|
Post by Εfstathios on Jul 11, 2019 8:30:35 GMT 2
Οχι ρε Νικο μια φορα αμα κανεις calibration σε ίσιο εδαφος τελος,τωρα αν εσυ απογειωθεις απο στραβη επιφανεια δεν εχεις προβλημα,στον αερα ίσιο θα ειναι. Calibration θα χρειαστει να ξανακανεις μονο σε καμια στραβη οπως στην δικη μου περιπτωση. ευχαριστώ Στάθη οπότε όταν ανοίγουμε drone μόνο magnetic και imu κανουμε ε? Οταν ενεργοποιουμε το drone κανει τον ελεγχο του μονο του,τωρα προσωπικα πιστευω compass calibration χρειαζεται να κανεις οταν αλλάζεις περιοχη πολλα χιλιομετρα μακρια και ειναι διαφορετικό το περιβάλλον,η οταν στο ζητησει η εφαρμογη.
|
|
|
Post by scorpio3 on Jul 12, 2019 17:12:54 GMT 2
dronie mod
|
|
|
Post by Εfstathios on Jul 12, 2019 17:32:46 GMT 2
|
|
|
Post by scorpio3 on Jul 12, 2019 20:03:51 GMT 2
ευχαριστώ Στάθη να σαι καλά
|
|
|
Post by scorpio3 on Jul 18, 2019 21:37:18 GMT 2
ήρθαν κ οι έλικες
|
|
|
Post by Εfstathios on Jul 19, 2019 13:12:43 GMT 2
Απαραιτητο να εχεις καβαντζα ελικες,εχω παρει κι εγω. Ψαχνομαι για δευτερη μπαταρια,αν μπορουμε ν αποφυγουμε την καταπληκτικη εμπειρια Κινας καλο θα ηταν!
|
|
|
Post by scorpio3 on Jul 19, 2019 13:50:03 GMT 2
Απαραιτητο να εχεις καβαντζα ελικες,εχω παρει κι εγω. Ψαχνομαι για δευτερη μπαταρια,αν μπορουμε ν αποφυγουμε την καταπληκτικη εμπειρια Κινας καλο θα ηταν! Στάθη για τσεκ εδω απευθείας απο Γερμανία
|
|
|
Post by Frontier on Jul 20, 2019 13:35:47 GMT 2
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Jul 20, 2019 16:16:46 GMT 2
περιμένω εντυπώσεις και vs!!!
|
|
|
Post by Frontier on Jul 20, 2019 16:28:50 GMT 2
Το βίντεο από την παραπάνω δοκιμή: ουσιαστικά πρόκειται για δοκιμασία gimbal, σταθερότητας, RTH και SAR (γιαυτό και οι συνεχείς περιστροφές). Θα ακολουθήσουν βίντεο παρουσίασης και πτήσης - όταν γίνουν - και συγκριτικά με τα υπόλοιπα που έχω.
Πρώτες εντυπώσεις: σταθερό παρά τον αέρα, δεν ζήτησε compass calibration, αεροσκάφος παραγωγής 2019.06. Με το που το ενεργοποίησα - πριν κάνω firmware update - έβγαζε σφάλμα "accelerator error, please restart drone", αλλά με το που αναβάθμισα το firmware έστρωσε οπότε και πέταξα. Δεν ξέρω αν φταίει και ο καιρός/η ώρα πτήσης, αλλά ζεσταίνεται πάρα πολύ.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 20, 2019 19:38:54 GMT 2
Ακόμα δύο φωτογραφίες από την βραδινή πτήση. Και τα αντίστοιχα DNG αρχεία, εδώ.
|
|
|
Post by arhs555 on Jul 20, 2019 21:43:02 GMT 2
Ηλιοβασιλεμα
|
|
|
Post by Εfstathios on Jul 21, 2019 10:46:19 GMT 2
Το βίντεο από την παραπάνω δοκιμή: ουσιαστικά πρόκειται για δοκιμασία gimbal, σταθερότητας, RTH και SAR (γιαυτό και οι συνεχείς περιστροφές). Θα ακολουθήσουν βίντεο παρουσίασης και πτήσης - όταν γίνουν - και συγκριτικά με τα υπόλοιπα που έχω. Πρώτες εντυπώσεις: σταθερό παρά τον αέρα, δεν ζήτησε compass calibration, αεροσκάφος παραγωγής 2019.06. Με το που το ενεργοποίησα - πριν κάνω firmware update - έβγαζε σφάλμα "accelerator error, please restart drone", αλλά με το που αναβάθμισα το firmware έστρωσε οπότε και πέταξα. Δεν ξέρω αν φταίει και ο καιρός/η ώρα πτήσης, αλλά ζεσταίνεται πάρα πολύ. Ωραιος,μια χαρα φαίνονται ολα... Και με το δικο μου αντιμετωπισα το κλασικο προβλημα με το...accelerrometer error please restart the drone... αλλα μετα απο αναβαθμιση firmware ολα καλα μετα και απο 25 πτησεις, τωρα τι ακριβως κανει η fimi με τα firmware δεν ξερω αλλα και δεν με απασχολει αφου λειτουργει μια χαρα! Οντως ζεστενεται πολυ η ψυκτρα που αναλαμβανει την ψυξη της κεντρικης μοναδας,αλλα και τα μοτερακια ειδικα τα μπροστα.Παντως με θερμομετρο υπερυθρων μετρησα τα μοτερακια 41 βαθμους κελσιου μετα απο 20 λεπτη πτηση με 31 βαθμους θερμοκρασια περιβάλλοντος μεσημερι το οποιο θεωρητικα ειναι normal.
