|
Post by dream_master on Sept 12, 2017 17:39:09 GMT 2
Και σε μενα στα firm updates δεν μου εβγαζε ποτε την επιλογη ignore, κατα τ´αλλα δεν μου το εχει βγαλει χωρις λογο.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 13, 2017 7:17:22 GMT 2
Ενημερώθηκε το πρώτο μήνυμα με το επίσημο αγγλικό forum υποστήριξης της FIMI: www.fimi.com/
|
|
|
Post by NaGR on Sept 13, 2017 11:05:22 GMT 2
για updates, εγώ που δεν έχω ακόμα το τετρακόπτερο στα χέρια μου, κοιτάω τι παίζει εδώ. δεν ξέρω όμως αν είναι όντως το τελευταίο και αν αφορά κινεζικό ή παγκόσμιο firmware off topic
|
|
|
Post by Frontier on Sept 13, 2017 12:38:53 GMT 2
Ενημερώθηκε το πρώτο μήνυμα για το νέο κουπόνι της US plug έκδοσης, τελική τιμή €330.
|
|
|
Post by dream_master on Sept 13, 2017 17:37:03 GMT 2
τελικα με την U3 λυθηκε το προβλημα που μου σταματουσε την εγγραφη βιντεο απο μονο του. Στο live view δεν ειδα καμια βελτιωση παντως , λιγα ψιλοκοληματακια τα εκανε οπως την U1. κατ'αλλα ολε κομπλε.
|
|
|
Post by dream_master on Sept 13, 2017 21:39:40 GMT 2
εχει παθει τιποτα η καμερα μου η ειναι η ιδεα μου? Κατι στα χρωματα δεν μου καθετε καλα. σημερινο ειναι το βιντεο. Λετε να ειναι απο τον φωτισμο επειδη ηταν 19:00 τραβηγμενο και δεν ειχε καλο ηλιο?
|
|
|
Post by engelo on Sept 13, 2017 21:43:47 GMT 2
Μια χαρά είναι που είναι το πρόβλημα ? ωραία και η ανάλυση !!!
|
|
|
Post by dream_master on Sept 13, 2017 21:47:02 GMT 2
μαλλον ειναι ιδεα μου γιατι το ειδα καπως ποιο σκωτεινο να το πω, και θα ειναι λογο του φωτεισμου. Παντως αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι η καμερα του xiaomi θελει οσο το δυνατον περισσοτερο φως για να αποδοσει τα μεγιστα.
|
|
|
Post by engelo on Sept 13, 2017 21:49:05 GMT 2
Δε νομίζω πως είναι σκοτεινό...
όλες οι κάμερες αυτό το πρόβλημα έχουν.
είναι το f
Κάτω από τα 2 είναι οι καλές. !!!! χαχαχ
|
|
|
Post by dream_master on Sept 13, 2017 21:50:58 GMT 2
κολαω και εγω ωρες ωρες με κατι θεματα , ειμαι λιγο ψιρας να ξερετε
|
|
|
Post by engelo on Sept 13, 2017 21:52:22 GMT 2
Καλά κάνεις !!!! χαχαχαχ
|
|
|
Post by engelo on Sept 13, 2017 21:58:12 GMT 2
Πάντως είδα τώρα τα specs www.mi.com/en/drone/specs/f 2.8 δεν είναι πολύ φωτεινός φακός !!! πάλι καλά Το mavic έχει f2.2 To iphone 7 plus έχει να φανταστεις f1.8 !!!!
|
|
|
Post by dream_master on Sept 13, 2017 23:25:25 GMT 2
Πάντως είδα τώρα τα specs www.mi.com/en/drone/specs/f 2.8 δεν είναι πολύ φωτεινός φακός !!! πάλι καλά Το mavic έχει f2.2 To iphone 7 plus έχει να φανταστεις f1.8 !!!! α δηλαδη οσο πιο χαμηλο ειναι τοσο το καλυτερο?
|
|
|
Post by engelo on Sept 14, 2017 6:38:14 GMT 2
Οσο πιο χαμηλα τόσο πιο φωτεινός και ακριβός ο φακός...
|
|
|
Post by Frontier on Sept 14, 2017 7:26:01 GMT 2
Γιαυτό υπάρχει η ρύθμιση EV, ώστε να διορθώνονται θέματα φωτεινότητας όταν ο αλγόριθμος λήψης της εικόνας δεν μπορεί να βρει την ιδανική τιμή για τη λήψη. Πάντως η εικόνα είναι μια χαρά.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 14, 2017 7:30:02 GMT 2
Ο πίνακας αυτός είναι λάθος στα specs της κάμερας. Έχουν μπερδέψει τις στήλες και η αριστερή - που είναι για το 1080p - είναι για την 4Κ. Η μόνη σωστή πληροφορία είναι τα effective pixels και το FOV, η Lizzie.Zhou στο RCGroups (εκπρόσωπος Fimi) είχε γράψει ότι το apperture της κάμερας του Mi είναι F2.4. Και όμως, στα πλάνα με το ίδιο επίπεδο φωτεινότητας (τραβηγμένα την ίδια ώρα), το υλικό από την κάμερα του Mi 4K μου αρέσει περισσότερο. Χώρια που το Mi 4Κ τραβάει 2.5K@60fps που δεν μπορεί κανένα DJI (πλην P4Pro).
