|
Post by Vako on Mar 16, 2021 14:43:30 GMT 2
Καλημέρα και καλή Σαρακοστή που δεν είπα πριν. Frontier κάτι άσχετο και άνευ σημασίας, γιατί στα παλιά μέλη όπως Vaco ή εμένα μας βγάζει με 4 αστέρια και την ένδειξη Legacy Member ενώ είχαμε 6 και τον τίτλο Pilot; Για τα αστέρια δεν ξέρω, ίσως είναι ρύθμιση του proboards. Θα το κοιτάξω. Τον Vako και εσένα σας αναβάθμισα σε θρυλικά μέλη (Legacy) για την προσφορά σας στο freedrone. Edit: Το είδα. Είχατε σαν pilots 5 αστέρια, όρισα αυτά στην ομάδα σας οπότε είστε 5-άστεροι πάλι αλλά και με legacy status. View AttachmentΔηλαδή τώρα μισθολογικά θα ανέβω? Αφού και αστέρια έχω και legacy είμαι ? Χαχαχα sorry για το sbam
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Mar 17, 2021 11:55:28 GMT 2
Καλημερα σε ολους! Μπορει καποιος να με βοηθησει σχετικα με τους κωδικους της εφαρμογης fimi navi 2020? Εχω ξεχασει το password... υπαρχει τροπος να το ανακαλεσω και να συνδεθω απο αλλη συσκευη πριν κανω logout? Η αν κανψ logout δεν ξαναμπαινω ποτε;; ευχαριστω!
|
|
|
Post by Frontier on Mar 17, 2021 18:18:40 GMT 2
Καλημερα σε ολους! Μπορει καποιος να με βοηθησει σχετικα με τους κωδικους της εφαρμογης fimi navi 2020? Εχω ξεχασει το password... υπαρχει τροπος να το ανακαλεσω και να συνδεθω απο αλλη συσκευη πριν κανω logout? Η αν κανψ logout δεν ξαναμπαινω ποτε;; ευχαριστω! Πήγαινε στην παρακάτω σελίδα και κάνε ανάκτηση του κωδικού για το email ή το τηλέφωνο που έχεις δηλώσει στην Xiaomi: account.xiaomi.com/pass/forgetPassword
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Mar 18, 2021 23:08:01 GMT 2
Οντως δουλεψε! Ευχαριστω πολυ! Εν τω μεταξυ αυριο παω για πεταγμα. Παρατηρησα οτι ενω ειχα αποθηκευσει γεματες τις 2 μπαταριες, σημερα η μια ηταν φορτισμενη στο 60% περιπου ενω η αλλη ειχε παραμεινει εντελως γεματη. Νομιζω ειχαμε πει οτι αποφορτιζονται απο μονες τους για την συντηρηση τους. Δεν εκανα κατι καλα με τη δευτερη η να υποθεσω οτι εχει ισως βλαβη το κυκλωμα για τηβ αποφορτιση. Μπορω να κανω κατι η θα πρεπει να την φορτιζω λιγο πριν την αποθηκευσω;Δοκιμασα να τη φορτισω και αρχικα αναβοσβηνε το τελευταιο λεντ σα να φορτιζει. Στο τελος ομως αντι βα σβησουν ολα οπως γινεται κανονικα, μειναν ολα τα λαμπακια αναμμενα...
|
|
|
Post by Vako on Mar 19, 2021 8:42:14 GMT 2
Από την πολύ κλεισούρα το ριξα στα μοναστήρια κοντά στο σπίτι χαχαχα . Και για τους κακεντρέχεις φίλους χαχαχα που λένε ότι μόνο για range είμαι ικανός χαχαχα . Βοήθεια σας Μετανοείτε αμαρτωλοί...!!!
