|
Post by sotirist on Jul 2, 2018 22:02:10 GMT 2
Αγαπητοί φίλοι, Σε συνέχεια των βίντεο του unboxing και της πρώτης, "παιδικής" πτήσης, θέλω να σας μεταφέρω αυτά που είδα και συμβίωσα με το Anafi, καλά και όχι και τόσο καλά. Θα ξεκινήσω κατευθείαν με αυτά που μου έκαναν εντύπωση, με την -όποια- εμπειρία έχω και θα εμπλουτίζω σιγά-σιγά, με την ελπίδα να μπορέσω να ολοκληρώσω ένα -όσο μπορώ πάντα- πλήρες review. Ο χρόνος είναι λίγος και αυτά που έχουν να γίνουν πολλά, αλλά θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ και θα διανθίζω τα γραπτά με βίνετεο και φωτό, όπου είναι εφικτό. Α) ΣΚΑΦΟΣ Μοιάζει παιδικό σε πρώτη επαφή, γιατί είναι πολύ μαλακό. Η Parrot λέει ότι είναι από carbon fiber, με θύλακες αέρα για λιγώτερο βάρος και μεγαλύτερη ευκαμψία και στην πράξη, παρόλα τα stress tests που του έκανα (λογικά πάντα), ανταποκρίθηκε αξιοπρεπώς. Ακόμη και όταν γύρισα το ένα πτυσσόμενο φτερό 90, μοίρες όντας unfolded. Λύγισε μιά χαρά... Τώρα σε (φτου φτου) πτώση δεν ξέρω. Κάποιοι άλλοι, ελπίζω να το "πετύχουν" πρώτοι... Τα φτερά του πανάλαφρα, "κουμπώνουν" στην κάθε θέση (fold-unfold) με ασφάλεια και το κάνουν να μοιάζει με μεγάλη ακρίδα. Ποιό μακρύ και από το Mavic Air και το Spark, αλλά πιό μικρό από το Mavic Pro. Και από βάρος, μόλις 320 γρ. Το μέγεθος σε προδιαθέτει για κάτι στο μισόκιλο, οπότε υπάρχει έκπληξη όταν το πιάνεις. Εμένα μου φάνηκε πιό ελαφρύ και από το Spark (300 γρ.) αλλά δεν ισύχει προφανώς. Χωρίς μπαταρία όμως και τα δύο, το anafi είναι ελαφρύτερο και από το Spark! Οι έλικες χάρμα οφθαλμών. Τόσο λεπτοί που φοβάσαι να τους πιάσεις. Μετά από 8+ πτήσεις δεν έχουν μεν πάθει κάτι, αλλά.... ας το δούμε στην πορεία. Λυγίζουν πολύ εύκολα, πολύ εύκολα όμως. Μοντάρονται στο σκάφος με ένα μικροεργαλείο τύπου Allen, ο κάθε ένας ξεχωριστά. H μπαταρία είναι Smart, δηλαδή: - Υπολογίζει τον χρόνο για RTH - Υπολογίζει όλο τον χρόνο πτήσης - Υπολογίζει χρόνους αδράνειας (10 ημέρες για Storage mode) - Υποστηρίζει USB C & Fast Charge & Power Delivery (!) δηλαδή σχεδόν όλα on the go. Χρόνοι φόρτισης με απλό USB charger 2,5 ώρες, με USB C Fast Charge 115 λεπτά και με USB C Fast Charge Power Delivery 90 λεπτά, όλα ξεκινώντας από 15%. - Εντελώς proprietory για το Anafi, αλλά μοιάζει με αυτές των Bebop & Bebop 2. - Είναι 2700 mAH LiPo και 2S (7,6 V). Μέγιστη ισχύς φόρτισης 24W (εξ ου και το Power Delivery στα 12 V - 2A) - Παρέχει 25 λεπτά πτήσης υπό προυποθέσεις (θα το δούμε και μετά στην αυτονομία) - Έχει ενδεικτικά led για το υπόλοιπο της μπαταρίας (4) - Είναι βαριά αλλά ταιριάζει και κουμπώνει τέλεια στο σκάφος, με διπλά εσωτερικά άγκιστρα και διπλά κουμπώματα, στο πάνω μέρος του σκάφους. - O USB C connector επάνω της είναι και φόρτιση και για μεταφορά δεδομένων, εφόσον είναι στο σκάφος, ανάλογα με το τι συνδέθηκε επάνω του (!). Sensors: Έχει μόνον από κάτω στην κοιλιά του σκάφους δύο. Έναν υπερήχων τύπου sonar και έναν οπτικό, μάλλον με κάμερα Vertical