|
Post by Frontier on Sept 24, 2021 7:39:19 GMT 2
Παρουσιάστηκε επίσημα το dji Mavic 3, δύο εκδόσεις, Standard και Cine. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ. ------------------------------------------------------------------------------------------ Διέρρευσαν σελίδες από το εγχειρίδιο χρήσης του (αναμενόμενου) dji Mavic 3. Το αεροσκάφος θα κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις: την Pro και την Cine. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι η Pro έκδοση θα διαθέτει κάμερα με δύο φακούς: έναν telephoto και έναν wide 4/3", που αποτελεί καινοτομία μιας που πρώτη φορά παρέχεται τέτοια δυνατότητα σε αεροσκάφος αυτής της κατηγορίας prosumer. H Cine έκδοση θα διαθέτει μονάδα αποθήκευσης SSD και θα υποστηρίζει εγγραφή βίντεο μέχρι 5.2K. Τέλος, το χειριστήριο αναβαθμίζεται (άγνωστο αν η pro έκδοση θα το διαθέτει) στην έκδοση 2 του smartcontroller, με εμβέλεια 15 χιλιόμετρα και full HD απεικόνιση FPV σε Android-based touch screen σύστημα. Τεχνικά χαρακτηριστικά:
|
|
|
Post by Frontier on Sept 25, 2021 8:01:26 GMT 2
Δύο φωτογραφίες του Mavic 3.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 26, 2021 21:33:28 GMT 2
Φωτογραφία από το κουτί. Μοιάζει λίγο σαν βάτραχος με μία κάμερα στο στόμα
|
|
|
Post by Frontier on Oct 1, 2021 11:54:53 GMT 2
Κυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου.
|
|
|
Post by Frontier on Oct 21, 2021 18:22:31 GMT 2
Δύο ακόμα φωτογραφίες από το Mavic 3 που κυκλοφορεί στις 5 Νοεμβρίου.
|
|
|
Post by Frontier on Oct 26, 2021 7:30:12 GMT 2
Ακόμα δύο φωτογραφίες.
|
|
|
Post by Frontier on Oct 26, 2021 20:45:25 GMT 2
Τα τελικά specs του Mavic 3 / Mavic 3 Cine όπως διέρρευσαν σήμερα.
|
|
|
Post by Frontier on Oct 26, 2021 20:46:15 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Oct 26, 2021 20:46:38 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Oct 26, 2021 20:47:27 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Oct 26, 2021 20:53:50 GMT 2
Τιμές που έχουν διαρρεύσει επίσης, αλλά με επιφύλαξη:
Mavic 3 Standard πακέτο: 2050 Ευρώ Mavic 3 Fly More Combo: 2800 Ευρώ Mavic 3 Cine: 4650 Ευρώ.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 1, 2021 13:12:02 GMT 2
Mini παρουσίαση του Mavic 3 που διέρρευσε στο YouTube.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 5, 2021 6:01:33 GMT 2
Παρουσιάστηκε επίσημα το dji Mavic 3, δύο εκδόσεις, Standard και Cine. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 5, 2021 20:00:31 GMT 2
Μερικά πρώτα reviews.
Το zoom σε 7x κλίμακα δεν δείχνει καθόλου καλό σε όλα τα βίντεο, για την ακρίβεια είναι άθλιο. Το τρίετίας+ Typhoon H+ μου έχει καλύτερο ψηφιακό zoom σε 8x από το Mavic 3.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρέχον firmware έχει πολλές ελλείψεις και αρκετές διαφημιζόμενες λειτουργίες (π.χ Mastershots) θα προστεθούν με firmware update τον Ιανουάριο 2022.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 6, 2021 12:26:00 GMT 2
Φωτογραφία από το εσωτερικό του.
