|
Post by thomas on Mar 31, 2018 0:43:56 GMT 2
ναι όντως εχεις δικιο σε αυτο..ουτε καν το πειραζω..!!
|
|
|
Post by thomas on Mar 31, 2018 13:53:18 GMT 2
|
|
|
Post by sotirist on Mar 31, 2018 15:06:40 GMT 2
Είναι υλοποίηση με BGC, όπως το HACRC, άποψη μου 60 πεταμένα ευρώ. Αν το θες έτσι και αλλοιώς γράψε μου π.μηνυμα. Σ
|
|
|
Post by panagiotis on Mar 31, 2018 22:24:45 GMT 2
Είδες με πόση προσοχή περιστρέφει το σκάφος πάνω στο ´σουπλά´ του για το calibration ; Φαντάσου να γίνει μαμακια ή να υπάρχουν παρεμβολές... Στην επόμενη πτήση, γεια σας..... Για αυτό ευχήθηκα να μην απαιτηθεί ποτέ να το κάνεις Σ θα χρειαστω μαλλον αφου αλλαξα firmware.... εκανα και binding....
|
|
|
Post by sotirist on Apr 1, 2018 7:11:49 GMT 2
Είδες με πόση προσοχή περιστρέφει το σκάφος πάνω στο ´σουπλά´ του για το calibration ; Φαντάσου να γίνει μαμακια ή να υπάρχουν παρεμβολές... Στην επόμενη πτήση, γεια σας..... Για αυτό ευχήθηκα να μην απαιτηθεί ποτέ να το κάνεις Σ θα χρειαστω μαλλον αφου αλλαξα firmware.... εκανα και binding.... Δοκίμασε το το πρώτα όπως είσαι συντηρητικά (κοντά, σιγά, σε ελεγχομενο χωρο) και βλεπεις
|
|
|
Post by sotirist on Apr 2, 2018 9:46:36 GMT 2
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Υποσχέθηκα νέο βίντεο με αναβαθμισμένη κάμερα και gimbal, οπότε ακολουθεί ένα πρώτο δείγμα του νέου στησίματος.
Σ
|
|
|
Post by thomas on Apr 2, 2018 12:22:42 GMT 2
Πολυ ωραιο βιντεο Σωτηρη μπραβο σου!Τι καμερα φορας?
|
|
|
Post by thomas on Apr 2, 2018 12:25:39 GMT 2
|
|
|
Post by sotirist on Apr 2, 2018 12:29:41 GMT 2
Απευθείας από τη Hubsan δεν μπορείς να το παραγγείλεις γιατί δεν φορτώνει Ελλάδα. Θα πρέπει να βρείς από κάποιον μεταπωλητή ή σε κάποιο κινεζομάγαζο.
|
|
|
Post by sotirist on Apr 2, 2018 12:35:04 GMT 2
Πολυ ωραιο βιντεο Σωτηρη μπραβο σου!Τι καμερα φορας? Gitup Git2 Θωμά και Feiyu gimbal 3d
|
|
|
Post by Vako on Apr 2, 2018 12:40:52 GMT 2
Μπράβο Σωτήρη ωραία χρώματα !! Που είναι το ναυάγιο όεο ? Πλακώσες τα ούζα και δεν πήγες ? Είχες μια αποστολή και δεν την εκτελέσες!!! Αλλά οκ Γίνεσαι καλος σιγά σιγά χαχα
|
|
|
Post by sotirist on Apr 2, 2018 12:49:48 GMT 2
Μπράβο Σωτήρη ωραία χρώματα !! Που είναι το ναυάγιο όεο ? Πλακώσες τα ούζα και δεν πήγες ? Είχες μια αποστολή και δεν την εκτελέσες!!! Αλλά οκ Γίνεσαι καλος σιγά σιγά χαχα Φίλε vako απολογούμαι για την αθέτηση της αποστολής μου ): Το ναυάγιο, ......ναυάγησε γιατί δίπλα είχε εκκλησία και γάμο, οπότε ...τριμάραμε την περιοχή (: Και τα ούζα ήταν σούπερ βέβαια....... χα χα χα χα
|
|
|
Post by thomas on Apr 2, 2018 12:51:39 GMT 2
Σε ευχαριστω Σωτηρη!Μια ερωτηση... στο 2.55 τι κανει ακριβώς... δεν το εχω κανει ποτε.. χρειάζεται?
|
|
|
Post by sotirist on Apr 2, 2018 13:13:31 GMT 2
Σε ευχαριστω Σωτηρη!Μια ερωτηση... στο 2.55 τι κανει ακριβώς... δεν το εχω κανει ποτε.. χρειάζεται? Από το 2:55 και μετά περιγράφει και εκτελεί τη διαδικασία GPS calibration. Και πάλι, εάν το drone είναι σταθερό σε hover (GPS mode), δεν απαιτείται η διαδικασία. Σ
|
|
|
Post by thomas on Apr 2, 2018 13:21:42 GMT 2
Ευχαριστω κ παλι Σωτηρη!