Positioning. Και οι δύο για υποβοήθηση σε take off και landing και palm launch κλπ Τίποτα άλλο. Άρα δεν έχει καμμία αποφυγή εμποδίων, παρά μόνον όταν προσγειώνεται. Με ενόχλησε σαν έλλειψη? ΝΑΙ. Με ενόχλησε στην πτήση? ΟΧΙ. Με ενοχλεί μετά από λίγο συμβίωση μαζί του οπουδήποτε? ΟΧΙ. ΑΠΟΨΗ μου: Οσο και να υποστηρίζω την υποβοήθηση τεχνολογικά των πτήσεων, πιστεύω ακράδαντα ότι η έλλειψή τους μας κάνει καλύτερους πιλότους - χειριστές. Οι μηχανές, όπως και οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Προτιμώ το λάθος εδώ να το κάνω εγώ, για να τσούξει και να μάθω (προσωπικά πάντα). Κάρτα SD Μέχρι 128 GB σε θήκη οπως τα παλαιά Nokia SIM, έως Class 10, U3, έως ταχύτητα εγγραφής 100MBps (το απαιτεί για 4K 30) Κάθε λεπτό στα 4Κ είναι 1,3 GB με όλα της οπότε τα 16 GB που είναι στη συσκευασία είναι για .....demo Κάμερα Πολλά εάν όχι όλα τα λεφτά για το συγκεκριμένο. Φωτεινή, 180 μοίρες κάθετο tilt, καλό 2 axis μηχανικό gimbal με οπτική σταθεροποίηση στον τρίτο άξονα. Παρόλο που το σκάφος υπό συνθήκες έχει κραδασμούς, το gimbal τα "θάβει" όλα στην κάμερα. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα....λες και είναι καρφωμένο σε παλούκι...θα το δείτε και στα βίντεο. 4K πραγματικά στα 30 FPS, φωτό 21 MP πραγματικά, οπτικό ζούμ (χάρμα οφθαλών και δακτύλων στον χειρισμό) με τη χρήση των νέων vertical switches, εφόσον έχει καλή SD διαπρέπει. Το ίδιο και στον χειρισμό του gimbal.
Παίρνει τρίτα φίλτρα, καθώς έχει χείλος που μπορούν να μονταρισούν, όπως το κάλυμά της κάμερας που είναι μαζί.
Είναι πολλά ακόμη που πρέπει να ειπωθούν (Μπάντες λειτουργίας (2,4/5,8), Χειριστήριο, Εφαρμογή, Πτήση, Αυτονομία, Χειρισμός κλπ κλπ) και ο χρόνος μου λίγος
Τα υπόλοιπα αύριο
Καλό βράδυ Σ
ΥΓ Ο φίλος vako με τιμησε με την παρουσία του και όχι μόνον, και προφανώς η γνώμη του έχει σημασία, οπότε ας πει και αυτός τις εντυπώσεις του, εάν θέλει πάντα
|
|
|
Post by Vako on Jul 3, 2018 9:22:54 GMT 2
Εκμεταλευομενος την πασα του SotirisT λοιπον θα πω και εγω την υποκειμενικη γνωμη μου για το καινουργιο anafi, κρινοντας το ,σαν καταναλωτης και οχι σαν ειδικος ,γιατι δεν ειμαι. Στα χαρακτηριστικα του θα συμφωνησω με τον σωτηρη , μιας και εγω τα εμαθα απο εκεινον ποτε θα αρκεστω στο τι μου αρεσε και στο τι οχι.
Το βαρος του. Με εξεπληξε ευχαριστα το ποσο ελαφρυ ειναι, δινοντας του μια αξιοπρεπη αυτονομια των 25 λεπτων?(γιατι το βαρος του την δινει), οριακα πιστευω ομως. Η πτηση του ειναι αρκετα ομαλη χωρις εκπληξεις με 3 μποφωρ κατα διαστηματα την ωρα που το πεταξα.
Δεν ειναι καθολου νευρικο στις αλλαγες πορειας και γενικοτερα στις αλλαγες κατευθυνσης(δεξια -αριστερα) . θα το ηθελα λιιιγο ποιο γρηγορο (νευρικο) σε αυτο, αλλα πιστευω αυτο δεν θα αρεσε καθολου στην μπαταρια που επιλεξε η parrot.
H ποιοτητα υλικων η μαλλον η αισθηση που σου δινει ,δεν θα σε αφησει με το στομα ανοιχτο , αλλα πιστευω οτι δεν ειναι κακη . Αλλωστε το carbon fiber χρησιμοποιηται ευρεως και στα κρανη των μοτοσυκλετων.
