|
Post by thomas on May 2, 2018 21:37:50 GMT 2
Κατάλαβα Βαγγέλη...αν φάει φόλα μετά τέλος......το αστείο είναι στο δικό μου drone μ είπε η εταιρία ότι πρώτη φορά έτυχε να καεί ο flight controller...συνήθως esc καίγεται
|
|
|
Post by sotirist on May 3, 2018 11:27:29 GMT 2
Κατάλαβα Βαγγέλη...αν φάει φόλα μετά τέλος......το αστείο είναι στο δικό μου drone μ είπε η εταιρία ότι πρώτη φορά έτυχε να καεί ο flight controller...συνήθως esc καίγεται Πτώση από 70 μέτρα δεν είναι και μικρό πράγμα.... Οτι σκάφος και να ήταν θα την άκουγε χοντρά νομίζω.. Οσο για τον Flight Controller ισχύει, δεν καίγεται εύκολα... Ολα ενταξει thomas με το σκάφος σου?
|
|
|
Post by sotirist on May 3, 2018 19:57:45 GMT 2
Κατάλαβα Βαγγέλη...αν φάει φόλα μετά τέλος......το αστείο είναι στο δικό μου drone μ είπε η εταιρία ότι πρώτη φορά έτυχε να καεί ο flight controller...συνήθως esc καίγεται Πτώση από 70 μέτρα δεν είναι και μικρό πράγμα.... Οτι σκάφος και να ήταν θα την άκουγε χοντρά νομίζω.. Οσο για τον Flight Controller ισχύει, δεν καίγεται εύκολα... Ολα ενταξει thomas με το σκάφος σου? Συμπληρώνω τον εαυτό μου....τέλος πάντων. Για ιστορικούς και μόνον λόγους, το 109 του vako φτιάχνονταν μια χαρά. Απλώς ήταν οικονομικά ασύμφορο, δεδομένου ότι σε flash sale έχω δει το 109 standard edition 260 ευρώ όλα κομπλέ με μεταφορικά. Οποτε και 200 ευρώ για επισκευή πολλά είναι. Αποψη μου παντα
|
|
|
Post by panagiotis on May 3, 2018 20:32:11 GMT 2
boscam galaxy d2... ερωτησεις : 1. γιατι 2 receivers... 2. πρεπει να πιανουν και οι δυο ταυτοχρονα (2 λαμπακια αναμενα πρασινα? ) 3. τι συχνοτητα ειχε απο το εργοστασιο?
|
|
|
Post by thomas on May 3, 2018 22:40:07 GMT 2
Το drone ειναι ακομη στην εταιρία Σωτήρη γτ δεν ειχε flight controler...θα παραλάβει αύριο μάλλον..!Το αστείο ειναι οτι αναμένει κ η κινεζα να της το στείλω πακέτο...τωρα αν δει οτι λειτουργει δεν ξερω τι 8α γινει...!
|
|
|
Post by thomas on May 3, 2018 23:19:49 GMT 2
Παντως μετα απο την πτωση παιδια...μπορω να πω οτι εχασα πολυ την εμπιστοσυνη μ....θεωρουσα οτι ειναι ανίκητο αλλα δεν ειναι ετσι..!Απο εδω και περα επειδη καταλαβα οτι μαλλον το 109s και γενικα η hubsan το εχει στο τσεπακι του το μπαμ στον αερα (πτωση) λογο κακης ποιοτητας ηλεκτρονικών, γιαυτο θα το πεταω πανω απο γκρεμους τωρα και θαλασσες...τουλαχιστον να το ευχαριστη8ω οσο κρατησει
|
|
|
Post by thomas on May 3, 2018 23:21:39 GMT 2
Μέσα σε 2 μήνες έχω αλλάξει gps και flight controler....τραγικό θα έλεγα...Το μονο καλο μεσα στην ατυχια μ ειναι πραγματικα η καλοσυνη και η εμπιστοσυνη της minya....τα καλυψε ολα η εγγυηση...πραγματικα μπραβο τους βγαζω το καπελο!!
|
|
|
Post by panagiotis on May 4, 2018 7:33:31 GMT 2
Ολα πεφτουν... απλα ειχες ατυχια στην κατασκευη σου ... τωρα με την κινεζα δεν ξερω... ενα μηνα να παει ενα μηνα να ερθει χαθηκε το καλοκαιρι...
