|
Post by kostastripoli on Aug 28, 2017 13:31:04 GMT 2
μολις τωρα αυτο κανω
|
|
|
Post by dream_master on Aug 28, 2017 18:47:04 GMT 2
Μολις γυρισα απο πτηση , στησιμο απο την αρχη το xiaomi mi στο ξενοδοχειο και πηγα στο λιμανι Και το σηκωσα. Πεταξα 600 μετρα αποσταση πανω απο την θαλασσα και το drone συμπεριφερθηκε αψογα! Το μονο που μου εκανε για πρωτη φορα ηταν οταν εκανε conecting το rc με το σκαφος εγινε failed. Στο καπακι εκλεισα και ξανα ανοιξα στο σκαφος και συνδεθηκε αμεσως. Με ανησυχησε λιγο αυτο και γιαυτο δεν το πηγα κατευτιαν πανω απο το νερο το ειχα κανενα 5 λεπτο πανω απο την στερια και το εκανα δοκιμες. Θα ανεβασω και βιντεακι απο παρασκευη οταν επιστρεψω
|
|
|
Post by dream_master on Aug 30, 2017 13:21:41 GMT 2
Στο 6 λεπτο της πτησης μου με 78% μπαταρια τωρα που βλεπω στο flight log στις κυψελες δειχνει cell 1: 3.97 v Cell 2 : 3.92 v Cell 3 : 3.98 v Cell 4 : 3.94 v Το οτι εχει το κελι 2 0.06 διαφορα απο το κελι 3 Ειναι normal? το λεω γιατι θυμαμαι ο frontier ειχε αναφερει παλια οτι δεν πρεπει να εχει διαφορα πανω απο 0,05 . Αυτη η διαφορα μονο για 2 δευτερα την εχει,μετα σε ολοι την διαρκεια της πτησεως αδιαζουν οι κυψελες με διαφορά 0.01 με 0.03 . Κατα τα αλλα μια χαρα ολα στην πτηση
|
|
|
Post by xristosking on Aug 30, 2017 20:51:20 GMT 2
Στο 6 λεπτο της πτησης μου με 78% μπαταρια τωρα που βλεπω στο flight log στις κυψελες δειχνει cell 1: 3.97 v Cell 2 : 3.92 v Cell 3 : 3.98 v Cell 4 : 3.94 v Το οτι εχει το κελι 2 0.06 διαφορα απο το κελι 3 Ειναι normal? το λεω γιατι θυμαμαι ο frontier ειχε αναφερει παλια οτι δεν πρεπει να εχει διαφορα πανω απο 0,05 . Αυτη η διαφορα μονο για 2 δευτερα την εχει,μετα σε ολοι την διαρκεια της πτησεως αδιαζουν οι κυψελες με διαφορά 0.01 με 0.03 . Κατα τα αλλα μια χαρα ολα στην πτηση
|
|
|
Post by xristosking on Aug 30, 2017 20:56:21 GMT 2
Συγνώμη για το qoute Το δικό μου εχει τέτοιες διάφορες στις κυψέλες στο. Flight log της πτώσης γιατί ακόμα δεν έχω καταλάβει αν ξεκουμποσε η μπαταρία ή βραχυκυκλώσε η κατι αλλο
|
|
|
Post by dream_master on Aug 30, 2017 21:12:29 GMT 2
Συγνώμη για το qoute Το δικό μου εχει τέτοιες διάφορες στις κυψέλες στο. Flight log της πτώσης γιατί ακόμα δεν έχω καταλάβει αν ξεκουμποσε η μπαταρία ή βραχυκυκλώσε η κατι αλλο Εκανα ακομα μια πτηση το απογευματακι και απο οτι ειδα το flight log παλι εχει τετιες διαφορες. Εσενα αυτες της διαφορες στις κανει σε ολοι την διαρκεια της πτησεως; Γιατι εμενα μπορει πχ να βγαλει cell 1 5.55 cell:2 5.61 και μετα απο 2 sec να παει το cell:2 στο 5.57 με 5,56 ενω το cell 1 να παραμεινη ως εχει. Αλλα υπαρχουν και διαστηματα που εχουν διαφορα εως 0,03 το πολυ μεταξυ τους τα κελια. Απο οτι παρατηρησα οταν εφτασε στο 30 % η μπαταρια τα κελια ειχανε 0,01 διαφορα μεταξυ τους και κατεβαινανε σχεδον στα ιδια βολτ και τα 4. Κατι ακομα να πω . Οταν ημουν στα 2 km αποσταση μου σταματησε το βιντεο λογο της αργης tf sd card και παγωσε για 4 δευτ. Το live view και εβγαλε το φωνητικο μυνημα gps mode και ξανα ηρθε κανονικα το live view. Αυτο τι σημενει οτι ειχα αποσυνδεση;
