|
Post by Frontier on Feb 23, 2021 17:12:45 GMT 2
Καλωσήρθες. Αφιέρωσε λίγο χρόνο να διαβάσεις όλο το νήμα από την αρχή, θα σου λυθούν πολλές απορίες. Οι έξυπνες λειτουργίες πτήσης είναι ενεργές μόνο με ακριβές στίγμα GPS και μόνο κατά την πτήση.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Feb 23, 2021 17:40:32 GMT 2
Καλησπερα σε ολους! Με ενα καινουριο drone χ8 se 2020 απο χθες. Παρατηρησα οτι οι εξυπνες λειτουργιες ειναι ανενεργες σρην εφαρμογη αλλα το δοκιμασα μονο σε εσωτερικο χωρο χωρις gps. Φταιει αυτο η ισως υπαρχει αλλο θεμα; ξερει κανεις; επισης κατα την προσγειωση καποιες φορες μου εφευγε δεξια. Αν μπορειτε να βοηθησετε... ευχαριστω πολυ!
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Feb 23, 2021 17:42:16 GMT 2
Ευχαριστω πολυ! Το manual που πηρα μαζι με το drone οπως και ενα ηλεκτρονικο που κατεβασα, δεν βρηκα να αναφερουν κατι σχετικο... εκτος κι αν μπορειτε να με κατευθυνεται να διαβασω καπου περισσοτερες πληροφοριες για ολη τη διαδικασια.
|
|
|
Post by Vako on Feb 23, 2021 21:10:15 GMT 2
Ευχαριστω πολυ! Το manual που πηρα μαζι με το drone οπως και ενα ηλεκτρονικο που κατεβασα, δεν βρηκα να αναφερουν κατι σχετικο... εκτος κι αν μπορειτε να με κατευθυνεται να διαβασω καπου περισσοτερες πληροφοριες για ολη τη διαδικασια. Εάν εννοείς τις έξυπνες λειτουργίες υπάρχουν σχετικά βίντεο ( κ στα ελληνικά ) στο youtube που θα σε βοηθήσουν . Απαραίτητη προϋπόθεση εξωτερικός χώρος για να έχεις κλειδωμένους σε δορυφορους . Γιατί α το θέμα σου ότι πλαναρησε ....λογικό εάν δεν έχει κλειδώσει δορυφόρους.
|
|
|
Post by Frontier on Feb 24, 2021 9:25:25 GMT 2
Ευχαριστω πολυ! Το manual που πηρα μαζι με το drone οπως και ενα ηλεκτρονικο που κατεβασα, δεν βρηκα να αναφερουν κατι σχετικο... εκτος κι αν μπορειτε να με κατευθυνεται να διαβασω καπου περισσοτερες πληροφοριες για ολη τη διαδικασια. Δες το βίντεο που είχα ανεβάσει στο κανάλι του FreeDrone.gr (γράψου για περισσότερα βίντεο), είναι αρκετά αναλυτικό
|
|
|
Post by john1990 on Feb 25, 2021 0:55:37 GMT 2
Παιδιά καλησπέρα είμαι καινούργιος στο forum θα ήθελα τη βοήθειά σας έχω το γνωστό φιμι χ8 22020 και χθες ενώ έχω κάνει τα πάντα προβλεπόμενα στην 11η μου πτήση με 80% μπαταρία απομακρύνθηκα χωρίς να κάνω καταγραφή περίπου 100 μέτρα από το σημείο απογείωσης και 60 ύψος Ξαφνικά μαύρισαν όλα έχασα οπτική επαφή με την κάμερα και με το χειριστήριο και το drone μου έπεσε το βρήκα Ευτυχώς δεν έχει μεγάλη ζημιά είχε ξεκουμπώσει μπαταρία κάποιες γρατσουνιές πλέον δουλεύει κανονικά και τον κιμπαλ κινείται κανονικά απλά δεν μεταφέρει εικόνα γνωρίζει κάποιος να κοιτάξω κάτι ή αν γνωρίζει κάποιο τεχνικό να ασχολείται ευχαριστώ πολύ
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Feb 25, 2021 17:11:30 GMT 2
Καλησπέρα σε ολη την παρεα. Σημερα εκανα την.πρωτη φορτιση του χειριστηριου απο το fimi x8 se 2020. Το manual αναφερει οτι μια πληρης φορτιση με φορτιστη 5V=2A θελει περιπου 4 ωρες. Ξεκινησα με σχεδον αδια μπαταρια και η φορτιση ολοκληρωθηκε στη 1.5 ωρα πξηαινωντας απο τα 2 λαμπακια στην ενδειξη φορτισης, στο τερμα. Ξερει καππιος γιατι συνεβη αυτο; Συγγνωμη αν δε γραφω στο σωστο μερος, προσπαθω να καταλαβω ακομη τη δομη του forum και το που ειναι η δημοσια συζητηση...
