|
Post by sotirist on May 2, 2018 11:40:15 GMT 2
Καλό μήνα και από εμένα έψαξα αναλυτικα όλο το manual δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για την κυκλική κίνηση το δικό μου ήρθε σε χάρτινο κουτί μάλλον είναι το ss μου φάνηκε περίεργο τόσο σοβαρό θέμα να μην αναφέρεται και ότι ενεργοποιητε από το κουμπί του βίντεο και αυτό είναι παράξενο η τ/κ είναι στάνταρ .παρουσιάζει;ζει jelo έχει και ένα φίλτρα κι μέσα η συσκευασία τις μέρες τις άλλαξα αμέσως σίγουρα θα δουλεύουν λογικά καλύτερα είτε κόντε είτε μακρυά kotsak, κοίτα εδώ (http://freedrone.gr/attachment/download/14) και ιδιαίτερα τη σελίδα 13, Back to Basics #9 για πλήρη περιγραφή του orbit. Παρεπιπτόντως, το έγγραφο έχει και άλλες πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τα όλα τα Hubsan και για το 501S(S). Σ
|
|
|
Post by sotirist on May 2, 2018 15:07:33 GMT 2
Μένω στην Αθήνα δύσκολα βρίσκεις τόπο να πετάξεις δυστυχώς θα πρέπει να ξενιτευτω να πετάξω το drone αυτός είναι και ένα λόγος που σταματήσαμε τον αερομοντελισμο και λέω σταματήσαμε γιατί οι περισσότεροι το έχουν κάνει μας έδιωξαν από δύο σημεία το ένα είναι το παλιό αεροδρόμιο στο ελληνικό λόγω μεταναστών και το άλλο σημείο σε κάτι χωράφια στο σεφ Μοντέλοδρόμια δημόσια δεν υπάρχουν ένα ιδιωτικό υπάρχει μόνο στα Μέγαρα και εκεί έχει ετήσια συνδρομή μιάμιση ώρα δρομος με διοδια Έχω το drone 10 μέρες τώρα και δεν έχω οπλίσει ούτε τα μοτέρ ακόμη καλές πτήσεις καλό μήνα σε όλους kotsak, όλοι μας νομίζω οι Αθηναίοι, έχουμε βρεί μέρη που επιτρέπουν να εκτελέσουμε τις πτήσεις μας, με νόμιμο και (σχετικά) ασφαλή τρόπο. Όλη η παραλιακή μετά τη Γλυφάδα - Βούλα είναι γεμάτη με τέτοια μέρη, αλλά και στα βόρεια είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν. Επιπλέον, επειδή και εγώ έκανα αερομοντελισμό, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η αντιμετώπιση του κόσμου, είναι τελείως διαφορετική από ότι πριν. Ασε που τώρα, όπως είπα, είμαστε νόμιμοι (όσο γίνεται).... Το dagr.hcaa.gr/ είναι μία καλή πηγή για περιοχές που είναι οκ...
|
|
|
Post by kotsak on May 2, 2018 17:47:11 GMT 2
Για τα drone ενοεις ναι ευκολότερα κ είναι κ ο λόγος που πήρα και εγώ drone τωρα Eλικόπτερο κ αεροπλάνα δεν το συζητώ καν στα Μέγαρα το ιδιωτικό με τις κάρτες κ ένα στον Μαραθώνα κάπου ειναι κλειστό σαν λέσχη οπότε ελικόπτερα αεροπλάνα έχουν μπει στα ράφια το καλοκαίρι κανένα φωμ σαν υδροπλάνο Εχω δύο ντρονακια μικρά ένα πολύ μικρό της hubsan το έχω αρκετό καιρό παίζω με τα χέρια δεν έχει ηλεκτρονικά gps ktl και ένα syma 5 κάτι τέτοιο χωρίς βοήθεια και αυτό Αλλά καλοκαίρι οι παραλίες γεμίζουν κόσμο Στο εξωτερικό βλέπεις μοντέλοδρόμια με γκαζόν με χώρο για θεατές προφυλαγμένα βέβαια, με πίστες με με και εμάς μας έδιωξαν και από τα χωράφια του σεφ και της Αναβύσσου τι να πεις
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 2, 2018 18:13:07 GMT 2
Πωπωωω κρίμα ρε παιδιά, αισθάνομαι πολύ ευτυχής ως επαρχιώτης...