|
|
|
Post by titarasaudi2 on Nov 6, 2021 22:54:45 GMT 2
Πάντως έχουν ξεφύγει αρκετά οι τιμές!! Δύσκολα το mavic 3 πια για χομπίστες με μέτρια οικονομικά έσοδα! Νομίζω άρχισε να γίνεται πιο πολύ επαγγελματικό εργαλείο. Έχει και οπτικό ζουμ σαν το mavic 2 zoom ή μόνο ψηφιακό;
|
|
|
Post by Frontier on Nov 7, 2021 20:50:58 GMT 2
Μέχρι και ο Χίτλερ αντέδρασε στην εξωφρενική τιμή του Mavic 3
|
|
|
Post by Frontier on Nov 10, 2021 8:49:16 GMT 2
Ένα κατατοπιστικότατο βίντεο γιατί η αγορά του Mavic 3 ΔΕΝ είναι ακόμα καλή ιδέα. Αρκετά μεγάλη λίστα ελλείψεων - πολύ μεγαλύτερη από αυτή όταν βγήκε το Mavic 2 - είναι η πρώτη φορά (όσο θυμάμαι) που η dji κυκλοφόρησε ένα τόσο ακριβό μοντέλο σε τόσο ημιτελή κατάσταση.
|
|
|
Post by artplus on Nov 10, 2021 17:28:55 GMT 2
Για καποιο λογο η DJI ενιωσε οτι πρεπει να δεσμευσει το ηδη υπαρχων κοινο της. Δεν ξερω προς τα που ειχε διαρροες αλλα πραγματικα δεν βλεπω αλλον λογο για μια τετοια κινηση. Απο εκει και μετα στο θεμα τιμων, ειναι ενα drone που θα το παρει ειτε ο επαγγελματιας που σαν κοστος δεν ειναι κατι φοβερο και τρομερο, ειτε ο πορωμενος ερασιτεχνης που θελει να εχει το 3, σε αυτη την περιπτωση τα γουστα πληρωνονται. Που και παλι σε σχεση με αλλα ποδηλασια - φωτογραφια παλι δεν ειναι καμμια διαφορα.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 10, 2021 17:35:28 GMT 2
Για καποιο λογο η DJI ενιωσε οτι πρεπει να δεσμευσει το ηδη υπαρχων κοινο της. Δεν ξερω προς τα που ειχε διαρροες αλλα πραγματικα δεν βλεπω αλλον λογο για μια τετοια κινηση. Απο εκει και μετα στο θεμα τιμων, ειναι ενα drone που θα το παρει ειτε ο επαγγελματιας που σαν κοστος δεν ειναι κατι φοβερο και τρομερο, ειτε ο πορωμενος ερασιτεχνης που θελει να εχει το 3, σε αυτη την περιπτωση τα γουστα πληρωνονται. Που και παλι σε σχεση με αλλα ποδηλασια - φωτογραφια παλι δεν ειναι καμμια διαφορα. Συμφωνώ Δημήτρη - για το θέμα κόστους - απλά και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το έφερε τόσο σύντομα στην αγορά, όταν έχει τέτοιες ελλείψεις. Τα μόνα αναμενόμενα προϊόντα φέτος είναι η Anafi Ai (που είναι σε άλλη κατηγορία/χρήση) και τα drones της Autel (Nano/Nano+ και Evo Lite (επίσης άλλη κατηγορία). Ο μοναδικός ανταγωνιστής του Mavic 3 είναι το Inspire 2 - ανταγωνιστής σε θέμα κάμερας, βέβαια το Inspire έχει ακόμα καλύτερες από του Mavic 3 - που και αυτό είναι προϊόν της. Συνήθως η dji έφερνε προϊόν στην αγορά κατά 90-95% τελειωμένο, όταν οι υπόλοιποι παίζουν από 80% και άνω, με εξαίρεση την Anafi που ήρθε 100% τελειωμένη και την πήγε στο 120% λειτουργιών (κάτι που η dji δεν έκανε ποτέ). Είναι πρώτη φορά σε prosumer προϊόν που το έφερε στην αγορά 70% τελειωμένο και με τόσες ελλείψεις (και σε αυτή τη τιμή).
|
|
|
Post by Frontier on Nov 11, 2021 19:07:58 GMT 2
Ένα demo του Mavic 3 Cine με υλικό τραβηγμένο σε ProRes HQ διαμόρφωση και colour grading με το Davinci Resolve.
