|
Post by sotirist on Dec 23, 2018 19:53:11 GMT 2
Δεν ξέρω από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι η κάμερα είναι η δεν είναι 4Κ....πάντως τα βίντεο είχαν τα πιξελ που αποτελείται το 4Κ,τουλάχιστον τόσο έγραφε ο υπολογιστής...Τώρα για το σύστημα ψύξης..Δεν έχω ιδέα...πάντως αν είχε ήταν παθητικό...Δεν ακουγόταν κανένας ανεμιστήρας όπως στην κάμερα του mi drone που σου περνει τα αυτιά Εάν κρίνω από το παραπάνω teardown, ή τέλος πάντων όσο δείχνει, δεν είδα καμμία ψυκτρα (παθητικό συστημα) επάνω στα ολοκληρωμένα του motherboard, οποτε μαλλον δεν έχει. Τωρα για την ανάλυση της κάμερας, δεν έχω άποψη αφού δεν έχω το Zino, ούτε βγαίνει άκρη στο YouTube. Υπάρχουν δωρεάν προγράμματα που δείχνει αναλυτικά τα metadata ροών βίντεο, οποτε κάτι τέτοιο στο raw βίντεο, όπως βγαίνει από την SD, νομίζω θα δείξει. Παντως θα συμφωνήσω με τον teardowner, ότι αυτό το Zino που έχει ανοίξει, μοιάζει ...ανατριχιαστικά με τα 501...
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 23, 2018 20:01:35 GMT 2
Δεν ξέρω από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι η κάμερα είναι η δεν είναι 4Κ....πάντως τα βίντεο είχαν τα πιξελ που αποτελείται το 4Κ,τουλάχιστον τόσο έγραφε ο υπολογιστής...Τώρα για το σύστημα ψύξης..Δεν έχω ιδέα...πάντως αν είχε ήταν παθητικό...Δεν ακουγόταν κανένας ανεμιστήρας όπως στην κάμερα του mi drone που σου περνει τα αυτιά Εάν κρίνω από το παραπάνω teardown, ή τέλος πάντων όσο δείχνει, δεν είδα καμμία ψυκτρα (παθητικό συστημα) επάνω στα ολοκληρωμένα του motherboard, οποτε μαλλον δεν έχει. Τωρα για την ανάλυση της κάμερας, δεν έχω άποψη αφού δεν έχω το Zino, ούτε βγαίνει άκρη στο YouTube. Υπάρχουν δωρεάν προγράμματα που δείχνει αναλυτικά τα metadata ροών βίντεο, οποτε κάτι τέτοιο στο raw βίντεο, όπως βγαίνει από την SD, νομίζω θα δείξει. Παντως θα συμφωνήσω με τον teardowner, ότι αυτό το Zino που έχει ανοίξει, μοιάζει ...ανατριχιαστικά με τα 501... Πλέον δεν το έχω και εγώ...πάντως έκανε πολλές εκπτώσεις η husband και θα το πληρώσει ακριβά..Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.Εγώ τελευταία δεν είχα θέμα αλλά ίσως έτυχε..
