|
Post by sotirist on Jun 15, 2018 13:22:58 GMT 2
Sotirist η συγκεκριμενη εχει πολυ χαμηλο write speed και σε υψηλη αναλυση θα εχει lag σε live view. Φιλος δοκιμασε toshiba με τα ιδια χαρτακτηριστικα και του κολουσε το live view, ωσπου πηρε την sandisk extreme και υσηχασε. Και σε μενα αν γραφω σε 4k μπορει να μου το σταματηση καμια φορα. Συμφωνω οτι δεν συγκρινεται με την sandisk extreme, που ειναι πολυ ακριβοτερη, αλλα συγκρινεται μια χαρα με την παγκοσμιως αγνωστη mixza για την οποια συζηταμε, που εχει χειροτερα χαρακτηριστικα (36 mb vs 42 mb write speed). Τελος παντων το ερωτημα και η απορια μου ηταν αν αξιζει τον κοπο για 2-3 ευρω διαφορα να παραγγελνει απο Κινα. Σ
|
|
|
Post by dream_master on Jun 15, 2018 13:57:31 GMT 2
H mixza ειναι λιγο πιο γρηγορη στην αναγνωση απο οτι λεει στα specs . sto write speed ειναι στα ιδια 45MB/s . Σιγουρα δεν αξιζει για 2 ευρω , αλλα αν δεν την βιαζετε ο αλλος την βαζει στην ιδια παραγγελια με το drone και τελιωνει.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 15, 2018 17:54:59 GMT 2
H mixza ειναι λιγο πιο γρηγορη στην αναγνωση απο οτι λεει στα specs . sto write speed ειναι στα ιδια 45MB/s . Σιγουρα δεν αξιζει για 2 ευρω , αλλα αν δεν την βιαζετε ο αλλος την βαζει στην ιδια παραγγελια με το drone και τελιωνει. Ετσι, το καταλαβαίνω dream_master 😏
|
|
|
Post by billpat7 on Jun 15, 2018 23:58:54 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους. Τα κουμπια με τα βελάκια πανω κατω αριστερα δεξια, δίπλα στα Joy stick, τι κανουν?
|
|
|
Post by dream_master on Jun 16, 2018 1:14:13 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους. Τα κουμπια με τα βελάκια πανω κατω αριστερα δεξια, δίπλα στα Joy stick, τι κανουν? ειναι τα trims του και χρησιμευουν στο να διορθωσεις το ντριφταρισμα. Σε gps mode μην τα πατας ομως γιατι ειναι στο 0. Οταν αλαζεις σε alt mode η manual μπορει να σου χρειαστουν. Επεισης αυτο που ειναι διπλα στο αριστερο στικ αν το πατησεις κατω μπορεις να κλεισεις τα led η να τα κανεις να αναβοσβηνουν.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 16, 2018 8:51:15 GMT 2
Να συμπληρώσω επίσης από ebay από Αγγλία έχει 64gb u3 με τιμή γύρω στα 20€, θα κάνει καμία 10 μέρες να έρθει 😁☺️ Δεν νομίζω να την υποστηρίξει το 501 petersea, μέχρι 32 Gb βλέπει ο SD reader/writer του. Σ
|
|
|
Post by petersea on Jun 16, 2018 9:20:27 GMT 2
Να συμπληρώσω επίσης από ebay από Αγγλία έχει 64gb u3 με τιμή γύρω στα 20€, θα κάνει καμία 10 μέρες να έρθει 😁☺️ Δεν νομίζω να την υποστηρίξει το 501 petersea, μέχρι 32 Gb βλέπει ο SD reader/writer του. Σ Καλημέρα, περισσότερο για την τιμή το ανέφερα, όσο έχει εδώ μια 32gb από εκεί περνεις 64gb με μια μικρή έρευνα που έκανα.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 17, 2018 15:16:13 GMT 2
Φίλοι γεια σας...
Απουσίασα από τις συζητήσεις αυτές τις ημέρες διότι είχα ένα δυσάρεστο γεγονός που μου στέρησε κάθε διάθεση. Την Δευτέρα 12 Ιουνίου σε μια νυχτερινή πτήση έχασα το Η501S...
