|
Post by engelo on Nov 30, 2018 23:05:30 GMT 2
Το Ελληνικό βίντεο το 3ο έχει καποιο θεμα !
είναι ΜΟΝΟ 360 ανάλυση. Ας ελπίσουμε πως είναι απο το Youtube. Γιατι ούτε καν 480 δεν πάει..
Εγώ παντως βλέπω το gimbal πολύ στεθερό. Και το mavic αν το σβουρίζεις έτσι δεν τραβάει πλάνα....
|
|
|
Post by Frontier on Dec 1, 2018 11:21:48 GMT 2
Ωραία χρώματα, πααααρα πολύ σταθερό. Η απουσία των 60καρέ φαίνεται κατα την περιστροφή στο 1ο βίντεο. Αλλά για την τιμή του άριστο. Πιστέυω πως η δυνατότητα 4Κ, το μέγεθος του και το 3axis gimbal νικά κατά κράτος το fimi που έχει πάρα πολύ θολούρα και κάμερα ΜΟΝΟ 1080 !!! Καλό... Το gimbal δεν είναι τόσο σταθερό για 3-axis, το Fimi A3 έχει πολύ σταθερότερο βίντεο και είναι 2-axis EIS. Όλα τα βίντεο του zino που έχω δει εμφανίζουν jello και σπασίματα (frame drop; ) ακόμα και όταν πηγαίνει ευθεία και δεν οφείλονται στην κάμερα ή στους έλικες, αλλά στο gimbal. Στις περιστροφές, στα κατεβάσματα αλλά και όταν κάνει pitch είναι ακόμα πιο εμφανές το πρόβλημα (το αρχαίο XK380 stock gimbal έχει πιο smooth κίνηση σε pitch από το Zino!). Ειδικά το παραπάνω βίντεο του Ιταλού, εκεί που απομακρύνεται από την στεριά, είναι λες και έβλεπα βίντεο από 2-axis BGC gimbal του 2014. Μην συγκρίνουμε το Fimi A3 με κάμερα 1080p με το Hubsan Zino που έχει 4Κ, το Fimi A3 έχει σχεδόν την μισή τιμή. Άλλο SoC το ένα, άλλο SoC το άλλο, είναι λογικό να υπάρχει διαφορά στην απεικόνιση. Όμως, μπορούμε να τα συγκρίνουμε στο θέμα της μηχανικής σταθεροποίησης. Η σύγκριση - στο θέμα της ποιότητας εικόνας - πρέπει να γίνει με το Zino να τραβά στα 1080p (που ακόμα δεν το υποστηρίζει η εφαρμογή), ώστε να υπάρχει μέτρο σύγκρισης με το Fimi A3: το να συγκρίνεις 4Κ βίντεο του ενός με 1080p βίντεο του άλλου, δεν έχει νόημα και μόνο από την άποψη συλλογής πληροφορίας και κωδικοποίησης από το SoC. Είναι λογικό και αναμενόμενο η κάμερα του Zino λόγω φακού και SoC να έχει καλύτερη απόδοση χρωμάτων σε 4Κ baseline από το Fimi A3 σε 1080p baseline (αλίμονο αν δεν είχε), αν και περιμένω νέα βίντεο διότι σήμερα κυκλοφόρησε νέο camera firmware, αλλά όπως και να έχει δεν είναι 4Κ το SoC του Fimi A3. Αν η Hubsan λύσει τα παραπάνω θέματα και εξασφαλίσουν επαρκή διαθεσιμότητα (που και το Fimi A3 ακόμα δεν έχει), θα πουλήσει αρκετά καλά μέχρι να κυκλοφορήσει το αναδιπλούμενο της Fimi και εφόσον είναι καλό. Aν επιβεβαιωθούν πάντως οι πληροφορίες για το SoC του αναδιπλούμενου Fimi (Ambarella H22), πολύ απλά θα σκοτώσει - όπως σκότωσε το Mi Drone 4K το P3 - οτιδήποτε παίζει σε αυτήν την κατηγορία τιμής (κάτω από $500).