|
|
|
Post by sotirist on Dec 23, 2018 20:05:49 GMT 2
Εάν κρίνω από το παραπάνω teardown, ή τέλος πάντων όσο δείχνει, δεν είδα καμμία ψυκτρα (παθητικό συστημα) επάνω στα ολοκληρωμένα του motherboard, οποτε μαλλον δεν έχει. Τωρα για την ανάλυση της κάμερας, δεν έχω άποψη αφού δεν έχω το Zino, ούτε βγαίνει άκρη στο YouTube. Υπάρχουν δωρεάν προγράμματα που δείχνει αναλυτικά τα metadata ροών βίντεο, οποτε κάτι τέτοιο στο raw βίντεο, όπως βγαίνει από την SD, νομίζω θα δείξει. Παντως θα συμφωνήσω με τον teardowner, ότι αυτό το Zino που έχει ανοίξει, μοιάζει ...ανατριχιαστικά με τα 501... Πλέον δεν το έχω και εγώ...πάντως έκανε πολλές εκπτώσεις η husband και θα το πληρώσει ακριβά..Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.Εγώ τελευταία δεν είχα θέμα αλλά ίσως έτυχε.. Ας ευχηθούμε τα καλύτερα στην νέα ιδιοκτήτη🙂 Τουλάχιστον έκανες εσυ ένα υποτυπώδες quality control, γιατί αν της το έδινες όπως ήρθε, μαλλον θα είχαμε θρήνους. Χωρις πλάκα, πεστης να δει τα ποστς εδώ, ειδικά του 501. Θα γίνει σίγουρα σοφοτερη Σ
|
|
|
Post by sotirist on Dec 27, 2018 14:52:34 GMT 2
Νέο βίντεο που συγκρίνει την κάμερα του Zino (τελευταίο firmware) με αυτές των DJI Spark & Mavic Air.
Σ
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 29, 2018 21:08:06 GMT 2
Ήρθε νέο firmware...έμαθα ότι έστρωσε αρκετά και είναι πολύ πιο σταθερό..
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jan 1, 2019 14:47:24 GMT 2
Καλή χαρούμενη χρονιά Zin-άδες...!!! Κοπανάει τιμές το GB... έτσι μου ρχεται να.... να... να...! όμως... έκλεισα μάλλον οριστικά προς το Χ8... Attachments:
|
|
|
Post by panandreas on Jan 3, 2019 12:35:21 GMT 2
Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο FB από έναν έμπιστο κατ εμέ χρήστη και γνωστή ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιών (Peter Martin)
I've been thinking about the max range specified by Hubsan for the Zino, and the tests that people have done. What is surprising is that (the ones I've seen) the range seems to be as quoted at 1000m. Some speculated this was geofenced.
Anyway as I had a few minutes to spare, I thought I'd check out the specsheet for the Atheros AR1021x used in both the Controller and quad. The receive sensitivity is quoted (at 5.8Ghz/6Mhz rate) as typically -90dBm. We also know that the power output has been measured at typically 12dBm, and the antenna provide 2.9dBi gain.
Throw all those together, and knowing the free space path loss at 5.8Ghz (107.72dB/Km), we can calculate the typical range. And guess what we get? 1100m :-) No coincidence there then :-)
|
|
zelhs
Junior Member
www.zelhs.gr
|
Post by zelhs on Jan 16, 2019 23:16:40 GMT 2
Μετά το νέο update v3.2
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 8, 2019 15:37:47 GMT 2
262 ευρώπουλα χωρίς την τσάντα, 280 με τσάντα συν 7,5€ EU Priority... θα με χαζέψει το Βanggood...! Μου αρέσει ότι κάποτε έλεγα κοντά στα 280 έως 300 θα ήταν σούπες ευκαιρία, τώρα με 260...;; Ρεεεε.... μπαίνω σε άσχημο πειρασμό...!!! Attachments:
|
|
|
Post by tsopirs on Mar 8, 2019 15:54:01 GMT 2
262 ευρώπουλα χωρίς την τσάντα, 280 με τσάντα συν 7,5€ EU Priority... θα με χαζέψει το Βanggood...! Μου αρέσει ότι κάποτε έλεγα κοντά στα 280 έως 300 θα ήταν σούπες ευκαιρία, τώρα με 260...;; Ρεεεε.... μπαίνω σε άσχημο πειρασμό...!!! Το zino τα σπάει..
