|
Post by Vako on Mar 28, 2018 18:48:42 GMT 2
Ρώτησα την εταιρεία Βαγγέλη κ μ είπε οτι μόνο go pro είναι δοκιμασμένο στο 3 axis της hubsan κ λειτουργεί απροβλημάτιστα.με 700 τι να πάρω που να αξίζει ...θες 1400 για phantom 4 pro.γι'αυτό θα το αναβαθμίσω ως εχει Οκ πάσο! Όσο για την go pro ναι δεν είδα ότι ανέφερες αυτήν ..ναι είναι η μόνη που δουλεύει σωστά. Οκ τότε ότι θεωρείς σωστό...απλά το είπα γιατί με 700 +++ που θα χαλάσεις ότι θα μπορούσες να πάρεις κάτι άλλο πιο ολοκληρωμένο ...μόνο για αυτό το είπα.
|
|
|
Post by thomas on Mar 28, 2018 19:22:47 GMT 2
Καλά κάνεις Βαγγέλη κ με ενημερώνεις άλλωστε έχεις μεγάλη εμπειρία πάνω στο αντικείμενο. Θα έπαιρνα spark αλλά ύστερα από χειρισμό διαπίστωσα φοβερές αποσυνδεσεις κ δεν θα το προτιμούσα. Σίγουρα είναι πιο καλο τεχνολογικά αλλά χρειάζεται διορθώσεις
|
|
|
Post by dream_master on Mar 28, 2018 19:26:42 GMT 2
thomas δινεις 350 ευρω και παιρνεις xiaomi mi 4K. και εχεις και καλυτερη εμβελεια ,4K καμερα, 3axis gimbal και πολλες λειτουργειες ακομα μεσω της εφαρμογης!
|
|
|
Post by Vako on Mar 28, 2018 19:26:52 GMT 2
Καλά κάνεις Βαγγέλη κ με ενημερώνεις άλλωστε έχεις μεγάλη εμπειρία πάνω στο αντικείμενο. Θα έπαιρνα spark αλλά ύστερα από χειρισμό διαπίστωσα φοβερές αποσυνδεσεις κ δεν θα το προτιμούσα. Σίγουρα είναι πιο καλο τεχνολογικά αλλά χρειάζεται διορθώσεις Μαλλον δεν με κατάλαβες ..δεν μιλώ για spark ούτε θεωρώ το συγκεκριμένο κορυφαίο..ούτε καν...αλλά οκ δεύτερο πάσο χαχαχα
|
|
|
Post by Vako on Mar 28, 2018 19:32:08 GMT 2
thomas δινεις 350 ευρω και παιρνεις xiaomi mi 4K. και εχεις και καλυτερη εμβελεια ,4K καμερα, 3axis gimbal και πολλες λειτουργειες ακομα μεσω της εφαρμογης! Χαχαχα μην τα λες δημόσια αυτά dream... Γιατί θα διαβάσει κανένας Καμμένος από το xiaomi και θα πάθει εγκεφαλικό....χαχαχα
|
|
|
Post by dream_master on Mar 28, 2018 19:35:25 GMT 2
αχααχαχ vako και εσυ με xiaomi θα καταληξης στο τελος , θυμησου το θα βρεις την ηρεμια της ζωης σου!
thomas μην τον ακους καταβαθος και αυτος στην καρδια του το εχει το mi drone αλλα δεν το παραδεχετε.
|
|
|
Post by panagiotis on Mar 28, 2018 19:36:55 GMT 2
Καλά κάνεις Βαγγέλη κ με ενημερώνεις άλλωστε έχεις μεγάλη εμπειρία πάνω στο αντικείμενο. Θα έπαιρνα spark αλλά ύστερα από χειρισμό διαπίστωσα φοβερές αποσυνδεσεις κ δεν θα το προτιμούσα. Σίγουρα είναι πιο καλο τεχνολογικά αλλά χρειάζεται διορθώσεις Μαλλον δεν με κατάλαβες ..δεν μιλώ για spark ούτε θεωρώ το συγκεκριμένο κορυφαίο..ούτε καν...αλλά οκ δεύτερο πάσο χαχαχα VAKO... γιατι μιλας και πιο θεωρεις κορυφαιο ? μια και το φερνει η κουβεντα
|
|
|
Post by panagiotis on Mar 28, 2018 19:41:09 GMT 2
Είπα και εγώ να κάνω ένα τεστ στην απόσταση του 109s... που ειναι αυτα τα λιβαδια ... ??
