|
Post by dream_master on Aug 24, 2017 13:08:10 GMT 2
μολις γυρισα απο δοκιμαστικη πτηση (λογο update flight controller/gimbal/camera) εκτος πολεως. Πριν φυγω απο το σπιτι εκανα calibration gimbal, μολις εφτασα στο μερος που θα πεταγα εκανα ενα compass calibration οπου εγινε success με την 3η φορα . Αυτο που καταλαβα στο compass calib ειναι οτι πρεπει να το πετυχεις στην σωστη ταχυτητα , ουτε παρα πολυ γρηγορα να το γυρνας ουτε πολυ αργα. Λοιπον στα περι της πτησεως τωρα, Το πηγα χαλαρα στο 1km σε αποσταση με κανενα απολυτως προβλημα και το γυρισα σε RTH οπου ηρθε στομ σημειο που το σηκωσα χωρις κανενα προβλημα. Εκανα και δοκιμη το dronie και 2 φορες το waypoints μια χαρα και αυτα. Το live view δεν μου κολησε αλλα μετα το τελευταιο update πιξελιαζει ελαχιστα αν και δεν το πολυ καταλαβαινεις αν δεν εισαι σε σκια με φουλ φωτεινοτητα στην οθονη. Μου σταματησε 2 φορες την εγγραφη βιντεο οπως στις αρχες που σας ειχα πει οτι μου το κανε , αλλα αυτην την φορα δεν μου εβγαλε το μυνημα TF card can't be use normaly . Μου εβγαλε πανω δεξια slow TF ! Τωρα περιμενω να μου ερθει η U3 sd card που μπορει να λυσει αυτο το θεμα. Μολις το προσγειωσα στο τελος με 30% μπαταρια και εσβησα τα μοτερ εκανε εναν περιεργο θορυβο , παω κοντα του και ηταν η απο την καμερα η απο το gimbal γιατι λιγο ακουμπησα την καμερα και σταματησε! το ξανακανω take off για 1 λεπτο και ξανα land δεν το ξανα εκανε! Η πτηση εγινε με αερα 3 με 4 bf .
edit: ξεχανα να αναφερω οτι το πρωτο πραγμα που εκανα μολις το προσγειωσα ητανε να δω αν βγαινει η μπαταρια , αλλα ηταν κουμπωμενει μια χαρα .
|
|
|
Post by xristosking on Aug 24, 2017 14:49:43 GMT 2
Πραγματι εγω ημουν βιαστηκος εκεινη την μερα αλλα δεν νωμιζω πως φταιει αυτο Η μπαταρια εβγαλε battery comm error αν δεν ηταν καλα κουμπομενη δεν θα εβγαζε κανενα μηνυμα
|
|
|
Post by xristosking on Aug 24, 2017 15:19:28 GMT 2
καθως εχουμε αρκετα περιστατικα πτωσεων Xiaomi mi drone βρηκα ενα βιντεο που μαλλον λυνει ολα τα αναπαντητα ερωτηματα . Δειτε εδω ---> Αν παρατηρησετε απο το 01:20 και μετα η μπαταρια αρχιζει και ξεκουμπωνει σιγα σιγα απο τις δονησεις και στο τελος το drone σβηνη και η μπαταρια φευγει απο την θηκη! Τωρα αυτο οφειλετε σε αστοχια υλικου και δεν κλειδωνει καλα σε μερικα μοντελα? Δεν την κουμπωνουμε καλα η κατοχοι του drone ? Τι να πω δεν ξερω παντως η μπαταρια θελει την πιο μεγαλη προσοχη στο κουμπωμα! Σε αυτο το βιντεο αραγε Βγαινει στην οθονη αυτο το μηνυμα battery comm error;
|
|
|
Post by dream_master on Aug 24, 2017 15:46:23 GMT 2
Χρηστο ειλικρηνα δεν ξερω ρε φιλε, εμενα παντως κατι μου βρομαει οτι συμβαινει με τις δευτερες μπαταριες που παραγγειλατε ! Γνωρισα ατομο που εχει 1 χρονο το 1080 p μοντελο και πηρε και το 4κ μολις βγηκε και δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα! Μου εστειλε κιολας το flight record του και εχει κανει 197 km , 1500 λεπτα πτησης , 330 πτησεις συνολικα.
