|
Post by crossroad on May 2, 2020 15:35:31 GMT 2
Μια απορία : Επειδή οι δικές μου υποκειμενικές συγκρίσεις γίνονται με το drone που ήδη έχω (=Anafi FPV) μήπως γνωρίζετε αν στο ΑΝΑFI (γιατί στο επίσημο site δεν το βρήκα), ύπάρχει single IMU & single compass ? Για το θέμα του single IMU, φαίνεται να υπάρχει οπισθοδρόμιση σε σχέση με το mavic air που είχε 2 !! Δεν ξέρω, απλά το καταγράφω, υπάρχει περίπτωση το συγκεκριμένο πρόβλημα να επιλύεται λόγω της ύπαρξης διαφορετικού και επανασχεδιασμένου controller ή είναι άσχετο;
Τέλος στο ΑΝΑΦΙ υπάρχει και η δυνατότητα λήψης video με ανάλυση 4Κ CINEMA 4096x2160 24fps (αυτή χρησιμοποιώ) ενώ στο mavic air 2 δεν υπάρχει.
|
|
|
Post by petersea on May 2, 2020 16:26:58 GMT 2
Μια απορία : Επειδή οι δικές μου υποκειμενικές συγκρίσεις γίνονται με το drone που ήδη έχω (=Anafi FPV) μήπως γνωρίζετε αν στο ΑΝΑFI (γιατί στο επίσημο site δεν το βρήκα), ύπάρχει single IMU & single compass ? Για το θέμα του single IMU, φαίνεται να υπάρχει οπισθοδρόμιση σε σχέση με το mavic air που είχε 2 !! Δεν ξέρω, απλά το καταγράφω, υπάρχει περίπτωση το συγκεκριμένο πρόβλημα να επιλύεται λόγω της ύπαρξης διαφορετικού και επανασχεδιασμένου controller ή είναι άσχετο; Τέλος στο ΑΝΑΦΙ υπάρχει και η δυνατότητα λήψης video με ανάλυση 4Κ CINEMA 4096x2160 24fps (αυτή χρησιμοποιώ) ενώ στο mavic air 2 δεν υπάρχει. Από το σαιτ της DJI.. 😊 Attachments:
|
|
|
Post by Frontier on May 2, 2020 16:42:31 GMT 2
Μια απορία : Επειδή οι δικές μου υποκειμενικές συγκρίσεις γίνονται με το drone που ήδη έχω (=Anafi FPV) μήπως γνωρίζετε αν στο ΑΝΑFI (γιατί στο επίσημο site δεν το βρήκα), ύπάρχει single IMU & single compass ? Για το θέμα του single IMU, φαίνεται να υπάρχει οπισθοδρόμιση σε σχέση με το mavic air που είχε 2 !! Δεν ξέρω, απλά το καταγράφω, υπάρχει περίπτωση το συγκεκριμένο πρόβλημα να επιλύεται λόγω της ύπαρξης διαφορετικού και επανασχεδιασμένου controller ή είναι άσχετο; Τέλος στο ΑΝΑΦΙ υπάρχει και η δυνατότητα λήψης video με ανάλυση 4Κ CINEMA 4096x2160 24fps (αυτή χρησιμοποιώ) ενώ στο mavic air 2 δεν υπάρχει. Από το σαιτ της DJI.. 😊 Πέτρο, αυτό που λέει ο crossroad είναι η κωδικοποίηση 4K DCI που όντως το Air 2 δεν υποστηρίζει.