Το σχημα του θυμιζει οντως ακριδα , λεπτο ,ντελικατο και οταν διπλωθει, αρκετα κομπακτ ,δινοντας του μια φορητοτητα καλη. Το κυριως σωμα του σου θυμιζει και λιγο ατρακτο αεροπλανου. Το μεγεθος ειναι ακριβως το διπλο ενος σπαρκ σε μηκος αλλα οπως προειπα πολυ λεπτο.
Το gimbal του τωρα, για να σου δινει την 180 μοιρων κινηση ειναι αποκομμενο καπως απο το κυριος σωμα , αναγκαστικα για να μπορει να κανει την κινηση αυτη (των 180 μοιρων) που για μενα ειναι το δυνατο του χαρτι, μιας και κατα την γνωμη μου παντα, ειναι το μονο ατου, απεναντι στον ανταγωνισμο και στην κατηγορια που θελει να μπει. H δε συμπεριφορα του στο θεμα σταθεροποιησης υποδειγματικη!!!
Οσον αφορα το 4κ και τις φωτογραφικες του δυνατοτητες, δειχνει απο αυτα που εχω δει αρκετα καλο, αλλα μη ξεχναμε οτι στο youtube που βλεπουμε ολα τα βιντεο απο ολα τα σκαφη η ποιοτητα φτανει μεχρι ενα σημειο. Δεν ξερω τι ειδε ο Σωτηρης στο pc του.Δειχνει παντως πραγματικο 4κ. Το δε zoom της καμερας ειναι πολυ καλο ρεαλιστικο χωρις αλλοιωση καμμια στην ποιοτητα της εικονας...διασκεδαστικο πραγματικα και γιατι οχι, χρησιμο.
Μου αρεσε επισης το οτι βγαζεις την μπαταρια και με ενα powerbank την ξαναφορτιζεις και ξαναπετας, μας και η τιμη της δευτερης μπαταριας ειναι υψηλη (99 ευρω).
Με προβληματισε αρκετα το μεγεθος των μοτερ του! Ειναι σε συγκριση με του spark το μισο μεγεθος!!! μου θυμισε παιδικο παιχνιδι. Σιγουρα δεν μπορω να ξερω ακομα τις δυνατοτητες τους και αν το μεγεθος ειναι αναλογο με την αξιοπιστια τους αφου δεν ειμαι καν ειδικος σε αυτο, αλλα αναρωτηθηκα απλα εαν αυτο το μοτερ μπορει να ανταπεξελθει σε συνθηκες πολλες φορες κακες με υψηλες θερμοκρασιες και ακομα σε χερια κανιβαλων (βλεπε εμενα) που θα απαιτησουν πτηση με 40 βαθμους κελσιου και πθανων να εχουν και δευτερη μπαταρια, η πιθανων να αρχισουν τις μακρυνες αποστασεις με υψηλες θερμοκρασιες, αλλα και οχι μονο....δεν ξερω σε βαθος χρονου τι θα κανουν αφου ειναι αυτα που το κρατανε στον αερα.
Οσον αφορα τωρα τα σηματα του και κατ'επεκταση τις δυνατοτητες του σε αποστασεις , πολλοι θα πουν οτι δεν ειναι το πρωτευων στο σκαφος που εχουν, αλλα ολοι ψαχνονται να πανε ολο και πιο μακρυα και πιο ψηλα, αν κρινω απο τα μηνυματα που δεχομαι ,απο χειριστες που ειναι υπερανω αποστασεων και εμβελειων(χαχαχα),θα ομολογησω οτι περιμενα κατι καλυτερο...πιο ισχυρο εαν θελετε. Οχι οτι δεν ειναι πολυ καλο αυτο που πετυχε στο συντομο range test του Σωτηρη, απλα δεν καταφερε να ξεφυγει απο τον ανταγωνισμο..βεβαια εσκεμμενα και καλα εκανε μιας και κινηται στην Ευρωπη και πρεπει να υπακουσει σε καποιους κανονισμους. Πιστευω ομως οτι ανετα σε αλλο mod (fcc) θα ειναι μια χαρα και θα καταφερει να ικανοποιησει το κοινο σαν εμενα. Αλλωστε και το spark & mavic air σε ce mod ειναι απλα αισχρα οπως και το anafi σε σηματα και εμβελειες εντος πολης και ειναι σωστο αυτο και ας μην μου αρεσει.
Γενικα για να μην ζαλιζω αλλο το θεμα μιας και η επαφη μου μαζι του ηταν πολυ επιδερμικη και μικρης διαρκειας ωστε να μπω σε πιο βαθεια αναλυση αυτων που μπορει να προσφερει και σε αλλα θεματα οπως πιο συνθετα πραγματα μεσω του apks , θα αρκεστω σε αυτα ,που μου εκαναν εντυπωση η οχι, πολυ επιφανειακα.