|
|
|
Post by Frontier on Feb 25, 2021 17:20:48 GMT 2
Καλησπέρα σε ολη την παρεα. Σημερα εκανα την.πρωτη φορτιση του χειριστηριου απο το fimi x8 se 2020. Το manual αναφερει οτι μια πληρης φορτιση με φορτιστη 5V=2A θελει περιπου 4 ωρες. Ξεκινησα με σχεδον αδια μπαταρια και η φορτιση ολοκληρωθηκε στη 1.5 ωρα πξηαινωντας απο τα 2 λαμπακια στην ενδειξη φορτισης, στο τερμα. Ξερει καππιος γιατι συνεβη αυτο; Συγγνωμη αν δε γραφω στο σωστο μερος, προσπαθω να καταλαβω ακομη τη δομη του forum και το που ειναι η δημοσια συζητηση... Ο φορτιστής που χρησιμοποίησες πόσα Α βγάζει; Αν θυμάμαι καλά, όταν η μπαταρία φορτίσει πλήρως - τουλάχιστον αυτό γίνεται στις μπαταρίες του αεροσκάφους - τα LED σβήνουν όλα, τότε έχει φορτίσει πλήρως.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Feb 25, 2021 17:55:44 GMT 2
Ο φορτιστης μου βγαζει max 2.4 αμπερ. Το χειριστηριο τραβαει 2 Α και για αυτο περιμενα.να φορτισω σε περιπου 3.5 ωρες δεδομενου οτι δεν ηταν εντελως αδειο αλλα στο ενα φωτακι. Αλλα τελικα εσβησαν ολα τα λεντακια ενω ακομη αναβοσβηνε το 2ο απ τα 4. Οταν το ξανανοιξα εδειξε οτι ειναι φορτισμενο με αναμμενα και τα 4 λεντ αλλα δεν καταλαβα γιατι εγινε αυτο.
|
|
|
Post by Frontier on Feb 25, 2021 19:53:13 GMT 2
Ο φορτιστης μου βγαζει max 2.4 αμπερ. Το χειριστηριο τραβαει 2 Α και για αυτο περιμενα.να φορτισω σε περιπου 3.5 ωρες δεδομενου οτι δεν ηταν εντελως αδειο αλλα στο ενα φωτακι. Αλλα τελικα εσβησαν ολα τα λεντακια ενω ακομη αναβοσβηνε το 2ο απ τα 4. Οταν το ξανανοιξα εδειξε οτι ειναι φορτισμενο με αναμμενα και τα 4 λεντ αλλα δεν καταλαβα γιατι εγινε αυτο. Εάν η μπαταρία του χειριστηρίου ήταν σχεδόν άδεια, είναι πιθανή τέτοια συμπεριφορά καθώς το κύκλωμα εξισορρόπησης (υπάρχει μέσα στο χειριστήριο) προσπαθεί να ισορροπήσει τις κυψέλες της μπαταρίας. Μετά την φόρτιση, στην εφαρμογή τι ένδειξη έδειχνε για το φορτίο της μπαταρίας;
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Feb 26, 2021 8:43:14 GMT 2
Καλημερα! Παραδοξως δειχνει 100%. Σημερα πριν την πτηση προσπαθησα να το ξαναβαλω φορτιση. Αναβοσβησε το τελευταιο led για λιγοτερο απο 1 λεπτο και μετα ξανασβησαν. Στο τεστ αναβουν και τα 4 led... Σε λθγο θα το σηκωσω, και βλεπουμε.
