|
Post by Frontier on Feb 24, 2021 14:31:46 GMT 2
dji FPVΠαρουσιάστηκε το νέο FPV drone της dji. Συνοπτικά: - Freestyle-type drone αλλά με έμφαση στην φιλικότητα προς τους αρχάριους χρήστες. - GPS assisted modes αλλά και manual mode. - Μέγιστη ταχύτητα πτήσης 140km/h σε manual mode - 20 λεπτά χρόνος πτήσης - Ψηφιακό σύστημα μετάδοσης εικόνας με dji FPV Goggles v2, 10χλμ εμβέλεια σε FCC mode. - 4K/60fps 120MBps H.265/H.264 Παρουσίαση και δοκιμαστική πτήση.
|
|
|
dji FPV
Feb 24, 2021 18:00:13 GMT 2
Post by dream_master on Feb 24, 2021 18:00:13 GMT 2
Αυτο με το joystick θα πεταει μονο σε gps? Ποια η χρησιμοτητα του;
|
|
|
Post by Frontier on Feb 24, 2021 18:36:57 GMT 2
Φαντάζομαι είναι κάποιο σύστημα σαν το wizard της Yuneec, οπότε θα είναι για πτήση σε GPS mode. Στις 2 Μαρτίου θα ξέρουμε περισσότερα.
|
|
|
dji FPV
Feb 24, 2021 19:41:53 GMT 2
Post by dream_master on Feb 24, 2021 19:41:53 GMT 2
Φαντάζομαι είναι κάποιο σύστημα σαν το wizard της Yuneec, οπότε θα είναι για πτήση σε GPS mode. Στις 2 Μαρτίου θα ξέρουμε περισσότερα. εχω απορια αν θα βγαλουν care refresh για το συγκεκριμενο.
|
|
|
Post by Frontier on Feb 25, 2021 9:13:21 GMT 2
Unboxing
|
|
|
Post by Frontier on Feb 25, 2021 20:58:34 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Mar 2, 2021 18:30:11 GMT 2
Το αναμένω για παρουσίαση
|
|
|
dji FPV
Mar 2, 2021 19:54:53 GMT 2
via mobile
Post by Vako on Mar 2, 2021 19:54:53 GMT 2
Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος να δω αναλυτική παρουσίαση . Μόνο για αρχάριους δεν θα είναι Μάνο χαχαχα .θέλω να δω τι δικαιολογεί τα λεφτά που βγήκε . Και δεν το λέω ειρωνικα
|
|
|
Post by artplus on Mar 2, 2021 22:30:58 GMT 2
Συγχαρητια Μανο θα περιμενουμε με αγωνια. Παντως απο φιλους που ασχολουνται με fpv κρατανε μικρο καλαθι.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 3, 2021 9:37:58 GMT 2
Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος να δω αναλυτική παρουσίαση . Μόνο για αρχάριους δεν θα είναι Μάνο χαχαχα .θέλω να δω τι δικαιολογεί τα λεφτά που βγήκε . Και δεν το λέω ειρωνικα Το σίγουρο είναι Γιώργο ότι ΔΕΝ είναι hardcore FPV, ούτε καν freestyle. Εγώ πετάω κάτι miniwhoops (EMAX TinyHawk S) με τα αρχαία Walkera Goggles μέσα στο σπίτι (το τι στούκες έχει φάει και αντέχει, δεν λέγεται) - ΟΠΟΤΕ προλαβαίνω και μπορώ - απλά και μόνο για να διατηρώ την "μνήμη" των χεριών που είχα όταν πετούσα racers πριν 2+ χρόνια. Το dji FPV είναι για αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις - σαν την δική μου - με το επιπρόσθετο bonus ότι μπορείς να πάρεις πιο "action" πλάνα σε σχέση με ένα π.χ Mavic. Επιπλέον, το ότι θα αποκτήσω τα dji Googles v2 είναι η αφορμή/επένδυση προκειμένου σταδιακά να μετατρέψω και τα υπόλοιπα racers που έχω σε dji-enabled συστήματα. Για όλους τους υπόλοιπους (φωτογράφους/βιντεολήπτες) και hardcore racers, το προϊόν είναι παντελώς ακατάλληλο.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 3, 2021 9:39:05 GMT 2