|
|
|
Post by artplus on Nov 13, 2021 2:50:39 GMT 2
Εξαιρετικό δείγμα γραφής. Το Cine ειναι καθαρά επαγγελματικό εργαλείο.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 14, 2021 10:32:02 GMT 2
|
|
|
Post by artplus on Nov 14, 2021 11:09:49 GMT 2
Διαβαζοντας το αρθρο ως επαγγελματιας του χωρου, διαπιστωνω πολλες προσωπικες θεσεις οι οποιες δεν αποτελουν επιχειρηματα. Ο κινηματογραφος ειναι οτι κατι πολυ απλο δεν βασιζεται στις εφαρμογες αλλα στα σωστα δομημενα storyboards. Μιλαει για θεματα με σε βαθυ σκοταδι με το d-log αυτο ομως ειναι κατι που το αντιμετωπιζουμε ακομη και με FF. Παραπονιεται για το Normal mode οτι ειναι κορεσμενο.....μου κανει τρελη εντυπωση πως ενα επαγγελματιας ασχολειται με κατι τετοιο.....ειναι σαν να μιλαμε για τα jpg.....εμενα ως επαγγελματια αυτη η λειτουργια ετσι και αλλιως μου ειναι αχρηστη. Ποιο το νοημα ;;; Το αρθρο του ειναι απο την πλευρα του χειριστη και οχι του κινηματογραφιστη. Ο συγκεκριμενος μπορει να θελει μεγαλυτερα joysticks οπως λεει αλλα αυτο ειναι δικο του υποκειμενικο θεμα δεν εχει να κανει με την επαγγελματικη χρηση. Μου θυμιζει λιγο τους παλιους που γκρινιαζουν για τις Mirrorless σε σχεση με το μεγεθος των dslrs. Γκρινιαζει οτι δεν μπορει να δειξει πλανο στον πελατη χωρις να βαλει lut σε επαγγελματικο επιπεδο ομως ο πελατης εχει δει το storyboard και το εχει εκγρινει. Δεν υπαρχει κανενας μα κανενας λογος να πλανο πριν το post production. Με ολο το σεβασμο αλλα ειναι ενα κακο αρθρο που μου βγαζει οτι εγινε ξεκαθαρα για να μαζεψει views.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 14, 2021 14:28:08 GMT 2
Διαβαζοντας το αρθρο ως επαγγελματιας του χωρου, διαπιστωνω πολλες προσωπικες θεσεις οι οποιες δεν αποτελουν επιχειρηματα. Ο κινηματογραφος ειναι οτι κατι πολυ απλο δεν βασιζεται στις εφαρμογες αλλα στα σωστα δομημενα storyboards. Μιλαει για θεματα με σε βαθυ σκοταδι με το d-log αυτο ομως ειναι κατι που το αντιμετωπιζουμε ακομη και με FF. Παραπονιεται για το Normal mode οτι ειναι κορεσμενο.....μου κανει τρελη εντυπωση πως ενα επαγγελματιας ασχολειται με κατι τετοιο.....ειναι σαν να μιλαμε για τα jpg.....εμενα ως επαγγελματια αυτη η λειτουργια ετσι και αλλιως μου ειναι αχρηστη. Ποιο το νοημα ;;; Το αρθρο του ειναι απο την πλευρα του χειριστη και οχι του κινηματογραφιστη. Ο συγκεκριμενος μπορει να θελει μεγαλυτερα joysticks οπως λεει αλλα αυτο ειναι δικο του υποκειμενικο θεμα δεν εχει να κανει με την επαγγελματικη χρηση. Μου θυμιζει λιγο τους παλιους που γκρινιαζουν για τις Mirrorless σε σχεση με το μεγεθος των dslrs. Γκρινιαζει οτι δεν μπορει να δειξει πλανο στον πελατη χωρις να βαλει lut σε επαγγελματικο επιπεδο ομως ο πελατης εχει δει το storyboard και το εχει εκγρινει. Δεν υπαρχει κανενας μα κανενας λογος να πλανο πριν το post production. Με ολο το σεβασμο αλλα ειναι ενα κακο αρθρο που μου βγαζει οτι εγινε ξεκαθαρα για να μαζεψει views. Εγώ πάλι διαβάζοντάς το καταλαβαίνω ως παράπονο κάποιου επαγγελματία που έχει συνηθήσει (και έχει πληρώσει) επαγγελματικά εργαλεία (Inspire 2, Matrice ή ακόμα και το P4P) και απλά διαπιστώνει ότι το M3C - ενώ το προωθούν σαν επαγγελματικό εργαλείο - δεν είναι, τουλάχιστον στην παρούσα φάση με το ημιτελές firmware. O συγκεκριμένος δεν είπε μόνο για τα joystics, που όντως είναι προσωπική προτίμηση, αλλά τόνισε γεγονότα που όντως ισχύουν: π.