|
|
|
Post by arhs555 on Jul 21, 2019 18:43:33 GMT 2
Λίμνη Δόξα | Φενεός
|
|
|
Post by Frontier on Jul 21, 2019 20:50:00 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Jul 22, 2019 10:19:46 GMT 2
|
|
|
Post by Εfstathios on Jul 22, 2019 14:48:17 GMT 2
Λίμνη Δόξα Καταπληκτικο μερος,γιατι δεν κανεις και καμια χαμηλη πτηση πανω απ το νερο? Θα παρεις καταπληκτικο πλανο...
|
|
|
Post by nickpsar on Jul 22, 2019 20:22:05 GMT 2
Στάθη απο το the verge έδωσα το αρχείο στο hellas3d κ μου το εκανε με 9.5 € Από την μια οι αδικαιολόγητα υψηλές τιμές όσον αφορά στις custom 3d εκτυπώσεις από την άλλη η τρέλα μου με προϊόντα τεχνολογίας με ώθησαν στην απόφαση να προμηθευτώ τον πρώτο μου 3d εκτυπωτή. Μετά από 15 μέρες εντατικής ενασχόλησης με το εν λόγω μηχάνημα κατάφερα να πετύχω αποδεκτής ποιότητας 3d εκτυπώσεις. Τα πρώτα σετάκια για το FIMI X8 SE σε δὐο χρωματισμούς στις επόμενες φωτογραφίες.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 23, 2019 11:27:28 GMT 2
nickpsar: O 3D εκτυπωτής είναι από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορεί να κάνει σήμερα κάποιος και όχι μόνο για R/C. Έχω 2, έναν Anet A8 και έναν FLSUN-QQ v2 Delta και έχω τυπώσει ό,τι μπορείς να φανταστείς.
|
|
ygf
New Member
|
Post by ygf on Jul 24, 2019 11:11:20 GMT 2
Καλημέρα, πρόσφατα κάτοχος του fimi και είμαι στη διαδικασία εκμάθησης. Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1)Μια φορτισμένη μπαταρία μετά από μια εβδομάδα χωρίς χρήση πέφτει το ποσοστό % της? 2) Υπάρχει κάποιο ποσοστό μπαταρίας που το drone μπαίνει σε RTH μόνο του? 3)Ρυθμίζει η ευαισθησία του left stick για την περιστροφή του drone?
Ευχαριστώ
|
|
|
Post by Frontier on Jul 24, 2019 18:39:51 GMT 2
Καλημέρα, πρόσφατα κάτοχος του fimi και είμαι στη διαδικασία εκμάθησης. Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1)Μια φορτισμένη μπαταρία μετά από μια εβδομάδα χωρίς χρήση πέφτει το ποσοστό % της? 2) Υπάρχει κάποιο ποσοστό μπαταρίας που το drone μπαίνει σε RTH μόνο του? 3)Ρυθμίζει η ευαισθησία του left stick για την περιστροφή του drone? Ευχαριστώ Καλωσήρθες στην παρέα. 1) Δεν το γνωρίζω, δεν είναι ούτε εβδομάδα που παρέλαβα το δικό μου και δεν έχει προλάβει να μείνει τόσο καιρό αχρησιμοποίητη η μπαταρία. 2) Στις ρυθμίσεις του Fimi Navi δεν έχω βρει κάποια σχετική ρύθμιση, πέρα από την ρύθμιση για το low voltage warning. Ίσως αυτό επηρεάζει με κάποιο τρόπο τον αλγόριθμο υπολογισμού ποσοστού μπαταρίας που ενεργοποιείται αυτόματα το RTH. 3) Είναι οι ρυθμίσεις expo στο Fimi Navi.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 24, 2019 18:48:52 GMT 2
|
|
|
Post by Εfstathios on Jul 24, 2019 21:08:15 GMT 2
Frontier... Πολυ καλη και χρησιμη η δουλεια σου με τις συγκρίσεις!