|
|
|
Post by Frontier on Dec 1, 2018 11:26:33 GMT 2
Το Ελληνικό βίντεο το 3ο έχει καποιο θεμα ! είναι ΜΟΝΟ 360 ανάλυση. Ας ελπίσουμε πως είναι απο το Youtube. Γιατι ούτε καν 480 δεν πάει.. Εγώ παντως βλέπω το gimbal πολύ στεθερό. Και το mavic αν το σβουρίζεις έτσι δεν τραβάει πλάνα.... Το Mavic 2/Pro/Air αλλά και το Spark έχουν πολύ σταθερότερα gimbals στο descent, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό Πιο πολύ με προβληματίζει - στο Zino - ότι έχει jello όταν κινείται σε ευθεία κατεύθυνση και το πας λίγο πιο γρήγορα (πάνω από 4m/s). Το sport mode στα 8m/s απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SPORT mode, ειδικά εδώ Χίο με τον αέρα που έχει, μόνο έτσι μπορείς να το πετάς. Αν δεν το κάνουν λίγο πιο γρήγορο στο standard mode, θα είναι ουσιαστικά ένα drone που μπορείς να το πετάξεις μόνο όταν έχει άπνοια. Και το λέω αυτό γιατί παρολίγο να χάσω drone (H501S) που το πετούσα σε GPS mode και το παρέσερνε ο αέρας (άνω των 6m/s, κάτι που πλέον εδώ είναι σύνηθες).
|
|
|
Post by Frontier on Dec 1, 2018 11:50:06 GMT 2
Στα του drone η κάμερα κανει κάτι στιγμιαία σβησιματα..Επίσης προς το τέλος κανει πολλά κουνηματα....Στα μείον το gimbal που δεν είναι σμουθ στην κίνηση του.. Ο τύπος τουλάχιστον το ζορισε λίγο.. Οι άλλοι με 0.5km/h τι να αξιολογήσεις. Αυτό ακριβώς λέω: τα περισσότερα βίντεο που έχω δει - συμπεριλαμβανομένου και του Έλληνα - είναι με το αεροσκάφος να κινείται πολύ αργά, ουσιαστικά κάτω από 3-4m/s που είναι η ελάχιστη ταχύτητα οριζόντιας πτήσης για να έχεις μια κινούμενη ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ απεικόνιση. Pitch του gimbal με την κάμερα να καταγράφει, καλό είναι να αποφεύγονται γιατί έχει πολύ jitter και δεν είναι ομαλά. Firmware update έχει βγάλει ή μόνο ασχολείται με το να διορθώνει bugs της εφαρμογής; Επίσης, όλοι αυτοί πετούν μόνο με iOS ή και με Android; Γιατί αν θέλεις υποχρεωτικά iOS για να λειτουργεί κάπως σωστά, αυτό ακυρώνει την ιδέα του budget foldable quadcopter (το φθηνότερο iDevice για να τρέχει η εφαρμογή του Zino, έχει σχεδόν όσο και το Zino...). Εγώ πάντως περιμένω την 10η Δεκέμβρη που θα παρουσιαστεί το αναδιπλούμενο της Fimi (το οποίο βέβαια θα αργήσει)...
|
|
|
Post by Frontier on Dec 1, 2018 15:33:42 GMT 2
Ένα βίντεο παρουσίασης του Zino, όπου δείχνει την νέα έκδοση της εφαρμογής (κυκλοφόρησε και για το Android). Οι επιλογές 1080p, 2.7K δεν λειτουργούν ακόμα.
|
|
|
Post by panandreas on Dec 1, 2018 16:49:15 GMT 2
Δοκιμή εμβέλειας από τον Dustin hill. Στα 1011μ εχασε control χωρίς να χάσει FPV
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 1, 2018 16:57:45 GMT 2
Και άλλο βίντεο παρουσίασης
|
|
|
Post by engelo on Dec 1, 2018 18:18:17 GMT 2
Η Εμβέλεια είναι χάλι μαυρο !
|
|
|
Post by Frontier on Dec 1, 2018 18:28:44 GMT 2
@papandreas: Έχασε όλη την ζεύξη και το FPV στα 1011 μέτρα (αν προσέξεις, η εικόνα πάγωσε και ξαφνικά επανήλθε όταν ξεκίνησε RTH). Η ταχύτητα πτήσης του πάντως - ακόμα και σε sport mode - παράγει Αγγελοπουλικά πλάνα.
