|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 25, 2018 21:42:25 GMT 2
Πωπωωω...... Η κάμερα έφυγε από την βάση ε; ...δείχνει την τελική στιγμή της πτώσης και ακινητοποίησης του 109... μου σφίχτηκε η ραχοκοκαλιά... Πάλι καλά που δεν έπαθε σοβαρή ζημιά κανένα βασικό τμήμα... πάλι καλά που δεν ήσουν ψηλά... Παρατηρώ ότι το έπαθε την στιγμή της στροφής... αυτή τη λεπτομέρεια να την επισημάνεις στο service...
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 25, 2018 21:46:15 GMT 2
πωωωω ρεεε φιλεε σοβαρα τωραα μετα απο τετια πτωση δεν εσπασε τιποτα? φαντασου να ησουνα και πανω απο θαλλασα τη θα γινοταν! Παλι καλα που εμεις η xiaomi owners δεν εχουμε τετια κρουσματα! εμενα παντως το xiαomi κινητο μου, μου πεφτει παντα απο την τσεπη. με τα προηγουμενα δεν ειχα προβλημα ....
|
|
|
Post by Vako on Apr 25, 2018 21:47:57 GMT 2
Σκαρτεψανε και τα 109...καποτε πεταγα 3 μπαταριες με 42 βαθμους κελσιου και δεν επαιρνε χαμπαρι..τωρα πεφτει μονο του..κινεζικα πραγματα..του διαβολου. Περαστικα θωμα εζει συμβει σε ολους φιλε...οπως λεει και ενας φιλος ολα πεφτουν ακομα και τα αληθινα ιπταμενα.. Εμενα παντως Flight Controller μου κανει ...αλλα εαν δεν ανοιχτει κανεις δεν ξερει.
|
|
|
Post by dream_master on Apr 25, 2018 21:48:52 GMT 2
πωωωω ρεεε φιλεε σοβαρα τωραα μετα απο τετια πτωση δεν εσπασε τιποτα? φαντασου να ησουνα και πανω απο θαλλασα τη θα γινοταν! Παλι καλα που εμεις η xiaomi owners δεν εχουμε τετια κρουσματα! εμενα παντως το xiαomi κινητο μου, μου πεφτει παντα απο την τσεπη. με τα προηγουμενα δεν ειχα προβλημα .... 😂😂😂
|
|
|
Post by thomas on Apr 25, 2018 21:48:55 GMT 2
Επεσε σε χωράφι κ την γλίτωσε...Αλλά το θέμα είναι γτ να σβήσουν τα μοτέρ κ να ξεκινήσει η σειρήνα...βλέπω να το επισκευαζω κ να το δίνω για phantom 4...
|
|
|
Post by sotirist on Apr 25, 2018 21:49:15 GMT 2
Οταν συνδέω την μπαταρία μόνο σφυρίζει συνεχόμενα. Ετσι έκανε κ οταν έπεφτε δεν σταμάτησε Καθόλου να σφυρίζει ...δεν δείχνει καν τα βολτ της μπαταρίας ..Ούτε κουνιέται καποιο μοτέρ οταν συνδέσω την μπαταρία...δοκίμασα κ με την 2ρη που έχω κ τπτ μόνο σφυρίζει συνεχόμενα Το gimbal είναι εντάξει Θωμά?
|
|
|
Post by thomas on Apr 25, 2018 21:49:51 GMT 2
Άστα Βαγγέλη...μας πρόδωσε ο κινέζος...
|
|
|
Post by thomas on Apr 25, 2018 21:51:47 GMT 2
Ναι ευτυχώς..Στράβωσε το μέταλλο της βάσης αλλά το έφερα στα ίσα. Λειτουργεί κανονικά Σωτήρη
|
|
|
Post by sotirist on Apr 25, 2018 21:58:51 GMT 2
Επεσε σε χωράφι κ την γλίτωσε...Αλλά το θέμα είναι γτ να σβήσουν τα μοτέρ κ να ξεκινήσει η σειρήνα...βλέπω να το επισκευαζω κ να το δίνω για phantom 4... Θωμά, άποψη μου, κοίτα τις μπαταριες... κάτι μου λέει ότι εκεί είναι η πηγή του προβλήματος και όχι στο σκάφος.
|
|
|
Post by thomas on Apr 25, 2018 22:04:39 GMT 2
Πως γίνεται ο έλεγχος Σωτηρη?
