|
Post by Frontier on Sept 12, 2018 13:09:17 GMT 2
Σκέφτομαι να αγοράσω το mavic air αλλά τελευταία διαβάζω διάφορα για αποσυνδέσεις, για τα update.. Εσείς που έχετε εμπειρία τι γνώμη έχετε; Να το αγοράσω ή όχι; Και αν το αγοράσω θα είναι με το αρχικό firmware; Δηλαδή αν το μπλοκάρω να μην κάνει update θα δουλεύει σωστά; Επίσης θέλω την άποψή σας να το αγοράσω απ το gearbest ή όχι; Μετά θα μπορώ να χρησιμοποιήσω τυχόν dji careή όχι; whatsup: Καλωσήρθες στην παρέα. Αν το αγοράσεις από Gearbest, το dji Care Refresh λειτουργεί κανονικά και για Ελλάδα, αρκεί όταν το αγοράσεις να έχεις επιλέξει χώρα Ελλάδα στο e-shop της dji. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για αυτό εδώ: www.freedrone.gr/thread/130/dji-care-refreshΑν το Air έρθει με firmware .300 - που είναι πολύ πιθανό αν το πάρεις από Gearbest, επειδή και το δικό μου ήρθε με αυτό το firmware - δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Εγώ έκανα το λάθος να αναβαθμίσω στην .400 και παρουσίασε θέματα, πετάει μεν αλλά επειδή εγώ το ψειρίζω δεν το πετάω μέχρι να τα επιλύσουν. Το αγόρασα από Gearbest τέλος Μαρτίου 2018 και έκανα care refresh κανονικά. Αν το αγοράσεις από Ελλάδα, πιθανότατα θα έρθει με firmware .400, όπως έγινε και με τον engelo. Ο engelo το πετά κανονικά. Υπάρχει κουπόνι προσφοράς για το Mavic Air combo εδώ αλλά και για το απλό (σύνδεσμος Freedrone.gr χωρίς επιβάρυνση για εσάς): www.freedrone.gr/thread/151/gearbest-com-dji-mavic-airΠερισσότερες προσφορές εδώ: www.freedrone.gr/board/6/internet
|
|
|
Post by engelo on Sept 12, 2018 13:49:19 GMT 2
Σκέφτομαι να αγοράσω το mavic air αλλά τελευταία διαβάζω διάφορα για αποσυνδέσεις, για τα update.. Εσείς που έχετε εμπειρία τι γνώμη έχετε; Να το αγοράσω ή όχι; Και αν το αγοράσω θα είναι με το αρχικό firmware; Δηλαδή αν το μπλοκάρω να μην κάνει update θα δουλεύει σωστά; Επίσης θέλω την άποψή σας να το αγοράσω απ το gearbest ή όχι; Μετά θα μπορώ να χρησιμοποιήσω τυχόν dji careή όχι; Μακρυά... πάρε mavic pro καλύτερα. Ιδια τιμή ειναι σχεδόν !
|
|
|
Post by Frontier on Sept 12, 2018 18:09:29 GMT 2
Care Refresh έχω κι εγώ.. Αστική Ευθύνη προς τρίτους μόνο στο Inspire. Και γιατι δεν το πετάς με care refresh.. Ασε να λήξει και να μην έχεις χαρεί το drone Το care refresh δεν σε καλύπτει αν χάσεις το σκάφος, γιαυτό δεν το πετάω. Ακόμα και κομμάτια να γίνει σε καλύπτει, αλλά αν το χάσεις (ή πέσει στην θάλασσα που εκεί συνήθως πετάω), ό,τι τηλεμετρία και να έχω ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο, δεν μετράει.
|
|
|
Post by engelo on Sept 12, 2018 18:32:08 GMT 2
Ε ρε αδερφέ εγώ το πετάω, δεν μπορώ να το βάλω στην ντουλάπα.. αμαρτία είναι... χαχαχα
|
|
|
Post by Frontier on Sept 12, 2018 19:43:10 GMT 2
Ε ρε αδερφέ εγώ το πετάω, δεν μπορώ να το βάλω στην ντουλάπα.. αμαρτία είναι... χαχαχα Γιαυτό τα έχω "πάρει" με την dji: και εγώ θέλω να το πετάω, αλλά το τρώει η ντουλάπα με τις ηλιθιότητες που κάνουν.
|
|
|
Post by engelo on Sept 12, 2018 21:12:17 GMT 2
Τα έχουν κάνει ΣΚΑΤΑ παντού... εχασα απο το log οτι πτήσεις είχα τελευταία μέρα Τήνο και μετά !!!!