Ήταν μια ατυχής στιγμή, ήταν καθαρά δικό μου λάθος, το απογείωσα από την αυλή ενός σχολείου για μια πτήση 10 μέτρων η οποία κατέληξε σε "φυγή" του drone και απώλεια. Όλα οφείλονται στο ότι λόγω βιασύνης (για μια σχολική πρόβα) δεν πρόσεξα ότι ήταν σε Altitude Mode και αμέσως μετά την απογείωση δεν είχε σταθερότητα, ήταν τόσο κοντά που δεν κοίταζα καν την οθόνη. Σε μια στιγμή πήγε να πέσει πάνω στο κτίριο, τότε ενστικτωδώς του έδωσα ύψος όμως έπαψα να το βλέπω οπότε έκανα το λάθος να πατήσω RTH. Αφού δεν ήταν σε GPS Mode το σκάφος έφυγε αρκετά μακριά, κάποια παιδάκια το είδαν και με ενημέρωσαν. Τρέξαμε προς τα εκεί, όμως ο χειρισμός ήταν πολύ δύσκολος, είχε ήδη απομακρυνθεί πολύ, πήγε 603 μ. και σε ύψος 92 μ. έδωσε το τελευταίο στίγμα, μετά τίποτα. Μετά από λίγο φτάσαμε στο σημείο, πήγα ακριβώς εκεί αλλά δεν το βρήκα, το σημείο που υπόδειξαν τα παιδάκια συμφωνεί με το στίγμα όμως λόγω ύψους κατά την κάθοδο προφανώς κατέβηκε ή κατέπεσε κάπου πιο δίπλα ή πιο πέρα. Κατά την διάρκεια του γεγονότος τράβηξα και μερικές φωτό και ένα μικρό βίντεο με το κινητό την οθόνη της Τ/Κ μπας και με βοηθούσαν στην αναζήτηση. Η πτήση γινόταν με την μπαταρία Limskey και ήταν ήδη σε πολύ χαμηλή στάθμη 6,8V αυτό σημαίνει ότι η πτήση συνεχίστηκε ελάχιστα μιας και αυτή η μπαταρία αυτή μπορεί να δίνει μεγαλύτερο χρόνο πτήσης αλλά όταν πάει στα κόκκινα, η καμπύλη ισχύος πέφτει σχεδόν κατακόρυφα.
Έκανα μεγάλη έρευνα και τις επόμενες ημέρες, το χωράφι απ' όπου δόθηκε το τελικό στίγμα είναι καθαρό αλλά στο τέλος υπάρχουν φαρδιές περιοχές με απροσπέλαστα βάτα, ψηλά αγκάθια και δέντρα, εξαιρετικά δύσκολο σημείο για ψάξιμο. Βρήκα και έναν φίλο με Mavic, κάναμε και εναέρια έρευνα μήπως ήταν πάνω σε κάποιο δέντρο αλλά μάταια, δεν εντοπίσαμε τίποτα, είναι και το χρώμα μαύρο που δεν βοηθά στην αναζήτηση. Ενημέρωσα από την πρώτη στιγμή δύο μέλη του φόρουμ που έχουν μεγάλη εμπειρία, (ας με συγχωρήσουν τα υπόλοιπα παιδιά) τους έδωσα τα στοιχεία για μια γνώμη, όλοι συμφωνούν ότι είναι κάπου εκεί, και ο φίλος με το Mavic που είναι πολύ έμπειρος το ίδιο λέει, όμως λόγω μορφολογίας και παρά το πολύ ψάξιμο στάθηκε αδύνατο να το εντοπίσω. Να σας πω ότι πήγα και με ένα φίλο που έχει ραβδοσκοπικό ανιχνευτή, όμως δυστυχώς οι ποσότητες του μετάλλου του drone είναι πολύ μικρές και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Στην ουσία την Παρασκευή το πήρα απόφαση οριστικά λόγω ότι έβρεξε στην περιοχή και πλέον αν βρεθεί μάλλον θα έχει ανεπανόρθωτες βλάβες. Χτες έστειλα όλα τα στοιχεία στη Hubsan ίσως απαντήσει τις επόμενες ημέρες.
