|
Spark
Sept 3, 2017 11:38:23 GMT 2
Post by Vako on Sept 3, 2017 11:38:23 GMT 2
Ειναι εντυπωση μου η οντως ο Σπιθας εχει ενα κλικ πιο καλη εικονα ? Απο το mavic? Εκεινο που με εντυπωσιαζει στον Σπιθα ειναι το ακλονητο gimbal... βλεπεις βιντεο και νομιζεις οτι εκανε παυση!
|
|
|
Spark
Sept 3, 2017 14:02:00 GMT 2
Post by engelo on Sept 3, 2017 14:02:00 GMT 2
Στα. 1080 είναι ίδια . Στα 4Κ όμως το mavic είναι αλλού !!!
|
|
|
Spark
Sept 3, 2017 15:43:50 GMT 2
Vako likes this
Post by Frontier on Sept 3, 2017 15:43:50 GMT 2
Ειναι εντυπωση μου η οντως ο Σπιθας εχει ενα κλικ πιο καλη εικονα ? Απο το mavic? Εκεινο που με εντυπωσιαζει στον Σπιθα ειναι το ακλονητο gimbal... βλεπεις βιντεο και νομιζεις οτι εκανε παυση! Έχει πολύ καλό 2-axis gimbal, βοηθά και το μικρό μέγεθος της κάμερας όπως και το σχήμα της στο να αντιστέκεται στον άνεμο. Αυτό που είναι εκπληκτικό στο Spark είναι τα έτοιμα προγραμματιζόμενα camera modes (shallow focus, panorama κ.λ.π), στο Mavic θέλεις 3rd party λογισμικό (π.χ Litchi) για να τα κάνεις. Φωτογραφίες βγάζει πάρα πολύ καλές το Spark, αλλά σε βίντεο - ακόμα και στα 1080p - η ανωτερότητα του Mavic (ειδικά μετά το τελευταίο upgrade) είναι εμφανής. Μην ξεχνάμε ότι το Mavic έχει και 3-axis gimbal το οποίο είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει ανεξαρτήτως πλατφόρμας (περιστροφή 360 μοιρών και στους 3 άξονες, εκπληκτική απορρόφηση κραδασμών για το μέγεθός του) και κάμερα που λειτουργεί και σε portrait mode. Όπως λέει και ο engelo, είναι αλλού (και σε χρήματα), ειδικά σε 4Κ ανάλυση.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 3, 2017 17:17:42 GMT 2
Δοκιμαστική πτήση του Spark με το R/C σε Sport mode.
|
|
|
Post by engelo on Sept 3, 2017 18:26:24 GMT 2
Η μυγα παλάβωσε... αχαχαχαχ Σπίθες πετάει το μικρό...
|
|
Nicos
Junior Member
ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΑ DRONES
|
Spark
Sept 3, 2017 19:25:49 GMT 2
Post by Nicos on Sept 3, 2017 19:25:49 GMT 2
Η μυγα παλάβωσε... αχαχαχαχ Σπίθες πετάει το μικρό... Ετσι όπως τα λες είναι..χαχαχα Ποια είναι η τελευταία έκδοση DJI GO 4? (για Android)
|
|
|
Spark
Sept 3, 2017 20:17:32 GMT 2
Nicos likes this
Post by Frontier on Sept 3, 2017 20:17:32 GMT 2
Η μυγα παλάβωσε... αχαχαχαχ Σπίθες πετάει το μικρό... Ετσι όπως τα λες είναι..χαχαχα Ποια είναι η τελευταία έκδοση DJI GO 4? (για Android) 4.1.5
|
|
|
Post by lgalkis on Sept 3, 2017 20:50:00 GMT 2
Σήμερα πήγα για καφέ Μικρολίμανο,είχε καλό καιρό,άρα και ευκαιρία να πετάξουμε το σπαρκ. Η πρώτη έγινε με καλώδιο otg η δεύτερη με wifi. Ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει ,με το καλώδιο εχεις ένα κλικ καλύτερο liveview με wifi εχεις ένδειξη της εμβέλειας όποτε αυτό είναι πιο σημαντικό για μένα. Γενικα ,αν και είχε λίγο αεράκι που φυσούσε (είχαν βγει τα σκαφάκια για ιστιοπλοΐα ) το σπαρκ πραγματικός βράχος,χωρίς ειδοποίηση για αέρα από την εφαρμογή και το βίντεο άψογο.( η εφαρμογή του καιρού στο κινητό έλεγε 16km/s αέρα όποτε είμασταν στα μισά ) Ανεβάζω κάποιες φωτογραφίες επεξεργασμένες και θα προσπαθήσω να κάνω edit τα βίντεο μπας και φτιάξω τίποτα της προκοπής αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα από μοντάζ ! Γενικα είμαι αρκετά ευχαριστημένος, δεν κρύβω βέβαια πως με ένα mavic θα ήμουν πιο ολοκληρωμένος ,χωρίς να έχω να προσάψω βέβαια κάτι στο σπαρκ. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
|
|
|
Spark
Sept 3, 2017 22:54:44 GMT 2
Post by engelo on Sept 3, 2017 22:54:44 GMT 2
Στα 1080 βγάζει απίθανες φωτό το spark !!!