|
|
|
Post by thomas on Apr 25, 2018 22:05:47 GMT 2
|
|
|
Post by thomas on Apr 25, 2018 22:06:10 GMT 2
|
|
|
Post by thomas on Apr 25, 2018 22:06:33 GMT 2
Το drone μετα την πτωση...
|
|
|
Post by thomas on Apr 25, 2018 22:07:49 GMT 2
Πωπωωω...... Η κάμερα έφυγε από την βάση ε; ...δείχνει την τελική στιγμή της πτώσης και ακινητοποίησης του 109... μου σφίχτηκε η ραχοκοκαλιά... Πάλι καλά που δεν έπαθε σοβαρή ζημιά κανένα βασικό τμήμα... πάλι καλά που δεν ήσουν ψηλά... Παρατηρώ ότι το έπαθε την στιγμή της στροφής... αυτή τη λεπτομέρεια να την επισημάνεις στο service... Αστα φιλε μ..εμενα να δεις...καρδια!!με εσωσε το χωραφι...ναι κατι μπορει να παιζει με την στροφη...οντως θα το δειξω αυριο!
|
|
|
Post by dream_master on Apr 25, 2018 22:09:57 GMT 2
Να ρωτησο ρε φιλε, η καμερα πως στο καλο εφυγε; Δεν σφιγγη στην βαση;
|
|
|
Post by thomas on Apr 25, 2018 22:12:07 GMT 2
Το gimbal ξεκουμπωσε κ έφυγε ολο μαζί
|
|
|
Post by sotirist on Apr 25, 2018 22:13:08 GMT 2
Πως γίνεται ο έλεγχος Σωτηρη? Ο πιο ασφαλής έλεγχος ειναι, δυστυχώς, σε πτήση θωμα, αλλά ενέχει τον κίνδυνο να πέσεις σε μ@L@κια μπαταρια και να σε προδώσει. Μπορεις βέβαια να τις τσεκάρεις με κάποιο σοβαρό φορτιστή / checker. Συνήθως οι προβληματικές μπαταρίες φορτίζουν ανώμαλα, π.χ. από τα 3,8V σε λίγα λεπτά να πηγαίνει στα 4,1V, ή ο φορτιστής βγάζει cell error στο check, ή έχουν μεγάλη απόσταση στις στάθμες των cells. Ζήτα αύριο από την minya να στην/στις κοιτάξουν. Ελπίζω να είναι από εκεί και αυτή η μπαταρια.
|
|
|
Post by thomas on Apr 25, 2018 22:14:13 GMT 2
Ναι ολα απο εκεί τα πήρα...θα δούμε αύριο
|
|
|
Post by sotirist on Apr 25, 2018 22:20:39 GMT 2
Ναι ολα απο εκεί τα πήρα...θα δούμε αύριο Μην στεναχωριέσαι Θωμα, οι πτώσεις είναι σαν την ανεμοβλογιά....όσο πιο νωρίς την πάθεις τόσο το καλύτερο...έτσι μαθαίνουμε όλοι. Τα παιδιά στην minya ξέρουν και σύντομα θα ξανά πετάς πιο ¨ψαγμενος¨ Σ
|
|
|
Post by thomas on Apr 25, 2018 22:28:05 GMT 2
Το θέμα Σωτήρη είναι οτι με προβλημάτισε πολυ αυτή η πτώση μόλις 14 πτήση κ να σβήσει κ υποτίθεται ότι ειναι η καινούργια έκδοση ..φαντάσου να πετούσα στη θάλασσα...θα το έκλαιγα....σκέφτομαι ειλικρινά να το δώσω
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 26, 2018 7:44:15 GMT 2
ΤΟ θεμα ειναι να βρεθει η αιτια που εγινε το κακο και οχι να αποκατασταθουν μονο οι βλαβες που εγιναν απο την πτωση (πχ μην πουν καμενο μοτερ κτλ κτλ ). εγω προτεινω να στειλεις και το video στην κινεζα.... (γνωμη μου οπως λεει και ο Σ )
|
|
|
Post by sotirist on Apr 26, 2018 8:21:57 GMT 2
ΤΟ θεμα ειναι να βρεθει η αιτια που εγινε το κακο και οχι να αποκατασταθουν μονο οι βλαβες που εγιναν απο την πτωση (πχ μην πουν καμενο μοτερ κτλ κτλ ). εγω προτεινω να στειλεις και το video στην κινεζα.... (γνωμη μου οπως λεει και ο Σ ) Καλημέρα, Σε ότι με αφορά και αφού έχω δει και κυρίως ακούσει το βίντεο πτώσης του Θωμα αρκετές φορές, τα αιτία της πτώσης είναι καθαρά. Η μπαταρια σταμάτησε να παρέχει τελείως ρεύμα στο σκάφος και αυτό μπορεί να οφείλεται σε δυο λόγους: ή ο χειριστής έκλεισε τα μοτέρ από το χειριστηριο (το αποκλείω), ή η μπαταρια ήταν ή έγινε προβληματική. Δεν μπορώ να βρω άλλη δικαιολογία, αλλά είμαι ανοικτός σε άλλες απόψεις. Σ
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 26, 2018 8:58:53 GMT 2
Εχει καποιος αυτο το συστηματακι να φορτιζει δυο μπαταριες μαζι?