Το θεμα με το μπλε χρωμα στο x8 οντως υπαρχει το εχω παρατηρήσει κι εγω στο δικο μου,μπορει να βελτιωθει στο μελλον με καποιο firmware.Η ανταποκριση της Fimi στα προβληματα των χρηστών ειναι εντυπωσιακη.Προσωπικα δεν μ ενοχλει καθολου,ουτε πιστευω τον μεσο χρηστη,και αν αφιερωσεις και λιγο χρονο μ ενα προγραμμα επεξεργασιας βιντεο ισως μπορεις και να το διορθώσεις. Η σχεση ποιοτητας τιμης στο x8 se δεν υπαρχει.Εδωσα 360 και η συνολικη εμπειρια ειναι παρα πολυ κοντα μ ενα μηχανημα που κοστιζει 1000 ευρω και πανω. Ο χρονος θα δειξει κατα ποσο ειναι και αξιοπιστο.Συνεχιζουμε τις πτησεις και βλεπουμε!
|
|
|
Post by Εfstathios on Jul 24, 2019 21:39:14 GMT 2
Καλημέρα, πρόσφατα κάτοχος του fimi και είμαι στη διαδικασία εκμάθησης. Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1)Μια φορτισμένη μπαταρία μετά από μια εβδομάδα χωρίς χρήση πέφτει το ποσοστό % της? 2) Υπάρχει κάποιο ποσοστό μπαταρίας που το drone μπαίνει σε RTH μόνο του? 3)Ρυθμίζει η ευαισθησία του left stick για την περιστροφή του drone? Ευχαριστώ Καλώς ήρθες! Να συμπληρωσω... 1. Η Μπαταρια ειναι smart εχει εσωτερικη πλακετα και σταδιακα πεφτει η ταση της.Καλο ομως ειναι να μην την αφηνεις συνέχεια φορτισμενη και να βασιζεσαι στην αυτοματη εκφορτιση,αλλα να την αφηνεις σ ενα ποσοστο 30 με 50% και να την φορτιζεις στο 100% πριν τις πτησεις σου.Μην ξεζουμιζεις την μπαταρια σου στο 10% και κατω συχνα,προσωπικα στο 30% το κατεβαζω(αυτο ειναι καλο για ολες τις lipo μπαταριες γενικα)Επισης μην την αποθηκευεις ουτε αδεια τελειως. 2.Ναι,οταν η μπαταρια φτασει σε πολυ χαμηλο σημειο ή οταν το εχεις στειλει πολυ μακρια και το μηχανημα αντιλαμβάνεται οτι η μπαταρια δεν θα φτασει για το ταξιδι της επιστροφης,γυρναει αυτοματα σε rth.Τις ρυθμισεις αυτες τις αλλαζεις και απο την εφαρμογη. 3.Το ποσο γρηγορα γυρναει με το left stick ρυθμιζεται απο την εφαρμογη αλλα χρειαζεται και λιγη εξασκηση για να μην κανεις τη κινηση με το stick αποτομα. Αν εχω καπου λαθος να με διορθωσει καποιος απο την παρεα! Σταθης.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 25, 2019 8:29:51 GMT 2
Frontier... Πολυ καλη και χρησιμη η δουλεια σου με τις συγκρίσεις! Το θεμα με το μπλε χρωμα στο x8 οντως υπαρχει το εχω παρατηρήσει κι εγω στο δικο μου,μπορει να βελτιωθει στο μελλον με καποιο firmware.Η ανταποκριση της Fimi στα προβληματα των χρηστών ειναι εντυπωσιακη.Προσωπικα δεν μ ενοχλει καθολου,ουτε πιστευω τον μεσο χρηστη,και αν αφιερωσεις και λιγο χρονο μ ενα προγραμμα επεξεργασιας βιντεο ισως μπορεις και να το διορθώσεις. Η σχεση ποιοτητας τιμης στο x8 se δεν υπαρχει.Εδωσα 360 και η συνολικη εμπειρια ειναι παρα πολυ κοντα μ ενα μηχανημα που κοστιζει 1000 ευρω και πανω. Ο χρονος θα δειξει κατα ποσο ειναι και αξιοπιστο.