|
Spark
May 19, 2019 20:50:14 GMT 2
Post by asterios on May 19, 2019 20:50:14 GMT 2
Καλησπέρα και από μένα. Είμαι νέος κάτοχος Dji Spark και στην 3η του πτήση έκανε disconnect (RC με καλώδιο σε Samsung Note 9 Android Pie) στον αέρα και αντί να κάνει RTH κατέβηκε ευθεία κάτω (ήταν στα 20μ μακριά/15μ ύψος από το Home point) με αποτέλεσμα να πέσει σε δέντρα και να χτυπήσει άσχημα. Έχουν γίνει όλα τα updates, η μπαταρία ήταν στο 60% (1η μπαταρία), και πετούσα μακριά από κτήρια/κεραίες κλπ (κορυφή λόφου σε δασώδη περιοχή). Γνωρίζει κάποιος να μου πεί γιατί το disconnect; Ήταν ακριβώς μπροστά μου (οπτική επαφή) και σε αναμονή (δέν ήταν σε κίνηση/quickshot κλπ). Δεύτερο πρόβλημα είναι γιατί δεν δούλεψε το RTH. Έκανα calibration μόλις το ξεκίνησα, set home point την θέση του drone και το σήμα (5.8G) ήταν εξαιρετικό. Και στις άλλες δύο πτήσεις δεν επέστρεφε στο σημείο εκκίνησης ακριβώς αλλά σε 2-5μ μακριά αλλά αυτή τη φορά κατέβηκε ευθεία κάτω (στα 20μ μακριά). Υπάρχει κάποιο γνωστό bug? Ευχαριστώ
|
|
|
Spark
May 20, 2019 8:17:35 GMT 2
Post by Frontier on May 20, 2019 8:17:35 GMT 2
Καλωσήρθες στην παρέα. Όπως αναγράφεται και στο εγχειρίδιο χρήσης, εάν πετάς σε απόσταση μικρότερη από 20μ (περίπου) από το σημείο απογείωσης, το RTH δεν επιστρέφει το σκάφος στο σημείο απογείωσης αλλά ξεκινά να προσγειώνεται πάνω από το σημείο που βρίσκεται. Την αποσύνδεση υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να την προκαλέσουν (παρεμβολές), δεδομένου ότι η συχνότητα 5.8GHz ναι μεν παρέχει μεγαλύτερη ταχύτητα ροής δεδομένων αλλά είναι πιο ασθενές το σήμα (ψάξε στο νήμα βίντεο με δοκιμή που έκανα στο γήπεδο όπου το Spark αποσυνδέονταν από το R/C στα 20-30μ λόγω παρουσίας του Mi Drone 4K στον αέρα).
|
|
|
Spark
May 20, 2019 14:17:43 GMT 2
Post by asterios on May 20, 2019 14:17:43 GMT 2
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Πρέπει να ήταν σεταρισμένο στο "RTH at current altitude : disabled" που είναι default και γράφει στο manual ότι απλά προσγειώνεται (it will land automatically). Ενώ απ'ότι καταλαβαίνω με την επιλογή "RTH at current altitude : enabled" επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης και μετά προσγειώνεται (the aircraft will return to the Home Point at the current altitude), όταν πάντα βρίσκεται στα 0,3μ - 20μ απόσταση. Υπάρχει τρόπος να παραμένει στην θέση του όταν αποσυνδέεται και να προσγειώνεται μόνο αν και όταν τελειώσει η μπαταρία;
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί τα κινητά ή τα smartwatches (γιατί δεν είχαμε άλλο drone ή ηλεκτρονική συσκευή), να προκάλεσαν την απώλεια σήματος ; Γιατί βρισκόμασταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από οποιοδήποτε σπίτι/κεραία (δασική περιοχή). Και αν ναι, μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξω την συχνότητα ή να μειώσω τις παρεμβολές;
|
|
|
Spark
May 21, 2019 12:25:56 GMT 2
Post by dmitsos on May 21, 2019 12:25:56 GMT 2
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Πρέπει να ήταν σεταρισμένο στο "RTH at current altitude : disabled" που είναι default και γράφει στο manual ότι απλά προσγειώνεται (it will land automatically). Ενώ απ'ότι καταλαβαίνω με την επιλογή "RTH at current altitude : enabled" επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης και μετά προσγειώνεται (the aircraft will return to the Home Point at the current altitude), όταν πάντα βρίσκεται στα 0,3μ - 20μ απόσταση. Υπάρχει τρόπος να παραμένει στην θέση του όταν αποσυνδέεται και να προσγειώνεται μόνο αν και όταν τελειώσει η μπαταρία; Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί τα κινητά ή τα smartwatches (γιατί δεν είχαμε άλλο drone ή ηλεκτρονική συσκευή), να προκάλεσαν την απώλεια σήματος ; Γιατί βρισκόμασταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από οποιοδήποτε σπίτι/κεραία (δασική περιοχή). Και αν ναι, μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξω την συχνότητα ή να μειώσω τις παρεμβολές; Δες αυτο το linκ www.xlab.gr/blog/to-dji-go-4-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC Εχει τα παντα συμφωνα με το μενου.
|
|
|
Spark
Jun 15, 2019 20:27:46 GMT 2
Post by hector on Jun 15, 2019 20:27:46 GMT 2
Καλησπέρα έκανα το λάθος και έκανα update το Drone τώρα μου βγάζει όλη την πόλη σε no safe zone για να πετάξει πώς μπορώ να το βγάλω αλλιώς το drone θα είναι για πέταμα !
