|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 3, 2018 9:24:59 GMT 2
Ο πιτσιρικάς βγήκε έξω και το έβλεπε, συνέχισε λίγο όμως από τα "loop" φαίνεται ότι αρχίζει να χάνει την Τ/Κ, εκεί από FPV το έβλεπα πλέον ασπρόμαυρο και με χιόνια, ενώ στο 1,08 και κάπου στα 1010 μέτρα έκανε RTH, μόλις όμως γύρισε και πάλι έπιασε την Τ/Κ και έκανε hover, γι αυτό είπα ότι μάλλον κάνει κάποια κατεύθυνση όταν γυρίσει και κοιτάζει πίσω παρά όταν πηγαίνει, λίγο παράξενο βέβαια. Κανονικά αν κάνει έστω και λίγο κατευθυνόμενη εκπομπή θα έπρεπε να την κάνει προς τα πίσω (ενώ πηγαίνει) ίσως το έχουν για ασφάλεια, αν χαθεί και γυρίσει μούρη να ξαναπιάσει.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 4, 2018 14:29:10 GMT 2
To χόμπι το φτάνει ο καθένας ως εκεί που θέλει ή μπορεί, είναι προσωπικό θέμα, μια μένα (για την ώρα) το Η501 είναι μια χαρά... Δεν λέω ότι δεν μου αρέσει ο τρόπος που πετάει το Mavic ή το Phantom ακόμη και το Mi Drone όμως μπαίνουν και όρια. Εξυπακούεται Hlias και ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα....
|
|
|
Post by sotirist on Jun 4, 2018 14:35:44 GMT 2
Πτήση πάνω από 1000 μ. ...!! Πτήση σήμερα το απόγευμα, από τις παρυφές της πόλης στο αγρόκτημα, εκεί είχα περάσει την προηγούμενη φορά τα 500 μ. Ενώ πήγαινε σε ύψος περίπου 30μ. κάπου στα 800μ άρχισε να χάνεται το FPV και σε λίγο και το 2,4 οπότε μου γύρισε στα 770 μ. περίπου και σταμάτησε. Έδωσα λίγο ύψος και συνέχισε, αυτή τη φορά έφτασε ακριβώς εκεί που ήθελα, είχε φτάσει τα 1000 μέτρα, συνέχισε λίγο στα 1010μ. εκεί έχασε τα σήματα και γύρισε. Αν του έδινα λίγο ύψος ίσως πήγαινε κι άλλο αλλά μου αρκούσε αυτό για σήμερα...!!! Πρόσεξα (κατά τύχη; ίσως) ότι την ώρα που έχανα το FPV έχανα και την Τ/Κ λες και είχαν ακριβώς την ίδια εμβέλεια. Και κάτι άλλο, όταν γύριζε το σκάφος προς εμένα έπιανε και πάλι 2,4 δηλ. από τα 1010μ στα 1004μ. οπότε σταματούσε το RTH, σαν να εκπέμπει καλύτερα προς την Τ/Κ όταν την κοιτά. Γύρισε με RTH, έμεινε και μπαταρία για μερικές μικρές βόλτες. Υπέροχα...!! Μπράβο Hlias,
Από την εμπειρία μου στο 501 και ειδικά σε πτήσεις πάνω από χωράφια, δέντρα κλπ, θα πρέπει -όπως είπες και συ- να ανέβεις λίγο παραπάνω κοντά στα 90-100 μέτρα για να πετύχεις καλύτερες λήψεις, αλλά αφού ο στόχος σου επετεύχθει, όλα καλά και εις ανώτερα
Σ
|
|
|
Post by john1975 on Jun 5, 2018 15:04:02 GMT 2
Καλησπέρα στην ομάδα, με την σειρά μου να αναφέρω και εγώ ότι το drοne είναι vfm για κάποιον που ξεκινάει τώρα και πολύ αξιόπιστο για αρχάριο. Σήμερα είχα πτήση σε βουνό (Μεσοχώρα Τρικάλων) 750 μετρά απόσταση και 200 ύψος και αρκετό αέρα λόγο βουνόν. Το Drone άπλα δεν καταλάβαινε τίποτα είχα και εικόνα με λίγα σπασίματα. Τώρα η αλήθεια είναι ότι έπεσε στα χέρια μου ένα Dji Mavic Air από φίλο εδώ μιλάμε για άλλη κατηγορία, άπλα καταλαβαίνεις ότι αν θέλεις για βίντεο και φωτογραφία πας εκεί εξάλλου κοστίζει 4 φόρες πάνω από το δικό μας. Οπότε αν θέλεις κάτι για να ξεκινήσεις όπως οι περισσότεροι το Hubsan x4 501s αξίζει και με το παραπάνω. Και φυσικά τα βαλάντια που μπορεί να διαθέσει ο καθένας μας.
