|
Post by Frontier on Jun 23, 2022 21:28:23 GMT 2
Δοκιμάζοντας τον τηλεφακό του Mavic 3, μετά το τελευταίο firmware update.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 8, 2022 21:23:16 GMT 2
Πετώντας με παρέα!
|
|
|
Post by Frontier on Jul 22, 2022 20:30:39 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Aug 10, 2022 20:22:48 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Aug 13, 2022 17:29:23 GMT 2
Για όσους έχουν προβλήματα με την έκδοση 1.6.9 του dji Fly σε Android (αρκετά Samsung κινητά έχουν θέματα, όπως το Galaxy S21 Ultra), κατεβάστε την έκδοση 1.6.12 από εδώ (δεν είναι διαθέσιμη ακόμα από το site της dji): we.tl/t-DrkcGImSSz
|
|
|
Post by Frontier on Aug 19, 2022 20:43:34 GMT 2
Πτήση με το Mavic 3 πάνω από την κορυφή του Everest.
|
|
|
Post by Frontier on Aug 23, 2022 13:06:12 GMT 2
Το Mavic 3 είναι το πρώτο αεροσκάφος της dji με πιστοποίηση C1 για την Ευρώπη (και το πρώτο στον κόσμο με πιστοποίηση C1). Η πιστοποίηση C1 εξασφαλίζει ότι ο χειριστής του δεν χρειάζεται να έχει την άδεια Α2 για την πτήση αυτού και μπορεί να το πετά κανονικά στην κατηγορία Α1/Α3. Η πιστοποίηση περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέου C1-certified firmware, το οποίο θα εφαρμόζει κάποιους περιορισμούς όπως ορίζονται από την κατηγορία Α1/Α3. Πηγή: dji
|
|
|
Post by titarasaudi2 on Aug 24, 2022 18:23:47 GMT 2
Το Mavic 3 είναι το πρώτο αεροσκάφος της dji με πιστοποίηση C1 για την Ευρώπη (και το πρώτο στον κόσμο με πιστοποίηση C1). Η πιστοποίηση C1 εξασφαλίζει ότι ο χειριστής του δεν χρειάζεται να έχει την άδεια Α2 για την πτήση αυτού και μπορεί να το πετά κανονικά στην κατηγορία Α1/Α3. Η πιστοποίηση περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέου C1-certified firmware, το οποίο θα εφαρμόζει κάποιους περιορισμούς όπως ορίζονται από την κατηγορία Α1/Α3. Πηγή: djiΜε αφορμή το συγκεκριμένο ποστ να ρωτήσω κάτι λίγο άσχετο με το θέμα; Είναι κάτοχος ενός Mavic 2, φαντάζομαι χρειάζομαι άδεια Α2; Ποια η διαφορά της Α1/Α3 με την Α2; Τι θα ισχύει για τις πτήσεις του mavic 2 σε κατοικημένες περιοχές απ' το 2023; Συγγνώμη για τις "άσχετες" με το θέμα ερωτήσεις αλλά δεν ήξερα σε ποιο νήμα να τις κάνω!
|
|
|
Post by Frontier on Aug 25, 2022 7:50:13 GMT 2
Το Mavic 3 είναι το πρώτο αεροσκάφος της dji με πιστοποίηση C1 για την Ευρώπη (και το πρώτο στον κόσμο με πιστοποίηση C1). Η πιστοποίηση C1 εξασφαλίζει ότι ο χειριστής του δεν χρειάζεται να έχει την άδεια Α2 για την πτήση αυτού και μπορεί να το πετά κανονικά στην κατηγορία Α1/Α3. Η πιστοποίηση περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέου C1-certified firmware, το οποίο θα εφαρμόζει κάποιους περιορισμούς όπως ορίζονται από την κατηγορία Α1/Α3. Πηγή: djiΜε αφορμή το συγκεκριμένο ποστ να ρωτήσω κάτι λίγο άσχετο με το θέμα; Είναι κάτοχος ενός Mavic 2, φαντάζομαι χρειάζομαι άδεια Α2; Ποια η διαφορά της Α1/Α3 με την Α2; Τι θα ισχύει για τις πτήσεις του mavic 2 σε κατοικημένες περιοχές απ' το 2023; Συγγνώμη για τις "άσχετες" με το θέμα ερωτήσεις αλλά δεν ήξερα σε ποιο νήμα να τις κάνω! Δες το παρακάτω νήμα όπου συγκέντρωσα όλες τις πληροφορίες από τα διάφορα νήματα στο freedrone: freedrone.gr/post/12851/threadΜε το Mavic 2 πετάς σε Α2 μέχρι και 31/12/2022, μετά μόνο σε Α3, εφόσον το αεροσκάφος ΔΕΝ πιστοποιηθεί.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 2, 2022 20:45:35 GMT 2
Παρουσίασε σήμερα η dji την μικρότερη έκδοση του Mavic 3, το Mavic 3 Classic. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα Mavic 3 χωρίς την telephoto camera. Η πρόταση είναι ιδιαίτερα προσιτή, ειδικά το πακέτο με το dji RC. Παράλληλα, κυκλοφόρησε νέο firmware update για τα Mavic 3 / Cine, που προσθέτει νέες λειτουργίες. Περισσότερα, εδώ: dl.djicdn.com/downloads/DJI_Mavic_3/20221102/DJI_Mavic_3_Release_Notes_en.pdf
|
|
|
Post by artplus on Nov 2, 2022 20:54:32 GMT 2