|
|
|
Post by Frontier on Feb 26, 2021 9:44:20 GMT 2
Καλημερα! Παραδοξως δειχνει 100%. Σημερα πριν την πτηση προσπαθησα να το ξαναβαλω φορτιση. Αναβοσβησε το τελευταιο led για λιγοτερο απο 1 λεπτο και μετα ξανασβησαν. Στο τεστ αναβουν και τα 4 led... Σε λθγο θα το σηκωσω, και βλεπουμε. Είναι πλήρως φορτισμένο.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Feb 26, 2021 23:59:50 GMT 2
Τελικα οντως φορτισε και η πτηση ολοκληρωθηκε με μεγαλη επιτυχια για πρωτη φορα. Γυρω στη μια ωρα στον αερα με 2 μπαταριες και 2 με 3 μποφωρ αερα. Για την αποθηκευση των μπαταριων υπαρχει καποια διαδικασια; ποσο φορτισμενες πρπει να ειναι;
|
|
|
Post by Frontier on Feb 27, 2021 11:49:53 GMT 2
Τελικα οντως φορτισε και η πτηση ολοκληρωθηκε με μεγαλη επιτυχια για πρωτη φορα. Γυρω στη μια ωρα στον αερα με 2 μπαταριες και 2 με 3 μποφωρ αερα. Για την αποθηκευση των μπαταριων υπαρχει καποια διαδικασια; ποσο φορτισμενες πρπει να ειναι; Οι μπαταρίες αποφορτίζονται μόνες τους μετά από 2-3 ημέρες και φθάνουν στο 50% περίπου.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Feb 27, 2021 15:01:19 GMT 2
Τελεια! Συγνωμη που ρωταω συνεχεια αλλα ειμαι εντελως καινουριος και οτι tuttorial διαβασα δε μου ξεκαθαρισε βασικα θεματα. Θα προσπαθησω να σηκωσω βιντεο μολις βγαλω ακρη. Ακομα βλεπω οτι στον υπολογιστη η εικονα κολλαει.. ισως φταινε τιποτα codec. Ενα τελευταιο. Η εφαρμογη αν ξεχασεις κωδικους, δινει δυνατοτητα ανακτησης; αν οχι τι κανουμε; μπορουμε να την ξαναεγκαταστησουμε και να ξαναγραφτουμε με καινουριους κωδικους;
|
|
|
Post by loykas82 on Feb 27, 2021 16:21:56 GMT 2
Τελεια! Συγνωμη που ρωταω συνεχεια αλλα ειμαι εντελως καινουριος και οτι tuttorial διαβασα δε μου ξεκαθαρισε βασικα θεματα. Θα προσπαθησω να σηκωσω βιντεο μολις βγαλω ακρη. Ακομα βλεπω οτι στον υπολογιστη η εικονα κολλαει.. ισως φταινε τιποτα codec. Ενα τελευταιο. Η εφαρμογη αν ξεχασεις κωδικους, δινει δυνατοτητα ανακτησης; αν οχι τι κανουμε; μπορουμε να την ξαναεγκαταστησουμε και να ξαναγραφτουμε με καινουριους κωδικους; Σε τι αναλυση ειναι το βιντεο και κολλαει; Υποθετω πως ο υπολογιατης σου και το μονιτορ δεν εχουν τη δυνατοτητα αναπαραγωγης 4κ.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Feb 27, 2021 16:58:23 GMT 2
Φανταζομαι για να δω τις ρυθμισεις του βιντεο πρεπει να συνδεθω με το drone. Γιατι τωρα στην εφαρμογη βλεπω μονο τις ρυθμισεις για φωτογραφια και αυτες ανενεργες. Σε αλλους υπολογιστες που εστειλα τα βιντεο παιζουν κανονικα μου ειπαν.