|
|
|
Post by Frontier on Sept 14, 2017 14:07:02 GMT 2
Η νέα έκδοση της εφαρμογής Mi Drone 4K για κινέζους, έχει τις εξής δυνατότητες (άγνωστο πότε θα είναι διαθέσιμες και στα Αγγλικά): - Εμφάνιση πληροφοριών για το μαγνητικό πεδίο στην θέση του αεροσκάφους - Χειροκίνητη ρύθμιση της γωνίας roll του gimbal (όπως έχουν τα DJI) Κάτι διάβασα και για δυνατότητα λήψης πανοραμικών φωτογραφιών αυτόματα, αλλά δεν βγάζω άκρη έτσι όπως το εμφανίζει ο μεταφραστής.
|
|
|
Post by dream_master on Sept 14, 2017 14:30:37 GMT 2
αντε ωραια, βλεπω οτι δουλευουν μερα με τηνμερα και βαζουν ολο και περισσοτερα πραγματα στην εφαρμογη.
|
|
|
Post by engelo on Sept 14, 2017 14:31:34 GMT 2
Ωραία πράγματα !!!
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Sept 14, 2017 14:41:21 GMT 2
πως γίνεται να μην περασουμε το καινούργιο υpdate? βρεθηκα 2 φορές το καλοκαιρι σε φαση που επρεπε να το σηκωσω στα επομενα 5 λεπτά, και μου πεταξε update. εκανα ignore αλλά τιποτα.. Να σου πω την αλήθεια, μία φορά μου το έκανε και εμένα στο γήπεδο, πάτησα ignore και το ξέχασε για λίγο. Σε άλλη φάση όμως - όχι σε πτήση αλλά στο σπίτι - δεν μου έδινε καν την επιλογή για να μην πάρω το upgrade. Αν πάντως έχεις θέμα με το upgrade, τους στέλνεις μήνυμα στο support@fimi.com με τον αριθμό του λογαριασμού Mi που έχεις και τους ζητάς να σου περάσουν το firmware που θέλεις (π.χ τώρα είμαστε σε FC 1070, το προηγούμενο ήταν 1068 αν θυμάμαι καλά). όχι δεν μου έχει βγάλει κανένα θέμα -ευτυχώς- σε κάποιο update. Απλά είχαμε πάει εκδρομή στην Κρήτη 30 μηχανές, κι έπρεπε να τραβήξω σκηνή που περνάνε από συγκεκριμένο σημείο, (οπότε εγώ έφυγα μπροστά για να στήσω). με ράκαλ θα ειδοποιούσα να ξεκινήσουν όταν σηκώσω το Mi, και μου πετάει update to #$%#@@!! και έτυχε κι άλλη μία φορά μέσα στο καλοκαίρι και πάλι βιαζόμουν..........
|
|
|
Post by dream_master on Sept 14, 2017 14:55:29 GMT 2
η χειροκινητη ρυθμιση roll του gimbal για πιο λογο υπαρχει? δεν θα επηρεασει τον οριζοντα?
|
|
|
Post by Frontier on Sept 14, 2017 15:32:32 GMT 2
η χειροκινητη ρυθμιση roll του gimbal για πιο λογο υπαρχει? δεν θα επηρεασει τον οριζοντα? Για αυτόν ακριβώς τον λόγο την προσθέτουν, για να μπορείς να διορθώνεις τον ορίζοντα όταν δεν διορθώνεται αυτόματα.
|
|
|
Post by NaGR on Sept 14, 2017 15:39:17 GMT 2
το follow me στη global ρε παιδιά. μη ξεχνιόμαστε...
|
|
gesvts
Junior Member
|
Post by gesvts on Sept 14, 2017 15:43:18 GMT 2
Επιτέλους θα προσθεσουν τη χειροκίνητη ρύθμιση roll του gimball! Βέβαια δεν ξέρω αν θα λειτουργεί και πολύ καλά, μιας και όλοι ξέρουν πως ο στραβος ορίζοντας επανέρχεται και ξαναστραβωνει εν ώρα πτήσης κοκ.