|
|
|
Post by Vako on Apr 26, 2018 9:10:30 GMT 2
Αν δεν έλεγε ο Θωμάς ότι βαράει αλαρμ και με την αλλη μπαταρία θα έλεγα ότι έφυγε κάποιο καλώδιο από την μπριζα της μπαταρίας κάτι που το παθαίνει συχνά αν δεν προσέξεις τον τρόπο που τραβάς τις μπριζες όταν βγάζεις την μπαταρια
|
|
|
Post by sotirist on Apr 26, 2018 10:06:32 GMT 2
Αν δεν έλεγε ο Θωμάς ότι βαράει αλαρμ και με την αλλη μπαταρία θα έλεγα ότι έφυγε κάποιο καλώδιο από την μπριζα της μπαταρίας κάτι που το παθαίνει συχνά αν δεν προσέξεις τον τρόπο που τραβάς τις μπριζες όταν βγάζεις την μπαταρια vako, όπως πάντα, είσαι σωστός στις προσεγγίσεις σου....στιγμιαία να έχασε την επαφή το καλώδιο.....είναι πιθανό..... γιατί πέρα από τον Θωμά, που άκουγε alarm από το σκάφος, ΑΦΟΥ σταμάτησαν τα μοτέρ και μέχρι να πέσει το σκάφος, στο βίντεο της πτήσης ακούγεται και ένας ήχος για λίγο που δεν είναι ακριβώς αλάρμ. Μοιάζει με τον ήχο που κάνει το 109 όταν τελειώνει τον αυτοέλεγχό του, αφού συνδέσεις τη μπαταρία, ή κάτι τέτοιο. Άρα ρεύμα υπήρχε και το σκάφος "λειτουργούσε" έστω και με σβηστά τα μοτέρ. Για αυτό πιστεύω ότι τα αίτια της πτώσης είναι είτε αστοχία στην μπαταρία και μάλιστα όχι ολική (όλων των κελιών) ή όπως είπες και συ στιγμιαία διακοπή της επαφής λόγω καλωδίου, που μπορεί να μην παρουσιάζεται πάντα, αλλά υπό συνθήκες. Θεωρητικά, θα μπορούσε να είναι και κάποιο βασικό ηλεκτρονικό εξάρτημα, π.χ. CPU ή Flight Controller (γιατί 4 ESC ή/και μοτέρ να καούν μαζί δεν παίζει) που αστόχησε κατά την πτήση και αυτό προκάλεσε το σβήσιμο των μοτέρ, αλλά η εμπειρία μου λέει ότι αυτά τα εξαρτήματα δεν δυσλειτουργούν - καίγονται στα καλά καθούμενα, ή εάν είναι προβληματικά το δείχνουν στις πρώτες χρήσεις. Μακάρι ο έλεγχος από την minya να αποκαλύψει τα αίτια και να υπάρχει πλήρης αποκατάσταση
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 26, 2018 10:14:09 GMT 2
Έχω ελάχιστη εμπειρία από Drone και ειδικά από το Η109, όμως το βλέπω σαν τεχνικός το θέμα. Καταρχήν αποκλείουμε θέμα λάθος χειρισμού, νομίζω δεν μπορείς να κλείσεις τα μοτέρ στον αέρα, έπειτα και το χειριστήριο να κλείσεις το σκάφος θα μπει στην διαδικασία ασφαλούς επιστροφής στο σημείο απογείωσης αφού έχασε το σήμα ελέγχου. Η μπαταρία από την άλλη είναι λίγο σπάνιο, θα έλεγα απίθανο να σταματήσει τόσο απότομα και απροειδοποίητα την παροχή, θα έπρεπε να δώσει τουλάχιστο μια χαμηλή ένδειξη πρώτα. Σε αυτό που είπε ο Vako για αποσύνδεση του φις ίσως ο Θωμάς θα μπορούσε να μας διαφωτίσει, θυμάται ήταν συνδεμένο όταν το πήρε στα χέρια του; και