|
Post by tsopirs on May 6, 2019 22:11:06 GMT 2
Εμένα δεν μου ήρθε πάντως ακομη
|
|
|
Post by brouzos on May 6, 2019 23:20:37 GMT 2
Εμένα δεν μου ήρθε πάντως ακομη Μπες στο playstore
|
|
|
Post by Frontier on May 7, 2019 7:32:08 GMT 2
Μάνο δεν βλέπω πολλές αλλαγές τελικά ε,? Έχει αλλαγές πολλές σε επίπεδο firmware, απλά όχι εκεί που ίσως θα θέλαμε (κάμερα). Τα νέα δύο photo modes, Timelapse & GPS lapse για παράδειγμα: ειδικά το GPS lapse δεν υπάρχει πουθενά αλλού σε αυτήν την εύκολη σε χρήση μορφή (να του λες π.χ να τραβά μια φωτογραφία κάθε Χ μέτρα που κινείται κλπ, συνήθως χρειάζεται κάποιος να κάνει flight plan με waypoints για να πετύχει κάτι τέτοιο). Επίσης, το ότι μπορείς πλέον να κάνεις on-the-fly αναπαραγωγή περιεχομένου από την SD χωρίς να κατεβάζεις το υλικό στην συσκευή, ούτε αυτό υπάρχει αλλού. Όλες αυτές οι αλλαγές - και ειδικά η υποστήριξη SDK (έχει κάτι φανταστικές βιβλιοθήκες για προγραμματισμό και μέσω Python) - είναι σημαντικότατες. Και φυσικά ο νέος 360 panorama editor, θα δούμε ωραία πράγματα με αυτόν. Γενικά - θα γράψω περισσότερα όταν βρω χρόνο - η Parrot υποστηρίζει εκπληκτικά την ANAFI, με διαφορά έχει τις περισσότερες δυνατότητες (αλλά και καλύτερη κάμερα) από παρόμοιες λύσεις (Mavic 2 Zoom, Mavic Air), κάτι που δίνει αξία στην πλατφόρμα (ένα παράδειγμα: η dji δεν δίνει timelapse στο Air ενώ το hardware μπορεί να το υποστηρίξει - σου λέει, πάρε Mavic 2 - την στιγμή που η Parrot το προσθέτει με firmware update).
|
|
|
Post by tsopirs on May 7, 2019 8:50:52 GMT 2
Κάποια στιγμή που θα έχεις χρόνο και δεν θα έχει τρελό αέρα ίσως θα πρέπει να κάνεις ένα βίντεο με τα flight Mode της anafi (στα ελληνικά).. Μια φορά προσπάθησα στα γρήγορα να κάνω flight plane αλλά έχανε ύψος και το παράτησα γιατί θα έκανε παρέα στα ψάρια.. Είναι χρήσιμο νομίζω γιατί μπορεί να κάνει κάτι ακόμη και αν χάσει την σύνδεση.. Πράγμα που γίνεται συνέχεια.. Το μεγαλύτερο κακό της.. Ούτε το zino δεν πήγαινε τόσο λίγο... Τα εκανε μαντάρα η parrot Οπότε τώρα με το sdk νε περιμένουμε σιγά σιγά νέα κόλπα.. Είναι σαν να έδωσε τον πυρινα σε dev??
|
|
|
Post by Frontier on May 7, 2019 11:43:12 GMT 2
Κάποια στιγμή που θα έχεις χρόνο και δεν θα έχει τρελό αέρα ίσως θα πρέπει να κάνεις ένα βίντεο με τα flight Mode της anafi (στα ελληνικά).. Μια φορά προσπάθησα στα γρήγορα να κάνω flight plane αλλά έχανε ύψος και το παράτησα γιατί θα έκανε παρέα στα ψάρια.. Είναι χρήσιμο νομίζω γιατί μπορεί να κάνει κάτι ακόμη και αν χάσει την σύνδεση.. Πράγμα που γίνεται συνέχεια.. Το μεγαλύτερο κακό της.. Ούτε το zino δεν πήγαινε τόσο λίγο... Τα εκανε μαντάρα η parrot Οπότε τώρα με το sdk νε περιμένουμε σιγά σιγά νέα κόλπα.. Είναι σαν να έδωσε τον πυρινα σε dev?? Σκοπεύω να κάνω ένα τέτοιο βίντεο, αλλά το καλοκαίρι πια και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες/υποχρεώσεις, γιατί τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην τον τελευταίο χρόνο. Μου κάνει εντύπωση πάντως που λες για εμβέλεια, έχω πάει την ANAFI χιλιόμετρο και, αλλά όχι άνετα: όχι από την άποψη σύνδεσης, αλλά από την άποψη του μικρού μεγέθους της. Δεν νιώθω καθόλου άνετα να στέλνω ένα τόσο μικρό drone τόσο μακριά και εκτός LOS, χώρια που σε μια φάση κόντεψε να της επιτεθεί ένας γλάρος (!) που βρέθηκε να τριγυρνά πέριξ του γηπέδου (άλλη μια φορά γλάρος πήγε να επιτεθεί στην ANAFI, αυτή την φορά πάνω από την ταράτσα του σπιτιού μου).