|
|
|
Post by lgalkis on Sept 3, 2017 22:57:58 GMT 2
Από θέμα ποιότητας είμαι πολύ ευχαριστημένος.ποιοτητα σε όλα τα επίπεδα και δικαιολογεί θεωρω την τιμή του
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
|
|
|
Spark
Sept 4, 2017 6:46:47 GMT 2
Post by Frontier on Sept 4, 2017 6:46:47 GMT 2
Σήμερα πήγα για καφέ Μικρολίμανο,είχε καλό καιρό,άρα και ευκαιρία να πετάξουμε το σπαρκ. Η πρώτη έγινε με καλώδιο otg η δεύτερη με wifi. Ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει ,με το καλώδιο εχεις ένα κλικ καλύτερο liveview με wifi εχεις ένδειξη της εμβέλειας όποτε αυτό είναι πιο σημαντικό για μένα. Σοβαρά; Χάνεις τις ενδείξεις τηλεμετρίας όταν συνδεθείς με το καλώδιο; Δεν το έχω δοκιμάσει και με κάνεις τώρα να ψάχνω για καλώδιο να δοκιμάσω. Δεν έχει λογική αυτό, πρέπει να είναι bug.
|
|
|
Post by lgalkis on Sept 4, 2017 6:49:44 GMT 2
Είναι bug αλλά και δεν είναι κ ολας. Επίσημα δεν υποστηρίζει σύνδεση otg , και λόγο ελλείψης mfi chip, η σύνδεση με apple είναι λίγο bonus μέχρι να το απενεργοποιήσουν τελείως. Με android που δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός θα πρέπει να δουλεύει κανονικά,αλλά το nexus 4 που μου έχει ξεμείνει, με το καλώδιο που έχω δεν συνδέεται καθόλου.
|
|
|
Spark
Sept 4, 2017 7:25:03 GMT 2
Post by RUSH on Sept 4, 2017 7:25:03 GMT 2
Πολύ ωραίες φώτο από το μικρό! Σήμερα πήγα για καφέ Μικρολίμανο,είχε καλό καιρό,άρα και ευκαιρία να πετάξουμε το σπαρκ. Η πρώτη έγινε με καλώδιο otg η δεύτερη με wifi. Ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει ,με το καλώδιο εχεις ένα κλικ καλύτερο liveview με wifi εχεις ένδειξη της εμβέλειας όποτε αυτό είναι πιο σημαντικό για μένα. Δηλαδή με καλώδιο δεν σου εμφανίζει την απόσταση που βρίσκεται το drone? FrontierΒλέπω οτι στο βίντεο σου τις κεραίες τις έχεις αντίθετα (ίσως δεν το περιγράφω σωστά αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ). Το είχα διαβάσει οτι είναι καλύτερα έτσι (δεν επηρεάζονται μεταξύ τους τα σήματα), οπότε για να το κάνεις και εσύ προφανώς θα ισχύει. Το gesture για εγγραφή βίντεο, έχουν αναφέρει και άλλοι πρόβλημα. Αν είδα καλά αναφέρει within 2 meters, μήπως πρέπει να είναι κοντά σου για να το πιάσει?
|
|
|
Post by lgalkis on Sept 4, 2017 7:27:31 GMT 2
Την ένταση του σήματος δεν βλέπεις,όχι την απόσταση που πετάς .