Συγχαρητια Μανο θα περιμενουμε με αγωνια. Παντως απο φιλους που ασχολουνται με fpv κρατανε μικρο καλαθι. Ευχαριστώ Δημήτρη. Και εγώ αυτό πιστεύω, για όσους ασχολούνται καιρό (και εξακολουθούν να ασχολούνται) με FPV, το προϊόν είναι ακατάλληλο για αυτούς λόγω των περιορισμών που έχει (και του υψηλού κόστους του). Σε καμία περίπτωση η dji δεν πρόκειται να εκτοπίσει τους χομπίστες fpv με το προϊόν αυτό, γιατί απλούστατα δεν γίνεται να τα κάνει όλα: να δώσει ένα προϊόν με έμφαση την ευκολία και την ασφάλεια και παράλληλα να έχει τις επιδόσεις/αντοχές ακόμα και του πιο απλού fpv racer. Δείτε το παρακάτω βίντεο για το πως ακόμα και μια απλή - και "προβλεπόμενη" με όσους ασχολούνται με fpv - στούκα, διέλυσε το dji fpv drone.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 3, 2021 17:19:59 GMT 2
Ένα ακόμα βίντεο γρήγορης παρουσίασης (υπότιτλοι στα γαλλικά) των λειτουργιών του dji FPV.
Και ένα teardown video.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 5, 2021 19:38:56 GMT 2
Άλλο ένα βίντεο γιατί το συγκεκριμένο ΔΕΝ κάνει για αρχάριους ή για να μάθετε FPV.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 13, 2021 11:55:47 GMT 2
Επιτέλους, ήρθε
|
|
|
Post by loykas82 on Mar 13, 2021 12:18:22 GMT 2
Καλοριζικο και καλοπεταχτο.
|
|
|
Post by dimitrioskap on Mar 13, 2021 20:08:21 GMT 2
Καλορίζικο και καλές προσγειώσεις
|
|
|
Post by Frontier on Mar 13, 2021 21:57:49 GMT 2
Πρώτη μικρή δοκιμαστική πτήση. Δοκιμή αντοχής στον άνεμο (4 Beaufort).
|
|
|
Post by dream_master on Mar 13, 2021 22:28:28 GMT 2
Πρώτη μικρή δοκιμαστική πτήση. Δοκιμή αντοχής στον άνεμο (4 Beaufort). o ήχος από που είναι? έχει μικρόφωνο?
|
|
|
Post by Frontier on Mar 13, 2021 22:56:29 GMT 2
Πρώτη μικρή δοκιμαστική πτήση. Δοκιμή αντοχής στον άνεμο (4 Beaufort). o ήχος από που είναι? έχει μικρόφωνο? Ναι, έχει μικρόφωνο στο αεροσκάφος. Το πρώτο μέρος του βίντεο, δείχνει αυτό που καταγράφει η κάμερα του αεροσκάφους (4K@60fps, RockSteady On). To δεύτερο μέρος δείχνει αυτό που καταγράφει το DVR των goggles (810p@60fps, FOV 150).
|
|
|
Post by Frontier on Mar 13, 2021 22:57:24 GMT 2
Δεύτερη μικρή δοκιμαστική πτήση. Δοκιμή κάμερας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (σούρουπο).
|
|
|
Post by dream_master on Mar 14, 2021 1:15:18 GMT 2
απο θυρυβο πως τα παει? ειναι θορυβωδες οπως τα κοινα fpv?