|
|
|
Post by sotirist on May 4, 2018 9:54:03 GMT 2
boscam galaxy d2... ερωτησεις : 1. γιατι 2 receivers... 2. πρεπει να πιανουν και οι δυο ταυτοχρονα (2 λαμπακια αναμενα πρασινα? ) 3. τι συχνοτητα ειχε απο το εργοστασιο? απαντήσεις panagiotis: 1. Για μπορεί να εναλλάσεται μεταξύ των δύο receivers και να συντονίζει σε αυτόν με το καλύτερο σήμα κάθε φορά. Αυτό είναι το diversity mode και μπορείς να έχεις διαφορετικού τύπου κεραίες σε κάθε receiver στα 5,8 G πάντα (panel όπως η μαμά hubsan στο χειριστήριό της, δίπολο, μανιτάρι mushroom κλπ). Επιπλέον, μπορείς να συντονίσεις δύο σκάφη σε διαφορετικές συχνότητες και να βλέπεις το fpv τους με εναλλαγή των receivers (άρα και του σήματος προφανώς) στην οθόνη. 2) Εάν συντονίζουν σε ένα σκάφος, ενεργή (αναμένο λαμπάκι) θα είναι αυτή με το ισχυρότερο σήμα και θα εναλλάσεται αυτόματα στην άλλη εάν προκύψει καλύτερο σήμα από εκεί. Με δύο σκάφη είναι λίγο διαφορετικά, κάνεις χειροκίνητη εναλλαγή. Αυτά ισχύουν στο δικό μου αλλά θεωρώ ότι κάπως έτσι θα είναι και σε αυτό που λές 3) Το δικό μου ότι δεν έχει καμμία από το εργοστάσιο. Πρέπει να κάνεις scan (ανίχνευση) με ενεργοποιημένο το σκάφος και την κάμερα ή να ρυθμίσεις τα dip switches στο δικό σου έτσι ώστε να είναι συμβατά με το κανάλι FPV του 109.
|
|
|
Post by panagiotis on May 4, 2018 10:42:54 GMT 2
Εχει και αυτοματο scan... που βρισκει μονο του το σσκαφος. απλα δεν ξερω αν ειναι καλο να το ρυθμισω πριν στην συχνοτητα που γραφει στο Τ/Χ...
|
|
|
Post by sotirist on May 4, 2018 10:54:04 GMT 2
Εχει και αυτοματο scan... που βρισκει μονο του το σσκαφος. απλα δεν ξερω αν ειναι καλο να το ρυθμισω πριν στην συχνοτητα που γραφει στο Τ/Χ... Κάνε scan και εάν το βρεί (και το αποθηκεύσει) όλα καλά, αλλοιώς ρύθμισέ το από τα dip switches.
|
|
|
Post by panagiotis on May 4, 2018 10:55:48 GMT 2
Θυμασαι που εχεις εσυ την εκπομπη σου? συχνοτητα εννοω...
|
|
|
Post by sotirist on May 4, 2018 11:08:47 GMT 2
Θυμασαι που εχεις εσυ την εκπομπη σου? συχνοτητα εννοω... Από μνήμης όχι panagiotis...το απόγευμα θα το δω και θα σου πω..
|
|
|
Post by dream_master on May 4, 2018 11:54:30 GMT 2
παιδια η μπαταρια 7000mah του 109 τη διαστασης εχει μπορει να την μετρηση καπιος? γιατι σε καπια site διαβαζω αλλα και αλου αλλα.
|
|
|
Post by Vako on May 4, 2018 12:45:59 GMT 2
Οι συνήθεις συχνότητες που δίνουν καλά αποτελέσματα και στις ανεξάρτητες οθόνες είναι 5735 με 5740 εκτός αν έχεις καμμία περίεργη κεραία όποτε ανεβαίνει αλλά σπάνια. Τόσο δουλεύετε όλοι φυσιολογικά. Δουλεύει και 5780 αν το πας χειροκίνητα , αλλά δεν θα πας μακρυά πριν χάσεις την εικονα
|
|
|
Post by panagiotis on May 4, 2018 12:56:58 GMT 2
Παντως μετα απο την πτωση παιδια...μπορω να πω οτι εχασα πολυ την εμπιστοσυνη μ....θεωρουσα οτι ειναι ανίκητο αλλα δεν ειναι ετσι..!Απο εδω και περα επειδη καταλαβα οτι μαλλον το 109s και γενικα η hubsan το εχει στο τσεπακι του το μπαμ στον αερα (πτωση) λογο κακης ποιοτητας ηλεκτρονικών, γιαυτο θα το πεταω πανω απο γκρεμους τωρα και θαλασσες...τουλαχιστον να το ευχαριστη8ω οσο κρατησει Παρε dji Inspire ....