Ασταδιάλα !!!!
|
|
|
Post by Frontier on Sept 13, 2018 10:39:33 GMT 2
Κάποιος έκατσε και ασχολήθηκε και έβαλε τις έλικες του Anafi στο Air, μπας και γίνει πιο αθόρυβο. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ενδιαφέρον.
|
|
|
Post by Vako on Sept 13, 2018 11:42:21 GMT 2
Δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο . Μας ελυσε σιγουρα μια απορια, τουλαχιστον στον θορυβο δεν ειδα καποια σημαντικη διαφορα στον κλειστο χωρο οπως στον ανοιχτο, ισως και λιγο πιο σταθεροτερο στο hover αλλα αυτο μπορει και να ειναι λιγο διαφορετικες συνθηκες. Ειναι λιγο ιδιο με τους ελικες του mavic pro και toy platinum . Θορυβος μικρη η διαφορα που ωφειλεται μαλλον απο τις λιγοτερες στροφες που παιρνει με τους ελικες του platinum. Για αυτο και μεγαλωνει και η αυτονομια ενα με δυο λεπτα λογω λιγοτερων στροφων . Εαν συμβαινει και εδω τοτε μπορει να κερδισει το κατι τις σε χρονο πτησης
|
|
|
Post by engelo on Sept 13, 2018 11:47:52 GMT 2
Α παναγία μου.. πατέντες... απαπαπαπαπαπαπαπαπαπ
|
|
|
Post by Vako on Sept 13, 2018 11:49:24 GMT 2
Α παναγία μου.. πατέντες... απαπαπαπαπαπαπαπαπαπ Δικος μου ειναι αυτος χαχαχα
|
|
|
Post by engelo on Sept 13, 2018 11:57:42 GMT 2
Χαχαχαχαχαχ Για τους έλικες ειδικά !!!! Εδώ σπάνε χωρίς βοήθεια !!!
|
|
|
Post by Frontier on Sept 22, 2018 13:57:58 GMT 2
engelo : Μετά από πάρα πολλές δοκιμές με την .400, κατέληξα σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα και μεθοδολογία για την ελαχιστοποίηση (μέχρι και εξάλειψη) των προβλημάτων, μέχρι να κυκλοφορήσει η dji νέο firmware. Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος προκαταβολικά. Η .400 πέρα από το νέο anti-rollback σύστημα που έχει, εμφανίζει αρκετά θέματα (πέρα από τα fake μηνύματα για τα μοτέρ - στο δικό μου δεν έχω δει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής) με το σημαντικότερο όλων αυτό που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο (από το δικό μου, το glitch είναι στο 0:43). To glitch συμβαίνει ΠΑΝΤΑ μέσα σε διάστημα μέχρι 1' από την απογείωση, ενώ έχει συμβεί ακόμα και την ώρα της αυτόματης απογείωσης. Εννοείται ότι δεν κινώ το yaw stick προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Το φαινομενικά αυτό αθώο yaw glitch (μπορεί να είναι τόσο αριστερά όσο και δεξιά), κάνει τα εξής δύο άσχημα πραγματάκια: - Δημιουργεί ασυμφωνιά κατεύθυνσης μεταξύ της IMU0/IMU1 και της πυξίδας του αεροσκάφους, η οποία είναι από 20 έως και 27 μοίρες
- Μετατοπίζει την τιμή του μηνύματος GPS $GPHDT (εδώ είναι μια καλή ιστοσελίδα με εξήγηση κάποιων μηνυμάτων NMEA GPS) τόσες μοίρες όσες η απόκλιση IMU0/IMU1 και πυξίδας.
