|
Post by Frontier on Sept 9, 2017 22:22:26 GMT 2
Bind κάνεις ως εξής (ο,τι σου γράφω από μνήμης): ενεργοποιείς το χειριστήριο και συνδέεις την εφαρμογή με αυτό (από την αρχική οθόνη του Go, επιλέγεις Spark και μετά πατάς κάτω αριστερά εκεί που λέει για RC) αφού συνδεθεί το WiFi του κινητού με το access point του RC.
Από τη στιγμή που το RC έχει συνδεθεί με το κινητό και το βλέπει η εφαρμογή, πηγαίνεις κάτω αριστερά στο Go εκεί που γράφει 'RC connected'. Μετά ενεργοποιεις το Spark και κρατας πατημένο το power button μέχρι να κάνει ένα μπιπ. Λογικά θα δει το ένα το άλλο (πρέπει να τα έχεις κοντά, το πολύ 20 εκατοστά απόσταση) και ολοκληρώνεται η σύνδεση.
Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|
|
Post by Frontier on Sept 9, 2017 22:24:00 GMT 2
Να ευχαριστήσω και τον Frontier για την βοήθεια, έκανα το reset factory, και το χειριστήριο το είδε αμέσως, θα κάνω το ίδιο και στις άλλες μπαταρίες ή δεν χρειάζεται? Μια χαρά. Δεν βλάπτει να ξαναπερασεις το firmware για κάθε μπαταρία. Απλά, δεν θα κάνεις factory reset. Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|
zelhs
Junior Member
www.zelhs.gr
|
Post by zelhs on Sept 9, 2017 22:28:18 GMT 2
Ενα ακομα videaki για να περναει η ωρα
|
|
|
Spark
Sept 9, 2017 23:24:04 GMT 2
Nicos likes this
Post by engelo on Sept 9, 2017 23:24:04 GMT 2
Να ευχαριστήσω και τον Frontier για την βοήθεια, έκανα το reset factory, και το χειριστήριο το είδε αμέσως, θα κάνω το ίδιο και στις άλλες μπαταρίες ή δεν χρειάζεται? Μπράβο ρε Νίκο χαίρομαι... !!!! Πολλά like στον Frontier !!
|
|
|
Spark
Sept 9, 2017 23:27:00 GMT 2
Post by engelo on Sept 9, 2017 23:27:00 GMT 2
Ενα ακομα videaki για να περναει η ωρα Αυτά είναι !!!! Απλά πανέμορφο !!!
|
|
|
Post by engelo on Sept 9, 2017 23:27:33 GMT 2
|
|
|
Post by engelo on Sept 9, 2017 23:28:08 GMT 2
|
|
Nicos
Junior Member
ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΑ DRONES
|
Spark
Sept 9, 2017 23:47:30 GMT 2
Post by Nicos on Sept 9, 2017 23:47:30 GMT 2
Να ευχαριστήσω και τον Frontier για την βοήθεια, έκανα το reset factory, και το χειριστήριο το είδε αμέσως, θα κάνω το ίδιο και στις άλλες μπαταρίες ή δεν χρειάζεται? Μπράβο ρε Νίκο χαίρομαι... !!!! Πολλά like στον Frontier !! Αύριο στην δοκιμή θα δούμε τι κάναμε (αν έχει καλό καιρό) χαχαχα
|
|
Nicos
Junior Member
ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΑ DRONES
|
Spark
Sept 9, 2017 23:58:10 GMT 2
Post by Nicos on Sept 9, 2017 23:58:10 GMT 2
Και μια τελευταία (για σήμερα) ερώτηση....Στο χειριστήριο δεν πρέπει να έχει γραμμένο κάπου το Wifi και το Password? Στο δικό μου δεν το έχει παρά μόνο ένα QR όπου δεν μπορεί το κινητό να το εστιάσει. Που μπορώ να το βρω αυτό? Βέβαια το νούμερο φαίνεται σαν wifi στο κινητό και το Password είναι 12341234 αλλά μήπως υπάρχει δικό του όπως και το Spark??
|
|
|
Post by engelo on Sept 9, 2017 23:59:41 GMT 2
Νίκο μπορεί επειδή είναι combo να μην το γράφει.. Στο δικό μου που το αγόρασα ξεχωριστά το γράφει...
|
|
zelhs
Junior Member
www.zelhs.gr
|
Post by zelhs on Sept 10, 2017 0:13:22 GMT 2
Ενα ακομα videaki για να περναει η ωρα Αυτά είναι !!!! Απλά πανέμορφο !!! Φιλε σε ευχαριστω πολυ!