|
|
|
Post by Frontier on May 2, 2020 16:51:04 GMT 2
Μια απορία : Επειδή οι δικές μου υποκειμενικές συγκρίσεις γίνονται με το drone που ήδη έχω (=Anafi FPV) μήπως γνωρίζετε αν στο ΑΝΑFI (γιατί στο επίσημο site δεν το βρήκα), ύπάρχει single IMU & single compass ? Η Anafi έχει μονή πυξίδα και διπλή IMU: η μία IMU είναι στην κύρια μητρική (είναι το chip από την κάτω πλευρά δίπλα στην κάμερα κάτω όψης) και η άλλη IMU είναι πάνω στην motor board (είναι η κάθετη πλακέτα ακριβώς πίσω από την κάμερα, η οποία φέρει και το 4-in-1 ESC αλλά και το κύκλωμα διαχείρισης των μοτέρ του gimbal). Είναι μια καρτεσιανή διάταξη 90 μοιρών. Όντως, είναι οπισθοδρόμηση γιατί το Mavic Air έχει 2 IMUs (και 1 πυξίδα). Το ίδιο έχει και το Mavic 2 Zoom/Pro, ενώ το Phantom 4 Pro έχει 2IMUs/2πυξίδες (όπως και το Typhoon H+). Δεν έχει καμία σχέση με το χειριστήριο και - πραγματικά - δεν μπορώ να κατανοήσω την λογική της "τσιγγουνιάς" στην IMU (διότι είναι μικρό το κόστος και τεράστια η αξία για το redudancy που δίνει), αλλά και την μή ύπαρξη του ADB-S στην Ευρωπαϊκή έκδοση, την στιγμή που απαιτείται από το πρότυπο EASA (και είναι και αμιγώς Ευρωπαϊκό σύστημα) κάτι που καθιστά ακόμα πιο περίεργη την επιλογή να μην το δώσει Ευρώπη.
|
|
|
Post by crossroad on May 2, 2020 20:05:26 GMT 2
Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις αναλυτικές απαντήσεις.
Επειδή τους "έκραξαν" ήδη (3 Video στο YouTube τουλάχιστον που έχω δει, το ένα στα Γερμανικά, με όλη τη βαρύσουσα σημασία που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη αγορά για την Ευρώπη....) για το απαράδεκτο γεγονός της μη ύπαρξης του ADB-S στην Ευρωπαϊκή έκδοση, δικαιολογήθηκαν ότι το έκαναν για να προλάβουν τη ζήτηση !!!
Στο ένα video όμως, υπάρχει και άλλη σοβαρή καταγγελία, ότι δεν πληρεί τις προδιαγραφές CE, (για να είμαστε ειλικρινείς κανένα drone σήμερα δεν τις πληρεί) αλλά δεδομένου ότι φέτος μάλλον στην Ε.Ε. θα ψηφιστεί η τελική νομοθεσία, κάπου καταγράφεται ότι ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ τα 2 χρόνια, όποιο drone πετά στην Ε.Ε. και είναι πάνω από συγκεκριμένα gr θα πρέπει να έχει πιστοποίηση CE. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιο drone δεν φέρει πιστοποίηση CE μετά από 2 χρόνια απλά δεν θα μπορεί να πετάει (νόμιμα...). Κάτι τέτοιο όμως λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τον καταναλωτή, που δεν μπορεί να δαπανήσει 1.000€ + και μετά από 2 χρόνια να είναι και παράνομος...
ΜΕτά από όλα αυτά, αναφέρθηκε ότι η DJI (?) λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω καταγγελίες, απάντησε ότι μετά την ομαλοποίηση της ζήτησης (?) περίπου από Ιούλιο και μετά ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ θα παραλαμβάνει drones με τουλάχιστον την ύπαρξη του ADB-S !!! Και αυτό, αν είναι αληθινό, καταγγέλθηκε γιατί έτσι θα δημιουργηθούν 2 κατηγορίες κατόχων στην Ε.Ε. και πρακτικά αυτοί που τρέχουν και αγοράζουν πρώτοι (και πρακτικά στηρίζουν τις εταιρείες) θα έχουν αδικηθεί κατάφορα... Απαράδεκτη λογική !..
