|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 11, 2018 21:14:55 GMT 2
Θα εξοικειωθώ σιγά σιγά Σωτήρη, απλά για να πάρεις πλάνο που να είναι ομαλό το γύρισμα δεν μπορείς αλλιώς, αν σταματήσω να δώσω στροφή και μετά συνέχεια στην πορεία το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, βλέπω να το κάνουν πολλοί και με πολύ ακριβά drone, τραβάνε μια στροφή και μετά πάνε ευθεία, δεν μου αρέσει καθόλου (ως κινηματογραφιστή) αυτό. θα βρω τον καλύτερο τρόπο στην πορεία, 6η πτήση ήταν αυτή.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 11, 2018 22:16:04 GMT 2
Από ένα θέμα στο άλλο. Χτες μου ήρθε ο φορτιστής: www.gearbest.com/charger/pp_753323.htmlΣτο manual το μόνο σημείο που αναφέρεται στις μπαταρίες LiPo είναι αυτό: postimg.cc/image/3p7zfuu6f/Βρήκα ένα PDF με έναν παρόμοιο εδώ: www.skafakigiapsarema.gr/Instructions_IMAX_B6.pdfΈβαλα την μπαταρία στη ρύθμιση C, S2 και 2700mA, ήταν φορτισμένη και ελάχιστα φόρτισε επιπλέον. Τα S που λέει είναι τα "κελιά" της LIPo δηλ. η 7,4V έχουν 2S σωστό; Κανονικά δεν έπρεπε να ανιχνεύει από μόνος του πόσα S έχει η μπαταρία βάση των Volt; Όταν φόρτισε στο 8,41V αν θυμάμαι καλά έβγαλε Full και σφύριξε. Μετά την πτήση την φόρτισα ξανά, δεν μπόρεσα όμως να βρω πως βλέπω πόση ήταν η χωρητικότητα της μπαταρίας, πόσο ήταν πριν και πόσο μετά την φόρτιση. Περίπου όλοι το ίδιο menu έχουν, από που πάμε να δούμε πόσο ρεύμα έχει, ποια είναι τα βήματα; γενικά πως μπορώ να δω πόσο ρεύμα έχει μια μπαταρία, ασχέτως αν είναι LiPo ή Nimh κλπ και ασχέτως αν έχει Balance.
|
|
|
Post by sotirist on May 11, 2018 22:22:01 GMT 2
Θα εξοικειωθώ σιγά σιγά Σωτήρη, απλά για να πάρεις πλάνο που να είναι ομαλό το γύρισμα δεν μπορείς αλλιώς, αν σταματήσω να δώσω στροφή και μετά συνέχεια στην πορεία το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, βλέπω να το κάνουν πολλοί και με πολύ ακριβά drone, τραβάνε μια στροφή και μετά πάνε ευθεία, δεν μου αρέσει καθόλου (ως κινηματογραφιστή) αυτό. θα βρω τον καλύτερο τρόπο στην πορεία, 6η πτήση ήταν αυτή. Μην με παρεξηγήσεις, ίσως βιάζομαι, αλλά είναι για καλό Αλλο η πτήση για εξερεύνηση, άλλο για βιντεοσκόπηση...
|
|
|
Post by dream_master on May 11, 2018 23:02:42 GMT 2
Hlias Virtual rise-SUN-set απο gearbest τον πηρες τον φορτιστη? με τη μεθοδο σου ηρθε? τελωνειο εκατσε? Θελώ να παρω και εγω παιδια εναν που να κανει και balance . προτεινετε κανενα καλο φτηνο.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 11, 2018 23:22:09 GMT 2
Hlias Virtual rise-SUN-set απο gearbest τον πηρες τον φορτιστη? με τη μεθοδο σου ηρθε? τελωνειο εκατσε? Θελώ να παρω και εγω παιδια εναν που να κανει και balance . προτεινετε κανενα καλο φτηνο. Ναι dream, από gearbest, μου έβαλε ο Frontier ένα λινγκ για να φαίνεται η αγορά μέσω freedrone, είναι από τους φτηνότερους "γνήσιους" Balance, ως μειονέκτημα είναι το ότι δεν έχει εσωτερικό τροφοδοτικό από τα 220V, για μένα πλεονέκτημα διότι έχω ένα σωρό 220/12V και το καλύτερο είναι ότι μπορώ να δώσω τάση από το αυτοκίνητο αν χρειαστεί. Ήρθε σε 13 μέρες μέσω Βελγίου χωρίς κανένα θέμα τελωνείου, από Κίνα έως Βέλγιο αργεί, από Βέλγιο στην Ελλάδα σε δύο μέρες. Το ίδιο έκανε και η μπαταρία που παράγγειλα από Ali, προχτές Βέλγιο, σήμερα Αθήνα, Δευτέρα την παίρνω. Γενικά απ' ότι βλέπω μέσω Βελγίου, Ολλανδίας κλπ δεν υπάρχει πρόβλημα, ένα κινητό που πήρα από banggood ήρθε προ ημερών από Ολλανδία. Παρήγγειλα και αυτά που έρχονται χωρίς πρόβλημα. www.aliexpress.com/item/EC2-Male-Banana-Connector-To-XT60-Plug-Female-Wire-Adapter-for-RC-Lipo-Battery-Hot/32819299867.htmlwww.aliexpress.com/item/Hubsan-X4-H501S-RC-Quadcopter-Spare-Parts-Battery-Parallel-cahrger-Cable-EC2-Plug-for-Camera-Drone/32813597269.htmlTrcking message: 2018-05-10 15:32:00 Item delivered
2018-05-09 08:42:00 Arrival from abroad 2018-05-08 02:39:00 Departure to country of destination 2018-05-07 17:23:46 Parcel is handled 2018-05-07 15:00:06 bpost has received the item 2018-04-27 09:24:04 Item is announced bpost received the information
|
|
|
Post by sotirist on May 12, 2018 7:28:51 GMT 2