|
|
|
Spark
Jul 28, 2019 12:16:21 GMT 2
Post by dmitsos on Jul 28, 2019 12:16:21 GMT 2
Καποια ευκολο μεθοδο για να το κανω FCC! Για Android κινητο
|
|
|
Post by captnemo on Jul 28, 2019 14:18:08 GMT 2
Καποια ευκολο μεθοδο για να το κανω FCC! Για Android κινητο
|
|
|
Spark
Jul 28, 2019 16:48:07 GMT 2
Post by dmitsos on Jul 28, 2019 16:48:07 GMT 2
Καποια ευκολο μεθοδο για να το κανω FCC! Για Android κινητο Το δοκιμασα πολλες φορες ΑΚΡΙΒΩΣ οπως τα λεει αλλα χωρις αποτελεσμα.
|
|
|
Post by ourakot on Aug 13, 2019 13:29:34 GMT 2
Καλησπέρα και πάλι στην παρέα! Μόλις γύρισα από διακοπές και τράβηξα τα τελευταία πλάνα μου με το spark πριν μεταβώ σε mavic zoom. Οποιοδήποτε σχόλιο καλοδεχούμενο!
|
|
bill
New Member
|
Spark
Aug 15, 2019 16:32:30 GMT 2
via mobile
thomas likes this
Post by bill on Aug 15, 2019 16:32:30 GMT 2
Dji spark προβλημα με το σήμα στα 150 μέτρα.
Καλησπέρα παιδια, έχω το spark και ενώ στην αρχή πήγαινε μέχρι τα 2 χιλιόμετρα,τώρα φτάνει maximum τα 200 μέτρα. Εχω γυρίσει στο fcc mode με 11 κανάλια αλλά πάλι χάνει σήμα.Γνωρίζει κάνεις γιατί συμβαίνει αυτό ή πως μπορώ να το διορθώσω. To κινητό που χρησιμοποιώ είναι note 9. Ευχαριστώ πολύ
|
|
|
Post by cjmakisx on Dec 1, 2019 11:41:48 GMT 2
Καλημέρα σας και καλό μήνα. Μετά από 2 μήνες σκέψης και διαβάζοντας διαφορά, αποφάσισα να γίνω και εγώ κάτοχος του Spark (το οποίο το περιμένω τις επόμενες ημερες). Ελπίζω να βρω τις απαντήσεις (κάποιες ηδη τις βρηκα) σε όλες τις απορίες νέου χρήστη που αναπόφευκτα θα συναντήσω.
|
|
|
Post by Frontier on Dec 2, 2019 13:04:43 GMT 2
Καλημέρα σας και καλό μήνα. Μετά από 2 μήνες σκέψης και διαβάζοντας διαφορά, αποφάσισα να γίνω και εγώ κάτοχος του Spark (το οποίο το περιμένω τις επόμενες ημερες). Ελπίζω να βρω τις απαντήσεις (κάποιες ηδη τις βρηκα) σε όλες τις απορίες νέου χρήστη που αναπόφευκτα θα συναντήσω. Καλωσήρθες στην παρέα. Διάβασε το νήμα του Spark - αν δεν το έχεις διαβάσει ήδη - υπάρχει πολύ υλικό.
|
|
drest
New Member
|
Spark
May 20, 2020 16:53:23 GMT 2
via mobile
Post by drest on May 20, 2020 16:53:23 GMT 2
Καλησπέρα σε ολους στο φόρουμ. Χαίρομαι που σας βρήκα. Νέος χρήστης του Σπίθα μεταχειρισμένο από φιλο εκτός φόρουμ. Προσπάθησα αρκετές φορές για αναβάθμιση του σε fcc mode ακολουθώντας οδηγίες που περιγράφονται στο νημα αλλα και απο YT. Δυστυχώς δεν τα καταφέρνω και τοσο καλα και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια απο καποιον αν είναι δυνατόν. Ευχαριστώ και καλές πτήσεις.
|
|
|
Spark
Jun 9, 2020 14:19:21 GMT 2
Post by dmitsos on Jun 9, 2020 14:19:21 GMT 2
Καλησπερα Τωρα τελευταια το drone μου κανει πολλα προβληματα. 1. το gimbal μου βγαζει μηνυμα οτι ειναι overheat ενω το εχω καθαρισει. 2. μερικες φορες το gimbal στο πανω κατω κομπλαρει και σταματει σε μια θεση και αρχιζει να τρεμει πανω κατω. 3. σημερα ξαφνικα στα 3 μετρα υψος μου εβγαλε μηνυμα οτι εχω φτασει στο ανωτερο υψος και δεν με αφηνε να ανεβω αλλο. 4. Σημερα ενω πχ το πετουσα σταθερα και το αφηνα να κανει hover αυτο αρχισε να χανει υψος ή προχωρουσε μονο του χωρις εντολη απο εμενα.
ΔΕΝ μου εχει πεσει ποτε κατω και δεν ξερω γιατι τοσα πολλα προβληματα.
ειναι εκτος εγγυησης.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 1, 2021 18:52:00 GMT 2
Διαδικασία pairing χειριστηρίου και Spark χωρίς την χρήση της εφαρμογής.
|
|