|
|
|
Post by lgalkis on Sept 10, 2017 0:40:11 GMT 2
Καλημέρα...Μία ερώτηση: Είχα την έκδοση DJI GO 4 4.1.5 και διάβασα κάπου ότι η έκδοση DJI GO 4 MODE (4.1.8) είναι καλύτερη σε εμβέλεια. Απεγκατέστησα την προηγούμενη, έβαλα την mode, δεν κατάφερα τίποτα, την απεγκατέστησα κι αυτήν, και κατέβασα την DJI GO 4 απο το Play store όπου λέει ότι η έκδοση αυτή είναι 4.1.8 Αληθεύει ή κάτι άλλο συμβαίνει? Η εμβέλεια δεν νομίζω ότι επηρεάζεται από την εφαρμογή, ειδικά στο Spark. Το DJI Go 4 δεν μπορεί σίγουρα να ελέγξει την ισχύ λήψης του WiFi chip στο κινητό/tablet, απλά ίσως σε κάποιες περιπτώσεις που ο χειριστής πετά με την εφαρμογή, να γυρίζει αυτόματα σε 2.4GHz μπάντα που έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από την 5.8GHz (εφόσον εκπέμπει το Spark και στις δύο μπάντες με την ίδια ισχύ). Frontier, η εφαρμογή, διαβάζει το wifi region από το wifi του κινητού ,και θέτει ανάλογα την ισχυ στο κοντρόλ. Με την σπασμένη εφαρμογή διαβάζει συνέχεια Αμερική και το κάνει να τρέχει σε FCC mode. Όταν τρέξεις την γνήσια εφαρμογή,επειδή βλέπει διαφορά στη ρύθμιση σε σχέση με το wifi region ,σε ρωτάει αν θες να αλλάξεις για πλήρεις τους κανονισμούς της χώρας που βρίσκεσαι,cancel και συνεχίζει να δουλεύει με ρύθμιση Αμερικής . Και η διαφορά στην ένταση είναι μεγάλη,νομίζω 3φορες πάνω Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
|
|
Nicos
Junior Member
ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΑ DRONES
|
Spark
Sept 10, 2017 0:54:06 GMT 2
Post by Nicos on Sept 10, 2017 0:54:06 GMT 2
Νίκο μπορεί επειδή είναι combo να μην το γράφει.. Στο δικό μου που το αγόρασα ξεχωριστά το γράφει... Κουφό δεν είναι αυτό? Εκτός κι αν όλα έχουν σαν Password το ίδιο 12341234 και αλλάζει μόνο το wifi.....
|
|
|
Post by lgalkis on Sept 10, 2017 8:09:09 GMT 2
Όλα έτσι είναι , με τον ίδιο κωδικό
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
|
|
|
Post by Frontier on Sept 10, 2017 8:31:14 GMT 2
Η εμβέλεια δεν νομίζω ότι επηρεάζεται από την εφαρμογή, ειδικά στο Spark. Το DJI Go 4 δεν μπορεί σίγουρα να ελέγξει την ισχύ λήψης του WiFi chip στο κινητό/tablet, απλά ίσως σε κάποιες περιπτώσεις που ο χειριστής πετά με την εφαρμογή, να γυρίζει αυτόματα σε 2.4GHz μπάντα που έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από την 5.8GHz (εφόσον εκπέμπει το Spark και στις δύο μπάντες με την ίδια ισχύ). Frontier, η εφαρμογή, διαβάζει το wifi region από το wifi του κινητού ,και θέτει ανάλογα την ισχυ στο κοντρόλ. Έγραψα για ρύθμιση της ισχύος του WiFi chip του κινητού/tablet, όχι του αεροσκάφους. Αυτό που σίγουρα μπορεί να κάνει η εφαρμογή - αναφορικά με το WiFi chip της φορητής συσκευής (όχι του αεροσκάφους) - είναι να γυρίσει σε 5.8GHz band (εφόσον το υποστηρίζει). Μιλάω πάντα για το διαθέσιμο API στο Android (δεν ξέρω για iOS αλλά φαντάζομαι και εκεί το ίδιο θα ισχύει). Αυτό που λες το γνωρίζω από την εποχή που είχα το Phantom 3 Pro, εκεί (αρχικά) η εφαρμογή λειτουργούσε όπως περιγράφεις - προκειμένου να ρυθμίζει το R/C στο σωστό mode - αλλά με το firmware upgrade 1.5.x άλλαξαν και πλέον έβλεπε από το GPS τo region που βρισκόσουν και ρύθμιζε ανάλογα την εκπομπή. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στο Spark με την έκδοση firmware .700. Δεν το έχω κάνει, δεν τρέχω πειραγμένες εφαρμογές στην συσκευή μου. Αυξημένη ισχύς δεν σημαίνει πάντα και αυξημένη εμβέλεια. Στην Αμερική π.χ με το FCC mode μπορούν (τους επιτρέπεται) να χρησιμοποιούν και μπάντα 915MHz (για μεγαλύτερη εμβέλεια), Ευρώπη η μπάντα αυτή είναι δεσμευμένη από την κινητή άρα είναι απαγορευμένη στα R/C. Φαντάσου λοιπόν να πετάς σε μια περιοχή (Ευρώπη) σε FCC mode και το σήμα σου να παίζει στην ίδια μπάντα που εκπέμπει ένας σταθμός κινητής, οπότε "νικάει" αυτός (λόγω ισχύος) και εσύ έχεις ουσιαστικά μικρότερη εμβέλεια λόγω παρεμβολών. Το ίδιο ισχύει και με την μπάντα των 2.4GHz και αυτή πλέον θα αρχίσει να χρησιμοποιείται από 4G δίκτυα (ειδικά μέσα σε πόλεις). Ασφαλώς όλοι μας επιθυμούμε όσο το δυνατόν καλύτερη εμβέλεια, αλλά υπάρχουν αυτά τα πρότυπα (FCC/CE) για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.
