|
Post by Vako on Jan 3, 2019 6:45:38 GMT 2
Καλη χρονια να εχεις. Το πιο πιθανων ειναι να εχασε τους δορυφορους μιας και εβγαλε Αtti για καποιο λογο. θα ελεγα πιθανων λογω πυκνης νεφωαης , αλλα βλεπω απο το βιντεο σου οτι εχει καθαρο ουρανο. Κανε calibrations σε IMU και combass και μην το στελνεις για λιγο τοσο μακρυα μεχρι να σιγουρευτεις οτι ηταν τυχαιο γεγονος μην ειναι καμμια δυσλειτουργεια τπυ gps module (πραγμα λιγο δυσκολο). Αυτο θα εκανα εγω τουλαχιστον.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 3, 2019 8:48:11 GMT 2
@titarasaudi: Κατέβασε logs τηλεμετρίας από την εφαρμογή για να δούμε τι συνέβη. Διαφορετικά, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
|
|
|
Post by engelo on Jan 3, 2019 9:36:31 GMT 2
Δεν πιστευω να είσαι στην 400???
ASAP κανε update στην 500 . Αυτο που είδα μου έκανε έντονα 400
|
|
|
Post by Vako on Jan 3, 2019 10:17:28 GMT 2
Δεν πιστευω να είσαι στην 400??? ASAP κανε update στην 500 . Αυτο που είδα μου έκανε έντονα 400 Σωστο και αυτο . Τωρα θυμηθηκα τα θεματα που ειχατε.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 3, 2019 19:35:09 GMT 2
Καλη χρονια να εχεις. Το πιο πιθανων ειναι να εχασε τους δορυφορους μιας και εβγαλε Αtti για καποιο λογο. θα ελεγα πιθανων λογω πυκνης νεφωαης , αλλα βλεπω απο το βιντεο σου οτι εχει καθαρο ουρανο. Κανε calibrations σε IMU και combass και μην το στελνεις για λιγο τοσο μακρυα μεχρι να σιγουρευτεις οτι ηταν τυχαιο γεγονος μην ειναι καμμια δυσλειτουργεια τπυ gps module (πραγμα λιγο δυσκολο). Αυτο θα εκανα εγω τουλαχιστον. Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση! Σήμερα ανέβηκα πάνω στην ταράτσα και έκανα calibration και combass και IMU! Για combass μου το ζήτησε κιόλας! Ήταν η πρώτη φορά που μου έκανε κάτι τέτοιο και ψιλοτρόμαξα γιατί ήταν 2km μακριά, πάνω σε νερό! Ας ελπίσουμε να μην το ξανακάνει! Δεν πιστευω να είσαι στην 400??? ASAP κανε update στην 500 . Αυτο που είδα μου έκανε έντονα 400 Είχα ακούσει και 'γω αρκετά αρνητικά για την 400 και έτσι είχα αναβαθμίσει σε 500. Αυτά μου γράφει..... @titarasaudi: Κατέβασε logs τηλεμετρίας από την εφαρμογή για να δούμε τι συνέβη. Διαφορετικά, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Σ' ευχαριστώ φίλε Frontier! Δεν το 'χω ξανακάνει αυτό, μήπως θα μπορούσες να με καθοδηγήσεις πως θα κατεβάσω logs τηλεμετρίας;
|
|
|
Post by Frontier on Jan 3, 2019 20:31:44 GMT 2
@titarasaudi: Ανάλογα το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σου, ακολούθα τις παρακάτω οδηγίες για να εντοπίσεις και να κατεβάσεις το log με την τηλεμετρία. Android: Τα αρχεία τηλεμετρίας είναι στην εσωτερική μνήμη της συσκευής (sdcard σε πολλές υλοποιήσεις), στον ακόλουθο φάκελο DJI/dji.go.v4/FlightRecordiOS: Ακολούθα τις οδηγίες εδώ. Συμπίεσε όλα τα .txt αρχεία σε ένα (.zip/.7z/.rar), ανέβασέ τα κάπου (π.χ στο nofile.io) και βάλε το link εδώ.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 3, 2019 23:03:43 GMT 2
@titarasaudi: Ανάλογα το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σου, ακολούθα τις παρακάτω οδηγίες για να εντοπίσεις και να κατεβάσεις το log με την τηλεμετρία. Android: Τα αρχεία τηλεμετρίας είναι στην εσωτερική μνήμη της συσκευής (sdcard σε πολλές υλοποιήσεις), στον ακόλουθο φάκελο DJI/dji.go.v4/FlightRecordiOS: Ακολούθα τις οδηγίες εδώ. Συμπίεσε όλα τα .txt αρχεία σε ένα (.zip/.7z/.rar), ανέβασέ τα κάπου (π.χ στο nofile.io) και βάλε το link εδώ. Ευχαριστώ πολύ! Έχω android. Τα ανέβασα στο Dropbox. Πειράζει; Εδώ έχω συμπιεσμένα όλα τα .txt: www.dropbox.com/s/cfr3if5damdblzw/DJIFlightRecord.zip?dl=0Χρειάζονται όλα; Εδώ έχω συμπιεσμένο το txt μόνο του "επίμαχου" βίντεο που υπήρξε το πρόβλημα: www.dropbox.com/s/1puojdi8rgmikz8/DJIFlightRecord_2018-12-30_%5B10-01-19%5D.zip?dl=0
|
|
|
Post by engelo on Jan 3, 2019 23:22:21 GMT 2
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 3, 2019 23:47:17 GMT 2
Μου βγάζει αυτό..... Στην αρχή και στο σημείο που χάθηκε ο έλεγχος αυτό..... Δεν ξέρω βασικά τι πρέπει να προσέξω και πως να το ελέγξω. Τι βρήκα το "other(8)"....