Το πρώτο θέμα διορθώνεται σε κάποια φάση κατά την πτήση καθώς το αεροσκάφος κινείται προς μια κατεύθυνση για ένα διάστημα άνω των 15", αλλά το δεύτερο πρόβλημα όχι. Και αυτό είναι που δημιουργεί τα προβλήματα σε αυτόνομες πτήσεις (π.χ δεν μπορεί να κάνει panorama shots) αλλά και στο RTH (δεν επιστρέφει ευθεία), ενώ αρκετές φορές έχει παρατηρηθεί μεγάλη αστάθεια του αεροσκάφους κατά την πτήση. Αρχικά, υπέθεσα ότι το πρόβλημα δημιουργείται λόγω ευαισθησίας του firmware .400 σε μαγνητικά πεδία που παράγονται από την λειτουργία των μοτέρ, κάτι που υπέθεσαν και άλλοι ότι συμβαίνει σε όλα τα γνωστά ξένα fora που έψαξα. Όμως, το πρόβλημα τελικά δεν είναι στην πυξίδα, είναι στο GPS και εξηγώ γιατί παρακάτω. Στις αρχές Σεπτέμβρη, έστειλα στην dji - μετά από ticket που άνοιξα στο support - 170ΜΒ συμπιεσμένα αρχεία με δεδομένα τηλεμετρίας και αισθητήρων αυτής της συγκεκριμένης μικρής πτήσης παραπάνω. Έκτοτε, καμία απάντηση. Στο διάστημα αυτό, έκανα πάρα πολλές δοκιμές με το Air, προκειμένου να προσδιορίσω την αιτία εμφάνισης του glitch και πως θα μπορούσε να αποφευχθεί. Όλες οι πτήσεις που έγιναν σε μεγάλους εσωτερικούς χώρους (και με μεταλλικά αντικείμενα τριγύρω) σε λειτουργία Opti (χωρίς δηλ. GPS), ήταν άψογες και χωρίς να εμφανίζεται το πρόβλημα αλλά και οποιαδήποτε ασυμφωνία κατεύθυνσης μεταξύ IMU0/IMU1 και πυξίδας. Άρα, η αρχική υπόθεση που κάναμε όλοι για την πυξίδα, είναι εσφαλμένη: το gitch δεν εμφανίζεται λόγω επίδρασης κάποιου μαγνητικού πεδίου (δεν είναι θέμα θωράκισης ή motor magnetic interference), αλλά λόγω "θορύβου" στο GPS. Opti mode = no GPS άρα και δεν υπάρχει θόρυβος. Ως "θόρυβο" στο GPS ορίζουμε όλα αυτά τα εσφαλμένα μηνύματα καθορισμού θέσης (στίγμα) που προέρχονται από την κεραία του GPS και το πως αυτή συλλέγει πληροφορίες, είναι δε απόλυτα φυσιολογική η εμφάνισή του. Για την ελαχιστοποίηση του φαινομένου, όλα τα autopilot firmwares εφαρμόζουν κατάλληλους αλγόριθμους (ο πιο γνωστός και ιδιαίτερα αποδοτικός είναι ο EKF, Extended Kalman Filter) ώστε να φιλτράρουν την λανθασμένη πληροφορία. Χθες, ολοκλήρωσα τις δοκιμές μου (καμία απάντηση ακόμα από dji) και κατέληξα να κάνω το εξής προκειμένου να μην εμφανίζεται το glitch με τις συνέπειές του: Πριν από την πτήση και αφού εμφανιστεί μήνυμα στο DJI Go ότι έχει οριστεί επιτυχώς το home point (εννοείται έχει κλειδώσει GPS στίγμα), κάνω καλιμπράρισμα της πυξίδας (εννοείται μακριά από κλειδιά, κινητά και άλλα μεταλλικά αντικείμενα) και στην συνέχεια εκτελώ απευθείας την πτήση χωρίς να απενεργοποιήσω το αεροσκάφος. Με τον τρόπο αυτό, το glitch δεν εμφανίζεται και δεν παρατηρώ πλέον το πρόβλημα με την ασυμφωνία της IMU0/IMU1 με την πυξίδα, ακριβώς επειδή με τον τρόπο αυτό "μηδενίζεται" το GPS (καθώς περιστρέφουμε κάθετα το σκάφος με το πλάι, χάνει το στίγμα) και με το που το βάλουμε στο έδαφος κλειδώνει αμέσως σωστά. Σήμερα ξημερώματα, ήρθε και η επιβεβαίωση από την dji μέσω της σελίδας τους στο Facebook (εδώ το αρχικό μήνυμα). Ας ελπίσουμε τώρα που έχουν κάποια ιδέα τι φταίει, να το διορθώσουν με νεώτερο firmware.
|
|
|
Post by engelo on Sept 22, 2018 14:21:30 GMT 2
Ρε συ σου λέω τόσες μερες πως είναι fake τα μηνύματα των μοτερ και μου λες να προσέχω...
ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΑΝΕΤΑ ΤΟ AIR :
ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΧΕΡΟΥΚΛΑΤΑ !!!
Τέλος !!! Απο τότε που κάνω αυτό δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Δεν κάνω πλάκα, είχα φτάσει σε σημείο να καίω 1 μπαταρια σε calibration πυξίδας και απο τότε που το πετάω και προσγειώνω στο χέρι Τ Ε Λ Ο Σ !!!
ΜΙΛΑΩ ΣΟΒΑΡΑ.-
|
|
|
Post by Frontier on Sept 22, 2018 15:37:51 GMT 2
Το glitch το κάνει και στην χειροκίνητη απογείωση. Έχει συμβεί να απογειωθώ χειροκίνητα και στην φάση που δίνω throttle να στρίψει μόνο του. Πάντα χειροκίνητα απογειωνομαι και το κάνει.
Αυτό που λες απλά δεν ισχύει, ξαναδιάβασε τι έγραψα παραπάνω. Έχει να κάνει καθαρά με το Gps, δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο απογείωσης ή την πυξίδα. Πιθανότατα στο κάνει στον αέρα, αλλά το έχεις ήδη στείλει μακριά και δεν το βλέπεις. Είναι θέμα software buffer στην συλλογή μηνυμάτων NMEA, για κάποιο λόγο δεν προλαβαίνει να τα επεξεργαστεί το ίδιο γρήγορα με την προηγούμενη έκδοση.
Όπως σου έχω ξαναπεί, μήνυμα για τα μοτέρ δεν μου έχει εμφανιστεί ποτέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει θέμα το firmware και ότι δεν μπορεί να εμφανιστεί. Το ίδιο ισχύει και για το yaw σε εσένα. Στο γήπεδο δεν μου έχει εμφανιστεί το yaw, αλλά μου εμφανίζεται κανονικά αλλού.
Απλά τώρα έχω δεδομένα - όπως και αυτοί - για το πως εμφανίζεται το glitch. Σου ξαναλέω να ανοίξεις case και να στείλεις δεδομένα πτήσης που σου εμφανίζει το fake μήνυμα για τα μοτέρ, ώστε να το διορθώσουν.
Παρέλαβα την Τετάρτη Mavic Air Combo από Gearbest για γνωστό, ήρθε με firmware .300, κανένα θέμα.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 22, 2018 19:16:05 GMT 2
|
|
|
Post by sotirist on Sept 22, 2018 19:20:04 GMT 2
|
|
|
Post by Vako on Sept 30, 2018 9:46:49 GMT 2
New Mavic Air Firmware Released 3 ΏΡΕΣ ΠΡΙΝ · ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΉ Overview Date: 2018.09.30 Aircraft Firmware: v01.00.0500 Remote Controller Firmware: v01.00.0200 DJI GO 4 App iOS: v4.3.0 DJI GO 4 App Android : v4.3.0 What’s New? Aircraft: Fixed the issue where the aircraft behaved abnormally when it misidentified a subject in ActiveTrack. Fixed the issue during RTH where the aircraft continued to fly backward when it sensed obstacles both in front and behind. Fixed the issue where the time displayed on photos was incorrect. Fixed the issue where the aircraft flight distance was still restricted despite the Distance Limit being disabled in DJI GO 4. Fixed the issue where the abnormal current warning appeared too frequently in some situations. Fixed the issue where the aircraft could not land due to issues with the remote controller control sticks. Remote Controller: Added the ability to adjust the camera parameters. Press and hold the customizable button and toggle the gimbal dial to adjust (requires aircraft firmware v01.00.0500 or later). Notes Make sure you update the DJI GO 4 app to the latest 4.3.0 version or higher before updating the firmware. Restart the aircraft and remote controller after the update is complete. Please note that the firmware update may reset various Main Controller Settings, such as the RTH Altitude and Maximum Flight Distance, to factory defaults. Before the update, take note of your preferred DJI GO 4 settings, and readjust them after the update to suit your preference. This firmware update resets the camera settings. If the firmware upgrade fails, restart aircraft, remote controller and DJI GO 4 or DJI Assistant 2, and retry.