|
|
|
Post by john1975 on Jun 6, 2018 8:42:12 GMT 2
Καλημέρα μια ερώτηση ο ένας ο κινητήρας Α όταν τον παίζω επάνω κάτω έχει κενά χρειάζεται αλλαγή?
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 6, 2018 14:02:59 GMT 2
Καλημέρα μια ερώτηση ο ένας ο κινητήρας Α όταν τον παίζω επάνω κάτω έχει κενά χρειάζεται αλλαγή? Ωχ, από τώρα; μη μου λες τέτοια...... Στο ερώτημα θα απαντήσουν οι έμπειροι της παρέας.
|
|
|
Post by dream_master on Jun 6, 2018 14:04:04 GMT 2
και εμενα ειχε λιγο τζογο αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα.
|
|
|
Post by john1975 on Jun 6, 2018 15:50:23 GMT 2
Η αλήθεια είναι ότι τον τζόγο τον έχει αρκετό χρόνο αλλά στις πτήσης που κάνω είναι σταθερό, ακόμη και με αέρα το βλέπεις δεν κουνάει.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 6, 2018 16:40:33 GMT 2
Καλημέρα μια ερώτηση ο ένας ο κινητήρας Α όταν τον παίζω επάνω κάτω έχει κενά χρειάζεται αλλαγή? john1975,
Εάν εννοείς λίγο "τζόγο" του μοτέρ, είναι φυσιολογικό να συμβαίνει και πιθανότατα θα ισχύσει και στα άλλα μοτέρ με τη χρήση. Δεν επιφέρει προβλήματα στην πτήση σε πρώτη φάση, εκτός ίσως από λίγο παραπάνω κραδασμούς από αυτούς που ούτως ή αλλοιώς έχει το 501. Εκεί που θα χρειαστεί προσοχή είναι εάν ακούγεται μη φυσιολογικός "θόρυβος" (κροτάλισμα) από αυτό ή άλλο μοτέρ. Εκεί (πάντα υπό συνθήκες) μπορεί να καταλήξει σε πρόβλημα του συγκεκριμένου μοτέρ (ρουλεμάν) και ίσως και στον Ηλεκτρονικό Ελεγκτή Ταχύτητας (ESC) του.
Απλά παρακολούθησέ το με την πάροδο του χρόνου. Εξυπακούεται μακρυά από λιπαντικά και τα συναφή στα μοτέρ γιατί λειτουργούν αρνητικά. Εγώ το μόνο που κάνω σε όλα τα σκάφη μου, είναι λίγο φύσημα με πεπιεσμένο αέρα για να φύγουν σκόνες, τρίχες, άμμος, έντομα κλπ από τα μοτέρ, κάθε 2-3 πτήσεις.