χ το ότι η δευτερεύουσα κάμερα δεν τραβάει RAW/DNG ή ότι το zoom σε οτιδήποτε >4x είναι άχρηστο για επαγγελματική χρήση γιατί είναι lossy, αλλά και ότι η κύρια κάμερα έχει απώλεια πληροφορίας στα άκρα του καρέ. Γεγονότα που οι "influencers" και οι επιλεγμένοι "επαγγελματίες" reviewers επιμελώς απέκρυψαν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα drone των ~ 5000 Ευρώ και μόνο από την τιμή ξεκάθαρα δεν απευθύνεται στον ερασιτέχνη, οπότε όταν κάποιος πληρώνει τόσα πολλά χρήματα είναι απόλυτα λογικό να έχει και υψηλότατες απαιτήσεις. Εκτιμώ ότι όσο περισσότεροι αγοραστές το παραλαμβάνουν, τόσο θα βλέπουμε και θα μαθαίνουμε περισσότερα για αυτό, όχι απαραίτητα καλά. Και για αυτό φταίει η dji που κυκλοφόρησε ένα τόσο ακριβό προϊόν σε τόσο ημιτελή κατάσταση. Στο παρακάτω βίντεο δείχνει κάποιος που έχει τόσο το Mavic 3 όσο και το Mavic 2, το πόσο αντιπαραγωγική είναι η εφαρμογή dji Fly σε σχέση με την dji Go 4 για τον επαγγελματία που θέλει manual χειρισμό της κάμερας (μεγάλο fail της dji που χρησιμοποίησε το dji Fly αντί του dji Go 4 στο M3C, κατά τη γνώμη μου). Τέτοιες δοκιμές δεν θα δεις από κανέναν influencer ή επαγγελματία που προωθεί τα dji προϊόντα. Για εμένα πάντως, στην παρούσα φάση, το Mavic 3 είναι ξεκάθαρα προϊόν που είναι σε beta στάδιο: με σημαντικότατες ελλείψεις (κάποιες αναμένεται να καλυφθούν στο firmware update της 22ης Ιανουαρίου 2022, για άλλες δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση της dji) και το γεγονός ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί το καθεστώς πιστοποίησης EASA (δεν έχει σήμανση Cx) αλλά και ότι δεν υπάρχει επισήμως κάποια δήλωση της dji για το τι πρόκειται να κάνει (π.χ η Yuneec έχει δηλώσει ότι θα επαναπιστοποιήσει την σειρά Typhoon H+/H520e/H3, όπως και η Parrot για τα commercial drones της), σε συνδυασμό με το (πολύ) υψηλότερο κόστος απόκτησης (ακόμα και για την βασική έκδοση), με κάνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικό και σίγουρα δεν με πείθουν να πληρώσω το τίμημα για αυτά που προσφέρει. Είναι περίεργο πάντως που η ίδια η dji δεν κατατάσσει το M3C στα Professional εργαλεία της, παρά το έχει στην κατηγορία Consumer. Εκεί που καταλήγω Δημήτρη είναι ότι αν έσκαγα 5 χιλιάρικα με το σκεπτικό αντικατάστασης - γιατί έτσι μου το πλάσαραν η dji με τους influencers της - ενός (ταλαιπωρημένου) Inspire 2 ή και P4P και λάμβανα κάτι τόσο ημιτελές και με σχεδιαστικά θέματα (π.χ ξεάθαρα το dji Fly ΔΕΝ φθάνει την πληρότητα ρυθμίσεων και επιλογών που έχει το dji Go 4 το οποίο χρησιμοποιούν ΟΛΑ τα επαγγελματικά drones της dji, ίσως έβγαζα περισσότερη κακία/παράπονο απ'ότι ο συντάκτης του παραπάνω άρθρου
|
|
|
Post by artplus on Nov 15, 2021 0:04:28 GMT 2
Μανο μου ειδικα στο βιντεο γκρινια για την γκρινια βλεπω εγω. Ο τυπος απλα δεν ξερει την fly και φαινεται αυτο απο τα πισωγυρισματα που κανει. Απλα εκανε ενα βιντεο καθαρα για να παρει views. Απο εκει και μετα κανεις δεν μιλησε για αντικαταστη του Inspire 2 - Mavic 3 λεγεται οχι inspire 3. Oυτε λεγεται mavic 3 zoom για να κραζουμε το zoom. Εγω βλεπω οτι ο αισθητηρας του θα μου δωσει αρχειο που θα χαιρομαι να το δουλευω και ως επαγγελματια αυτο με νοιαζει. Tωρα για την απωλεια στα ακρα κατσε να δουμε αν ειναι οντως προβλημα.......