|
|
|
Post by tsopirs on May 7, 2019 11:48:47 GMT 2
Κάποια στιγμή που θα έχεις χρόνο και δεν θα έχει τρελό αέρα ίσως θα πρέπει να κάνεις ένα βίντεο με τα flight Mode της anafi (στα ελληνικά).. Μια φορά προσπάθησα στα γρήγορα να κάνω flight plane αλλά έχανε ύψος και το παράτησα γιατί θα έκανε παρέα στα ψάρια.. Είναι χρήσιμο νομίζω γιατί μπορεί να κάνει κάτι ακόμη και αν χάσει την σύνδεση.. Πράγμα που γίνεται συνέχεια.. Το μεγαλύτερο κακό της.. Ούτε το zino δεν πήγαινε τόσο λίγο... Τα εκανε μαντάρα η parrot Οπότε τώρα με το sdk νε περιμένουμε σιγά σιγά νέα κόλπα.. Είναι σαν να έδωσε τον πυρινα σε dev?? Σκοπεύω να κάνω ένα τέτοιο βίντεο, αλλά το καλοκαίρι πια και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες/υποχρεώσεις, γιατί τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην τον τελευταίο χρόνο. Μου κάνει εντύπωση πάντως που λες για εμβέλεια, έχω πάει την ANAFI χιλιόμετρο και, αλλά όχι άνετα: όχι από την άποψη σύνδεσης, αλλά από την άποψη του μικρού μεγέθους της. Δεν νιώθω καθόλου άνετα να στέλνω ένα τόσο μικρό drone τόσο μακριά και εκτός LOS, χώρια που σε μια φάση κόντεψε να της επιτεθεί ένας γλάρος (!) που βρέθηκε να τριγυρνά πέριξ του γηπέδου (άλλη μια φορά γλάρος πήγε να επιτεθεί στην ANAFI, αυτή την φορά πάνω από την ταράτσα του σπιτιού μου). Μια φορά ακούμπησα το χιλιόμετρο στα 5 ghz και αυτό με χίλια ζορια.. Αλλιώς μπορεί να χάσω σήμα και στα 300 μέτρα στο χωριό μέσα..που σιγά τον κόσμο που έχει χειμώνα.. Το zino στο ίδιο σημείο ποτέ δεν είχα θέμα πριν τα 900+ μέτρα... Αυτό με τους γλάρους το έχω προσέξει και εγω... Στο mi δεν πλησιάζει τίποτα αλλά αυτό το μικρό μαύρο υσηχο πράγμα τα τραβάει.. Δεν ξέρω αν κανένα φανταχτερό αυτοκόλλητο κάνει τα πράγματα καλύτερα η χειρότερα.. Ευτυχώς στην περιοχή που ζω μόνο χελιδόνια πετάνε κοντά του
|
|
|
Post by brouzos on May 7, 2019 15:02:24 GMT 2
Δεν δουλεύες fcc Γιώργο,,?