κάτι άλλο, οκ, έπεσε, βρήκε σβηστό το σκάφος ή είχε ρεύμα; Εμένα μου κάνει σαν στιγμιαία "ατροφία" που όμως δεν οφείλεται στην μπαταρία. Αν για κάποιο λόγο πχ. "μπλόκαρε" ένα μοτέρ, μια έλικα ή υπήρξε κάπου ένα στιγμιαίο βραχυκύκλωμα τότε είναι πιθανό από το ζόρισμα η μπαταρία να βρέθηκε σε στιγμιαία (προσωρινή) αδυναμία, στα κόκκινα δηλαδή και να σταμάτησε η τροφοδοσία ρεύματος. Το είπα και χτες βράδυ, εκεί στο στρίψιμο κάτι έγινε, όσο το βλέπω τόσο κολλάω με αυτό το σημείο. Πάντως Θωμά "κάψε" 2-3 μπαταρίες συνεχόμενα σε πολύ χαμηλό ύψος, ίσως σε κανένα χωράφι με καλό χορτάρι κάνοντας συνεχώς ελιγμούς (χωρίς Gimbal) αν είναι να βγάλει κάτι να στο βγάλει σε τέτοιες συνθήκες, εγώ αυτό θα έκανα...
|
|
|
Post by thomas on Apr 26, 2018 10:55:24 GMT 2
Οταν πηρα το σκαφος ειχε ρευμα και εκανε συνεχεια αυτον τον ηχο που ακουγεται στο βιντεο!ο ηχος αυτος δεν σταματησε καθολου απο τη στιγμη που εσβησαν τα μοτερ!Αν συνδεσω την μπαταρια παρατηρω οτι συνεχιζει ο ηχος αυτος κ στο κοντρολ δεν δειχνει καθολου ενδειξη volt με καμια απο τις 2 μπαταριες!εστειλα κ το βιντεο στην κινεζα...κ αναμενω!σε μια ωρα θα βρισκομαι Θεσσαλονικη στην minya.θα σας ενημερωσω παιδια και ευχαριστω για τη βοη8εια σας!
|
|
|
Post by sotirist on Apr 26, 2018 11:06:31 GMT 2
Έχω ελάχιστη εμπειρία από Drone και ειδικά από το Η109, όμως το βλέπω σαν τεχνικός το θέμα. Καταρχήν αποκλείουμε θέμα λάθος χειρισμού, νομίζω δεν μπορείς να κλείσεις τα μοτέρ στον αέρα, έπειτα και το χειριστήριο να κλείσεις το σκάφος θα μπει στην διαδικασία ασφαλούς επιστροφής στο σημείο απογείωσης αφού έχασε το σήμα ελέγχου. Η μπαταρία από την άλλη είναι λίγο σπάνιο, θα έλεγα απίθανο να σταματήσει τόσο απότομα και απροειδοποίητα την παροχή, θα έπρεπε να δώσει τουλάχιστο μια χαμηλή ένδειξη πρώτα. Σε αυτό που είπε ο Vako για αποσύνδεση του φις ίσως ο Θωμάς θα μπορούσε να μας διαφωτίσει, θυμάται ήταν συνδεμένο όταν το πήρε στα χέρια του; και κάτι άλλο, οκ, έπεσε, βρήκε σβηστό το σκάφος ή είχε ρεύμα; Εμένα μου κάνει σαν στιγμιαία "ατροφία" που όμως δεν οφείλεται στην μπαταρία. Αν για κάποιο λόγο πχ. "μπλόκαρε" ένα μοτέρ, μια έλικα ή υπήρξε κάπου ένα στιγμιαίο βραχυκύκλωμα τότε είναι πιθανό από το ζόρισμα η μπαταρία να βρέθηκε σε στιγμιαία (προσωρινή) αδυναμία, στα κόκκινα δηλαδή και να σταμάτησε η τροφοδοσία ρεύματος. Το είπα και χτες βράδυ, εκεί στο στρίψιμο κάτι έγινε, όσο το βλέπω τόσο κολλάω με αυτό το σημείο. Πάντως Θωμά "κάψε" 2-3 μπαταρίες συνεχόμενα σε πολύ χαμηλό ύψος, ίσως σε κανένα χωράφι με καλό χορτάρι κάνοντας