|
|
|
Spark
Sept 4, 2017 7:38:26 GMT 2
Post by Frontier on Sept 4, 2017 7:38:26 GMT 2
Το gesture για εγγραφή βίντεο, έχουν αναφέρει και άλλοι πρόβλημα. Αν είδα καλά αναφέρει within 2 meters, μήπως πρέπει να είναι κοντά σου για να το πιάσει? Δεν το δοκίμασα τόσο κοντά, φαντάστηκα ότι θα λειτουργούσε σύμφωνα με την λογική του selfie που το στέλνεις μακριά με χειρονομία πρώτα. Θα το δοκιμάσω αυτό που λες σε κάποια φάση ξανά.
|
|
|
Spark
Sept 4, 2017 7:54:30 GMT 2
Post by RUSH on Sept 4, 2017 7:54:30 GMT 2
Την ένταση του σήματος δεν βλέπεις,όχι την απόσταση που πετάς . Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Α οκ, επειδή ανέφερες εμβέλεια νόμιζα την απόσταση. Thanks!
|
|
|
Post by Dr. Format on Sept 4, 2017 9:02:39 GMT 2
Καλημέρα στην παρέα, πολύ όμορφα τα video και οι φωτογραφίες σας !!! Το ΣΚ κατάφερα να κάνω κι εγώ τις πρώτες πτήσεις σε ανοιχτό χώρο κι ενθουσιάστηκα με το μικροσκοπικό spark-άκι Σας υπόχομαι να ανεβάσω κι εγώ ένα video μόλις βρω την ευκαιρία να το ψιλομοντάρω. Το spark μαμάει !!! Αλλά το βασικό όφελος για το φόρουμ είναι ότι: ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ την αιτία της δυσκολίας που είχα αντιμετωπίσει με την επιβεβαίωση μέσω τηλεφώνου της Κίνας... Το κατάλαβα όταν κάποια στιγμή, χωρίς λόγο, μου το ξαναζήτησε. Πρόσεξα τότε ότι, στα στατιστικά πτήσεων του χρήστη, είχε φιξάρει σαν (πρώτη) χώρα πτήσης την ΚΙΝΑ !!! Προφανώς επειδή το είχα ενεργοποιήσει εντός, χωρίς σύνδεση GPS, θεώρησε αυθαίρετα ότι είμαι Κινέζος Ετσι έκανα νέο λογαριασμό σαν Dr. Format και αφού απεγκατέστησα κι επανεγκατέστησα το app DJI ... 4 με ενεργοποιημένο το GPS, επιτέλους με θεώρησε Ελληνα κι απαλάχτηκα από το πρόβλημα. Ελπίζω το παραπάνω να βοηθήσει οποιονδήποτε έχει αντίστοιχο πρόβλημα
|
|
|
Post by Dr. Format on Sept 4, 2017 15:27:32 GMT 2
Σας υπόχομαι να ανεβάσω κι εγώ ένα video μόλις βρω την ευκαιρία να το ψιλομοντάρω.
|
|
|
Spark
Sept 4, 2017 19:36:10 GMT 2
Post by engelo on Sept 4, 2017 19:36:10 GMT 2
Πάρα πολύ ωραίο video Γιάννη !!!!!
|
|
Nicos
Junior Member
ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΑ DRONES
|
Spark
Sept 9, 2017 11:37:14 GMT 2
Post by Nicos on Sept 9, 2017 11:37:14 GMT 2
Καλημέρα...Μία ερώτηση: Είχα την έκδοση DJI GO 4 4.1.5 και διάβασα κάπου ότι η έκδοση DJI GO 4 MODE (4.1.8) είναι καλύτερη σε εμβέλεια. Απεγκατέστησα την προηγούμενη, έβαλα την mode, δεν κατάφερα τίποτα, την απεγκατέστησα κι αυτήν, και κατέβασα την DJI GO 4 απο το Play store όπου λέει ότι η έκδοση αυτή είναι 4.1.8 Αληθεύει ή κάτι άλλο συμβαίνει?
|
|
|
Spark
Sept 9, 2017 11:41:05 GMT 2
Post by engelo on Sept 9, 2017 11:41:05 GMT 2
Καλημέρα καλώς σας βρήκα...