Θα σταθώ λίγο στα δικά μου λάθη για να γίνουν ένα μικρό-πικρό μάθημα για εμένα αρχικά και ίσως και για κάποιους άλλους. Εκείνο το βράδυ αγνόησα εντελώς κάποια πράγματα, άνοιξα το κουτί και με πολύ βιασύνη έκανα τα απαραίτητα, να φανταστείτε ότι αργότερα όταν είδα τις φωτό από τις ενδείξεις πρόσεξα ότι ήταν σε Altitude Mode, από το σάστισμα και το άγχος δεν το είχα προσέξει, αν το είχα δει έστω και μετά την αρχική απώλεια χειρισμού και ενεργοποιούσα το GPS δεν θα έγραφα τώρα αυτά τα πράγματα. Επίσης η απώλεια ψυχραιμίας εκείνη την ώρα δεν με άφησε να σκεφτώ, να θυμηθώ τους αεροπορικούς κανόνες που ήξερα λόγω Π.Α. να κάνω δηλ. ότι πρέπει να κάνουν οι πιλότοι σε περίπτωση απώλειας στήριξης... "χέρια πόδια έξω" απ' τα χειριστήρια. Και γω αν το άφηνα αιωρείται χωρίς να κάνω τίποτα, απλά πλησιάζοντας το και παρακολουθώντας το, θα έμενε από μπαταρία και θα κατέβαινε σε κάποιο δρόμο, κάποια αυλή ή στη χειρότερη σε κάποια κεραμίδια, μικρό το κακό.
Εκ των υστέρων θύμωσα πολύ και με τη Hubsan, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε ένα drone για να έχει GPS και αυτό να απενεργοποιείται από έναν διακόπτη που μπορείς να τον κλείσεις κατά λάθος με το μανίκι, θα έπρεπε το GPS να μην αφαιρείται τόσο εύκολα. Όπως είπα στα παιδιά, αν το έβρισκα ή αν έπαιρνα άλλο το πρώτο πράγμα που θα έκανα είναι να ανοίξω την Τ/Κ και να ξεκολλήσω το καλωδιάκι του GPS από τον διακόπτη.
Τώρα τι κάνουμε; Κοίταζα λίγο διάφορες αγγελίες και έπεσα πάνω σε αυτή: "...Πωλείται Hubsan H501s τηλεκατεύθυνση σχεδόν αχρησιμοποίητη 80 ευρώ και hubsan H501a relay στα 45 ευρώ μιας και το drone χάθηκε.Και τα 2 μαζί 120 ευρώ..." Σφίχτηκε λίγο η καρδιά... και άλλος έπαθε το ίδιο;
Ρώτησα στο Gearbest αλλά δεν πουλάνε μόνο το σκάφος. Τώρα θα πρέπει να βρω ένα σκάφος μόνο του αφού έχω τα υπόλοιπα. Κοίταξα και το Η501Μ που είναι πολύ οικονομικό, κοίταξα και το Η502Ε αν και κατώτερο όμως ο Frontier είπε ότι δεν συνεργάζονται με την υπάρχουσα Τ/Κ. Βλέπω να βγάζω τα υπόλοιπο πακέτο προς πώληση και στην συνέχεια θα αποφασίσω για την επόμενη επιλογή.
Είμαι βέβαιος πως θα αντιδράσετε διαβάζοντας αυτό το μήνυμα, μάλλον συμπάσχοντας όπως θα έκανα κι εγώ και ευχαριστώ, μην γράφετε τίποτα καλύτερα. Εμείς να είμαστε καλά, τα υλικά είναι κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν είναι αναντικατάστατα. Απλά είναι η πίκρα που μένει...
|
|
|
Post by loykas82 on Jun 19, 2018 17:44:55 GMT 2
Καλησπερα.Το πτηνο μου βρισκεται γερμανια και περιμενω με ανυπομονησια να το παραλαβω.Εχω μια απορια σχετικα με τη λειτουργια return to home.Οταν ενεργοποιησουμε αυτη τη λειτουργια το σκαφος σηκονεται σε ενα συγκεκριμενο υψος και οταν φτασει πανω απο το σημειο απογειωσης ξεκινα να τη προσγειωση;
|
|
|
Post by Frontier on Jun 19, 2018 18:12:36 GMT 2
Καλησπερα.Το πτηνο μου βρισκεται γερμανια και περιμενω με ανυπομονησια να το παραλαβω.Εχω μια απορια σχετικα με τη λειτουργια return to home.Οταν ενεργοποιησουμε αυτη τη λειτουργια το σκαφος σηκονεται σε ενα συγκεκριμενο υψος και οταν φτασει πανω απο το σημειο απογειωσης ξεκινα να τη προσγειωση; Καλή παραλαβή. Ακριβώς αυτό γίνεται.