|
|
|
Post by lgalkis on Sept 10, 2017 8:36:44 GMT 2
Τα κανάλια που χρησιμοποιεί όμως είναι συγκεκριμένα,και είναι μέσα στη μπάντα του wifi που χρησιμοποιούμε ήδη. Δεν αλλάζεις ούτε συχνότητα ούτε κάτι άλλο.την ένταση αλλάζεις μόνο στις ίδιες συχνότητες με της Ευρώπης. Προφανώς και υπάρχουν για κάποιο λόγο τα πρότυπα,όταν όμως οι διάφορες τους είναι μόνο στην ένταση, και μπορείς να έχεις μια καλύτερη συνολικά εμπειρία , χωρίς να δημιουργείς κάπου άλλου πρόβλημα,τότε οκ
|
|
|
Spark
Sept 10, 2017 11:32:09 GMT 2
Post by Frontier on Sept 10, 2017 11:32:09 GMT 2
Μόλις επέστρεψα από πτήση στο γήπεδο όπου είχα μαζί μου το Mi 4K, το Spark και το JYU Hornet S. Το σενάριο απλό: Mi 4K και Spark σε αντιπαραβολή με ταυτόχρονη κάλυψη του γηπέδου από διαφορετικές γωνίες και το HornetS στην μέση να κάνει τα παλαβά του. Σηκώνεται το Mi 4K στον αέρα, όλα καλά. Σηκώνεται το Spark στον αέρα, πάει να πάρει την θέση του στην άλλη άκρη του γηπέδου (40-50 μέτρα από το κέντρο που βρισκόμουν), ΕΚΤΟΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ με το R/C -> αυτόματα RTH. Αυτό έγινε δύο φορές οπότε δεν ήταν κάτι τυχαίο. Ο λόγος: το Mi 4K εκπέμπει στα 5.8GHz με τρελή ισχύ (2 φορές μεγαλύτερη από αυτήν της FCC) που κυριολεκτικά - παρότι είναι μακριά από το Spark - τυφλώνει την τηλεκατεύθυνση (το RC του Spark παίζει μόνο στα 5.8GHz διότι χρησιμοποιεί την μπάντα 2.4GHz για την σύνδεση με το κινητό). Απενεργοποίησα το Mi 4K και το Spark πλέον δεν έβγαινε εκτός εμβέλειας, οπότε έκανα μερικούς γύρους και τράβηξα και τις κατσίκες που βλέπετε από την παρακείμενη μάντρα Συμπέρασμα: πολύ μικρότερη ανοχή των 5.8GHz δικτύων στις μεταξύ τους παρεμβολές, όταν έχουμε εκπομπή εκτός ορίων και προτύπων (Mi 4K, εκτός ορίων/προτύπων τόσο CE όσο και FCC).