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 1, 2018 18:39:41 GMT 2
Αναβάθμιση της εφαρμογής στο android με επιλογές για βίντεο και 2.7 και 1080 και ρυθμίσεις iso ,exposure,αλλαγή tracing
|
|
|
Post by sotirist on Dec 1, 2018 18:43:38 GMT 2
@papandreas: Έχασε όλη την ζεύξη και το FPV στα 1011 μέτρα (αν προσέξεις, η εικόνα πάγωσε και ξαφνικά επανήλθε όταν ξεκίνησε RTH). Η ταχύτητα πτήσης του πάντως - ακόμα και σε sport mode - παράγει Αγγελοπουλικά πλάνα. Κοίταζα την ισχύ του σήματος στο βίντεο και εκεί στα 1000 μέτρα, αρχίζει και μειώνεται με τρελό ρυθμό, μηδενίζοντας στα 1011 και μετά, ως αναμενόταν RTH. Ίσως είναι κόφτης της hubsan γιατί φαίνεται λίγο περίεργο.
|
|
|
Post by Frontier on Dec 1, 2018 18:50:51 GMT 2
Αναβάθμιση της εφαρμογής στο android με επιλογές για βίντεο και 2.7 και 1080 και ρυθμίσεις iso ,exposure,αλλαγή tracing Καμία από αυτές τις επιλογές δεν λειτουργεί, δες παραπάνω το βίντεο που έβαλα όπου την παρουσιάζουν.
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 1, 2018 18:52:24 GMT 2
Μόλις μου έβγαλε αναβάθμιση και λέει ότι αναβαθμιζει αυτα
|
|
|
Post by stathis on Dec 1, 2018 19:03:58 GMT 2
Και άλλο βίντεο παρουσίασης Σε χρωματική ποιότητα η κάμερα του zino δίνει ρέστα...πολύ καλή!! Τουλάχιστον σ' αυτόν τον τομέα το έφαγε το mavic pro.. κατά τη γνώμη μου,έτσι όπως φαίνεται στο βίντεο.
|
|
|
Post by Frontier on Dec 1, 2018 19:10:55 GMT 2
Μόλις μου έβγαλε αναβάθμιση και λέει ότι αναβαθμιζει αυτα Την έχω κατεβάσει την αναβάθμιση και εγώ - η εφαρμογή είναι κοινή για όλα τα Hubsan - αλλά οι επιλογές δεν λειτουργούν, τουλάχιστον αυτό αναφέρουν στο RCGroups. Υποθέτω ότι δεν το έχεις παραλάβει ακόμα για να μας πεις στα σίγουρα ότι παίζουν;
|
|
|
Post by Frontier on Dec 1, 2018 19:13:23 GMT 2
@papandreas: Έχασε όλη την ζεύξη και το FPV στα 1011 μέτρα (αν προσέξεις, η εικόνα πάγωσε και ξαφνικά επανήλθε όταν ξεκίνησε RTH). Η ταχύτητα πτήσης του πάντως - ακόμα και σε sport mode - παράγει Αγγελοπουλικά πλάνα. Κοίταζα την ισχύ του σήματος στο βίντεο και εκεί στα 1000 μέτρα, αρχίζει και μειώνεται με τρελό ρυθμό, μηδενίζοντας στα 1011 και μετά, ως αναμενόταν RTH. Ίσως είναι κόφτης της hubsan γιατί φαίνεται λίγο περίεργο. Αν ήταν κόφτης, θα έπρεπε να έβγαζε κάποιο μήνυμα για το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο πτήσης και να σταματούσε (όπως γίνεται με το geofencing, όχι να κόβει το σήμα και να παθαίνει ο χειριστής εγκεφαλικό.