Από ένα θέμα στο άλλο. Χτες μου ήρθε ο φορτιστής: www.gearbest.com/charger/pp_753323.htmlΣτο manual το μόνο σημείο που αναφέρεται στις μπαταρίες LiPo είναι αυτό: postimg.cc/image/3p7zfuu6f/Βρήκα ένα PDF με έναν παρόμοιο εδώ: www.skafakigiapsarema.gr/Instructions_IMAX_B6.pdfΈβαλα την μπαταρία στη ρύθμιση C, S2 και 2700mA, ήταν φορτισμένη και ελάχιστα φόρτισε επιπλέον. Τα S που λέει είναι τα "κελιά" της LIPo δηλ. η 7,4V έχουν 2S σωστό; Κανονικά δεν έπρεπε να ανιχνεύει από μόνος του πόσα S έχει η μπαταρία βάση των Volt; Όταν φόρτισε στο 8,41V αν θυμάμαι καλά έβγαλε Full και σφύριξε. Μετά την πτήση την φόρτισα ξανά, δεν μπόρεσα όμως να βρω πως βλέπω πόση ήταν η χωρητικότητα της μπαταρίας, πόσο ήταν πριν και πόσο μετά την φόρτιση. Περίπου όλοι το ίδιο menu έχουν, από που πάμε να δούμε πόσο ρεύμα έχει, ποια είναι τα βήματα; γενικά πως μπορώ να δω πόσο ρεύμα έχει μια μπαταρία, ασχέτως αν είναι LiPo ή Nimh κλπ και ασχέτως αν έχει Balance. Καλημερα, όλος ο οδηγός χρήσης βρίσκεται παρακάτω. cdn.competec.ch/documents/3/6/364239/B6_mini_Charger_Manual.pdfστα αγγλικά δυστυχώς, αλλά θα βγάλεις άκρη. Έχει λίγες διαφορές π.χ. ο δικός σου δεν έχει banana plugs αλλά XT60 απευθειας, αλλά το firmware και τα μενού είναι το ίδιο... Σε αδρές γραμμές χρησιμοποιείς τα πλήκτρα με τα βελάκια για πλοήγηση στα μενού και τα στοπ και enter για επιλογή / πίσω. Έχει επιλογή check battery νομίζω. Εδω είμαστε πάλι αν θες διευκρινίσεις Σ
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 12, 2018 8:47:38 GMT 2
Καλημέρα...! Ίδιο menu έχουν, θα το βρω και στην πράξη, όμως έχω κάποιες "εμπειρικές" ερωτήσεις για ρυθμίσεις σε LiPo, στην προκειμένη για την 2700mAh του Η501 LiPo BALANCE CHG1 cell = 3.7v άρα 2SC = 2700mAh ... εδώ μπαίνει η χωρητικότητα της μπαταρίας, οπότε για φόρτιση της Τ/Κ το αλλάζω σε 1400mAh. Δεν έχω βρει αν (και πως) μπορεί να αποθηκεύσει διαφορετικές ρυθμίσεις, ίσως δεν μου το βγάζει επειδή το ψάχνω χωρίς την μπαταρία. A = εδώ είναι η κατά κρίση επιλογή, για χαλαρή φόρτιση, για το καλό της μπαταρίας αν δεν υπάρχει βιασύνη τι βάζουμε, 1 ή έως 1,5 είναι καλά; LiPo CHARGE αυτό είναι για φόρτιση χωρίς BALANCE, δηλ. δεν συνδέουμε την φίσα του BALANCE, σωστό; Νομίζω ισχύουν οι ίδιες ρυθμίσεις, μάλλον είναι αχρείαστο. LiPo STORAGE υπό την λογική ότι οι LiPo θέλουν να μείνουν με 30-50% το C στα 1000mAh είναι καλά; LiPo DISCHARGE εδώ έχει κάτι που δεν το καταλαβαίνω, επιλέγω το 7,4V(2S) όμως έχει και μια άλλη επιλογή, ένα άλλο νούμερο το 3,7V που αν το αλλάξω πχ. σε 3,5V αλλάζει αυτόματα και το 7,4 σε 7V. Άρα μάλλον το αφήνουμε στο 3,7v όσο το κάθε cell. Με πόσα Α ?? κάνουμε αποφόρτιση ώστε να είναι ομαλή; Γενικά, ανά πόσες φορτίσεις χρειάζεται μια αποφόρτιση με αυτόν τον τρόπο για το καλό της μπαταρίας;
|
|
|
Post by sotirist on May 12, 2018 20:42:05 GMT 2
Καλημέρα...! Ίδιο menu έχουν, θα το βρω και στην πράξη, όμως έχω κάποιες "εμπειρικές" ερωτήσεις για ρυθμίσεις σε LiPo, στην προκειμένη για την 2700mAh του Η501 LiPo BALANCE CHG1 cell = 3.7v άρα 2SC = 2700mAh ... εδώ μπαίνει η χωρητικότητα της μπαταρίας, οπότε για φόρτιση της Τ/Κ το αλλάζω σε 1400mAh. Δεν έχω βρει αν (και πως) μπορεί να αποθηκεύσει διαφορετικές ρυθμίσεις, ίσως δεν μου το βγάζει επειδή το ψάχνω χωρίς την μπαταρία. A = εδώ είναι η κατά κρίση επιλογή, για χαλαρή φόρτιση, για το καλό της μπαταρίας αν δεν υπάρχει βιασύνη τι βάζουμε, 1 ή έως 1,5 είναι καλά; LiPo CHARGE αυτό είναι για φόρτιση χωρίς BALANCE, δηλ. δεν συνδέουμε την φίσα του BALANCE, σωστό; Νομίζω ισχύουν οι ίδιες ρυθμίσεις, μάλλον είναι αχρείαστο. LiPo STORAGE υπό την λογική ότι οι LiPo θέλουν να μείνουν με 30-50% το C στα 1000mAh είναι καλά; LiPo DISCHARGE εδώ έχει κάτι που δεν το καταλαβαίνω, επιλέγω το 7,4V(2S) όμως έχει και μια άλλη επιλογή, ένα άλλο νούμερο το 3,7V που αν το αλλάξω πχ. σε 3,5V αλλάζει αυτόματα και το 7,4 σε 7V. Άρα μάλλον το αφήνουμε στο 3,7v όσο το κάθε cell. Με πόσα Α ?? κάνουμε αποφόρτιση ώστε να είναι ομαλή; Γενικά, ανά πόσες φορτίσεις χρειάζεται μια αποφόρτιση με αυτόν τον τρόπο για το καλό της μπαταρίας; Κάποιες απαντήσεις που ξέρω, Ηλία: - σωστός ο υπολογισμός σου για τα S - η χωρητικότητα εμένα δεν ρυθμίζεται (και δεν βλέπω τη χρήση, αλλά μπορεί να είμαι λάθος) - τα Α δεν έχουν σταθερή αξία, αλλά είναι ανάλογα με τα mAh. Εγώ τις μπαταριες του 501 τις φορτίσω στο 1 άντε 1,5 Α όταν βιάζομαι. Την μικρή του Τ/Χ στα 0,3 έως 0,5 Α - Lipo charge είναι όταν δεν υποστηρίζουν οι μπαταριες balance φόρτιση. Όχι για drones - storage στο 50-60% της χωρητικοτητας - discharge το αφήνεις στα 3,7. Δεν το χρησιμοποιώ, παρά μόνον σε προβληματικές μπαταριες για έλεγχο. - οι LIPO δεν πρέπει ποτέ να γίνονται discharge 100% γιατί παθαίνουν μόνιμες βλάβες, παρά μόνο εάν θέλεις να τις πετάξεις, οποτε τις αποφορτιζεις και ακολουθείς τα γνωστά περί μπαταριών. Αποφορτίζονται από τις πτήσεις έτσι και αλλοιώς, αλλά όχι κάτω από 15%.. Αυτα τα ολιγα Σ
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 12, 2018 23:10:58 GMT 2
Λοιπόν, το απόγευμα πήγα σε μέρος "καθαρό" για πτήση, με έτρωγε να δω πως θα πάει. Όλα ήταν κανονικά, μόνο στην αρχή δε προχώρησε η διαδικασία, έμεινε στο CHECK GYRO SENS, περίμενα αλλά στο τέλος αποσύνδεσα την μπαταρία και το έκανα από την αρχή. Οι κινήσεις ήταν ομαλές, και κοντά και μακριά περίπου στα 400μ. Το έβαλα να κάνει κύκλο που τον έκανε τέλεια, ξέχασα να το αναφέρω χτες, πέραν της παράξενης συμπεριφοράς δεν έκανε ούτε τον κύκλο.