|
|
|
Post by panagiotis on May 4, 2018 13:24:21 GMT 2
Οι συνήθεις συχνότητες που δίνουν καλά αποτελέσματα και στις ανεξάρτητες οθόνες είναι 5735 με 5740 εκτός αν έχεις καμμία περίεργη κεραία όποτε ανεβαίνει αλλά σπάνια. Τόσο δουλεύετε όλοι φυσιολογικά. Δουλεύει και 5780 αν το πας χειροκίνητα , αλλά δεν θα πας μακρυά πριν χάσεις την εικονα μεταβαλεται αυτο αυτοματα ή οτι του δηλωσεις εσυ απο το τ/χ αυτο μενει?
|
|
|
Post by thomas on May 4, 2018 13:32:31 GMT 2
Μάλλον αν ξαναπεσει πάμε σε phantom 4 pro.μακάρι βέβαια να μην ξανασυμβεί σύντομα το μοιραίο
|
|
|
Post by Vako on May 4, 2018 14:10:19 GMT 2
Οι συνήθεις συχνότητες που δίνουν καλά αποτελέσματα και στις ανεξάρτητες οθόνες είναι 5735 με 5740 εκτός αν έχεις καμμία περίεργη κεραία όποτε ανεβαίνει αλλά σπάνια. Τόσο δουλεύετε όλοι φυσιολογικά. Δουλεύει και 5780 αν το πας χειροκίνητα , αλλά δεν θα πας μακρυά πριν χάσεις την εικονα μεταβαλεται αυτο αυτοματα ή οτι του δηλωσεις εσυ απο το τ/χ αυτο μενει? Γιατι να μεταβαλεται? Δεν ειναι κυλιομενες οι συχνοτητες. Θα ψαξει (η οθονη) θα βρει την συχνοτητα και θα παραμεινει εκει . Αν την βαλεις χειροκινητα ειναι αλλο θεμα. Οπως και οταν κανεις bind το χειριστηριο με το σκαφος. Βρισκει την καλυτερη θεωρητικα συχνοτητα και παραμενει εκτος αν παρεμβεις και την αλλαξεις εσυ.
|
|
|
Post by panagiotis on May 4, 2018 14:18:01 GMT 2
μεταβαλεται αυτο αυτοματα ή οτι του δηλωσεις εσυ απο το τ/χ αυτο μενει? Γιατι να μεταβαλεται? Δεν ειναι κυλιομενες οι συχνοτητες. Θα ψαξει (η οθονη) θα βρει την συχνοτητα και θα παραμεινει εκει . Αν την βαλεις χειροκινητα ειναι αλλο θεμα. Οπως και οταν κανεις bind το χειριστηριο με το σκαφος. Βρισκει την καλυτερη θεωρητικα συχνοτητα και παραμενει εκτος αν παρεμβεις και την αλλαξεις εσυ. Αν βαλω χειροκινητα στο τ/χ 5800 πχ και μετα κανω bind, αυτο το 5800 θα αλλαξει? (ασχετα με την οθονη η ερωτηση μου) ....