|
|
|
Post by loykas82 on Jun 19, 2018 18:34:40 GMT 2
Καλησπερα.Το πτηνο μου βρισκεται γερμανια και περιμενω με ανυπομονησια να το παραλαβω.Εχω μια απορια σχετικα με τη λειτουργια return to home.Οταν ενεργοποιησουμε αυτη τη λειτουργια το σκαφος σηκονεται σε ενα συγκεκριμενο υψος και οταν φτασει πανω απο το σημειο απογειωσης ξεκινα να τη προσγειωση; Καλή παραλαβή. Ακριβώς αυτό γίνεται. Ευχαριστω μεγιστε Frontier.Σε ποιο υψος ξεκινα να γυρισει πισω;
|
|
|
Post by dream_master on Jun 19, 2018 19:20:04 GMT 2
Hlias Virtual rise-SUN-set φιλε ειλικρινα κριμα κριμα και παλι κριμα για το πως το εχασες. Εγω γιαυτο λεω σε μερικους πριν παρουν ακριβο drone με gps να εκπαιδευτουν πρωτα σε ενα φτηνο με manual χειρισμο. Οταν ειναι σε alti mode κανει μπαμ διοτι ντριφταρι αλλα και παλι χειριζετε σχετικα ευκολα.Τωρα αφου ειναι και μαυρο λιγες η πιθανοτητες να το βρεις. Μονη ελπιδα ηταν εκεινη την στιγμη με αλλο drone μηπος το εβρισκες απο το φως των led του με εναεριες ληψης.
Τον διακοπτη εναλλαγης απο gps σε alti εγω παντως τον βρησκω πολυ βολικο, Μακαρι να ειχε και το xiaomi εναν τετιο.
|
|
|
Post by Frontier on Jun 19, 2018 19:44:47 GMT 2
Καλή παραλαβή. Ακριβώς αυτό γίνεται. Ευχαριστω μεγιστε Frontier.Σε ποιο υψος ξεκινα να γυρισει πισω; Αν θυμάμαι καλά όταν ανέβει στα 20 μέτρα, στρίβει "κοιτώντας" προς το σημείο απογείωσης και μετά ξεκινά να επιστρέφει.
|
|
|
Post by loykas82 on Jun 19, 2018 20:59:16 GMT 2
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Την εφαρμογη του hubsan fpv την εχει χρησιμοποιησει καποιος; Ειδα ενα βιντεακι που δειχνει λειτουργια waypoint.Οσχυει η ειναι μουφα;
|
|
|
Post by thomas on Jun 20, 2018 1:22:09 GMT 2
Φίλοι γεια σας... Απουσίασα από τις συζητήσεις αυτές τις ημέρες διότι είχα ένα δυσάρεστο γεγονός που μου στέρησε κάθε διάθεση. Την Δευτέρα 12 Ιουνίου σε μια νυχτερινή πτήση έχασα το Η501S...Ήταν μια ατυχής στιγμή, ήταν καθαρά δικό μου λάθος, το απογείωσα από την αυλή ενός σχολείου για μια πτήση 10 μέτρων η οποία κατέληξε σε "φυγή" του drone και απώλεια. Όλα οφείλονται στο ότι λόγω βιασύνης (για μια σχολική πρόβα) δεν πρόσεξα ότι ήταν σε Altitude Mode και αμέσως μετά την απογείωση δεν είχε σταθερότητα, ήταν τόσο κοντά που δεν κοίταζα καν την οθόνη. Σε μια στιγμή πήγε να πέσει πάνω στο κτίριο, τότε ενστικτωδώς του έδωσα ύψος όμως έπαψα να το βλέπω οπότε έκανα το λάθος να πατήσω RTH. Αφού δεν ήταν σε GPS Mode το σκάφος έφυγε αρκετά μακριά, κάποια παιδάκια το είδαν και με ενημέρωσαν. Τρέξαμε προς τα εκεί, όμως ο χειρισμός ήταν πολύ δύσκολος, είχε ήδη απομακρυνθεί πολύ, πήγε 603 μ. και σε ύψος 92 μ. έδωσε το τελευταίο στίγμα, μετά τίποτα. Μετά από λίγο φτάσαμε στο σημείο, πήγα ακριβώς εκεί αλλά δεν το βρήκα, το