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 8, 2019 16:48:04 GMT 2
Γιώργο μη με τζιγκλας...!!! με δύο μπαταρίες και σάκο, 321 τελική με Priority...!! και τώρα όχι περίμενε το καλοκαίρι να έρθει το Fimi...
|
|
|
Post by stathis on Mar 8, 2019 16:55:10 GMT 2
Γιώργο μη με τζιγκλας...!!! με δύο μπαταρίες και σάκο, 321 τελική με Priority...!! και τώρα όχι περίμενε το καλοκαίρι να έρθει το Fimi... Ακόμα κάθεσαι?...χτύπα το φίλε....τ' αξίζει τα λεφτά του!!
|
|
|
Post by tsopirs on Mar 8, 2019 17:00:28 GMT 2
Γιώργο μη με τζιγκλας...!!! με δύο μπαταρίες και σάκο, 321 τελική με Priority...!! και τώρα όχι περίμενε το καλοκαίρι να έρθει το Fimi... Αν δεν ψάχνεσαι για πάνω από 1km εμβέλεια..το θεωρώ σε εικόνα εξαιρετικό..Και από ότι διαβάζω είναι πλέον εξαιρετικό πετούμενο..το fimi σε εικόνα το θεωρώ πιο πισω..το πολύ πολύ να διορθώσει λίγο τον στραβό ορίζοντα..ο που έχει πολύ πληροφορία όπως και το mi drone πονάει. Δες και στο επίσημο site γιατί νομίζω είχα δει 299 τιμή για δεύτερη μπαταρία και σακο...τα στέλνει από την ευρωπαϊκή αποθήκη,οπότε γλιτώνεις και τα έξοδα και μέρες αν το επιλέξεις
|
|
|
Post by stathis on Mar 8, 2019 17:11:07 GMT 2
Γιώργο μη με τζιγκλας...!!! με δύο μπαταρίες και σάκο, 321 τελική με Priority...!! και τώρα όχι περίμενε το καλοκαίρι να έρθει το Fimi... Αν δεν ψάχνεσαι για πάνω από 1km εμβέλεια..το θεωρώ σε εικόνα εξαιρετικό..Και από ότι διαβάζω είναι πλέον εξαιρετικό πετούμενο..το fimi σε εικόνα το θεωρώ πιο πισω..το πολύ πολύ να διορθώσει λίγο τον στραβό ορίζοντα..ο που έχει πολύ πληροφορία όπως και το mi drone πονάει. Δες και στο επίσημο site γιατί νομίζω είχα δει 299 τιμή για δεύτερη μπαταρία και σακο...τα στέλνει από την ευρωπαϊκή αποθήκη,οπότε γλιτώνεις και τα έξοδα και μέρες αν το επιλέξεις Είναι μια χαρά και στα λεφτά αυτά,με σακίδιο και δεύτερη μπαταρία..δεν παίζεται!!!!!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 8, 2019 17:21:08 GMT 2
Ρε σεις ξέρετε τι γίνεται, επειδή είχα αποφασίσει για Χ8 εδώ και καιρό δεν ξανακοίταξα τίποτα για ΖΙΝΟ και ξέκοψα εντελώς, δεν παρακολούθησα τι έκανε με βελτιώσεις γενικά, με κάτι ξαφνικές αποσυνδέσεις κλο...! Ρε Γιώργο δεν θέλω τα 5 χιλ. αλλά με 1000μ ο Στάθης με το 501 θα με έσκιζε ο άτιμος...!!! Σκέφτομαι όμως ότι με 320 θα το χω σε καμιά 20ρια μέρες, για το ανάλογο πακέτο Χ8 θέλω κανένα 500ρικο και καλό καλοκαίρι...
|
|
|
Post by stathis on Mar 8, 2019 17:35:44 GMT 2
Ρε σεις ξέρετε τι γίνεται, επειδή είχα αποφασίσει για Χ8 εδώ και καιρό δεν ξανακοίταξα τίποτα για ΖΙΝΟ και ξέκοψα εντελώς, δεν παρακολούθησα τι έκανε με βελτιώσεις γενικά, με κάτι ξαφνικές αποσυνδέσεις κλο...! Ρε Γιώργο δεν θέλω τα 5 χιλ. αλλά με 1000μ ο Στάθης με το 501 θα με έσκιζε ο άτιμος...!!! Σκέφτομαι όμως ότι με 320 θα το χω σε καμιά 20ρια μέρες, για το ανάλογο πακέτο Χ8 θέλω κανένα 500ρικο και καλό καλοκαίρι... Χαχαχα...βρε Ηλία αφου ξέρεις η husban με την εμβέλεια έχει ενα θέμα, ποτέ δεν συμβαδίζει με την επίσημα αναγραφόμενη ,γι' αυτό μην αγχώνεσαι... μπορει αυτο που θα παρεις να περναει το χιλιομετρο για πλακα,οπότε μην το σκεφτεσαι φίλε....πάρτο σ'αυτή την τιμή και μ' αυτά που σου δίνει νομίζω είναι ευκαιρία!!