|
|
|
Post by xristosking on Aug 25, 2017 2:30:43 GMT 2
Χρηστο ειλικρηνα δεν ξερω ρε φιλε, εμενα παντως κατι μου βρομαει οτι συμβαινει με τις δευτερες μπαταριες που παραγγειλατε ! Γνωρισα ατομο που εχει 1 χρονο το 1080 p μοντελο και πηρε και το 4κ μολις βγηκε και δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα! Μου εστειλε κιολας το flight record του και εχει κανει 197 km , 1500 λεπτα πτησης , 330 πτησεις συνολικα. Φιλε και εγω ετσι 50 km και 350 λεπτα σε λιγο χρονικο διαστημα, πηστευα σε αυτο και παραξενεβομουν οταν εγραφαν αρνητικα σχολια. Ειχα καταλαβει πολλα πραγματα για το mi drone Αλλα τελικα μου την εκανε . Να σου πω την αληθεια δεν πηστευα πως θα πεσει οταν εβγαλε το μηνυμα, ειπα ας το φερω πισω να κανω ενα τσεκ. Αλλα δεν προλαβα. Επεσε με την δευτερη μπαταρια που ειχα παρει αλλα (με χρυσο κουμπι) ηταν ιδια με την μαμα αν δεν τις ειχα σημιωσει δεν θα ηξερα ποια ειχε επανω. Δεν ξερω ακομα αν ξεκουμποσε παντως στο flight log φαινεται πως τα αμπερ κανουν κατι κουλα ανεβηκαν στο 27,5 και κολλησαν εκει
|
|
|
Post by dream_master on Aug 25, 2017 13:16:28 GMT 2
ενα βιντεακι και απο εμενα
|
|
|
Post by Frontier on Aug 25, 2017 13:24:43 GMT 2
Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από το gimbal χειρός της Xiaomi/Fimi για την κάμερα του Mi Drone, κάτι που είχα γράψει και παλαιότερα. Ενσωματωμένο μικρόφωνο και WiFi (για preview στην εφαρμογή) καθώς και βύσμα για εξωτερικό μικρόφωνο.
|
|
|
Post by RUSH on Aug 25, 2017 14:30:11 GMT 2
ενα βιντεακι και απο εμενα Ωραίος!
|
|
|
Post by nickpsar on Aug 25, 2017 18:32:11 GMT 2
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Ένα βιντεάκι και από εμένα σε χαμηλές ταχύτητες.
|
|
|
Post by dream_master on Aug 25, 2017 21:05:12 GMT 2
flight log απο πτηση απο τις πρωτες μερες που ειχα το drone και δεν ηξερα οτι κατεβαινει αργα. Το ειχα παει τοσο ψηλα πρωτη φορα ετσι για μια δοκιμη. Για μια στιγμη ειπα οτι θα πεσει και ετσι το μονο που σκεφτηκα ηταν την ωρα πουν το κατεβαζα να το ειχα πανω απο κατι πευκα σε περιπτωση που πεσει να ελαχιστοποιησω την ζημια στο σκαφος. Ομως η υπολογισμοι του οτι θα φτασει η μπαταρια του μεχρι να προσγειωθει ηταν απολυτα ακριβεις! ενοειτε οτι δεν το αφησα πανω απο δεντρο που ηταν στα 10 μετρα και το προσγειωσα κανονικα απο εκει που απογειωθηκε. Συμπερασμα δεν ξαναπεταω σε υψομετρο πανω απο 80 μετρα και σαφως μου εγινε μαθημα να υπολογιζω πλεον ποσοι μπαταρια θα χρειαστη στην καθοδο του. Πλεον το προσγειωνω παντα με 25 - 30% μπαταρια.
|
|
|
Post by dream_master on Aug 26, 2017 17:21:54 GMT 2
ενα μικρο footage στα 60fps εξω απο το σπιτι μου
|
|
|
Post by Frontier on Aug 26, 2017 17:35:00 GMT 2
ενα μικρο footage στα 60fps εξω απο το σπιτι μου Το χωραφάκι που φαίνεται στο thumbnail είναι κοντά σου; Ωραίο μέρος για δοκιμές
|
|
|
Post by engelo on Aug 26, 2017 18:00:39 GMT 2
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Ένα βιντεάκι και από εμένα σε χαμηλές ταχύτητες. Πανέμορφο υλικό και πολύ καλή ποιότητα !!!!
|
|
|
Post by dream_master on Aug 26, 2017 19:37:48 GMT 2
ενα μικρο footage στα 60fps εξω απο το σπιτι μου Το χωραφάκι που φαίνεται στο thumbnail είναι κοντά σου; Ωραίο μέρος για δοκιμές Ναι μενω ακριβως διπλα στην πολυκατοικια και ειμαι τυχερος και εχω ολοκληρο αδειο χωραφι ακριβως διπλα και μπορω να κανω δοκιμες χωρις να τρεχω εξω απο την πολη. Ακριβως διπλα απο το χωραφι εχει ακομα 2 οικοπεδα με 2 μονοκατοικιες που πλεον δεν μενει κανενας και ετσι εχω 2000 τ.μ οικοπεδου διπλα απο το σπιτι μου που μπορω να κανω δοκιμες
|
|
|
Post by RUSH on Aug 26, 2017 19:44:20 GMT 2
Αυτά είναι! Καθε μέρα πτήσεις!
|
|
|
Post by engelo on Aug 26, 2017 20:04:14 GMT 2
ενα μικρο footage στα 60fps εξω απο το σπιτι μου Η περιοχή μοιάζει πολύ με τα Τρίκαλα !!! Α ρε πατρίδα ...
|
|
|
Post by dream_master on Aug 27, 2017 21:23:01 GMT 2
αν δεν κανουμε power off το σκαφος οταν γινεται success το compass calib πειραζει; Το λεω γιατι τελευταια φορα δεν θυμαμαι να το εκανα .