Σ
|
|
|
Post by john1975 on Jun 6, 2018 16:45:23 GMT 2
john1975,
Εάν εννοείς λίγο "τζόγο" του μοτέρ, είναι φυσιολογικό να συμβαίνει και πιθανότατα θα ισχύσει και στα άλλα μοτέρ με τη χρήση. Δεν επιφέρει προβλήματα στην πτήση σε πρώτη φάση, εκτός ίσως από λίγο παραπάνω κραδασμούς από αυτούς που ούτως ή αλλοιώς έχει το 501. Εκεί που θα χρειαστεί προσοχή είναι εάν ακούγεται μη φυσιολογικός "θόρυβος" (κροτάλισμα) από αυτό ή άλλο μοτέρ. Εκεί (πάντα υπό συνθήκες) μπορεί να καταλήξει σε πρόβλημα του συγκεκριμένου μοτέρ (ρουλεμάν) και ίσως και στον Ηλεκτρονικό Ελεγκτή Ταχύτητας (ESC) του.
Απλά παρακολούθησέ το με την πάροδο του χρόνου. Εξυπακούεται μακρυά από λιπαντικά και τα συναφή στα μοτέρ γιατί λειτουργούν αρνητικά. Εγώ το μόνο που κάνω σε όλα τα σκάφη μου, είναι λίγο φύσημα με πεπιεσμένο αέρα για να φύγουν σκόνες, τρίχες, άμμος, έντομα κλπ από τα μοτέρ, κάθε 2-3 πτήσεις.
Σ Ευχαριστώ για την απάντηση τα μοτέρ τα κοιτάζω πάντα πριν και μετά την πτήση για να παρατηρήσω κάποια διαφορά.
|
|
|
Post by john1975 on Jun 7, 2018 20:30:52 GMT 2
Καλησπέρα έχω πρόβλημα με τον drone μετά από στενή επαφή με μια καρυδιά και πτώση από 3 μέτρα έχω πρόβλημα οταν κάνω καλιμπράριζμα τα led δεν ανάβουν λευκό αλλά τα 2 μπροστά μωβ και τα 2 πίσω πράσινο. Οταν το σηκώνω μετα τα 3 μέτρα έχω λάθος ένδειξη ύψους και οι εντολές εκτελούνται με καθυστέρηση 30-40 δευτερολέπτων. Όσες φορές δοκίμασα ξανά καλιμπράριζμα από την αρχή και σε διαφορετικά σημεία το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, καμία ιδέα τι πρόβλημα έχουμε.
|
|
|
Post by Frontier on Jun 7, 2018 20:49:24 GMT 2
Καλησπέρα έχω πρόβλημα με τον drone μετά από στενή επαφή με μια καρυδιά και πτώση από 3 μέτρα έχω πρόβλημα οταν κάνω καλιμπράριζμα τα led δεν ανάβουν λευκό αλλά τα 2 μπροστά μωβ και τα 2 πίσω πράσινο. Οταν το σηκώνω μετα τα 3 μέτρα έχω λάθος ένδειξη ύψους και οι εντολές εκτελούνται με καθυστέρηση 30-40 δευτερολέπτων. Όσες φορές δοκίμασα ξανά καλιμπράριζμα από την αρχή και σε διαφορετικά σημεία το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, καμία ιδέα τι πρόβλημα έχουμε. Αρχικά, δοκίμασε να καλιμπράρεις το γυροσκόπιο του αεροσκάφους σύμφωνα με την διαδικασία παρακάτω: Εάν εξακολουθεί να έχει πρόβλημα, δοκίμασε να το ανοίξεις και να ελέγξεις εάν η πλακέτα που φέρει το GPS και την πυξίδα (είναι κολλημένη στον ουρανό του αεροσκάφους) είναι στερεωμένη καλά στην θέση της. Υποθέτω ότι εκτελούνται κανονικά τα βήματα Calib 1 & Calib 2. Η περιγραφή του προβλήματος μου κάνει για πρόβλημα στις ενδείξεις που επιστρέφει το υποσύστημα πυξίδας/GPS στον flight controller (τον "εγκέφαλο" του αεροσκάφους), με αποτέλεσμα αυτός να καθυστερεί να εκτελέσει τις εντολές του χειριστή λόγω σφαλμάτων/ασυμφωνίας δεδομένων πτήσης. Επίσης, δες - με χωρίς τις έλικες επάνω - εάν τα μοτέρ περιστρέφονται όλα με παρόμοια ταχύτητα, όταν έχεις το αεροσκάφος σε επίπεδο έδαφος.