|
|
|
Post by Vako on Mar 28, 2018 19:50:38 GMT 2
Μαλλον δεν με κατάλαβες ..δεν μιλώ για spark ούτε θεωρώ το συγκεκριμένο κορυφαίο..ούτε καν...αλλά οκ δεύτερο πάσο χαχαχα VAKO... γιατι μιλας και πιο θεωρεις κορυφαιο ? μια και το φερνει η κουβεντα Γενικά κορυφαίο κάτω από 1000 ευρώ δεν νομίζω ότι είμαι ο ειδικός (σε θέματα γνώσεων) να στο απαντήσω. Ίσως ο frontier ή κάποιος άλλος να έχει την απάντηση. Απλά απάντησα στον Θωμά για το 109 που έχει και είχα, μιας και το είχα αναβαθμίσει κατά τα πρότυπα του thomas διαλέγοντας πιο οικονομικές λύσεις ,αλλά εξισου καλές. Αν επερνα όμως άλλο σκάφος στα χρήματα που ανέφερα θα έπαιρνα ας πούμε το mavic το οποίο πλησιάζει στα θέλω μου και δεν μιλάω μόνο για εμβέλειες μιλάω και για κάμερα, σταθερότητα και αξιοπιστία Άποψη προσωπική εννοείται όλα αυτά.
|
|
|
Post by Vako on Mar 28, 2018 19:55:09 GMT 2
αχααχαχ vako και εσυ με xiaomi θα καταληξης στο τελος , θυμησου το θα βρεις την ηρεμια της ζωης σου! thomas μην τον ακους καταβαθος και αυτος στην καρδια του το εχει το mi drone αλλα δεν το παραδεχετε. Dream ερώτηση: τα υλικά του mi drone είναι ανακυκλώσιμα τουλάχιστον? Μπας και πιάσεις κανένα φράγκο στην ανακύκλωση!!! Χαχαχαχα
|
|
|
Post by dream_master on Mar 28, 2018 20:06:51 GMT 2
αχααχαχ vako και εσυ με xiaomi θα καταληξης στο τελος , θυμησου το θα βρεις την ηρεμια της ζωης σου! thomas μην τον ακους καταβαθος και αυτος στην καρδια του το εχει το mi drone αλλα δεν το παραδεχετε. Dream ερώτηση: τα υλικά του mi drone είναι ανακυκλώσιμα τουλάχιστον? Μπας και πιάσεις κανένα φράγκο στην ανακύκλωση!!! Χαχαχαχα αχαχαχαχ Vako για πια ανακυκλωση μιλας?? αυτα που εχει τραβηξει το xiaomi μου αν τα τραβουσε το Η109s σαν καρο με πατατες θαταν τωρα, αχαχαχχα. Τα λεφτα που δινετε στο h109s για upgrades (ετσι τα λεμε εμεις η xiaomi owners) φατε τα καλυτερα σε σουβλακια - σουτζουκακια αχχαχα.
|
|
|
Post by thomas on Mar 28, 2018 21:21:14 GMT 2
Παιδια δεν ξερω τι λετε αλλα εχω καταλαβα οτι για να κανεις ολοκληρωμενο drone θες πανω απο 1000 γτ με 500 και 600 παντα κατι θα σου λυπει ...το ενα δεν εχει καλη καμερα το αλλο δεν εχει 3axis το άλλο δεν έχει καλή εμβέλεια..το αλλο χανει σημα...το αλλο δεν κουμπωνει καλα η μπαταρια κ πέφτει...οι απόψεις διαφέρουν κοινός..!Οχι οτι με το 1400 δεν θα εχει 8εματα αλλα λεμε τωρα...!vako λύσε μ μια απορία ..εχω προσέξει οτι καποιες φορες οταν βλεπω τα βιντεο απο το 109s ακούγονται κατι παρεμβολες..κατι σαν ρουτερ παλαιού τύπου(μου εχει τυχει να τα προσέξω στο βιντεο και πριν βάλω μπροστά τα μοτέρ)... σε τι μπορεί να οφείλεται? Λες να πεταει κανεις γύρο γύρο..και παρεμβαλει..?