Παντως μαζι με το fly more combo φτανει 2,258 δεν ξερω αν τελικα αξιζει..... (διορθωνω.....εκανα λαθος υπαρχει μια διαφορα 400+ ευρω που δεν την λες μικρη)
|
|
|
Post by Frontier on Nov 13, 2022 12:02:29 GMT 2
Παντως μαζι με το fly more combo φτανει 2,258 δεν ξερω αν τελικα αξιζει..... (διορθωνω.....εκανα λαθος υπαρχει μια διαφορα 400+ ευρω που δεν την λες μικρη) Αν κάποιος δεν χρειάζεται τον τηλεφακό (για εμένα αυτός είναι όλα τα λεφτά...), το Mavic 3 Classic είναι μια καλή επιλογή. Ειδικά το πακέτο με το dji RC είναι value for money, αν σκεφτούμε ότι το 2018-2019 στα ίδια περίπου χρήματα έπαιρνες το Mavic 2 Pro με το "απλό χειριστήριο" (όχι το smart controller) και τώρα παίρνεις ένα πολύ ανώτερο αεροσκάφος (σε όλα) με πολύ ανώτερο χειριστήριο.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 13, 2022 12:04:07 GMT 2
|
|
|
Post by kosnear on Apr 4, 2023 7:28:31 GMT 2
Καλημέρα σε όλους σας. Είμαι νέος στον χώρο και θέλω να αγοράσω το Mavic 3 Classic RC. Θα ήθελα λίγο την βοήθειά σας όσον αφορά τις πιστοποιήσεις. Επικοινώνησα με 2 εταιρείες και μου είπαν τελείως διαφορετικές τιμές για Α1/Α2/Α3 και τελείως διαφορετικό τρόπο εξέτασης. Μήπως θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε για το τι ισχύει;
|
|
|
Post by Frontier on Apr 6, 2023 7:27:00 GMT 2
Καλημέρα σε όλους σας. Είμαι νέος στον χώρο και θέλω να αγοράσω το Mavic 3 Classic RC. Θα ήθελα λίγο την βοήθειά σας όσον αφορά τις πιστοποιήσεις. Επικοινώνησα με 2 εταιρείες και μου είπαν τελείως διαφορετικές τιμές για Α1/Α2/Α3 και τελείως διαφορετικό τρόπο εξέτασης. Μήπως θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε για το τι ισχύει; Καλωσήρθες στην παρέα. Για το θέμα των τιμών δεν μπορώ να σε βοηθήσω, η κάθε σχολή χρεώνει ό,τι θέλει. Για τις πιστοποιήσεις, υπάρχει ειδικό νήμα εδώ: freedrone.gr/thread/627/drones-easa?page=1&scrollTo=12851Το Mavic 3 Classic είναι πιστοποιημένο αεροσκάφος C1, οπότε και με μια πιστοποίηση A1/A3 είσαι εντάξει. Πέραν της υποχρέωσης να εγγραφείς στο μητρώο της ΥΠΑ σαν εκμεταλλευτής (20E παράβολο), την πιστοποίηση A1/A3 μπορείς να την πάρεις και από το εξωτερικό (π.χ η ΥΠΑ Λουξεμβούργου είχε online εκπαίδευση και εξέταση, όπου έπαιρνες το Α1/Α3 δωρεάν).
|
|
|
Post by kosnear on Apr 7, 2023 18:47:30 GMT 2
Καλησπέρα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δυστυχώς δεν την είχα δει νωρίτερα και έτσι βρήκα μία εταιρεία που χρεώνε 50 ευρώ για Α1/Α2/Α3. Έκανα το τεστ Α1/Α3 και τη Δευτέρα το Α2 πληρώνοντας το παράβολο των 20€.
Μόλις παραλάβω το drone θα σας πω εντυπώσεις. Αν και για μένα που είναι το πρώτο μου drone φαντάζομαι θα μου φανεί Θεός!
|
|
|
Post by kosnear on Apr 21, 2023 7:55:41 GMT 2
Καλημέρα σας και χρόνια πολλά. Από που μπορώ να ρυθμίσω τα auxiliary led καθώς και τα led που βρίσκονται στα μπράτσα (auto/on/off); Έχω το χειριστήριο RC και δεν βρίσκω πουθενά τέτοια ρύθμιση.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 22, 2023 17:24:23 GMT 2
Καλημέρα σας και χρόνια πολλά. Από που μπορώ να ρυθμίσω τα auxiliary led καθώς και τα led που βρίσκονται στα μπράτσα (auto/on/off); Έχω το χειριστήριο RC και δεν βρίσκω πουθενά τέτοια ρύθμιση. Με το τελευταίο firmware update για την πιστοποίηση C1, η επιλογή για έλεγχο των led στα μπράτσα έχει αφαιρεθεί, ώστε να συμμορφώνεται με τους κανόνες της EASA για την C1 κατηγορία. Για τον έλεγχο του auxiliary led, δες στις ρυθμίσεις στο dji Fly στο μενού των επιλογών RC, εκεί ρυθμίζεις σε ποιο Fn key θέλεις να ορίσεις τον έλεγχο του auxiliary led.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 11, 2024 17:41:19 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Aug 4, 2024 20:34:10 GMT 2
Όψη της Δασκαλόπετρας της πέτρας του Ομήρου, στο Βροντάδο στη Χίο.
|
|
|
Post by Frontier on Aug 29, 2024 20:20:19 GMT 2
Στιγμές χαλάρωσης στη Λαγκάδα.
|
|