|
|
|
Post by tw0power on Mar 19, 2021 13:21:25 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους και καλή σαρακοστή αποφάσισα να ασχοληθώ και εγώ με το άθλημα αυτό και αγόρασα ένα μεταχειρισμένο fimi x8se.Μετά από πτώση που είχα έσπασε το εμπρός δεξί μπράτσο το κόλλησα και έβαλα σε λειτουργία το drone.Ξεκινώντας λοιπόν αυτό κάνει πέντε μπίπ και το gimbal είναι νεκρό(δεν κάνει καμία κίνηση),στο χειριστήριο βγάζει το εξής μήνυμα vpu error please restart the drone,gimbal not detected,Επισης φαίνεται ότι δεν υπάρχει επικοινωνία με το χειριστήριο όμως εγώ βλέπω το ποσοστό της μπαταρίας του drone,έκανα το check imu και μου βγάζει imu is normal.Δορυφόρους βρίσκει κανονικά δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί να βοηθήσει εκ τον προτέρων ευχαριστώ
|
|
|
Post by Vako on Mar 19, 2021 14:03:51 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους και καλή σαρακοστή αποφάσισα να ασχοληθώ και εγώ με το άθλημα αυτό και αγόρασα ένα μεταχειρισμένο fimi x8se.Μετά από πτώση που είχα έσπασε το εμπρός δεξί μπράτσο το κόλλησα και έβαλα σε λειτουργία το drone.Ξεκινώντας λοιπόν αυτό κάνει πέντε μπίπ και το gimbal είναι νεκρό(δεν κάνει καμία κίνηση),στο χειριστήριο βγάζει το εξής μήνυμα vpu error please restart the drone,gimbal not detected,Επισης φαίνεται ότι δεν υπάρχει επικοινωνία με το χειριστήριο όμως εγώ βλέπω το ποσοστό της μπαταρίας του drone,έκανα το check imu και μου βγάζει imu is normal.Δορυφόρους βρίσκει κανονικά δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί να βοηθήσει εκ τον προτέρων ευχαριστώ Εικόνα έχεις? Γιατί εφόσον βλέπεις όλα αυτά που είπες , άρα επικοινωνει το χειριστήριο. Ίσως η καλωδιοταινία του gimbal κάποιο καλώδιο έχει κοπεί πιθανολογω.
|
|
|
Post by tw0power on Mar 19, 2021 14:33:11 GMT 2
Καλησπέρα και ευχαριστώ εικόνα δεν έχω και το χειριστήριο είναι κόκκινο στο πρόγραμμα
|
|
|
Post by tw0power on Mar 19, 2021 14:34:53 GMT 2
Οι καλωδιοταινίες του gimbal είναι εντάξει
|
|
|
Post by Vako on Mar 19, 2021 14:40:48 GMT 2
Οι καλωδιοταινίες του gimbal είναι εντάξει Πολλές φορές η καλωδιοταινία δεν φαίνεται . Έκανες bind ξανά το χειριστήριο με το σκαφος?
|
|
|
Post by tw0power on Mar 19, 2021 15:01:01 GMT 2
Ναι το έχω κάνει κανένα αποτέλεσμα αν είχε πρόβλημα μόνο το gimbal θα μου έβγαζε vpu error και δεν θα με άφηνε να το πετάξω?
|
|
|
Post by petersea on Mar 19, 2021 16:00:26 GMT 2
Από την πολύ κλεισούρα το ριξα στα μοναστήρια κοντά στο σπίτι χαχαχα . Και για τους κακεντρέχεις φίλους χαχαχα που λένε ότι μόνο για range είμαι ικανός χαχαχα . Βοήθεια σας Μετανοείτε αμαρτωλοί...!!! Ευλόγησον πάτερ..😂 και στα βίντεο είσαι πολύ καλός! θυμάμαι κάποια με το mavic pro, με το phantom περιμένω..😊
|
|
|
Post by Vako on Mar 19, 2021 16:00:36 GMT 2
Ναι το έχω κάνει κανένα αποτέλεσμα αν είχε πρόβλημα μόνο το gimbal θα μου έβγαζε vpu error και δεν θα με άφηνε να το πετάξω? Δοκίμασε να κάνεις refresh το firmware εάν είσαι σίγουρος ότι όλα τα άλλα είναι οκ
|
|
|
Post by Vako on Mar 19, 2021 16:03:30 GMT 2