|
|
|
Post by tsopirs on May 7, 2019 18:49:06 GMT 2
Όχι ακόμη... Δεν ασχολήθηκα
|
|
|
Post by Frontier on May 8, 2019 10:01:19 GMT 2
Νέα έκδοση του FreeFlight 6 (6.5.1) με τις ακόλουθες διορθώσεις:
Fixed an issue when the GPSlapse progress bar would not behave as expected. Once Anafi is restarted, it will now boot to the photo mode last used instead of going back to the default mode. Fixed an issue where the format of Panorama and Burst shots could be inconsistent between the application and Anafi
|
|
|
Post by brouzos on May 24, 2019 19:51:18 GMT 2
|
|
spine
New Member
|
Post by spine on May 28, 2019 22:16:50 GMT 2
Γειά και χαρά σε όλους! Εντός Ιουνίου φτάνει στα χέρια μου το πολυπόθητο PARROT ANAFI και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό! Ωστόσο θα ήθελα την βοήθεια σας για κάτι που με προβληματίζει έντονα, μιας και δεν είμαι πολύ έμπειρος, όσον αφορά το κομμάτι της μετατροπής απο ce σε fcc.. Εχω δει κάποια πράγματα αλλά ειλικρινά δεν βγαζω άκρη. Επίσης κάπου είδα πως με την μετατροπή αυτή δεν λειτουργούν κάποια flight modes... Ισχύει κάτι τέτοιο?? Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα οποιαδήποτε βοήθεια επί του θέματος. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
|
|
|
Post by brouzos on May 29, 2019 19:52:05 GMT 2
Γειά και χαρά σε όλους! Εντός Ιουνίου φτάνει στα χέρια μου το πολυπόθητο PARROT ANAFI και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό! Ωστόσο θα ήθελα την βοήθεια σας για κάτι που με προβληματίζει έντονα, μιας και δεν είμαι πολύ έμπειρος, όσον αφορά το κομμάτι της μετατροπής απο ce σε fcc.. Εχω δει κάποια πράγματα αλλά ειλικρινά δεν βγαζω άκρη. Επίσης κάπου είδα πως με την μετατροπή αυτή δεν λειτουργούν κάποια flight modes... Ισχύει κάτι τέτοιο?? Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα οποιαδήποτε βοήθεια επί του θέματος. Ευχαριστώ προκαταβολικά! Μεγια μεγια από πού το πήρες και πόσο? Πολύ καλή επιλογή Τώρα όσον αφορά το fcc είναι αρκετά εύκολο αλλά για κάποιον λόγο όσο βιντεάκια υπήρχαν έχουν σβηστεί Από ότι ξέρω δεν αλλάζει κάτι με τα flight modes
|
|
spine
New Member
|
Post by spine on May 29, 2019 21:32:55 GMT 2
Ευχαριστώ! Το παρήγγειλα στα 699 απο ενα σκρουτζομαγαζο διότι δεν ήθελα να μπλεξω με τελωνεία... Πιθανότατα σε μια εβδομάδα θα πετάει η ομάδα! Είχα το spark και είπα να το αλλάξω με κάτι εκτός απο dji. Όταν λες ότι είναι εύκολο να υποθέσω πως το έχεις κάνει ήδη? Με το spark ήταν πανεύκολη η όλη διαδικασία ενώ τώρα δεν βλέπω φως!
|
|
|
Post by brouzos on May 29, 2019 23:38:48 GMT 2
Ευχαριστώ! Το παρήγγειλα στα 699 απο ενα σκρουτζομαγαζο διότι δεν ήθελα να μπλεξω με τελωνεία... Πιθανότατα σε μια εβδομάδα θα πετάει η ομάδα! Είχα το spark και είπα να το αλλάξω με κάτι εκτός απο dji. Όταν λες ότι είναι εύκολο να υποθέσω πως το έχεις κάνει ήδη? Με το spark ήταν πανεύκολη η όλη διαδικασία ενώ τώρα δεν βλέπω φως! Anafi και τελωνείο δεν πάνε μαζί διότι κυρίως το περνούμε από Ευρώπη και συνήθως η απλή έκδοση παίζει 600 και κάτω.. Πολύ καλή αναβάθμιση.. Ναι το έχω κάνει και δει τουλάχιστον διπλάσια απόσταση και δύναμη σήματος Το έχουν κάνει πολλά παιδιά εδώ..στην τελική θα τα πούμε στο τηλέφωνο Απλά κατέβασε ένα fake gps
|
|
spine
New Member
|
Post by spine on May 30, 2019 0:06:26 GMT 2
Αν είναι έτσι με την τιμή απλά την πάτησα... Θα κάνω αυτό με το fake GPS όπως και με το spark και αν δεν βγάλω άκρη επανέρχομαι! Ευχαριστώ πάντως.