|
|
|
Post by thomas on Mar 28, 2018 21:23:18 GMT 2
Παναγιώτη τα χωραφια αυτα ειναι ο κάμπος της Ημαθίας!!ατελείωτος πραγματικά...
|
|
|
Post by dream_master on Mar 28, 2018 22:00:52 GMT 2
thomas ολοκληρωμενο drone παιρνει και κατω απο 1000 ευρω. Αν πχ παρεις το xiaomi mi 4k τι θα σου λειπει? η εμβελεια? 5.500 το πηγα εγω, η καμερα? να σου δειξω βιντεο μου να δεις ποιοτητα εικονας? 3axis gimbal , 22 λεπτα πτηση , smart μπαταρια και μια πολυ καλη εφαρμογη που σου παρεχει αρκετες πληροφοριες με ακριβεια. καλα αυτο με το που δεν κουμπωνει η μπαταρια ειναι για να γελαει κανεις , αν δεν την κουμπωνει καλα ο χειριστης δεν θα βγει? Και ισα ισα η μπαταρια βγαινει πολυ δυσκολα, εμενα με ζοριζει λιγακι για να την βγαλω.
|
|
|
Post by thomas on Mar 28, 2018 22:10:00 GMT 2
Μπορει να μην σου εβγαλε το δικο σου και οντως να ειναι μια πολυ καλη επιλογη και μακαρι να μην σ βγαλει....... απλα στην παρουσιαση στο utube γινεται χαμος απο παραπονα κ προβληματα!Δεν ξερω κιολας δεν το εχω πεταξει για να δω συμπεριφορά dream master!
|
|
|
Post by dream_master on Mar 28, 2018 22:34:10 GMT 2
στην παρουσιαση του frontier ενοεις? Κοιτα thomas πια ειναι η αληθεια.
Το καλο στην χαμηλη τιμη του xiaomi mi 4κ ειναι ταυτοχρονα και κακο, γιατι το πηρανε και πολλοι αρχαριοι - ασχετοι και απο δικα τους λαθοι η το χασανε η τους επεσε και τα ριξανε στο drone μετα οπως κανουν αρκετοι. Σιγουρα στα 100 κοματια 2 - 3 μπορει να ερθουν οντως ελατωματικα σε αυτο δεν υπαρχει αμφισβητησει. Και για να δεις τι γινετε μπες μεσα στο group xiaomi mi drone greece και ρωτα να δεις απο τα 500 μελη ποσοι ειναι ευχαριστημενοι.
Αλλος το στουκαρε σε βουνο και μας ειπε οτι εκανε fly away Αλλος δεν κουμπωσε καλα την μπαταρια ή το gimbal ειχε πτωση και ψαχνωτανε αλλος στο παλιο forum ειχε το διακοπτη limited και το κατηγορουσε οτι δεν παει πανω απο 500μ αλλος ειχε το 1080p και διαμαρτιροταν οτι δεν γραφει 4k βιντεο
για να καταλαβεις τι γινετε στα γραφω αυτα οχι οτι θελω να πενεψω το xiaomi. και εγω αν ειχα λεφτα θα επερνα mavic λογο φηρητοτητας και μονο. Αλλα αλλο 800 και αλλο 350 ειναι μεγαλη διαφορα.
|
|
|
Post by panagiotis on Mar 28, 2018 22:45:15 GMT 2
το μονο λευκο πετουμενο ειναι ο γλαρος....
|
|
|
Post by dream_master on Mar 28, 2018 22:51:56 GMT 2
το μονο λευκο πετουμενο ειναι ο γλαρος.... αχαχαχαχαχ
|
|
|
Post by thomas on Mar 29, 2018 0:01:54 GMT 2
Μπορει να εχεις και δικιο dream master δεν αντιλεγω σε αυτα που λες!απλα αν αποφασισω να ξαναπαρω drone θα παω μονο σε κατι πολυ καλυτερο απο αυτο που εχω...phantom 4 pro δλδ...τπτ άλλο...!οχι οτι 8α βγω κερδισμενος αλλα λεμε τωρα....μη ξεχνάμε ότι τα πολλά ηλεκτρονικά βλαπτουν!