Από την πολύ κλεισούρα το ριξα στα μοναστήρια κοντά στο σπίτι χαχαχα . Και για τους κακεντρέχεις φίλους χαχαχα που λένε ότι μόνο για range είμαι ικανός χαχαχα . Βοήθεια σας Μετανοείτε αμαρτωλοί...!!! Ευλόγησον πάτερ..😂 και στα βίντεο είσαι πολύ καλός! θυμάμαι κάποια με το mavic pro, με το phantom περιμένω..😊 Α περίμενε να βάλω ένα με ένα τεράστιο καράβι να με κυνηγά ...με το phantom . Οντως την καλύτερη κάμερα ,ever και δεν έχω βάλει βίντεο...περίμενε να μπω στον σκληρό να ανασύρω πράμα. Όσο για το phantom πετάει στα χέρια του ανηψιού μου ...του έκανα δώρο το xiaomi και μου το έδωσε πίσω με κουτάκι βαζελίνη και κράτησε "για λίγο καιρό" το phantom... Δεν το βλέπω να το ξαναπεταω σε καμμιά α χαράδρα θα πεθάνει ...χαχα
|
|
|
Post by petersea on Mar 19, 2021 16:07:53 GMT 2
Ναι το έχω κάνει κανένα αποτέλεσμα αν είχε πρόβλημα μόνο το gimbal θα μου έβγαζε vpu error και δεν θα με άφηνε να το πετάξω? Δοκίμασε να κάνεις refresh το firmware εάν είσαι σίγουρος ότι όλα τα άλλα είναι οκ μάλλον ό φίλος έχει κομμένη καλώδιο ταινία και δεν έχει εικόνα φοβάμαι μήπως έχει πρόβλημα και με την κάτω κάμερα και δεν τον αφήνει να πετάξει..🤔
|
|
|
Post by Vako on Mar 19, 2021 16:12:20 GMT 2
Δοκίμασε να κάνεις refresh το firmware εάν είσαι σίγουρος ότι όλα τα άλλα είναι οκ μάλλον ό φίλος έχει κομμένη καλώδιο ταινία και δεν έχει εικόνα φοβάμαι μήπως έχει πρόβλημα και με την κάτω κάμερα και δεν τον αφήνει να πετάξει..🤔 Πιθανών Πέτρο . Αλλά ένα ξέρω μετά από πολλές πτώσεις ... Εάν πέσει μια μετά δύσκολα συνέρχεται...εκ πείρας μιλαω
|
|
|
Post by tw0power on Mar 19, 2021 16:17:26 GMT 2
Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα η κάτω κάμερα και να μην το αφήνει να πετάξει? Αν ήταν κομμένη η καλωδιοταινία του gimbal δεν έπρεπε να κάνει τις κινήσεις και να μην έχω μόνο εικόνα. Τα πέντε μπίπ που κάνει όταν το ανοίγω τι βλέπει λάθος?
|
|
|
Post by petersea on Mar 19, 2021 16:22:01 GMT 2
Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα η κάτω κάμερα και να μην το αφήνει να πετάξει? Αν ήταν κομμένη η καλωδιοταινία του gimbal δεν έπρεπε να κάνει τις κινήσεις και να μην έχω μόνο εικόνα. Τα πέντε μπίπ που κάνει όταν το ανοίγω τι βλέπει λάθος? δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω, δεν το έχω κιόλας, εάν είσαι Αθήνα πήγαινε το στο dronescaner ό Βασίλης είναι καλό παιδί και εξυπηρετεί.
|
|
|
Post by tw0power on Mar 19, 2021 16:24:20 GMT 2
Σας ευχαριστώ πολύ όλους
|
|
|
Post by petersea on Mar 19, 2021 16:53:27 GMT 2
είδα ότι στο YouTube υπάρχουν κάποια βίντεο δεν ξέρω εάν μπορούν να σέ βοηθήσουν.
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Mar 19, 2021 18:24:12 GMT 2
Τελικα αδυνατον να το παω πανω απ τα 120 μετρα. Μολις βγω απ την ρυθμιση αυτη επανερχεται αυτοματα και κλειδωνει στα 120. Καποια ιδεα;
|
|
|
Post by Vako on Mar 19, 2021 18:52:47 GMT 2
Τελικα αδυνατον να το παω πανω απ τα 120 μετρα. Μολις βγω απ την ρυθμιση αυτη επανερχεται αυτοματα και κλειδωνει στα 120. Καποια ιδεα; Προτού βγεις από την αλλαγή της ρύθμισης ύψους την κλικαρεις για να την πάρει ? Πατας δηλαδή το βελάκι δεξιά της ρύθμισης υψους να την κλειδώσει?