|
|
|
Post by engelo on Jan 4, 2019 1:02:09 GMT 2
Κοίτα τα Messages λέει κάπου other(8) ...
Επικοινώνησε με DJI και στείλε τους το LOG.
Επίσης αν ΔΕΝ έχεις κάνει IMU calibration κάνε.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 4, 2019 11:25:41 GMT 2
Error other(8) = orientation error. Μπορεί να είναι από πυξίδα, GPS και IMU. Άνοιγμα ticket στο support.dji.com, αποστολή των logs από το DJI Assistant 2.
|
|
|
Mavic Air
Jan 4, 2019 12:39:20 GMT 2
via mobile
Post by panandreas on Jan 4, 2019 12:39:20 GMT 2
VPS altitude: N/A
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 4, 2019 13:16:59 GMT 2
Με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσω να μιλήσω με το support της Dji. Αν μπορέσω να βγάλω άκρη βέβαια, γιατί τα αγγλικά μας δεν είναι και τα καλύτερα!!
|
|
|
Post by Frontier on Jan 4, 2019 17:33:37 GMT 2
Αυτό είναι λογικό, μετά τα 3 μέτρα ύψος απενεργοποιείται το VPS.
|
|
|
Post by panandreas on Jan 4, 2019 19:29:45 GMT 2
Δεν έχω ιδέα από τον τρόπο λειτουργίας, απλά το ανέφερα επειδή μου φάνηκε περίεργο, αν και ήμουν σίγουρος ότι θα το είχατε δει.
Πάντως το να έχεις flight log είναι πολύ σημαντικό τελικά...
|
|
|
Post by engelo on Jan 4, 2019 20:49:01 GMT 2
DJI for ever !!!! Ωχ που ειναι ο Μάνος χαχαχα
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 4, 2019 23:02:50 GMT 2
Αυτό το "VPS altitude" τι είναι ακριβώς παιδιά; Να μαθαίνουμε και 'μεις οι νεώτεροι!! (Στα drone's..... όχι στην ηλικία )
|
|
|
Post by Frontier on Jan 5, 2019 9:26:15 GMT 2
DJI for ever !!!! Ωχ που ειναι ο Μάνος χαχαχα Και οι άλλοι (Parrot, Yuneec, Xiaomi) έχουν logs, μόνο η Hubsan δεν έχει. Εσύ σαν dji-οπληκτος που δεν θα ξαναάγοράσει dji, αλλά μόλις αγόρασε το mavic 2 pro μην μιλάς καθόλου @titarasaudi: Ελπίζω να έχεις care refresh ενεργό, αν και η μητρική υποτίθεται ότι καλύπτεται για 12 μήνες.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 5, 2019 9:28:39 GMT 2
Αυτό το "VPS altitude" τι είναι ακριβώς παιδιά; Να μαθαίνουμε και 'μεις οι νεώτεροι!! (Στα drone's..... όχι στην ηλικία ) Visual Positioning System. Είναι το σύστημα αισθητήρων που έχει στο κάτω μέρος - αυτό που ονομάζεται και optical flow sensors - με το οποίο ο flight controller ανιχνεύει το έδαφος και το ύψος, ειδικά όταν πετάς σε εσωτερικούς χώρους όπου οι ενδείξεις του βαρόμετρου δεν είναι αξιόπιστες. Οι αισθητήρες αυτοί έχουν περιορισμένη εμβέλεια και πάνω από ύψος 3 μέτρων δεν λειτουργούν, οπότε και απενεργοποιούνται (εξ'ου και το VPS: N/A).