|
|
|
Post by Vako on May 4, 2018 14:56:58 GMT 2
Ναι θα αλλαξει θα παει στο 5735
|
|
|
Post by sotirist on May 4, 2018 15:04:11 GMT 2
παιδια η μπαταρια 7000mah του 109 τη διαστασης εχει μπορει να την μετρηση καπιος? γιατι σε καπια site διαβαζω αλλα και αλου αλλα. Νομίζω ότι οι σωστές είναι οι παρακάτω: 3.50 x 4.50 x 15.50 cm
|
|
|
Post by sotirist on May 4, 2018 15:15:39 GMT 2
Παντως μετα απο την πτωση παιδια...μπορω να πω οτι εχασα πολυ την εμπιστοσυνη μ....θεωρουσα οτι ειναι ανίκητο αλλα δεν ειναι ετσι..!Απο εδω και περα επειδη καταλαβα οτι μαλλον το 109s και γενικα η hubsan το εχει στο τσεπακι του το μπαμ στον αερα (πτωση) λογο κακης ποιοτητας ηλεκτρονικών, γιαυτο θα το πεταω πανω απο γκρεμους τωρα και θαλασσες...τουλαχιστον να το ευχαριστη8ω οσο κρατησει Παρε dji Inspire .... panagiotis, υπονοείς ότι το Inspire δεν πέφτει από μόνο του? Δες εδώ, ΟΛΑ ΠΕΦΤΟΥΝ πολλές φορές όχι από λάθος χειρισμού, αλλά από αστοχία υλικού. Περιττό να προσθέσω ότι σε αυτή την περίπτωση η επισκευή κοστίζει τετραψήφιο νούμερο.. Σ
|
|
|
Post by sotirist on May 4, 2018 18:32:05 GMT 2
Μάλλον αν ξαναπεσει πάμε σε phantom 4 pro.μακάρι βέβαια να μην ξανασυμβεί σύντομα το μοιραίο Εεεεεε μην το γρουσουζευεις και συ Σοβαρα τώρα, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει, είναι άδικο να κρίνεις το συγκεκριμένο (αλλά και οποιοδήποτε σκάφος) από ένα περιστατικό, τυχαίο κατά την άποψη μου. Προσωπικά έχω πάνω από 40 πτήσεις με το 109, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ μα κανένα πρόβλημα. Μια φορά μόνον είχα μια εθελουσία πτώση από τα δυο μέτρα (κάποια στιγμή θα ανεβάσω το βίντεο), γιατί γύρισα σε altitude mode (χωρις gps) σε δρόμο ενός χωριού με αυτοκίνητα (πόσο βλάκας δηλαδή), όπου το 109 συμπεριφέρεται σαν ... Yamaha RD350...Δίχρονο, δεν σταματάει με τίποτα και χτυπάει για πλάκα 50 χιλιόμετρα. Ευτυχως κανένα πρόβλημα από την πτώση. Το 109 είναι μια δίχρονη, ταξιδιάρικη, εναέρια βιντεοπλατφορμα για χειριστές με μεράκι και υπομονή όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς (π.χ. rcgroups.com), με χιλιάδες χιλιάδων πόστς. Είναι ... modable άρα μπορεί να εξελίσσεται σε κάποια υποσυστήματα και να σε έχει στην πρίζα. Για το phantom 4 pro, η άποψη μου είναι ότι αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση, αλλά δεν αφήνει κανένα σχεδόν περιθώριο επεμβάσεων και «βελτιώσεων», αφού πρόκειται για μια εντελως κάθετη υλοποίηση της DJI. Επίσης, ότι είναι σήμερα top drone, σε 8 μήνες θα αντικατασταθεί από κάτι καλύτερο, στα ίδια χρήματα, όπως συμβαίνει με όλα τα ηλεκτρονικά. Και εκεί μπορείς να επεμβεις αλλά στο 90% των περιπτώσεων στο firmware όχι στο υλικό. Δωστου τις ευκαιρίες που του αξίζουν και θα δεις... Αλλες γνώμες ευπροσδεκτες Σ edit: Η διαφορές μεταξύ του 109 και του phantom, μοιάζουν με τις διαφορές μεταξύ Linux και Windows νομίζω..
|
|
|
Post by panagiotis on May 4, 2018 19:52:36 GMT 2
Με τις λίγες μου γνώσεις είμαι σύμφωνος με τον Σωτήρη.... Το φτιαξιμο και το σκάλισμα είναι η μαγεία του σκάφους αυτού. Το πετάω και εγώ δειλά δειλά εδώ και μήνες.... "Καίω" 3 μπαταρίες την ημέρα μια ώρα δηλαδή... Γύρω γύρω από το χωράφι μου.... 200 500 700 μέτρα ακτίνα.... Κάνω μαλακιες αλλά δεν επεσε... Οπότε σωστά λένε τα παιδιά μην κρίνεις από μια ατυχία που στην τελική δεν φταις....