|
|
|
Post by john1975 on Jun 7, 2018 21:03:30 GMT 2
Ευχαριστώ για την απάντηση θα το δοκιμάσω αύριο και βλέπω. Το calibration 1 και 2 τα κάνει κανονικά. Αν εξακολουθεί να έχει θέμα το ανοίγω και βλέπω αν είναι στην θεσει τους το Gps.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 7, 2018 21:04:14 GMT 2
Καλησπέρα έχω πρόβλημα με τον drone μετά από στενή επαφή με μια καρυδιά και πτώση από 3 μέτρα έχω πρόβλημα οταν κάνω καλιμπράριζμα τα led δεν ανάβουν λευκό αλλά τα 2 μπροστά μωβ και τα 2 πίσω πράσινο. Οταν το σηκώνω μετα τα 3 μέτρα έχω λάθος ένδειξη ύψους και οι εντολές εκτελούνται με καθυστέρηση 30-40 δευτερολέπτων. Όσες φορές δοκίμασα ξανά καλιμπράριζμα από την αρχή και σε διαφορετικά σημεία το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, καμία ιδέα τι πρόβλημα έχουμε. Ωωωω...... κρίμα, μακάρι να γίνει κάτι όπως λέει ο Frontier... Αυτά πάντως θα μπορούσες να τα ελέγξεις πρόχειρα, αν το κουνήσεις θα ακούσεις αν "παίζει" κάτι μέσα, αν έχει ξεκολλήσει κάτι θα χτυπάει. Από την πτώση και μόνο είναι λίγο δύσκολο να έχει προκληθεί "ηλεκτρονική" βλάβη, ίσως είναι κάτι πιο απλό.
|
|
|
Post by john1975 on Jun 7, 2018 21:21:39 GMT 2
Το έχω κουνήσει δεν άκουσα κάτι να έχει ξεκολλήσει πιστεύω να είναι κάτι απλό. Πρίν τιν πτώση είχα κάνει μια φοβερή βόλτα και που σκεφτόμουν ότι τα άξιζε τα λεφτά του.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 8, 2018 11:42:29 GMT 2
Καλησπέρα έχω πρόβλημα με τον drone μετά από στενή επαφή με μια καρυδιά και πτώση από 3 μέτρα έχω πρόβλημα οταν κάνω καλιμπράριζμα τα led δεν ανάβουν λευκό αλλά τα 2 μπροστά μωβ και τα 2 πίσω πράσινο. Οταν το σηκώνω μετα τα 3 μέτρα έχω λάθος ένδειξη ύψους και οι εντολές εκτελούνται με καθυστέρηση 30-40 δευτερολέπτων. Όσες φορές δοκίμασα ξανά καλιμπράριζμα από την αρχή και σε διαφορετικά σημεία το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, καμία ιδέα τι πρόβλημα έχουμε. Αρχικά, δοκίμασε να καλιμπράρεις το γυροσκόπιο του αεροσκάφους σύμφωνα με την διαδικασία παρακάτω: Εάν εξακολουθεί να έχει πρόβλημα, δοκίμασε να το ανοίξεις και να ελέγξεις εάν η πλακέτα που φέρει το GPS και την πυξίδα (είναι κολλημένη στον ουρανό του αεροσκάφους) είναι στερεωμένη καλά στην θέση της. Υποθέτω ότι εκτελούνται κανονικά τα βήματα Calib 1 & Calib 2. Η περιγραφή του προβλήματος μου κάνει για πρόβλημα στις ενδείξεις που επιστρέφει το υποσύστημα πυξίδας/GPS στον flight controller (τον "εγκέφαλο" του αεροσκάφους), με αποτέλεσμα αυτός να καθυστερεί να εκτελέσει τις εντολές του χειριστή λόγω σφαλμάτων/ασυμφωνίας δεδομένων πτήσης. Επίσης, δες - με χωρίς τις έλικες επάνω - εάν τα μοτέρ περιστρέφονται όλα με παρόμοια ταχύτητα, όταν έχεις το αεροσκάφος σε επίπεδο έδαφος. Όπως είπε και ο frontier, μώβ LED σημαίνει απαίτηση για Gyroscope / Compass / IMU Calibration. Νομίζω ότι εάν εκτελέσεις τη διαδικασία όπως στο βιντεο, θα στρώσει.