Εαν θα το επαιρνα? Δεν εχω απαντηση ακομα ειλικρινα. Το βρισκω ενδιαφερων, αλλα ισως λιγο ακριβο και θα ηθελα να περιμενω πριν απαντησω εαν αξιζει τα χρηματα του, οταν καποιοι πιο expert απο εμενα, αναδειξουν τα συν και τα πλην του σκαφους ,ωστε να βρει την θεση του στην αγορα, οπως πολυ σωστα μου ειπε ενας εμπειρος φιλος που πιθανων εχει πεταξει οτι πεταει σε επιπεδο μοντελισμου.
|
|
|
Post by sotirist on Jul 5, 2018 14:07:35 GMT 2
Συνέχεια με την κάμερα...
Η κάμερα είναι ένα από τα κύρια σημεία πώλησης της Anafi. Ο αισθητήρας είναι Sony IMX230, 21-megapixel (5344x4016), με chip επεξεργαστή Ambarela και παράγει 4Κ βίντεο στα 30 FPS. Μπορεί να εγγράψει βίντεο σε MP4 στα 100 Mbps και να τραβήξει φωτογραφίες JPEG + RAW (DNG).
Με το τυπικό HD, μπορείτε να τραβάμε video 60 fps, ενώ θα φωτογραφίζουμε και φωτογραφίες 12-megapixel χωρίς παραμόρφωσεις. Η Parrot έβαλε επίσης πολλή δουλειά στο σύστημα φακών - έχει κατασκευαστεί προσεκτικά για να διατηρήσει την ποιότητα της εικόνας και την οπτική σταθερότητα μέσα σε ένα πολύ ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Η κάμερα της Anafi διαθέτει επίσης ζουμ 2,8x. Σημειώστε ότι το ζουμ είναι ψηφιακό, όχι οπτικό, αλλά είναι επίσης χωρίς απώλειες (Lossless). Αυτό είναι εφικτό, επειδή ο αισθητήρας είναι αρκετά μεγάλος ώστε να μην χρησιμοποιείται ολόκληρος. Η "μεγέθυνση" μειώνει αυτή τη δειγματοληψία μέχρι να χρησιμοποιήσει μόνο τη μέση του αισθητήρα με αναλογία εικονοστοιχείων 1: 1, οπότε η ποιότητα παραμένει η ίδια. Σημειώστε ότι το 2,8x είναι μόνο σε HD · σε 4K, χρησιμοποιείται περισσότερο ο αισθητήρας, οπότε το ζουμ πέφτει στο 1,4x.
Τέλος, η κάμερα του Anafi υποστηρίζει HDR, με αύξηση στην περιοχή έκθεσης περίπου δύο στάσεων. Είναι κάτι που θα παρατηρήσουμε αν στοχεύουμε (ας πούμε) σκοτεινά αντικείμενα στο ίδιο πλαίσιο με ένα φωτεινό ουρανό στο παρασκήνιο: Το HDR θα μας βοηθήσει να τραβήξουμε περισσότερες λεπτομέρειες στις σκοτεινές περιοχές χωρίς να χρειάζεται να αυξήσουμε χειροκίνητα την έκθεση. Το βίντεο που έρχεται κατευθείαν από το Ανάφη είναι πανέμορφο, κατά την άποψή μου. Πλούσιο, ομαλό, γεμάτο λεπτομέρεια, ισορροπημένο χρώμα και το HDR είναι αξιοπρόσεκτο.
Gimbal Μία σημαντική διαφοροποίηση του Anafi (σε σύγκριση με άλλα drones με κάμερα) είναι ότι η κάμερα μπορεί να περιστραφεί κατά 180 μοίρες, από κάτω προς τα πάνω.
Η Parrot φαίνεται να προάγει αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά το περιγράφει και ως "καινοτομία", που νομίζω ότι είναι πιθανόν ακριβέστερος όρος. Ο λόγος για τον οποίο το Ανάφη μπορεί να στρέψει την κάμερα προς τα πάνω, είναι ότι το gimbal του έχει μόνο δύο άξονες μηχανικής σταθεροποίησης - το gimbal κινείται για να σταθεροποιήσει την εικόνα σε pitch και σε roll, αλλά όχι σε yaw. Η Anafi αντ 'αυτού χρησιμοποιεί ψηφιακή σταθεροποίηση για να αντισταθμίσει κραδασμούς στο yaw και να διατηρήσει το βίντεο ομαλό. Άλλα drones χρησιμοποιούν μηχανική σταθεροποίηση και στους τρεις άξονες, πράγμα που απαιτεί άλλη μία άρθρωση στο gimbal που θα εμποδίζει την κάμερα να "δεί" προς τα πάνω.