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 5, 2019 15:17:16 GMT 2
Αυτό το "VPS altitude" τι είναι ακριβώς παιδιά; Να μαθαίνουμε και 'μεις οι νεώτεροι!! (Στα drone's..... όχι στην ηλικία ) Visual Positioning System. Είναι το σύστημα αισθητήρων που έχει στο κάτω μέρος - αυτό που ονομάζεται και optical flow sensors - με το οποίο ο flight controller ανιχνεύει το έδαφος και το ύψος, ειδικά όταν πετάς σε εσωτερικούς χώρους όπου οι ενδείξεις του βαρόμετρου δεν είναι αξιόπιστες. Οι αισθητήρες αυτοί έχουν περιορισμένη εμβέλεια και πάνω από ύψος 3 μέτρων δεν λειτουργούν, οπότε και απενεργοποιούνται (εξ'ου και το VPS: N/A). Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! DJI for ever !!!! Ωχ που ειναι ο Μάνος χαχαχα @titarasaudi: Ελπίζω να έχεις care refresh ενεργό, αν και η μητρική υποτίθεται ότι καλύπτεται για 12 μήνες. Δεν έχω δυστυχώς care refresh! Το mavic air το πήρα μεταχειρισμένο περίπου πριν τρεις μήνες, αλλά είναι αγορασμένο φθινώπορο του 2017, επομένως φαντάζομαι ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα το κάλυπτε! Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να είναι θέμα μητρικής; Απ' το ατυχές περιστατικό πάντως και μετά άδειασα άλλες 4 μπαταρίες χωρίς να μου κάνει κάτι περίεργο! Τι να πω είδωμεν.....
|
|
|
Post by Frontier on Jan 5, 2019 18:19:59 GMT 2
Δεν έχω δυστυχώς care refresh! Το mavic air το πήρα μεταχειρισμένο περίπου πριν τρεις μήνες, αλλά είναι αγορασμένο φθινώπορο του 2017, επομένως φαντάζομαι ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα το κάλυπτε! Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να είναι θέμα μητρικής; Απ' το ατυχές περιστατικό πάντως και μετά άδειασα άλλες 4 μπαταρίες χωρίς να μου κάνει κάτι περίεργο! Τι να πω είδωμεν..... Στην θέση σου θα έκανα IMU calibration σε απόλυτα επίπεδο έδαφος και σε σχετικά ψυχρό περιβάλλον (λιγότερο των 8 βαθμών Κελσίου, ιδανικά θέλουμε 0 βαθμούς κελσίου). Ο λόγος ανάγκης "ψυχρής" βαθμονόμησης της IMU έχει να κάνει με τον ότι οι αισθητήρες χρειάζονται κάποια τιμή "βάσης" σύμφωνα με την οποία μετράνε κάτι. Το θερμόμετρο που έχει μέσα η IMU που έχει βαθμονομηθεί (calibration) στους 0C, έχει πάρει την τιμή βάσης θερμοκρασίας των 0C και μπορεί να εκτιμήσει πιο σωστά την θερμοκρασία περιβάλλοντος από μια IMU που έχει βαθμονομηθεί με βάση θερμοκρασίας τους π.χ 10C.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 6, 2019 1:55:31 GMT 2
Δεν έχω δυστυχώς care refresh! Το mavic air το πήρα μεταχειρισμένο περίπου πριν τρεις μήνες, αλλά είναι αγορασμένο φθινώπορο του 2017, επομένως φαντάζομαι ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα το κάλυπτε! Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να είναι θέμα μητρικής; Απ' το ατυχές περιστατικό πάντως και μετά άδειασα άλλες 4 μπαταρίες χωρίς να μου κάνει κάτι περίεργο! Τι να πω είδωμεν..... Στην θέση σου θα έκανα IMU calibration σε απόλυτα επίπεδο έδαφος και σε σχετικά ψυχρό περιβάλλον (λιγότερο των 8 βαθμών Κελσίου, ιδανικά θέλουμε 0 βαθμούς κελσίου). Ο λόγος ανάγκης "ψυχρής" βαθμονόμησης της IMU έχει να κάνει με τον ότι οι αισθητήρες χρειάζονται κάποια τιμή "βάσης" σύμφωνα με την οποία μετράνε κάτι. Το θερμόμετρο που έχει μέσα η IMU που έχει βαθμονομηθεί (calibration) στους 0C, έχει πάρει την τιμή βάσης θερμοκρασίας των 0C και μπορεί να εκτιμήσει πιο σωστά την θερμοκρασία περιβάλλοντος από μια IMU που έχει βαθμονομηθεί με βάση θερμοκρασίας τους π.χ 10C. Σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου! Πριν τρεις μέρες έκανα calibration IMU και combass πάνω στην ταράτσα! Η θερμοκρασία ήταν περίπου 3-4°C. Έκανα και μια μικρή πτήση μετά, πολύ μικρή όμως, γιατί φυσούσε πολύ και ψιλοχιόνιζε! Ας ελπίσω μην το ξανακάνει.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 6, 2019 9:32:48 GMT 2