Πάντως για το Cycle fly ίσως το πρόσθεσε η HUBSAN τώρα τελευταία και το έβαλε να ενεργοποιείται από το κουμπί της κάμερας με διαφορετικό χειρισμό. Αν το έβαζε σε κάποιο extra (νέο) κουμπί θα απέκλειε τα παλιότερα χειριστήρια, καλή κίνηση.
|
|
|
Post by john1975 on May 2, 2018 21:17:01 GMT 2
Καλησπέρα στο φόρουμ είμαι νέος στο άθλημα (όχι ηλικιακά) Σήμερα παρέλαβα το drone πρώτη πτήση σήμερα απόγευμα φοβερό drone. Έχω μερικές απορίες ο φορτιστής είναι 12 volts 1A έναν καλό φορτιστή για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας. Παρατήρησα ενώ πετούσα με ενεργό GPS έχανε λίγο ύψος και κουνιόταν λίγο δεξιά αριστερά (δεν ήταν σταθερό) πρέπει να κοιτάξω κάτι. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων. Είμαι από επαρχεία Τρικαλα.
|
|
|
Post by sotirist on May 2, 2018 22:04:55 GMT 2
Καλησπέρα στο φόρουμ είμαι νέος στο άθλημα (όχι ηλικιακά) Σήμερα παρέλαβα το drone πρώτη πτήση σήμερα απόγευμα φοβερό drone. Έχω μερικές απορίες ο φορτιστής είναι 12 volts 1A έναν καλό φορτιστή για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας. Παρατήρησα ενώ πετούσα με ενεργό GPS έχανε λίγο ύψος και κουνιόταν λίγο δεξιά αριστερά (δεν ήταν σταθερό) πρέπει να κοιτάξω κάτι. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων. Είμαι από επαρχεία Τρικαλα. Καλώς τον και καλορίζικο, καλές και ασφαλείς πτήσεις να εχεις. Για φορτιστή μπορείς να δεις αυτόν ——> heliland.com/product/skyrc-s60-60w-ac-balance-charger-1-4s-lipo/Ίσως χρειαστείς και ένα μικρό μετατροπέα γιατί η μπαταρια του 501δεν είναι στάνταρντ XT60, αλλά μπορεί να να έχει μέσα η συσκευασία, ρώτησε τους. Για την αστάθεια σε GPS mode, δώσε προσοχή στη διαδικασία calibration που απαιτείται πριν από κάθε πτήση. Κινήσεις σταθερές, μακρυά από μεταλλικά αντικείμενα, κινητά, κεραίες, αυτοκίνητα, καλώδια ΔΕΗ. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις όλο το νήμα εδώ. Κρύβει πολλή δουλειά και εμπειρία. Για ότι άλλο θέμα όλοι εδώ θα σε βοηθήσουμε. Σωτήρης
|
|
|
Post by sotirist on May 2, 2018 22:11:54 GMT 2
Πωπωωω κρίμα ρε παιδιά, αισθάνομαι πολύ ευτυχής ως επαρχιώτης... Πάντως για το Cycle fly ίσως το πρόσθεσε η HUBSAN τώρα τελευταία και το έβαλε να ενεργοποιείται από το κουμπί της κάμερας με διαφορετικό χειρισμό. Αν το έβαζε σε κάποιο extra (νέο) κουμπί θα απέκλειε τα παλιότερα χειριστήρια, καλή κίνηση. Η hubsan έχει και αλλά κρυφά modes, που ενεργοποιούνται με συνδιασμους πλήκτρων, long press πλήκτρων, χρήση των trimmers κλπ, όπως π.χ. το πολύ χρήσιμο RSSI mode που βοηθάει στην ανίχνευση παρεμβολών, ή την αλλαγή των χρωματικών συνδυασμών των LED του σκαφους κλπ. Στο έγγραφο της hubsan που υπάρχει παραπάνω περιγράφει αρκετά τέτοια. Σ
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 2, 2018 22:39:01 GMT 2
Καλησπέρα στο φόρουμ είμαι νέος στο άθλημα (όχι ηλικιακά) Σήμερα παρέλαβα το drone πρώτη πτήση σήμερα απόγευμα φοβερό drone. Έχω μερικές απορίες ο φορτιστής είναι 12 volts 1A έναν καλό φορτιστή για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας. Παρατήρησα ενώ πετούσα με ενεργό GPS έχανε λίγο ύψος και κουνιόταν λίγο δεξιά αριστερά (δεν ήταν σταθερό) πρέπει να κοιτάξω κάτι. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων. Είμαι από επαρχεία Τρικαλα. Καλώς τον φίλο γείτονα...! καλές πτήσεις να 'χεις, και γω πριν 10 μέρες περίπου το πήρα και άρχισα. Σιγά σιγά και κοντά στην αρχή και έπειτα θα έρθουν και οι αποστάσεις. Εγώ παράγγειλα αυτόν: www.gearbest.com/charger/pp_753323.html δεν με ενδιέφερε να είναι στα 220V, καλύτερα στα 12V διότι μπορεί να πάρει ρεύμα και από αμάξι κλπ. είναι φτηνός και απ' ότι έψεξα είναι από τους "γνήσιους" αντιγραμμένους, όσοι έχουν κάτι κόκκινα γράμματα στην φάτσα είναι οι πιο "μαϊμού".