Αυτό που είναι ενδιαφέρον για αυτή την επιλογή σχεδιασμού είναι ότι η Parrot δεν σχεδίασε αρχικά το Anafi με μηχανική σταθεροποίηση δύο αξόνων, για να δώσει τη δυνατότητα στην κάμερα που βλέπει προς τα πάνω. Αντίθετα, στόχος τους ήταν να σχεδιάσουν το οικονομικότερο και πιο αξιόπιστο σύστημα σταθεροποίησης (χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα της εικόνας) και αυτό είναι το θέμα. Οι 180 μοίρες κάθετα ήρθαν σαν bonus από αυτή την επιλογή.
Ο Henri Seydoux, ο Διευθύνων Σύμβουλος, επεσήμανε ότι εμείς οι άνθρωποι διαθέτουμε παρόμοιο είδος σταθεροποίησης: Τα μάτια μας αντισταθμίζουν μηχανικά όταν κουνάμε το κεφάλι μας πάνω-κάτω και δεξιά - αριστερά (yaw & pitch), αλλά όταν στρίβουμε απαλά το κεφάλι μας (roll) δεν γυρίζουν τα μάτια μας στις κόγχες τους(!). Αντ 'αυτού, το μυαλό μας (λογισμικό) αντισταθμίζει.
Θεωρητικα η μηχανική σταθεροποίηση τριών αξόνων θα πρέπει να είναι καλύτερη από τους δύο άξονες, αλλά η Parrot έκανε πολλές δοκιμές και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο μέρος των κραδασμών των μοτέρ συμβαίνει μέσω ενός συνδυασμού pitch και roll, ανάλογα με το από πού προέρχεται ο άνεμος. Τα drones απλά δεν χρειάζονται τόσο σταθεροποίηση στον άξονα περιστροφής, οπότε η Parrot έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάνοντάς το ψηφιακά θα είναι εντάξει.
Controller
Ο controller του Anafi δεν είναι τόσο λεπτός όσο το σκάφος που οδηγεί. Ζυγίζει περισσότερο από το σκάφος (380 γρ.), παρόλο που είναι άνετος να τον κρατάς. Τα sticks ελέγχου είναι σχετικά χαμηλού προφίλ και η απόσταση μεταξύ τους σχετικά μικρή.
Η κεραία (ες) διπλασιάζεται ως θήκη τηλεχειρισμού. Οταν την ανοίξετε, ο ελεγκτής ενεργοποιείται και το κλείσιμο απενεργοποιείται. Η θήκη τηλεφώνου είναι φορτωμένη με ελατήρια και μοιάζει να επεκτείνεται ώστε να ταιριάζει στα περισσότερα τηλέφωνα, αλλά πιθανότατα να μην χωράει tablets. Οι έλεγχοι είναι ελάχιστοι, αλλά ό, τι χρειαζόμαστε είναι στα χέρια μας. Υπάρχει ένα κουμπί απογείωσης / προσγείωσης και ένα κουμπί επιστροφής RTH στο μπροστινό μέρος.
Στο πίσω μέρος, όπου τα δάχτυλά μας ακουμπούν φυσικά, θα βρούμε διακόπτες για κάθετη μετατόπιση του gimbal και ζουμ, καθώς και κουμπιά για την εγγραφή και reset των ρυθμίσεων της κάμερας.
Μπορούμε επίσης να ελέγουμε το Anafi μόνο με το τηλέφωνό μας και την εφαρμογή, ή μόνον με τον Controller, αλλά όπως πάντα η καλυτερη εμπιερία είναι με T/X και smartphone. Ο ελεγκτής συνδέεται με την Anafi με Wi-Fi, όπως και τα περισσότερα drones σε αυτό το εύρος τιμών.
Το drone έχει τέσσερις κεραίες διπλόσυχνες, μία σε κάθε πόδι, οι οποίες εξασφαλίζουν ότι τουλάχιστον δύο κεραίες κατευθύνονται προς τον ελεγκτή τη φορά, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο προσανατολισμός του σκάφους (οι κεραίες επιλέγονται συνδιαστικά και αυτόματα για βέλτιστη συνδεσιμότητα) . Επίσης, αλλάζει δυναμικά μεταξύ ζωνών 2,4 GHz, 5,8 GHz και 100 MHz (αυτό το τελευταίο..........).