|
|
|
Post by Frontier on May 3, 2020 9:27:09 GMT 2
Επειδή τους "έκραξαν" ήδη (3 Video στο YouTube τουλάχιστον που έχω δει, το ένα στα Γερμανικά, με όλη τη βαρύσουσα σημασία που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη αγορά για την Ευρώπη....) για το απαράδεκτο γεγονός της μη ύπαρξης του ADB-S στην Ευρωπαϊκή έκδοση, δικαιολογήθηκαν ότι το έκαναν για να προλάβουν τη ζήτηση !!! Καθόλου σοβαρή απάντηση αυτή, εδώ μιλάμε για δύο διαφορετικές υλοποιήσεις που ακόμα και οι μητρικές να είναι οι ίδιες και ο ADB-S receiver να είναι add-on, δεν παύει να είναι κάτι που ο χρήστης δεν μπορεί να ενσωματώσει. Η Yuneec π.χ για το Typhoon H+ δίνει τον ADB-S receiver ως έξτρα (250 Ευρώ) και μπορώ να τον τοποθετήσω εξωτερικά ακριβώς επειδή το αεροσκάφος είναι modular και όχι κάτι τόσο integrated όπως το Air 2. Και αυτό σε σκάφος που κυκλοφόρησε το 2018 (τότε το πήρα). Τα μόνα drones που έχουν κανονική πιστοποίηση CE, είναι της Yuneec και αυτό γιατί έρχονται σαν τμήματα στην Ευρώπη και περνούν από έλεγχο στην Γερμανία όπου εκεί βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Yuneec (στην Καρλσρούη). Το Typhoon H+ μου ήρθε με ξεχωριστή 4-σέλιδη δήλωση συμμόρφωσης CE την οποία υπογράφει στέλεχος της Ευρωπαϊκής εταιρίας της Yuneec (σε αντίθεση με την dji, η Yuneec είναι 3 διαφορετικές εταιρίες, η κινεζική που κατασκευάζει σασί/μοτέρ κλπ, η Αμερικανική - έκλεισε - και η Γερμανική που πιστοποιεί και κατασκευάζει τα ηλεκτρονικά). Η Parrot επίσης έχει δήλωση συμμόρφωσης CE - η δική μου Anafi Extended έχει - αλλά δεν πρόκειται (και δεν είναι υποχρεωμένη από EASA) να φέρει ADB-S διότι 1) έχει παραχθεί πριν το 2020, 2) είναι κάτω από 350γρ πάνω από τα οποία πρέπει να έχει το 2020 ADB-S. Όσοι τα έχουν πάρει/παραγγείλει στην Ευρώπη μέχρι τότε, τι θα γίνουν; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Υ.Γ: Βάλε αν θες συνδέσμους για τις πληροφορίες αυτές και βίντεο, για να τα δημοσιεύσω και σε social media, ώστε να προλάβουμε κόσμο που δεν διαβάζει το forum.
|
|
|
Post by aenaos15 on May 3, 2020 14:21:01 GMT 2
Ενα πρωτο δειγμα απο range test :
|
|
|
Post by crossroad on May 3, 2020 17:05:21 GMT 2
Υ.Γ: Βάλε αν θες συνδέσμους για τις πληροφορίες αυτές και βίντεο, για να τα δημοσιεύσω και σε social media, ώστε να προλάβουμε κόσμο που δεν διαβάζει το forum. Οι σύνδεσμοι :
Επίσης αναφέρθηκε πρόβλημα με τις μπαταρίες και την 1η φόρτιση ως εξής : Όσοι πάρουν την έκδοση Fly more combo, με 3 μπαταρίες και charging hub, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ HUB ΣΤΗΝ 1η ΦΟΡΤΙΣΗ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Ιδού και το video στα Γερμανικά αλλά με Αγγλικούς υπότιτλους :
|
|
|
Post by crossroad on May 3, 2020 20:48:39 GMT 2
UPDATE :
ΠΕρίπου στο 1.48 για την έλλειψη του ADB-S στην Ευρώπη They working on it !!!
|
|
|
Post by Frontier on May 5, 2020 8:40:27 GMT 2
Δοκιμή από τον τύπο που το Air 2 στούκαρε στην πινακίδα: 8K hyperlapse. Όπως είχα γράψει και παραπάνω, απογοητευτικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τον reviewer αλλά και τα σχόλια.