|
|
|
Post by brouzos on May 30, 2019 14:45:33 GMT 2
ο ξεκίνησα με 65% μπαταρία και γι'αυτό δεν το πήγα παραπέρα για να μην στρεσαρω την μπαταρία Καθαρός χώρος με 3μποφορ αέρα Συμπεριφορά άψογη
|
|
zelhs
Junior Member
www.zelhs.gr
|
Post by zelhs on May 30, 2019 23:32:01 GMT 2
ο ξεκίνησα με 65% μπαταρία και γι'αυτό δεν το πήγα παραπέρα για να μην στρεσαρω την μπαταρία Καθαρός χώρος με 3μποφορ αέρα Συμπεριφορά άψογη Tώρα με fcc Anafi....τρεμε Mavic air
|
|
|
Post by Frontier on Jun 19, 2019 18:48:35 GMT 2
Νέα έκδοση firmware για Anafi (v1.5.6) και SkyController 3 (1.5.1), άγνωστες οι αλλαγές αλλά εικάζεται ότι είναι ένα μικρό bugfix για κάποια θέματα που παρουσίαζαν μερικά αεροσκάφη. Έκανα μια δοκιμαστική πτήση με την μπαταρία στο 55% (από 100%), άψογη συμπεριφορα χωρίς κανένα πρόβλημα. Edit: Έβγαλε αρχείο αλλαγών η Parrot, είναι οι ακόλουθες: Anafi v1.5.6, Anafi Thermal v1.5.6, Skycontroller v1.5.1
Anafi (4K & Thermal)
Added hand launch takeoff support in Flight Plan Fixed abnormal LED behavior during firmware update Corrected an issue where the thermal sensor could lag during initialisation
Skycontroller
Corrected streaming issues Corrected an issue when logs would not index correctly at the end of a flight
|
|
|
Post by brouzos on Jun 20, 2019 15:09:53 GMT 2
τα έβγαλα και τα δύο βόλτα..το βιντεάκι είναι καθαρά για διασκέδαση διότι και στα δύο παίζω με τις ρυθμίσεις τους φοράω και φίλτρα και περνώ και από τα δύο εξαιρετικά αποτελέσματα
|
|
|
Post by Frontier on Jun 24, 2019 14:21:45 GMT 2
Ενημερώθηκε το προηγούμενο μήνυμα με τις αλλαγές στο firmware 1.5.6.
|
|
|
Post by tsopirs on Jun 26, 2019 18:39:46 GMT 2
Παιδιά ψάχνω έλικες και της βίδες που κουμπώνουν της έλικες;; που θα βρω;;
|
|
|
Post by Frontier on Jun 27, 2019 6:44:59 GMT 2
Παιδιά ψάχνω έλικες και της βίδες που κουμπώνουν της έλικες;; που θα βρω;; Έλικες - εκτός από το 2ο σετ που έχει μαζί - βρίσκεις και στο site της Parrot: www.parrot.com/global/drones/parrot-anafi/sparepartsΚάπου είχα διαβάσει ότι το aftermarket set με έλικες που πουλά η Parrot έχει και βίδες μέσα (σε αντίθεση με το πακετάκι που έρχεται μαζί με το drone που έχει μόνο τις έλικες), αλλά κάνε τους μια ερώτηση (απαντούν πιο γρήγορα στα pre-sales) καλού-κακού.
|
|
|
Post by tsopirs on Jul 2, 2019 18:54:15 GMT 2
Παιδιά ψάχνω έλικες και της βίδες που κουμπώνουν της έλικες;; που θα βρω;; Έλικες - εκτός από το 2ο σετ που έχει μαζί - βρίσκεις και στο site της Parrot: www.parrot.com/global/drones/parrot-anafi/sparepartsΚάπου είχα διαβάσει ότι το aftermarket set με έλικες που πουλά η Parrot έχει και βίδες μέσα (σε αντίθεση με το πακετάκι που έρχεται μαζί με το drone που έχει μόνο τις έλικες), αλλά κάνε τους μια ερώτηση (απαντούν πιο γρήγορα στα pre-sales) καλού-κακού. Από ότι μου είπαν σήμερα της παρέχουν μαζί.. Τσούζουν πάντως οι έλικες.. Πέμπτη Παρασκευή θα διαπιστώσω αν είναι όντως μέσα
|
|
|
Post by Frontier on Jul 4, 2019 13:58:35 GMT 2
1 χρόνος Anafi
|
|
|
Post by whatsup on Jul 20, 2019 7:48:46 GMT 2
Καλημέρα. Στην απογείωση ενώ πατάω να σηκωθεί το drone, κατεβαίνει ύψος μόνο του και μετά από λίγο λειτουργεί κανονικά. Και όταν πατάω το κουμπί της απογείωσης για να σβήσουν οι έλικες δεν σβήνει αμέσως στην παλάμη μου, πρέπει να το πατήσω 2-3 φορές. Γιατί γίνεται αυτό; Έχει κανας άλλος το ίδιο πρόβλημα;
|
|
|
Post by Frontier on Jul 20, 2019 16:31:04 GMT 2
Καλημέρα. Στην απογείωση ενώ πατάω να σηκωθεί το drone, κατεβαίνει ύψος μόνο του και μετά από λίγο λειτουργεί κανονικά. Και όταν πατάω το κουμπί της απογείωσης για να σβήσουν οι έλικες δεν σβήνει αμέσως στην παλάμη μου, πρέπει να το πατήσω 2-3 φορές. Γιατί γίνεται αυτό; Έχει κανας άλλος το ίδιο πρόβλημα; Εννοείς ότι κάνεις απογείωση από το χέρι; Αν ναι, είναι φυσιολογικό να έχει κάποιες διακυμάνσεις στην αρχή. Εάν πατήσεις το κουμπί της αυτόματης προσγειώσεις και το πιάσεις, θα πρέπει να είναι τελείως ακίνητο το χέρι σου, διαφορετικά θα διατηρεί ενεργά τα μοτέρ.