Σ
|
|
|
Post by john1975 on Jun 8, 2018 14:37:55 GMT 2
Καλησπέρα δυστυχώς δεν έγινε τίποτα κάνω σωστά την διαδικασία από το βίντεο (και σε διαφορετικά σημεία) όταν το drone απομακρυνθεί από το τηλεχειριστήριο 5 μετρά, σε ύψος ή απόσταση δεν ακούει καμία εντολή, όταν το πλησιάσω εγώ μπορώ και το κατεβάζω. Περνάω σε φάση 2 κατσαβίδια και άνοιγμα.
|
|
|
Post by john1975 on Jun 8, 2018 15:00:29 GMT 2
Να και ο έχουμε τον ένοχο.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 8, 2018 15:13:49 GMT 2
Να και ο έχουμε τον ένοχο. Ωραίος!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 8, 2018 16:45:07 GMT 2
Καλησπέρα δυστυχώς δεν έγινε τίποτα κάνω σωστά την διαδικασία από το βίντεο (και σε διαφορετικά σημεία) όταν το drone απομακρυνθεί από το τηλεχειριστήριο 5 μετρά, σε ύψος ή απόσταση δεν ακούει καμία εντολή, όταν το πλησιάσω εγώ μπορώ και το κατεβάζω. Περνάω σε φάση 2 κατσαβίδια και άνοιγμα. Γιάννη τι έγινε, ξεκούμπωσε, η κεραία είναι; σαν RG φαίνεται, παρόλο που είχε και σιλικόνη, για κοίτα...!!! Πρέπει να κοπάνησε γερά παρόλα τα 3 μέτρα. Αυτό το κονεκτοράκι πατητό είναι, δεν έχει καθόλου βόλτα; Η περιγραφή που έκανες σήμερα ότι το "χάνεις" μετά από 5 μέτρα ενώ κοντά δούλευε παρέπεμπε απευθείας ότι δεν κάνει λήψη.
|
|
|
Post by john1975 on Jun 8, 2018 16:54:49 GMT 2
Ναι η κεραία είχε ξεκουμπώσει. Ευτυχώς όλα καλά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
|
|
|
Post by john1975 on Jun 11, 2018 12:53:29 GMT 2
Καλησπέρα και ένα μικρο βίντεο με μικρές ατέλειες ακόμη από Τρίκαλα Πάρκο Ματσόπουλου (Μύλος Ξωτικών).