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 2, 2018 22:59:04 GMT 2
Σωτήρη, κάνω πολύ προσεκτικό καλιμπράρισμα μακριά από "επηρεασμούς", και όμως κάποιες φορές το βλέπεις παίζει αρκετά, οκ. δεν μιλώ για 10 εκ. αλλά αν αφήσω τα στικ μπορεί να μετακινηθεί και 1 μέτρο, πάει και πέρα-δώθε αλλά κυρίως χάνει και λίγο ύψος, τέλος π. δεν με απασχολεί και τόσο, δεν είναι τραγικό. Αυτό με τα "κρυφά" modes είναι λίγο μ@λ@κί@ της Hubsan, τι θέλουν να γίνουμε ντεντέκτιβ ψάχνοντας; θα το κοιτάξω το έγγραφο αν και δεν είμαι προφέσορ της "μογγολικής". Υπάρχει κανένας τρόπος ενώ είναι σταθερό ή και σε πτήση να το κάνουμε να "σκύβει" λίγο; η κάμερα τραβάει ψηλά, αν πετάει στο 20 μ. και σχετικά κοντά και θέλουμε να κάνουμε πλάνο τον εαυτό μας θα είμαστε ή έξω ή στο κάτω μέρος της εικόνας. Υπάρχει τρόπος να "χαμηλώσουμε" λίγο την κάμερα, να κοιτάζει λίγο πιο κάτω; Ξέρω...gimbal... αλλά εδώ δεν έχουμε...
|
|
|
Post by sotirist on May 3, 2018 8:33:15 GMT 2
Σωτήρη, κάνω πολύ προσεκτικό καλιμπράρισμα μακριά από "επηρεασμούς", και όμως κάποιες φορές το βλέπεις παίζει αρκετά, οκ. δεν μιλώ για 10 εκ. αλλά αν αφήσω τα στικ μπορεί να μετακινηθεί και 1 μέτρο, πάει και πέρα-δώθε αλλά κυρίως χάνει και λίγο ύψος, τέλος π. δεν με απασχολεί και τόσο, δεν είναι τραγικό. Αυτό με τα "κρυφά" modes είναι λίγο μ@λ@κί@ της Hubsan, τι θέλουν να γίνουμε ντεντέκτιβ ψάχνοντας; θα το κοιτάξω το έγγραφο αν και δεν είμαι προφέσορ της "μογγολικής". Υπάρχει κανένας τρόπος ενώ είναι σταθερό ή και σε πτήση να το κάνουμε να "σκύβει" λίγο; η κάμερα τραβάει ψηλά, αν πετάει στο 20 μ. και σχετικά κοντά και θέλουμε να κάνουμε πλάνο τον εαυτό μας θα είμαστε ή έξω ή στο κάτω μέρος της εικόνας. Υπάρχει τρόπος να "χαμηλώσουμε" λίγο την κάμερα, να κοιτάζει λίγο πιο κάτω; Ξέρω...gimbal... αλλά εδώ δεν έχουμε... Καλημερα, Εάν το καλιμπραρισμα είναι σωστό, τότε η μόνη εξήγηση είναι νομίζω ότι επηρεάζεται το gps η/και η πυξίδα από κάτι. Εμένα σε θάλασσα χωρίς τίποτα γύρω (και χωρίς αέρα) είναι σίδερο. Ίσως επηρεάζεται το gps από τις κεραίες του σκάφους. Ο vako είχε κάνει ένα mod που το θωρακίζει καλύτερα. Το είπες προηγουμένως μόνος σου ότι τα πλήκτρα του Τ/Χ είναι συγκεκριμένα. Για αυτό η hubsan χρησιμοποιεί ότι έχει στη διάθεση της και προσθέτει λειτουργικότητα στα νέα firmware συνδυαστικά. Για την κλίση της κάμερας υπάρχει κάποια μετατροπή αλλά είναι δύσκολη διαδικασία γιατί η κάμερα είναι κολλημένη στη θέση της με κολα πολύ δυνατή. Οπως είπες .... gimbal
|
|
|
Post by john1975 on May 3, 2018 9:18:00 GMT 2
Καλήμερα υπήρχαν και αυτοκίνητα και ηλεκτροφόρα καλώδια δοκιμάζω και βλέπω. Για balance θα προτιμούσα να πάρω από έξω. Αν δεν κάνω λάθος microSD διαβάζει μέχρι 16GB εγώ χρησιμοποίησα μια 32GB χωρείς κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις.