|
|
|
Post by crossroad on May 5, 2020 13:30:08 GMT 2
Πολύ καλό και αναλυτικό video. Χρησιμοποιώ το Hyper Lapse με τη Φωτ. μου μηχανή. Το 1ο πράγμα που έμαθα είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιώ ΠΑΝΤΑ τρίποδο. Ομολογώ ότι δεν έχω καμία εμπειρία με Hyper Lapse και τη χρήση του με Drone. Θεωρώ ότι απλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο, αν και όσα video έχω χαζέψει στο you Tube μου φαίνοντα όλα ωραία !!!και χωρίς κούνημα !!! Περισσότερο με θυμώνει το γεγονός ότι πλασάρουν άλλη έκδοση για την Ευρώπη, που ενώ καταφανώς είναι υποδεέστερη (αφού δεν διαθέτει ADB-S receiver & Πιστοποίηση) ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΙΜΗ, κάτι που τουλάχιστον θα δικαιολογούσε κάπως την απαράδεκτη αυτή λογική. Περιμένω να αντιδράσουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές... Κατά τα άλλα μάλλον πρέπει να περιμένουμε το Μavic 3 ή μια δραστική πτώση τιμών του Mavic 2 pro, αν θελήσουμε να εμπλακούμε με DJI...
|
|
|
Post by Frontier on May 5, 2020 19:49:10 GMT 2
Δραστική πτώση της τιμής του M2P δεν αναμένεται σύντομα, τουλάχιστον από το Air 2. Mavic 3 δεν βλέπω σύντομα, τουλάχιστον όχι πριν Σεπτέμβρη. Εννοείται ότι και εγώ δεν δέχομαι να αγοράσω ακριβότερα κάτι που ο Αμερικανός/Κινέζος αγοράζει φθηνότερα και με περισσότερες δυνατότητες, γιαυτό και δεν σκοπεύω να αγοράσω το Air 2 από Ευρώπη ή απευθείας από την dji. Γενικότερα δεν βλέπω να το αγοράζω, διότι τα μειονεκτήματά του πλέον έχουν ξεπεράσει την αξία του να έχω 4K@60fps σε αναδιπλούμενο και ειδικά σε αυτήν την τιμή.
|
|
|
Post by petersea on May 6, 2020 15:33:47 GMT 2
skydio μπορεί να μην είναι αλλά τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά.. 😊
|
|
|
Post by orfeas26 on May 15, 2020 21:23:27 GMT 2
Καλησπέρα!! Έχω το Mavic Pro. Αξίζει η μετάβαση στο Air 2??
|
|
|
Post by Frontier on May 16, 2020 19:53:13 GMT 2
Καλησπέρα!! Έχω το Mavic Pro. Αξίζει η μετάβαση στο Air 2?? Προφανώς και αξίζει, διότι το Mavic Pro δεν παράγεται πλέον και σε λίγο δεν θα βρίσκεις και ανταλλακτικά. Σαφώς είναι ανώτερο αεροσκάφος - το Mavic Pro μην ξεχνάμε ότι κοντεύει τα 4 χρόνια κυκλοφορίας - το θέμα με το Air 2 είναι ότι δεν είναι διαθέσιμο (ήδη έχει ανακοινωθεί καθυστέρηση στην παραγωγή και πιθανότατα θα πάει μετά τον Ιούνιο).
|
|
|
Post by orfeas26 on May 16, 2020 21:44:59 GMT 2
Να ρωτήσω, είδα οτι το Air 2 έχει Single IMU και Single Compass.To Mavic Pro που έχω έχει τα ίδια ?? γτ θέλει συνεχώς καλιμπράρισμα το IMU.
|
|
|
Post by thomas on May 16, 2020 23:26:45 GMT 2
Να ρωτήσω, είδα οτι το Air 2 έχει Single IMU και Single Compass.To Mavic Pro που έχω έχει τα ίδια ?? γτ θέλει συνεχώς καλιμπράρισμα το IMU. μαλλον εκει που το αφηνεις ή πετας εχει παρεμβολες αρκετες θα ελεγα ή αρκετο μαγνητισμο!το imu δυσκολα σου βγαζει για καλιμπραρισμα γενικα!δοκιμασε να το καλιμπραρεις σε μερος μακρια απο παρεμβολες κ σε επιπεδο δαπεδο!