σημείο που υπόδειξαν τα παιδάκια συμφωνεί με το στίγμα όμως λόγω ύψους κατά την κάθοδο προφανώς κατέβηκε ή κατέπεσε κάπου πιο δίπλα ή πιο πέρα. Κατά την διάρκεια του γεγονότος τράβηξα και μερικές φωτό και ένα μικρό βίντεο με το κινητό την οθόνη της Τ/Κ μπας και με βοηθούσαν στην αναζήτηση. Η πτήση γινόταν με την μπαταρία Limskey και ήταν ήδη σε πολύ χαμηλή στάθμη 6,8V αυτό σημαίνει ότι η πτήση συνεχίστηκε ελάχιστα μιας και αυτή η μπαταρία αυτή μπορεί να δίνει μεγαλύτερο χρόνο πτήσης αλλά όταν πάει στα κόκκινα, η καμπύλη ισχύος πέφτει σχεδόν κατακόρυφα. Έκανα μεγάλη έρευνα και τις επόμενες ημέρες, το χωράφι απ' όπου δόθηκε το τελικό στίγμα είναι καθαρό αλλά στο τέλος υπάρχουν φαρδιές περιοχές με απροσπέλαστα βάτα, ψηλά αγκάθια και δέντρα, εξαιρετικά δύσκολο σημείο για ψάξιμο. Βρήκα και έναν φίλο με Mavic, κάναμε και εναέρια έρευνα μήπως ήταν πάνω σε κάποιο δέντρο αλλά μάταια, δεν εντοπίσαμε τίποτα, είναι και το χρώμα μαύρο που δεν βοηθά στην αναζήτηση. Ενημέρωσα από την πρώτη στιγμή δύο μέλη του φόρουμ που έχουν μεγάλη εμπειρία, (ας με συγχωρήσουν τα υπόλοιπα παιδιά) τους έδωσα τα στοιχεία για μια γνώμη, όλοι συμφωνούν ότι είναι κάπου εκεί, και ο φίλος με το Mavic που είναι πολύ έμπειρος το ίδιο λέει, όμως λόγω μορφολογίας και παρά το πολύ ψάξιμο στάθηκε αδύνατο να το εντοπίσω. Να σας πω ότι πήγα και με ένα φίλο που έχει ραβδοσκοπικό ανιχνευτή, όμως δυστυχώς οι ποσότητες του μετάλλου του drone είναι πολύ μικρές και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Στην ουσία την Παρασκευή το πήρα απόφαση οριστικά λόγω ότι έβρεξε στην περιοχή και πλέον αν βρεθεί μάλλον θα έχει ανεπανόρθωτες βλάβες. Χτες έστειλα όλα τα στοιχεία στη Hubsan ίσως απαντήσει τις επόμενες ημέρες. Θα σταθώ λίγο στα δικά μου λάθη για να γίνουν ένα μικρό-πικρό μάθημα για εμένα αρχικά και ίσως και για κάποιους άλλους. Εκείνο το βράδυ αγνόησα εντελώς κάποια πράγματα, άνοιξα το κουτί και με πολύ βιασύνη έκανα τα απαραίτητα, να φανταστείτε ότι αργότερα όταν είδα τις φωτό από τις ενδείξεις πρόσεξα ότι ήταν σε Altitude Mode, από το σάστισμα και το άγχος δεν το είχα προσέξει, αν το είχα δει έστω και μετά την αρχική απώλεια χειρισμού και ενεργοποιούσα το GPS δεν θα έγραφα τώρα αυτά τα πράγματα. Επίσης η απώλεια ψυχραιμίας εκείνη την ώρα δεν με άφησε να σκεφτώ, να θυμηθώ τους αεροπορικούς κανόνες που ήξερα λόγω Π.