|
|
|
Post by Frontier on Aug 31, 2017 8:33:46 GMT 2
Στο 6 λεπτο της πτησης μου με 78% μπαταρια τωρα που βλεπω στο flight log στις κυψελες δειχνει cell 1: 3.97 v Cell 2 : 3.92 v Cell 3 : 3.98 v Cell 4 : 3.94 v Το οτι εχει το κελι 2 0.06 διαφορα απο το κελι 3 Ειναι normal? το λεω γιατι θυμαμαι ο frontier ειχε αναφερει παλια οτι δεν πρεπει να εχει διαφορα πανω απο 0,05 . Αυτη η διαφορα μονο για 2 δευτερα την εχει,μετα σε ολοι την διαρκεια της πτησεως αδιαζουν οι κυψελες με διαφορά 0.01 με 0.03 . Κατα τα αλλα μια χαρα ολα στην πτηση Εφόσον η διαφορά που αναφέρεις είναι παροδική, δεν υπάρχει θέμα. Οφείλεται στην φυσιολογική χρήση της μπαταρίας και είναι κάτι που το κύκλωμα εξισσορόπησης που περιέχει το αντιμετωπίζει. Το πρόβλημα αφορά κυρίως μπαταρίες απλές που δεν έχουν τέτοια κυκλώματα και για τις περιπτώσεις όπου μονίμως - ακόμα και μετά από διαδικασία balance charging - εξακολουθούν να έχουν τέτοιες διαφορές.
|
|
|
Post by Frontier on Aug 31, 2017 8:35:02 GMT 2
Κατι ακομα να πω . Οταν ημουν στα 2 km αποσταση μου σταματησε το βιντεο λογο της αργης tf sd card και παγωσε για 4 δευτ. Το live view και εβγαλε το φωνητικο μυνημα gps mode και ξανα ηρθε κανονικα το live view. Αυτο τι σημενει οτι ειχα αποσυνδεση; Ναι, πρέπει να είχες στιγμιαία αποσύνδεση από το αεροσκάφος πριν προλάβει να ενεργοποιηθεί το RTH (ενεργοποιείται μετά από 5").
|
|
|
Post by kostastripoli on Aug 31, 2017 12:46:36 GMT 2
παιδια εσεις που εχετε το συγκεκριμενο drone, οταν ειστε σε no flight περιοχη μπορειτε να πεταξετε το drone εστω με καποιους περιορισμους ή δεν ενεργοποιουνται οι ελικες; εκτος gps δηλαδη το μηχανημα δουλευει; sorry αν σας φανει αστεια η ερωτηση μου αλλα δημιουργουνται ερωτηματα...
|
|
|
Post by dream_master on Aug 31, 2017 12:49:57 GMT 2
Δεν το εχω δοκιμασει σε nfz αλλα νομιζω πως δεν οπλιζουν καν τα μοτερ.
|
|
|
Post by Frontier on Aug 31, 2017 14:04:10 GMT 2
παιδια εσεις που εχετε το συγκεκριμενο drone, οταν ειστε σε no flight περιοχη μπορειτε να πεταξετε το drone εστω με καποιους περιορισμους ή δεν ενεργοποιουνται οι ελικες; εκτος gps δηλαδη το μηχανημα δουλευει; sorry αν σας φανει αστεια η ερωτηση μου αλλα δημιουργουνται ερωτηματα... Δεν οπλίζουν καν τα μοτέρ. Δες το πρώτο μήνυμα του νήματος, έχω μια αναλυτικότατη βίντεοπαρουσίαση (στα Ελληνικά), όπου τα εξηγώ αυτά και δείχνω πως είναι το να είσαι μέσα σε NFZ.
|
|
|
Post by kostastripoli on Aug 31, 2017 14:21:33 GMT 2
το ειδα το βιντεο αλλα νομισα οτι δεν συνεχισες την παρουσιαση λογω του οτι επειδη ησουν σε nfz δεν μπορουσες να μας δειξεις τις επιλογες που εχει σε gps mode
|
|
|
Post by kostastripoli on Aug 31, 2017 14:27:21 GMT 2
δηλαδη.. εαν ειμαι εξω απο την nfz στις παρυφες, και καποια στιγμη μπει εντος nfz, το drone κλειδωνει τις ελικες ενω βρισκεται στον αερα?