|
|
|
Post by orfeas26 on May 16, 2020 23:45:50 GMT 2
Να ρωτήσω, είδα οτι το Air 2 έχει Single IMU και Single Compass.To Mavic Pro που έχω έχει τα ίδια ?? γτ θέλει συνεχώς καλιμπράρισμα το IMU. μαλλον εκει που το αφηνεις ή πετας εχει παρεμβολες αρκετες θα ελεγα ή αρκετο μαγνητισμο!το imu δυσκολα σου βγαζει για καλιμπραρισμα γενικα!δοκιμασε να το καλιμπραρεις σε μερος μακρια απο παρεμβολες κ σε επιπεδο δαπεδο! Βασικά το κάνω καλιμπραρισμα γιατί όταν κάνει χοβερ δεν μένει σταθερό! Πηγαίνει πάνω κάτω δεξιά αριστερά. Και γενικά δεν ανταποκρίνεται στο χειριστήριο. Μόλις το κάνω στρώνει.
|
|
|
Post by Frontier on May 17, 2020 15:40:25 GMT 2
μαλλον εκει που το αφηνεις ή πετας εχει παρεμβολες αρκετες θα ελεγα ή αρκετο μαγνητισμο!το imu δυσκολα σου βγαζει για καλιμπραρισμα γενικα!δοκιμασε να το καλιμπραρεις σε μερος μακρια απο παρεμβολες κ σε επιπεδο δαπεδο! Βασικά το κάνω καλιμπραρισμα γιατί όταν κάνει χοβερ δεν μένει σταθερό! Πηγαίνει πάνω κάτω δεξιά αριστερά. Και γενικά δεν ανταποκρίνεται στο χειριστήριο. Μόλις το κάνω στρώνει. Δεν είναι λογικό αυτό που περιγράφεις, πιο πολύ μου μοιάζει με πρόβλημα μαγνητισμού του χειριστηρίου (το χειριστήριο δεν έχει τα κλασσικά ελατήρια, αλλά λειτουργεί με Hall Effect). Δοκίμασε να κάνεις καλιμπράρισμα του χειριστηρίου και δες αν λύνει το πρόβλημά σου. To να μην υπακούει στα sticks, δεν έχει να κάνει με την πυξίδα ή την IMU γενικότερα. Το καλιμπράρισμα της πυξίδας θεραπεύει την περίπτωση εμφάνισης του toilet bowl effect, δηλ. το αεροσκάφος να μην είναι σταθερό αλλά να περιστρέφεται γύρω από έναν νοητό κατακόρυφο άξονα και οφείλεται σε μαγνητισμό της πυξίδας. Το Mavic Pro έχει διπλή IMU και μονή πυξίδα.
|
|
|
Post by orfeas26 on May 17, 2020 21:20:16 GMT 2
Βασικά το κάνω καλιμπραρισμα γιατί όταν κάνει χοβερ δεν μένει σταθερό! Πηγαίνει πάνω κάτω δεξιά αριστερά. Και γενικά δεν ανταποκρίνεται στο χειριστήριο. Μόλις το κάνω στρώνει. Δεν είναι λογικό αυτό που περιγράφεις, πιο πολύ μου μοιάζει με πρόβλημα μαγνητισμού του χειριστηρίου (το χειριστήριο δεν έχει τα κλασσικά ελατήρια, αλλά λειτουργεί με Hall Effect). Δοκίμασε να κάνεις καλιμπράρισμα του χειριστηρίου και δες αν λύνει το πρόβλημά σου. To να μην υπακούει στα sticks, δεν έχει να κάνει με την πυξίδα ή την IMU γενικότερα. Το καλιμπράρισμα της πυξίδας θεραπεύει την περίπτωση εμφάνισης του toilet bowl effect, δηλ. το αεροσκάφος να μην είναι σταθερό αλλά να περιστρέφεται γύρω από έναν νοητό κατακόρυφο άξονα και οφείλεται σε μαγνητισμό της πυξίδας. Το Mavic Pro έχει διπλή IMU και μονή πυξίδα. Θα έχει διαφορά στην πτήση ?? όσον αφορά την αξιοπιστία εννοώ.Για την κάμερα ξέρω. Απλά δεν θέλω να μου βγάζει προβλήματα στην πτήση.