Σωτήρη ευχαριστώ πολύ για την προθυμία που δείχνεις, βοηθάς πολύ. Έγραψα πρόχειρα ένα μικρό βιντεάκι που δείχνει το menu του δικού μου φορτιστή όσον αφορά τον τομέα LiPo, τα λέω σωστά ή κάνω κάπου πατάτα;
|
|
|
Post by sotirist on May 12, 2018 23:27:25 GMT 2
Λοιπόν, το απόγευμα πήγα σε μέρος "καθαρό" για πτήση, με έτρωγε να δω πως θα πάει. Όλα ήταν κανονικά, μόνο στην αρχή δε προχώρησε η διαδικασία, έμεινε στο CHECK GYRO SENS, περίμενα αλλά στο τέλος αποσύνδεσα την μπαταρία και το έκανα από την αρχή. Οι κινήσεις ήταν ομαλές, και κοντά και μακριά περίπου στα 400μ. Το έβαλα να κάνει κύκλο που τον έκανε τέλεια, ξέχασα να το αναφέρω χτες, πέραν της παράξενης συμπεριφοράς δεν έκανε ούτε τον κύκλο. Σωτήρη ευχαριστώ πολύ για την προθυμία που δείχνεις, βοηθάς πολύ. Έγραψα πρόχειρα ένα μικρό βιντεάκι που δείχνει το menu του δικού μου φορτιστή όσον αφορά τον τομέα LiPo, τα λέω σωστά ή κάνω κάπου πατάτα; Το check gyro sensor είναι ΤΟ πιο σημαντικό σημείο, οποτε φρόντισε το σκάφος να είναι απολύτως ακίνητο, οριζόντιο και μακρυά από παρεμβολες. Εάν δεν προχωρήσει, αποσύνδεση, όπως έκανες (και το Τ/Χ για να είμαστε σίγουροι). Για το βίντεο θα σου πω μετά την Eurovision Σ
|
|
|
Post by sotirist on May 12, 2018 23:33:16 GMT 2
Λοιπόν, το απόγευμα πήγα σε μέρος "καθαρό" για πτήση, με έτρωγε να δω πως θα πάει. Όλα ήταν κανονικά, μόνο στην αρχή δε προχώρησε η διαδικασία, έμεινε στο CHECK GYRO SENS, περίμενα αλλά στο τέλος αποσύνδεσα την μπαταρία και το έκανα από την αρχή. Οι κινήσεις ήταν ομαλές, και κοντά και μακριά περίπου στα 400μ. Το έβαλα να κάνει κύκλο που τον έκανε τέλεια, ξέχασα να το αναφέρω χτες, πέραν της παράξενης συμπεριφοράς δεν έκανε ούτε τον κύκλο. Σωτήρη ευχαριστώ πολύ για την προθυμία που δείχνεις, βοηθάς πολύ. Έγραψα πρόχειρα ένα μικρό βιντεάκι που δείχνει το menu του δικού μου φορτιστή όσον αφορά τον τομέα LiPo, τα λέω σωστά ή κάνω κάπου πατάτα; Το check gyro sensor είναι ΤΟ πιο σημαντικό σημείο, οποτε φρόντισε το σκάφος να είναι απολύτως ακίνητο, οριζόντιο και μακρυά από παρεμβολες. Εάν δεν προχωρήσει, αποσύνδεση, όπως έκανες (και το Τ/Χ για να είμαστε σίγουροι). Για το βίντεο θα σου πω μετά την Eurovision Σ Όλα καλά στο βίντεο σου, μην αλλάξεις τις χωρητικότητες όμως, άσε αυτές που βγάζουν τα στάνταρντ S. Για ενεργοποίηση, πατάς συνέχεια το enter νομίζω και κάνει έλεγχο εάν παίζουν αυτά που είπες με την συνδεδεμένη μπαταρια. Σ
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 12, 2018 23:52:35 GMT 2
sotiris: Για το βίντεο θα σου πω μετά την Eurovision ...///...έχει τέτοιο πράγμα; σπάνια βλέπω TV, κρυφοκοιτώ το Avator. Nαι, στην συνέχεια με το ENTER κάνει στιγμιαίο έλεγχο μπαταρίας και αρχίζει η φόρτιση, απλά δεν μπορώ να βρω πως βλέπω πόσο ρεύμα έχει μέσα η μπαταρία πριν την φόρτιση ή πόσο πήρε όταν τελείωσε η φόρτιση, πήρε 2700 ή λιγότερο; Θα το ξαναψάξω... Αύριο θα συνδέσω την αποφορτισμένη από την πτήση μπαταρία και θα το δω, θα γράψω ένα ακόμη βιντεάκι.