|
|
|
Spark
Sept 10, 2017 11:47:42 GMT 2
Post by Frontier on Sept 10, 2017 11:47:42 GMT 2
Τα κανάλια που χρησιμοποιεί όμως είναι συγκεκριμένα,και είναι μέσα στη μπάντα του wifi που χρησιμοποιούμε ήδη. Δεν αλλάζεις ούτε συχνότητα ούτε κάτι άλλο.την ένταση αλλάζεις μόνο στις ίδιες συχνότητες με της Ευρώπης. Προφανώς και υπάρχουν για κάποιο λόγο τα πρότυπα,όταν όμως οι διάφορες τους είναι μόνο στην ένταση, και μπορείς να έχεις μια καλύτερη συνολικά εμπειρία , χωρίς να δημιουργείς κάπου άλλου πρόβλημα,τότε οκ Δες το προηγούμενο μήνυμά μου σχετικά με το test που έκανα και το πόσο εύκολο είναι να τυφλώσεις (και να τυφλωθείς) από εκπομπές εκτός προτύπων και ορίων (Mi 4K).
|
|
|
Post by lgalkis on Sept 10, 2017 11:51:05 GMT 2
Λογικό αυτό που έγινε ,ούτε και διαφωνώ ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Υπάρχει περίπτωση να θυμασαι ομως αν έπαιζαν και τα δυο στο ίδιο κανάλι;
|
|
|
Spark
Sept 10, 2017 11:57:18 GMT 2
Post by Frontier on Sept 10, 2017 11:57:18 GMT 2
Λογικό αυτό που έγινε ,ούτε και διαφωνώ ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Υπάρχει περίπτωση να θυμασαι ομως αν έπαιζαν και τα δυο στο ίδιο κανάλι; Και τα δύο έπαιζαν στα 5.8GHz, όσο πρόλαβα να δω το Go 4, άλλαζε κανάλια διαρκώς για να βρει κάποιο με μικρότερη υφιστάμενη εκπομπή αλλά δεν τα κατάφερε. Στο Mi 4K δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση από την εφαρμογή του.
|
|
|
Post by lgalkis on Sept 10, 2017 12:02:09 GMT 2
Κατάλαβα. Απλα αυτό που λεω είναι πως το ίδιο σενάριο θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και αν έμενες σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη με FCC προδιαγραφές. Τότε θα ήσουν "νόμιμος" και απλα θα δεχόμασταν το σενάριο της παρεμβολης. Δεν αναφέρω για σενάρια με άλλες κεραίες και ενισχυτές σήματος που άλλοι φτιάχνουν,όποτε το να το λειτουργώ εντός Ορίων κατασκευαστή ,χωρίς παρεμβάσεις εξωτερικές,απλα σε προδιαγραφές Αμερικής, δεν το βρίσκω το παράλογο και παράνομο.
|
|
|
Spark
Sept 11, 2017 9:56:32 GMT 2
Post by RUSH on Sept 11, 2017 9:56:32 GMT 2
Ενα ακομα videaki για να περναει η ωρα Κορυφή το βιντεάκι! Δεν ξέρω αν το χεις επεξεργαστεί καθόλου το υλικό, αλλά η απόδοση του μικρού σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι άψογη!
|
|
Nicos
Junior Member
ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΑ DRONES
|
Spark
Sept 11, 2017 16:04:51 GMT 2
Post by Nicos on Sept 11, 2017 16:04:51 GMT 2
Χαίρετε... Νέα ερώτηση: Όταν δίνω μία κίνηση με το χειριστήριο και μου το δείχνει μετά από κάποια δεύτερα (είτε έχει καλό σήμα είτε όχι), μπορεί να οφείλεται στην αναβάθμιση ή στο κινητό?
|
|
|
Post by lgalkis on Sept 11, 2017 18:41:16 GMT 2
Αν το εχεις κοντά ,και βλέπεις ότι το spark ακούει αμέσως αλλά εχεις μεγάλο lag στο liveview τότε μαλλον είναι αδύναμο το κινητό σου. Διαβάζω ότι αρκετοί έχουν θέμα με low budget τηλέφωνα. Δες αν είναι ζεστό το τηλέφωνο σου εκείνη την ώρα ή όχι. Και αν μπορείς να δοκιμάσεις με καλώδιο otg αν εχεις διαφορά
|
|
Nicos
Junior Member
ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΑ DRONES
|
Spark
Sept 11, 2017 18:53:03 GMT 2
Post by Nicos on Sept 11, 2017 18:53:03 GMT 2
Αν το εχεις κοντά ,και βλέπεις ότι το spark ακούει αμέσως αλλά εχεις μεγάλο lag στο liveview τότε μαλλον είναι αδύναμο το κινητό σου. Διαβάζω ότι αρκετοί έχουν θέμα με low budget τηλέφωνα. Δες αν είναι ζεστό το τηλέφωνο σου εκείνη την ώρα ή όχι. Και αν μπορείς να δοκιμάσεις με καλώδιο otg αν εχεις διαφορά Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Όταν είναι πολύ κοντά είναι εντάξει, αυτό το πρόβλημα δεν το είχα πριν. Μάλλον το απέκτησα όταν εγκατέστησα την mode έκδοση. Βέβαια έκανα φορμάτ στο κινητό, επαναφορά στο Spark, εν τω μεταξύ otg καλώδιο δεν μου το βρίσκει πια, ίσως θέλει κάποια ρύθμιση που δεν γνωρίζω στο κινητό ή στην εφαρμογή dji go 4.