|
|
|
Post by Vako on May 4, 2018 20:28:07 GMT 2
Θωμα μου ανυπομονε νεε ...αυτο το χομπυ τα εχει αυτα...ησουν ατυχος δις, αλλα οπως ακους κατα καιρους και προσφατως, μεχρι και τα μιραζ πεφτουν και ας μην ειναι κινεζικα.θελεις να σου 8ω και ποσα dji εχω ακουσει να εχουν πεσει για διαφορους ατυχεις λογους? Εαν σου κατσει η εαν κανεις το λαθος ..μπουμ αλλα αποδεξου το και ξαναπετα το απλα! , η αμεσα δες τις προσφορες και τα κουπονια της dji και χτυπα το σημερα... πολυ παιδευεσαι και το παιδευεις και σου μιλαω με απεριοριστη φιλικη διαθεση, οπως και οσες φορες τα εχουμε πει και τηλεφωνικα...
|
|
|
Post by sotirist on May 4, 2018 20:34:48 GMT 2
Με τις λίγες μου γνώσεις είμαι σύμφωνος με τον Σωτήρη.... Το φτιαξιμο και το σκάλισμα είναι η μαγεία του σκάφους αυτού. Το πετάω και εγώ δειλά δειλά εδώ και μήνες.... "Καίω" 3 μπαταρίες την ημέρα μια ώρα δηλαδή... Γύρω γύρω από το χωράφι μου.... 200 500 700 μέτρα ακτίνα.... Κάνω μαλακιες αλλά δεν επεσε... Οπότε σωστά λένε τα παιδιά μην κρίνεις από μια ατυχία που στην τελική δεν φταις.... Παναγιώτη φαίνεται ότι καις χρόνο για το 109, από τις ερωτήσεις και την εμπειρία που μοιράζεσαι μαζί μας.. Μπορώ να ρωτήσω πως το εχεις σεταρει το 109 σου; Εννοώ κάμερα, fpv, κεραίες, μπαταριες κλπ
|
|
|
Post by thomas on May 4, 2018 21:16:36 GMT 2
Παιδιά καλησπέρα σε ολη την όμορφη παρέα! Σίγουρα έχετε το δίκιο σας...απλά οταν πέσει το ρημάδι το drone απο μόνο του....μαζευεσαι αρκετά...!Σίγουρα σε άλλους βγήκε γερό κ σε άλλους Όχι..απλά έκανα μία έρευνα πάτησα στο utube 109 s crash και μετά πάλι phantom 4 crash. Πρόσεξα ότι 7 στα 10 βίντεο του 109 s πέφτει μόνο του...σβήνει στον αέρα. Στο phantom 8 στα 10 βίντεο πέφτει απο σύγκρουση κ λάθος χειρισμό.Σιγουρα όλα πέφτουν αλλά με έβαλε σε σκέψεις!
|
|
|
Post by panagiotis on May 4, 2018 21:28:34 GMT 2
camera μαμα... gimbal οχι ακομα... μπαταριες εχω 5. οι δυο εχουν τα θεματα που ειχα ρωτησει παλια...αδειαζουν αμεσως παρολο που φορτιζουν συμμετρικα. (γιαυτες εχω να πω πως ειναι στο ματι hubsan αλλα ειναι μαιμουδιτσες καθοτι εχω συμπεριφερθει σε ολες με τον ιδιο τροπο (στοργη κτλ κτλ) και αυτες οι δυο που ειναι αγορασμενες απο αλλου επαθαν οτι επαθαν.... εχω την κεραια aomway που ειπαμε πανω στο σκαφος και το galaxy d2. τα δυο τελευται ηρθαν σημερα και εκανα μια μικρη δοκιμη αλλα ειχε πολυ αερα και δεν πηγαινε καλα...
|
|
|
Post by panagiotis on May 4, 2018 22:16:42 GMT 2
Παιδιά καλησπέρα σε ολη την όμορφη παρέα! Σίγουρα έχετε το δίκιο σας...απλά οταν πέσει το ρημάδι το drone απο μόνο του....μαζευεσαι αρκετά...!Σίγουρα σε άλλους βγήκε γερό κ σε άλλους Όχι..απλά έκανα μία έρευνα πάτησα στο utube 109 s crash και μετά πάλι phantom 4 crash. Πρόσεξα ότι 7 στα 10 βίντεο του 109 s πέφτει μόνο του...σβήνει στον αέρα. Στο phantom 8 στα 10 βίντεο πέφτει απο σύγκρουση κ λάθος χειρισμό.Σιγουρα όλα πέφτουν αλλά με έβαλε σε σκέψεις! πιο μεγαλο το ποσο... πιο μεγαλο το κλαμα... τα ανταλλακτικα του phantom ποσο εχουν .. καπακια πλαστικα ποδια κτλ...
|
|