|
|
|
Post by sotirist on May 13, 2018 0:54:36 GMT 2
sotiris: Για το βίντεο θα σου πω μετά την Eurovision ...///...έχει τέτοιο πράγμα; σπάνια βλέπω TV, κρυφοκοιτώ το Avator. Nαι, στην συνέχεια με το ENTER κάνει στιγμιαίο έλεγχο μπαταρίας και αρχίζει η φόρτιση, απλά δεν μπορώ να βρω πως βλέπω πόσο ρεύμα έχει μέσα η μπαταρία πριν την φόρτιση ή πόσο πήρε όταν τελείωσε η φόρτιση, πήρε 2700 ή λιγότερο; Θα το ξαναψάξω... Αύριο θα συνδέσω την αποφορτισμένη από την πτήση μπαταρία και θα το δω, θα γράψω ένα ακόμη βιντεάκι. Παίξε με τα + και - και το enter όταν φορτίζουν (: Και εγώ δεν βλέπω tv..άλλο η Eurovision...μου έχει μείνει από παιδι Σ
|
|
|
Post by kotsak on May 13, 2018 11:19:48 GMT 2
sotiris: Για το βίντεο θα σου πω μετά την Eurovision ...///...έχει τέτοιο πράγμα; σπάνια βλέπω TV, κρυφοκοιτώ το Avator. Nαι, στην συνέχεια με το ENTER κάνει στιγμιαίο έλεγχο μπαταρίας και αρχίζει η φόρτιση, απλά δεν μπορώ να βρω πως βλέπω πόσο ρεύμα έχει μέσα η μπαταρία πριν την φόρτιση ή πόσο πήρε όταν τελείωσε η φόρτιση, πήρε 2700 ή λιγότερο; Θα το ξαναψάξω... Αύριο θα συνδέσω την αποφορτισμένη από την πτήση μπαταρία και θα το δω, θα γράψω ένα ακόμη βιντεάκι. Παίξε με τα + και - και το enter όταν φορτίζουν (: Και εγώ δεν βλέπω tv..άλλο η Eurovision...μου έχει μείνει από παιδι Σ
|
|
|
Post by kotsak on May 13, 2018 11:20:16 GMT 2
Οι έλικες των drone ζυγιζοντε προσθέτουμε βάρος η δεν έχει σημασία επίσης τριμάρουμε το drone σε hover σε manual η gps mode
|
|
|
Post by Frontier on May 13, 2018 17:02:11 GMT 2
Οι έλικες των drone ζυγιζοντε προσθέτουμε βάρος η δεν έχει σημασία επίσης τριμάρουμε το drone σε hover σε manual η gps mode Εάν μια έλικα δεν ισορροπεί, προσθέτεις βάρος (βάζεις λίγο σελοτέιπ στην πλευρά που χρειάζεται). Σε GPS quad όπως το H501S, τα trims πρέπει να είναι κεντραρισμένα.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 14, 2018 14:44:09 GMT 2
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 14, 2018 14:58:33 GMT 2
Οι έλικες των drone ζυγιζοντε προσθέτουμε βάρος η δεν έχει σημασία επίσης τριμάρουμε το drone σε hover σε manual η gps mode Εάν μια έλικα δεν ισορροπεί, προσθέτεις βάρος (βάζεις λίγο σελοτέιπ στην πλευρά που χρειάζεται). Σε GPS quad όπως το H501S, τα trims πρέπει να είναι κεντραρισμένα. Εγώ θα ρωτούσα, πώς "ζυγίζονται" οι έλικες; πρακτικά και απλά.
|
|
|
Post by Frontier on May 14, 2018 15:01:48 GMT 2
Εάν μια έλικα δεν ισορροπεί, προσθέτεις βάρος (βάζεις λίγο σελοτέιπ στην πλευρά που χρειάζεται). Σε GPS quad όπως το H501S, τα trims πρέπει να είναι κεντραρισμένα. Εγώ θα ρωτούσα, πώς "ζυγίζονται" οι έλικες; πρακτικά και απλά.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 14, 2018 15:30:56 GMT 2
Πωπωωωωωωωω πςςςς.....! τρίβει (αφαιρεί) λίγη σκόνη μόνο που νωρίτερα προκαλούσε αζυγοσταθμία!! Πόσο να αφαίρεσε, ίσως ούτε 1 γραμμάριο το οποίο τι προκαλούσε; μικρή απώλεια ισορροπίας του Drone, κραδασμό ή και άλλα; Να υποθέσω ότι αυτή η διαδικασία είναι χρήσιμη ή απαραίτητη μόνο αν έχει υπάρξει κάποιο συμβάν, αν ακούμπησαν κάπου οι έλικες και όχι σε τακτική βάση... Χρειάζεται και ο ανάλογος "άξονας" ή μπορεί να γίνει με κάποια ράβδο που να ταιριάζει στην έλικα;
|
|
|
Post by sotirist on May 14, 2018 17:47:15 GMT 2
Πωπωωωωωωωω πςςςς.....! τρίβει (αφαιρεί) λίγη σκόνη μόνο που νωρίτερα προκαλούσε αζυγοσταθμία!! Πόσο να αφαίρεσε, ίσως ούτε 1 γραμμάριο το οποίο τι προκαλούσε; μικρή απώλεια ισορροπίας του Drone, κραδασμό ή και άλλα; Να υποθέσω ότι αυτή η διαδικασία είναι χρήσιμη ή απαραίτητη μόνο αν έχει υπάρξει κάποιο συμβάν, αν ακούμπησαν κάπου οι έλικες και όχι σε τακτική βάση... Χρειάζεται και ο ανάλογος "άξονας" ή μπορεί να γίνει με κάποια ράβδο που να ταιριάζει στην έλικα; Το νόημα της ζυγοσταθμισης είναι να σταματήσουν κραδασμοί στην πτήση και στην βιντεοσκόπηση κυρίως και απαιτείται όταν έχουμε τέτοια θέματα, ή όταν αγοράζουμε δεύτερης επιλογής έλικες, πράγμα απαράδεκτο κατά την άποψη μου. Όχι ότι οι μαμά hubsan παίρνουν βραβείο, αλλά είναι μια σταθμισμένη επιλογή. Σ
|
|
|
Post by sotirist on May 14, 2018 18:25:41 GMT 2
ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ HUBSAN Γνωρίστε το αεροσκάφος σας, γνωρίστε τον πομπό σας, γνωρίστε τον εξοπλισμό σας ... γνωρίστε τις μπαταρίες σας. Μάθετε πώς να φροντίζετε τις μπαταρίες σας! Εδώ είναι ένας οδηγός για την κατανόηση των μπαταριών Hubsan και των συνδέσεων τους - με συμβουλές για το πώς να φροντίζουμε οι ίδιοι οι μπαταρίες μας. Η πλειοψηφία των LiPos μας αποτελείται γενικά από τρία κύρια μέρη. 1) Τα στοιχεία της μπαταρίας ή το σώμα της μπαταρίας. Η Hubsan παράγει μπαταρίες με 1 έως 3 κύτταρα (cells). 2) Το καλώδιο ζυγοστάθμισης balance, το οποίο είναι ο λευκός προσαρμογέας που προεξέχει από την μπαταρία μέσω κόκκινων και μαύρων συρμάτων. Είναι επίσης αυτό που χρησιμοποιεί ο φορτιστής εξισορρόπησης για την εξισορρόπηση πολλών κυττάρων LiPo κατά τη φόρτιση και είναι συνήθως ξεχωριστό από τον προσαρμογέα τροφοδοσίας της μπαταρίας. Χρησιμοποιούμε υποδοχή ζυγοστάθμισης JST-XH για το καλώδιο. 3) Ο προσαρμογέας τροφοδοσίας μπαταρίας - από τον οποίο η Hubsan χρησιμοποιεί τέσσερις βασικούς τύπους: Molex 51005-2p, JST-RCY, EC2 και XT60. Κάθε κυψέλη μπαταρίας LiPo αποθηκεύει ηλεκτρική ισχύ περίπου 3,7 βολτ. οπότε, εάν πετάτε σαν H502S ή H501M, πετάτε με μια μπαταρία 7.4V, 2 στοιχείων. Αν πετάτε με το H107C, θα πετούσατε με μπαταρία 3.7V, 1 στοιχείου. Οι προσαρμογείς είναι οι πιο δύσκολοι στην ταξινόμηση. Τρείς από τους τέσσερεις που χρησιμοποιούμε κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος της βάσης προϊόντων μας. είναι οι προσαρμογείς Molex 51005-2p, JST-RPY και EC2. Ο τέταρτος είναι ο XT60. Μπορεί να αναγνωρίσετε το Molex αν είστε χειριστής αεροσκαφών της σειράς H107 (εκτός από τα H107C + και D +), το JST-RCY αν πετάξετε τη σειρά H502, το EC2 εάν πετάτε με ένα αεροσκάφος H501 και το XT60 από τη σειρά H109S. Γιατί είναι γνωστό ότι η μπαταρία σας είναι τόσο σημαντική; Εάν είστε πραγματικά σοβαροί για την συντηρηση των μπαταριών σας, αγοράστε ένα καλό aftermarket φορτιστή με τους κατάλληλους προσαρμογείς. Συνιστούμε να βρούμε φορτιστές aftermarket με την ικανότητα να εκφορτίζουμε τις μπαταρίες με την ονομαστική τάση κάθε φορά που χρειάζεται να αποθηκεύετε τις μπαταρίες για περισσότερο από μερικές ημέρες χωρίς χρήση. Παρέχουμε αξιοπρεπή φορτιστές για το σημείο τιμής που πωλούμε τα αεροσκάφη μας - αλλά εκτός από το να κάνουν τη δουλειά τους σε βασικό επίπεδο, δεν είναι οι Einsteins των φορτιστων. Η ικανότητά σας να ελέγχετε ακριβώς πόσα βολτ εισέρχονται σε κάθε κελί και σε ποιο σημείο θέλετε να σταματήσει ο φορτιστής θα βελτιώσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Συμβουλή αριθ. 2! Μην απορροφάτε υπερβολικά την μπαταρία σας - αυξάνετε τις πιθανότητες απώλειας ισχύος του αεροσκάφους στα μέσα της πτήσης. Θα επιταχύνετε επίσης την αλλοίωση της μπαταρίας. Εάν πετάτε με μια μπαταρία Hubsan 7.4V, προσγειωθείτε όταν είστε περίπου 7 βολτ. Εάν πετάτε με μια μπαταρία 3.7V Hubsan, όταν είστε γύρω από 3.5v. Αν πετάξετε ένα H109S με τη μεγάλη μπαταρία 11.1v, στα 11v. Μπορεί να με σκέφτεσαι για υπερβολικό, αλλά δεν είμαι. Πάντα καλύτερα ασφάλεια από το συγγνώμη. Αριθμός 3 ! Μετά από 3-4 μήνες, χρησιμοποιήστε ένα πολύμετρο για να ελέγξετε την αντίσταση κάθε μπαταρίας LiPo. Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση, τόσο χειρότερη είναι η μπαταρία - και τόσο πιο πιθανό θα δειχνει τεχνικά πλήρως φορτισμένο χωρίς όμως να είναι. Έχει μια μπαταρία που έδειξε με πλήρη ισχύ στον πομπό και στη συνέχεια ξαφνικά μετά από 2 λεπτά, εμφανίζεται ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας. Έχω δει τα αεροσκάφη ξαφνικά να πέφτουν από τον αέρα χωρίς ισχύ, επειδή η μπαταρία που χρησιμοποιείται είναι χάλια. Αυτό μπορεί εύκολα να αποφευχθεί αν έχετε ένα πολύμετρο ή ένα φορτιστή balance με την ικανότητα να ελέγχετε την αντίσταση. Αν η συγκεκριμένη μπαταρία έχει ταχύτητα 10 Ohm ή μεγαλύτερη PER CELL, ήρθε η ώρα να πάει ανακυκλωση. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό ΑΡΙΘΜΟΣ 4. Αυτό ισχύει για άτομα που έχουν αγοράσει έναν φορτιστή μετά την πώληση με δυνατότητα εκφόρτισης μπαταριών ή / και ρύθμισης ορίου τάσης φόρτισης / εκφόρτισης. Εκφορτίστε ή φορτίστε την μπαταρία σας με την ονομαστική τάση για αποθήκευση, για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας LiPo και ελαχιστοποιήστε τη φθορά. Δημοσιεύτηκε από την ίδια την hubsan Attachments:
|
|
|
Post by sotirist on May 14, 2018 18:32:46 GMT 2
ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ HUBSAN Γνωρίστε το αεροσκάφος σας, γνωρίστε τον πομπό σας, γνωρίστε τον εξοπλισμό σας ... γνωρίστε τις μπαταρίες σας. Μάθετε πώς να φροντίζετε τις μπαταρίες σας! Εδώ είναι ένας οδηγός για την κατανόηση των μπαταριών Hubsan και των συνδέσεων τους - με συμβουλές για το πώς να φροντίζουμε οι ίδιοι οι μπαταρίες μας. Η πλειοψηφία των LiPos μας αποτελείται γενικά από τρία κύρια μέρη. 1) Τα στοιχεία της μπαταρίας ή το σώμα της μπαταρίας. Η Hubsan παράγει μπαταρίες με 1 έως 3 κύτταρα (cells). 