και οχι απλα ενα μεμονωμενο γεγονος η απλα καποια μαρκετιστικη κινηση ενος blogger για να εκβιασει καταστασεις. Τωρα για το κοστος δεν θεωρω οτι ειναι ακριβο. Εχει απλα μια αυξηση οπως εχουν παρει ολα τα προιοντα...η a7_iv για παραδειγμα πηγε 2900......οι νεοι 70-200 εχουν παγιωθει στα 3000 για να μην μιλησω για το νεο mac m1max. Ετσι ειναι ο χωρος που απευθυενται αυτο το drone . Το ξαναλεω δεν ειναι το τελειο......αλλα οχι και τοση γκρινια βρε παιδια. Και κατι πολυ σημαντικο για μενα......αν παθει κατι στην Ελλαδα υπαρχουν ποσα καταστηματα για επισκευη......σε 2-3 μερες θα το εχω πισω.....απο καποια αλλη εταιρια 20 μερες για πλακα μεχρι να παει και να γυρισει.
|
|
|
Post by Frontier on Dec 28, 2021 12:25:27 GMT 2
artplus: Δες την παραπάνω παρουσίαση, ο συγκεκριμένος ΔΕΝ το πήρε τσάμπα (το πλήρωσε κανονικά) και λέει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.
|
|
|
Post by Frontier on May 15, 2022 17:14:23 GMT 2
Άγιος Ισίδωρος
|
|
|
Post by Frontier on May 31, 2022 16:03:51 GMT 2
Κυκλοφόρησε σήμερα ένα μεγάλο firmware update (αεροσκάφος, τηλεκατεύθυνση και εφαρμογή) για το Mavic 3/Cine. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ: dl.djicdn.com/downloads/DJI_Mavic_3/20220531/DJI_Mavic_3_Release_Notes_en.pdf What’s New? Added switch to the tele camera in photo mode, includes single shot, AEB, burst and timed shot, supports JPEG, RAW, JPEG+RAW photo format, and ISO and shutter speed settings. Added switch to the tele camera in video mode, supports 4K@25/30/50fps, 1080p@25/30/50fps format, and ISO and shutter speed settings. Added HLG for the Hasselblad camera. Added 1080p/200fps to Slow Motion when using the Hasselblad camera. Added HLG and D-Log to shoot MasterShots and QuickShots (not including Asteroid). Digital zoom reaches up to 3x in normal video mode when using the Hasselblad camera. Added support to FocusTrack, QuickShots (not including Asteroid), MasterShots, and Hyperlapse for the aircraft when the Wide-Angle Lens is mounted. Added ProRes 422 and ProRes 422 LT format to the Hasselblad camera of Mavic 3 Cine. Added one-second option to interval time setting when using Hyperlapse on Mavic 3 Cine. Added DJI Mavic 3 D-Log to Rec.709 vivid LUT, providing a more vivid color effect. Download the LUT via http://www.dji.com/mavic-3/downloads. Added Nifty option for Bypassing when using APAS 5.0. Refer to the Mavic 3 User Manual v1.6 for details. Added Reset All Settings and Clear All Data options. Refer to the Mavic 3 User Manual v1.6 for details. Added support for Japanese RID requirements. Increased Home Point refresh rate. Optimized the focus performance when recording with the tele camera. Optimized the stability of the aircraft when shooting a Hyperlapse. Fixed issue: unable to use Hyperlapse when flying near a Flight Altitude Limit Zone.
DJI RC Pro: Added more custom functions for buttons and dials. Refer to the onscreen Tips for details. Fixed some minor bug
Μεταξύ άλλων, προστέθηκε η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε RAW μορφή από τον τηλεφακό, όπως επίσης και λήψη βίντεο μέχρι 50fps. Η κύρια κάμερα απέκτησε δυνατότητα λήψης βίντεο σε μορφή HLG αλλά και ρυθμό 200fps. Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες όταν το περάσω και κάνω και δοκιμαστική πτήση.
|
|
|
Post by Frontier on Jun 16, 2022 18:04:16 GMT 2
|
|