|
|
|
Post by Frontier on Dec 1, 2018 19:16:58 GMT 2
Και άλλο βίντεο παρουσίασης Σε χρωματική ποιότητα η κάμερα του zino δίνει ρέστα...πολύ καλή!! Τουλάχιστον σ' αυτόν τον τομέα το έφαγε το mavic pro.. κατά τη γνώμη μου,έτσι όπως φαίνεται στο βίντεο. Εγώ πάλι βλέπω υπερτονισμένα χρώματα και ένα θεόστραβο ορίζοντα στο Zino: μιλάω για το κομμάτι που έχει τα βίντεο δίπλα-δίπλα. Αλλά για τα λεφτά του, είναι αρκετά καλό και μπορεί κάποιος να κάνει μερικές υποχωρήσεις.
|
|
|
Post by stathis on Dec 1, 2018 19:39:15 GMT 2
Εγώ φίλε Frontier, βλέπω ένα θέμα με στραβό ορίζοντα και στα δύο.. ειδικά όταν κινείται δεξιά αριστερά το πλάνο.. μπορεί να είναι λίγο περισσότερο στο zino,αλλά έχουν και τα δύο. Τώρα δεν ξέρω εάν είναι υπερτονισμένα τα χρώματα στη κάμερα του zino(ίσως και να είναι).. .. αλλά το αποτέλεσμα είναι ωραίο, τουλάχιστον για μένα.
Υ.Γ. Τωρα ως αναφορά το χρήματα που κοστίζει το ένα και το πόσο κοστίζει το άλλο.. φυσικά και δεν υπάρχει σύγκριση.
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 1, 2018 19:51:42 GMT 2
Όχι ακόμη δεν παρέλαβα..Επειδή διαλέγεις αεροσκάφος θεωρώ ότι αλλάζουν λίγο τα μενου..Μου βγάζει επιλογές που νομίζω πριν δεν.της έβγαζε αλλά φυσικά δεν.μπορώ να επιλέξω κάποια εφόσον υπάρχει ανταπόκριση από το drone..Και εμένα τα χρώματα μου αρέσουν πάρα την μονάδα του και θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα..Αυτός είναι πολύ ελαφρύς στραβός ορίζοντας..mi drones ο άρχοντας...
|
|
|
Post by petersea on Dec 1, 2018 20:18:15 GMT 2
Είδα και εγώ το βίντεο επίτηδες σε 4k tv, θα συμφωνήσω ότι τα χρώματα είναι πιο (ζεστά)στο zino αλλά η διαύγεια του mavic είναι πολύ ανώτερη, νομίζω δεν κάνει τσάμπα τα πάνω από τα διπλά χρήματα, για εμένα δεν συγκρίνονται, βέβαια για τα χρήματα του καλό φαίνεται, και θα πω και την γνώμη μου μια και το έχω ούτε το xiaomi mi 4k πιάνει σε βίντεο μόνο σε φοριτοτητα χάνει πάρα πολύ το xiaomi,και το αναφέρω γιατί έχουν περίπου τα ίδια χρήματα.
|
|
|
Post by engelo on Dec 1, 2018 22:00:31 GMT 2
Προσωπικά με ενθουσίασαν τα η φωτεινότητα και τα χρώματα του ΖΙΝΟ. Επιμένω πως εμένα μου αρέσει το gimbal. Για ορίζοντα δεν μπορώ να έχω άποψη αφού είναι βουνά δεν ειναι θάλασσα για να δούμε αλφαδιασμα. Στο πλάνο διπλα δίπλα με το mavic δίνει την αίσθηση πως το ένα γερνει αριστερά και το άλλο δεξια. Σε ολόκληρη την οθόνη φαίνεται κανονικά.