Συνέχεια προσεχώς
Σ
|
|
|
Post by sotirist on Jul 5, 2018 14:52:25 GMT 2
Photos:
Attachments:
|
|
|
Post by sotirist on Jul 5, 2018 14:59:43 GMT 2
More photos
Attachments:
|
|
|
Post by Vako on Jul 5, 2018 15:58:22 GMT 2
Θα ηθελα πολυ να το πιασω στα χερια μου και να το ξεχαρβαλωσω ειδικα το χειριστηριο που εχει κρυμμενες τις κεραιες του χαχαχαχα μεσα στην γκουμουτσα μπροστα. Εαν ησουν πραγματικος φιλος, επρεπε ηδη να με ειχες αφησει να το κανω!!!!!
|
|
|
Post by sotirist on Jul 5, 2018 22:42:12 GMT 2
Θα ηθελα πολυ να το πιασω στα χερια μου και να το ξεχαρβαλωσω ειδικα το χειριστηριο που εχει κρυμμενες τις κεραιες του χαχαχαχα μεσα στην γκουμουτσα μπροστα. Εαν ησουν πραγματικος φιλος, επρεπε ηδη να με ειχες αφησει να το κανω!!!!! Τσίμπησες όπως περίμενα και είδες και τις βίδες, φιλε vako 🤭🤭🤭🤭🤭. Κοντός ψαλ... α............ Σ
|
|
|
Post by sotirist on Jul 5, 2018 22:56:36 GMT 2
Ρώτησα τους τεχνικούς της Parrot γιατί έχουν βάλει την κάμερα σε χρώμα άσπρο και η απάντηση ήταν αποστομωτική: για να το βλέπουμε (απογευμα, βράδυ χε χε) και κυρίως την μούρη του...🤓🤓🤓🤓
|
|
|
Post by sotirist on Jul 8, 2018 19:04:22 GMT 2
Αγαπητοί,
Νέο range test του Parrot Anafi !
Όπως και την προηγούμενη φορά, η πτήση έγινε με το σκάφος όπως το παρέλαβα, χωρίς κανένα mod, hack ή GPS spoofing, πάντα στα 2,4G CE. Το μόνο που άλλαξε από την προηγούμενη φορά είναι νεο firmware.
Τα Λιχαδονήσια είναι κάτι το απίστευτο!!!
Σωτήρης
|
|
|
Post by sotirist on Jul 14, 2018 22:04:25 GMT 2
Αγαπητοί φίλοι και συμφορουμίτες,
Μόλις ανέβασα το πρώτο, "σοβαρό" βίντεο 4Κ/30, από το Parrot Anafi !
Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ όσο το δυνατόν τα "χαρίσματα" της κάμερας του Anafi και να τα παρουσιάσω με έναν ομαλό, κινηματογραφικό τρόπο.
Απουσία jello, fish eye, "λόξυγκα¨κλπ, το edit ήταν το συντομότερο που έγινε ποτέ (: Εξυπακούεται όλα 100% κάμερα, χωρίς καμμία παρέμβαση χρωματική ή άλλη...
Που αλλού....Στα Λιχαδονήσια, τις ελληνικές Σευχέλλες!
Σ
|
|
|
Post by sotirist on Jul 18, 2018 17:15:15 GMT 2
|
|
zelhs
Junior Member
www.zelhs.gr
|
Post by zelhs on Jul 18, 2018 17:57:49 GMT 2
Φιλε Σωτηρη για αγορα πως γινεται? περιμενουμε να ερθει Ελλαδα ή μεσα απο το επισημο site της Parrot που ειδα οτι γραφει (UK orders only)?