|
|
|
Post by Frontier on Mar 14, 2021 9:44:27 GMT 2
απο θυρυβο πως τα παει? ειναι θορυβωδες οπως τα κοινα fpv? Ένα περίεργο πράγμα: είναι πιο αθόρυβο από τα άλλα racers που έχω, δεν ακούγεται τόσο όσο θα το περίμενα (το ακούω βέβαια). Είναι πολύ πιο αθόρυβο από π.χ το Phantom 4 Pro, εννοείται πιο θορυβώδες από Anafi και Air 2.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 14, 2021 12:25:24 GMT 2
Πρώτες σκέψεις από τις δύο (μικρές) χθεσινές πτήσεις:
- N-mode (GPS), όλοι οι αισθητήρες ενεργοί. Φεύγει πολύ γρήγορα, δεν πήγα καν στα μισά το pitch stick, αναγκαστικά πετάω πολύ ψηλά για να αποφύγω καλώδια (τα οποία ΔΕΝ φαίνονται εύκολα στα goggles και όταν τα δεις είναι πολύ αργά...). Σε S-mode (Sport), πετάμε λογικά μόνο σε ανοικτό μέρος εκτός αστικού ιστού. - Πάρα πολλά geoaware warnings και δύο enhanced warnings ότι πετάω κοντά σε αεροδρόμιο (5 χλμ), περισσότερα από όσα μου βγάζουν τα άλλα dji drones (P4P, M2Z, MA2) που έχω. - Ως κινηματογραφικό fpv drone ή για όμορφες (και γρήγορες) βόλτες, είναι τέλειο. Για freestyle ή racing, ούτε για αστείο... με το που γίνει μια στραβή (που πάντα γίνεται όταν πετά κάποιος freestyle ή racing, διαφορετικά δεν πετάς), game over (δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, πρακτικά δεν είναι επισκευάσιμο). - Για αμιγώς κινηματογραφική χρήση/φωτογραφία, δεν κάνει. Απλά και ξεκάθαρα. Η κάμερα τραβά μόνο jpeg φωτογραφίες και τέλος, το βίντεο είναι 4K@60fps/h.265, έχει επιλογές για D-Cinelike και ρύθμιση ISO, αλλά μέχρι εκεί. DNG, P-Log και άλλα παρόμοια που χρειάζονται για σοβαρό μοντάζ, δεν υπάρχουν. - Το Rocksteady EIS κάνει δουλειά αντίστοιχη με αυτή που κάνει ο συνδυασμός GoPro + RealSteady, οπότε εδώ έχουμε κέρδος πραγματικά (χρηματικό και ευκολίας), διότι τραβάς το υλικό από την MicroSD και είναι έτοιμο σταθεροποιημένο, χωρίς πολλά-πολλά. Εξυπακούεται ότι ρυθμίζουμε την κάμερα του σκάφους να τραβά με lens distortion correction (περιορίζει λίγο το FOV), διαφορετικά θα βλέπουμε έλικες (έλικες βλέπουμε στα goggles και ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιφερειακή όραση). - Τα dji Goggles v2 / Ο3 είναι - για εμένα - ο πρωταγωνιστής του πακέτου: έπαθα ΣΟΚ με την καθαρότητα και την εμβέλεια, διότι στο ίδιο μέρος (πυκνός αστικός ιστός) είναι αδύνατον να πετάξω fpv με τα αναλογικά Goggles που έχω (Walkera Goggles 4) λόγω θορύβου/παράσιτων. Εδώ, σαν να μην τρέχει τίποτα. - Δεν μου αρέσει η μπαταρία που χρησιμοποιείται ως πίσω landing gear. Ο διακόπτης ενεργοποίησης είναι πολύ κοντά στο έδαφος και αν χτυπηθεί (π.χ να βρει άτσαλα κάτω σε μια ανώμαλη προσγείωση), θα υπάρχει θέμα με αυτήν (ψάξτε στο YT το βίντεο του Ken Heron και θα δείτε τι εννοώ...). Πολύ ακριβές μπαταρίες.