συνεχώς ελιγμούς (χωρίς Gimbal) αν είναι να βγάλει κάτι να στο βγάλει σε τέτοιες συνθήκες, εγώ αυτό θα έκανα... Hlias, - Μιά χαρά μπορείς να κλείσεις τα μοτέρ στον αέρα στο 109 (και στο 501 by the way) με τον ίδιο χειρισμό που τα ανοίγεις, ακόμη και εν πτήσει. Στο κλείσιμο / σβήσιμο του χειριστηρίου, ισχύει το RTH που αναφέρεις - Η μαμά μπαταρία hubsan είναι 3s 2p που σημαίνει ότι υπάρχουν 6 κύτταρα των 3500mAh που συνδιαστικά δίνουν 7000mAh. Όταν ένα κύτταρο είναι αδύναμο ή πολύ αδύναμο ξαφνικά στο 1/3 της απομένουσας χωρητικότητας η μπαταρία χάνει συνολικά την ισχύ της και το drone πέφτει σαν πέτρα. έτσι δουλέυουν οι LiPo μπαταρίες λόγω της χημείας τους. Για αυτό προτείνεται να ελέγχουμε πάντοτε την μπαταρία με έναν σοβαρό φορτιστή που να παρέχει δυνατότητα discharge, για να ελέγξουμε εάν οι κυψέλες εκφορτίζονται εξίσου όταν έχουν περίπου 3,5 ανά κυψέλη - τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση. - Εάν είχε μπλοκάρει οτιδήποτε μηχανικό (μοτέρ ή έλικα) στο 109 σε πτήση, θα έκαιγε το συγκεκριμένο μοτέρ και πιθανώς και τον Speed Controller του. Στο βίντεο του thomas και τα 4 μοτέρ σβήνουν, χάνεται τελείως ο θόρυβός τους. - Σε βραχυκύκλωμα, πιστεύω ότι θα έκλεινε τελείως το σκάφος. Στην περίπτωση του thomas το σκάφος συνέχισε να έχει παροχή ρεύματος και αφού έσβησαν τα μοτέρ (ήχος alarm). Θα δείξει ελπίζω η αυτοψία...
|
|
|
Post by sotirist on Apr 26, 2018 11:07:14 GMT 2
Οταν πηρα το σκαφος ειχε ρευμα και εκανε συνεχεια αυτον τον ηχο που ακουγεται στο βιντεο!ο ηχος αυτος δεν σταματησε καθολου απο τη στιγμη που εσβησαν τα μοτερ!Αν συνδεσω την μπαταρια παρατηρω οτι συνεχιζει ο ηχος αυτος κ στο κοντρολ δεν δειχνει καθολου ενδειξη volt με καμια απο τις 2 μπαταριες!εστειλα κ το βιντεο στην κινεζα...κ αναμενω!σε μια ωρα θα βρισκομαι Θεσσαλονικη στην minya.θα σας ενημερωσω παιδια και ευχαριστω για τη βοη8εια σας! Καλή επιτυχία thomas
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 26, 2018 11:30:21 GMT 2
Οταν πηρα το σκαφος ειχε ρευμα και εκανε συνεχεια αυτον τον ηχο που ακουγεται στο βιντεο!ο ηχος αυτος δεν σταματησε καθολου απο τη στιγμη που εσβησαν τα μοτερ!Αν συνδεσω την μπαταρια παρατηρω οτι συνεχιζει ο ηχος αυτος κ στο κοντρολ δεν δειχνει καθολου ενδειξη volt με καμια απο τις 2 μπαταριες!εστειλα κ το βιντεο στην κινεζα...κ αναμενω!σε μια ωρα θα βρισκομαι Θεσσαλονικη στην minya.θα σας ενημερωσω παιδια και ευχαριστω για τη βοη8εια σας! Μηπως θυμασαι τι χρωματα ειχες στα led κατα την πτωση και μετα? και τι τωρα που το ανοιγεις....
|
|