|
|
|
Post by lgalkis on Sept 11, 2017 18:59:45 GMT 2
Δοκίμασε αν μπορείς την 4.15 έκδοση.με την τελευταία κάποιοι είχαν το ίδιο πρόβλημα. Για την σύνδεση με καλώδιο, ανοίγεις χειριστήριο , βάζεις καλώδιο στο κινητό και μετά στο κοντρολερ. Όταν λες ότι όταν είναι κοντά είναι εντάξει,εννοείς στην αρχή της πτήσης; ή είσαι μακρυά και εχεις λαγκ και μετά έρχεσαι κοντά και φτιαχνει; θέλω να πω αν είσαι στην αρχή της πτήσης και είναι ακόμα κρύο το τηλέφωνο και δουλεύει σωστά και μετά που περνάνε κάποια λεπτά ξεκινάει το πρόβλημα ,τότε είναι πρόβλημα του τηλεφώνου. Ποιο τηλέφωνο χρησιμοποιείς ;
|
|
Nicos
Junior Member
ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΑ DRONES
|
Spark
Sept 11, 2017 19:26:50 GMT 2
Post by Nicos on Sept 11, 2017 19:26:50 GMT 2
Δοκίμασε αν μπορείς την 4.15 έκδοση.με την τελευταία κάποιοι είχαν το ίδιο πρόβλημα. Για την σύνδεση με καλώδιο, ανοίγεις χειριστήριο , βάζεις καλώδιο στο κινητό και μετά στο κοντρολερ. Όταν λες ότι όταν είναι κοντά είναι εντάξει,εννοείς στην αρχή της πτήσης; ή είσαι μακρυά και εχεις λαγκ και μετά έρχεσαι κοντά και φτιαχνει; θέλω να πω αν είσαι στην αρχή της πτήσης και είναι ακόμα κρύο το τηλέφωνο και δουλεύει σωστά και μετά που περνάνε κάποια λεπτά ξεκινάει το πρόβλημα ,τότε είναι πρόβλημα του τηλεφώνου. Ποιο τηλέφωνο χρησιμοποιείς ; Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Το τηλ είναι το Samsung galaxy J5 2016, δεν είχα τέτοιο πρόβλημα, τώρα τελευταία υπάρχει. Δοκίμαζα συνέχεια δεν μου έβρισκε το otg μετά την αναβάθμιση, τώρα πριν λίγο (μέσα στο σπίτι) το ξαναδοκίμασα και έπιασε με την μία.... Με έχει τρελάνει το άτιμο (βλέπεις Βαγγέληηηηηη τι τραβάωωω)..χαχαχα. Μου κάνει και κάτι σπασίματα η εικόνα αλλά σήμερα δεν έκανε πολλά. Είχα την 4.1.5 και δεν είχα πρόβλημα...Αν συνεχιστεί θα ψάξω να βρω την 4.1.5...
|
|
|
Spark
Sept 11, 2017 19:54:00 GMT 2
Post by engelo on Sept 11, 2017 19:54:00 GMT 2
χαχαχα Νικο μέσα απο το πρόγραμμα του κινητού έχει μια επιλογή Remote Controller Calibrate..
Δεν δοκιμάζεις κ αυτό?
|
|
Nicos
Junior Member
ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΑ DRONES
|
Spark
Sept 11, 2017 20:11:39 GMT 2
Post by Nicos on Sept 11, 2017 20:11:39 GMT 2
χαχαχα Νικο μέσα απο το πρόγραμμα του κινητού έχει μια επιλογή Remote Controller Calibrate.. Δεν δοκιμάζεις κ αυτό? Θα το δοκιμάσω κι αυτό αν και δεν το χω ξανακάνει για να δω πως γίνεται....
|
|
|
Post by lgalkis on Sept 11, 2017 20:40:00 GMT 2
Μέσα στο σπίτι αν το δοκιμάζεις,μπορεί να εχεις παρεμβολές όποτε δεν είναι και το καλύτερο μέρος για δοκιμές. Δοκίμασε την προηγούμενη εφαρμογή και λογικά θα είσαι εντάξει.
|
|