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Mar 19, 2021 23:19:33 GMT 2
Δεν ειδα να εχει καποιο βελακι σαν enter εκει. Ειχε μονο το + που αυξησε το οριο. Μου εμφανισε το νεο οριο που εβαλα στα 250 και εκανα πισω για να μπω σε πτηση. Αλλα βελακι δεν ειδα και ειμαι σιγουρος γιατι μου εκανε κι εμενα εντυπωση το πως θα κατοχυρωθει η νεα ρυθμιση οποτε το εψαξα... Εγω εκ πρωτης σκεφτηκα μηπως παιζει ρολο το οτι στo register εχω δηλωσει Ελλαδα και σκεφτηκα οτι ισως αναλογα με τη χωρα υπαρχουν κλειδωματα γθα να μη ξεπερνας καποια υψη Αλλα δε νομιζω οτι ισχυει.
|
|
|
Post by Vako on Mar 19, 2021 23:35:47 GMT 2
Δεν ειδα να εχει καποιο βελακι σαν enter εκει. Ειχε μονο το + που αυξησε το οριο. Μου εμφανισε το νεο οριο που εβαλα στα 250 και εκανα πισω για να μπω σε πτηση. Αλλα βελακι δεν ειδα και ειμαι σιγουρος γιατι μου εκανε κι εμενα εντυπωση το πως θα κατοχυρωθει η νεα ρυθμιση οποτε το εψαξα... Εγω εκ πρωτης σκεφτηκα μηπως παιζει ρολο το οτι στo register εχω δηλωσει Ελλαδα και σκεφτηκα οτι ισως αναλογα με τη χωρα υπαρχουν κλειδωματα γθα να μη ξεπερνας καποια υψη Αλλα δε νομιζω οτι ισχυει. Έχει απλά δεν φαίνεται έντονα . Είναι ένα τσεκ ✓ σαν αυτό αχνό. Τώρα αν δεν έχει το δικό σου είναι παγκόσμια πρωτοτυπία . Παρατήρησε καλά κ θα το δεις
|
|
dimx8
Full Member
|
Post by dimx8 on Mar 20, 2021 11:36:53 GMT 2
Ισως κανω λαθος και δεν το παρατηρησα απο απειρια. Θα το τσεκαρω παλι σην πρωτη ευκαιρια. Ουσιαστικα δηαδη προσδιοριζεις το υψος και μετα το πατας για να κλειδωσει πριν βγεις σε flight mode?
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 20, 2021 12:58:25 GMT 2
Δείτε τι μπορεί να πάθει κανείς στα καλά καθούμενα.
Την επομένη του μεγάλου χιονιά είπα να κάνω μια πτήση για να γράψω την χιονισμένη πόλη. Απογείωσα το drone από ένα αρκετά στενό σημείο και η αλήθεια είναι ότι από την αρχή είχα την αίσθηση ότι κάτι δεν θα πάει καλά αφού δυσκολευόταν να πιάσει δορυφόρους και δεν είχε καλή ευστάθεια.
Η πτήση έγινε, το έθεσα σε RTH και μέχρι να γυρίσει είπα να κατέβω για να είμαι κοντά την στιγμή της προσγείωσης επειδή υπήρχε χιόνι, ίσως το έπιανα και με το χέρι όπως κάνω συνήθως. Όμως χάθηκε προσωρινά η επικοινωνία με Τ/Κ και το κακό είναι ότι το σκάφος έφτασε γρήγορα και επιχείρησε προσγείωση σε λάθος σημείο αρκετά μέτρα μακριά από το καθαρό σημείο απογείωσης. Όταν επανήλθε η επικοινωνία ήταν δευτερόλεπτα πριν την πρόσκρουση, ξαφνιάστηκα, πρόλαβα να δω τον ηλιακό αλλά μέχρι να συνειδητοποιήσω που ήταν, η ζημιά έγινε. Δυστυχώς πάτησα στοπ στην εγγραφή και έχω εικόνα μόνο από την εγγραφή οθόνης η οποία για κάποιο λόγο έγινε πλάγια και με χαμηλή ανάλυση.
Αρχικά χτύπησε ο εμπρός αριστερός βραχίονας, υπήρχε στιγμιαία απώλεια ισορροπίας όμως το σκάφος επανήλθε σε πτήση και συνέχισε την κάθοδο πολύ κοντά σε τοίχο. Κάποια στιγμή ακούμπησαν οι έλικες, υπήρξε ανατροπή και πτώση περίπου από 9 μέτρα όπως υπολογίζω.
Πέφτοντας χτύπησε σε μια λαμαρίνα και ευτυχώς κατέληξε σε χιονισμένη ταράτσα, το χιόνι φάνηκε σωτήριο αφού απόσβεσε την πτώση και η ζημιά ήταν ελάχιστη.