|
|
|
Post by tsopirs on Mar 8, 2019 17:41:42 GMT 2
Ρε σεις ξέρετε τι γίνεται, επειδή είχα αποφασίσει για Χ8 εδώ και καιρό δεν ξανακοίταξα τίποτα για ΖΙΝΟ και ξέκοψα εντελώς, δεν παρακολούθησα τι έκανε με βελτιώσεις γενικά, με κάτι ξαφνικές αποσυνδέσεις κλο...! Ρε Γιώργο δεν θέλω τα 5 χιλ. αλλά με 1000μ ο Στάθης με το 501 θα με έσκιζε ο άτιμος...!!! Σκέφτομαι όμως ότι με 320 θα το χω σε καμιά 20ρια μέρες, για το ανάλογο πακέτο Χ8 θέλω κανένα 500ρικο και καλό καλοκαίρι... Εμένα είχε περάσει οριακά τα 1100 μέτρα.....Δεν ξέρω αν βελτιώθηκε αλλά δεν.νομίζω..το οριο χωρίς ανακλαστικά ήταν εκεί..Σαν μηχανάκι περνάει πολλά updates που από όσο διαβάζω το έχουν κανει πολύ καλο..αλλαξε και λίγο τον σχεδιασμό της καμερας και την σύνδεση της με το σκάφος.Τώρα αν άλλαξε τίποτα αλλο δεν ξέρω.. Η κάμερα με τα update είναι out of the box η καλύτερη εκεί έξω σε απεικόνιση χρώματος μέχρι τι 1000αρικο ..πάντως στο mi drone έριχνε άνετα ξύλο..ψάξουν λίγο τι λένε και θα σχηματίσεις μια καλύτερη ιδεα..Στο κάτω κάτω πάρε και ένα ζευγάρι ανακλαστήρες
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 9, 2019 10:03:09 GMT 2
Δελεάστηκα πολύ, αλλά μάλλον στην σκέψη μου το διαζύγιο με την Hubsan είναι οριστικό... με έχει "χαλάσει" πολύ αυτή η εταιρία. Πέραν αυτού έψαξα όλα τα βίντεο σπανίως περνάει το χιλιόμετρο και τα 20 λεπτά πτήση, νομίζω όλοι περιμέναμε κάτι περισσότερο. Ούτε πτητικά είναι καλό, σαν το 501 πετάει, πέρα-δώθε... μόνο η κάμερα-gimbal αξίζει πραγματικά...