Α. να κάνω δηλ. ότι πρέπει να κάνουν οι πιλότοι σε περίπτωση απώλειας στήριξης... "χέρια πόδια έξω" απ' τα χειριστήρια. Και γω αν το άφηνα αιωρείται χωρίς να κάνω τίποτα, απλά πλησιάζοντας το και παρακολουθώντας το, θα έμενε από μπαταρία και θα κατέβαινε σε κάποιο δρόμο, κάποια αυλή ή στη χειρότερη σε κάποια κεραμίδια, μικρό το κακό. Εκ των υστέρων θύμωσα πολύ και με τη Hubsan, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε ένα drone για να έχει GPS και αυτό να απενεργοποιείται από έναν διακόπτη που μπορείς να τον κλείσεις κατά λάθος με το μανίκι, θα έπρεπε το GPS να μην αφαιρείται τόσο εύκολα. Όπως είπα στα παιδιά, αν το έβρισκα ή αν έπαιρνα άλλο το πρώτο πράγμα που θα έκανα είναι να ανοίξω την Τ/Κ και να ξεκολλήσω το καλωδιάκι του GPS από τον διακόπτη. Τώρα τι κάνουμε; Κοίταζα λίγο διάφορες αγγελίες και έπεσα πάνω σε αυτή: "...Πωλείται Hubsan H501s τηλεκατεύθυνση σχεδόν αχρησιμοποίητη 80 ευρώ και hubsan H501a relay στα 45 ευρώ μιας και το drone χάθηκε.Και τα 2 μαζί 120 ευρώ..."
Σφίχτηκε λίγο η καρδιά... και άλλος έπαθε το ίδιο; Ρώτησα στο Gearbest αλλά δεν πουλάνε μόνο το σκάφος. Τώρα θα πρέπει να βρω ένα σκάφος μόνο του αφού έχω τα υπόλοιπα. Κοίταξα και το Η501Μ που είναι πολύ οικονομικό, κοίταξα και το Η502Ε αν και κατώτερο όμως ο Frontier είπε ότι δεν συνεργάζονται με την υπάρχουσα Τ/Κ. Βλέπω να βγάζω τα υπόλοιπο πακέτο προς πώληση και στην συνέχεια θα αποφασίσω για την επόμενη επιλογή. Είμαι βέβαιος πως θα αντιδράσετε διαβάζοντας αυτό το μήνυμα, μάλλον συμπάσχοντας όπως θα έκανα κι εγώ και ευχαριστώ, μην γράφετε τίποτα καλύτερα. Εμείς να είμαστε καλά, τα υλικά είναι κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν είναι αναντικατάστατα. Απλά είναι η πίκρα που μένει... φιλε μ ειλικρινα σε καταλαβαινω μιας κ εγω ειχα πτωση.....απλα εσυ εισαι ακομη χειροτερα γτ εχεις κ πτωση και απώλεια σκαφους!για μενα κανε ακομη μια ερευνα μηπως και σταθεις τυχερος!σιγουρα σε καποια χορτα ειναι κρυμμενο
|
|
|
Post by Frontier on Jun 20, 2018 7:07:07 GMT 2
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Την εφαρμογη του hubsan fpv την εχει χρησιμοποιησει καποιος; Ειδα ενα βιντεακι που δειχνει λειτουργια waypoint.Οσχυει η ειναι μουφα; Η εφαρμογή X-Hubsan - αν αυτήν εννοείς - είναι για το H501A και άλλα αεροσκάφη, αλλά όχι για το H501S. Δες στο νήμα του H501A την αναλυτική παρουσίαση και δοκιμαστική πτήση που έκανα, όπου δείχνω τις λειτουργίες αυτές.
|
|
|
Post by john1975 on Jun 20, 2018 12:11:04 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Jun 20, 2018 13:27:07 GMT 2
Δεν αρκεί μόνο η αλλαγή μητρικής για να γίνει το 501S -> 501A. Εκτός από την μητρική, θα πρέπει να αλλαχτεί και το transmission module και αυτό διότι η κάμερα/FPV του 501A μπορεί να μεταδίδει video σήμα τόσο στα 2.4GHz (μέσω της εφαρμογής), όσο και στα 5.8GHz (σαν ένα κανονικό FPV TX). Το 501S μεταδίδει σήμα video μόνο μέσω της ζεύξης 5.8GHz.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 20, 2018 18:42:32 GMT 2
Γιατί να θες να κανεις κάτι τέτοιο john1975; Υποβαθμίζεις ετσι το 501s....
