση από το σημείο που πάει να προσγειωθεί. Εκτιμώ ότι έχει να κάνει καθαρά από γεωμαγνητικές παρεμβολές κατά την απογείωση, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο σφάλμα εκτίμησης του ακριβές σημείου απογείωσης (δεν αρκεί μόνο το καλό στίγμα GPS, πρέπει και η πυξίδα να δίνει ακριβή μέτρηση, διαφορετικά υπάρχει λανθασμένη εκτίμηση του αεροδιαδρόμου επιστροφής στο αρχικό σημείο).
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 15, 2021 18:09:54 GMT 2
Frontier ευχαριστώ για την απάντηση. Η μπαταρία μου ήταν αρκετά ακόμη κάπου 40% και δεν είχα κάποια σχετική ειδοποίηση, το μήνυμα ήταν καθαρά για το υψόμετρο, η απώλεια επικοινωνίας ήταν (αν ήταν) πολύ στιγμιαία. Θυμάμαι ότι το σκάφος εκεί πάνω "γύρισε" προς τα εμένα όπως κάνει στο RTH, μετά το έστριψα πάλι προς την πόλη να πάρω μια φωτό και μόλις το άφησα αυτό ξαναγύρισε προς εμένα και άρχισε να κατεβαίνει. Κάποια στιγμή να φανταστείτε πάτησα το κουμπί RTH και το ξανάβγαλα, λέω τι στο καλό, κόλλησε; Το gimbal άκουγε κανονικά και δεν είχα καμιά δυσλειτουργία. Πάντως χτες παρόλο που η "αυτόματη" κάθοδος έγινε από πολύ ψηλά το σκάφος ερχόταν να καθίσει ακριβώς στο σημείο απογείωσης. Λοιπόν, με την πρώτη ευκαιρία θα σας πω για την κακή εμπειρία που είχα προ ημερών με την μεγάλη απόκλιση του RTH που παραλίγο να μου στοιχίσει το σκάφος... Attachments:
|
|
|
Post by loykas82 on Mar 16, 2021 5:35:59 GMT 2
Καλημέρα και καλή Σαρακοστή. Κάτι και απο εμένα. Καλή Σαρακοστή Λουκά, πάντα με υγεία. Άντε να ετοιμαστεί το γήπεδο, όταν ξαναέρθω Αθήνα (το σπίτι μου είναι στα Πευκάκια)! Παμε για σεζον 22-23 Μανο.Παντως θα ειναι αρενα κανονικη το γηπεδο.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Mar 16, 2021 7:29:42 GMT 2
Καλημερα ξανα! Πεταξα παλι χθες χωρις αυτη τη φορα να αντιμετωπισω προβλημα με το gps στο rth. Πιθανον να ηταν πραγματι τα γαιομαγνητικα πεδια... ενα αλλο ερωτημα ειναι η εφαρμογη.. δινει την δυνατοτητα υπενθυμισης κωδικων; δεν σημειωσα απο βιασυνη τον δικο μου και δεν τον θυμαμαι. Αν αλλαξω για παραδειγμα συσκευη μπορω να ξανακανω register?
|
|