Συνεχιζουμε τις πτησεις και βλεπουμε! Στάθη, αναμφίβολα για τα χρήματά του είναι μια πολύ καλή πρόταση παρά τις ελλείψεις του. Προσωπικά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα η κάμερα - μιας που για "επαγγελματικές" εργασίες έχω πολύ ακριβότερα/καλύτερα αεροσκάφη - αλλά σαν αεροσκάφος χαλαρής "διασκέδασης", μου αρέσει πολύ. Βέβαια έχει ακόμα πολλά θέματα να λύσει ιδιαίτερα - το σημαντικότερο για εμένα - το θέμα της σταθερότητας. Στην παραπάνω δοκιμή, με αέρα 4Bf+ (με δυνατές ριπές), το X8 πήγαινε όπου ήθελε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ: μηδέν αντοχή στην διατήρηση του ύψους και της θέσης, έπρεπε να κάνω συνέχεια διορθώσεις. Στις φωτογραφίες δεν φαίνεται τόσο το πρόβλημα (αν και ένα έμπειρο μάτι θα διακρίνει ότι δεν διατηρείται σταθερό το ύψος στα 3 πλάνα του Χ8, όπου απλά έκανα yaw και τίποτε άλλο), αλλά στο βίντεο που τράβηξα η κατάσταση είναι απελπιστική (μέχρι και ο πατέρας μου που είναι άσχετος με drones μου έλεγε "αυτό το άσπρο πήγαινε εδώ και εκεί"). Μπορώ να πω δε ότι - σε κάποια φάση - εκνευρίστηκα με το Χ8, γιατί στο ίδιο σημείο την ίδια χρονική στιγμή η Anafi κρατούσε υποδειγματικά την θέση της και το ύψος της (έπαιρνε μεγάλη κλίση για να παλέψει τον αέρα, αλλά δεν επηρεαζόταν το πλάνο), κάτι εκπληκτικό αν αναλογιστούμε ότι είναι πολύ μικρότερη του Χ8, με πιο ασθενικά μοτέρ (πιο "αδύναμη" πλατφόρμα σε θέματα πτήσης). Ακόμα και το - σχεδόν 4 ετών - Hubsan H501S μου κρατά πιο σταθερή θέση κόντρα στον άνεμο από το Χ8... αυτό είναι κάτι που η Fimi πρέπει να διορθώσει άμεσα (τους έστειλα το βίντεο).
|
|
|
Post by Εfstathios on Jul 25, 2019 11:11:34 GMT 2
Frontier,πολυ καλα εκανες και τους εστειλες μηνυμα και βιντεο,μπορει να εχει καποιο προβλημα,δινουν μεγαλη βαση στα σχόλια και θα σε βοηθησουν σιγουρα. Προσωπικα δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα σταθεροτητας σε ενοχλητικο βαθμο.Αν και το να πετας με δυνατο αερα δεν ειναι και πολυ καλο.
|
|
ddmas
New Member
|
Post by ddmas on Jul 26, 2019 10:34:40 GMT 2
να πω πως έφτασε χτες επιτέλους και το δικό μου, δίχως τελωνείο. στο καλιμπράρισμα της πυξίδας πριν την πρώτη δοκιμαστική, μου έμεινε στο χέρι το ένα ελαστικό ποδαράκι από το σώμα. το δοκίμασα για λίγα λεπτά και είχα το θέμα με τον στραβό ορίζοντα. μπορεί να έπαιξε ρόλο πως το λαστιχάκι το άφησα στο κουτί για να μην το χάσω.
|
|
|
Post by Εfstathios on Jul 26, 2019 11:01:11 GMT 2
να πω πως έφτασε χτες επιτέλους και το δικό μου, δίχως τελωνείο. στο καλιμπράρισμα της πυξίδας πριν την πρώτη δοκιμαστική, μου έμεινε στο χέρι το ένα ελαστικό ποδαράκι από το σώμα. το δοκίμασα για λίγα λεπτά και είχα το θέμα με τον στραβό ορίζοντα. μπορεί να έπαιξε ρόλο πως το λαστιχάκι το άφησα στο κουτί για να μην το χάσω. Καλοριζικο! Μην αγχώνεσαι... Κανε πρωτα ολα τα update. Το ποδαρακι μπορεις να το τοποθετήσεις παλι με μια σωστη κολλα στην θεση του.Ο στραβος οριζοντας δεν υπαρχει πια σαν προβλημα γιατι μπορουμε πλεον να διορθωσουμε την κλιση του gimbal μεσα απο την εφαρμογη στις ρυθμισεις,Gimbal/advanced settings.
|
|
ddmas
New Member
|
Post by ddmas on Jul 26, 2019 11:43:36 GMT 2
ευχαριστώ Στάθη! η διόρθωση γίνεται στην αρχή κάθε πτήσης ή άπαξ; θερμοκόλληση ή βενζινόκολλα θα κάνει δουλειά; δοκίμασα με ούχου αλλά δεν μένει.
|
|
|
Post by Εfstathios on Jul 26, 2019 12:48:32 GMT 2
ευχαριστώ Στάθη! η διόρθωση γίνεται στην αρχή κάθε πτήσης ή άπαξ; θερμοκόλληση ή βενζινόκολλα θα κάνει δουλειά; δοκίμασα με ούχου αλλά δεν μένει. Μια φορα θα κανεις την διόρθωση στο gimbal και τελος. Μια καλη κολα δυο συστατικων για πλαστικα με προσεκτικη εφαρμογη νομιζω ειναι η καλυτερη λυση
|
|