Στην θέση σου θα έκανα IMU calibration σε απόλυτα επίπεδο έδαφος και σε σχετικά ψυχρό περιβάλλον (λιγότερο των 8 βαθμών Κελσίου, ιδανικά θέλουμε 0 βαθμούς κελσίου). Ο λόγος ανάγκης "ψυχρής" βαθμονόμησης της IMU έχει να κάνει με τον ότι οι αισθητήρες χρειάζονται κάποια τιμή "βάσης" σύμφωνα με την οποία μετράνε κάτι. Το θερμόμετρο που έχει μέσα η IMU που έχει βαθμονομηθεί (calibration) στους 0C, έχει πάρει την τιμή βάσης θερμοκρασίας των 0C και μπορεί να εκτιμήσει πιο σωστά την θερμοκρασία περιβάλλοντος από μια IMU που έχει βαθμονομηθεί με βάση θερμοκρασίας τους π.χ 10C. Σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου! Πριν τρεις μέρες έκανα calibration IMU και combass πάνω στην ταράτσα! Η θερμοκρασία ήταν περίπου 3-4°C. Έκανα και μια μικρή πτήση μετά, πολύ μικρή όμως, γιατί φυσούσε πολύ και ψιλοχιόνιζε! Ας ελπίσω μην το ξανακάνει. Οι ταράτσες έχουν πάντα κλίση - για τα νερά - και δεν είναι ιδανικές για καλιμπράρισμα της IMU γιατί δεν είναι απόλυτα επίπεδες.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 6, 2019 9:34:28 GMT 2
Δεν έχω δυστυχώς care refresh! Το mavic air το πήρα μεταχειρισμένο περίπου πριν τρεις μήνες, αλλά είναι αγορασμένο φθινώπορο του 2017, επομένως φαντάζομαι ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα το κάλυπτε! Το Mavic Air κυκλοφόρησε Ιανουάριο 2018, πως γίνεται να το αγόρασε ο προηγούμενος αγοραστής φθινόπωρο 2017;
|
|
|
Post by dream_master on Jan 7, 2019 14:06:51 GMT 2
Να ρωτησο κατι, αγοραζεις ενα mavic pro 1 η το 2 καινουργιο απο gearbest. Κανονικα στην ενερργοποιηση του μπορεις να το κανεις care refresh ετσι δεν ειναι? Γιατι σημερα μιλουσα με εναν και επεμενε οτι οσα ερχοντε απο κινα δεν μπορεις να τα κανεις care refresh.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 7, 2019 20:49:53 GMT 2
Να ρωτησο κατι, αγοραζεις ενα mavic pro 1 η το 2 καινουργιο απο gearbest. Κανονικα στην ενερργοποιηση του μπορεις να το κανεις care refresh ετσι δεν ειναι? Γιατι σημερα μιλουσα με εναν και επεμενε οτι οσα ερχοντε απο κινα δεν μπορεις να τα κανεις care refresh. Καμία σχέση, κανονικά ενεργοποιείται το care refresh και σε καλύπτει. Δες περισσότερα εδώ: www.freedrone.gr/thread/130/dji-care-refreshΌλα τα dji που πέρασαν από τα χέρια μου - πλην ενός P3Pro - αγοράστηκαν από Gearbest και πήραν care refresh κανονικότατα!
|
|
|
Post by Frontier on Feb 4, 2019 17:49:48 GMT 2
Monet clouds...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 5, 2019 11:35:51 GMT 2
Monet clouds... Ωραίες!! Και ένα βίντεο από μένα με το Mavic Air:
|
|
|
Post by Vako on Feb 5, 2019 18:31:30 GMT 2
Monet clouds... Ωραίες!! Και ένα βίντεο από μένα με το Mavic Air: Ωραιο και ενημερωτικο βιντεακι. Μπραβο σου. ελπιζω μονο η θαλασσα μην τα παρει ολα με τον καιρο
|
|
|
Mavic Air
Feb 5, 2019 20:17:15 GMT 2
via mobile
Post by loykas82 on Feb 5, 2019 20:17:15 GMT 2
Monet clouds... Ωραίες!! Και ένα βίντεο από μένα με το Mavic Air: Μπραβο ρε φιλε εισαι και Α.Σ.Μ.
|
|