2) Το καλώδιο ζυγοστάθμισης balance, το οποίο είναι ο λευκός προσαρμογέας που προεξέχει από την μπαταρία μέσω κόκκινων και μαύρων συρμάτων. Είναι επίσης αυτό που χρησιμοποιεί ο φορτιστής εξισορρόπησης για την εξισορρόπηση πολλών κυττάρων LiPo κατά τη φόρτιση και είναι συνήθως ξεχωριστό από τον προσαρμογέα τροφοδοσίας της μπαταρίας. Χρησιμοποιούμε υποδοχή ζυγοστάθμισης JST-XH για το καλώδιο. 3) Ο προσαρμογέας τροφοδοσίας μπαταρίας - από τον οποίο η Hubsan χρησιμοποιεί τέσσερις βασικούς τύπους: Molex 51005-2p, JST-RCY, EC2 και XT60. Κάθε κυψέλη μπαταρίας LiPo αποθηκεύει ηλεκτρική ισχύ περίπου 3,7 βολτ. οπότε, εάν πετάτε σαν H502S ή H501M, πετάτε με μια μπαταρία 7.4V, 2 στοιχείων. Αν πετάτε με το H107C, θα πετούσατε με μπαταρία 3.7V, 1 στοιχείου. Οι προσαρμογείς είναι οι πιο δύσκολοι στην ταξινόμηση. Τρείς από τους τέσσερεις που χρησιμοποιούμε κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος της βάσης προϊόντων μας. είναι οι προσαρμογείς Molex 51005-2p, JST-RPY και EC2. Ο τέταρτος είναι ο XT60. Μπορεί να αναγνωρίσετε το Molex αν είστε χειριστής αεροσκαφών της σειράς H107 (εκτός από τα H107C + και D +), το JST-RCY αν πετάξετε τη σειρά H502, το EC2 εάν πετάτε με ένα αεροσκάφος H501 και το XT60 από τη σειρά H109S. Γιατί είναι γνωστό ότι η μπαταρία σας είναι τόσο σημαντική; Εάν είστε πραγματικά σοβαροί για την συντηρηση των μπαταριών σας, αγοράστε ένα καλό aftermarket φορτιστή με τους κατάλληλους προσαρμογείς. Συνιστούμε να βρούμε φορτιστές aftermarket με την ικανότητα να εκφορτίζουμε τις μπαταρίες με την ονομαστική τάση κάθε φορά που χρειάζεται να αποθηκεύετε τις μπαταρίες για περισσότερο από μερικές ημέρες χωρίς χρήση. Παρέχουμε αξιοπρεπή φορτιστές για το σημείο τιμής που πωλούμε τα αεροσκάφη μας - αλλά εκτός από το να κάνουν τη δουλειά τους σε βασικό επίπεδο, δεν είναι οι Einsteins των φορτιστων. Η ικανότητά σας να ελέγχετε ακριβώς πόσα βολτ εισέρχονται σε κάθε κελί και σε ποιο σημείο θέλετε να σταματήσει ο φορτιστής θα βελτιώσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Συμβουλή αριθ. 2! Μην απορροφάτε υπερβολικά την μπαταρία σας - αυξάνετε τις πιθανότητες απώλειας ισχύος του αεροσκάφους στα μέσα της πτήσης. Θα επιταχύνετε επίσης την αλλοίωση της μπαταρίας. Εάν πετάτε με μια μπαταρία Hubsan 7.4V, προσγειωθείτε όταν είστε περίπου 7 βολτ. Εάν πετάτε με μια μπαταρία 3.7V Hubsan, όταν είστε γύρω από 3.5v. Αν πετάξετε ένα H109S με τη μεγάλη μπαταρία 11.1v, στα 11v. Μπορεί να με σκέφτεσαι για υπερβολικο, αλλά δεν είμαι. Πάντα καλύτερα ασφάλεια από το συγγνώμη. Αριθμός 3 ! Μετά από 3-4 μήνες, χρησιμοποιήστε ένα πολύμετρο για να ελέγξετε την αντίσταση κάθε μπαταρίας LiPo. Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση, τόσο χειρότερη είναι η μπαταρία - και τόσο πιο πιθανό θα δειχνει τεχνικά πλήρως φορτισμένο χωρίς όμως να είναι. Έχει μια μπαταρία που έδειξε με πλήρη ισχύ στον πομπό και στη συνέχεια ξαφνικά μετά από 2 λεπτά, εμφανίζεται ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας. Έχω δει τα αεροσκάφη ξαφνικά να πέφτουν από τον αέρα χωρίς ισχύ, επειδή η μπαταρία που χρησιμοποιείται είναι χάλια. Αυτό μπορεί εύκολα να αποφευχθεί αν έχετε ένα πολύμετρο ή ένα φορτιστή balance με την ικανότητα να ελέγχετε την αντίσταση. Αν η συγκεκριμένη μπαταρία έχει ταχύτητα 10 Ohm ή μεγαλύτερη PER CELL, ήρθε η ώρα να πάει ανακυκλωση. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό ΑΡΙΘΜΟΣ 4. Αυτό ισχύει για άτομα που έχουν αγοράσει έναν φορτιστή μετά την πώληση με δυνατότητα εκφόρτισης μπαταριών ή / και ρύθμισης ορίου τάσης φόρτισης / εκφόρτισης. Εκφορτίστε ή φορτίστε την μπαταρία σας με την ονομαστική τάση για αποθήκευση, για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας LiPo και ελαχιστοποιήστε τη φθορά. Δημοσιεύτηκε από την ίδια την hubsan Attachments:
|
|
|
Post by sotirist on May 14, 2018 18:59:15 GMT 2
ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ HUBSAN Γνωρίστε το αεροσκάφος σας, γνωρίστε τον πομπό σας, γνωρίστε τον εξοπλισμό σας ... γνωρίστε τις μπαταρίες σας. Μάθετε πώς να φροντίζετε τις μπαταρίες σας! Εδώ είναι ένας οδηγός για την κατανόηση των μπαταριών Hubsan και των συνδέσεων τους - με συμβουλές για το πώς να φροντίζουμε οι ίδιοι οι μπαταρίες μας. Η πλειοψηφία των LiPos μας αποτελείται γενικά από τρία κύρια μέρη. 1) Τα στοιχεία της μπαταρίας ή το σώμα της μπαταρίας. Η Hubsan παράγει μπαταρίες με 1 έως 3 κύτταρα (cells). 2) Το καλώδιο ζυγοστάθμισης balance, το οποίο είναι ο λευκός προσαρμογέας που προεξέχει από την μπαταρία μέσω κόκκινων και μαύρων συρμάτων. Είναι επίσης αυτό που χρησιμοποιεί ο φορτιστής εξισορρόπησης για την εξισορρόπηση πολλών κυττάρων LiPo κατά τη φόρτιση και είναι συνήθως ξεχωριστό από τον προσαρμογέα τροφοδοσίας της μπαταρίας. Χρησιμοποιούμε υποδοχή ζυγοστάθμισης JST-XH για το καλώδιο. 