|
|
|
Post by sotirist on May 3, 2018 20:11:38 GMT 2
kotsak said: .......Εχω δύο ντρονακια μικρά ένα πολύ μικρό της hubsan το έχω αρκετό καιρό παίζω με τα χέρια δεν έχει ηλεκτρονικά gps ktl και ένα syma 5 κάτι τέτοιο χωρίς βοήθεια και αυτό ....... Read more: freedrone.gr/thread/7/hubsan-x4-h501s?page=7#ixzz5ESoL4KgwΓια προπόνηση εντός σπιτιού, αυλής κλπ είναι ότι καλύτερο. Εγώ έχω ένα 107L για ψιλοracing και ένα 107P plus hubsan και τα δυο για μέσα στο σπίτι. Τα έχω λειώσει λέμε και έχουν βοηθήσει και στα “μεγαλα”. Προτείνεται για όλους....
|
|
|
Post by sotirist on May 3, 2018 20:23:26 GMT 2
Καλήμερα υπήρχαν και αυτοκίνητα και ηλεκτροφόρα καλώδια δοκιμάζω και βλέπω. Για balance θα προτιμούσα να πάρω από έξω. Αν δεν κάνω λάθος microSD διαβάζει μέχρι 16GB εγώ χρησιμοποίησα μια 32GB χωρείς κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. Για τον charger εσυ αποφασίζεις, αλλά απλά λαβε υπόψη σου ότι εάν σκοπεύεις να ασχοληθείς γενικά με drones αξίζει τον κόπο να επενδύσεις σε έναν καλό φορτιστή για τώρα αλλά και για το μέλλον, από όπου εσυ επιθυμείς. Προσωπικα, ότι έχει σχέση με ρεύμα για τα πτηνά μας (φορτιστές, μπαταριες) αγοράζω από Ελλάδα, πιο ακριβά βέβαια.. SD μέχρι 32GB σίγουρα οκ. Παίζουν και κάποιες 64GB αλλά λίγες.
|
|
|
Post by john1975 on May 8, 2018 14:39:49 GMT 2
Καλησπέρα στην ομάδα, θέλω να παραγγείλω 2 μοτέρ ένα CW και ένα CCW, από Gearbest ή Banggood?
|
|
|
Post by Frontier on May 8, 2018 17:09:12 GMT 2
Καλησπέρα στην ομάδα, θέλω να παραγγείλω 2 μοτέρ ένα CW και ένα CCW, από Gearbest ή Banggood? Banggood.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 10, 2018 21:57:07 GMT 2
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 11, 2018 15:43:52 GMT 2
Πριν λίγη ώρα πήγα για μια πτήση στο αθλητικό πάρκο, έχω ξανακάνει εκεί, ο καιρός ήταν καλός, συννεφιά, έβλεπα το drone άνετα και την οθόνη χωρίς σκίαστρο. Έκανα τα σχετικά και ξεκίνησα όμως κάτι δεν πήγαινε καλά με το χειρισμό, στην αρχή όταν ήταν κοντά οκ το έλεγχα, όμως κάποια στιγμή ρε παιδιά κι ενώ ήταν σε ύψος 15μ. περίπου άρχισε να "τραβάει" φουλ προς την κατεύθυνση των σπιτιών (πίσω και αριστερά μου), το στικ κατεύθυνσης σχεδόν δεν άκουγε, μεσολάβησαν κάτι δέντρα και το έχασα από τα μάτια μου. Εκείνη την ώρα το μόνο που έκανα ως ύστατη κίνηση ήταν να αφήσω την κατεύθυνση ελεύθερη και να δώσω τέρμα πάνω... ταυτόχρονα περίμενα να ακούσω το "μπαμ" ...που ευτυχώς δεν έγινε... Έκανα RTH και όταν ήρθε κοντά το ακύρωσα και ξαναδοκίμασα. Πάλι δεν πήγαινε καλά, πάλι με τράβηξε προς τα σπίτια από πολύ χαμηλά περίπου στα 5 μ. λέω πάει στα δέντρα, ευτυχώς πέρασε ανάμεσα από δύο και πάλι με έσωσε το ύψος που του έδωσα... Το κατέβασα με κομμένη την ανάσα που γλύτωσε δεύτερη φορά... Τι το τράβούσε προς τα σπίτια;;; Το έκλεισα και ανοίγοντας έκανα νέο καλιμπράρισμα, το πέταξα και πάλι πολύ συντηρητικά, όμως αυτή τη φορά πήγαινε άριστα... Από την περιγραφή, τι λέτε; τόσο λάθος το πρώτο καλιμπράρισμα; οκ. ίσως να μην γύριζε με ακρίβεια, όμως η κατεύθυνση γιατί επηρεαζόταν τόσο; Θα το σκεφτώ πολύ να ξαναπάω σε αυτό το μέρος... Νιώθω λίγο σαν τον thomas με το 109... Attachments:
|
|
|
Post by sotirist on May 11, 2018 15:53:19 GMT 2
Πριν λίγη ώρα πήγα για μια πτήση στο αθλητικό πάρκο, έχω ξανακάνει εκεί, ο καιρός ήταν καλός, συννεφιά, έβλεπα το drone άνετα και την οθόνη χωρίς σκίαστρο. Έκανα τα σχετικά και ξεκίνησα όμως κάτι δεν πήγαινε καλά με το χειρισμό, στην αρχή όταν ήταν κοντά οκ το έλεγχα, όμως κάποια στιγμή ρε παιδιά κι ενώ ήταν σε ύψος 15μ. περίπου άρχισε να "τραβάει" φουλ προς την κατεύθυνση των σπιτιών, το στικ κατεύθυνσης σχεδόν δεν άκουγε... μεσολάβησαν κάτι δέντρα και το έχασα από τα μάτια μου, εκείνη την ώρα το μόνο που έκανα ως ύστατη κίνηση ήταν να αφήσω την κατεύθυνση ελεύθερη και να δώσω τέρμα πάνω... ταυτόχρονα περίμενα να ακούσω το "μπαμ" ...που ευτυχώς δεν έγινε... Έκανα RTH και όταν ήρθε κοντά το ακύρωσα και ξαναδοκίμασα. Πάλι δεν πήγαινε καλά, πάλι με τράβηξε προς τα σπίτια από πολύ χαμηλά περίπου στα 5 μ. λέω πάει στα δέντρα, ευτυχώς πέρασε ανάμεσα από δύο και πάλι με έσωσε το ύψος που του έδωσα... Το κατέβασα με κομμένη την ανάσα που γλύτωσε δεύτερη φορά... Το έκλεισα και ανοίγοντας έκανα νέο καλιμπράρισμα, το πέταξα και πάλι πολύ συντηρητικά, όμως αυτή τη φορά όμως πήγαινε άριστα... Από την περιγραφή, τι λέτε; τόσο λάθος το πρώτο καλιμπράρισμα; οκ. ίσως να μην γύριζε με ακρίβεια, όμως η κατεύθυνση γιατί επηρεαζόταν τόσο; Θα το σκεφτώ πολύ να ξαναπάω σε αυτό το μέρος... Κρίνοντας από την περιγραφή σου και από τη στιγμή που μετά το δεύτερο calibration όλα πήγαν καλά στο ίδιο σημείο, είτε το πρώτο calibration δεν έγινε σωστά, είτε υπήρχαν πολλές παρεμβολές κατα τη διάρκειά του, με αποτέλεσμα την συμπεριφορά που αντιμετώπισες. Προσωπικά, όταν βλέπω τέτοια συμπτώματα, το προσγειώνω αμέσως και κάνω πάλι προσεκτικό calibration. Μέχρι τώρα η πρακτική αυτή έχει αποδώσει 100%, με εξαίρεση μία φορά που πέταξα δίπλα σε ένα υποσταθμό της ΔΕΗ. Εκεί (δικαιολογημένα) δεν έστρωνε με τίποτα, οπότε άλλαξα περιοχή Σ
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 11, 2018 16:06:00 GMT 2
Σωτήρη, εκ των υστέρων λέω... τραγικό σφάλμα που δεν το κατέβασα ΑΜΕΣΩΣ... ειδικά πριν το δεύτερο χάσιμο... κοίτα τώρα έβαλα και εικόνα... Στο μεταξύ τράβηξα και πλάνα σήμερα πρώτη φορά, δεν θυμάμαι αν έγραφα εκείνη την ώρα, θα θα κατεβάσω, θα τα δω και αν είναι κάτι σχετικό θα το ανεβάσω να το δείτε. Attachments:
|
|
|
Post by john1975 on May 11, 2018 16:33:18 GMT 2
Καλησπέρα μοτέρ έχω παραγγείλει από Bangγood μόλις παραλάβω εντυπώσεις. Έχω ένα θέμα σήμερα το σήκωσα στα 200m και μακριά 200m από τα 100m και επάνω ενώ είχα τηλεμετρία δεν είχα εικόνα. Γενικά χάνω πολύ γρήγορα την εικόνα στο τηλεχειριστήριο. Το πέταξα σε μια περιοχή οπού ήτανε παλιά ελικοδρόμιο χωρείς στύλους ΔΕΗ και τα πρώτα σπίτι μετά τα 300m. Και αυτό που πρόσεξα όταν αλλάζω συχνότητα στα 5,8GHz στο μισό μετρό από το Drone δεν έχω σε όλες τις συχνότητες εικόνα μόνο σε 6 αλλαγές. έχει κάποιος το ίδιο θέμα?