|
|
|
Post by thomas on Mar 29, 2018 3:27:40 GMT 2
Τι κανει ο Κινέζος εδω ρε παιδια...
|
|
|
Post by panagiotis on Mar 29, 2018 10:40:24 GMT 2
ΧΜΜΜΜ ΕΛΑ ΝΤΕ
|
|
|
Post by panagiotis on Mar 29, 2018 10:47:03 GMT 2
Ρώτησα την εταιρεία Βαγγέλη κ μ είπε οτι μόνο go pro είναι δοκιμασμένο στο 3 axis της hubsan κ λειτουργεί απροβλημάτιστα.με 700 τι να πάρω που να αξίζει ...θες 1400 για phantom 4 pro.γι'αυτό θα το αναβαθμίσω ως εχει την go pro την βλεπεις στην οθονη? στο χειριστηριο ?
|
|
|
Post by thomas on Mar 29, 2018 13:34:04 GMT 2
Ναι κανονικά Παναγιώτη στο κοντρολ
|
|
|
Post by sotirist on Mar 29, 2018 18:49:43 GMT 2
Μαλλον δεν με κατάλαβες ..δεν μιλώ για spark ούτε θεωρώ το συγκεκριμένο κορυφαίο..ούτε καν...αλλά οκ δεύτερο πάσο χαχαχα VAKO... γιατι μιλας και πιο θεωρεις κορυφαιο ? μια και το φερνει η κουβεντα Καλησπέρα, Το κορυφαίο - ιδανικό drone είναι, ....... κάτι πολύ, πάρα πάρα πολύ υποκειμενικό και προφανώς διαφέρει για κάθε έναν από εμάς, απανταχού στην υφήλιο. Άλλος το θεωρεί τέλειο για την αυτονομία πτήσης του, άλλος για την σταθερότητα, άλλος για το modability, άλλος για το Value for Money, άλλος για τέλειες λήψεις, άλλος για την εμβέλεια, άλλος γιατί το έφτιαξε μόνος του (DIY), άλλος γιατί είναι μοδάτο, άλλος γιατί είναι πράσινο κλπ. Θα μπορούσα να γράφω κριτήρια μέχρι αύριο γιατί........Περί ορέξεως .... κολοκυθόπιττα Ολα τα γούστα / κριτήρια δεν τα καλύπτει ΚΑΝΕΝΑ drone κατα την άποψή μου. Άρα είναι αδύνατον σε ένα τόσο υποκειμενικό ερώτημα να πάρουμε αντικειμενική απάντηση ή μάλλον, όλες οι απαντήσεις είναι σωστές Προσωπικά, πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε ένα καλό ισοζύγιο σε κρίσιμους τομείς (αυτονομία, ποιότητα video, κόστος) με αρκετά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το 109, είτε με μαμά πρόσθετα, είτε με aftermarket. Ειδικά στο 109 πιστεύω ότι τρίτες λύσεις για gimbal & camera είναι φθηνότερες, πιό universal (χρήση μετά το 109) και εξίσου ποιοτικές, εάν όχι ποιοτικότερες. Απόψή μου πάντα Σ
|
|
|
Post by sotirist on Mar 29, 2018 21:57:50 GMT 2
Τι κανει ο Κινέζος εδω ρε παιδια... Κανει διαδικασίες calibration εφ´ ολης της ύλης (όχι δεν ξέρω κινέζικα). Μεταξύ άλλων και IMU που αποτελεί το πιο σοβαρό calibration όχι μόνον στο 109 αλλά σε όλα ανεξαιρέτως τα σοβαρά drones. Ψάξτε το έτσι στο ytube και θα το βρείτε και στα αγγλικά. Σ
|
|
|
Post by thomas on Mar 29, 2018 22:17:29 GMT 2
Aν μπορεις Σωτηρη κανε μια ανάλυση σε αυτα που κανει γτ δεν τα εχω κανει ποτε στο πτηνό μ...