|
|
|
Post by Frontier on Aug 28, 2017 6:31:39 GMT 2
αν δεν κανουμε power off το σκαφος οταν γινεται success το compass calib πειραζει; Το λεω γιατι τελευταια φορα δεν θυμαμαι να το εκανα . Δεν έχει πρόβλημα, κάνει ούτως ή άλλως επανεκκίνηση.
|
|
|
Post by Frontier on Aug 28, 2017 6:35:38 GMT 2
Μικρή δοκιμή χθες μεσημέρι στο χωριό μετά από την αναβάθμιση στο νέο firmware. Κανένα πρόβλημα ούτε με το live, μόνο με τα πετροχελιδόνια που το κύκλωναν για να το καλοσωρίσουν
|
|
|
Post by RUSH on Aug 28, 2017 8:04:37 GMT 2
Ρε Μάνο, τι φωτογραφία πέτυχες?! Φοβερή!
|
|
|
Post by Vako on Aug 28, 2017 8:15:10 GMT 2
Ωχ τωρα την ειδα.... φοβερη φωτο!!!! οντως!!
|
|
|
Post by engelo on Aug 28, 2017 8:43:45 GMT 2
Φοβερή φωτό όντως !!!!!
|
|
|
Post by Frontier on Aug 28, 2017 9:18:47 GMT 2
Πρωί και μεσημέρι βγαίνουν τα πετροχελίδονα, όποτε πετάω είτε το Mi, είτε το Mavic και το Spark, τα κυκλώνουν
|
|
|
Post by engelo on Aug 28, 2017 9:20:58 GMT 2
Δε φοβούνται ?!? Αν και στο ΣΕΦ σ ενα δέντρο που έχει στη μέση έχει κάτιο πουλιά, μόλις βάζουμε μπρός έρχονται για αναγνώριση !!! χαχαχ
|
|
|
Post by dream_master on Aug 28, 2017 11:20:39 GMT 2
Και εμενα οταν πεταω το κυκλωνουν τα χελιδονια,
|
|
|
Post by kostastripoli on Aug 28, 2017 11:53:34 GMT 2
To κουπονι σε ποιο πεδιο το αναγραφουμε στο gearbest ? εγω αυτη τη στιγμη το βλεπω το mi4k στα 389 ευρω. +14 μεταφορικα. με το κουπονι ποσο παει?
|
|
|
Post by Frontier on Aug 28, 2017 12:10:48 GMT 2
To κουπονι σε ποιο πεδιο το αναγραφουμε στο gearbest ? εγω αυτη τη στιγμη το βλεπω το mi4k στα 389 ευρω. +14 μεταφορικα. με το κουπονι ποσο παει? Βάζεις το Mi Drone στο καλάθι με τον σύνδεσμο εδώ. To fidget spinner μπαίνει αυτόματα στο καλάθι (δώρο). Επιλέγεις Priority Line και πατάς Add to Cart και μετά View My Cart (πας πάνω δεξιά στο καλάθι για να εμφανιστεί η επιλογή). Το κουπόνι GBMi4K μπαίνει εκεί που σου έχω κυκλώσει, πατάς Apply και βγαίνει €351. To μήνυμα ότι το κουπόνι δεν είναι έγκυρο το αγνοείς, οφείλεται στο ότι μπαίνει αυτόματα και ένα fidget spinner στην παραγγελία. Μετά, προχωράς Proceed to checkout ή απευθείας Paypal για πληρωμή. Η αγορά πρέπει να γίνει από υπολογιστή, διαφορετικά μπορεί να μπερδέψει τις μεθόδους αποστολής και να μην το στείλουν με Priority που είναι ασφαλής μέθοδος αλλά με Expedited που είναι DHL (100% τελωνείο).Καλή παραλαβή.
|
|
|
Post by kostastripoli on Aug 28, 2017 12:36:16 GMT 2
σε ευχαριστω frontier, ειδα τα βιντεακια σου και να σου πω ξεκαθαρισα αρκετα πραγματα μεσα μου και μη σου πω οτι απο αυτα κατεληξα να παρω αυτο αντι του husban x4 h109s.κυριως λογω καμερας
|
|
|
Post by kostastripoli on Aug 28, 2017 12:39:08 GMT 2
στο βιντεακι ειχες ενα θεμα με το usb. δεν ειπες αν αυτο το προβλημα ειναι αντιμετωπισιμο ή ειναι απαρραιτητο το στικακι wifi
|
|
|
Post by Frontier on Aug 28, 2017 13:17:10 GMT 2
στο βιντεακι ειχες ενα θεμα με το usb. δεν ειπες αν αυτο το προβλημα ειναι αντιμετωπισιμο ή ειναι απαρραιτητο το στικακι wifi Δεν έχει κάποιο θέμα εάν χρησιμοποιείς Android. Απλά είχα πει ότι για να λειτουργήσει το καλώδιο, χρειάζεται η φορητή συσκευή να υποστηρίζει USB teethering. Όταν συνδέεται κανείς με το WiFi dongle, δεν απαιτείται η υποστήριξη USB teethering. Το παράγγειλες;
|
|