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 11, 2018 16:59:47 GMT 2
Αυτό με τα κανάλια είναι λίγο ανεξήγητο, και γω όταν έψαχνα για καθαρό, κατά την αλλαγή δεν είχα εικόνα σε όλα, καθόλου εικόνα, μαύρο. Αν πας στο πιο κοντινό που έχεις και κάνεις επιβεβαίωση, μετά αν ψάξεις θα έχεις στα "κοντινά", δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό. Κάνε δοκιμές εμβέλειας σε κανάλια που να έχουν απόσταση μεταξύ τους, να αξίζει τον κόπο η αλλαγή. Εγώ γενικά βρήκα τα πάνω κανάλια πιο καθαρά, στα 5800 πήγα 530 μέτρα και το γύρισα ενώ είχε και άλλο. Πάντως απ' ότι είδα σε "φωτογραφία" το κεραιάκι λήψης 5,8 είναι πολύ κατευθυντικό, το στοιχείο το έχει μπροστά από μια μεταλλική (ίσως αλουμινίου) επιφάνεια που κόβει εντελώς από πίσω την λήψη. Αυτό το διαπίστωσα και στην πράξη, με το drone στα 30μ. αν γυρίσω "πλάτη" χάνει την λήψη. www.google.gr/search?q=Antenna+Kit+for+Hubsan+H501S&client=opera&tbm=isch&tbs=rimg:CSKhJWU26D4GIjgDb9LjZ0Ye7eyKoikn_1_1FyNCInOHn3GLmKOqByH2moU9S1cIZUKYw8usFMSTgWIzR7IazF4pGcYSoSCQNv0uNnRh7tEYXgzqNVNSSVKhIJ7IqiKSf_18XIR_1Lntjifq-oMqEgk0Iic4efcYuRH6ZL-PLV0-5yoSCYo6oHIfaahTEbe-FjfvN276KhIJ1LVwhlQpjDwRt74WN-83bvoqEgm6wUxJOBYjNBH8ue2OJ-r6gyoSCXshrMXikZxhEbe-FjfvN276&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwiPmNba9f3aAhXBoBQKHSz-C6sQ9C96BAgBEBs&biw=1366&bih=641&dpr=1#imgrc=ShtAPbtt3nNuOM:Attachments:
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 11, 2018 17:35:48 GMT 2
Κοίταξα τα βιντεάκια, όλα σχεδόν τα πρώτα είναι σαν το drone να "έλκεται" προς τα σπίτια. Αυτό είναι πριν το πρώτο συμβάν, εγώ είμαι προς το δεξιό μέρος της εικόνας, φαίνεται που προσπαθώ να το φέρω, έχει όλο τραντάγματα ενώ δεν υπήρχε καθόλου άνεμος και προς το τέλος αφού το φέρνω προς τα γήπεδα δίνει μία και φεύγει πάλι απότομα προς τα σπίτια, εκεί έκοψα την λήψη γαμώτο...
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 11, 2018 18:03:25 GMT 2
Εδώ γυρίζει (επιτέλους) με RTH, δείτε μετά το 20 sec τι αστάθεια έχει στην πτήση και τι αναταράξεις, χωρίς άνεμο... Πτήση σε GPS mode.
|
|
|
Post by Frontier on May 11, 2018 19:58:58 GMT 2
Ηλία, όλη η συμπεριφορά του αεροσκάφους σου φανερώνει μη ορθή βαθμονόμηση της πυξίδας. Η πτητική συμπεριφορά μοιάζει με toilet bowl effect στη γέννησή του, απλά εδώ η ακτίνα απόκλισης είναι πολύ μεγάλη και θα οδηγούσε σε flyaway. Το στίγμα GPS είναι ικανοποιητικό γιαυτό και καταφέρνει να επιστρέψει με RTH (παρακινδυνευμένη ενέργεια).
Θα συμφωνήσω με τον Σωτήρη παραπάνω, πιθανότατα είχες πολλές παρεμβολές κατά την βαθμονόμηση, είτε λόγω της περιοχής, είτε λόγω ύπαρξης αντικειμένων που επηρεάζουν την πυξίδα του αεροσκάφους (π.χ κλειδιά, κινητά κλπ).
Δυστυχώς τα Hubsan έχουν μια μόνο πυξίδα και αυτό καθιστά δύσκολη - έως αδύνατη - την αποφυγή τέτοιων φαινομένων, εμποδίζοντας τον χειριστή να απογειωθεί. Αεροσκάφη με δύο πυξίδες ανιχνεύουν τέτοιες περιπτώσεις και αποτρέπουν την πτήση.