|
|
|
Post by engelo on Sept 30, 2018 10:21:04 GMT 2
ΑΜΗΝ !!!! Ευχαριστούμε.. σε κανένα μήνα θα το βάλω.... (κορόιδο είμαι) χαχαχαχ
|
|
|
Post by Frontier on Sept 30, 2018 11:09:56 GMT 2
Bugfixing του κερατά. Ελπίζω να διόρθωσαν το πρόβλημα με το yaw και το GPS. Θα το περάσω αν και δεν μπορεί να γίνει δοκιμή λόγω καιρού. Ελπίζω να μην είναι χειρότερο από το .0400.
|
|
|
Post by engelo on Sept 30, 2018 12:23:29 GMT 2
Ποτέ δεν ξέρεις με την DJI !!!!!
|
|
|
Post by Frontier on Sept 30, 2018 14:14:43 GMT 2
Πέρασα το update με το dji assistant 2, τόσο στο αεροσκάφος όσο και στο χειριστήριο. Οι μπαταρίες δεν θέλουν αναβάθμιση. Δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα με την αναβάθμιση, λίγο το πέταξα μέσα στο σπίτι, σταθερό δείχνει αλλά θα πρέπει να κάνω δοκιμές έξω διότι σε opti mode δεν είχα θέματα.
|
|
|
Post by Frontier on Oct 2, 2018 17:34:15 GMT 2
|
|
|
Post by engelo on Oct 2, 2018 17:58:22 GMT 2
Μπράβο ρε φίλε !!!!
πολύ χάρηκα..
|
|
|
Post by Frontier on Oct 2, 2018 19:22:00 GMT 2
Μπράβο ρε φίλε !!!! πολύ χάρηκα.. Εγώ να δεις Μετά από 4+ μήνες που το πετούσα με την ψυχή στο στόμα, είναι σαν να πήρα κάτι νέο.
|
|
|
Post by Frontier on Oct 4, 2018 18:31:59 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Oct 7, 2018 12:45:56 GMT 2
|
|
|
Post by Vako on Oct 7, 2018 17:53:47 GMT 2
Δωστου να καταάβει τωρα που το εφτιαξαν..οπως παντα φοβερες φωτο. Αλλα εισαι τυχερος γιατι εχεις καλο υλικο να φωτογραφισεις. Μην τεμπελιαζεις κανε κανενα οδοιπορικο στο πανεμορφο νησι σου..εχει πολυ ομορφες εικονες η Χιος δωσε πραγμα στο λαο.
|
|
|
Post by Frontier on Oct 7, 2018 20:16:13 GMT 2
Δωστου να καταάβει τωρα που το εφτιαξαν..οπως παντα φοβερες φωτο. Αλλα εισαι τυχερος γιατι εχεις καλο υλικο να φωτογραφισεις. Μην τεμπελιαζεις κανε κανενα οδοιπορικο στο πανεμορφο νησι σου..εχει πολυ ομορφες εικονες η Χιος δωσε πραγμα στο λαο. Μέρη έχει, χρόνο δεν έχουμε δυστυχώς. Ολόκληρο καλοκαίρι και δεν μπόρεσα να πάω πουθενά με τις υποχρεώσεις. Αλλά τώρα που το Air παίζει, θα κάνω όσες πτήσεις δεν έκανα
|
|
|
Post by engelo on Oct 13, 2018 20:51:07 GMT 2
Σήμερα πέταξα το εργαλείο !!!
ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ Γ@ΜΑΤΟ !!!!!
2,5κ Χωρις τσικ στην οθόνη ... και αέρα ΜΠΟΛΙΚΟ !!!
Ευγε...
|
|
|
Post by Frontier on Oct 14, 2018 18:29:25 GMT 2
|
|