|
|
|
Post by Frontier on May 18, 2020 7:58:18 GMT 2
Δεν είναι λογικό αυτό που περιγράφεις, πιο πολύ μου μοιάζει με πρόβλημα μαγνητισμού του χειριστηρίου (το χειριστήριο δεν έχει τα κλασσικά ελατήρια, αλλά λειτουργεί με Hall Effect). Δοκίμασε να κάνεις καλιμπράρισμα του χειριστηρίου και δες αν λύνει το πρόβλημά σου. To να μην υπακούει στα sticks, δεν έχει να κάνει με την πυξίδα ή την IMU γενικότερα. Το καλιμπράρισμα της πυξίδας θεραπεύει την περίπτωση εμφάνισης του toilet bowl effect, δηλ. το αεροσκάφος να μην είναι σταθερό αλλά να περιστρέφεται γύρω από έναν νοητό κατακόρυφο άξονα και οφείλεται σε μαγνητισμό της πυξίδας. Το Mavic Pro έχει διπλή IMU και μονή πυξίδα. Θα έχει διαφορά στην πτήση ?? όσον αφορά την αξιοπιστία εννοώ.Για την κάμερα ξέρω. Απλά δεν θέλω να μου βγάζει προβλήματα στην πτήση. Σίγουρα η μονή πυξίδα και ειδικά η μονή IMU είναι πισωγύρισμα, διότι δεν έχεις backup σύστημα να διορθώσει σφάλματα της IMU που θα συμβούν στον αέρα. Ειλικρινά, με χαλάει πολύ αυτό, γιατί η διπλή IMU δεν κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ (σαν υλικό), αντιθέτως προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλεια. Μέχρι και ο τελευταίος φθηνός κινεζο-κλώνος autopilot έχει διπλή IMU (και κάποιοι και διπλή πυξίδα όπως ο Pixhawk) και η dji πάει και βάζει μονή IMU εν έτη 2020...
|
|
|
Post by orfeas26 on May 18, 2020 15:55:03 GMT 2
Θα έχει διαφορά στην πτήση ?? όσον αφορά την αξιοπιστία εννοώ.Για την κάμερα ξέρω. Απλά δεν θέλω να μου βγάζει προβλήματα στην πτήση. Σίγουρα η μονή πυξίδα και ειδικά η μονή IMU είναι πισωγύρισμα, διότι δεν έχεις backup σύστημα να διορθώσει σφάλματα της IMU που θα συμβούν στον αέρα. Ειλικρινά, με χαλάει πολύ αυτό, γιατί η διπλή IMU δεν κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ (σαν υλικό), αντιθέτως προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλεια. Μέχρι και ο τελευταίος φθηνός κινεζο-κλώνος autopilot έχει διπλή IMU (και κάποιοι και διπλή πυξίδα όπως ο Pixhawk) και η dji πάει και βάζει μονή IMU εν έτη 2020... Οπότε καλύτερα να μην το ρισκάρω!
|
|
|
Post by aenaos15 on May 19, 2020 6:38:25 GMT 2
στο 11.01 υπαρχει προβλημα με τους πισω αισθητηρες;;;
|
|
|
Post by Frontier on May 19, 2020 7:23:06 GMT 2
aenaos15: Με τα κλαδιά δεν βγάζει άκρη κανένας αισθητήρας, αναμενόμενο.