|
|
|
Post by stelios18120 on Feb 28, 2021 9:32:44 GMT 2
Τις μπαταρίες μην τις αδειάζεις τελείως,στο 30% ξεκινα να κατεβάζεις το drone,και max στο 20% να τις βάζεις για φόρτιση. Όχι άδειασμα τελείως των μπαταριών (έχω 3 στην κατοχή μου και βγάζω 1 ώρα πτήση με 3χ20λεπτα η καθεμία)
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Feb 28, 2021 15:35:09 GMT 2
Σ ευχαριστω πολυ! Καθε επισημανση μου ειναι τελειως χρησιμη καθως εντελως αρχαριος! Για την αποθηκευση τι κανουμε; το φορτισα χθες πληρως για να πεταξω σημερα αλλα λογω καιρου δεν μπορεσα τελικα. Αυτη τη στιγμη οι μπαταριες ειναι γεματες. τι πρεπει να κανω; επισης δεν εχω καταλαβει τι γινεται με ανταλλακτικα. Αν χρειαστει αλλαγη μπαταριας χειριστηριου π.χ. τι κανουμε; και ψαχνω και κανα προγραμμα να βαλω ηχο στα βιντεο. Γνωριζετε καποιο;
|
|
|
Post by loykas82 on Feb 28, 2021 16:13:46 GMT 2
Σ ευχαριστω πολυ! Καθε επισημανση μου ειναι τελειως χρησιμη καθως εντελως αρχαριος! Για την αποθηκευση τι κανουμε; το φορτισα χθες πληρως για να πεταξω σημερα αλλα λογω καιρου δεν μπορεσα τελικα. Αυτη τη στιγμη οι μπαταριες ειναι γεματες. τι πρεπει να κανω; επισης δεν εχω καταλαβει τι γινεται με ανταλλακτικα. Αν χρειαστει αλλαγη μπαταριας χειριστηριου π.χ. τι κανουμε; και ψαχνω και κανα προγραμμα να βαλω ηχο στα βιντεο. Γνωριζετε καποιο; Τι εννοεις προγραμμα να βαλεις ηχο στα βιντεο; Προγραμμα επεξεργασιας βιντεο θελεις να πεις;
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Feb 28, 2021 18:37:31 GMT 2
Ναι να μπορεσω να βαλω ηχο στα βιντεο. Προσπαθω με το movie maker των windows. Καρι γινεται αλλα θελει κατι καλυτερο να κανω και μονταζ τα βιντεακια.
|
|
|
Post by vags21 on Mar 1, 2021 0:38:06 GMT 2
Παιδια καλησπερα! Σε χθεσινη μου πτηση ειχα το εξης θεμα. Οταν εβαζα το σκαφος σε auto return το drone γυριζε προς εμενα αλλα η gimbal σαν να κλειδωνε σε καποιο σημειο ανω του κεντρου και μεχρι να φτασει σε εμενα δεν μπορουσα να της αλλαξω κατευθυνση. Εχει τυχει σε κανεναν αλλο αυτο; Λετε να θελει calibration; Κατα τη διαρκεια της υπολοιπης πτησης λειτουργουσε μια χαρα.
|
|
|
Post by titarasaudi2 on Mar 1, 2021 14:55:25 GMT 2
Ναι να μπορεσω να βαλω ηχο στα βιντεο. Προσπαθω με το movie maker των windows. Καρι γινεται αλλα θελει κατι καλυτερο να κανω και μονταζ τα βιντεακια. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα και τα πιο "επαγγελματικά" θέλουν πληρωμή! Μπορείς σε πρώτη φάση να δοκιμάσεις κάτι που είναι δωρεάν και αργότερα ανάλογα τις απαιτήσεις σου κρίνεις ανάλογα! Εγώ χρησιμοποιώ το Hitfilm express. Είναι δωρεάν και κάνει αρκετά πράγματα. Όχι ότι και 'γω ξέρω να το δουλεύω.... τα βασικά κάνω μόνο στα δικά μου βίντεο! Κόψε-ράψε βίντεο, μουσική, αργή-γρήγορη κίνηση, λίγο color correction, αυτά!