|
|
|
Post by Frontier on Aug 31, 2017 14:40:17 GMT 2
δηλαδη.. εαν ειμαι εξω απο την nfz στις παρυφες, και καποια στιγμη μπει εντος nfz, το drone κλειδωνει τις ελικες ενω βρισκεται στον αερα? Όχι, απλά εκεί που θα πετάει εκτός NFZ και θα το κατευθύνεις να μπει μέσα στην NFZ, εκείνο δεν θα μπαίνει. Σαν να το σταματά ένας αόρατος τοίχος (geofencing), σε ενημερώνει στην εφαρμογή ότι δεν μπορεί να μπει σε NFZ, σε καμία περίπτωση δεν σταματούν οι έλικες ούτε πέφτει το αεροσκάφος (αυτό έλειπε). Εάν όμως είσαι ΗΔΗ μέσα σε NFZ και δεν έχεις απογειωθεί, δεν θα σε αφήσει να απογειωθείς.
|
|
|
Post by Frontier on Aug 31, 2017 14:46:14 GMT 2
το ειδα το βιντεο αλλα νομισα οτι δεν συνεχισες την παρουσιαση λογω του οτι επειδη ησουν σε nfz δεν μπορουσες να μας δειξεις τις επιλογες που εχει σε gps mode Το βίντεο της παρουσίασης είναι σε δύο μέρη, σε κάποια φάση εμφανίζει και link για την δοκιμαστική πτήση όπου εκεί εξηγώ και παρουσιάζω τα GPS flight modes. Και αυτό το βίντεο είναι στο πρώτο μήνυμα.
|
|
|
Post by xristosking on Aug 31, 2017 20:47:23 GMT 2
Συγνώμη για το qoute Το δικό μου εχει τέτοιες διάφορες στις κυψέλες στο. Flight log της πτώσης γιατί ακόμα δεν έχω καταλάβει αν ξεκουμποσε η μπαταρία ή βραχυκυκλώσε η κατι αλλο Εκανα ακομα μια πτηση το απογευματακι και απο οτι ειδα το flight log παλι εχει τετιες διαφορες. Εσενα αυτες της διαφορες στις κανει σε ολοι την διαρκεια της πτησεως; Γιατι εμενα μπορει πχ να βγαλει cell 1 5.55 cell:2 5.61 και μετα απο 2 sec να παει το cell:2 στο 5.57 με 5,56 ενω το cell 1 να παραμεινη ως εχει. Αλλα υπαρχουν και διαστηματα που εχουν διαφορα εως 0,03 το πολυ μεταξυ τους τα κελια. Απο οτι παρατηρησα οταν εφτασε στο 30 % η μπαταρια τα κελια ειχανε 0,01 διαφορα μεταξυ τους και κατεβαινανε σχεδον στα ιδια βολτ και τα 4. Κατι ακομα να πω . Οταν ημουν στα 2 km αποσταση μου σταματησε το βιντεο λογο της αργης tf sd card και παγωσε για 4 δευτ. Το live view και εβγαλε το φωνητικο μυνημα gps mode και ξανα ηρθε κανονικα το live view. Αυτο τι σημενει οτι ειχα αποσυνδεση; Η δικιά μου πτήση ήταν μόλις 2:49 λεπτά και το έκανε με διάρκεια αυτό αλλά δεν νομίζω να υπάρχει προβλημα απο αυτο το προβλημα ηταν τα αμπερ απλά αυτή την διαφορά στα κελιά την είχα μόνο σε αυτή την πτήση γιαυτό και στο ειπα
|
|
|
Post by corsair on Aug 31, 2017 22:51:02 GMT 2
Καλησπέρα και απο μένα,
του frontier η υπογραφή με έφερε εδω. Κάτοχος φυσικά mi drone. Αρκετά ευχαριστημένος (αφου δεν εχει πέσει ακομα) και θα σας έχω στις επομενες μέρες μερικά ωραια πλάνα αφου πέσει το καταλληλο editing και ρέστα.
|
|
|
Post by dream_master on Sept 1, 2017 2:50:12 GMT 2
μια μικρη γευση απο τα πλανα που τραβηξα. Η 2η photo ειναι snapshot απο το vlc.