|
|
|
Post by john1975 on Jun 20, 2018 19:06:53 GMT 2
Όχι δεν θέλω να κάνω κάτι η σκέψη μου ήταν οτι αλλάζοντας την μητρική σε 501A έχουμε το κανονική τηλεκατευθυνση και σε κινητό για την εξτρά λειτουργία waypoint. Αλλά τελικά θέλει και άλλες αλλαγές όπου δεν το σκεφτόμαστε ποιά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρων.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 20, 2018 20:50:04 GMT 2
Όχι δεν θέλω να κάνω κάτι η σκέψη μου ήταν οτι αλλάζοντας την μητρική σε 501A έχουμε το κανονική τηλεκατευθυνση και σε κινητό για την εξτρά λειτουργία waypoint. Αλλά τελικά θέλει και άλλες αλλαγές όπου δεν το σκεφτόμαστε ποιά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρων. Καλή και “πονηρή” σκέψη, αλλά δεν..... πέραν των άλλων, περιορίζεσαι σε 400 μέτρα εμβέλεια FPV, με τον booster εννοείται, για πτήση με waypoints..
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 21, 2018 7:12:20 GMT 2
Να συμπληρώσω επίσης από ebay από Αγγλία έχει 64gb u3 με τιμή γύρω στα 20€, θα κάνει καμία 10 μέρες να έρθει 😁☺️ Δεν νομίζω να την υποστηρίξει το 501 petersea, μέχρι 32 Gb βλέπει ο SD reader/writer του. Σ Όντως, και γω είχα δοκιμάσει μια Sumsung 64GB και δεν την έβλεπε, από 32 και κάτω οκ.
|
|
|
Post by loykas82 on Jun 22, 2018 18:08:42 GMT 2
Καλησπερα στη παρεα.Εν αναμονη της παραλαβης θελω να ρωτησω κατι ακομα(το ξερω σας εχω πρηξει!!!). Υπαρχει δυνατοτητα συνδεσης του κινητου με το χειριστηριο και καταγραφης ολων των στοιχειων που φαινονται στην οθονη του χειριστηριου;
|
|
|
Post by Frontier on Jun 22, 2018 18:26:52 GMT 2
Καλησπερα στη παρεα.Εν αναμονη της παραλαβης θελω να ρωτησω κατι ακομα(το ξερω σας εχω πρηξει!!!). Υπαρχει δυνατοτητα συνδεσης του κινητου με το χειριστηριο και καταγραφης ολων των στοιχειων που φαινονται στην οθονη του χειριστηριου; Χρειάζεσαι αυτό το εξάρτημα, το οποίο θα συνδέσεις με το κινητό σου. Με αυτό θα βλέπεις - και μπορείς να καταγράφεις με χρήση της εφαρμογής USB camera - ό,τι απεικονίζεται στην οθόνη του χειριστηρίου (εκτός των ενδείξεων τηλεμετρίας οι οποίες δεν μεταδίδονται μέσω του σήματος FPV).