Το βρήκα ανάσκελα με την μπαταρία στην θέση της αλλά ξεκουμπωμένη. Έχει ένα χτύπημα στο αριστερό σημείο στήριξης του gimbal, ένα μικρό ράγισμα και η φουσκίτσα λίγο σκισμένη όμως το συγκρατεί κανονικά. Εκεί που κοψοχολιάστηκα ήταν ότι το gimbal ήταν γυρισμένο δεξιά και σφηνωμένο. Από την πτώση έφυγε, (έσπασαν οι βάσεις από τα βιδάκια) το εμπρός αριστερό πόδι το οποίο βρήκα εκεί δίπλα.
Με προσοχή γύρισα το gimba και ξεφρακάρισε ευτυχώς, έδειχνε ότι δεν είχε πρόβλημα στην κίνηση. Κόλλησα το πόδι με λίγη σιλικόνη και δεν έχει κανένα θέμα. Έβαλα μπαταρία, έκανα gimbal calimpration, έκανε όλες τις κινήσεις κανονικά... ΟΥΦ...!! Έκανα μια δοκιμαστική πτήση, πάνω κάτω, hover, πέρα δώθε, απότομα γυρίσματα δεξιά και αριστερά να δω συμπεριφορά, όλα ήταν καλά, το σκάφος λειτουργεί κανονικά. Την Κυριακή της Αποκριάς ήταν που έκανα την πτήση και το σήκωσα στα 500 μ. ύψος όπου και κει δεν έδειξε κανένα πρόβλημα.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 20, 2021 21:14:14 GMT 2
Ρεεε μου αρέσει που πατάτε Like στο πάθημα μου ...!! Λοιπόν, παραθέτω μερικές φωτό από την κατάσταση του σκάφους. Επ' ευκαιρίας, όταν οι έλικες έχουν με κάτι τέτοια μικρά σπασίματα ή γδαρσίματα πιστεύετε ότι θέλουν αλλαγή; Attachments:
|
|
|
Post by petersea on Mar 20, 2021 22:03:29 GMT 2
Ρεεε μου αρέσει που πατάτε Like στο πάθημα μου ...!! Λοιπόν, παραθέτω μερικές φωτό από την κατάσταση του σκάφους. Επ' ευκαιρίας, όταν οι έλικες έχουν με κάτι τέτοια μικρά σπασίματα ή γδαρσίματα πιστεύετε ότι θέλουν αλλαγή; 😂😂 ναι βρε την κατά βρήκαμε που το τσάκισες😂😂 βέβαια δεν το κατάλαβες εκείνη την ώρα αλλά μια φαγούρα την είχες 😂😂😂 sorry αλλά έχω πεθάνει στα γέλια σαν τον άλλον που τσακίζεται αλλά είναι τόσο κωμική ή φάση που ξελυγωνεσαι στα γέλια,σοβαρευωμαι😊, νομίζω τίς έλικες πρέπει να τίς αλλάξεις γιατί τα κομμάτια που λείπουν χαλούν το ζύγισμα τους και φοβάμαι με τους κραδασμούς μην σπάσουν εν πτήσει..😊
|
|
|
Post by Vako on Mar 20, 2021 22:03:48 GMT 2
Ρεεε μου αρέσει που πατάτε Like στο πάθημα μου ...!! Λοιπόν, παραθέτω μερικές φωτό από την κατάσταση του σκάφους. Επ' ευκαιρίας, όταν οι έλικες έχουν με κάτι τέτοια μικρά σπασίματα ή γδαρσίματα πιστεύετε ότι θέλουν αλλαγή; Ρε φίλε δεν έχει κλάμα ...μόνο like έχει χαχα.Πιστευω ότι το σφάλμα ήταν του τύπου που έχτισε τον τοίχο εκεί!!! Μισό μέτρο αριστερότερα να είχε χτίσει δεν θα γινόταν τίποτα !! Γκρεμιστε το τετράγωνο να έχει επιλογές προσγείωσης το x8 χαχα. Τους ελικες προσωπικά τους αλλάζω με την παραμικρή ρωγμη-σπασιμο
|
|
|
Post by Frontier on Mar 21, 2021 9:46:27 GMT 2
Ηλία, αν υπάρχουν ρωγμές στο σώμα του σκάφους ή έκανες επισκευές (κολλήσεις) σε οποιοδήποτε τμήμα του, θα πρέπει να ξανακάνεις και IMU calibration το συντομότερο δυνατόν. Το calibration θα πρέπει να γίνει σε ψυχρό περιβάλλον, με το αεροσκάφος απόλυτα ακίνητο και επίπεδο.
|
|