Sent from my MHA-L09 using Tapatalk
|
|
|
Post by dream_master on Sept 14, 2017 17:21:11 GMT 2
στο playstore την κινεζικη version σας την βγαζει οταν πατατε πανω στο name της fimi?
|
|
|
Post by Frontier on Sept 17, 2017 12:33:08 GMT 2
Αρχείο αλλαγών της κινεζικής έκδοσης εφαρμογής του Mi Drone (λογικά θα περάσουν και στην International σε κάποια φάση):
1. [4K] newly added reset and power off feature 2. [4K] newly added magnetic field strength 3. [4K] newly added gimbal setting 4. newly added gimbal pitch angle 5. newly added RTH height reminder 6. newly added full screen 7. newly added direction of mobile phone 8. adding height restriction and buffer zone to no fly zone 9. bug fixes
|
|
|
Post by corsair on Sept 18, 2017 23:21:24 GMT 2
Ειμαι περιεργος... με το φαινομενο του στραβου οριζοντα πως τα πάτε? Μετα απο πολυ καιρο με επισκεφτηκε κατευθειαν στην απογειωση, αλλα μετα απο ενα 360 που εκανα ισιωσε και δεν ξαναστραβωσε για τα επομενα 20 λεπτα. Γενικα το συναντω σπανια το φαινομενο μετα το προτελευταιο update που ειχαν βαλει μια νεα μεθοδο reset για το gimbal.
Το μονο το οποιο με ταλαιπωρει λιγο ειναι το jitter. Ειδικα σε μεγαλές οθονες μπορει να παρατηρησει κανεις ενα πολυ ελαφρυ παιξιμο του κάδρου ληψης.... Δεν ξέρω κατα ποσο θα βοηθησουν τα νεα damping balls που περιμένω. Ισως να βοηθουσε ενα EIS στην κάμερα αλλα δεν ξέρω κατα ποσο ειναι υλοποιησιμο.
Κατα τα αλλα, θα ηθελα να δοθει η δυνατοτητα για σχεδιασμό αποστολης στο PC και ανεβασμα του αρχειου στο PC. Αλλο να προσπαθεις εκεινη την στιγμη να του φτιαξεις προφιλ πτήσης και αλλο να το κανεις απο το σπιτι σου με την ησυχια σου.... Αααα και μια κεραια θέλω, εξωτερικη, 5-6 μέτρων... τα αναθεματισμενα τα δεντρα και οι θάμνοι προκαλουν μεγαλο θέμα.
|
|
|
Post by NaGR on Sept 19, 2017 15:47:32 GMT 2
επίσημα και εγώ μέλος του club των κατόχων. δοκίμασα με το teclast x98 3g και παίζει χωρίς κάποιο εμφανές πρόβλημα η εφαρμογή, το αποτέλεσμα είναι χορταστικό το λιγότερο. έχετε να προτείνεται κάποια λύση mount για μεγάλο tablet? (έχω και πρόσβαση σε 3d εκτυπωτή αν βρω κάποιο βολικό σχέδιο)
ΥΓ αν κάποιος που είχε ατύχημα θέλει να ξαναπάρει ας επικοινωνήσει, ενδιαφέρομαι για 5g stick, ένα set προπέλες, μπαταρία ή/και εξτρά φορτιστή αν σπάσουμε το πακέτο. το γράφω εδώ γιατί στις αγγελίες δεν κοιτάει όποιος θέλει μόνο καινούριο σκάφος.όλοι κερδίζουμε απο λίγο.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 20, 2017 9:02:59 GMT 2
Από χθες - τουλάχιστον σε Android, πιθανότατα και σε iOS - η τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής (v1.0.7.11) εάν ανιχνεύσει δίκτυο κατά την έναρξή της, εμφανίζει μήνυμα για αναβάθμιση εφαρμογής που όμως είναι η ίδια έκδοση. Εγκατάσταση, ξήλωμα-επανεγκατάσταση ή και καθαρισμός cache δεν αλλάζουν την επιλογή η οποία εμφανίζεται ξανά και ξανά. Δεν υπάρχει θέμα, απλά επιλέγουμε να αγνοήσουμε την αναβάθμιση και μπαίνει κανονικά στην εφαρμογή.
Πιθανότατα προσπάθησαν στην FiMi να περάσουν νέο firmware update μαζί με έκδοση εφαρμογής και αυτό δημιουργεί θέμα. Εκτιμώ ότι τις επόμενες ημέρες θα λυθεί και θα λάβουμε την νέα αναβάθμιση της εφαρμογής με τις λειτουργίες που έγραψα παραπάνω.
|
|
|
Post by dream_master on Sept 20, 2017 12:49:27 GMT 2
μολις πριν λιγο συνδεσα το mi drone να δω αν θα μου πεταξει το μηνυμα για την εφαρμογη, αλλα δεν μου εβγαλε κατι μπηκε κανονικα. Αυτο σε ios συσκευη. Εχω να πεταξω και 1 εβδομαδα.
|
|