|
|
|
Post by loykas82 on Jun 22, 2018 18:49:41 GMT 2
Καλησπερα στη παρεα.Εν αναμονη της παραλαβης θελω να ρωτησω κατι ακομα(το ξερω σας εχω πρηξει!!!). Υπαρχει δυνατοτητα συνδεσης του κινητου με το χειριστηριο και καταγραφης ολων των στοιχειων που φαινονται στην οθονη του χειριστηριου; Χρειάζεσαι αυτό το εξάρτημα, το οποίο θα συνδέσεις με το κινητό σου. Με αυτό θα βλέπεις - και μπορείς να καταγράφεις με χρήση της εφαρμογής USB camera - ό,τι απεικονίζεται στην οθόνη του χειριστηρίου (εκτός των ενδείξεων τηλεμετρίας οι οποίες δεν μεταδίδονται μέσω του σήματος FPV). Frontier σε ευχαριστω.Οι γνωσεις σου απλα ειναι τεραστιες.Κατι ακομα.Βρηκα αυτο σκιαστρο www.modellsport.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=227_238&products_id=11221Νομιζω οτι κανει για το χειριστηριο του 501s αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
|
|
|
Post by Frontier on Jun 22, 2018 18:58:44 GMT 2
Χρειάζεσαι αυτό το εξάρτημα, το οποίο θα συνδέσεις με το κινητό σου. Με αυτό θα βλέπεις - και μπορείς να καταγράφεις με χρήση της εφαρμογής USB camera - ό,τι απεικονίζεται στην οθόνη του χειριστηρίου (εκτός των ενδείξεων τηλεμετρίας οι οποίες δεν μεταδίδονται μέσω του σήματος FPV). Frontier σε ευχαριστω.Οι γνωσεις σου απλα ειναι τεραστιες.Κατι ακομα.Βρηκα αυτο σκιαστρο www.modellsport.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=227_238&products_id=11221Νομιζω οτι κανει για το χειριστηριο του 501s αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Λογικά κάνει, αλλά - αν θυμάμαι καλά - πλέον η Hubsan βάζει και σκίαστρο μέσα στην συσκευασία του 501S.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 22, 2018 20:44:22 GMT 2
Λογικά κάνει, αλλά - αν θυμάμαι καλά - πλέον η Hubsan βάζει και σκίαστρο μέσα στην συσκευασία του 501S. Ετσι είναι...
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 22, 2018 20:59:53 GMT 2
Καλησπερα στη παρεα.Εν αναμονη της παραλαβης θελω να ρωτησω κατι ακομα(το ξερω σας εχω πρηξει!!!). Υπαρχει δυνατοτητα συνδεσης του κινητου με το χειριστηριο και καταγραφης ολων των στοιχειων που φαινονται στην οθονη του χειριστηριου; Καλή παραλαβή φίλε και καλές πτήσεις με σύνεση και προσοχή. Είδα την απάντηση του Frontier, θα έλεγα ότι ακριβώς οι ενδείξεις τηλεμετρίας είναι που θα ήταν χρήσιμες να καταγράφονται, η εικόνα δεν έχει νόημα αφού γράφεται στην SD του σκάφους και από το FPV δεν θα έχει καλή ποιότητα. Αλήθεια, αν πάρει κανείς το σήμα βίντεο που πάει στην οθόνη, (avi στην ουσία χωρίς ήχο) και το οδηγήσει σε ένα καταγραφικό δεν θα υπάρχει έγγραφη; Νομίζω γίνεται.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 22, 2018 21:28:30 GMT 2
Καλησπερα στη παρεα.Εν αναμονη της παραλαβης θελω να ρωτησω κατι ακομα(το ξερω σας εχω πρηξει!!!). Υπαρχει δυνατοτητα συνδεσης του κινητου με το χειριστηριο και καταγραφης ολων των στοιχειων που φαινονται στην οθονη του χειριστηριου; Καλή παραλαβή φίλε και καλές πτήσεις με σύνεση και προσοχή. Είδα την απάντηση του Frontier, θα έλεγα ότι ακριβώς οι ενδείξεις τηλεμετρίας είναι που θα ήταν χρήσιμες να καταγράφονται, η εικόνα δεν έχει νόημα αφού γράφεται στην SD του σκάφους και από το FPV δεν θα έχει καλή ποιότητα. Αλήθεια, αν πάρει κανείς το σήμα βίντεο που πάει στην οθόνη, (avi στην ουσία χωρίς ήχο) και το οδηγήσει σε ένα καταγραφικό δεν θα υπάρχει έγγραφη; Νομίζω γίνεται. Video out είναι, όπου το οδηγήσεις θα δώσει το σήμα fpv μόνον, αλλά για ποιο λόγο, όπως είπες? Το εχεις στην SD... Η καταγραφή της τηλεμετρίας θέλει βαρβάτο mod.... Σ
|
|
|
Post by sotirist on Jun 22, 2018 21:29:51 GMT 2
Καλησπερα στη παρεα.Εν αναμονη της παραλαβης θελω να ρωτησω κατι ακομα(το ξερω σας εχω πρηξει!!!). Υπαρχει δυνατοτητα συνδεσης του κινητου με το χειριστηριο και καταγραφης ολων των στοιχειων που φαινονται στην οθονη του χειριστηριου; Καλή παραλαβή και ασφαλείς προσγειώσεις φιλε Λουκά.😀😀😀
|
|