|
|
|
Post by sotirist on May 11, 2018 20:12:22 GMT 2
Καλησπέρα μοτέρ έχω παραγγείλει από Bangγood μόλις παραλάβω εντυπώσεις. Έχω ένα θέμα σήμερα το σήκωσα στα 200m και μακριά 200m από τα 100m και επάνω ενώ είχα τηλεμετρία δεν είχα εικόνα. Γενικά χάνω πολύ γρήγορα την εικόνα στο τηλεχειριστήριο. Το πέταξα σε μια περιοχή οπού ήτανε παλιά ελικοδρόμιο χωρείς στύλους ΔΕΗ και τα πρώτα σπίτι μετά τα 300m. Και αυτό που πρόσεξα όταν αλλάζω συχνότητα στα 5,8GHz στο μισό μετρό από το Drone δεν έχω σε όλες τις συχνότητες εικόνα μόνο σε 6 αλλαγές. έχει κάποιος το ίδιο θέμα? Καλησπερα, καλώς ήλθες στο forum μας. Εντός πόλης δύσκολα θα πετύχεις μεγάλες αποστάσεις john1975, γιατί υπάρχουν πολλές παρεμβολες από νέα οικιακά internet wifi routers που πλέον δουλεύουν στα 5,8 ghz, στην ίδια συχνότητα που δουλεύει η εικόνα σου, ή FPV όπως το λέμε στην “γλώσσα” μας. Σε ότι αφορά τις συχνότητες, κατά τη διάρκεια της “εκκινησης” του drone, όταν συνδέεται το σκάφος με το Τ/Χ συμβαίνουν διάφορες διαδικασίες, μεταξύ των οποίων και ο εντοπισμός του καναλιού που θα επικοινωνήσουν, χωρίς “θεωρητικα” παρεμβολες. Αυτό εξηγεί γιατί δεν εχεις σε όλες τις συχνότητες εικόνα. Ή θα δοκιμάσεις εκτός πόλης, ή, εάν δεν είναι αυτό εφικτό, θα συμβιβαστείς με ότι εχεις, ή θα προχωρήσεις σε mod των κεραιών, κυρίως του Τ/Χ. Εσυ αποφασιζεις
|
|
|
Post by sotirist on May 11, 2018 20:27:05 GMT 2
Ηλία, όλη η συμπεριφορά του αεροσκάφους σου φανερώνει μη ορθή βαθμονόμηση της πυξίδας. Η πτητική συμπεριφορά μοιάζει με toilet bowl effect στη γέννησή του, απλά εδώ η ακτίνα απόκλισης είναι πολύ μεγάλη και θα οδηγούσε σε flyaway. Το στίγμα GPS είναι ικανοποιητικό γιαυτό και καταφέρνει να επιστρέψει με RTH (παρακινδυνευμένη ενέργεια). Θα συμφωνήσω με τον Σωτήρη παραπάνω, πιθανότατα είχες πολλές παρεμβολές κατά την βαθμονόμηση, είτε λόγω της περιοχής, είτε λόγω ύπαρξης αντικειμένων που επηρεάζουν την πυξίδα του αεροσκάφους (π.χ κλειδιά, κινητά κλπ). Δυστυχώς τα Hubsan έχουν μια μόνο πυξίδα και αυτό καθιστά δύσκολη - έως αδύνατη - την αποφυγή τέτοιων φαινομένων, εμποδίζοντας τον χειριστή να απογειωθεί. Αεροσκάφη με δύο πυξίδες ανιχνεύουν τέτοιες περιπτώσεις και αποτρέπουν την πτήση. Δεν θα μπορούσε να αποδοθεί καλυτερα. 👍👍👍👍 Frontier . ilias Από την όποια εμπειρία μου μετά από αρκετές πτήσεις, έμαθα κάτι πολύ σημαντικό: το calibration είναι το Α και το Ω στις πτήσεις, τουλάχιστον για τα hubsan. Επισης, πέρα από τις παρεμβολες, που ευθύνονται και για το μεγαλύτερο ποσοστό διακοπής του σήματος (και των δυο συχνοτήτων) υπάρχουν και π.χ. τα δέντρα που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο μια βεβαρημένη κατάσταση. Και επειδή το σήμα των 5,8 χάνεται συνηθως πρώτο, όταν θελουμε μεγαλες αποστασεις πάμε σε αλλες ενναλακτικες, π.χ. εξωτερικό ασύρματο Fpv monitor, κεραίες κλπ. Στην δίκη σου περιπτωση, θεωρώ ότι η πυξίδα σου επηρεάστηκε από παρεμβολες και εκεί οφείλεται η αστάθεια που είναι φανερή στην πτήση σου Σ ΥΓ. Όταν θα νοιώσει άνετα με τις πτήσεις σε GPS mode, θα δοκιμάσεις το altitude mode. Εκεί, νομίζω θα εντρυφήσεις σε νέα επίπεδα χειρισμού και .....ανασφάλειας...