|
|
|
Post by whatsup on Jul 20, 2019 17:59:18 GMT 2
Καλημέρα. Στην απογείωση ενώ πατάω να σηκωθεί το drone, κατεβαίνει ύψος μόνο του και μετά από λίγο λειτουργεί κανονικά. Και όταν πατάω το κουμπί της απογείωσης για να σβήσουν οι έλικες δεν σβήνει αμέσως στην παλάμη μου, πρέπει να το πατήσω 2-3 φορές. Γιατί γίνεται αυτό; Έχει κανας άλλος το ίδιο πρόβλημα; Εννοείς ότι κάνεις απογείωση από το χέρι; Αν ναι, είναι φυσιολογικό να έχει κάποιες διακυμάνσεις στην αρχή. Εάν πατήσεις το κουμπί της αυτόματης προσγειώσεις και το πιάσεις, θα πρέπει να είναι τελείως ακίνητο το χέρι σου, διαφορετικά θα διατηρεί ενεργά τα μοτέρ. Ναι απ'το χέρι κάνω απογείωση. (Απ' τα 2 τελευταία update που έκανα και μετά) κάνει διακυμάνσεις. Θα το τσεκάρω αυτό που λες με την προσγείωση. Μπορεί όντως εγώ να μην έχω τελείως ακίνητο το χέρι μου.
|
|
|
Post by tsopirs on Jul 21, 2019 12:57:58 GMT 2
Πέταξα την Δευτέρα τελυαταια φορά με γεμάτο τηλεχειριστήριο.. Σήμερα πήγα να πετάξω αλλά δεν συνδέεται και δεν ανάβει καμία ένδειξη στο χειρηστηρια, ούτε φορτίζει το τηλέφωνο.. Όταν το βάζω να φόρτισει ανάβει η πράσινη ένδειξη στο χειρηστηρια σαν να είναι γεμάτο;; καμία ιδέα;;
|
|
|
Post by Frontier on Jul 21, 2019 20:47:34 GMT 2
Πέταξα την Δευτέρα τελυαταια φορά με γεμάτο τηλεχειριστήριο.. Σήμερα πήγα να πετάξω αλλά δεν συνδέεται και δεν ανάβει καμία ένδειξη στο χειρηστηρια, ούτε φορτίζει το τηλέφωνο.. Όταν το βάζω να φόρτισει ανάβει η πράσινη ένδειξη στο χειρηστηρια σαν να είναι γεμάτο;; καμία ιδέα;; Εάν ο εσωτερικός διακόπτης λειτουργεί κανονικά και δεν έχει κολλήσει, θα άνοιγα ticket στην Parrot για εγγύηση.
|
|
|
Post by tsopirs on Jul 22, 2019 6:43:57 GMT 2
Τελικά τον έβαλα κατά της 3 στην φόρτιση.. Στις 6 το πρωί βλέπω το λαμπάκι φορτίσεις σβηστό, επαναλαμβάνω πως έδειχνε συνέχεια φορτισμένο.. Ανοίγω, τίποτα.. Το βάζω πάλι στην μπριζα και βλέπω κόκκινο λαμπάκι.. Σηκώνω την βάση και ανάβει η μπλε ένδειξη.. Το άφησα και θα το δω το μεσημέρι καθώς γυρνάω.. Κάτι μου λέει ότι ίσως η μπαταρία μου είναι νεκρή.. Θα δείξει.. Αλλιώς θα μου μείνει ένα χειρηστηριο στην άκρη
|
|