|
|
|
Post by RUSH on Sept 1, 2017 6:44:05 GMT 2
Πολύ καλή η επιλογή snapshot!
|
|
|
Post by Frontier on Sept 1, 2017 8:00:59 GMT 2
Καλησπέρα και απο μένα, του frontier η υπογραφή με έφερε εδω. Κάτοχος φυσικά mi drone. Αρκετά ευχαριστημένος (αφου δεν εχει πέσει ακομα) και θα σας έχω στις επομενες μέρες μερικά ωραια πλάνα αφου πέσει το καταλληλο editing και ρέστα. Καλωσήρθες και καλές πτήσεις. Δεν είσαι ο μόνος που είσαι ευχαριστημένος με το Mi 4K, για τα λεφτά του είναι ένα πάρα πολύ καλό μηχάνημα
|
|
|
Post by engelo on Sept 1, 2017 9:13:16 GMT 2
Καλησπέρα και απο μένα, του frontier η υπογραφή με έφερε εδω. Κάτοχος φυσικά mi drone. Αρκετά ευχαριστημένος (αφου δεν εχει πέσει ακομα) και θα σας έχω στις επομενες μέρες μερικά ωραια πλάνα αφου πέσει το καταλληλο editing και ρέστα. Καλώς ηρθες
|
|
|
Post by engelo on Sept 1, 2017 9:14:13 GMT 2
μια μικρη γευση απο τα πλανα που τραβηξα. Η 2η photo ειναι snapshot απο το vlc. Οι φωτογραφίες πανέμορφες κ πεντακάθαρες !!!!
|
|
gesvts
Junior Member
|
Post by gesvts on Sept 1, 2017 10:30:38 GMT 2
Το ντροουν έχει αρκετούς κραδασμούς στο hover αν και δεν κουνιέται το βίντεο, συμβαίνει και σε εσάς? Επίσης ακούγεται όπως ακούγεται και στο βίντεο του frontier. Sent from my MHA-L09 using Tapatalk
|
|
|
Post by RUSH on Sept 1, 2017 10:35:24 GMT 2
Ο ουρανός με τον ήλιο και τα σύννεφα όλα τα λεφτά!
Πού την τράβηξες?
|
|
gesvts
Junior Member
|
Post by gesvts on Sept 1, 2017 11:26:22 GMT 2
Ο ουρανός με τον ήλιο και τα σύννεφα όλα τα λεφτά! Πού την τράβηξες? Στα Γιάννενα ( πίσω από την μπαφρα είναι η περιοχή αν ξέρεις από εκεί). Καλά είναι και λίγο επεξεργασμενη δεν είχε τόσο contrast η φωτογραφία 😁 Sent from my MHA-L09 using Tapatalk
|
|
|
Post by RUSH on Sept 1, 2017 11:35:39 GMT 2
Καθόλου, είναι μία από τις πόλεις που θα θελα να πάω.
Όπως και να χει το θέμα είναι άψογο!
|
|
|
Post by kostastripoli on Sept 1, 2017 13:40:06 GMT 2
Frontier, το hubsan h109s , μπορει να πεταξει χωρις να ειναι σε gps mode?
|
|
|
Post by RUSH on Sept 1, 2017 13:43:53 GMT 2
Ναι, δες και το video του Frontier με την παρουσίαση του σκάφους εδώ.
|
|
|
Post by kostastripoli on Sept 1, 2017 17:14:49 GMT 2
πιστευεις οτι μπορει να υπαρξει τροπος να πεταξει και το xiaomi χωρις gps mode? αλλιως φοβαμαι οτι ηταν λαθος η επιλογη μου να γορασω xiaomi....gmt
|
|
|
Post by Frontier on Sept 1, 2017 17:25:57 GMT 2
πιστευεις οτι μπορει να υπαρξει τροπος να πεταξει και το xiaomi χωρις gps mode? αλλιως φοβαμαι οτι ηταν λαθος η επιλογη μου να γορασω xiaomi....gmt Μπορεί να πετάξει σε ATTI mode (μόνο με βαρόμετρο) ή σε VPU mode (μόνο με χρήση των αισθητήρων που "βλέπουν" προς τα κάτω) εάν μέσα από τις ρυθμίσεις επιλέξεις το mode που θέλεις. Πετάει και σε (μεγάλους) κλειστούς χώρους, αν αυτό σε ενδιαφέρει.
|
|