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 13, 2019 9:31:33 GMT 2
Κοίταζα το βίντεο του ΖΙΝΟ που έχει το banggood η πτήση αρχίζει στο 10:30 και στο 14:20 φτάνει στα 827 μ. και κάνει αποσύνδεση με 71% μπαταρία, η πτήση είναι σε καθαρό ερημικό μέρος και πάει σχεδόν ευθεία, επιστρέφει στο 18:00 με 50% μπαταρία. Σημείωση, τρώει 30% μπαταρία σε 4 λεπτά του πήγαινε και τη μισή σε 8 λεπτά, που σημαίνει ότι και να μπορούσε να πάει πχ. 1,5 χιλ δεν θα του έφτανε η μπαταρία να επιστρέψει. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν υπάρχει ίχνος απώλειας του FPV που να προϊδεάζει ότι έρχεται και η απώλεια Τ/Κ, συνήθως ξέραμε ότι πρώτα αρχίζουν τα χασίματα στο FPV πριν κάνει αποσύνδεση. Στα 827 μ. το σκάφος αποσυνδέεται και μπαίνει σε RTH οπότε όταν γυρίζει και πλησιάζει λίγα μέτρα έχουμε επανασύνδεση. Με την αποσύνδεση βλέπουμε ταυτόχρονα και απώλεια (πάγωμα) εικόνας FPV στην οθόνη της Τ/Κ. 1. Αυτό γιατί έγινε; το ότι έχασε την Τ/Κ (2,4) έπρεπε να χαθεί και η επιστροφή (FPV) των 5,8; 2. Αφού το FPV ήταν ακλόνητο έως τα 827 μ. δεν διαπιστώνουμε ότι το ΖΙΝΟ έχει αρχικά πρόβλημα (έλλειψη ισχύος) στο 2,4 αφού αυτό χάνεται πρώτο; 3. Αν είναι έτσι, πως θα μπορούσε κάποιος να τσεκάρει ποιο χάνει το σήμα των 2,4 πρώτο, το σκάφος ή η Τ/Κ; Τα λέω αυτά διότι στην Τ/Κ θα μπορούσε κάποιος "πατεντάκιας" να βάλει ένα λινεράκι ώστε να κάνει ενίσχυση του σήματος, όμως θα ήταν άσκοπο αν το σήμα του σκάφους προς την Τ/Κ ήταν ασθενές... Attachments:
|
|
|
Post by tsopirs on Mar 13, 2019 19:36:32 GMT 2
Όσο το είχα το λιγότερο ήταν 940 μέτρα και το καλύτερο 1126..Στο sport.mode καίει αρκετά εύκολα την μπαταρία ή την αδειάζει αν θέλεις..το περίεργο είναι αυτό που λες..πήγαινε μέχρι εκεί χωρίς να υπάρχει ούτε ένα χαμένο πιξελ και ξαφνικά έχανε το fpv και μετά από λίγο και την ΤΚ.. Μετά γυρνούσε με rth μέχρι το σημείο που έβρισκε σήμα και έμενε εκεί..εκεί βέβαια είχε μμπολλα θέματα με το fpv τουλάχιστον μέχρι να φτάσει τα 850 μέτρα..έχανε τη σύζευξη,την έβρισκε..Μετά τα 850 έμενε εκεί και περίμενε εντολές.το σήμα ξανά καμπάνα..και γυρνάει όπως πάει.να πω ότι γυρνούσε όταν έχανε το σήμα για να γυρίσει με τα μούτρα και εκεί έπαιζαν τίποτα από της κεραίες στα πόδια..πάντως όπου και να το πέταξα..και μέσα στην πόλη και στα βουνά το σήμα και η απόσταση ήταν περίπου ίδια +-100 μέτρα. Πιστεύω πως ο περιορισμός ήταν Στο σκάφος.Και κάπου είχα δει ένα βίντεο που αναλύει κάποιος με αλγόριθμους και υπολογισμούς και έβγαζε πως το μέγιστο που μπορούσε να πάει ήταν 1100μέτρα περίπου
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 13, 2019 22:43:43 GMT 2