|
|
|
Post by nickpsar on May 21, 2020 18:27:38 GMT 2
Το Mavic Air 2 μου προξένησε το ενδιαφέρον από τις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Ήρθε μετά και η επίσημη παρουσίασή του και με έπεισαν στο να αρχίσω να σκέφτομαι για πρώτη φορά την αγορά ενός drone της DJI. Βασικά δεν είχα κοιτάξει ποτέ προς αυτή την κατεύθυνση γιατί απλά με κάλυπταν τα drone της FIMI και μετέπειτα της Hubsan.Είμαι λοιπόν με το δάκτυλο στην σκανδάλη έτοιμος να προχωρήσω στην προ-παραγγελία του από τον Έλληνα αντιπρόσωπο. Είναι όμως πολλά τα λεφτά και λέω να ρίξω μια τελευταία ματιά γιατί τα διάφορα reviews του εξωτερικού δεν προέρχονται από χομπίστες αλλά μόνο από youtubers και πολύ απλά δεν με καλύπτουν. Μπαίνω λοιπόν στο συγκεκριμένο νήμα και απλά επιβεβαιώνονται οι φόβοι μου. Ημερομηνία παράδοσης μέσα Ιουλίου και μετέπειτα (αν είναι δυνατόν η χώρα μας να αποτελεί εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη), δεν διαθέτει ADB-S receiver αλλά έχει την ίδια τιμή με την Αμερική και τέλος παρακολουθώντας το στουκάρισμα στην πινακίδα στο review του DC Rainmaker με κάνουν να αλλάξω ρώτα. Έχω διαθέσιμο το budget και αρχίζω να γλυκοκοιτάζω το πορτοκαλί βέλος EVO 2 της AUTEL. Άλλη κατηγορία τιμής αλλά είμαι αποφασισμένος πλέον να πάω σε κάτι πιο "επαγγελματικό". Βρίσκω τις άκρες μου για το πως θα το φέρω από Αμέρικα (γιατί ως γνωστόν η AUTEL δεν έχει δίκτυο πωλήσεων στην Ευρώπη με ότι αυτό συνεπάγεται) αλλά σκάνε μύτη τα πρώτα συγκριτικά της έκδοσης pro με το Mavic 2 Pro και ανασκουμπώνομαι γιατί απλά στα μάτια μου το Μ2Ρ έχει καλύτερη απόδοση χρωμάτων, είναι δοκιμασμένο στον χρόνο και κοστίζει λιγότερα χρήματα. Ήταν γραφτό πλέον να συνυπάρξω με ένα τετρακόπτερο της DJI και συγκεκριμένα με το MAVIC 2 PRO. Το παρέλαβα τελικά χθες με αγορά μέσω δημοπρασίας στο ebay.de. Στοίχισε 1.295€ έχοντας μόλις 2 πτήσεις και με τα προστατευτικά αυτοκόλλητα ακόμα πάνω στο σκάφος, με δύο επιπλέον μπαταρίες άθικτες στο κουτί τους, ένα hub φορτιστή, μια απλή θήκη μεταφοράς και ένα MRC-UV φίλτρο. Το ξέρω ότι πολλοί από εσάς θα θεωρήσετε ρίσκο τη συγκεκριμένη αγορά αλλά έχω να σας πω ότι δεν είναι η πρώτη μου φορά. Απλά επιλέγω να αγοράζω εξαρτήματα RC σε δημοπρασίες μόνο από Γερμανούς πωλητές γιατί πουλάνε ακριβώς αυτό που υπάρχει στην περιγραφή του προϊόντος στο ebay. Το ΣΚ είναι κοντά ώστε να πραγματοποιήσω τις πρώτες μου δοκιμές και να πάρω την πρώτη μου γεύση από DJI. Θα τα λέμε πλέον στο αντίστοιχο νήμα του MAVIC 2 PRO/ZOOM.