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 2, 2018 21:54:09 GMT 2
|
|
|
Post by sotirist on Apr 2, 2018 22:22:53 GMT 2
Είναι τυπική κάμερα (όχι 4K καθαρή) με Sony αισθητήρα και Novatek chipset (ένα κλικ πίσω τεχνολογικά). Δεν είδα με μια διαγώνια ανάγνωση συμβατότητα με Hero 3/4 όποτε παίζεται το FPV. Προσωπικα, θα την έβαζα μόνον εάν κάποιος την έχει δοκιμάσει σε 109....είναι και θέμα gimbal στο αν θα είναι λειτουργικη Σ
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 2, 2018 22:27:48 GMT 2
ο καταστηματαρχης ειπε οτι δεν χωραει στο gimbal του 109 ουτε ταιριαζει το καλωδιο... αλλα δεν ξερω τι ακριβως παιζει με καλωδια κτλ...
|
|
|
Post by sotirist on Apr 2, 2018 22:35:04 GMT 2
ο καταστηματαρχης ειπε οτι δεν χωραει στο gimbal του 109 ουτε ταιριαζει το καλωδιο... αλλα δεν ξερω τι ακριβως παιζει με καλωδια κτλ... Κάτι τέτοιο περίμενα και εγώ. Προσωπική συμβουλή, βρες πρώτα gimbal αν εχεις 1 axis μαμά, και μετά κάμερα, ανάλογα με το gimbal (firefly, Gitup κλπ) στα ίδια περίπου οικονομικά μεγέθη. Εάν εχεις 3 axis μαμά, μονο hero 3/4 συμβατή.
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 2, 2018 22:53:40 GMT 2
1axis έχω.... Ελληνικά μαγαζιά δεν έχουν τέτοια?
|
|
|
Post by sotirist on Apr 3, 2018 10:07:34 GMT 2
1axis έχω.... Ελληνικά μαγαζιά δεν έχουν τέτοια? Δύσκολο να βρείς gimbal σε ελληνικά μαγαζιά Παναγιώτη. Αλλά και να βρείς θα είναι φαρμακείο. Ρίχνε μία ματιά στις αγγελίες εδώ --> freedrone.gr/board/11/drones όπου συχνά πωλούνται μεταχειρισμένα (και μη) σκάφη και ανταλλακτικά από μέλη του forum. Αλλοιώς Κίνα, υπομονή και ξερό ψωμί.. Κάπως έτσι έχουμε αναβαθμίσει τα πτηνά μας όλοι μας εδώ μέσα, με εξαίρεση όσους πήραν εξ αρχής 3 axis gimbal μαμά, οπότε αλλάζουν μόνο κάμερα, σε κάποια ποιοτικότερη (που υπάρχουν στην Ελλάδα). Καλημέρα
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 3, 2018 10:46:01 GMT 2
καταλαβα... τι λες να αγορασω μιας και το συζηταμε
|
|
|
Post by sotirist on Apr 3, 2018 11:25:32 GMT 2
καταλαβα... τι λες να αγορασω μιας και το συζηταμε Μπορώ να σου πω τι έχω εγώ, αλλά το τι θα αγοράσεις είναι δική σου επιλογή. Λοιπόν πήρα μεταχειρισμένο ένα Feiyu gimbal 3d ( www.feiyu-tech.com/mini-3d/) και για κάμερα μία Firefly 6S και μία Gitup GIT2P ( www.skroutz.gr/s/11078553/GitUp-Git2-Pro-Packing.html), που είναι περίπου ίδιες στα χαρακτηριστικά, αλλά η GITUP έχει οθόνη για live view ενώ η Firefly 6S όχι. Το συνδιασμό των δύο μπορείς να τον δείς στο βιντεο που ανέβασα χθές. Εγώ πάντως είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, που είναι εκθετικά καλύτερο από τα stock 1 axis gimbal και stock Hubsan καμερα. Σ
|
|
|
Post by thomas on Apr 3, 2018 12:49:41 GMT 2
|
|
|
Post by thomas on Apr 3, 2018 13:10:18 GMT 2
|
|
|
Post by sotirist on Apr 3, 2018 13:52:19 GMT 2
Μία πρώτη προσπάθεια ακολουθεί. Σημείωσε ότι έχει παραπάνω καλώδια από όσα θα χρειαστείς, για να καλύψει διαφορετικές περιπτώσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς το USB για φόρτιση της μπαταρίας και ανάγνωση της SD της κάμερας, κάποιο καλώδιο σύνδεσης της κάμερας (αυτά με τον άσπρο connector) και τα axis control cables όπως σου δείχνει η φωτογραφία με τις οδηγίες συναρμολόγησης στο site, (ή το 3D axis cable της Hubsan, ανάλογα με το μοντέλο 109)). Και λίγη τύχη και βοήθεια από τα έμπειρα μέλη εδώ. Εάν έχω κάνει κάποιο λάθος, οι παλαιότεροι - εμπειρότεροι μπορούν να διορθώσουν (: Attachments:
|
|
|
Post by thomas on Apr 3, 2018 14:08:59 GMT 2
Σωτηρη λογικα το καλωδιο κατω δεξια που γραφει 1...2 axis δεν κουμπωνει στο δικο μου γτ βγαζει 3 ακίδες
|
|
|
Post by dream_master on Apr 3, 2018 14:23:14 GMT 2
Φιλε μου παρα πολλα λεφτα για ενα gimbal τα 200$ . δωσε κατι παραπανω καλυτερα και παρε ετοιμο drone, με δικο του gimbal ετοιμο.
|
|
|
Post by sotirist on Apr 3, 2018 14:25:14 GMT 2
Σωτηρη λογικα το καλωδιο κατω δεξια που γραφει 1...2 axis δεν κουμπωνει στο δικο μου γτ βγαζει 3 ακίδες Θωμά έχει δύο καλώδια αλλά ο connector έχει παραπάνω άδειες θέσεις, χωρίς καλώδια για να κουμπώσει σε παραπάνω επαφές. Απλώς δεν θα τις χρησιμοποιεί. Θέλει λίγο ψάξιμο..
|
|
|
Post by thomas on Apr 3, 2018 14:34:05 GMT 2
Μηπως θα χρησιοποιησω μονο το καλωδιο κατω αριστερα που ειναι διπλο?Το ενα το ασπρο θα κουμπωσει στο drone και το μαυρο στο gimbal του drone?<πορει να λειτουργησει ετσι..?
|
|