|
|
|
Post by sotirist on Jul 18, 2018 19:42:38 GMT 2
Φιλε Σωτηρη για αγορα πως γινεται? περιμενουμε να ερθει Ελλαδα ή μεσα απο το επισημο site της Parrot που ειδα οτι γραφει (UK orders only)? Φιλε zelhs, - πήγαινε στο www.parrot.com/gr/en/- Εγγράψου στο site (my parrot) - Αγόρασε το anafi - κάνε Checkout - δωρεάν μεταφορικά! Σε 5-6 εργάσιμες θα το εχεις🙂🙂 Και καμμία spare μπαταρια δεν θα εβλαπτε🧐 Σ
|
|
|
Post by brouzos on Jul 18, 2018 19:52:22 GMT 2
Ότι και να πω είναι λίγο..τραγική εξυπηρέτηση Παραγγελία από 28ιουνιου..πρώτη ημέρα αποστόλων 2 Ιουλίου Το δέμα μου μετά από πολλά παράπονα έφυγε 12 Ιουλίου Από εχτές μου το δείχνει στην Σόφια(Βουλγαρία) Οι αργοποριμενες απάντησεις που περνώ είναι αυτοματοποιημένες((bot)
|
|
|
Post by sotirist on Jul 18, 2018 20:05:27 GMT 2
Ότι και να πω είναι λίγο..τραγική εξυπηρέτηση Παραγγελία από 28ιουνιου..πρώτη ημέρα αποστόλων 2 Ιουλίου Το δέμα μου μετά από πολλά παράπονα έφυγε 12 Ιουλίου Από εχτές μου το δείχνει στην Σόφια(Βουλγαρία) Οι αργοποριμενες απάντησεις που περνώ είναι αυτοματοποιημένες((bot) Χωρίς να παίρνω το μέρος της Parrot, αργοποριες είναι συνηθισμένες στα launch νέων προϊόντων. Με όλο το θάρρος, πρήξε τους τα ...φρύδια φιλε brouzos. Πιάνει ακόμη και με τους κινέζους, πόσο μαλλον με Γάλλους 😐😐😐 Αποψη μου παντα
|
|
|
Post by brouzos on Jul 18, 2018 20:15:47 GMT 2
Όχι μόνο θα τους πρηξω θα τους απογειωσω.. Τα έχω μάθει τόσα χρόνια τα κόλπα από τους Κινέζους
|
|
|
Post by sotirist on Jul 18, 2018 20:56:32 GMT 2
Όχι μόνο θα τους πρηξω θα τους απογειωσω.. Τα έχω μάθει τόσα χρόνια τα κόλπα από τους Κινέζους Ετσι γεια σου! Μια μπαταρια που παράγγειλα στις 9 Ιούλη έρχεται αύριο με chronopost. Ειδομεν
|
|
zelhs
Junior Member
www.zelhs.gr
|
Post by zelhs on Jul 18, 2018 23:26:57 GMT 2
Ότι και να πω είναι λίγο..τραγική εξυπηρέτηση Παραγγελία από 28ιουνιου..πρώτη ημέρα αποστόλων 2 Ιουλίου Το δέμα μου μετά από πολλά παράπονα έφυγε 12 Ιουλίου Από εχτές μου το δείχνει στην Σόφια(Βουλγαρία) Οι αργοποριμενες απάντησεις που περνώ είναι αυτοματοποιημένες((bot) Κ εγω σκεφτομαι να το παραγγειλω για να το εχω μεχρι 7 Αυγουστου που θα φυγω διακοπες αλλα το σκεφτομαι σοβαρα με τις καθυστερησεις τους. Με το καλο να το παρεις να μας πεις κ εσυ μια δευτερη εντυπωση
|
|
|
Post by sotirist on Jul 19, 2018 21:26:44 GMT 2
Ότι και να πω είναι λίγο..τραγική εξυπηρέτηση Παραγγελία από 28ιουνιου..πρώτη ημέρα αποστόλων 2 Ιουλίου Το δέμα μου μετά από πολλά παράπονα έφυγε 12 Ιουλίου Από εχτές μου το δείχνει στην Σόφια(Βουλγαρία) Οι αργοποριμενες απάντησεις που περνώ είναι αυτοματοποιημένες((bot) Κ εγω σκεφτομαι να το παραγγειλω για να το εχω μεχρι 7 Αυγουστου που θα φυγω διακοπες αλλα το σκεφτομαι σοβαρα με τις καθυστερησεις τους. Με το καλο να το παρεις να μας πεις κ εσυ μια δευτερη εντυπωση Άντε με το καλό και καλές πτήσεις brouzos! Τραβάει ζόρι η Parrot... της έκατσαν πολλές πορσγγελιες και η αναβολή του DJI event τα έκανε ακόμη πιο πιεστικά τα δεδομένα... Αυτά είναι θετικά μεν, προβλήματα δε... Σ
|
|
|
Post by brouzos on Jul 19, 2018 22:25:59 GMT 2
Thnx αγόρι Το καταλαβαίνω αλλά είμαι από τα παιδιά που δεν το αφήνουν ετσι... πλήρωσα κάτι και το θέλω και στην ώρα του και σωστό αλλιώς τους δημιουργώ θέματα μέχρι να κερδίσω κατι
|
|
|
Post by brouzos on Jul 20, 2018 22:31:57 GMT 2
Μετά από πολύ χωσιμο πρώτη φορά μου απάντησε φυσικό πρόσωπο
We are sorry for any inconvenience, and we assure you of our full support and cooperation. We have placed notes on your case to make the team aware of your situation and they will be in contact with you soon to assist you further. Make sure that I am following your case personally and I will keep you posted once I get a new update.