Σαν σύνολο πακέτου δεν είναι υπερτιμημένο, αλλά δεν είναι και value for money. Αν κάποιος πάει να φτιάξει κάτι παρόμοιο με εξαρτήματα του εμπορίου, θα του κοστίσει τόσα ή και λίγο περισσότερα χρήματα. Αυτό που κερδίζεις με την dji είναι ότι πετάς γρήγορα χωρίς να χρειάζεσαι τρελά setup και να λιώσεις πάνω από configurators με PIDs και άλλα συναφή, αλλά χάνεις σε θέματα επισκευασιμότητας, αναβάθμισης και tuning. Το ότι είναι fpv, δεν σημαίνει ότι είναι και racer/freestyler.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 17, 2021 22:32:08 GMT 2
Ανοιξιάτικο απόγευμα στην πόλη.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 28, 2021 15:18:50 GMT 2
Ο καιρός σήμερα είναι αρκούντως καλός για άνοιξη, οπότε έκανα μια πρώτη δοκιμή να πετάξω σε S-mode με το αεροσκάφος. Κανένα θέμα με την πτήση. Ελπίζω να βγούμε σύντομα από το "βαθύ κόκκινο" καθεστώς, μήπως και μπορέσω να πετάξω και κάπου αλλού. Εννοείται ότι με παρακολουθούσαν από κοντά αρκετοί Xiaomi γλάροι (που λέει και ο Vako), πρέπει να τους εκνεύρισα αρκετά γιατί 2 από αυτούς έκοβαν βόλτες αρκετή ώρα πάνω από την ταράτσα ενώ προσγειωνόμουν, βγάζοντας χαρακτηριστικές πολεμικές ιαχές
|
|
|
Post by Frontier on Mar 30, 2021 13:12:57 GMT 2
Δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή που ενεργοποιεί το FCC mode στο dji FPV (προσεχώς και σε άλλα μοντέλα dji): b3yond.d3vl.com/
|
|
|
Post by Vako on Mar 30, 2021 14:49:39 GMT 2
Δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή που ενεργοποιεί το FCC mode στο dji FPV (προσεχώς και σε άλλα μοντέλα dji): b3yond.d3vl.com/Καλοοο. Ελπίζω να περάσει όπως είπες κ σε άλλα μοντέλα dji
|
|
|
Post by thomas on Mar 30, 2021 17:50:23 GMT 2
drone-hacks.com/ εχω δοκιμασει αυτο και λειτουργει αψογα σε ολα τα μοντελα της dji k autel.Απλα πρεπει να πληρωσει καποιος 25 ευρω.
|
|
|
dji FPV
Mar 30, 2021 20:45:48 GMT 2
Post by Frontier on Mar 30, 2021 20:45:48 GMT 2
drone-hacks.com/ εχω δοκιμασει αυτο και λειτουργει αψογα σε ολα τα μοντελα της dji k autel.Απλα πρεπει να πληρωσει καποιος 25 ευρω. Το κακό με αυτούς είναι ότι δεν προσφέρουν κάποιο ειδικό πακέτο έκπτωσης εάν έχεις περισσότερα του ενός διαφορετικά drones, με αποτέλεσμα - στην δική μου περίπτωση - να είναι ασύμφοροι...
|
|
|
Post by thomas on Mar 30, 2021 21:04:30 GMT 2
drone-hacks.com/ εχω δοκιμασει αυτο και λειτουργει αψογα σε ολα τα μοντελα της dji k autel.Απλα πρεπει να πληρωσει καποιος 25 ευρω. Το κακό με αυτούς είναι ότι δεν προσφέρουν κάποιο ειδικό πακέτο έκπτωσης εάν έχεις περισσότερα του ενός διαφορετικά drones, με αποτέλεσμα - στην δική μου περίπτωση - να είναι ασύμφοροι... με το ιδιο προγραμμα μπορεις να πειραξεις οσα drone θελεις Μανο της ιδιας εταιριας.Δεν ειναι μονο για μια φορα που το δοκιμασα.
|
|