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 11, 2018 20:43:08 GMT 2
Frontier, απάντησα και πριν στον Σωτήρη, μεγάλη ανοησία που δεν το κατέβασα ΑΜΕΣΩΣ όταν είδα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου γι αυτό πηγαίνω, δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά έχει αρκετά καλό οπτικό θέμα, γήπεδο, είσοδος πόλης, πάρκο... Εκεί τις άλλες φορές είχα θέμα με την εμβέλεια αλλά αυτό που έζησα σήμερα με κοψοχόλιασε, την πρώτη φορά λέω πάει σε κανένα μπαλκόνι γαμώτο, την δεύτερη ήταν θαύμα που το πέρασα ανάμεσα στο μοναδικό κενό που έχουν τα δέντρα σε κείνο το σημείο, ακόμη βλέπω τα βίντεο και δεν πιστεύω ότι δεν το έσπασα... Μαθήματα είναι αυτά, την επόμενη φορά με το παραμικρό, κατεβαίνει αμέσως. Γιατί είπες "...να επιστρέψει με RTH (παρακινδυνευμένη ενέργεια)..." δεν έπρεπε να το γυρίσω με RTH; εκείνη την ώρα το είδα ως την μόνη λύση από φόβο μην μου φύγει προς την πόλη... Αύριο αν έχει καλό καιρό θα πάω σε "ακίνδυνο" σημείο να τσεκάρω την λειτουργία του.
Δείτε ένα βίντεο μετά το δεύτερο calibration, και αυτό δεν ήταν τόσο σταθερό, αλλά καμία σχέση με πριν, το πήγα και πάλι προς την πόλη από καπρίτσιο για να δω τι θα κάνει, πάντως έχω παρατηρήσει κάτι, με το πάτημα stop στην εγγραφή κάνει ένα στιγμιαίο κούνημα σαν μισό "λουπ" γιατί;
|
|
|
Post by john1975 on May 11, 2018 20:47:20 GMT 2
Καλησπέρα ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις προγραμματίζω πτήση σε βουνό σύντομα οπότε πιστεύω θα έχω καλύτερα αποτελέσματα. Τα mod external antenna τα έχω βρει απλά λέω να μην το πειράξω ακόμη.
|
|
|
Post by sotirist on May 11, 2018 20:58:23 GMT 2
Frontier, απάντησα και πριν στον Σωτήρη, μεγάλη ανοησία που δεν το κατέβασα ΑΜΕΣΩΣ όταν είδα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου γι αυτό πηγαίνω, δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά έχει αρκετά καλό οπτικό θέμα, γήπεδο, είσοδος πόλης, πάρκο... Εκεί τις άλλες φορές είχα θέμα με την εμβέλεια αλλά αυτό που έζησα σήμερα με κοψοχόλιασε, την πρώτη φορά λέω πάει σε κανένα μπαλκόνι γαμώτο, την δεύτερη ήταν θαύμα που το πέρασα ανάμεσα στο μοναδικό κενό που έχουν τα δέντρα σε κείνο το σημείο, ακόμη βλέπω τα βίντεο και δεν πιστεύω ότι δεν το έσπασα... Μαθήματα είναι αυτά, την επόμενη φορά με το παραμικρό, κατεβαίνει αμέσως. Γιατί είπες "...να επιστρέψει με RTH (παρακινδυνευμένη ενέργεια)..." δεν έπρεπε να το γυρίσω με RTH; εκείνη την ώρα το είδα ως την μόνη λύση από φόβο μην μου φύγει προς την πόλη... Αύριο αν έχει καλό καιρό θα πάω σε "ακίνδυνο" σημείο να τσεκάρω την λειτουργία του. Δείτε ένα βίντεο μετά το δεύτερο calibration, και αυτό δεν ήταν τόσο σταθερό, αλλά καμία σχέση με πριν, το πήγα και πάλι προς την πόλη από καπρίτσιο για να δω τι θα κάνει, πάντως έχω παρατηρήσει κάτι, με το πάτημα stop στην εγγραφή κάνει ένα στιγμιαίο κούνημα σαν μισό "λουπ" γιατί; Ηλία, άσχετο, παρατήρησα ότι στα Βιντεό σου το σκάφος σου το οδηγείς (? μάλλον,) με πλάγια εμπρός πτήση, δηλαδή μπροστά και δεξια ή αριστερά ο δεξιός μοχλός. Εάν, αυτο ισχύει, αυτός ο τρόπος πτήσης είναι επιρρεπής σε τέτοιες ασταθειες. Εάν θες να τις αποφύγεις, στριψε πρώτα στην κατεύθυνση που θέλεις με τον αριστερό μοχλό (δεξιά αριστερά) και μετά μόνο εμπρός τον δεξιό μοχλό. Αποψη μου παντα Σ
|
|
|
Post by sotirist on May 11, 2018 21:00:22 GMT 2
Καλησπέρα ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις προγραμματίζω πτήση σε βουνό σύντομα οπότε πιστεύω θα έχω καλύτερα αποτελέσματα. Τα mod external antenna τα έχω βρει απλά λέω να μην το πειράξω ακόμη. Σωστά κάνεις, κατά την άποψη μου
|
|