Νίκο η εμβέλεια τελικά είναι πολύ παράξενο πράγμα και παίζει ρόλο και που το πετάς !!!
Εγώ στην Ερμιόνη πέταξα το Spark και πήγε χαλαρά 500μέτρα απόσταση και πίσω !! Στην Τήνο στα 200μ έχανα σήμα και γύρναγε πίσω !!!! και μιλάμε για περιοχή ψηλά στο βουνό !!!
Περίεργο πράγμα !!! το μόνο που μας σώζει είναι το FCC χαχαχαχαχ
|
|
|
Post by engelo on Sept 9, 2017 11:46:49 GMT 2
Τήνος Πύργος
|
|
|
Spark
Sept 9, 2017 12:15:51 GMT 2
Nicos likes this
Post by Frontier on Sept 9, 2017 12:15:51 GMT 2
Καλημέρα...Μία ερώτηση: Είχα την έκδοση DJI GO 4 4.1.5 και διάβασα κάπου ότι η έκδοση DJI GO 4 MODE (4.1.8) είναι καλύτερη σε εμβέλεια. Απεγκατέστησα την προηγούμενη, έβαλα την mode, δεν κατάφερα τίποτα, την απεγκατέστησα κι αυτήν, και κατέβασα την DJI GO 4 απο το Play store όπου λέει ότι η έκδοση αυτή είναι 4.1.8 Αληθεύει ή κάτι άλλο συμβαίνει? Η εμβέλεια δεν νομίζω ότι επηρεάζεται από την εφαρμογή, ειδικά στο Spark. Το DJI Go 4 δεν μπορεί σίγουρα να ελέγξει την ισχύ λήψης του WiFi chip στο κινητό/tablet, απλά ίσως σε κάποιες περιπτώσεις που ο χειριστής πετά με την εφαρμογή, να γυρίζει αυτόματα σε 2.4GHz μπάντα που έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από την 5.8GHz (εφόσον εκπέμπει το Spark και στις δύο μπάντες με την ίδια ισχύ).
|
|
|
Spark
Sept 9, 2017 18:26:04 GMT 2
Nicos likes this
Post by engelo on Sept 9, 2017 18:26:04 GMT 2
Μια βοήθεια παρακαλώ...
Σε πακέτο COMBO πως γίνεταινα κάνουμε HARD RESET και το RC και το SPARK για να ξανάρθουν στα ίσια τους ?
|
|
|
Spark
Sept 9, 2017 20:11:35 GMT 2
Nicos likes this
Post by Frontier on Sept 9, 2017 20:11:35 GMT 2
Μια βοήθεια παρακαλώ... Σε πακέτο COMBO πως γίνεταινα κάνουμε HARD RESET και το RC και το SPARK για να ξανάρθουν στα ίσια τους ? Combo ή όχι είναι η ίδια διαδικασία. Χρησιμοποιείς τον DJI Assistant 2 (PC ή Mac), ξαναπερνάς το firmware στο Spark με την επιλογή που έχει στον Assistant (αφού περάσεις το firmware) για factory reset. Ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται επανεγκατάσταση του firmware έχει να κάνει με τον επαναπρογραμματισμό της EEPROM στην οποία αποθηκεύονται κάποιες ρυθμίσεις για το cold-boot του αεροσκάφους. Αφού κάνεις αυτή την διαδικασία στο Spark, συνδέεις το αεροσκάφος με το κινητό και από το Go πηγαίνεις και κάνεις ξανά LINK RC οπότε ξαναγίνεται bind το R/C στο αεροσκάφος.
|
|
Nicos
Junior Member
ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΑ DRONES
|
Spark
Sept 9, 2017 20:20:51 GMT 2
Post by Nicos on Sept 9, 2017 20:20:51 GMT 2
Μια βοήθεια παρακαλώ... Σε πακέτο COMBO πως γίνεταινα κάνουμε HARD RESET και το RC και το SPARK για να ξανάρθουν στα ίσια τους ? Combo ή όχι είναι η ίδια διαδικασία. Χρησιμοποιείς τον DJI Assistant 2 (PC ή Mac), ξαναπερνάς το firmware στο Spark με την επιλογή που έχει στον Assistant (αφού περάσεις το firmware) για factory reset. Ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται επανεγκατάσταση του firmware έχει να κάνει με τον επαναπρογραμματισμό της EEPROM στην οποία αποθηκεύονται κάποιες ρυθμίσεις για το cold-boot του αεροσκάφους. Αφού κάνεις αυτή την διαδικασία στο Spark, συνδέεις το αεροσκάφος με το κινητό και από το Go πηγαίνεις και κάνεις ξανά LINK RC οπότε ξαναγίνεται bind το R/C στο αεροσκάφος. Θα το δοκιμάσω εγώ καθώς τα έκανα λίγο μπάχαλο....