3) Ο προσαρμογέας τροφοδοσίας μπαταρίας - από τον οποίο η Hubsan χρησιμοποιεί τέσσερις βασικούς τύπους: Molex 51005-2p, JST-RCY, EC2 και XT60. Κάθε κυψέλη μπαταρίας LiPo αποθηκεύει ηλεκτρική ισχύ περίπου 3,7 βολτ. οπότε, εάν πετάτε σαν H502S ή H501M, πετάτε με μια μπαταρία 7.4V, 2 στοιχείων. Αν πετάτε με το H107C, θα πετούσατε με μπαταρία 3.7V, 1 στοιχείου. Οι προσαρμογείς είναι οι πιο δύσκολοι στην ταξινόμηση. Τρείς από τους τέσσερεις που χρησιμοποιούμε κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος της βάσης προϊόντων μας. είναι οι προσαρμογείς Molex 51005-2p, JST-RPY και EC2. Ο τέταρτος είναι ο XT60. Μπορεί να αναγνωρίσετε το Molex αν είστε χειριστής αεροσκαφών της σειράς H107 (εκτός από τα H107C + και D +), το JST-RCY αν πετάξετε τη σειρά H502, το EC2 εάν πετάτε με ένα αεροσκάφος H501 και το XT60 από τη σειρά H109S. Γιατί είναι γνωστό ότι η μπαταρία σας είναι τόσο σημαντική; Εάν είστε πραγματικά σοβαροί για την συντηρηση των μπαταριών σας, αγοράστε ένα καλό aftermarket φορτιστή με τους κατάλληλους προσαρμογείς. Συνιστούμε να βρούμε φορτιστές aftermarket με την ικανότητα να εκφορτίζουμε τις μπαταρίες με την ονομαστική τάση κάθε φορά που χρειάζεται να αποθηκεύετε τις μπαταρίες για περισσότερο από μερικές ημέρες χωρίς χρήση. Παρέχουμε αξιοπρεπή φορτιστές για το σημείο τιμής που πωλούμε τα αεροσκάφη μας - αλλά εκτός από το να κάνουν τη δουλειά τους σε βασικό επίπεδο, δεν είναι οι Einsteins των φορτιστων. Η ικανότητά σας να ελέγχετε ακριβώς πόσα βολτ εισέρχονται σε κάθε κελί και σε ποιο σημείο θέλετε να σταματήσει ο φορτιστής θα βελτιώσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Συμβουλή αριθ. 2! Μην απορροφάτε υπερβολικά την μπαταρία σας - αυξάνετε τις πιθανότητες απώλειας ισχύος του αεροσκάφους στα μέσα της πτήσης. Θα επιταχύνετε επίσης την αλλοίωση της μπαταρίας. Εάν πετάτε με μια μπαταρία Hubsan 7.4V, προσγειωθείτε όταν είστε περίπου 7 βολτ. Εάν πετάτε με μια μπαταρία 3.7V Hubsan, όταν είστε γύρω από 3.5v. Αν πετάξετε ένα H109S με τη μεγάλη μπαταρία 11.1v, στα 11v. Μπορεί να με σκέφτεσαι για υπερβολικο, αλλά δεν είμαι. Πάντα καλύτερα ασφάλεια από το συγγνώμη. Αριθμός 3 ! Μετά από 3-4 μήνες, χρησιμοποιήστε ένα πολύμετρο για να ελέγξετε την αντίσταση κάθε μπαταρίας LiPo. Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση, τόσο χειρότερη είναι η μπαταρία - και τόσο πιο πιθανό θα δειχνει τεχνικά πλήρως φορτισμένο χωρίς όμως να είναι. Έχει μια μπαταρία που έδειξε με πλήρη ισχύ στον πομπό και στη συνέχεια ξαφνικά μετά από 2 λεπτά, εμφανίζεται ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας. Έχω δει τα αεροσκάφη ξαφνικά να πέφτουν από τον αέρα χωρίς ισχύ, επειδή η μπαταρία που χρησιμοποιείται είναι χάλια. Αυτό μπορεί εύκολα να αποφευχθεί αν έχετε ένα πολύμετρο ή ένα φορτιστή balance με την ικανότητα να ελέγχετε την αντίσταση. Αν η συγκεκριμένη μπαταρία έχει ταχύτητα 10 Ohm ή μεγαλύτερη PER CELL, ήρθε η ώρα να πάει ανακυκλωση. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό ΑΡΙΘΜΟΣ 4. Αυτό ισχύει για άτομα που έχουν αγοράσει έναν φορτιστή μετά την πώληση με δυνατότητα εκφόρτισης μπαταριών ή / και ρύθμισης ορίου τάσης φόρτισης / εκφόρτισης. Εκφορτίστε ή φορτίστε την μπαταρία σας με την ονομαστική τάση για αποθήκευση, για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας LiPo και ελαχιστοποιήστε τη φθορά. Δημοσιεύτηκε από την ίδια την hubsan Attachments:
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 14, 2018 19:37:21 GMT 2
Μόλις γύρισα από την "δοκιμή αέρος" της νέας μπαταρίας, όπως έγραψα νωρίτερα την αγόρασα από Ali, ήρθε σήμερα, την φόρτισα απευθείας και πήρε περίπου 2Α. Πήγα στο γνωστό σημείο "Αθλητικό πάρκο" που ευτυχώς δεν είχα ξανά παρεμβολές και έκανα πτήση σε μικρό ύψος 5-20 μέτρα με αρκετούς ελιγμούς, όμως γενικά συντηρητικά. Ο χρόνος πτήσης ξεπέρασε τα 20 λεπτά και τουλάχιστο χάρηκα σε πρώτη φάση, μένει μόνο να δω και την αντοχή στο χρόνο και τις φορτίσεις. Μια λεπτομέρεια που πρόσεξα και αναφέρω στους έμπειρους της παρέας είναι ότι ή προειδοποίηση χαμηλής τάσης ήρθε μετά τα 20 λεπτά όμως από την στιγμή εκείνη το αεροσκάφος δεν έδωσε και πολλά περιθώρια συνέχειας αφού μετά από ένα λεπτό κατέβηκε μόνο του σε απόσταση 20 μέτρων κι ενώ ήμουν στην φάση επαναφοράς. Η άλλη μπαταρία έχει το εξής χαρακτηριστικό, αν κοκκινίσει και χαλαρώσω λίγο τους ελιγμούς και τα στοιχεία ξαναπαίρνει ένα κουτάκι πράσινο, φυσικά το τέλος είναι κοντά αλλά σαν να δίνει μια μικρή ευκαιρία. Θα την ξανατσεκάρω στην επόμενη πτήση.