Επειδή τα μοτέρ του Zino είναι μεγάλα και όχι σαν του Anafi ή του Spark μια σταλία πιστεύω πως σε επερχόμενο update θα ανέβει η ταχύτητα. Συμφωνώ με την άποψη του Σωτήρη πως υπάρχει κόφτης soft στην εμβέλεια γιατί τις ίδιες βλακείες κάνει και η DJI (βλεπε spark & Air).
Ας δώσουμε λίγο χρόνο στην HUBSAN και ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα BRUSHLESS, 4K, FODABLE, 3 axis GIMBAL Drone στα 350€ !!!!
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 1, 2018 22:05:14 GMT 2
Συμφωνώ απόλυτα με τον angelo...πιστεύω πως πρόκειται η θα γίνει μια πολύ καλή λύση ..η τιμή θα πέσει και να της αναβαθμίσεις θα μιλα με για ένα πολύ καλό μηχάνημα..πιστεύω πως σύντομα στην κάμερα θα είναι καλύτερο από το mi drone ..Αφ ου δεν το έχασα εχθές αυτό ..θα κάνω και ένα συγκριτικό αν μπορέσω μιας και δεν το έχω με την επεξεργασία
|
|
|
Post by panandreas on Dec 1, 2018 23:41:54 GMT 2
Όντως περίεργο πάντως. Τώρα είδα στο βίντεο με την εμβέλεια ότι κάνει δυο πτήσεις προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Και στις δύο χάνει απότομα το σήμα στα 1000μ ενώ μέχρι τα 990μ έχει 4 γραμμές.
|
|
|
Post by sotirist on Dec 2, 2018 9:05:12 GMT 2
Είδα και εγώ το βίντεο επίτηδες σε 4k tv, θα συμφωνήσω ότι τα χρώματα είναι πιο (ζεστά)στο zino αλλά η διαύγεια του mavic είναι πολύ ανώτερη, νομίζω δεν κάνει τσάμπα τα πάνω από τα διπλά χρήματα, για εμένα δεν συγκρίνονται, βέβαια για τα χρήματα του καλό φαίνεται, και θα πω και την γνώμη μου μια και το έχω ούτε το xiaomi mi 4k πιάνει σε βίντεο μόνο σε φοριτοτητα χάνει πάρα πολύ το xiaomi,και το αναφέρω γιατί έχουν περίπου τα ίδια χρήματα. Τα ίδια και σε μένα. Πιο ζεστά χρώματα στο zino, πολύ καλύτερη ευκρίνεια και διαύγεια στο mavic σε 4K οθόνη. Εάν συγκρίνουμε στη παρακατω φωτο (crop από το βίντεο),τα χρώματα του zino είναι πολύ κοντά στα χρώματα της κάμερας του reviewer (πιθανότατα go pro ή συμβατη), πράγμα που μαλλον σημαίνει ότι τα πάει καλά σε αυτόν τον τομέα. Αλλωστε θα έπρεπε αφού δεν επιτρέπει προς το παρόν καμμία ρυθμιση στην κάμερα😲 Βεβαια, θα ήθελα να δω την συμπεριφορά της σε χαμηλό φωτισμό , όπου υποπτεύομαι ότι δεν θα τα πάει καλά. Κοφτης soft θεωρώ ότι υπάρχει σίγουρα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Δεν υπάρχει καμμία περιπτωση σε 10 μ να πέφτει 100% το σήμα σε όλες τις πτήσεις, παρά μόνον αν το βάλεις σε σπηλιά... Ελπίζω να είναι προσωρινός ή να ....ξεπεραστεί σύντομα, γιατί αλλιώς, κατα την άποψη μου το θάβει. Περι gimbal το mavic γνωστό, ειδικά σε αέρα. Το zino δείχνει πολλά υποσχόμενο, αλλά να το δούμε στα δύσκολα.. Σ Attachments:
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 2, 2018 9:47:14 GMT 2
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 2, 2018 9:48:22 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Dec 2, 2018 20:22:42 GMT 2
Το πλέον αναλυτικό (γραπτώς) review του Hubsan Zino: www.helicomicro.com/2018/12/02/hubsan-zino-le-test/Είναι στα γαλλικά, αλλά με το Google Translate μεταφράζεται εύκολα. Από αυτό το review είναι και το βίντεο του ακριβώς προηγούμενου μηνύματος. Ο συντάκτης αναφέρει αρκετά θέματα με αυτό, κυρίως έχουν να κάνουν με την σταθερότητα του αεροσκάφους και εξηγεί γιατί το επιστρέφει ζητώντας τα χρήματά του.