|
|
|
Post by petersea on May 22, 2020 7:30:27 GMT 2
Το Mavic Air 2 μου προξένησε το ενδιαφέρον από τις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Ήρθε μετά και η επίσημη παρουσίασή του και με έπεισαν στο να αρχίσω να σκέφτομαι για πρώτη φορά την αγορά ενός drone της DJI. Βασικά δεν είχα κοιτάξει ποτέ προς αυτή την κατεύθυνση γιατί απλά με κάλυπταν τα drone της FIMI και μετέπειτα της Hubsan.Είμαι λοιπόν με το δάκτυλο στην σκανδάλη έτοιμος να προχωρήσω στην προ-παραγγελία του από τον Έλληνα αντιπρόσωπο. Είναι όμως πολλά τα λεφτά και λέω να ρίξω μια τελευταία ματιά γιατί τα διάφορα reviews του εξωτερικού δεν προέρχονται από χομπίστες αλλά μόνο από youtubers και πολύ απλά δεν με καλύπτουν. Μπαίνω λοιπόν στο συγκεκριμένο νήμα και απλά επιβεβαιώνονται οι φόβοι μου. Ημερομηνία παράδοσης μέσα Ιουλίου και μετέπειτα (αν είναι δυνατόν η χώρα μας να αποτελεί εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη), δεν διαθέτει ADB-S receiver αλλά έχει την ίδια τιμή με την Αμερική και τέλος παρακολουθώντας το στουκάρισμα στην πινακίδα στο review του DC Rainmaker με κάνουν να αλλάξω ρώτα. Έχω διαθέσιμο το budget και αρχίζω να γλυκοκοιτάζω το πορτοκαλί βέλος EVO 2 της AUTEL. Άλλη κατηγορία τιμής αλλά είμαι αποφασισμένος πλέον να πάω σε κάτι πιο "επαγγελματικό". Βρίσκω τις άκρες μου για το πως θα το φέρω από Αμέρικα (γιατί ως γνωστόν η AUTEL δεν έχει δίκτυο πωλήσεων στην Ευρώπη με ότι αυτό συνεπάγεται) αλλά σκάνε μύτη τα πρώτα συγκριτικά της έκδοσης pro με το Mavic 2 Pro και ανασκουμπώνομαι γιατί απλά στα μάτια μου το Μ2Ρ έχει καλύτερη απόδοση χρωμάτων, είναι δοκιμασμένο στον χρόνο και κοστίζει λιγότερα χρήματα. Ήταν γραφτό πλέον να συνυπάρξω με ένα τετρακόπτερο της DJI και συγκεκριμένα με το MAVIC 2 PRO. Το παρέλαβα τελικά χθες με αγορά μέσω δημοπρασίας στο ebay.de. Στοίχισε 1.295€ έχοντας μόλις 2 πτήσεις και με τα προστατευτικά αυτοκόλλητα ακόμα πάνω στο σκάφος, με δύο επιπλέον μπαταρίες άθικτες στο κουτί τους, ένα hub φορτιστή, μια απλή θήκη μεταφοράς και ένα MRC-UV φίλτρο. Το ξέρω ότι πολλοί από εσάς θα θεωρήσετε ρίσκο τη συγκεκριμένη αγορά αλλά έχω να σας πω ότι δεν είναι η πρώτη μου φορά. Απλά επιλέγω να αγοράζω εξαρτήματα RC σε δημοπρασίες μόνο από Γερμανούς πωλητές γιατί πουλάνε ακριβώς αυτό που υπάρχει στην περιγραφή του προϊόντος στο ebay. Το ΣΚ είναι κοντά ώστε να πραγματοποιήσω τις πρώτες μου δοκιμές και να πάρω την πρώτη μου γεύση από DJI. Θα τα λέμε πλέον στο αντίστοιχο νήμα του MAVIC 2 PRO/ZOOM. Καλές πτήσεις Νίκο και ακόμα καλύτερες προσγειώσεις, είμαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθεις, άλλη κατηγορία ή DJI σε ποιότητα σκάφους τό ocusyng είναι καταπληκτικό όπως και η κάμερα του, τά ξέρεις καλύτερα από εμένα ☺️ το μόνο που χρειάζεται μια προσοχή είναι το gimpal από ότι έχουν πει από την xlab γιατί τα σέρβο είναι λίγο οριακά για το βάρος της κάμερας,απόλαυσε το ☺️
|
|
|
Post by Frontier on May 23, 2020 18:47:07 GMT 2
Και ένα teardown.
|
|
|
Post by dream_master on May 24, 2020 15:12:35 GMT 2
Εχει βρει κανεις τα specs των μοτερ του mavic air 2? Λιγο που εψαξα δεν βρηκα πληροφοριες.
|
|
|
Post by Frontier on May 25, 2020 7:36:51 GMT 2
Συγκριτικό Mavic Air με Mavic Air 2
Σύμφωνα με την reviewer, το Mavic Air 2 "μπλεδίζει" λίγο παραπάνω (πιο ψυχρά χρώματα) και τις αρέσουν περισσότερο τα χρώματα του 1...
|
|
|
Post by Frontier on May 25, 2020 18:46:42 GMT 2
Ίσως η καλύτερη (σίγουρα η αναλυτικότερη) παρουσίαση του Mavic Air 2.
|
|