|
|
|
Post by sotirist on Mar 30, 2018 10:56:28 GMT 2
Aν μπορεις Σωτηρη κανε μια ανάλυση σε αυτα που κανει γτ δεν τα εχω κανει ποτε στο πτηνό μ... Και εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να κάνεις τη διαδικασία Θωμά, γιατί IMU calibration απαιτείται (συνήθως) όταν: α) αλλάζεις firmware (μπλιάχ), β) στουκάρεις (μακρυά από μας), γ) το σκάφος δεν σταθεροποιείται σε hover και παρασύρεται (drift) προς κάποια κατεύθυνση χωρίς λόγο (συνήθως αποτέλεσμα κάποιας πτώσης). Κατά τα άλλα η διαδικασία λαμβάνει χώρα στον κατασκευαστή, πριν την τελική συσκευασία (όπως και το binding μεταξύ σκάφους και transmitter). Άρα, δεν χρειάζεται υπό φυσιολογικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, θα προσπαθήσω με το δυνατόν απλούστερα ελληνικά να περιγράψω τι κάνει η IMU και πόσο σημαντική είναι στα drones: Τί είναι η IMU στα drones: Στη συντριπτική πλειοψηφία των αεροσκαφών - drones, το γυροσκόπιο περικλείεται ή ενσωματώνεται στο IMU - Inertial Measurement Unit (μονάδα αδρανειακής μέτρησης). Το IMU μαζί με τη δορυφορική διάταξη (GPS ή/και GLONASS) είναι επίσης κύρια συστατικά της συνολικής λειτουργικότητας του ελεγκτή πτήσης (Flight Controller). Μια αδρανειακή μονάδα μέτρησης (IMU) λειτουργεί ανιχνεύοντας τον τρέχοντα ρυθμό επιτάχυνσης χρησιμοποιώντας ένα ή περισσότερα επιταχυνσιόμετρα. Το IMU ανιχνεύει αλλαγές στις ιδιότητες όπως το yaw, το roll και το pitch χρησιμοποιώντας ένα ή περισσότερα γυροσκόπια. Ορισμένα IMU σε αεροσκάφη - drones περιλαμβάνουν ένα μαγνητόμετρο, ως επί το πλείστον για την υποβοήθηση της βαθμονόμησης (compensation) κατά της μετατόπισης προσανατολισμού (orientation drift). Ένας υπολογιστής υπολογίζει συνεχώς την τρέχουσα θέση του σκάφους. Πρώτον, ενσωματώνει την ανιχνευμένη επιτάχυνση, μαζί με μια εκτίμηση της βαρύτητας, για τον υπολογισμό της τρέχουσας ταχύτητας. Στη συνέχεια, ενσωματώνει την ταχύτητα για τον υπολογισμό της τρέχουσας θέσης. Για να πετάξει σε οποιαδήποτε κατεύθυνση το σκάφος, ο ελεγκτής πτήσης συγκεντρώνει τα δεδομένα της IMU στην τρέχουσα θέση και στη συνέχεια στέλνει νέα δεδομένα στους ηλεκτρονικούς ελεγκτές στροφών κινητήρα (ESC). Αυτοί οι ηλεκτρονικοί ελεγκτές ταχύτητας ορίζουν στους κινητήρες τα επίπεδα ώσης και ταχύτητας που απαιτούνται, έτσι ώστε το drone να πετάει ή να αιωρείται. Καλημέρα και ελπίζω να βοήθησα Σ
|
|
|
Post by thomas on Mar 30, 2018 12:29:51 GMT 2
Έχεις τα συγχαρητήρια μου Σωτήρη! Σε ευχαριστώ πολύ!έχεις πάρα πολλές γνώσεις!
|
|
|
Post by sotirist on Mar 30, 2018 15:32:17 GMT 2
Έχεις τα συγχαρητήρια μου Σωτήρη! Σε ευχαριστώ πολύ!έχεις πάρα πολλές γνώσεις! Να είσαι καλά Θωμά (:
|
|
|
Post by sotirist on Mar 30, 2018 18:48:57 GMT 2
Έχεις τα συγχαρητήρια μου Σωτήρη! Σε ευχαριστώ πολύ!έχεις πάρα πολλές γνώσεις! Να είσαι καλά Θωμά (: Είδες με πόση προσοχή περιστρέφει το σκάφος πάνω στο ´σουπλά´ του για το calibration ; Φαντάσου να γίνει μαμακια ή να υπάρχουν παρεμβολές... Στην επόμενη πτήση, γεια σας..... Για αυτό ευχήθηκα να μην απαιτηθεί ποτέ να το κάνεις Σ
|
|