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Mar 1, 2021 16:48:08 GMT 2
Ωραια σ ευχαριστω πολυ! Θα το δοκιμασω σημερα κιολας!
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Mar 1, 2021 17:14:16 GMT 2
Επισης διαβασα στο νημα σε προηγουμενα σχολια οτι υπηρξαν προβληματα στο υψος στα 120 μετρα. Μου το παρουσιασε κι εμενα σττβν πρωτη πτηση. Μου εβγαζε οτι εφτασα στο οριο των 120 μετρων και δεν ανεβαινε αλλο. Βεβαια μετα ειδα οτι στην εφαρμογη ηταν ρυθμισμενο στο ελαχιστο δυνατο αλλα και παλι διαβασα οτι και με αλλες ρυθμισεις δεν ανεβαιναν παραπανω, οπως και για σβησιματα κινητηρα; ειναι καποιο γνωστο προβλημα η τυχαια γεγονοτα; προσεχουμε κατι;
|
|
|
Post by Vako on Mar 2, 2021 9:48:03 GMT 2
Παρατηρησα σε καποια βιντεο του χ8 οτι στην αναπαραγωγη των ανεβασμενων βιντεο στο youtube μου βγαζει flicker στην οθθονη της τηλεορασης ειδικα οταν εχω κινηση στην ληψη. επειδη δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα μιας και το συναντΩ μονο στο χ8 ειναι θεμα ρυθμισης καμερας η θεμα TV? ειναι θεμα pal η NTSC? Και εαν ειναι αυτο το χ8 δεν εχει τετοια ρυθμιση.Εκτος εαν το κανει αυτοματα οταν τραβαω με 25 η 50 fps?
|
|
|
Post by Frontier on Mar 2, 2021 11:09:09 GMT 2
Το flickering το παρατηρείς μόνο όταν τα βίντεο αναπαράγονται μέσω YT ή και όταν αναπαράγεις απευθείας τα αρχεία στην τηλεόραση; Υπάρχει η πιθανότητα επειδή το YT έχει κάποια θέματα με PAL refresh rates (25/50fps) αλλά και με την κωδικοποίηση που κάνει, να ευθύνεται το YT για αυτό και να μην είναι θέμα κωδικοποίησης αρχείου από το X8.
|
|
|
Post by Vako on Mar 2, 2021 13:42:03 GMT 2
Να σου πω την αληθεια κατευθειαν απο την καρτα δεν τα εχω αναπαραγει στην τηλ. απλα αναρωτηθηκα γιατι εστω μεσω ΥΤ στο λαπτοπ η στον υπολογιστη παιζει οκ?
|
|
|
Post by Frontier on Mar 3, 2021 9:45:25 GMT 2
Να σου πω την αληθεια κατευθειαν απο την καρτα δεν τα εχω αναπαραγει στην τηλ. απλα αναρωτηθηκα γιατι εστω μεσω ΥΤ στο λαπτοπ η στον υπολογιστη παιζει οκ? Πιθανότατα το YT χρησιμοποιεί κάποια κωδικοποίηση που ο decoder στο PC λειτουργεί σωστά, σε αντίθεση με τον decoder που χρησιμοποιεί η τηλεόραση.
|
|
xrtc
New Member
|
Post by xrtc on Mar 3, 2021 20:24:02 GMT 2
Καλησπερα παιδια. Θα ηθελα να ρωτησω κατι. Εχω προβλημα με το time recording. Οτι ρυθμισεις και να πατησω δεν μπορω να τραβηξω συνεχομενα πανω απο 5 λεπτα βιντεο. Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει;
|
|