Regards,
|
|
zelhs
Junior Member
www.zelhs.gr
|
Post by zelhs on Jul 20, 2018 22:54:33 GMT 2
Μετά από πολύ χωσιμο πρώτη φορά μου απάντησε φυσικό πρόσωπο We are sorry for any inconvenience, and we assure you of our full support and cooperation. We have placed notes on your case to make the team aware of your situation and they will be in contact with you soon to assist you further. Make sure that I am following your case personally and I will keep you posted once I get a new update. Regards, Δλδ τωρα τι ενοουν? σου ειπαν ποτε θα παραδοθει ή που βρισκεται ή τι φταιει?
|
|
|
Post by brouzos on Jul 20, 2018 23:15:24 GMT 2
απλα δικαιολογίες
Αλά πουλάνε και εξυπνάδες και από πάνω όταν μετά ρώτησα το όνομα με τον οποίο συνομιλούσαν μου απάντησαν
Parrot community
Και τους λέω αυτό ήταν αστείο τώρα και τους ξαναρωτάω για το όνομα και τελικά μου είπε
Συνέχεια μάλλον αύριο
Το πακέτο εμφανίστηκε το απόγευμα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Jul 21, 2018 17:50:06 GMT 2
πάντως απο τα βίντεο με εχει εκπλήξει πολύ ευχάριστα το subject tracking του anafi. και μαλλον ειναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε tracking, follow me, boomerang και circle fly με tracking. άριστο πραγματικά.
α, και το zoom του smooth και άψογο...
|
|
|
Post by sotirist on Jul 21, 2018 19:05:48 GMT 2
πάντως απο τα βίντεο με εχει εκπλήξει πολύ ευχάριστα το subject tracking του anafi. και μαλλον ειναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε tracking, follow me, boomerang και circle fly με tracking. άριστο πραγματικά. α, και το zoom του smooth και άψογο... Ετσι είναι silent, υποδειγματικό το tracking. Για να είμαι σωστός να προσθέσω ότι για να “λάμψουν” τέτοιες λειτουργίες, θέλει χώρο και όχι εμπόδια. Σ
|
|
|
Post by sotirist on Jul 21, 2018 19:21:58 GMT 2
απλα δικαιολογίες Αλά πουλάνε και εξυπνάδες και από πάνω όταν μετά ρώτησα το όνομα με τον οποίο συνομιλούσαν μου απάντησαν Parrot community Και τους λέω αυτό ήταν αστείο τώρα και τους ξαναρωτάω για το όνομα και τελικά μου είπε Συνέχεια μάλλον αύριο Το πακέτο εμφανίστηκε το απόγευμα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης brouzos καλό unboxing, καλές πτήσεις και ασφαλείς προσγειώσεις! Γράψε δικές σου εντυπώσεις 😊😊
|
|
|
Post by brouzos on Jul 21, 2018 22:37:25 GMT 2
απλα δικαιολογίες Αλά πουλάνε και εξυπνάδες και από πάνω όταν μετά ρώτησα το όνομα με τον οποίο συνομιλούσαν μου απάντησαν Parrot community Και τους λέω αυτό ήταν αστείο τώρα και τους ξαναρωτάω για το όνομα και τελικά μου είπε Συνέχεια μάλλον αύριο Το πακέτο εμφανίστηκε το απόγευμα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης brouzos καλό unboxing, καλές πτήσεις και ασφαλείς προσγειώσεις! Γράψε δικές σου εντυπώσεις 😊😊 Thnks αγορι μου εάν και λόγο καλοκαιρινή ς δουλειάς με 10+την ημέρα δεν θα βγάλω γρήγορα συμπέρασμα Όλο το τελλο την πληρώνει😂😂
|
|
|
Post by sotirist on Jul 22, 2018 18:46:32 GMT 2
Καλησπερα,
Τυχαια σήμερα κοίταξα το τελευταίο βίντεο του Anafi στο YouTube από τα Λιχαδονησια σε μια τηλεοραση πραγματικά 4K.... Έμεινα άναυδος με την διαφορά στην ποιότητα...Λες και εβλεπα άλλο βίντεο...
Επίσης, μετά από πολλές ώρες ψαξιματος, το ζουμ του είναι νομίζω αμέσως μετά του inspire...στα mavic ούτε πολύ χρησιμοποιούνται ούτε διαφημίζονται ιδιαίτερα.
Αποψη μου παντα Σ
|
|
zelhs
Junior Member
www.zelhs.gr
|
Post by zelhs on Jul 22, 2018 23:20:35 GMT 2
Εγω ανυπομονω να φτιαξω video κ να παιξω με το zoom πολυ. Τρελλο απωθημένο!
|
|
|
Post by sotirist on Jul 23, 2018 8:25:17 GMT 2
Εγω ανυπομονω να φτιαξω video κ να παιξω με το zoom πολυ. Τρελλο απωθημένο! Φοβερό το site σου zelhs, Θα σε βοηθήσει και επαγγελματικά υποθέτω τα βιντεο απο το anafi. Καλημερα Σ
|
|