|
|
|
Post by sotirist on Jun 11, 2018 15:15:28 GMT 2
Καλησπέρα δυστυχώς δεν έγινε τίποτα κάνω σωστά την διαδικασία από το βίντεο (και σε διαφορετικά σημεία) όταν το drone απομακρυνθεί από το τηλεχειριστήριο 5 μετρά, σε ύψος ή απόσταση δεν ακούει καμία εντολή, όταν το πλησιάσω εγώ μπορώ και το κατεβάζω. Περνάω σε φάση 2 κατσαβίδια και άνοιγμα. Γιάννη τι έγινε, ξεκούμπωσε, η κεραία είναι; σαν RG φαίνεται, παρόλο που είχε και σιλικόνη, για κοίτα...!!! Πρέπει να κοπάνησε γερά παρόλα τα 3 μέτρα. Αυτό το κονεκτοράκι πατητό είναι, δεν έχει καθόλου βόλτα; Η περιγραφή που έκανες σήμερα ότι το "χάνεις" μετά από 5 μέτρα ενώ κοντά δούλευε παρέπεμπε απευθείας ότι δεν κάνει λήψη. Το καλώδιο της κεραίας είναι κουμπωτό, όπως στην παρακάτω εικόνα, για αυτό προσθέτουν σιλικόνη ή κόλλα..
Σ
Attachments:
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 11, 2018 16:02:33 GMT 2
Το καλώδιο της κεραίας είναι κουμπωτό, όπως στην παρακάτω εικόνα, για αυτό προσθέτουν σιλικόνη ή κόλλα...///...που όμως αποδείχθηκε ανεπαρκής. Σωτήρη μήπως πρέπει να το ανοίξουμε για καλύτερη στερέωση προληπτικά;
|
|
|
Post by john1975 on Jun 11, 2018 16:12:57 GMT 2
Καλησπέρα το καλώδιο είχε κανονικά σιλικόνη μου κάνει εντύπωση όμως πως ξεκουμπωσε γιατί δεν θεωρώ από τα 3 μέτρα που έπεσε να είχε τόσο πολύ δύναμη. Ηλία οταν κάνεις καλιμπράριζμα τα led τι χρώμα έχει. Το δικό μου συνεχίζει να εχει τα 2 μπροστά μωβ και τα 2 πίσω πράσινο. Και το βίντεο που ανέβασε είναι απόσταση περίπου 400 μέτρα φυσικά δεν είχε προβλήματα στην πτήση.
|
|
|
Post by john1975 on Jun 11, 2018 16:42:00 GMT 2
Μπορώ να βάλω λινκ από Banggood για προπέλες?
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Jun 11, 2018 16:50:36 GMT 2
για προπελες όχι, για ελικες ναι! 😁
μην ξεχνάς και τους κραδασμούς που υπαρχουν στην πτήση οσο αφορά το ξεκουμπωμα της κεραιας. Επίσης το qc των κινεζων δεν ειναι και οτι καλυτερο.
|
|
|
Post by john1975 on Jun 11, 2018 16:58:04 GMT 2
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 11, 2018 17:41:27 GMT 2
Καλησπέρα το καλώδιο είχε κανονικά σιλικόνη μου κάνει εντύπωση όμως πως ξεκουμπωσε γιατί δεν θεωρώ από τα 3 μέτρα που έπεσε να είχε τόσο πολύ δύναμη. Ηλία οταν κάνεις καλιμπράριζμα τα led τι χρώμα έχει. Το δικό μου συνεχίζει να εχει τα 2 μπροστά μωβ και τα 2 πίσω πράσινο. Και το βίντεο που ανέβασε είναι απόσταση περίπου 400 μέτρα φυσικά δεν είχε προβλήματα στην πτήση. Μετά το καλιμπράριζμα τα led γίνονται όλα μωβ και αναβοσβήνουν όλα μαζί. Με προβληματίζει το ξεκούμπωμα του μικρού κονέκτορ, βέβαια αν γίνει εν πτήση το σκάφος θα μπει σε RTH αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που αυτό δεν είναι και το καλύτερο, αν πχ. είναι ανάμεσα στην ευθεία ένα ψηλό δέντρο μπορεί το ύψος που θα πάρει πριν το RTH να μην είναι αρκετό... Μη σου τύχει...
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 11, 2018 18:13:25 GMT 2
Και γω ενδιαφέρομαι, όμως αυτές οι "σπαστές" κάνουν; Αν ναι, ποια τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα;
|
|