|
|
|
Spark
Sept 9, 2017 20:36:39 GMT 2
Post by Frontier on Sept 9, 2017 20:36:39 GMT 2
Τι πρόβλημα έχετε; Δεν συνδέεται; Εάν συνδέεται, μέσα από το DJI Go4 έχει επιλογή στις γενικές ρυθμίσεις (τρεις τελίτσες πάνω δεξιά) για default settings.
|
|
Nicos
Junior Member
ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΑ DRONES
|
Spark
Sept 9, 2017 21:10:59 GMT 2
Post by Nicos on Sept 9, 2017 21:10:59 GMT 2
Τι πρόβλημα έχετε; Δεν συνδέεται; Εάν συνδέεται, μέσα από το DJI Go4 έχει επιλογή στις γενικές ρυθμίσεις (τρεις τελίτσες πάνω δεξιά) για default settings. Λοιπόν θα γράψω ότι μου συμβαίνει και ελπίζω να μην κουράσω... Εγκατέστησα όπως ανάφερα και πιο πριν το DJI GO 4 MODE 4.1.8 γιατί διάβασα κάπου ότι θα ήταν καλύτερα σε θέμα σήματος κ.λ.π. Όταν πήγα να το δοκιμάσω (μέσα στο σπίτι) δεν έβρισκε το τηλεχειριστήριο αλλά μόνο με το κινητό. Δοκίμασα να κάνω reset στο Spark αλλά τίποτα.. Τέλος έσβησα την εφαρμογή και ξανακατέβασα την "κανονική". Υπόψιν ότι πριν βάλω την mode έκδοση, είχα την 4.1.5 (για αυτό ρώτησα αν η τρέχουσα έκδοση είναι η 4.1.8). Όταν εγκατέστησα την κανονική που κατέβασα έδειχνε 4.1.8 αλλά λειτουργούσε μέσα στο σπίτι, βρήκε και το τηλεχειριστήριο με τα χίλια ζόρια, γιατί μου έβρισκε στο wifi 2 μοντέλα το RC και το Spark. Έκανα κάτι αλχημείες μπήκα στην εφαρμογή άλλαξα το wifi και το password (spark-dji 12341234). Όταν βγήκα έξω να το δοκιμάσω μου "έσπαγε" η εικόνα στα 2 μέτρα, μου έβρισκε μόνο 4 δορυφόρους, μου απενεργοποιήθηκε από το χειριστήριο... Τέλος έκανα φορμάτ στο κινητό και ξαναπέρασα την εφαρμογή "την κανονική" όπου δείχνει 4.1.8, χωρίς να κάνω τίποτα άλλο στο spark και στο χειριστήριο το δοκίμασα έξω με την 1η μπαταρία όλα καλά έδειχναν (είχε όμως αρκετό αέρα), στην 2η μπαταρία και στην 3η έκανε διακοπές η εικόνα στα 70 - 80 μέτρα αλλά είχε πολύ αέρα.... Για αυτό είπα να ξανακάνω ένα reset σε όλα να δούμε τι θα γίνει...... Τώρα έκανα reset factory αλλά το bind πως γίνεται??
|
|
|
Spark
Sept 9, 2017 21:46:25 GMT 2
Post by engelo on Sept 9, 2017 21:46:25 GMT 2
Μπράβο Νίκο... προχώρα και ότι θες ο Frontier είναι εδώ !!!
|
|
Nicos
Junior Member
ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΑ DRONES
|
Post by Nicos on Sept 9, 2017 22:14:05 GMT 2
Να ευχαριστήσω και τον Frontier για την βοήθεια, έκανα το reset factory, και το χειριστήριο το είδε αμέσως, θα κάνω το ίδιο και στις άλλες μπαταρίες ή δεν χρειάζεται?
|
|