Σωτήρη ευχαριστούμε για τα τόσα ενδιαφέροντα.
|
|
|
Post by sotirist on May 14, 2018 19:47:01 GMT 2
Μόλις γύρισα από την "δοκιμή αέρος" της νέας μπαταρίας, όπως έγραψα νωρίτερα την αγόρασα από Ali, ήρθε σήμερα, την φόρτισα απευθείας και πήρε περίπου 2Α. Πήγα στο γνωστό σημείο "Αθλητικό πάρκο" που ευτυχώς δεν είχα ξανά παρεμβολές και έκανα πτήση σε μικρό ύψος 5-20 μέτρα με αρκετούς ελιγμούς, όμως γενικά συντηρητικά. Ο χρόνος πτήσης ξεπέρασε τα 20 λεπτά και τουλάχιστο χάρηκα σε πρώτη φάση, μένει μόνο να δω και την αντοχή στο χρόνο και τις φορτίσεις. Μια λεπτομέρεια που πρόσεξα και αναφέρω στους έμπειρους της παρέας είναι ότι ή προειδοποίηση χαμηλής τάσης ήρθε μετά τα 20 λεπτά όμως από την στιγμή εκείνη το αεροσκάφος δεν έδωσε και πολλά περιθώρια συνέχειας αφού μετά από ένα λεπτό κατέβηκε μόνο του σε απόσταση 20 μέτρων κι ενώ ήμουν στην φάση επαναφοράς. Η άλλη μπαταρία έχει το εξής χαρακτηριστικό, αν κοκκινίσει και χαλαρώσω λίγο τους ελιγμούς και τα στοιχεία ξαναπαίρνει ένα κουτάκι πράσινο, φυσικά το τέλος είναι κοντά αλλά σαν να δίνει μια μικρή ευκαιρία. Θα την ξανατσεκάρω στην επόμενη πτήση. Σωτήρη ευχαριστούμε για τα τόσα ενδιαφέροντα. Άστην να κάνει 3-4 κύκλους φόρτισης και βλέπεις.. Γενικά οι κοντινές πτήσεις με παιχνιδίσματα, όπως και το hover μασάνε γρήγορα την μπαταρια Σ
|
|
|
Post by sotirist on May 14, 2018 19:59:34 GMT 2
sotiris: Για το βίντεο θα σου πω μετά την Eurovision ...///...έχει τέτοιο πράγμα; σπάνια βλέπω TV, κρυφοκοιτώ το Avator. Nαι, στην συνέχεια με το ENTER κάνει στιγμιαίο έλεγχο μπαταρίας και αρχίζει η φόρτιση, απλά δεν μπορώ να βρω πως βλέπω πόσο ρεύμα έχει μέσα η μπαταρία πριν την φόρτιση ή πόσο πήρε όταν τελείωσε η φόρτιση, πήρε 2700 ή λιγότερο; Θα το ξαναψάξω... Αύριο θα συνδέσω την αποφορτισμένη από την πτήση μπαταρία και θα το δω, θα γράψω ένα ακόμη βιντεάκι. Κοίτα εδώ για το πόσο ρεύμα έχει η μπαταρια Attachments:
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 14, 2018 20:22:13 GMT 2
Δυστυχώς παιδιά αυτός ο φορτιστής Β6 mini δεν έχει το menu για BATT/PROGRAM οπότε δεν παρέχει την δυνατότητα μέτρησης της αποθηκευμένης ενέργειας μιας μπαταρίας. Δεν έχει επίσης ούτε την δυνατότητα αποθήκευσης προγραμμάτων, μικρό το κακό αυτό, σχεδόν δεν με νοιάζει, όμως το BATT METER είναι μεγάλη έλλειψη δυστυχώς, αν το ήξερα σε καμία περίπτωση δεν θα τον αγόραζα. Οκ μπορεί να έχει τα μισά λεφτά, αλλά αυτό το κομμάτι το θεωρώ πολύ σημαντικό... Τώρα μένει μόνο να υπολογίζω εμπειρικά το ρεύμα, αν πχ. μια μπαταρία μετά από μια πλήρη πτήση πάρει πάνω από 2Α έως 2,2 και με την σκέψη ότι είχε μέσα ένα 15% τουλάχιστο περίπου 400 mA τότε καλά είναι. * με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω ένα βιντεάκι με το menu του. EDIT: Δεν χρειάζεται να βάλω δικό μου βίντεο, να αυτός εδώ έχει το menu, τα είχα δει πριν αγοράσω αλλά δεν το είχα υποψιαστεί. Πάντως θα κάνω αρνητική αξιολόγηση στο gearbest κανονικά δεν έπρεπε να τον πουλάει.
|
|
|
Post by john1975 on May 15, 2018 14:03:38 GMT 2
Καλησπέρα στην ομάδα. Ηλία (γείτονα) η μπαταρία από το AliExpress είναι εντάξει? θέλω να πάρω δεύτερη και από έξω μόνο από εκεί μπορώ να πάρω, διαφορετικά από Ελλάδα. Τελικά παρήγγειλα το (14dBi 5.8G Panel Antenna + 3dBi 2.4G) δοκίμασα στο χωρίο και μετά τα 350m έχανα πάλι την εικόνα και είπα να κάνω την υπέρβαση.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 15, 2018 14:31:27 GMT 2
Έλα Γιάννη, το έγραψα, με την πρώτη φόρτιση χτες πέταξε πάνω από 20 λεπτά, πριν λίγο ολοκλήρωσε την δεύτερη φόρτιση, πήρε 2250 mA μια χαρά, την μέτρησα και με το πολύμετρο, οκ τα βολτ αλλά και τα ΩΜ, γενικά έχει ίδιες τιμές στις μετρήσεις με την "μανάτη". Για 11€ άριστη για την ώρα, μένει να σούμε την αντοχή στο χρόνο, εγώ θα βάλω και άλλη μια από τον ίδιο να έχω τρεις. www.aliexpress.com/item/Original-for-Hubson-H501W-H501S-7-4V-2700mAh-lipo-battery-10C-20WH-battery-For-RC-Qaudcopter/32829471480.htmlΣήμερα μου ήρθε και αυτό το καλώδιο: www.aliexpress.com/item/Hubsan-X4-H501S-RC-Quadcopter-Spare-Parts-Battery-Parallel-cahrger-Cable-EC2-Plug-for-Camera-Drone/32813597269.htmlΜόλις ξεψαρώσω θα βάλω δύο μπαταρίες...! Ρε συ μόνο 350 μέτρα και σε χωριό; Να σου πω, όταν πετάει γυρνάς καθόλου την τ/κ προς το σημείο που είναι το σκάφος; Η κεραία λήψης είναι πάρα πολύ κατευθυνόμενη, από πίσω κόβει απίστευτα. Εγώ πάντως έχω πάει πάνω από 500 μέτρα με το μανάτο σετ χωρίς χάσιμο, περιμένω την κατάλληλη στιγμή να το δώσω όσο πάει.
|
|