Ρε Γιώργο, αυτά ακριβώς... ξέρεις μετά την σοβαρότατη μείωση τιμής και ενώ μετά την πρώτη σκέψη το απέρριψα, άρχισα πάλι να το σκέφτομαι, βρε με 3 κατοστάρικα παλιά δεν έπαιρνες τίποτα και τώρα καλό drone με άριστη κάμερα, με δεύτερη μπαταρία άντε και το σάκο; Άρχισα να κοιτάζω και πάλι τα βίντεο και σχεδόν σε όλα παρατήρησα αυτό το πράγμα, το ξαφνικό χάσιμο και αποσύνδεση μπαμ και κάτω, ούτε καν να χαθεί λίγο, να ξαναπιάσει και άντε να το ξαναχάσει... το έχασε τέλος γυρίζει μούτρα... Πάντως αν έχει κάτι σαν "εσωτερικό περιορισμό" είναι μεγάλη βλακεία τους.... Κάποιος άλλος καμιά γνώμη, Frontier;
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 18, 2019 14:23:45 GMT 2
Συνεχίσουν τις τρελές προσφορές για το ΖΙΝΟ... από το gearbest αυτή τη φορά... Ή έχει μεγάλο πρόβλημα το σκάφος ή ξεκινά η αποστολή Χ8 και τους έπιασε πανικός...! Attachments:
|
|
|
Post by tsopirs on Mar 18, 2019 22:33:43 GMT 2
Συνεχίσουν τις τρελές προσφορές για το ΖΙΝΟ... από το gearbest αυτή τη φορά... Ή έχει μεγάλο πρόβλημα το σκάφος ή ξεκινά η αποστολή Χ8 και τους έπιασε πανικός...! Αν σκεφτείς ότι από το site της το έδινε 299 με την θήκη και δεύτερη μπαταρία δεν το λες και κάτσε καλά προσφορά. Το καλό Επίσης είναι ότι η Hubsan απαντάει άμεσα και δέχεται εύκολα αλλαγή η αν υπάρχει κάποιο θέμα...Όταν το αγόρασα δεν το περίμενα...αλλά ότι και να τους είπα απάντησαν και γενικά είναι σωστοί..στην Fimi 3 ερωτήσεις έκανα ,ακόμη απαντάνε
|
|
|
Post by thomas on Mar 21, 2019 18:03:16 GMT 2
Συνεχίσουν τις τρελές προσφορές για το ΖΙΝΟ... από το gearbest αυτή τη φορά... Ή έχει μεγάλο πρόβλημα το σκάφος ή ξεκινά η αποστολή Χ8 και τους έπιασε πανικός...! Αν σκεφτείς ότι από το site της το έδινε 299 με την θήκη και δεύτερη μπαταρία δεν το λες και κάτσε καλά προσφορά. Το καλό Επίσης είναι ότι η Hubsan απαντάει άμεσα και δέχεται εύκολα αλλαγή η αν υπάρχει κάποιο θέμα...Όταν το αγόρασα δεν το περίμενα...αλλά ότι και να τους είπα απάντησαν και γενικά είναι σωστοί..στην Fimi 3 ερωτήσεις έκανα ,ακόμη απαντάνε η κιζενα ειναι τοπ!δεν υπαρχει συγκριση!εμενα μ εστειλε καινουριο 3axis gimbal για το 109 s!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 25, 2019 21:14:02 GMT 2
Εγώ δεν είδα να το έδινε ποτέ 299 το site από Ευρώπη... ίσως με μια μπαταρία. Πάντως οι τιμές για το ΖΙΝΟ ακόμη πιο κάτω, 238€ με μια μπαταρία...! απλά είναι με τον τρόπο ΕU που δεν τον ξέρουμε ακριβώς...
|
|
|
Post by tsopirs on Mar 25, 2019 21:21:21 GMT 2
Στα 238 δεν νομίζω να τίθεται καν θέμα ανάμεσα σε αυτό και στο Α3..άντε να δούμε το eu τι λέει.μέχρι τώρα είναι θετικά τα πράγματα
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 25, 2019 21:44:29 GMT 2
|
|
|
Post by stathis on Mar 25, 2019 23:21:49 GMT 2
Άντε βρε Ηλία πάρτο,βρε αγόρι μου...καλοκαίριασε.. ..για τα λεφτά του είναι τοπ!!...τι το σκέφτεσαι??
|
|
|
Post by Frontier on Mar 26, 2019 12:15:17 GMT 2
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Mar 26, 2019 12:58:38 GMT 2
Πάντως και τα δύο site έχουν τον ίδιο τρόπο μεταφοράς για το ΖΙΝΟ, το EU Priority Line με παρόμοια χρέωση. Attachments:
|
|