|
|
|
Post by loykas82 on Dec 2, 2018 20:32:16 GMT 2
Το πλέον αναλυτικό (γραπτώς) review του Hubsan Zino: www.helicomicro.com/2018/12/02/hubsan-zino-le-test/Είναι στα γαλλικά, αλλά με το Google Translate μεταφράζεται εύκολα. Από αυτό το review είναι και το βίντεο του ακριβώς προηγούμενου μηνύματος. Ο συντάκτης αναφέρει αρκετά θέματα με αυτό, κυρίως έχουν να κάνουν με την σταθερότητα του αεροσκάφους και εξηγεί γιατί το επιστρέφει ζητώντας τα χρήματά του. Xiaomi και παλι Xiaomi.
|
|
|
Post by Frontier on Dec 2, 2018 20:39:07 GMT 2
Το πλέον αναλυτικό (γραπτώς) review του Hubsan Zino: www.helicomicro.com/2018/12/02/hubsan-zino-le-test/Είναι στα γαλλικά, αλλά με το Google Translate μεταφράζεται εύκολα. Από αυτό το review είναι και το βίντεο του ακριβώς προηγούμενου μηνύματος. Ο συντάκτης αναφέρει αρκετά θέματα με αυτό, κυρίως έχουν να κάνουν με την σταθερότητα του αεροσκάφους και εξηγεί γιατί το επιστρέφει ζητώντας τα χρήματά του. Xiaomi και παλι Xiaomi. 4 μέτρα απόκλιση GPS, τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Είναι δε τέτοια η απόκλιση του GPS με αυτό του smartphone, που η δοκιμή GPS (η κλασσική λειτουργία που έχουν το Η501Α, Η216Α, Η501Μ) αποτυγχάνει - πάντα σύμφωνα με τον reviewer - τις περισσότερες φορές, οπότε δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόνομα flight modes (π.χ follow me). Και αυτή η απόκλιση δεν διορθώνεται με την εφαρμογή, υποψιάζομαι EMI παρεμβολές από τα ESC πιθανότατα λόγω ανεπαρκούς θωράκισης, γιαυτό και το toilet bowling effect.
|
|
|
Post by sotirist on Dec 2, 2018 20:48:09 GMT 2
Το πλέον αναλυτικό (γραπτώς) review του Hubsan Zino: www.helicomicro.com/2018/12/02/hubsan-zino-le-test/Είναι στα γαλλικά, αλλά με το Google Translate μεταφράζεται εύκολα. Από αυτό το review είναι και το βίντεο του ακριβώς προηγούμενου μηνύματος. Ο συντάκτης αναφέρει αρκετά θέματα με αυτό, κυρίως έχουν να κάνουν με την σταθερότητα του αεροσκάφους και εξηγεί γιατί το επιστρέφει ζητώντας τα χρήματά του. Δυστυχώς, εχει δίκιο σε πολλά θέματα. Ειδικά αυτό το χάσιμο ύψους σε sport mode μου θυμίζει το altitude mode των άλλων hubsan, που είναι πραγματικά επικίνδυνο. Επισης απαράδεκτο production app με τόσα προβλήματα και ελλείψεις βασικές, ούτε καν ρυθμισεις βίντεο.
|
|